Autor Téma: Plán jak na Covid-19  (Přečteno 24305 krát)

Offline lučobník

• Praktikující prepper
  • Starý prepper a survivalista
Re: Plán jak na Covid-19
« Odpověď #300 kdy: Srpen 05, 2024, 12:37:01 odpoledne »
Ja som zástancom očkovania, a viem, čo sa dokázalo na tomto poli v minulosti, a vážim si prácu ľudí, ktorí to dokázali. Našu rodinu to tesne minulo: staršia sestra dostala (v roku 1946) detskú obrnu, a aj napriek dobrej odbornej starostlivosti, mala celý život sťaženú mobilitu, druhá sestra umrela (1953) vo veku 3roky na osýpky- obe to dostali krátko pred zavedením očkovania.
Celá odborná verejnosť sa desí prípadnej neznámej epidémie v dnešnej rýchlej globálne spojenej spoločnosti. Sú preč časy, keď niekde vypukla choroba, dalo sa to do karantény, poslali sa tam vedci, ktorí to za 5 rokov poriešili. Aj keď svet rapídne osprostieva, tak ešte chválabohu máme dostatok odborníkov aj v tejto oblasti.
Keď vypukol covid, tak to zodpovedné inštitúcie, ktoré desaťročia nič také nemuseli riešiť, jednoducho neboli schopné zvládnuť, a robili, čo uznali za vhodné.
Na poli vývoja vakcíny sme sa chytili možnosti využitia sľubnej cesty, ale aj klasickej, skrátka robilo sa, čo sa dalo.
To, že očkovanie malo aj nežiadúce účinky, že sa účinnosť rôznych vakcín pohybovala v rôznych percentách, prípadne sa niekto nabalil, nie je dôležité, dôležité je že sme sa, ako svet, boli schopní vôbec brániť- nabudúce to možno nebude. Ďakujme osudu, že vírus zmutoval do menej nebezpečnej formy (mohlo to byť aj naopak), a účinnosť (alebo neúčinnosť) vakcín sa nestihla naplno prejaviť.
Ako som už povedal, vážim si prácu ľudí, ktorí v ťažkých časoch robia do úmoru, aby pomohli ľuďom, a neznášam, keď si nejakí, internetom vymletí bulovia, čo o tom vedia úplne h.vno, o nich otierajú sprosté huby. Ku.va, akým právom?!
Všetko ide, len malé deti sa musia nosiť.

Offline Akutool

• Super realisti
  • *
« Odpověď #301 kdy: Srpen 05, 2024, 01:57:36 odpoledne »
To čo pišes je pravda. Tiež som zastanca očkovania a moje deti tak ako ja tými povinnými prechadzaju.
Len tak nejak nedoverujem globalnym farmaciam že to nerobia pre biznis- aby zbohatli ale aby nas chranili.
A tu sa natiska otazka, mam ešte neoverenu vakcinu a buď ju dam do obehu a zbohatnem, alebo nie a budem za férováka ale schudobniem...
Proti covidu niesme zaočkovaní. A som rad že zrovna toto je na báze dobrovolnosti...

Offline bludicka

« Odpověď #302 kdy: Srpen 05, 2024, 02:52:37 odpoledne »
Ja som zástancom očkovania, a viem, čo sa dokázalo na tomto poli v minulosti, a vážim si prácu ľudí, ktorí to dokázali.

Ako som už povedal, vážim si prácu ľudí, ktorí v ťažkých časoch robia do úmoru, aby pomohli ľuďom, a neznášam, keď si nejakí, internetom vymletí bulovia, čo o tom vedia úplne h.vno, o nich otierajú sprosté huby. Ku.va, akým právom?!

Vidis,ako si v jednom clanku dokazes protiriecit.
Aj ja som zastancom ockovania.Ale preverenou vakcinou a nie niecim,co ani sam vyrobca za vakcinu nepovazuje a za svoj vyrobok nenesie zodpovednost.
Dalej,som uplny odporca toho,ked vymleti bulovia co o tom vedia uplne hovno slubuju ludom slobodu,nemoznost nakazy po opichani a ziadne,este raz, ziadne negativne ucinky a o ludoch,co sa naozaj snazia prist na koren veci a pomahat inym  si otieraju sproste skorumpovane papule.A este im budu nadavat do dezolatov.
Zodpovedne institucie prave prispievali k sireniu paniky a pustali plebsu filmy,ako ludia v cine hromadne padaju,dalsi strapaty picus strasil kontajnermi mrtvych,ukazovali figuriny v ''preplnenych'' nemocniciach(pritom u nas bola na kovidovom oddeleni skoro bitka o sluzby,lebo to bol hotovy klondajk ;))....zdravotnicky co mali deti,nasrate na tie co nemali a zarabali.......Skratka,vystraseny narod sa lahsie ovlada. NO a potom ked clovek prekona bez vecsich nasledkov,tak zacne premyslat....a to je pre ''elity'' nebezpecne.
Cloveku,co mal priebeh tazky uz lahko dokazu nabulikovat,ze to ma na svedomi kovid.On uz zabudol,ze takto tazko kazdy rok skapinal na chripku,anginu......uz bol len kovid a len nan sa umieralo.Datumy na hroboch v ktorych boli pochovani mladi co dovtedy umierali na kadeco ine uz nevnimal.....uz zas len kovid.Proste,pochopitelny strach,ktory som do prekonania mal aj ja.
Zober to logicky.Samozrejme,zo zaciatku bol strach podporovany mediami. Tak sme poctivo zacali nosit nahubky.Tie mali zabranit vydychnutiu a vdychnutiu virusu,ktory je taky malinky,ze ho doteraz nik nevidel a to aj napriek sume vypisanej na jeho izolovanie a ukazanie.Takze ten nahubok bol pren ako karisiet na okne pribita proti mucham ;) a mysliaci clovek ho prestal pouzivat kde sa len dalo. Zmysel mal len u kaslajucich,aby ten vyrus v slinach neprskali okolo seba.
Druha vec.....odbornici(nepodplateni) sa zhoduju v tom,ze vyvoj vakciny trva minimalne 10 rokov a az potom sa pusti do obehu A ked sa nou zacne ockovat,tak sa este robia testy nato,ako ju tenktory clovek znasa a ockovat sa ides dat do ambulancie,nie do obchodaku,ci na nadrazi.
Potom sa odbornici zhoduju v tom,ze vakcina proti chripke nefunguje proti tretej,ci stvrtej mutacii a napriek tomu to do ludi prali.No a toto je taka premakanejsia chripka,ktora zabera na urcitu cast populacie a ma mozno viac devastacne  ucinky.Preco je to tak,odbornici nevedia vysvetlit. Preco kamos,horsky nosic a sportovec odlezal 2 tyzdne na ventilatore(ktore sa v nemocniciach normalne pouzivali aj pred kovidom a nik z toho nerobil vedu) a ja s mojou ''zivotospravou'' a nadvahou som len na pol dna stratil cuch.
O tych dychankoch ''elit'' som uz pisal a nema cenu to rozoberat.Proste,ked sa nebali oni..... ;)
No a za posledne,hadam len postrehy z blizkeho okolia.
Moja rodina-nikto nebol opichany,kazdy prekonal kovid uplne bez priznakov(len na chvilu strata cuchu),okrem mojej polovicky,ktora posluchla ''odbornika'' a nedala si iver s vitaminmi,ako my ostatni. Pan ''dochtor'' jej povedal,ze nema pocuvat bosoracke(moje ;)) kecy a neliecit sa ako vravia odbornici typu Marik,Beran,Terek.....ale ako vravia ''odbornici'' na vyplatnych paskach farmafiriem. Tak to odsrala a cuch sa jej potom napraval este rok.
Postrehy z roboty....pol na pol,opichani,neopichani. Neopichani bez problemov,opichani furt s niecim problem a to az na kapacku v nemocnici a mesiace marodky.
Z dediny.....v kovidovych casoch umrtnost dako nestupla(nato,ako  ''lekari'' katastrofalne srali na liecenie pacientov a ako v case vyskytu klasackych (kde sa podeli v casoch kovidu???)respiracnych chorob igorovci nahnali narod na testovanie=zhromazdovanie v sychravom pocasi),tak na kovid(?) umreli asi len traja,ci styria.Medzi nimi sused....ale ten sa ozral a rozbil si hlavu...lenze bol pozitivny,tak diagnoza jasna ;).....lebo peniaze ;).
No a uuuplne nakoniec....v casoch,ked uz aj vladni predstavitelia priznavaju,ze ''zdravotnictvo'' je len biznis.....kto normalny este moze verit tomu,ze nejake ''elity'' a farmafirmy sa budu starat o zdravie plebsu? Vid ta kristalovo''cista'' obchodna dohoda ohladom ''vakcin'' medzi ursulou a bourlom...ci s ktorym prasivcom to piekla....
Takze ja za seba....ak skapem,nebude to na nasledky opichania.To na 100%. Moze si to povedat opichany?
Kua,ale som sa rozpisal :o

