Autor Téma: epidemie  (Přečteno 255251 krát)

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #4700 kdy: Duben 16, 2021, 12:07:29 odpoledne »
Když se koupí nekvalitní levné testy (vědělo se to o nich před nákupem?), tak lidi řvou, že se vyhodili peníze za nekvalitní levné testy. Kdyby se koupili kvalitní testy, tak ti samí lidé budou řvát, že se zbytečně vyhodili peníze za drahé testy, protože by určitě stejnou službu udělali nějaké levné testy... atd.

Soni bohužel vědělo. Přišli na to už v Rakousku. Ze začátku používali ty samé.

Prostě pokud vím, že je to odpad, tak to holt akceptuju jako utopenou investici, ale zařídím se co nejrychleji tak, abych používal ty, které jsou opravdu schopné něco odhalit. A že takové jsou ukázaly testy. Cenově jsou na tom dost podobně.

Za mě je školní testování potřebné, ale se správným vybavením. I PCR poolování by byla dobrá a dokonce levnější metoda.

Kolega, jehož manželka dělá na hygieně, říká, že ten poměr co se najde ve školách a co ve firmách je dost jiný. Pokud nám jde o snížení nákazy v populaci, je školní testování s těmito testy prostě neúčinné.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4701 kdy: Duben 16, 2021, 08:48:57 odpoledne »
V Brazílii jsem zatím nebyl, nemám tam žádné známé.
Jen kolega má v Brazílii tchýni a tchána, jsou to staří lidé, žijí v Rio de Janeiro, jsou to Židé, jejich rodiče tam utekli před Hitlerem. A ti si nijak nestěžují, všechno celkem funguje, žádná katastrofa.

Informace sleduji na velkém brazilském zpravodajském serveru www.estadao.com.br
Už kdysi dávno mi Brazílii doporučil kamarád z BIS, který tvrdí, že je to země s velkou budoucností.

V poslední době na serveru řeší hlavně změny v armádě a poslední velkou "kauzou" je, že někde opíchali malé děti a jejich matky místo vakcínou proti chřipce vakcínou proti covidu, kterou nechtěli, a z toho se tam můžou všichni zbláznit.

Naopak v Sao Paulu čísla o epidemii klesají a chystají se otevřít bary, které byly chvíli zavřené.
Vlivný senátor mluví o tom, že každá vláda v době koronaviru udělala chyby. O senátorech, kteří chtějí vyšetřovat Bolsonara na serveru mluví jako o klaunech.
O mlácení pokličkami jsem si tam ničeho nevšiml.

Podívejte se na brazilské zdroje sami, ať si uděláte vlastní představu.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4702 kdy: Duben 16, 2021, 09:07:41 odpoledne »
Informace o protestech jsou v sekci Política, pokličky a hrnce tak 3-4 týdny zpátky.


Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4703 kdy: Duben 17, 2021, 08:51:03 odpoledne »
Jojo, hlavně že prašule tečou :D

https://www.info.cz/video/tema/dilna


Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #4705 kdy: Duben 17, 2021, 11:48:11 odpoledne »
Evoluci to nechala většina přátel a známých kolem. A výsledek? V nemocnici neskončil nikdo, většina ani neonemocněla a nebo jen velmi lehce. Na ochranu kašlou až na místa, kde se za to buzeruje jako v krámech (a tam ještě mnozí vč. mě jdou s děravým respirátorem). Žádná apokalypsa se nekonala. Na CoVidiocii je špatně to, že nikdo neřeší budoucnost a celej národ skáče kolem menšiny za cenu obrovských problémů do budoucna.
Chybí ti empatie. Nezlehčuj pořád tu nemoc. Ty opatření stojí sice opravdu za h... , ale je potřeba proti tý nemoci nějak bojovat. Ale jak?
Jen pro tvoji informaci, apokalipsa se sice nekoná, ale bez současné lékařské péče by jsi si taky nemusel být tak jistý. Sere mě to strašení lidí stejně jako tebe a nevyvážené informace a jiné dezinformace. Ale tohle vlákno je o tom, jak proti epidemii bojovat a ne o tom jak jí popírat.
Zkus navrhnout, jak z toho ven. Nebo jak se ochránit.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4706 kdy: Duben 18, 2021, 04:09:13 odpoledne »
Zkus navrhnout, jak z toho ven. Nebo jak se ochránit.

Asi jsi tady dlouho nebyl.

Konkrétní návrhy, jak ochránit společnost bez plošných opatření, již dost dávno navrhl a zveřejnil epidemiolog prof. Beran. Podrobně o tom hovořil například na Kupředu do minulosti. Návrhy dal i písemně na ministerstvo zdravotnictví, vždy to zapadlo bez odezvy. Poslechni si rozhovory vedené Martinou Kociánovou.

A opatření, které navrhuje prof. Beran například v praxi fungují v New Yorku. Zde je konkrétní zkušenost:
https://www.lidovky.cz/cestovani/v-new-yorku-pomalu-rozvolnuji-oteviraji-se-restaurace-i-kina-vakcinu-si-lide-mohou-sami-vybrat-rika.A210322_200038_aktuality_ape

"Lidovky.cz:  Jak u vás nemoc probíhala?
Přes to, že jsem několikanásobně riziková, tak vlastně docela dobře. Měla jsem velké štěstí, nepotřebovala jsem hospitalizaci. Za fascinující ale považuju to, jak se o mě město New York i tak perfektně staralo. Doslova tři minuty po diagnostice PCR testem mi volal první pracovník z tzv. „trace and track corps“, který se mě ptal, jak se cítím, koho jsem potkala v minulých týdnech a jestli vím, co dělat dál.
Já jsem v té chvíli byla trochu v šoku a přemýšlela spíš nad sepsáním závěti, a tak si ten první telefonát ani moc nepamatuju. Ale pak mi (stejně jako ostatním nakaženým, bez ohledu na to jestli máte pojištění, trvalý pobyt nebo na to jaký máte průběh) volali každý den, a mně to hrozně pomohlo. Každý den se mnou totiž někdo prošel jak se cítím, co mám dělat, při jakých příznacích mám volat sanitku, zjišťoval jestli něco nepotřebuju, nabídl zdravotnický hotel zdarma na dva týdny, pokud bych měla třeba manžela násilníka nebo doma prarodiče, které potřebuju ochránit, posílali mi předpřipravené jídlo, abych nemusela opravdu chodit ven ani nic zařizovat, nabízeli dovážku léků, péči psychologa, nebo lékaře po telefonu.
Ihned jsem také dostala balíček, kde byl teploměr, roušky, dezinfekce a pulsní oxymetr na zjištění stavu kyslíku v krvi. Vše zdarma. Vyřídili papíry pro zaměstnavatele, poslali domácí testovací PCR kit i pro ostatní členy domácnosti. A pro mě, člověka který se bál, tohle znamenalo neskutečnou mentální pomoc. Neumím si představit, jak ten nápor na psychiku zvládne třeba starší člověk, který je doma sám, má nějaké přidružené choroby, neumí si vyřídit některé věci online, a navíc je už dlouho v izolaci."

