Autor Téma: epidemie  (Přečteno 255239 krát)

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2850 kdy: Prosinec 30, 2020, 12:06:08 dopoledne »
Tak že to nehlásí je logické (já to plně chápu a podporuju), mám ze svého okolí taky několik případů. Si vezmi, že je firma, co díky CoVidiocii přijde částečně o klientelu, potřebuje vydělat a teď jakýkoli pozitivní pracovník (a problém je v tom, že nikdo neřeší jestli není třeba falešně pozitivní, jestli mu vůbec něco je) znamená zavření firmy a nahnání všech do karantény a tak se to může dít neomezeně dlouho pořád dokola, to je pro firmy likvidační. Je tedy logické, že je v zájmu přežití firmy takový případ zatajit. Vážných případů je naprosté minimum a každý rozumný a soudný člověk vidí, že jde jenom o vládní buzeraci, proto nelze majiteli takové firmy cokoli vyčítat.

No a k tomu stýkání lidí. Zákaz styku a soužití lidí je proti přírodě. Je jenom mokrý sen vlády a koroňáků něco takového uskutečnit. Je to zcela proti přírodě. Zase co znám z okolí tak party lidí fungují dobře, stýkají se a vládní nesmysly mají na salámu a nějaké těžké průběhy, úmrtí ani cokoli se nekoná. Opět lhaní od vlády. Národ by měl předně otevřít oči.

Offline Goof

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 489
    • Goofy's vintage workshop
Re: epidemie
« Odpověď #2851 kdy: Prosinec 30, 2020, 12:14:00 dopoledne »
K těm firmám, všichni viděly co se dělo při nákaze v OKD a jak to vláda řešila, to nikdo z vedení firem nechce.

Když to vezmu statisticky tak třeba Škodovka, ta nikdy ve zprávách nebyla a zaměstnává 30k lidí, to tam jako nákaza není, nebo co? :-)

 
"Člověk je jediný tvor, který konzumuje, aniž by produkoval."

George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair)

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2852 kdy: Prosinec 30, 2020, 08:56:09 dopoledne »
Je ale je zásadní rozdíl v tom, když nechají doma jednoho zaměstnance, kterému není dobře nebo preventivně zavřou celou firmu protože co kdyby....navíc skončí karanténa kvůli prvnímu zaměstnanci a může začít kvůli druhému. Vůbec nechápu proč se to takhle nesmyslně řeší. Drtivý většině lidí nic vážného není, nemocnice se zjevně taky nepřehltily a nevyužily se z daleka ani plánované rezervy tak co se pořád řeší....kdyby neustále nerozdmychávali hysterii mezi lidma tak vše funguje v normálu.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #2853 kdy: Leden 01, 2021, 07:55:31 dopoledne »
Zpívali, tančili a měli roušky. Na testovacím festivalu se virem nikdo nenakazil
https://magazin.aktualne.cz/kultura/hudba/zpivali-tancili-a-meli-rousky-testovaci-koncert-barcelona/r~8226bfdc4b5f11ebb1110cc47ab5f122/

Cituji z článku:
"Pořadatelé zkušebního hudebního festivalu, který se konal v barcelonském klubu, aby otestoval šíření nemoci covid-19 na podobných akcích, podle předběžných výsledků neregistrují žádné nakažené mezi účastníky. ... Po osmi dnech všichni podstoupili ještě PCR test. Mezi 463 posluchači, kteří byli na koncert vpuštěni, se žádná nákaza neobjevila. V kontrolní skupině 496 lidí, jež byli posláni domů, naopak PCR testy odhalily dva pozitivní případy, které nepodchytily antigenní testy u vstupu. ... Podle agentury AP pořadatelé záměrně nevyžadovali od posluchačů, aby dodržovali rozestupy. ... Roušky si účastníci směli sundat jen v prvním patře na baru, kde v rámci testování každý dostal jeden drink zdarma, nebo v části sálu vyhrazené pro kuřáky."

Když se proklikáte na původní článek od AP, je tam soubor fotografií z festivalu. Na fotografiích je vidět, že ne všichni lidé při tanci měli roušky, někdo byl úplně bez, někdo po nosem. Lidé normálně seděli blízko sebe u stolu bez roušek a konzumovali. A nikdo se na akci nenakazil! Průměrná inkubační doba je 3 až 5 dnů od kontaktu.