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #303 kdy: Srpen 05, 2024, 06:41:12 odpoledne »
Asi ste nepochopili, čo som chcel povedať- prečítate pár slov, a už vidíte červene,a reagujete svojím verklíkom :) .
Tu nejde o to, či je niekto za, alebo proti očkovaniu, ide o to, že to naša neskúsená prehnitá svetová spoločnosť nebola schopná organizačne zvládnuť. Keby virus zmutoval tak, že by prežil každý tretí očkovaný, a každý dvadsiaty neočkovaný, aj napriek všetkým snahám vedy, to by zase "mudrci" po funuse všetko opičov.vali...
Covid je možno za nami, nevieme, čo nové príde, ako a či to zvládneme, ale určite, ak prežijeme, tak to zase  opindáme.
Ku.a, že ja si už s tým hádzaním hrachu nedám pokoj...

Offline Akutool

• Super realisti
  • *
« Odpověď #304 kdy: Srpen 05, 2024, 07:22:46 odpoledne »
Klidopido, sak len kecame...

Offline bludicka

« Odpověď #305 kdy: Srpen 05, 2024, 07:43:47 odpoledne »
Lucobnik,ake cervene videnie?Sak normalne reagujem na pichanie experimentalnou latkou.Ak po 10tich rokoch nebudu na opichanych viditelne negativne ucinky,budem ich nazyvat ockovanymi,ako su vsetci ockovani overenymi vakcinami.
U tohto preparatu sa vobec netusi,co to po case urobi a vobec sa nevie,ci to malo nejaky ucinok.Lebo sa neporovnavala skupina s placebom a tou latkou.....tak,ako sa to robi u inych.
Odbornici vraveli,ze je sanca tak 50:50 a tak sance,ze opichanie zachrani,neurobi nic,alebo ublizi boli zhruba vyrovnane a keby bolo na ludoch co si vyberu,bolo by to v poriadku. Ale na nich to nebolo a ti (my) co opichanie odmietali,boli dehonestovani tymi,ktori naleteli.Lebo doteraz farmafirmy museli pokusnym ''kralikom'' platit za pokusy na nich a po novom sa im podaril majstrstyk. Podarilo sa im kraliky vystrasit tak,ze im za pokusy na nich nielenze nemuseli platit,ale kraliky si za pokusy na nich platili sami.
A neprozreli,ani ked po prekonani a opakovani davky znova chytili kovid,napriek uistovaniam roznych dezolatov a podvodnikov,ze to nieje mozne. A sli na dalsiu davku.
Nasi prehniti a skorumpovani politici uz od zaciatku vedeli,ze to nieje ziadna pandemia(umrtnost bola mizerna oproti tomu,aka by bola napr. pri chripke,keby v chripkovom obdobi robili take hovadiny,ako za kovidu),ale zachutila im moc zakazovat. A oni sa chovali presne adekvatne tomu,co vedeli......zurky,chlastacky......
Teraz sa ukazuje,ze neopichani maju mensie zdravotne problemy ako opichani.
Tvoje vyjadrenie o nejakych snahach vedy mi pride smiesne v casoch,ked prasivci ako gejc a ini otvorene hovoria o depopulacii a urad,ktory ma mat kontrolu nad liecivami platia firmy,ktore ma ten urad kontrolovat.
Ale to je len hadzanie hrachu......opytam sa takto. Kupil by si si nove auto,keby vyrobca do technicaku napisal,ze autu zhruba v 50tich % zlyhavaju brzdy a vyrobca nenesie zodpovednost za pripadnu havariu,ale diler by ta presviedcal,ze brzdy su v uuuplnom poriadku? Ze zlyhavaju,to by ti potvrdili aj servisaci,ale ty by si radsej veril dilerovej rodine,ze je vsetko uplne ok? No a s tymto preparatom je to rovnake. Vyrobca tvrdil,ze to nieje vakcina,ale experiment a nepotvrdil jeho ucinok. Dileri tvrdili,ze je to v absolutnom poriadku a ''servisakov'' (nie znackovych ;)) oznacili za garazovych packalov co nicomu nerozumeju.
Takze asi tak. Navyse,ked to zacali do ludi prat aj v pripadoch ked ti ludia uz boli chori.....pocul si niekedy,zeby proti chripke ockovali v case,kedy clovek skapinal na chripku?
Ale aj tak nic nevyriesime.Kto chcel sa opichat dal,kto nepodlahol natlaku a propagande ten sa nedal a cas ukaze. Keby nebol ten natlak taky strasny a ten ursulin podvod tak okaty,tak by sa to este dalo nejako omluvit....ale toto?

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #306 kdy: Srpen 05, 2024, 08:52:34 odpoledne »
Už v prvom príspevku som písal, že to nie je dôležité, a ty to rozoberáš na 65 riadkoch, tak aké videnie...

Offline bludicka

« Odpověď #307 kdy: Srpen 06, 2024, 07:07:56 dopoledne »
Sa ti chcelo pocitat riadky ;)?
Pre mna je prave velmi dolezite vediet a pochopit,ako na mna sli ti ''pracujuci do umoru pre moje dobro'' :D minule. Podla toho sa zariadim ked to budu (a oni budu) skusat zasa.A ze to rozoberam....sak sme na debatnom fore. Keby sme boli v politike,tak by som to zasa nechal vymlcat a problem by ''zmizol''.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #308 kdy: Srpen 06, 2024, 09:04:37 dopoledne »
V tomto má dnes už každý jasno, je zbytočné furt to omielať.

Ale stále treba sledovať a informovať sa, čo sa kde deje a dialo a predávať si viac informácie, než názory.  :D
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #309 kdy: Srpen 06, 2024, 10:59:17 dopoledne »

Na poli vývoja vakcíny sme sa chytili možnosti využitia sľubnej cesty, ale aj klasickej, skrátka robilo sa, čo sa dalo.
To, že očkovanie malo aj nežiadúce účinky, že sa účinnosť rôznych vakcín pohybovala v rôznych percentách, prípadne sa niekto nabalil, nie je dôležité, dôležité je že sme sa, ako svet, boli schopní vôbec brániť- nabudúce to možno nebude. Ďakujme osudu, že vírus zmutoval do menej nebezpečnej formy (mohlo to byť aj naopak), a účinnosť (alebo neúčinnosť) vakcín sa nestihla naplno prejaviť.
 Keby virus zmutoval tak, že by prežil každý tretí očkovaný, a každý dvadsiaty neočkovaný, aj napriek všetkým snahám vedy.