Prof. Beran tento postup navrhuje jen pro staré a nemocné lidi, ne pro každého nemocného, to by snad mohl zvládnout i ten náš stát.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #4707 kdy: Duben 18, 2021, 04:47:25 odpoledne »
Něco podobného mi popisují kamarádi z Japonska, Tchaj-wanu, Austrálie a jiných zemí. Opravdu to funguje a dobře to zpomaluje šíření viru.

Ale na to potřebuje schopné lidi, takže u nás to nemůže fungovat.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4708 kdy: Duben 18, 2021, 08:06:42 odpoledne »
Denně mě otravuje nepočítaných telefonátů nabízející nejrůznější nechtěné věci a služby. Soukromé doručování balíčků také funguje velmi spolehlivě. Stačí, aby si vláda najala tyto soukromé společnosti a fungovalo by to. V tom není problém.

Problémem je špatná vláda a neschopní vládní epidemiologové, kterým podléhají vystrašenci a podporují to.
V tom má xB.H. bohužel naprostou pravdu.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4709 kdy: Duben 19, 2021, 03:54:55 odpoledne »
Dělení na nadlidi a podlidi právě začíná: https://www.novinky.cz/domaci/clanek/na-akce-a-do-obchodu-by-mohla-ockovane-ci-testovane-poustet-aplikace-40357300

I toto byla do nedávna konspirační teorie...

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #4710 kdy: Duben 19, 2021, 06:11:05 odpoledne »
Pro někoho obávaná konspirace, pro jiného logický krok směrem k normálnosti v reáliích nedostatečně promořené/proočkované populace...
Který mimochodem v Rakousku funguje už skoro 2 měsíce (to potvrzení, jestli to řeší nějakou apkou, netuším).

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4711 kdy: Duben 19, 2021, 06:52:06 odpoledne »
Normálnosti by spíš pomohlo, kdyby hned otevřeli bez omezení všechny stupně škol a amatérský sport, aby se co nejrychleji promořila mladá a aktivnější část společnosti, které covid-19 nic moc nedělá.
Nebo se budeme testovat až do skonání věků? Což stejně nic trvale neřeší.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4712 kdy: Duben 19, 2021, 07:01:53 odpoledne »
No asi to máme každý jinak, ale já si nepřeju, aby moje děti onemocněly covidem.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4713 kdy: Duben 20, 2021, 10:00:02 dopoledne »
V Liberci vyvinuli lék proti covidu, je ve formě tenkého papírku, který se rozpustí v ústech. Brzy bude v rámci klinického hodnocení nasazen v USA, jedná se o nasazení v ČR.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4714 kdy: Duben 20, 2021, 10:38:30 dopoledne »
xB.H: asi to chce na letosek nove konspiracni teorie. Ty lonske prestavaji byt konspiraci.

No to raši nechtěj. Ty nové nemají daleko od transportu židů.... Je fascinující, co lidí si myslí, že je nějaká aplikace ochrání a dobrovolně si ukrajují svobody. Holt koroňáci....

Vždycky se říkávalo že kdyby tak hloupost byla vidět. Pro letošek ji symbolizuje nasazený respirátor venku a sebeudávací aplikace v mobilu.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4715 kdy: Duben 20, 2021, 10:48:05 dopoledne »
Mimochodem, jestli tu aplikaci bude delat nekdo stejne schopny jako ostatni systemy v nasi zemi tak brzy zjistime ze ockovanych / imunnich je v tehle zemi 15 milionu a nahodne casti uzivatelu to nebude fungovat.

Já pevně doufám, že s tím půjde vyjebat. Prozatím mám připravenou starou Nokii 3310, aby nikdo neprudil s nějakou aplikací no a papír pak už snese všechno ;)

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4716 kdy: Duben 20, 2021, 12:41:31 odpoledne »
Nedávno jsme to tu řešili...

Měl to být zázračný lék. Hydroxychlorochin však zvyšuje u covidu-19 úmrtnost

Léky chlorochin a hydroxychlorochin byly před rokem jednou z největších nadějí proti covidu. Brzy se ale ukázalo, že proti této nemoci nepomáhají - a nová, zatím nejrozsáhlejší analýza dokonce varuje, že jeden z nich riziko úmrtí při léčbě zvyšuje.

https://ct24.ceskatelevize.cz/veda/3300351-mel-byt-zazracny-lek-hydroxychlorochin-vsak-zvysuje-u-covidu-19-umrtnost

Offline Peta

  • ***
  • Příspěvků: 55
Re: epidemie
« Odpověď #4717 kdy: Duben 21, 2021, 08:06:31 dopoledne »
Už jsem si říkal že ohledně hydroxychlorochinu (HCQ) je v médiích nějak dlouhou dobu ticho.
Ti, kteří kauzu sledují ví, že hydroxychlorochin funguje. A jak se ukázalo, pro správný účinek je potřeba jej zkombinovat s azitromycínem. Stále a stále je snaha zdiskreditovat jakoukoliv léčbu, na úkor násilného protlačení očkování.