Jen příspěvek k diskuzi o "užitečnosti" všemožných protiepidemických zákazů.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2854 kdy: Leden 01, 2021, 10:39:48 odpoledne »
Celá CoVidiocie je jenom divadlo. Včera se ke mě dostalo info od jedný kámošky, kterou jako vojandu povolali na pomoc do nemocnice. Min polovina pacientů je tam držena uměle a nevyžadují vůbec žádnou péči. Důvodem je to, že za CoVid pacienta je účtováno pojišťovně mnohonásobně víc peněz. Co je však překvapením, že mezi doktory se o tom veřejně mluví. Když se o tomhle prvně psalo tak o tom nechtěl nikdo slyšet a tahle zpráva byla automaticky fake news.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2855 kdy: Leden 01, 2021, 11:09:53 odpoledne »
To, že jsou v nemocnicích lidi s covidem, kterým nic není a jen nemají kde být, je dlohodobě známá a zveřejňovaná věc. To neznamená, že těch, co hospitalizaci potřebují je málo. Je jich opravdu víc, než by  zdravotnický personál bezproblémově zvládal.
K těm se tvoje kámoška vojanda nedostane, protože se o ně musí starat ti, co něco umí.


Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2856 kdy: Leden 01, 2021, 11:23:48 odpoledne »
No a k tomu odkládání měla právě sloužit ta slavná "nemocnice", kterou si všichni za velké peníze platíme.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2857 kdy: Leden 01, 2021, 11:34:24 odpoledne »
To rozhodně, ale nijak by to nesnížilo počet těžkých případů a o ty přece jde.

Nezlehčuj tu situaci, není to na vymření lidstva, ale moc lidí prožilo a prožije osobní tragedii. Pokud ti to tvoje "empatie" dovolí, buď solidární a dodržuj alespoň rozumná opatření (i taková jsou).
Taky bych doporučoval ověřovat si podněty pro tvá tvrzení z více zdrojů.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #2858 kdy: Leden 02, 2021, 07:46:35 dopoledne »
Mám obavu, že xB.H má v mnohém pravdu.

Například v tomto článku citují britské experta, že ani očkování neznamená konec sociálního distancování (= omezení shromažďování a zákazy vycházení), nošení roušek a dezinfekce rukou
https://www.echo24.cz/a/SJz9R/socialni-distancovani-s-ockovanim-nekonci-varuje-zdravotni-expert-britske-vlady

A v tomto článku Lenka Zlámalová popisuje, proč je v zemích EU a tedy i u nás nedostatek vakcíny proti čínskému koronaviru pro ohrožené skupiny (nemocné a/nebo staré), což je dnes asi jediná dostupná a dlouhodobě udržitelná cesta, jak snížit počet těžkých stavů na covid
https://www.echo24.cz/a/S5pXG/americke-mozky-izraelsti-gepardi-a-evropsti-lenochodove

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2859 kdy: Leden 02, 2021, 09:20:07 dopoledne »

Taky bych doporučoval ověřovat si podněty pro tvá tvrzení z více zdrojů.
To přesně dělám a dělám to od samého začátku (a snažím se dopídit informací přímo od zdroje, přes známé-pokud mám tu možnost). Proto od samého začátku nepobírám, proč národ žere tyhle vládní nesmysly a buzerují se ještě navzájem. A o těžké případy nejde, to se pleteš. Vše se točí HLAVNĚ kolem pozitivních (podle novinářú navíc pozitivní=nakažený=nemocný). Těžkých případů je zlomek. Kdyby se řešily jenom těžký případy tak se nekoná ani epidemie, natož pandemie. A téžké případy jsou v drtivé většině případů proto, protože je tam souběh ještě s další závažnou nemocí či nemocema nebo s celkově špatným zdravotním stavem.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2860 kdy: Leden 02, 2021, 09:27:57 dopoledne »
Tohle předpokládám, že je jeden ze skutečných záměrů toho divadla: https://www.mvcr.cz/clanek/ministerstvo-vnitra-pripravi-novelu-ustavniho-zakona-o-bezpecnosti.aspx ono třeba kdo se trochu zajímá o historii tak třeba i němci za druhé světové potřebovali zlegalizovat transporty do koncentráků a k tomu byla zapotřebí nějaká záminka....tak se prostě vytvořila a už si mohli dělat, co chtěli. Se změnou ústavy pak bude možno udělat pandemii z čehokoli, bude stačit když se začne testovat na jakýkoli virus (a s rychlotesty s 50% chybovostí - to mám od švagrové, která jako zubařka musí nyní testovat každého pacienta před tím, než ho vezme do ordinace to půjde velice snadno a elegantně), o kterým se bude vědět, že se ve společnosti běžně vyskytuje a vláda může naprosto vše. Od ochcávek s výběrovými řízeními až po došlápnutí si na životy veškerého obyvatelstva. Před tímhle by se měli mít lidi na pozoru a ne před ilustračním obrázkem z nemocnice s důchodcem na kyslíku. Ten se totiž nechá pořídit kdykoli i za běžného provozu.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7584
Re: epidemie
« Odpověď #2861 kdy: Leden 02, 2021, 12:54:00 odpoledne »
A ešte netreba zabúdať na ministerstvo pravdy. Ktoré silno pracuje na potieraní hoaxov a neprávd. Je to sen každej vlády mať ludí na reťazi uviazaných pri búde.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Cajgalamo