Tým som chcel povedať, že sme vlastne mali šťastie, nabudúce možno nebude ani tá "experimentálna" vakcína, bude smrteľnejší vírus, a ešte neschopnejšie vedenie- a tým nahodiť tému, čo vtedy, ako prepperi, môžeme urobiť na ochranu svojich rodín.
Tým, že hľadáme, kto za to môže, len zakrývame strach a našu neschopnosť.

Offline bludicka

« Odpověď #310 kdy: Srpen 06, 2024, 01:10:03 odpoledne »

Keby virus zmutoval tak, že by prežil každý tretí očkovaný, a každý dvadsiaty neočkovaný, aj napriek všetkým snahám vedy.

Tým som chcel povedať, že sme vlastne mali šťastie, nabudúce možno nebude ani tá "experimentálna" vakcína, bude smrteľnejší vírus, a ešte neschopnejšie vedenie- a tým nahodiť tému, čo vtedy, ako prepperi, môžeme urobiť na ochranu svojich rodín.
Tým, že hľadáme, kto za to môže, len zakrývame strach a našu neschopnosť.

Tym,ze hladame ,kto za to moze nezakryvame ziadny nas strach a ani neschopnost,ale snazime sa najst vinnika zlocinu. Ked ti niekto vedome otravi rodinu,tiez sa nato vyseres?
Ako preper urobim na ochranu svojej rodiny presne to,co som urobil minule...= naordinujem im iver,vitaminy a budem sa snazit,aby zasa moc nechodili medzi ludi.
Nepoznam skoro nikoho opichaneho z okolia,ktory by pripustil,ze si da slahnut este jednu davku.Dokonca ani nas kapo,predtym zaprisahaly vaxer,ktory sa nas snazil nahovorit na opich pod ruskom straty zamestnania.Po nasej odpovedi,ze si na svojich kamionoch moze jazdit sam,dal pokoj. A nepoznam ziadneho opichaneho kolegu z okolia,ktory by po opichani nemal nejake zdravotne problemy.Dvaja uz prisli o papiere,jeden umrel,druheho sa este snazia vytrhnut charonovi z lodky.
Takze z mojho pohladu v tom mam uplne jasno.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #311 kdy: Srpen 06, 2024, 01:31:37 odpoledne »
V našom paneláku "odišlo" na covid 9 chlapov (dvaja mladí, ani jedna žena) neočkovaných, a ani jeden očkovaný, a vôbec v tom nemám jasno, lebo je to len náhoda.
Ale už to nechajme tak- jeden o koze, druhý o voze :(, ešte sa náhodou zapojí aj "covidoidiocia", a bude vymaľované...

Offline bludicka

« Odpověď #312 kdy: Srpen 06, 2024, 08:14:12 odpoledne »
Tvl.....v jednom panelaku viac,ako v celej nasej dedine. Divne.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #313 kdy: Srpen 06, 2024, 09:38:46 odpoledne »
Z toho 8 v jednom vchode, a hneď v prvej vlne- to tam bol taký veľkohubý antiwaxer agitátor (ten žije doteraz), a kašľali na to. V našom vchode zamknuté, disciplína, všetko umyté savom (vyrábal som na balkóne 2l/deň), ozónová miestnosť v sušiarni, nákupná služba pre potrebných, skoro všetci očkovaní, následky nikto nerieši, zatiaľ žijeme a občas zaspomíname v dobrom...
Záleží len na ľuďoch.

Offline bludicka

« Odpověď #314 kdy: Srpen 06, 2024, 10:21:03 odpoledne »
No,u nas v prvej vlne nebolo o ''vakcinach'' ani slychu. Tiez sme dezinfikovali vsetko savom,namuteny lieh s izopropanolom a glycerinom na ruky,nakupene ozonatory,nechodili sme do spolocnosti.....na dedine ani nieto kde....,ale sme na radu inych odbornikov brali tie odparazitovace kazdeho pol roka okrem manzeliny  aj predtym( ;lebo mame v dome psa) pred chripkovym obdobim a mozno preto sa nam vyhybala aj chripka),vitaminy,caje a tak....potom sme to chytili aj napriek tym opatreniam.Najprv moja polovicka tazky priebeh,ja po nej,priznaky skoro nic,syn,dcera,zat  lahky priebeh  a maly vnuk nic. Na radu inych odbornikov (lebo aj taki nastastie boli :))  sme zas usudili,ze po prekonani ma telo protilatky a dalsia nakaza uz bude lahsia(zatial nebola ziadna dalsia,len manzelina bola pozitivna bez priznakov).No a kedze viac verime tymto odbornikom,ktori priznavaju,ze o kovide moc nevedia,ale myslia si, ze nan zabera  zhruba to,co aj na ostatne virusy.....zachovali sme sa takto.
Naproti tomu podplateni ''odbornici'' klamali ludi v tom,ze ich opichanie ochrani pred nakazou(tak nechapem,preco sa bali neopichanych),-neochranilo....nakazili sa aj tak a mali aj tazky priebeh,ba aj smrt....,klamali,ze ta ''vakcina'' je bezpecna a vyskusana(kedy a na kom???)....a preto jej nakupili 5x viac,ako bolo treba na opichanie vsetkych obcanov.Naco take mnozstvo,ked bola podla ''odbornikov'' ucinna?
No ale teraz je to aj tak o nicom.Ako vravim,treba pockat tych 10 rokov a ak medzitym nevypustia do sveta dalsie svinstvo(asi vypustia,aby sa nemohli porovnat percenta mrtvych anti a pro) uvidi sa. Zatial neumiera nejake vecsie mnozstvo ani jednych.
A tak sa jedni utesuju,ze ziju vdaka injekcii,druhi zasa,ze vdaka tomu,ze si ju nedali.......kto moze 100%ne tvrdit,ze kto  ma pravdu?

Offline bludicka

« Odpověď #315 kdy: Srpen 20, 2024, 08:33:33 odpoledne »
Tak sa repkacovi podarilo ojebat nielen narod,ale aj sameho seba :D.
https://www.infovojna.bz/article/video-trikrat-ockovany-a-stejne-mam-znovu-covid-oznamil-babis
Nekecal rovnako ako nasa skladkova a podobna banda podvodnikov,ze kto sa da opichat,tak znovu nemoze chytit kovida?
A to je vraj opichany 3x. Takze z toho mi vychadza,ze bud vedome klamal o ucinnosti toho pripravku,alebo sa dal opichat len fiktivne....a tak klamal zas.Ako je u repkaca a podobnych tvorov zvykom.
Ale ze oklame krala klamarov- sameho seba..... :D

Offline xB.H

« Odpověď #316 kdy: Srpen 22, 2024, 10:36:37 dopoledne »
CoVidiocie byla taky komedie pro nemyslící ovce. Každému, kdo si umí dát věci dohromady muselo být jasné, že to, čím nás vláda krmí jsou nesmysly. Bohužel jejim dezinformacím podlehla i většina na tomto fóru.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #317 kdy: Srpen 22, 2024, 12:07:04 odpoledne »
ale už to nechajme tak- jeden o koze, druhý o voze :(, ešte sa náhodou zapojí aj "covidoidiocia", a bude vymaľované...
Tak je už vymaľované...