Mimochodem, novináři kteří o článku bombasticky píší si jej ani neumí přečíst. Zřejmě jej ani neviděli. Těch skutečně zpracovaných studií bylo 28, ne 63. Byly pečlivě vybrány z cca 300 věnujících se hydroxychlorochinu či chlorochinu.
Velkou část (asi polovinu) dat tvoří studie organizované Solidarity a Recovery, tedy těch organizací které jsou odpovědné za diskreditaci používáním toxických a ne terapeutických dávek HCQ. Už tohle o něčem svědčí.

Půlku dat (14 z 28) mají z nepublikovaných studií (status "No Results posted"). Začal jsem je procházet a pídit se po informacích. Žádné výstupy. Některé z nich mají v databazi NCT stále poznámku "recruiting", tedy schánějí pacienty, anebo se v zadávací dokumentaci dokonce o HCQ ci CQ ani nepíše. Některé po aféře (která byla nakonec jako podvod vyvrácena ale nemluví se o ní) byly na pokyn univerzit přerušeny.

Nejedná se tedy o žádnou vědeckou studii, ale o matematické zpracování pečlivě vybraných a z části veřejně nedostupných dat.

Nevím jestli se mám smát anebo plakat.
Kam ta věda, děvka prodejná, spěje.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4718 kdy: Duben 21, 2021, 09:01:33 dopoledne »
To se tedy asi pídíš špatně, když nenacházíš studie o neúčinnosti hydrox. a azitr. Dokonce bylo i studiemi potvrzeno vyšší riziko negativních následků, když se tyto dvě látky kombinují. Víš, oni zase nejsou tak blbí, aby bránili účinné a bezpečné léčbě, a v době globalizace a veřejných sítí ani není tak jednoduché něco takového zmanipulovat  ;) . Jenže tohle prostě není ani účinná, ani bezpečná léčba. Tak to je a je třeba se s tím konečně smířit.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #4719 kdy: Duben 21, 2021, 09:28:21 dopoledne »
Naopak, vidíme jak jednoduché to je.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4720 kdy: Duben 21, 2021, 09:41:01 dopoledne »
U některých záležitostí možná, zejména pokud nepřesahují region, ale nemůžeš vymazat, ignorovat, či zatajit odborné studie a zprávy z celého světa z mnoha různých zdrojů. Můžeš být v regionu, kam se tyto informace kvůli cenzuře nedostanou, ale to není tento případ. Aktuálně se to děje třeba v Rusku, kde manipulují s veřejným míněním vůči ČR pomocí zatajování některých informací (ale i tam už to přes veškeré snahy prosáklo).

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4721 kdy: Duben 21, 2021, 11:15:52 dopoledne »
Že je CoVidiocie jenom jeden velký totalitní moloch mající za cíl okleštění práv lidí nevidí snad už jenom úplný hlupák. Zase se vracíme do doby, že bude existovat jenom jedna pravda, jeden názor:
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/sukl-hrozi-pravu-pokutou-az-pul-milionu-za-clanky-o-ivermektinu-40357705?fbclid=IwAR3kX1eUN3aSRHlLd8Jy5m9ndBX2aeiP9ucx94dphRAdBdlAR00dHlZe-64#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=ArSTCVtQm1w-202104210745&dop_id=40357705&source=hp&seq_no=3&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

O (ne)účinnosti ivermektinu se myslím vyjádřilo už dost odborníků. A kdo nevěří tak ať se prostě přidá na fb do skupiny koronavirus - reálné zkušenosti a jednoduše se zeptá. Skupina má 5700 členů, což je dostatečný vzorek. Nedávno tam drtivá většina potvrzovala účinnost léku.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4722 kdy: Duben 21, 2021, 11:44:04 dopoledne »
Možná bys mohl dovolit ostatním lidem, aby si vyhodnocovali situaci podle svých informací a názorů bez toho, abys je od toho dopředu zrazoval označováním za hlupáky  ;) ... Tomu se říká argumentační faul. Trochu respektu prosím, lidé mohou mít různé názory, nemusí souhlasit s tím tvým a přesto nemusí být hlupáci  :)

Mimochodem - fb skupiny bývají velmi často jednostranně zaměřené a stahují k sobě téměř výhradně lidi stejného smýšlení. To není žádný hodnověrný vzorek (zvlášť jestli se jedná o skupinu laiků, kteří podle svých pocitů hodnotí nějaké léčivo). Dokonce fb vyhodnocuje zaměření těchto lidí a je schopen jim podsouvat články, výroky atd. stejného zaměření, takže tito lidé získávají mylný dojem, že jejich názor je ten správný a většinový.

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #4723 kdy: Duben 21, 2021, 11:49:57 dopoledne »
Kladno v rámci pilotního testování pomocí PCR odhalilo případ žáka, který byl pozitivní, ale antigenni testy to nezaznamenaly. Prostě je třeba testovat tím, co něco odhalí a ne odpadem, jen proto, aby se vypotřeboval.
---
SÚKL přestřelil - v případě Práva šlo opravdu o žurnalistiku. Hádám, že to státní zastupitelství, případně soud, smete.


Offline Peta

  • ***
  • Příspěvků: 55
Re: epidemie
« Odpověď #4724 kdy: Duben 21, 2021, 11:55:42 dopoledne »
Soňo, fakt doufám že tohle myslíš jako vtip anebo si jenom neumíš dávat věci do souvislostí.
Právě naopak, v dnešní době globálních technologií je velmi lehké cenzurovat jakékoliv názory které se nehodí. Na světě je pouze několik velkých hráčů vlastnící toky informací.
Debata prakticky neexistuje, pouze totalita a tvrdé potlačování jiných názorů. Když se Ti to nelíbí, pošlou tě "jinam", jsou přece "soukromá firma" a co povolí je jejih rozhodnutí.
Skutečně to nevidíš? Co se děje v médiích?
To si říkáš preperka?
Anebo k nim patříš a chutná ti moc?

Ovlivnit a cenzurovat vědu je dneska to nejjednodušší.
Prakticky všechny finance pocházejí z grantů státu anebo farmaceutických a jiných firem. Vše je velmi jednoduché ovlivnit - když kontroluješ toky financí, ovlivňujěš vše. Granty které podpoříš, vědce kteří napíší (ne)vhodný posudek atd.
Lidi jsou pragmatičtí, musí platit poplatky za dům a živobytí rodiny. Nemůžou si dovolit přijít o pozici. Nadšení pro věc brzo zmizí když vidíš politikaření kolem.