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1675
Re: epidemie
« Odpověď #2862 kdy: Leden 02, 2021, 05:13:03 odpoledne »
Medzičasom v krajskom meste Nitra pristavili k nemocnici mraziarenský náves, márnica nestíha.
Sesternica má na to výhľad z okna bytu.
"Lepšie je mať otvorený obchod, ako obchodený otvor"

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2863 kdy: Leden 02, 2021, 05:59:57 odpoledne »
Co třeba pěkně zakašlat?  ;)
Je to prevence. Mě osobně taky přijde že se nic extra neděje. 300 nakažených na celou ČR a nula obětí není žádná tragédie ale jde o prevenci, ta je potřeba.

xB.H nějak jsi postupem času zradikalizoval :D

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: epidemie
« Odpověď #2864 kdy: Leden 02, 2021, 06:49:49 odpoledne »
K té zkušební párty - no pokud se jim podařilo vybrat vzorek mezi kterým nebyl žádný nakažený, tak ta párty neprokázala naprosto nic. Protože to, že se nenakazíte, když se nedostanete do styku s někým nakaženým není třeba prokazovat.
Skutečný test by byl, že by do klubu, kam by vybrali 500 lidí vypustili pět nakažených (o kterých to vědí) a pak by se vidělo. Jenže to by bylo záměrné šíření nákazy a na to jsou myslím paragrafy.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7584
Re: epidemie
« Odpověď #2865 kdy: Leden 02, 2021, 07:22:47 odpoledne »
Medzičasom v krajskom meste Nitra pristavili k nemocnici mraziarenský náves, márnica nestíha.
Sesternica má na to výhľad z okna bytu.

Som trošku pátral, bo to znie hrôzostrašne. :D

Citace
"V Nitře musejí mrtvé chladit v přívěsu"

Je problém s chladiacim zariadením v jednom z nitrianskom cintorínov (hřbitov). Pred dvoma dňami si mesto Nitra prenajala chladiaci box, ktorý bol včera preventívne pristavený k plotu cintorína, zatiaľ tam je len z preventívneho opatrenia.

"Od dnešného dňa stojí chladiace zariadenie v areáli cintorína na Cabajskej ceste, napojené je na elektrinu. Zmestí sa doň približne štyridsať mŕtvych, vyčíslil Ľubomír Muzika zo Strediska mestských služieb.

Dodal, že mesto si príves požičalo predbežne na tri – štyri mesiace. Aktuálne ešte nie je využitý."
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2866 kdy: Leden 02, 2021, 07:45:06 odpoledne »
Co třeba pěkně zakašlat?  ;)
Je to prevence. Mě osobně taky přijde že se nic extra neděje. 300 nakažených na celou ČR a nula obětí není žádná tragédie ale jde o prevenci, ta je potřeba.

xB.H nějak jsi postupem času zradikalizoval :D
Spíš začal shánět více informací a prozřel ;)

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2867 kdy: Leden 02, 2021, 07:47:41 odpoledne »
K té zkušební párty - no pokud se jim podařilo vybrat vzorek mezi kterým nebyl žádný nakažený, tak ta párty neprokázala naprosto nic. Protože to, že se nenakazíte, když se nedostanete do styku s někým nakaženým není třeba prokazovat.
Skutečný test by byl, že by do klubu, kam by vybrali 500 lidí vypustili pět nakažených (o kterých to vědí) a pak by se vidělo. Jenže to by bylo záměrné šíření nákazy a na to jsou myslím paragrafy.
Po zkušenostech z práce, kdy jeden údajně pozitivní nenakazil nikoho z x lidí, se kterýma je celý den v kanclu tu infekčnost beru s obrovskou rezervou. Troufám si říct, že chřipka je teda nakažlivější.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #2868 kdy: Leden 02, 2021, 07:52:13 odpoledne »
K té zkušební párty - no pokud se jim podařilo vybrat vzorek mezi kterým nebyl žádný nakažený, tak ta párty neprokázala naprosto nic. Protože to, že se nenakazíte, když se nedostanete do styku s někým nakaženým není třeba prokazovat.
Skutečný test by byl, že by do klubu, kam by vybrali 500 lidí vypustili pět nakažených (o kterých to vědí) a pak by se vidělo. Jenže to by bylo záměrné šíření nákazy a na to jsou myslím paragrafy.