Offline bludicka

« Odpověď #318 kdy: Srpen 22, 2024, 03:08:52 odpoledne »
Podla mna to nebola ziadna komedia,ale skor test,co si ludia este nechaji libit a ako sa nechaju oblbnut a  so sebou manipulovat.
A testovaci zistili,ze vela ludi znesie este tuhsie utiahnutie srob. Tak ich utiahnu.
Ludia uveria vseliakym hovadinam....ale uverit gejcovi a jeho bande ktori roky blacia o preludneni planety a o depopulacii to,ze chcu zachranovat zivoty ludi ktori im zavadzaju:o :D.....to je uz..... hadam ani ta nemysliaca ovca neuveri vlkovi ktory vbehol do kosiara,ze ju chce len pohladit ;).
A zvlast v dobe internetu kedy si kazdy kto chcel mohol dohladat info ako ti ktori kazu vodu chlastaju vino......no,ale strach je svina. A ''elity'' ho vedia spravne davkovat.
Najrozumnejsie to urobil ''totalitar'' :D Lukasenko,inak zvany ''demokratmi'' :D /traktorista/. Ten nariadil,ze kto chce,moze sa dat na vlastnu zodpovednost opichat,kto nechce,nemusi.Tak by to v demokracii malo byt pri nevyskusanom preparate.
Kua,zeby v tom bielorusku potom nebola totalita,ale demokracia? A v europe zasa naopak?

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #319 kdy: Srpen 22, 2024, 07:37:58 odpoledne »
Pokiaľ viem, tak do očkovania nikto nikoho nenútil. Ľudia sa dali očkovať v dobrej viere, že im to pomôže tak, ako skoro  všetky očkovania doteraz- aj sa vedelo, že je to málo overené, a šité horúcou ihlou, ale nič iné k dispozícii nebolo. Že to nebolo až tak účinné, a malo to nejaké vedľajšie účinky nie je až tak dôležité, dôležité je, že sme vôbec niečo mali- nabudúce príde niečo horšie, a nebudeme mať proti tomu nič. To budú potom zase tí odborníci s vymletými hlavami pindať, že niekto niečo neurobil. Pochopte už konečné, že 60% ľudí je tu úplne zbytočných- treba im vymýšľať robotu, aby mali za čo žiť, bývať, chlastať- to čo vyprodukujú ledva stačí na ich spotrebu- to sú tí ovčania, a tí politikov zaujímajú len v deň volieb.
Prevádzkovať vakcinačné laboratória, je drahé, neziskové, a je tam potrebné veľa schopných ľudí- čiže nič pre kapitalistu- toto by mal mať, alebo nejakou formou podporovať štát, prípadne EÚ. Poznám, a vážim si prácu ľudí, ktorí nás stále ešte posúvajú dopredu, preto keď ich prácu prisierajú "odborníci", tak sa ozvem.
Spoločnosť v súčasnom blahobyte rapídne sprostne, už je to cítiť v EU, USA, dokonca v Čine a Rusku. Jedine India produkuje a exportuje odborníkov, ale tí až sa za 50-100rokov rozhodnú, ze už tým blbcom slúžiť nebudú...

Offline bludicka

« Odpověď #320 kdy: Srpen 22, 2024, 11:53:30 odpoledne »
Ta prva veta je o bielorusku? Lebo o slovensku urcite nieje....teda,aspon ludia ktorym bolo vyhrazane vyhadzovom z prace ak sa nedaju opichat by s nou hrube nesuhlasili.
Len vystraseni ludia sa dali v dobrej viere opichat nevyskusanou latkou,o ktorej odbornici nevedia ani hovno,co porobi s organizmom za dakych 10 rokov. Ti ostatni boli drasticky nuteni.
Jasne,ze nabuduce pride daco horsie.Sak teraz plan velmi nevysiel a tych 60% ''zbytocnych'' niekomu bohove vadi. A ti by hlavne mali davat pozor,ktoze sa to tak aktivne ''stara'' o ich zdravie.Ci to nahodou nieje ten,co vravi,ze su zbytocni?
....prevadzkovat vakcinacne laboratoria a vyrabat v nich vakciny  je prave jeden z najlukrativnejsich biznisov a je to presne pre kapitalistu...ako ukazuju zisky vyrobcov toho pripravku. A zvlast,ked si kralici pokusy na sebe platia sami.
Ze je ten pripravok ucinny,tomu moze verit naozaj len ovcan. Keby bol ucinny,vyrobca by ho uznal za vakcinu,prevzal by zodpovednost za neziaduce ucinky,vakcinovalo by sa v nemocniciach a nie v obchodakoch a pred vakcinaciou by sa robili testy,ci su ludia na nu nie alergicki.Nebolo by ho treba nakupit 4x viac,ako je v republike ludi...to je uplne jednoducha matematika. Je to len a len biznis.
To,ci ti akoze ''odbornici'' daco prisierali,alebo mali pravdu ked sirili ine info ako odbornici prisati na cecok farmafiriem ukaze az cas. Ako vlastne u vsetkych takychto pripravkov.
S tou Indiou mas pravdu.Su to velmi sikovni ludia a maju aj rozum a nastastie nemaju peniaze.Preto je tam vecsina neopichanych a mozno aj preto tam mali jednu z najnizsich umrtnosti ;).

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #321 kdy: Srpen 23, 2024, 12:21:11 dopoledne »
Pokiaľ viem...
Je vidno, že nevieš. ;D To bude následok toho, že ako zaočkovaného dúchodcu ta zaujímali iné veci. Volá sa to "konfirmation bias" https://sk.wikipedia.org/wiki/Konfirma%C4%8Dn%C3%A9_skreslenie

Informácie o covide prešli na nete slušnou cenzúrou, a tak už sa nedá skoro nič dohladať.
Ale sem tam dačo, odborníci z vymletými mozgami čítajú takéto https://ereport.sk/preco-su-stale-v-obehu/

Ale očkovaciu povinnosť zrušili tesne pred zavedením okolo dátumu, keď rusi vtrhli na Ukrajinu. Vtedy zmizol zázračne aj covid.
https://www.tyzden.sk/politika/80857/povinne-ockovanie-uz-nebude-mat-zmysel-uviedol-matovic/

To, že ludstvo má na hodinách posledného súdu 90 sekúnd pred polnocou majú na svedomí nenažraní, a vzdelaní ludia a vedci. Aj všetky vojny vedú zvyčajne vzdelanci. https://sk.wikipedia.org/wiki/Hodiny_s%C3%BAdneho_d%C5%88a

Prevádzkovať vakcinačné labáky a farmapriemysel je kurva dobrý biznis, a veru na vode a suchých kôrkach nežijú.  ;D /možno v dákych postkounistických zapadákovoch/
https://e.dennikn.sk/minuta/2950064

"...Pfizer v 2. kvartáli zvýšil čistý zisk o 78 % na 9,9 miliardy dolárov. Výsledok prekonal odhady analytikov ..."