U některých záležitostí možná, zejména pokud nepřesahují region, ale nemůžeš vymazat, ignorovat, či zatajit odborné studie a zprávy z celého světa z mnoha různých zdrojů. Můžeš být v regionu, kam se tyto informace kvůli cenzuře nedostanou, ale to není tento případ. Aktuálně se to děje třeba v Rusku, kde manipulují s veřejným míněním vůči ČR pomocí zatajování některých informací (ale i tam už to přes veškeré snahy prosáklo).

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4725 kdy: Duben 21, 2021, 12:00:52 odpoledne »
Směšuješ různé věci a opět mi připisuješ něco, co jsem nenapsala  :)

edit: Odpověz mi na jednu otázku - tvrdíš, nebo naznačuješ, že je věda ovlivněná.Přesto ohledně výše uvedených léčivých příspěvků vycházíš z určitých studií a zpráv od odborníků (byť zastaralých) a těm naprosto věříš (a tyto studie, zprávy a informace jsou stále veřejně přístupné ve stavu, jak byly vydány, tedy dosud stále necenzurované). Proč věříš právě těmto studiím a zprávám, než těm novějším? Před půl rokem ta nedůvěra ve zveřejněné studie a naopak víra v cenzuru a ovlivnitelnost neplatila? A proč naopak je víra v nové informace (negativní, samozřejmě) k vakcínám? Proč nejsou cenzurované i zprávy o vakcínách a když tedy lidé té zmanipulované vědě nevěří, proč věři špatným zprávám o vakcínách? Podle toho, co zde určitá skupina lidí píše, tak přece vládám jde o to, abychom se všichni naočkovali, tak by bylo logické, kdyby cenzurovali špatné zprávy o vakcínách... Moc to logiku nedává  :)

Offline Peta

  • ***
  • Příspěvků: 55
Re: epidemie
« Odpověď #4726 kdy: Duben 21, 2021, 12:07:42 odpoledne »
Pozor na to, PCR pro koronavirus je nevhodné - identifikuje i neaktivní fragmenty viru. Zejména s Ct=45 jak je nastaveno v Česku.

Když nejsou klinické příznaky, jsi prostě zdravý.
Jestli projdeš místem kde někdo vydechnul částečku (i neaktivního) viru, a tato částečka se z nosu dostane na stěrovou tyčinku, jsi pozitivní.
Stejně tak když vdechneš aktivní vir a tvůj imunitní systém jej hned zabije. Na sliznici po tom zůstanou "rozpuštěné" fragmenty které tě zařadí mezi pozitivní a nemocné.

Paradoxně bych spíš věřil těm ve srovnání s PCR "málo citlivým", protože indikují aktivní imunitní odezvu a to, že se někde něco dělo v takové míře, aby se mobilizovalo víc obranných reakcí člověka.

PCR není a nebyla vytvořena pro identifikaci aktivních (živých) patogenů.
Pozná pouze přítomnost krátkých částí řetězců RNA. Je jí jedno jestli je to celý vir anebo polívka vzniklá jeho rozvařením v tlakovém hrnci či sterilizátoru.

O zkřížené pozitivitě, ať už PCR či antigenu ani nemá smysl hovořit.


Kladno v rámci pilotního testování pomocí PCR odhalilo případ žáka, který byl pozitivní, ale antigenni testy to nezaznamenaly. Prostě je třeba testovat tím, co něco odhalí a ne odpadem, jen proto, aby se vypotřeboval.
---
SÚKL přestřelil - v případě Práva šlo opravdu o žurnalistiku. Hádám, že to státní zastupitelství, případně soud, smete.


SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4728 kdy: Duben 21, 2021, 07:28:18 odpoledne »
Ovlivnit jednu, dvě studie z jedné oblasti, to jistě možné je, ale ne ovlivnit 20 studií z různých zdrojů z celého světa a desítky či stovky zpráv, které na stejné téma reagují.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4729 kdy: Duben 21, 2021, 08:02:37 odpoledne »
Diskuze na novinkách je jeden z typických příkladů jedné pravdy. Na začátku CoVidiocie stačilo napsat narážku nebo jenom naznačit na ty nesmysly a už následoval ban a smazání příspěvků. Až s masivním nárůstem nespokojenosti a kritiky se laťka posunula o dost níž a zůstávaly ironické příspěvky a narážky.

Offline Peta

  • ***
  • Příspěvků: 55
Re: epidemie
« Odpověď #4730 kdy: Duben 22, 2021, 07:09:27 dopoledne »
Ohledně cenzury a mazání - Jakmile něco vyjde ve vědeckém časopise, je to na světě. I když je to "staženo", zůstane to venku. Jsou na to odkazy. Není to smazáno ze světa. Aspoň zatím to platí. Narozdíl od ostatních online médií kde jednoduše zruší uživatele vše co napsal zmizí.
Proto je vědecká literatura něco jako zrcadlo doby.

Některým publikacím spíš věřím, protože vidím jakým stylem jsou napsány, procházím si citace na které odkazují, všímám si faktických chyb nebo nesrovnalostí, chybějící informace či dokonce lži.
Ať už je to např. způsob testování nemoci (kultivace, PCR atd.), podrobné detaily o léčbě a dávkování, složení placeba, změny v průběhu testů, co znamená standardní péče atd.
Špatně se to popisuje, když si si tím asi tolik neprošla a nebyla nucena hledat střípky informací.

V počátcích covidicie chtěli všichni pomoct a přispět, bez ohledu na situaci atd., protože hrozilo že se to dotkne všech. Takže se skutečně snažili. Sleduji to už vlastně rok. Pak začal "ban" léčby. Něco se, jak jsi postřehla i Ty, podařilo diskreditovat protože se o tom zmínil nějaký politik. Nevím, ale zesměšnovat jakoukoliv léčbu jenom protože se o ní zmínil Trumph je ubohé. Ale ujalo se to.