Ne. Tohle řešení nabízejí naše kluby a promotéři už od podzimu a naše hygiena to odmítá a všechno je zavřené a zakázané. Proto je to důležité a je vyzkoušená alespoň nějaká cesta k normálu.

Kdyby mi dovolili chodit do hospody a stýkat se s lidmi, klidně se nechám prošťourat před každým vstupem.
Dnes je prošťourání úplně k ničemu, maximálně tě pustí do starobince.

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: epidemie
« Odpověď #2869 kdy: Leden 02, 2021, 07:56:20 odpoledne »
Po zkušenostech z práce, kdy jeden údajně pozitivní nenakazil nikoho z x lidí, se kterýma je celý den v kanclu tu infekčnost beru s obrovskou rezervou. Troufám si říct, že chřipka je teda nakažlivější.

Z x lidí? Jako ze tří? Z třiceti? Z tří set?
Záleží na mnoha okolnostech. Někdy stačí letmý kontakt, někdy se to nepřenese za celou dobu stonání ve stejné domácnosti. A z jednoho případu vyvozovat nakažlivost... mi přijde poněkud zvláštní.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: epidemie
« Odpověď #2870 kdy: Leden 02, 2021, 07:59:00 odpoledne »
Ne. Tohle řešení nabízejí naše kluby a promotéři už od podzimu a naše hygiena to odmítá a všechno je zavřené a zakázané. Proto je to důležité a je vyzkoušená alespoň nějaká cesta k normálu.

Kdyby mi dovolili chodit do hospody a stýkat se s lidmi, klidně se nechám prošťourat před každým vstupem.
Dnes je prošťourání úplně k ničemu, maximálně tě pustí do starobince.
Co ne? Že to není protizákonné?
Nebo že nemám pravdu, když říkám, že to nic neprokázalo? No jestli na té párty nebyl nikdo s covidem, tak to ale opravdu naprosto nic neprokázalo. Nebo co to tedy podle tebe prokázalo?
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2871 kdy: Leden 02, 2021, 08:02:10 odpoledne »
Po zkušenostech z práce, kdy jeden údajně pozitivní nenakazil nikoho z x lidí, se kterýma je celý den v kanclu tu infekčnost beru s obrovskou rezervou. Troufám si říct, že chřipka je teda nakažlivější.

Z x lidí? Jako ze tří? Z třiceti? Z tří set?
Záleží na mnoha okolnostech. Někdy stačí letmý kontakt, někdy se to nepřenese za celou dobu stonání ve stejné domácnosti. A z jednoho případu vyvozovat nakažlivost... mi přijde poněkud zvláštní.
většinou z 5. No jestli se nenakazí v těsné blízkosti co jsou v kanceláře, kde všichni dýchaj jeden nevětranej vzduch, sahají na jednu kliku, používají jednu tiskárnu a já nevím co všechno tak teda nevím....dost silně pochybuju že by se pak někdo nakazil v restauraci.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2872 kdy: Leden 02, 2021, 08:38:38 odpoledne »
Kde se teda lidi nakazej? V práci ne, v hospodě ne, tak kde?
Jenom si uvědomte, že nejde o mor. Je to běžná viróza a setkání s virem ještě neznamená nakažení. To by každý rok prodělalo chřipku 10 milionů lidí jen v ČR.
Ale prevence ještě více snižuje počet nakažených. A to u těch, kteří nemají tak silný imunitní systém, aby virus zahubil ještě před jeho množením v těle.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2873 kdy: Leden 02, 2021, 08:56:17 odpoledne »
Kde se teda lidi nakazej? V práci ne, v hospodě ne, tak kde?
Jenom si uvědomte, že nejde o mor. Je to běžná viróza a setkání s virem ještě neznamená nakažení. To by každý rok prodělalo chřipku 10 milionů lidí jen v ČR.
Ale prevence ještě více snižuje počet nakažených. A to u těch, kteří nemají tak silný imunitní systém, aby virus zahubil ještě před jeho množením v těle.
Jestli se pak jdou otestovat na ty rychlotesty s 50% chybovostí tak se nakazit nemuseli nikde ;)

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2874 kdy: Leden 02, 2021, 09:01:32 odpoledne »
Takže ti nemocní nejsou nemocní. Tak to jim řekni osobně.