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #322 kdy: Srpen 23, 2024, 11:15:48 dopoledne »
Existuje niečo, ako čítanie s porozumením...
Vytiahnúť pár nedôležitých slov z kontextu, a spustiť ten istý verklík, keď hlavná myšlienka je niekde inde- to sa potom diskutovať nedá.
V prípade očkovania existuje niečo, ako kolektívna imunita, tak sa nedivte tomu, že rozumnejšia časť verejnosti vytvárala tlaky na povinné očkovane. Keby to bola vakcína s garantovanou účinnosťou, tak by prípadné následky zobral na seba štát, a nariadil by povinné očkovanie.
Laboratória na vývoj vakcíny nie sú ziskové, firmy, ktoré ich prevádzkujú musia byť ziskové v niečom inom- ale niekedy sa zadarí, a keď nie je nič iné, tak sa výhodne predá aj nedorobok...
Tých 60% zbytočných ľudí je fakt, ja som to nevymyslel :), kto pochopí, aká je skutočnosť, a má dosť rozumu, tak začne pracovať na sebe a svojich deťoch tak, aby sa prepracovali medzi potrebných ľudí. O tom môžme niekedy neskôr.
Na internete je všetko- od čiernej po bielu, nájdete všetko, ak chcete mať hocičo "odzdrojované", a ste ochotní tomu obetovať čas. Mojim heslom je parafráza známeho výroku- Všetko je na nete, a v hlavičce nasráno...Toto nebolo na Daga, ten tu postuje už zcenzúrované, celkom rozumné veci.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #323 kdy: Srpen 23, 2024, 12:08:33 odpoledne »
A s tou Indiou som mal na mysli Indov (hlavne v USA), ktorí tam už teraz riadia skoro celú technickú infraštruktúru, posielajú domov rodine slušné peniaze, čiže vývoz technikov bude pokračovať ďalej. A až za 50rokov zistia, že už to bez nich nepôjde, a že ti tuční, čiernobieli bulovia sú len na obtiaž...

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #324 kdy: Srpen 23, 2024, 12:18:54 odpoledne »
To čítanie s porozumením ti moc nejde.  ;D Ako väčšina zaštepených chceš počuť len pekné veci, rovnako ako nezaštepený potrebujú uistenie, že dobre urobili.  ;D
Hej, obrovské množstvo hoaxov a konšpirácií urobilo dobre svoju prácu.

Z môjho pozorovania v okolí to nedopadlo pre očkovaných moc dobre. Kto mal zdravotné problémy, tak po očkovaní už nemal žiadne. Kto bol tehotný, tak prestal byť.
Nezaočkovaný po preliečonom covide ostali zvyčajne prirodzene imúnny. Očkovanie v praxi ukázalo, že nie je sloboda, a okrem rizika nepriniesla uplne nič. Teda okrem pocitu, že sú zodpovedný a nie sú dezolé.  ;D

Ak je pravda, že sme si ako ludstvo zničili planétu aj klímu, a malé percento ju z "vyspelých krajín" začalo chrániť, tak práve najpočetnejšie národy sa z doby kamenej prehupli do priemyselnej revolúcie, takže ten počet ludí na planéte /za 70 rokov sa strojnásobil?/ bude velký problém.
A tak sa mi pozdáva konšpirácia, že sa to nenechá na náhodu a dáko sa tomu pomôže. Tých 5% vlastníkov planéty nepotrebuje tolko darmožráčov, čo len devastuje a konzumuje. AI a robotizácia si úplne vystačí s malou obsluhou. Menšou, ako 60%. 
Otázne je, či to nakoniec budú "zodpovedný", alebo "dezoláti"?  ;D

Kým je ale svet rozdelený na dva tábory, tak bych sa neobával. Mlynky sa potrebujú plniť.

Edit: India maká aj na vlastnej pôde. A tak EU grindíl je a bude pre planétu na smiech. https://index.sme.sk/c/2678534/india-sa-stale-viac-stava-hospodarskou-velmocou.html

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #325 kdy: Srpen 23, 2024, 02:22:59 odpoledne »
Ale ja tu stále vôbec nechcem riešiť detaily, chyby, podvody, špinavú hru (a celý čas to prízvukujem)- všetci sme boli z covidu vysratí (najviac prepperi, lebo vedeli, čo môže následovať), a podľa toho sme reagovali, a len poniektorí sú odrazu z toho teraz po funuse nejakí múdri.
Čo bolo bolo, terazky sme poučení z vlastných, i cudzích chýb, bola to skúška vo všetkých oblastiach spoločenského a osobného života, a súdruh lučobník chcel opakovane nahodiť diskusiu, ako by sme sa mali (spoločensky a technicky) zariadiť pred novou podobnou hrozbou. A tá príde určite skoršie, ako použitie JZ.
Ale s betónovými "švelermi" nepohneš :), že ja si už nedám pokoj, a stále to tu skúšam...
A aby bolo veselo v téme, tak teraz ležím s covidom- najprv žena, teraz ja so synom, chodil k nám vnuk tak uvidíme. Dva dni teploty 39, dva dni už lepšie (37,5), potom asi ok. Testy mala dcéra v škole, tak sme pozitívne testli. Už je to fakt len tá spomínaná "chripečka".

Offline bludicka

« Odpověď #326 kdy: Srpen 23, 2024, 06:51:30 odpoledne »
To nemozem uverit. Ty ako opichan y si znova chytil kovida? :o.Nevraveli tvoji odbornici,ze daco take je nemozne a skapinat na kovid budu len dezole?
Inak,aj moja polovicka ho chytila aj po prekonani.Ale uz bola len pozitivna bez prejavov.Ostatok rodiny ak to chytil od nej,tak o tom nevedel.
Dalsia vec.....hlavny kontrolor,ci imunolog,ci ako sa vola priznal 17%ny narast rakoviny. Kedze zo skusenosti vieme,ze zle spravy sa podavaju max. v polovicnom zneni.....
Tiez pozorujem v okoli,ze opichani maju vecsie zdravotne problemy ako ''dezolati''.
Mas pravdu s tymi 60 a viac %. Preto sa divim,ze veris,ze niekto (kto sa netaji tym,ze tych min. 60% je zbytocnych) sa snazi vyvinut funkcnu vakcinu,ktora by pomahala pocet tych zbytocnych zvysovat.....to mi proste nedava zmysel.To by gejc a spol museli popriet ''ucenie'' svojho guru,toho rakuskojaponskeho bastarda.
Tak prajem aspon skore uzdravenie bez nasledkov ;).

Offline xB.H

« Odpověď #327 kdy: Srpen 23, 2024, 08:36:38 odpoledne »
Podla mna to nebola ziadna komedia,ale skor test,co si ludia este nechaji libit a ako sa nechaju oblbnut a  so sebou manipulovat.
A testovaci zistili,ze vela ludi znesie este tuhsie utiahnutie srob. Tak ich utiahnu.
Ludia uveria vseliakym hovadinam....ale uverit gejcovi a jeho bande ktori roky blacia o preludneni planety a o depopulacii to,ze chcu zachranovat zivoty ludi ktori im zavadzaju:o :D.....to je uz..... hadam ani ta nemysliaca ovca neuveri vlkovi ktory vbehol do kosiara,ze ju chce len pohladit ;).
A zvlast v dobe internetu kedy si kazdy kto chcel mohol dohladat info ako ti ktori kazu vodu chlastaju vino......no,ale strach je svina. A ''elity'' ho vedia spravne davkovat.
Najrozumnejsie to urobil ''totalitar'' :D Lukasenko,inak zvany ''demokratmi'' :D /traktorista/. Ten nariadil,ze kto chce,moze sa dat na vlastnu zodpovednost opichat,kto nechce,nemusi.Tak by to v demokracii malo byt pri nevyskusanom preparate.
Kua,zeby v tom bielorusku potom nebola totalita,ale demokracia? A v europe zasa naopak?
Gates apod, to byl exemplární příklad pro dehonestaci demonstrací. Když potřebujou dehonestovat demonstraci za práva lidí tak vytáhnou nějakýho ekzota, 5g sítě atd. a kolem toho se točí. Stejně jako když chtěli kupříkladu v televizi shodit tekknoparty tak pokaždé dominoval v reportážích jeden sjetej ekzot, co se válí v bahně. Nyní jsou in čoudící automobily atd.