Pak proběhlo několik studií při kterých zbytečně umírali lidé - některé odkazy najdeš v mém dřívějším postu. U léku který je známý a v praxi používaný už desetiletí a ví se jak jej (ne)dávkovat. Místo toho aby byly odpovědné osoby žalovány minimálne zabitím z nedbalosti a byl jim odebrán diplom se to slavně publikovalo v mědiích a časopisech.
Je jasné že problém je velmi složitý, výsledek může ovlivnit spousta věcí od rasy či i národnosti pacienta, doplňková léčba atd. Ale obecné farmakologické poznatky platí.

Ta posledně diskutovaná studie se mi nezdá, zejména protože:
- příliš generalizuje v závěrech, nebere ohled na to že to platí na velmi úzký výběr studií
- právě ten příliš úzký výběr studií, ze kterých je polovina nezpracovaných a nepublikovaných autory
- je to jenom statistika velmi úzkého a z poloviny oficiálně neznámého výběru dat, ne původní práce
- je ihned velmi medializována

Od doby, kdy se tvrdě cenzurují či zamlčují obecné poznatky imunologie, zastrašují a umlčují se odbornící kteří o tom něco vědí, straší se lidi a plete se do toho politika a peníze, jsem velmi opatrný ohledně jakýchkoliv závěrů.
Zejména těch z "prestižních lékařských časopisů".

Navíc, veřejnosti se hodně věcí podává zkresleně. Skuteční novináři snad už ani neexistují. Informace se neověřují, nejde se do zdrojů, hledá se pouze senzace a strach a lidi jsou manipulování jak snad nikdy předtim.

A informace o vakcínách - jestli někdo nevidí cenzuru zpráv o vakcinách, jejich účinnosti ve srovnání s přirozenou imunitou, bagatelizace nežádoucích účinků a pod., tak by si měl přečíst a pochopit něco z imunologie a zprávy ke kterým se dostane číst o hodně pomaleji, případně několikrát. Těch nežádoucích účinků bude podstatně víc než se dostane ven. Podle mně je toho už příliš a tak se to "dostává ven".
Abychom vybrali i něco pozitivního - lidi mají v lockdownu více času si něco nastudovat a občas i přemýšlejí, zejména když se jich to týká osobně....
Paradoxně, dezinformační média jsou tady často ty "správné a oficiální".



edit: Odpověz mi na jednu otázku - tvrdíš, nebo naznačuješ, že je věda ovlivněná.Přesto ohledně výše uvedených léčivých příspěvků vycházíš z určitých studií a zpráv od odborníků (byť zastaralých) a těm naprosto věříš (a tyto studie, zprávy a informace jsou stále veřejně přístupné ve stavu, jak byly vydány, tedy dosud stále necenzurované). Proč věříš právě těmto studiím a zprávám, než těm novějším? Před půl rokem ta nedůvěra ve zveřejněné studie a naopak víra v cenzuru a ovlivnitelnost neplatila? A proč naopak je víra v nové informace (negativní, samozřejmě) k vakcínám? Proč nejsou cenzurované i zprávy o vakcínách a když tedy lidé té zmanipulované vědě nevěří, proč věři špatným zprávám o vakcínách? Podle toho, co zde určitá skupina lidí píše, tak přece vládám jde o to, abychom se všichni naočkovali, tak by bylo logické, kdyby cenzurovali špatné zprávy o vakcínách... Moc to logiku nedává  :)

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #4731 kdy: Duben 22, 2021, 08:24:19 dopoledne »
A informace o vakcínách - jestli někdo nevidí cenzuru zpráv o vakcinách, jejich účinnosti ve srovnání s přirozenou imunitou, bagatelizace nežádoucích účinků a pod., tak by si měl přečíst a pochopit něco z imunologie a zprávy ke kterým se dostane číst o hodně pomaleji, případně několikrát. Těch nežádoucích účinků bude podstatně víc než se dostane ven. Podle mně je toho už příliš a tak se to "dostává ven".
Abychom vybrali i něco pozitivního - lidi mají v lockdownu více času si něco nastudovat a občas i přemýšlejí, zejména když se jich to týká osobně....
Paradoxně, dezinformační média jsou tady často ty "správné a oficiální".

Tohle téma jsme tu již řešili. Že je imunita získaná onemocněním širokospektrální, nikdo nepopírá. Má to však jeden háček, abys jí získal, musíš ono onemocnění prodělat. To platí u každé virové nemoci (tedy s vyjímkou retrovirů, kam patří i HIV, tam to takhle nefunguje - to nechceš). A protože nevíš jakou počáteční virovou nálož na začátku dostaneš, může se stát, že si to zobneš víc, než jsi chtěl (u ženy na oddělení fakt neleželi jen staří, zvlášť ne teď na jaře). Pak je řešením právě vakcína.

Teoretické cvičení s "promořovacími centry", kde bys dostal přesně odměřenou "bezpečnou dávku", jsme si už také probrali. Už vidím ty davy nadšených lidí, kteří se poběží promořit s vidinou 14 denní karantény v takovém "hotelu" (domů k rodině by je nikdo pustit nemohl). Že by to někdo nařídil, to už vůbec nepřipadá v úvahu. Zvlášť, když už probíhá distribuce vakcín, kterou prostě dostanete, chvíli počkáte a jdete domů.

Mimochodem ty čínské (Sinovac, Cansino) jsou stále vakcíny tzv. první generace. Používají oslabený virus. Bohužel se ukazují jako nejméně účinné. Pravděpodobně proto, že si s takovým virem poradí buněčná imunita dříve, než se dostatečně zaškolí T-lymfocity. Ta úzká specializace T-lymfocitů může být problém hlavně u vakcín rekonbinantních (AZ, Sputnik V) nebo mRNA (Pfizer, Moderna), které učí T-lymfocity rozpoznávat spike protein viru. Pokud ten zmutuje příliš, T-lymfocity pak vir nepoznají, nebo jen v menší míře (pořád to však dává tělu jistý náskok). Zatím jsem nezaznamenal, že by se objevila mutace, jejíž spike protein se změnil tak, že je zcela odolná.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4732 kdy: Duben 22, 2021, 08:25:03 dopoledne »

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #4733 kdy: Duben 22, 2021, 09:02:20 dopoledne »

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4734 kdy: Duben 22, 2021, 09:24:24 dopoledne »
...
Špatně se to popisuje, když si si tím asi tolik neprošla a nebyla nucena hledat střípky informací.
...
Pak proběhlo několik studií při kterých zbytečně umírali lidé - některé odkazy najdeš v mém dřívějším postu. U léku který je známý a v praxi používaný už desetiletí a ví se jak jej (ne)dávkovat. Místo toho aby byly odpovědné osoby žalovány minimálne zabitím z nedbalosti a byl jim odebrán diplom se to slavně publikovalo v mědiích a časopisech.
Je jasné že problém je velmi složitý, výsledek může ovlivnit spousta věcí od rasy či i národnosti pacienta, doplňková léčba atd. Ale obecné farmakologické poznatky platí.