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: epidemie
« Odpověď #2875 kdy: Leden 02, 2021, 09:28:35 odpoledne »
U drtivé většiny se neví, kde se nakazili, takže vyhodnocování je asi nepřesnější v Číně, kde se v tom hodně pohrabali. Ale zase se říká, že těmto Čínským informacím se nemá věřit. Tak nevím.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #2876 kdy: Leden 02, 2021, 09:32:36 odpoledne »
Co ne? Že to není protizákonné?
Nebo že nemám pravdu, když říkám, že to nic neprokázalo? No jestli na té párty nebyl nikdo s covidem, tak to ale opravdu naprosto nic neprokázalo. Nebo co to tedy podle tebe prokázalo?

Že nemáš pravdu.

Tímto experimentem prokázali, že při použití antigenních testů při vstupu se mohou lidé téměř normálně bavit a nikdo se nenakazí.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2877 kdy: Leden 02, 2021, 09:45:00 odpoledne »
Jsem z toho magor. Jeden tvrdí, že antigení testy mají 50% nepřesnost, druhý tvrdí, že jsou spolehlivé a oba přitom spolu souhlasí.
Jsem jen kluk z vesnice a nerozumím tomu, tím to je.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2878 kdy: Leden 02, 2021, 09:46:07 odpoledne »
Takže ti nemocní nejsou nemocní. Tak to jim řekni osobně.
Jdeš na to po novinářsku, pleteš dohromady nemocné (skutečně nemocné), pozitivní (ale zdravé) a falešně pozitivní (také zdravé). Samozřejmě, že jsou jedinci, co jsou nemocní a skutečně jim něco je ale víc je nemocných, kterým nic není a pak falešně pozitivní na základě vysoké chybovosti testů.

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: epidemie
« Odpověď #2879 kdy: Leden 02, 2021, 09:48:28 odpoledne »
Co ne? Že to není protizákonné?
Nebo že nemám pravdu, když říkám, že to nic neprokázalo? No jestli na té párty nebyl nikdo s covidem, tak to ale opravdu naprosto nic neprokázalo. Nebo co to tedy podle tebe prokázalo?
Že nemáš pravdu.

Tímto experimentem prokázali, že při použití antigenních testů při vstupu se mohou lidé téměř normálně bavit a nikdo se nenakazí.
Kyž tady nebyl nikdo nakažený, tak se zdá, že nikdo z těch, kdo v klubu byli nebyl přenašeč a tak to nedokázalo, že se v klubech nepřenáší.

A ohledně testování, tak jsem slyšel, že ta nemoc se dá identifikovat až po nějaké době od nakažení. A tohle není ten test u kterého se mluví o 50% chybovosti?
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2880 kdy: Leden 02, 2021, 09:52:49 odpoledne »
Jsem z toho magor. Jeden tvrdí, že antigení testy mají 50% nepřesnost, druhý tvrdí, že jsou spolehlivé a oba přitom spolu souhlasí.
Jsem jen kluk z vesnice a nerozumím tomu, tím to je.
Na začátku se totiž psalo o chybovosti testů (nevím přesně ale bylo to v rozmezí řekněme 4-10%). Problém je, že tahle chybovost byla v laboratorních podmínkách. V praktické rovině se připouštělo až 40% ale později se psalo o více jak 50% chybovosti. Od švagrové vím, že ta chybovost je právě oněch 50% (zhruba). A z téhle chybovosti taky vzniká ta hysterie o vysokých číslech. Navíc ten jejich debilní PES vychází z poměru pozitivní test/celkový počet testů. Když do toho zahrneme vysokou chybovost a fakt, že otestovat se nechá akorát hysterik nebo člověk, kterému skutečně něco je (a ti předpokládám převládají) tak se nedivme, že jsme ve stupni 5. Ono by dle mého stačila jenom pouhá chybovost testů na nějaký stupeň 4.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2881 kdy: Leden 02, 2021, 10:00:56 odpoledne »
Takže ti nemocní nejsou nemocní. Tak to jim řekni osobně.
Jdeš na to po novinářsku, pleteš dohromady nemocné (skutečně nemocné), pozitivní (ale zdravé) a falešně pozitivní (také zdravé). Samozřejmě, že jsou jedinci, co jsou nemocní a skutečně jim něco je ale víc je nemocných, kterým nic není a pak falešně pozitivní na základě vysoké chybovosti testů.