Offline xB.H

« Odpověď #328 kdy: Srpen 23, 2024, 08:38:36 odpoledne »
Pokiaľ viem, tak do očkovania nikto nikoho nenútil. Ľudia sa dali očkovať v dobrej viere, že im to pomôže tak, ako skoro  všetky očkovania doteraz- aj sa vedelo, že je to málo overené, a šité horúcou ihlou, ale nič iné k dispozícii nebolo. Že to nebolo až tak účinné, a malo to nejaké vedľajšie účinky nie je až tak dôležité, dôležité je, že sme vôbec niečo mali- nabudúce príde niečo horšie, a nebudeme mať proti tomu nič. To budú potom zase tí odborníci s vymletými hlavami pindať, že niekto niečo neurobil. Pochopte už konečné, že 60% ľudí je tu úplne zbytočných- treba im vymýšľať robotu, aby mali za čo žiť, bývať, chlastať- to čo vyprodukujú ledva stačí na ich spotrebu- to sú tí ovčania, a tí politikov zaujímajú len v deň volieb.
Prevádzkovať vakcinačné laboratória, je drahé, neziskové, a je tam potrebné veľa schopných ľudí- čiže nič pre kapitalistu- toto by mal mať, alebo nejakou formou podporovať štát, prípadne EÚ. Poznám, a vážim si prácu ľudí, ktorí nás stále ešte posúvajú dopredu, preto keď ich prácu prisierajú "odborníci", tak sa ozvem.
Spoločnosť v súčasnom blahobyte rapídne sprostne, už je to cítiť v EU, USA, dokonca v Čine a Rusku. Jedine India produkuje a exportuje odborníkov, ale tí až sa za 50-100rokov rozhodnú, ze už tým blbcom slúžiť nebudú...
Nikdo nikoho nenutil akorát jsi bez té sračky nesměl na jídlo, v práci hrozil vyhazov, nesměl jsi mezi lidi, všichni si na tebe ukazovali atd. Pro mě to byla třeba jednoznačně výzva k maximální rebélii a vyjebávačkám, ovšem plno lidí to snášelo špatně psychicky.

Offline xB.H

« Odpověď #329 kdy: Srpen 23, 2024, 08:57:33 odpoledne »
Ale ja tu stále vôbec nechcem riešiť detaily, chyby, podvody, špinavú hru (a celý čas to prízvukujem)- všetci sme boli z covidu vysratí (najviac prepperi, lebo vedeli, čo môže následovať), a podľa toho sme reagovali, a len poniektorí sú odrazu z toho teraz po funuse nejakí múdri.
Čo bolo bolo, terazky sme poučení z vlastných, i cudzích chýb, bola to skúška vo všetkých oblastiach spoločenského a osobného života, a súdruh lučobník chcel opakovane nahodiť diskusiu, ako by sme sa mali (spoločensky a technicky) zariadiť pred novou podobnou hrozbou. A tá príde určite skoršie, ako použitie JZ.
Ale s betónovými "švelermi" nepohneš :), že ja si už nedám pokoj, a stále to tu skúšam...
A aby bolo veselo v téme, tak teraz ležím s covidom- najprv žena, teraz ja so synom, chodil k nám vnuk tak uvidíme. Dva dni teploty 39, dva dni už lepšie (37,5), potom asi ok. Testy mala dcéra v škole, tak sme pozitívne testli. Už je to fakt len tá spomínaná "chripečka".
Všichni ne!
A jak se zachovat příště? No předně použít mozek a rozhodně nebrat ty kašpary ve vládě jako nějakou autoritu! Jinak očkovaní chytají covid a další nemoci mnohem častěji. To svinstvo totiž huntuje imunitu, čili kdo na sobě aktivně nezačne pracovat tak se mu zdravotní stav postupně zhoršuje. Spolužákovi už se od té doby potřetí vrátila rakovina. Ten v mém okolí zatím dopadl nejhůře, jinak všichni často marodí, ztrácí výkonnost, zadýchávají se a pár těch, co zemřeli "náhle" už mám kolem taky.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #330 kdy: Srpen 23, 2024, 09:00:32 odpoledne »
Mne nemuseli odborníci nič hovoriť, dal som sa opichať sám, a hneď, ako to bolo možné (3x, a v prípade epidémie to urobím znova ;) ). Bol som aj za to, aby antiwaxeri dostávali po prašine dovtedy, kým sa neopichajú, a nedosiahne sa kolektívna imunita- pozná svet iné riešenie?. Budem za to aj naďalej, myslím, že také fiasko, ako bola rýchlopečená vakcína na covid, si už nikto nedovolí, ak áno, tak umriem s pocitom, že som vyčerpal všetky možnosti.
Vírus si nevyberá, a tak sa na riešenie zbytočných 60% nehodí. Covid nám omladil a ozdravil dôchodcov, znížil percento chronicky obéznych, uvoľnil miesta v starobincoch- to by naše zdravotníctvo nedosiahlo ani za 10 rokov.

Offline xB.H

« Odpověď #331 kdy: Srpen 23, 2024, 09:10:28 odpoledne »
No jen si zahrávej. Na konspiračních webech, ještě psali jak po tom začínají lidi blbnout. To jsem zrovna zamít jako kravinu ale zrovna kámoška, která po tom skončila v pracovní neschopnosti a paradoxně dostala vyhazov od policie pro zdravotní nezpůsobilost (předtím celé oddělení násilně nahnali na jehlu) tak začíná mluvit hodně z cesty a často mi píše nějaké nesmysly a jeden kamarád co týden volá, ať si jedu stoupnout k němu k plotu do práce, že pokecame a já mu co týden opakuju, že ani náhodou, že až nebude mít odpolední tak přijedu a klidně pokecám ale že u plotu opravdu stát nebudu. Dnes to byl v pořadí devátý či desátý týden, co volal a takhle začal blbnout po očkování, čili zjevně to bude vyvolávat i nějaké neurologické změny na mozku ale jen u malého procenta lidí. U většiny, kterým se zhoršil zdravotní stav tohle blbnutí nepozoruju.

Offline bludicka

« Odpověď #332 kdy: Srpen 23, 2024, 09:57:43 odpoledne »
No,ja si myslim,ze byt 3x opichany,chytit kovida(napriek kecom ''odbornikov'',ze to nieje mozne) a povedat,ze sa da opichat zas,tak to uz nieje mozog vymyty normalne,ale este parkrat prepraty aj savom ;D.
Ono to vypada,ze ta experimentalna latka dost podporuje agresivitu v opichanych.Ked tak pozeram ich komentare.....to by neopichanych zavierali,zabijali......neopichani taketo chutky nemaju.Ani nechapu,coho sa opichani boja....sak su opichani a teda imunni a slobodni,ne? Tak aky strach z neopichanych?
Necudoval by som sa,keby opichany uz nechytil kovida. Vtedy by sa mohol utesovat,ze ho nechytil preto,lebo je zaockovany. Mohol by sa sice divit,ze preco kovida nechytil aj nezaockovany ''dezolat'',ale to by mu sudruhovia ''odbornici'' hravo vysvetlili ;). Dezolat je tak debilny,ze ani nechape,ze bez ''ockovania'' mal byt uz davno hore bradou :D.A on stale na svete zavadzia ''lepsolidem'' a zerie im nervy :D.
Je inac zaujimave,ze pan ''doktor''(znamy),ktory mi svetosvete tvrdil,ze je opichany a aka je ''vakcina'' spolahliva,tak ked sa v kruhu polovnikov ozral a prestal mat zabrany,tak povedal,ze tou srackou(doslovne) sa moze nechat opichat len idiot.
To prirovnanie o pokusnych kralikoch mam tiez od neho.Ked vytrezvel,tak dufal,ze vsetci boli ozrati ako on a nepametaju si.
Pripomenul som mu,ze ja som nepil ;)
Moj zubar,pan Doktor rovno povedal,ze sa opichat neda,ordinoval normalne,nepozadoval ziadny glejt....a to v case,ked moja obvodna ''ordinovala'' cez telefon.
Jasne,ze v zaciatkoch sme sa vsetci toho bali(preperi asi az tak nie,lebo vsetky veci co ostatni tazko zhanali mali prepri normalne doma) hlavne na zaklade podvodnych filmov a straseni mediami a skorumpovancami z vlady a mediciny,ale po case zacali normalni ludia zas pouzivat rozum.
No,ale vsetko su to zatial len dohady.Ako vravim,ukaze to az cas.Za par rokov uz hadam bude jasne,ci vecsi kus pravdy mali pro,alebo antivaxeri.