Ta posledně diskutovaná studie se mi nezdá, zejména protože:
- příliš generalizuje v závěrech, nebere ohled na to že to platí na velmi úzký výběr studií
- právě ten příliš úzký výběr studií, ze kterých je polovina nezpracovaných a nepublikovaných autory
- je to jenom statistika velmi úzkého a z poloviny oficiálně neznámého výběru dat, ne původní práce
- je ihned velmi medializována
[/quote]

Prošla jsem toho hodně a stále procházím nové. Odborné články a informace vyhledávat a číst umím  :) . Takže se toho vysvětlování neboj, na moje schopnosti vůbec nemusíš brát ohledy  ;)

Ano, proběhly studie, které sledovaly pacienty s vyšším dávkováním uvedených přípravků, než je obvyklé, a mělo to negativní dopady. A máš pravdu i v tom, že situace je velmi složitá. Třeba i v tom, že běžné dávkování používané na jednu diagnózu, nemusí být dostačující na jinou diagnózu a z toho důvodu je dávkování navýšeno, nebo se vyzkouší kombinace dvou či více léčiv. Zde byl lék podáván osobám velmi obézním a i z toho důvodu mohlo být dávkování navýšeno. Každopádně nedopadlo to dobře. Následně proběhly další studie s běžným dávkováním vs. placebo, studie s běžným dlouhodobým dávkováním atd. (bylo jich poměrně dost), u některých se řešil účinek na těžší formy covidu, u některých preventivní účinek... Tyto účinky nebyly prokázány. Krom toho se prudce navýšil počet negativních reakcí v souvislosti s užíváním tohoto léku. Tyto reakce jsou zdokumentované, zaevidované.

Píšeš, že farmakologické poznatky platí (no poznatky se mohou i zpřesňovat)  a mezi dlouhodobě známé poznatky o hydrox. patří i to, že má celou řadu nežádoucích vedlejších účinků vyskytujících se velmi často - poruchy akomodace oka, nevolnost, průjem, zvracení, poruchy nálad, bolesti hlavy (u 1 uživatele z 10).... a také dost vážných nežádoucích vedlejších účinků s trvalými následky, např trvalé poškození oka, sluchového aparátu, senzomotorické poruchy, jaterní poruchy... (vyskytují se u 1 uživatele ze 100). A vzácně se objevují psychózy, úplná ztráta sluchu, selhání jater, srdeční poruchy (s násedkem smrti), křeče, úbytek svalové hmoty... atd. To je jen ukázka z dlouhodobě známých nežádoucích vedlejších účinků užívání hydroxychlorochinu (při běžném dávkování používaném např. na léčbu lupénky, revmatoidní artritidy apod.)

edit: Jenom k tomu Trumpovi - tam to bylo právě naopak. Protože ten lék vyhlásil, jako účinný na covid, udělal mu tím obrovskou reklamu. Lidi mu věřili a hromadně se vrhli do užívání toho léku. Praktici ho nestíhali předepisovat. A najednou začal prudce narůstat seznam hlášených negativních vedlejších účinků...

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #4735 kdy: Duben 22, 2021, 09:40:49 dopoledne »
Ad Peta - vědecké výzkumy taky čtu a jako ve všech odvětvích se i ve vědě občas objevují chaotici, podplacení lidé nebo přílišné zobecňováni.

Problém je, že dezinformátoři si všimnou pár zkažených jablíček a chtějí vyhodit celý sklad. Následně toho využijí a snaží se prodat “zázračné prostředky”, odmítají výsledků lékařských testů kvůli možnosti statistické chyby nebo se vrhnou na budováni přirozené imunity u dětí - třeba tím že je úmyslně nakazí spalničkami s rizikem oslepnutí, ohluchnutí, postižení srdce a smrti.

Tenhle druh dezinformací jede na stejném principu- odmítnutí a zdiskreditování nedokonalého řešení následované nabídkou “dokonalého vše spásného řešení”:
Místo očkování a nepříjemných hygienických opatření promořováni...
Místo testů a snahy omezit šíření netestování a nulové omezení...
Místo chemoterapie zázračný lék, který před vámi lékaři tajili...





SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4736 kdy: Duben 22, 2021, 09:47:50 dopoledne »
Přesně  "hold"

Teď to někde bylo hezky napsané - to, že někdo špatně spočítá rovnici, neznamená, že zahodíme celou matematiku :)

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #4737 kdy: Duben 22, 2021, 10:00:00 dopoledne »
Já mám hodně zkušeností s dezinformátory a “alternativně smýšlejícími lidmi”. Když umíte čínsky a zajímáte se o kytky, začnete je přitahovat jako magnet,

Kolikrát mi někdo strčil před oči “zázračný čínský lék” - ze kterého se vyklubalo obyčejné koření, nebo byl popsaný nesmyslnými čínskými znaky z dílny google překladače.

Anebo nesmysly o čínských pyramidách ke kterým se nikdo nesmí přiblížit - akorát že ve skutečnosti je tam turistů jako před pražský orlojem, protože ta hrobka je jednou z nejslavnějších čínských památek.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4738 kdy: Duben 22, 2021, 07:05:55 odpoledne »
Nejvyšší správní soud konečně zrušil opatření, kterým se zavírají obchody, provozovny, služby a omezuje setkávání lidí
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/nejvyssi-spravni-soud-zverejni-jak-rozhodl-o-uzavreni-obchodu-a-sluzeb-40357947#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=9rHvxrQU4Xr-202104221610&dop_id=40357947&source=hp&seq_no=7&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Bohužel ti pitomci z vlády chtějí zase vydat nové opatření, kterým všechno zavřou.