Píšu o nemocných. Vůbec mě nezajímají zoufalci, co se dobrovolně nechávají testovat bez příznaků. Asi 10% mojich kolegů v práci má covid za sebou a všichni šli na testy, až když jim bylo blbě. A takových je většina.
Musím říct, že v karanténě, nebo bezpříznakově pozitivních je v mém okolí minimum.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2882 kdy: Leden 02, 2021, 10:06:27 odpoledne »
Takže ti nemocní nejsou nemocní. Tak to jim řekni osobně.
Jdeš na to po novinářsku, pleteš dohromady nemocné (skutečně nemocné), pozitivní (ale zdravé) a falešně pozitivní (také zdravé). Samozřejmě, že jsou jedinci, co jsou nemocní a skutečně jim něco je ale víc je nemocných, kterým nic není a pak falešně pozitivní na základě vysoké chybovosti testů.

Píšu o nemocných. Vůbec mě nezajímají zoufalci, co se dobrovolně nechávají testovat bez příznaků. Asi 10% mojich kolegů v práci má covid za sebou a všichni šli na testy, až když jim bylo blbě. A takových je většina.
Musím říct, že v karanténě, nebo bezpříznakově pozitivních je v mém okolí minimum.
To máš dobrý, u mě je to totiž přesně naopak. Drtivé většině nic nebylo, z počátku je nahnali na testy zaměstnavatelé a když jim začali zavírat zdravé lidi do karantény tak radši šmahem zatrhli testování a na nemocenskou jdou lidi až když jim něco skutečně je (a to je ten článek, co tu byl nedávno). Pár lidem, co znám něco málo bylo ale za normálních okolností, kdyby nebylo tolik hysterie kolem tak s tím normálně fungovali.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2883 kdy: Leden 02, 2021, 10:15:56 odpoledne »
To máš recht. Můj zaměstnavatel tu preventivní péči zavrhl hned, jak zjistil, že mu nemá kdo dělat.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2884 kdy: Leden 02, 2021, 10:28:53 odpoledne »
Jasně, to dá rozum, jde mu o záchranu firmy....dneska prý vyšla nějaká statistika, že úmrtnost na CoVid je celosvětově asi 0,8% (zatím jsem se po tom nepídil tak to beru jako fakt), to je méně jak u chřipky a kolem ni se taková hysterie nedělá tak nevidím důvod k panice. Proč se honí čísla, drží se pacienti v nemocnicích a šíří se hysterie už se tak nějak všeobecně ví, proto takového zaměstnavatele nelze ani nařknout z něčeho špatného.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2885 kdy: Leden 02, 2021, 10:32:41 odpoledne »
Ale jak jsem psal výše, lidi by se měli mít předně na pozoru před špinavostma typu změny ústavy, narychlo upečených zákonů, plýtvání prostředky a další. To bude mít daleko závažnější dopady.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #2886 kdy: Leden 02, 2021, 10:33:09 odpoledne »
Co ne? Že to není protizákonné?
Nebo že nemám pravdu, když říkám, že to nic neprokázalo? No jestli na té párty nebyl nikdo s covidem, tak to ale opravdu naprosto nic neprokázalo. Nebo co to tedy podle tebe prokázalo?
Že nemáš pravdu.

Tímto experimentem prokázali, že při použití antigenních testů při vstupu se mohou lidé téměř normálně bavit a nikdo se nenakazí.
Kyž tady nebyl nikdo nakažený, tak se zdá, že nikdo z těch, kdo v klubu byli nebyl přenašeč a tak to nedokázalo, že se v klubech nepřenáší.

A ohledně testování, tak jsem slyšel, že ta nemoc se dá identifikovat až po nějaké době od nakažení. A tohle není ten test u kterého se mluví o 50% chybovosti?

Asi nerozumíš.

Lidé, kteří se přišli bavit do nočního klubu, byli na vstupu testovaní antigenními testy. Antigenní testy mají určitou chybovost. To znamená, že do klubu se dostal někdo, kdo byl nakažený. A i přesto, se v tom klubu nikdo nenakazil. To, že se lidé v klubu nenakazili, kontrolovali až po uplynutí inkubační doby.

Tento experiment prokázal, že i přes chybovost antigenních testů (tedy že v klubu někdo nakažený s celkem vysokou pravděpodobností byl) se lidé při tanci, zpěvu, popíjení a blízkém kontaktu nenakazili.