Offline xB.H

« Odpověď #333 kdy: Srpen 23, 2024, 10:12:49 odpoledne »
Já se obávám, že se to neukáže, protože to zhoršení zdravotního stavu, změny na mozku, zhoršená imunita, rakoviny, náhlá úmrtí....vše jde plíživě. Třeba naše sekretářka, se kterou jsem měl o CoVidiocii ostřejší výměnu názorů...jeden čas byla co měsíc doma s nějakou chorobou a jí to vůbec nepřipadá divný. Vůbec ji nenapadne, že má asi něco s imunitou...prostě odpoví, že na ni někdo něco prsknul a zkrátka je to normální. A nepřijde ji divný, že předtím to tak neměla. Jinak statistiky úmrtí už nesleduji ale od doby CoVidiocie byl dlouhodobý slabý nadprůměr, čili pokud je to skutečně očkováním tak to likviduje lidi pomalu a postupně a toho si podle mě ani nelze ve společnosti všimnout. prostě tu a tam někdo skape a nikomu nepřijde divný, že třeba ve třiceti. Prostě stát se to může....ale statisticky ta nadúmrtnost byla dlouhou dobu po CoVidiocii vidět. Docela dobře je to vidět u doktorů. Jsou šílené čekací doby i na běžnou zdravotní péči, protože je hodně nemocných a všem to opět připadá normální nebo se prostě spokojí s konstatováním, že je málo lékařů. Když se nad tím vším zamyslím tak dost silně pochybuju, že se nad tím vůbec někdo pozastaví. Všem to zkrátka přijde normální a jde se dál. Jinak že jsou očkovaní vzteklí taky vnímám často. Buď je pálí to, že se nechali napálit nebo to prostě mění chování lidí, jak se uvádělo na těch tzv. dezinformačních webech. Neumím posoudit. Dnes kupříkladu na burze v Holicích. Byl jsem tam s kámošem a on se zná s jedním prodejcem a ten prodejce sám říkal, jak si myslel že ho třetí dávka zabije, jak mu bylo příšerně  ten kámoš sám říká, že od té doby je to někdo jinej. Atd. atd.

Offline bludicka

« Odpověď #334 kdy: Srpen 23, 2024, 10:47:51 odpoledne »
Tym /cas ukaze/ som mal na mysli to,ze ako sa zmeni pocet zomretych oproti dobe napr. zpred 10,15,20 rokov.
V casoch kovidu som to porovnaval a ked som odratal priblizny pocet ludi ktori zomreli na zanedbanu starostlivost a nevykonane operacie,tak sa to dako nevymykalo beznemu priemeru.Potom som este musel ratat s tym,ze tie pocty velmi narusilo to zhlukovanie ludi nahnanych na testovanie v casoch chripkoveho obdobia,co sa predtym nikdy nerobilo.To bola kapitalna hovadina a ten co to vymyslel mal uz davno sediet.Navyse robit vytery z nuchaca,ked stacilo zobrat vira(ktoreho doteraz nik neizoloval a prachy urcene stastnemu izolatorovi su stale na ucte) z nahubku,do ktoreho ho poniektori exoti vypustali aj tyzden a viac.....sak ak boli nahubky ucinne,mohli z neho vira zoskrabat za pol skumavky....ak by tam teda bol.
Lenze testovat vira testom o ktorom jeho vynalezca tvrdil,ze sa na testovanie kovidu nehodi.....je rovnake,ako dat sa opichat ''vakcinou'',ktoru jej vyrobca zatial za vakcinu nepovazuje a za jej pripadne negativne,ci priam mozne devastacne ucinky nesie zodpovednost len a len sam ''pokusny kralik''.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #335 kdy: Srpen 23, 2024, 11:11:58 odpoledne »
Vás asi nikto na inú tému nepreladí, stále to isté vyplakávanie nad spadnutým hrobom.
Ako sa pripraviť na novú epidémiu nechcete, a neviete riešiť, tak to riešite takto.
Neviem, ako v ČR, ale u nás sú v poslednej dobe, v prípade nejakých názorových treníc hneď dva zúrivo a nenávistne  reagujúce tábory, ktoré si nevedia prísť na meno. Neviem, či je to prekonaným covidom, očkovaním, telefónmi, alebo čoraz rýchlejším osprostievaním spoločnosti. Som rád, že ma to zastihlo až v starobe :).

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #336 kdy: Srpen 23, 2024, 11:41:18 odpoledne »
..súdruh lučobník chcel opakovane nahodiť diskusiu, ako by sme sa mali (spoločensky a technicky) zariadiť pred novou podobnou hrozbou. A tá príde určite skoršie, ako použitie JZ...

... Bol som aj za to, aby antiwaxeri dostávali po prašine dovtedy, kým sa neopichajú, a nedosiahne sa kolektívna imunita- pozná svet iné riešenie?. Budem za to aj naďalej, myslím, že také fiasko, ako bola rýchlopečená vakcína na covid, si už nikto nedovolí...

Veď ale ty máš v tom jasno. Stačí vyčkať, čo vyprodukujú v laborke za vírus, a potom si len počkať na antivirus. Taká ajťácka prácička. :D

A inak samozrejme pri dalšej epidémii budeme robiť pravdepodobne to isté. Stačí si prečítať napr. toto vlákno.

Ja a asi ani žiadny preper sa už nebojí, že by sme dačo nezvládli. Okamžite sa všade vyrojí kopa odborníkov na slovo vzatých.

Offline bludicka

« Odpověď #337 kdy: Srpen 24, 2024, 08:31:18 dopoledne »
Vás asi nikto na inú tému nepreladí, stále to isté vyplakávanie nad spadnutým hrobom.
Ako sa pripraviť na novú epidémiu nechcete, a neviete riešiť, tak to riešite takto.
Neviem, ako v ČR, ale u nás sú v poslednej dobe, v prípade nejakých názorových treníc hneď dva zúrivo a nenávistne  reagujúce tábory, ktoré si nevedia prísť na meno. Neviem, či je to prekonaným covidom, očkovaním, telefónmi, alebo čoraz rýchlejším osprostievaním spoločnosti. Som rád, že ma to zastihlo až v starobe :).