Naštěstí soud rozhodl, že nemohou podle pandemického zákona omezit ty činnosti, které jsou kryté svobodou shromažďování, to znamená schůze spolků a podobně, takže bude fungovat to, co se dělalo, že si půjdeš sednout do hospody na politickou schůzi a pod.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4739 kdy: Duben 22, 2021, 07:14:59 odpoledne »
V Královéhradeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji se od pondělí 26.4.2021 trochu více otevřou školky.

Největší legrace je, že se to otevře jen v krajích, které byly v březnu 2021 nejvíc postižené epidemií koronaviru, a tedy jsou nejvíc promořené a dnes už tam nemají téměř žádnou nákazu.
V regionech, kde lidé více dodržovali zákazy, budou zavření ještě kdoví jak dlouho (a dobře jim tak).

Jen faktická poznámka k nekonečné diskuzi, že promořování funguje.

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4740 kdy: Duben 22, 2021, 07:24:41 odpoledne »
V Královéhradeckém, Karlovarském a Plzeňském kraji se od pondělí 26.4.2021 trochu více otevřou školky.

Největší legrace je, že se to otevře jen v krajích, které byly v březnu 2021 nejvíc postižené epidemií koronaviru, a tedy jsou nejvíc promořené a dnes už tam nemají téměř žádnou nákazu.
V regionech, kde lidé více dodržovali zákazy, budou zavření ještě kdoví jak dlouho (a dobře jim tak).

Jen faktická poznámka k nekonečné diskuzi, že promořování funguje.

Přesně. Kdyby tahle vládní svoloč protizákonně neomezovala lidi a koroňáci jim jako poslušný ovečky všechno nežrali tak je dávno klídek. Za tohle by měli všichni ve vládě co se o ten bordel zasloužili sedět.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4741 kdy: Duben 22, 2021, 07:30:20 odpoledne »
Tak určitě....  ::)

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4742 kdy: Duben 22, 2021, 09:06:01 odpoledne »
Mno jo, není nad takové přirozené promořování... no kdo by to nechtěl?  ::) A ta hloupá Indie už si to taky kazí a zavádí opatření...  "omg"

Na hranici covid apokalypsy? Indie zaznamenala smutný světový rekord
...
Indii dramaticky scházejí lékaři, volná lůžka a především kyslík. Ve středu tak zcela zbytečně zemřelo 22 covidových pacientů v jedné z menších indických nemocnic ve státě Maháráštra. Během včerejška pak virus v Indii zabil celkem 2104 lidí, celkem jich tak zahynulo podle ministerstva zdravotnictví už 185 tisíc.

Vrchní soud proto ve středu podle AP nařídil vládě prioritně přesměrovat kyslík určený pro průmyslové využití do nemocnic. „Není možné nechat lidi umírat s odůvodněním, že pro nás už nezbyl kyslík. Vláda ho prostě musí sehnat za každou cenu, i kdyby si ho měla vyžebrat, půjčit nebo ukrást. Je to celonárodní priorita,“ uvedli podle AP soudci při odůvodnění rozsudku, který vydali na popud petice zdravotnických zařízení.

„Nepřetržitě sledujeme aktuální poptávku,“ uvedl na svém Twitteru ministr zdravotnictví Harsh Vardhan. Velkoobjemové cisterny s kyslíkem jsou nyní nejčastějšími nákladními vozidly, která se dají na indických silnicích potkat. Stačí ovšem jedna nehoda, tak jako se to stalo právě ve středu ve státu Maháráštra, a je z toho skutečně fatální problém. Nejvíce je podle Vardhana postiženo nedostatkem kyslíku sedm indických států a Maháráštra je mezi nimi.

Ještě častěji než cisterny jsou ovšem na silnicích vidět sanitky, které spěchají od  jedné nemocnice ke druhé ve snaze najít volné covidové lůžko, často podle BBC marně. Obvyklými záběry v indických televizích pak jsou truchlící před krematorii. „Denně jen já vyřizuji stovky hovorů od pacientů, kteří zoufale potřebují covidové lůžko. Je neuvěřitelně frustrující, jak jim nemohu nijak pomoci. Vím o třech lidech, kteří kvůli tomu v posledním týdnu zemřeli doma,“ uvedl lékař Sandžaj Gururaj z bengálurské nemocnice Shanti Hospital.

Zdroj: https://www.denik.cz/ze_sveta/koronavirus-indie-umrti-rekord-20210422.html

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4744 kdy: Duben 22, 2021, 09:08:02 odpoledne »
K tomu promořování: Ta opatření jsou spíš politika, aby se vládní činitelé zbavili odpovědnosti a nebyli nařčeni, že nic nepodnikli než že by šlo o smysluplný krok. Krásně o tom hovoří konspirátor Žaloudík v mém příspěvku výše.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4745 kdy: Duben 22, 2021, 09:19:29 odpoledne »
Jistě, politika. A výsledky uplatňování či neuplatňování té politiky jsou krásně vidět na grafu průběhu epidemie (nejen u nás). Ale to bude určitě jen náhoda  ;)

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4746 kdy: Duben 22, 2021, 09:20:42 odpoledne »
Jistě, politika. A výsledky uplatňování či neuplatňování té politiky jsou krásně vidět na grafu průběhu epidemie (nejen u nás). Ale to bude určitě jen náhoda  ;)

No právě. Rok nás tu šikanovali a zjevně je to na nic ;)

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #4747 kdy: Duben 22, 2021, 09:29:27 odpoledne »
A jsi si jistý, že se díváš na graf průběhu epidemie v ČR? To vlnobití nejde přehlédnout. Já jsem zapomněla - ono jde ingorovat. Tak zas nic.  ::) . Dobrou!  :pa:

Offline xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1532
Re: epidemie
« Odpověď #4748 kdy: Duben 22, 2021, 09:38:51 odpoledne »
A jsi si jistý, že se díváš na graf průběhu epidemie v ČR? To vlnobití nejde přehlédnout. Já jsem zapomněla - ono jde ingorovat. Tak zas nic.  ::) . Dobrou!  :pa:

No právě, šikana se nikterak neprojevila ;)

Offline Peta

  • ***
  • Příspěvků: 55
Re: epidemie
« Odpověď #4749 kdy: Duben 23, 2021, 07:23:41 dopoledne »
Chinalady: Jestli jsem tímto označený za dezinformátora, beru to jako velkou poklonu.
Víš, v přírodních vědách je v publikacích nutné brát do úvahy i statistické a faktické chyby a cílené dezinterpretace faktů, protože na tom hodně záleží. Ovlivňuje to obecné povědomí, zejména když se tyto špatně provedené experimenty bombasticky publikují v médiích.
Přírodní vědy totiž nejsou nějaká filozofie anebo jazyky kde můžeš věci okecat a vykroutit se z toho.