Tento postup u nás například prosazuje Jan Ledecký, zpěvák, mají na to docela dost studií a posudků. Ale naše hygiena o tom nechce ani slyšet. A vláda zakázala úplně všechno. Dnes se smí setkat pouze dva lidé mimo spolužijící rodinu a v obchodě si nekoupíš ani kružítko. Kdyby se povolil postup vyzkoušený v nočním klubu, dost podstatně by se mladým lidem zvýšila kvalita života a to by zato určitě stálo. A určitě by to šlo aplikovat i na další oblasti, například hospody a restaurace, koncerty, divadla. Velká změna k lepšímu.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2887 kdy: Leden 02, 2021, 10:36:43 odpoledne »
To je to samý jako ten experiment s hledánim viru na poště v Brně nebo kde to bylo. CoVidiocie je prostě uměle zveličovaná a my bychom se měli modlit aby to bylo jenom kvůli nenažranosti vlády a dopady to nemělo větší než že se rozkrde pár miliard ze státního rozpočtu.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2888 kdy: Leden 02, 2021, 10:50:07 odpoledne »
Samotáři, to, že mají antigenní testy chybovost neznamená, že se dovnitř dostal někdo nakažený. Teoreticky mohl, ale vlastně je to jisté, že ne. Vždyť by na něj přišli při druhém ověřování i kdyby byl bezpříznakový :pa:.

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: epidemie
« Odpověď #2889 kdy: Leden 02, 2021, 11:15:30 odpoledne »
Asi nerozumíš.

Lidé, kteří se přišli bavit do nočního klubu, byli na vstupu testovaní antigenními testy. Antigenní testy mají určitou chybovost. To znamená, že do klubu se dostal někdo, kdo byl nakažený. A i přesto, se v tom klubu nikdo nenakazil. To, že se lidé v klubu nenakazili, kontrolovali až po uplynutí inkubační doby.

Tento experiment prokázal, že i přes chybovost antigenních testů (tedy že v klubu někdo nakažený s celkem vysokou pravděpodobností byl) se lidé při tanci, zpěvu, popíjení a blízkém kontaktu nenakazili.
No testy jsou částečně chybové. To znamená, že se tam mohl teoreticky dostat někdo nakažený. Ale není jistota, že tam někdo takový byl. Naopak podle informace, že nikdo po inkubační době nakažený nebyl (tak jsem to z popisku v novinách posoudil) jsem usoudil, že tam nikdo takový nebyl a tudíž na základě toho si myslím, že tenhle experiment nebyl vůbec průkazný.

Tento postup u nás například prosazuje Jan Ledecký, zpěvák, mají na to docela dost studií a posudků. Ale naše hygiena o tom nechce ani slyšet. A vláda zakázala úplně všechno. Dnes se smí setkat pouze dva lidé mimo spolužijící rodinu a v obchodě si nekoupíš ani kružítko. Kdyby se povolil postup vyzkoušený v nočním klubu, dost podstatně by se mladým lidem zvýšila kvalita života a to by zato určitě stálo. A určitě by to šlo aplikovat i na další oblasti, například hospody a restaurace, koncerty, divadla. Velká změna k lepšímu.
Tak současný stav zamotala vláda, která se snažil udělat nějaký kompromis a pomohli ho zamotat i lidé, kteří hledali jak pravidla obejít a ohnout. (Otevřený bar jako místo, kde se natáčí film,  tajné chlastačky někde mimo veřejnost, "opomenutí" dodržovat pravidla...)
Mně se nelíbí, že zavřeli malé obchody. Myslím si, že kdyby dali pokyn, že v takovém obchodě může být vždy jen jeden člověk a fronta venku má dodržovat rozestupy, tak by to bylo lepší. (Ano občas by venku ybla fronta a určitě by občas ve frontě byla hádka, ale lepší než nic by to bylo) Omezení nakupujících na plochu sice je nějaké omezení, ale v Tescu je prostě u potravin hlava na hlavě a nahoře v části, kde jsou vystaveny šaty je prázdno. (Přesto si myslím, že lepší něco než nic.)Některá opatření vypadají nesmyslně, ale některá se na druhý pohled a zamyšlení nemusí zdát zdaleka tak nesmyslná, jak působí na první pohled.

Aha tak už to napsal přede mnou Včeliš. Pardon.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2890 kdy: Leden 02, 2021, 11:34:58 odpoledne »
No a už to tady máme, začíná se psát o dopadech: https://www.seznamzpravy.cz/clanek/tvrdy-odhad-nejvetsi-pojistovna-vzp-prijde-o-uspory-a-bude-dluzit-miliardy-135745?fbclid=IwAR33sPUD4clTI_JzDcXi68tQijtYo9PN-3hrGL2TPTqw8rb4R2ph-E3iWM0#utm_source=facebook

Aby taky ne, když podle některých zdrojů si nemocnice účtují kolem 100 000Kč za CoVidí lůžko na den. No a pak tu máme nevyužitá odkladiště, kde se platí desítky miliómů pronájem a neleží tam nikdo.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #2891 kdy: Leden 03, 2021, 07:33:17 dopoledne »
V klubu bylo téměř pět set lidí. To je tak velký vzorek a spolu s chybovostí antigenních testů tam téměř určitě byl někdo nakažený. A po těch několika dnech při opakovaném testování se už imunitní systém s koronavirem vypořádal jako u většiny lidí.