Ake vyplakavanie? Vari niekto z nas vyplakava,ze sa nedal opichat :o? Nic take som nezachytil. Prave si vymiename info o tom,ako ten ktory clen kovidove obdobie prezival.
...ako sa pripravit na novu epidemiu.....urcite nie tym,ze nastavim druhe rameno k opichaniu. Ja by som navrhoval drasticke,ale ozaj drasticke  tresty pre vinnikov kovidu.Takze ''vedcov'' co to svinstvo vyvinuli (tych 60% ''zbytocnych podludi'',co len robia,chlastaju... ;) by take daco nikdy nenapadlo),sviniarov co ho rozsirili,skorumpovanych politikov a ''vedcov'' co nim strasili ovcanov.....
Lenze to sa nestane,lebo hlavni vinnici nikdy niesu potrestani.Tak sa musime pripravit na dalsie svinstvo.
....no a ked to svinstvo zasa vypustia,tak ja osobne sa budem chovat rovnako ako za kovidu. A bud to vyjde,alebo nie.
Ale pichnut sa nedam.
Na druhu stranu,nebudem robit z tych co sa daju somarov,nebudem ich mlatit po hrboch ani zavierat.....proste,rozhodli sa tak a je to ich vec.Akonahle ma vsak ti ludia budu nutit....a to budu,vid skusenosti z nedavnej doby,budem ich povazovat za fasistov a ako k takym sa k nim budem aj chovat.
Rovnako som sa nikdy nedal pichnut proti chripke.A to na zaklade skusenosti tych,co sa dali. Bolo to hodnotenie pol na pol a tak vzhladom na to,ze som chripku nikdy neprezival nejako drasticky,som na ockovanie sral. Zvlast,ked clovek pocuje vyklad inych odbornikov a ti vravia,ze na taketo mutujuce virusy v podstate nejde vyrobit funkcnu vakcinu.
Inak,tiez som rad,ze ma to zastihlo az v pomaly zavere zivota,ale sere ma,ze moji potomkovia ta zaziju v najlepsom veku,aky mohli prezit. Keby sme my neboli taki chuji.

Offline xB.H

« Odpověď #338 kdy: Srpen 26, 2024, 07:26:48 odpoledne »
A ještě si dovolím jeden postřeh. Během CoVidiocie se na tzv. dezinformačních webech psalo o velkém nárůstu psychických problémů u lidí. Všímáte si, co je denně sebevražd?

Offline bludicka

« Odpověď #339 kdy: Srpen 26, 2024, 07:50:36 odpoledne »
Lenze to nemusia mat na svedomi injekcie,ale celkova atmosfera za kovidu.Vela ludom z toho strachu preskocilo.
Na jednom ''dezinformacnom fore'' som zachytil,ze odbornici z protistrany zistili,ze tzv. opicie kiahne su vlastne ''vakcinou'' spustene a vysperkovane priznaky pasoveho oparu,ktore vykazuju rovnake vyrazky,ako kiahne.
No a ''pravdovravni'' odbornici zasa prisli nato,ze kiahne rozsiruju africania,co zeru pecene opice :D.
Nestaci im,ze normalni ludia si z nich robia posmech za polievky z netopierov v cine a znova sa zhovaduju.
A znova sa najde dost ludi,co im na to skocia.

Offline xB.H

« Odpověď #340 kdy: Srpen 26, 2024, 08:31:22 odpoledne »
Já netvrdím, že je to očkováním. V tom článku se psalo o dopadech opatření a dlouhodobén dopadu na lidskou psychiku. Článek byl opět onálepkován jako dezinformace.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #341 kdy: Srpen 26, 2024, 08:41:28 odpoledne »
Tak o tomto sa vedú podrobné štatistiky, tak sa nemusí konšpirovať.

Napr. /nie je to môj oblúbený denník, ale mimo politiky je OK  :D /
https://dennikn.sk/blog/3507544/je-skutocne-na-slovensku-malo-samovrazd/

""Podľa údajov Eurostatu malo Slovensko v roku 2020 piaty najnižší podiel samovrážd v EÚ (6,9 na 100-tisíc obyvateľov). Pred nami boli už iba prímorské štáty ako Cyprus, Malta, Grécko a Taliansko.

Počet samovrážd má v posledných 5 rokoch klesajúci trend v celej EÚ vrátane Slovenska..."

Offline xB.H

« Odpověď #342 kdy: Srpen 26, 2024, 09:02:15 odpoledne »
No, to si můžeš hodit korunou https://www.seznamzpravy.cz/clanek/fakta-sebevrazd-pribyva-ohrozeni-jsou-zejmena-mladi-muzi-236596
Každopádně pokud tomu tak není tak se mnohem pečlivěji informuje nebo se sebevraždy dostaly do novinářsky sledované skupiny lidí. A on tedy článek byl spíš o psychických problémech než sebevraždách.

Offline bludicka

« Odpověď #343 kdy: Srpen 26, 2024, 09:41:26 odpoledne »
Nuz,samovrazdy sa presunu do kolonky ''umrtia z neopatrnosti'' a statisticky ubudne samovrazd ;) ;). Jednoduche. Presne tak,ako sa robili umrtia na kovid. Konkretne....sused sa ozral a rozbil si hlavu. Kedze bol pozitivny,diagnoza bola jasna ;D.
A do statistiky umrtia na kovid pribudol dalsi kusok.
So statistikami okolo samovrazd to bude rovnake. Ked statisticke podvody funguju na jednom,tak vrchnost nemoze vidiet problem urobit to rovnako aj na druhom.
Ale je fakt,ze s psychikou velkej casti naroda to kovidsialenstvo riadne zamavalo.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #344 kdy: Srpen 26, 2024, 09:48:06 odpoledne »
No, to si můžeš hodit korunou...

V tom tvojom článku je akurát šokantný nadpis. Ale je tam graf od 1994 do 2022 a ten vraví iné, ako novinár...

Offline bludicka

« Odpověď #345 kdy: Srpen 26, 2024, 09:57:37 odpoledne »
Dagu,ty hadam veris v terajsej dobe nejakym statistikam :o? Akoze teoreticky mohlo ubudnut samovrazd. Kedze nadejni samovrahovia pomreli normalne od strachu a na neliecene choroby pocas kovidsialenstva.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #346 kdy: Srpen 26, 2024, 10:10:17 odpoledne »
A čomu mám veriť? Tieto śtatistiky by nemali byť tolko pokrivené, ako covidové umrtia. A články píšu tiež len ludia, často treťotrieny pisálkovia. A vidno, že nadpisom chcú zaujať, lebo väčšina ludí sa dalej v čítaní nedostane.

Ono mohlo by sa do samovrážd započítať aj časť mrtvých pri autonehodách. Veď keď chce niekto zomrieť, nač by jazdil opatrne na aute, či motorke? Kopec ludí sa zase ufetuje, či upije k smrti. Lebo už nemajú nič iné, pre čo by žili

Ale doba nie je horšia, ako v minulosti. Možno len slabší a upištanejší ludia sú.

Offline xB.H

« Odpověď #347 kdy: Srpen 27, 2024, 05:53:08 dopoledne »
No, to si můžeš hodit korunou...

V tom tvojom článku je akurát šokantný nadpis. Ale je tam graf od 1994 do 2022 a ten vraví iné, ako novinár...
Ale zase od 2019 je viditelný nárůst...

Offline xB.H

« Odpověď #348 kdy: Srpen 27, 2024, 05:56:00 dopoledne »
K těm statistikám...nevím, jestli jste to mnozí postřehli ale o Covidiocii se objevil článek o záhadném věku mrtvých 120 let. Když jste se podívali do zdrojvých dat na stránkách českého statistického úřadu tak v tom excelu byly skutečně desítky lidí zemřelých ve věku 120 let. Po chvíli tabulky zmizely a zmizel i článek.

Offline bludicka

« Odpověď #349 kdy: Srpen 27, 2024, 07:16:00 dopoledne »
A čomu mám veriť?
Sebe ;)?
Ako to vravel volaky statnik? Ze /verim len tym statistikam,ktore sam sfalsujem/.
A ako vravel druhy ''statnik'' v case medzi minulou a buducou opicou ked trocha vnimal..../v krajine kde vladne cenzura moze vladnym mediam a infozdrojom verit len blbec/ ;D.
Jasne,ze su ludia slabsi a upistanejsi.....to je prave jeden z dosledkov  blahobytu co maju v poslednej dobe.