Jak jsem už psal, nebezpečí předávkování je u amatérské léčby vždy. To ale v žádném případě není důvodem jakoukoliv léčbu zapovědět. Naopak, je potřeba o tom (seriózně) informovat a podávat pravdivé informace a důkladně instruovat a školit i praktické lékaře. Od toho tady jsou. Informace o lécích a jejich dávkování jsou. Používají se v běžné (!) praxi už desetiletí.

Jakákoliv léčba, ať už covidu či jiné nemoci, není samospasitelná a je potřeba posoudit její vhodnost v kažném případě zvlášť. A podle toho ji aplikovat.
Podle mého názoru, na kterém na základě půblikovaných faktů a indicií trvám, je léčba covidu cíleně diskreditována a je protlačováno očkování, které, jak se ukazuje, samo o sobě taky nic neřeší.
Jestli někdo chce, ať se 3x anebo víckrát do roka očkuje, já mu to neberu. Ale bráním se aby do tohoto neověřeného experimentu byly povinně nahnáni všichni lidi, i Ti, kteří se testování neschválených vakcín (nic jného to není) zůčastnit nechtějí. Ale když do toho nepůjdou, hrozí jim odsunutí mezi spodinu, komplikace a zničení normálního života.

A zejména aby do toho byly hnány děti kterým prakticky nic nehrozí a pro které je přirozené setkávání se s virama a pod. protože je to připravuje do dalšího života.
Mám doma malé dítě, něco o tom vím, takže jsem na tom osobně velmi zainteresován.
Samozřejmě rovněž vím, že se můžou věci zkomplikovat. Ale bez tohoto přístupu můžou být věci ještě komplikovanější a těžší.
Naše imunita funguje nějakým způsobem, který je neuvěřitelně dokonalý a propracovaný. A stejně tak - naštěstí - naše imunita funguje i v případě covidu. A tento se - zase naštěstí - neukazuje jako tak fatální jako některé jiné nákazy. Chová se jako normální koronavir. Není to ebola. Tohle je zase věda s fakty které jsou cíleně opomíjeny. Mluví do toho politici, obchodníci, novináři, statistici a jiní kteří o biologii nemají nejmenší potuchy. Zato jsou v tom osobně často velmi zainteresováni po finanční či jiné podobné stránce.

A povinné očkování dětí proti klasickým dětským nemocem....
Já spalničky bez problémů překonal. Stejně jako ostatní děti kolem mně. Mám trvalou imunitu. Zato Ti co se teď dávají na běžné dětské nemoci očkovat ji nemají a měli by se po několika letech přeočkovat. Právě kvůli tomu o čem píšeš - v dospělosti jim s větší pravděpodobností hrozí další a horší komplikace. Hlídáte si pravidelné přeočkování proti dětským nemocem sami, anebo váš praktický lékař?

ad: "Místo očkování a nepříjemných hygienických opatření promořováni..."
Slovo promořování není populární, ale stejně se tomu nevyhneme. Vir tady je a bude.
Promořujeme se už teď, každým dnem kdy dýcháme. Virus nezmizí. A očkovaní jedinci jej, podle informací které všichni zřejmě četli, taky šíří.
Povinné nošení nekvalitně vyrobeného náhubku, ze kterého se uvolňují vlákna které vdechuješ, protože je potřeba točit obchod nepovažuji za hygienické opatření. Naopak si tím podle mně zaděláváme na pěkné problémy v budoucnu.
Virus je ve vzduchu. Vdechuješ jej. I jeho fragmenty. Onemocnět můžeš kdykoliv a nemusíš se přímo setkat s nikým skutečně nakaženým.

ad: "Místo testů a snahy omezit šíření netestování a nulové omezení..."
Jednoznačně, protože plošné PCR testování zdravých lidí, jak stále všem opakuji, je nastavené tak aby produkovalo falešnou pozitivitu. Ct pro PCR v ČR bylo 45. To je skandální. I hodnoty 35 používané ve většině světa jsou za hranou. Tohle je zase odborný fakt který ničím neokecáš. Lidi jsou stále strašeni že jsou nemocní a nakažliví. To považuji za velmi nebezpečné lži, které, kromě psychických a jiných důsledků, můžou zdiskreditovat pohled na PCR v odůvodněných případech.


ad chemoterapie:
O ní jsem se nikde nezmiňoval, možná je to připomínka k někomu jinému?

Ad Peta - vědecké výzkumy taky čtu a jako ve všech odvětvích se i ve vědě občas objevují chaotici, podplacení lidé nebo přílišné zobecňováni.

Problém je, že dezinformátoři si všimnou pár zkažených jablíček a chtějí vyhodit celý sklad. Následně toho využijí a snaží se prodat “zázračné prostředky”, odmítají výsledků lékařských testů kvůli možnosti statistické chyby nebo se vrhnou na budováni přirozené imunity u dětí - třeba tím že je úmyslně nakazí spalničkami s rizikem oslepnutí, ohluchnutí, postižení srdce a smrti.

Tenhle druh dezinformací jede na stejném principu- odmítnutí a zdiskreditování nedokonalého řešení následované nabídkou “dokonalého vše spásného řešení”:
Místo očkování a nepříjemných hygienických opatření promořováni...
Místo testů a snahy omezit šíření netestování a nulové omezení...
Místo chemoterapie zázračný lék, který před vámi lékaři tajili...