V téhle souvislosti mě napadá, co vlastně chcete? Zavřít celou společnost a do kdy? Aby neumírali lidé na COVID-19? Nebo něco jiného?

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2892 kdy: Leden 03, 2021, 09:37:30 dopoledne »
V klubu bylo téměř pět set lidí. To je tak velký vzorek a spolu s chybovostí antigenních testů tam téměř určitě byl někdo nakažený. A po těch několika dnech při opakovaném testování se už imunitní systém s koronavirem vypořádal jako u většiny lidí.

V téhle souvislosti mě napadá, co vlastně chcete? Zavřít celou společnost a do kdy? Aby neumírali lidé na COVID-19? Nebo něco jiného?
Tenhle dotaz jsem koroňákum taky pokládal. Dost z nich odpovědět neumělo a další tupě papouškovali, že se musíme dočasně uskromnit, všechno zavřít a ono se to přežene. Tak k říkám jak dlouho? Rok, dva, tři? A pak se stane co vir zmizí? Ne rozjede se vše nanovo. A jediné, čeho dosáhnete bude to, že si oslabíte imunitu a budete umirat i na běžné virózy. A pak byla ještě skupina koroňáků co se chtěli zavřít do doby, než bude očkování. Pak si nechaj nastřelit a budou v pohodě :D Samozřejmě každý by co nejvíc omezil toho druhého, protože ten druhý dělá chyby a za ně pykáme všichni. Tolik asi k jejich myšlenkovým pochodům.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #2893 kdy: Leden 03, 2021, 10:28:35 dopoledne »
Za takové názory můžou média a vláda. Dezinformují, lžou a někdy si vymýšlí takové pohádky... A ne jen u nás. Prakticky na celém světě.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2894 kdy: Leden 03, 2021, 10:36:35 dopoledne »
Argument mého tchána je, že když je to po celým světě tak je to pravda a vláda dělá vše dobře....

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #2895 kdy: Leden 03, 2021, 10:49:18 dopoledne »
Teď se řeší očkování. Jaký je rozdíl mezi očkováním a proděláním nemoci? Z hlediska imunizace žádný. Jinak dost zásadní. Jinak nemocný člověk může na vir zemřít. Očkovaný zase dostane do těla hromadu různého bordelu, a zatím nikdo nedokáže říct co to v budoucnosti s tělem, člověkem, udělá...
Jinak máš vidím tchána pěkně zpracovaného. Ovčana...
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2896 kdy: Leden 03, 2021, 10:53:16 dopoledne »
Copak to já vím, nadává komouše a jenom ti jediní lidem lhali, tato vláda to nedělá. Nemá žádné koníčky, jenom celé dny sedí u televize a hltá všechny ty komerční nesmysly. Nemá cenu s nim rozvíjet jakoukoli diskuzi, protože v televizi je jenom pravda. Asi tak.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #2897 kdy: Leden 03, 2021, 11:01:48 dopoledne »
Tak jedině pravda v TV byla i za komunistů  ;D
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #2898 kdy: Leden 03, 2021, 05:08:16 odpoledne »
Mě fascinuje, jak si každý stojí na svých pravdách. Teď to vypadá, že existují pouze dva tábory lidí. Koroňáci, co by nejraději zavřeli celý svět a covid je pro ně nejhorší nemoc lidstva a antikoroňáci, kteří zcela popírají covid a jeho vážnost.
Většina lidí je asi normální a vidí relativně vážnou nemoc, proti které má smysl bojovat, ale tak jak se to dělá proti jiným nemocem.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #2899 kdy: Leden 03, 2021, 06:02:25 odpoledne »
Ono je to o úhlu pohledu. Jeden koukne na statistiky a žádnou tragédii v tom nevidí. Druhý, co se koukne na čísla, která média předhazují v tom vidí apokalypsu. Když to tak sleduju tak to na mě dělá dojem, že plno lidí úplně vytěsnilo fakt, že prostě se umírá a kdo je na tom zdravotně špatně tak má ty šance na přežití prostě menší. Ono je tak divně založené fungování společnosti celkově. Třeba ty všechny zákazy a omezování pro všechny, co se valí z unie jsou vždycky na základě několika málo případů. Jinak podle statistik, co se občas objevují tak různě po netu to vypadá, že jsou ty tábory tak napůl.