Autor Téma: Odkazy na stránky  (Přečteno 26507 krát)

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #150 kdy: Prosinec 20, 2016, 10:39:36 dopoledne »
Máš fakt dobrý nápad.. 4x ročně střelecké závody nebo prostě střelecké víkendy by stát nezatížilo a bonusem by byla instruovaná a akceschopná veřejnost, navíc s osobními a přátelskými vazbami ke konkrétním střeleckým instruktorům z žad armády a policie.

Zapojit profíky - instruktory od Policie a Armády, dotovat na takovýchto akcích střelivo zní opravdu zajímavě a použitelně.. Stát by munici nakupoval za jiné ceny, než soukromníčci a našlo by se hodně soukromých sponzorů, kteří by na tyto akce dodali vše potřebné. Vždyť mezi držiteli zbraní jsou docela bohatí a úspěšní lidé..

Votroubku, nebrblej :D
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #151 kdy: Prosinec 20, 2016, 10:57:57 dopoledne »
No a kdyby k tomu stát přidal na tyto akce ještě povinnost zaměstnavateli uvolnit zaměstnance, kdidne a bez problémů ve forme neplaceneho volná ale s povinností cloveka uvolnit, bylo by to super.

Jinak ano, našlo vy se jistě dost i soukromých podporovatelů. Zbraně celkově nejsou lwcnym koníčkem dost lidí co se kolem toho motají je majetných a rádi pustí nějakou tu kacku navíc s možností mít tam pak plakatwk s tím že přispěli.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #152 kdy: Prosinec 20, 2016, 11:33:50 dopoledne »
No, stát bude na vážkách.... použít lidi k obraně státu a nebo riskovat, že se z vycvičených lidí transformuje úderná síla ke státnímu převratu.....
Samozřejmě, že za pár let se z vás, jako ze sportovního a aktivního střelce stane lemra, která bude nebezpečná svému okolí i sama sobě. Vím to dobře, kámošovi praskl vytahovák na dezertu eagle, 50ae a já když to vzal do ruky po letech, roztřepaly se mi ruce.Za 5 let se z vás stane sračka, bez ohledu na to, kolik máte nastřílený a z čeho.Jak to začnete trénovat, ono to vyleze , ale bez tréningu to je špatný.A tréning není jen stoupnout si k terči, vysmažit do nich ze tři zásobníky a pak se poplácat spokojeně po ramení a říct si, jakej jsem borec....Chce to něco jako kdysi bylo ypsc,praktická střelba, jestli to vůbec ještě je, zajít do půjčovny a půjčit si pořádnej kanon, aby se člověk nebál rány a zaskotačit si na paintballové střelnici s kámošema a kropit do sebe, jako u stalingradu.Že si ti buzeranti, co nám vládnou vzpoměli na to, že jim chybí svazarm po 30 letech, to je zázrak.Jenže vzpomenout si, a něco udělat je velikej rozdíl.Já bych do toho policajty, ani registrace a čipování účastníků moc nemotal, ale každýmu, odle jeho gusta. Stát by měl dotovat střelecké spolky min na krmení. A za to zkoušky. Když vaši členové nenastřílejí aspon druhou výkonostní třídu ze třiceti procent členů, nedostanete na krmení ani kačku, jak to bylo za svazarmu. Na to si vzpomenu, ale za kterým trámem mám který železo, to už nee.....

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 900
  • člověk
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #153 kdy: Prosinec 20, 2016, 03:24:46 odpoledne »
Když se tak dovídám, jak to fungovalo za dob Svazarmu, chce se mi klít. Spoustu vychytaných postupů, návazností, majetku, střelnic, lidí atp odstřelila  doba  do zapomnění. Stejně jako spoustu dalšího.
To, se teď objevují myšlenky na obnovení, je dobře. Ale nepůjde to ze dne na den a ne bez obrovského nadšení a peněz.
Co se týče připravenosti lidí, tak musím souhlasit s Votroubkem a být ještě skeptičtější.
z 300.000 lidí se zbrojním průkazem bude pravidelně na střelnici, cca 1. měsíčně chodit sotva 50.000 (povšechný odhad z tisku,  pozorování známých a sebe sama). To považuji za naprosté minimum, abych věděl, kde je hlaveň a kde mám spoušť.(to bych neměl odvahu zbraň nosit) Z  toho polovina bude chodit pravidelněji a polovina té poloviny bude trénovat vyšší disciplíny. (většinou jsou to již instruktoři a nadšenci). Když to poodčítám, dostávám s přivřením obou očí 10 000 lidí, kteří umí slušně zacházet se svou zbraní (zdůrazňuji se svou) Deset tisíc jednotlivců různého věku, pohlaví, priorit... No a to jsme se ještě nebavili o schopnosti těchto lidí se se zbraní bezpečně pohybovat, rozpoznat vhodnost použití a nakonec zbraň skutečně použít... (soukromý odhad 1/5).  budu-li korektní, tak uplatním-li stejně přísná kritéria i na policii, dostanu se taky na řekněme 1/10 schopných potřebné úrovně z celkového počtu příslušníků. (podle mých informací přímo od zdroje je schopnost policistů velice tristní. (vyjma speciální a pořádkové jednotky a nadšenců)  Systém výcviku policie se nesoustředí na ovládání zbraní, ani neumožňuje rozvíjení těchto dovedností - pouze za svoje peníze. (což jistě víte).
Situaci v armádě nedokážu dost dobře posoudit, snad je tam úroveň výcviku lepší.

Takže, když to tak po sobě čtu, je to pesimistické a mohu být nařčen z podjatosti. Jsem však přesvědčen, že se na věc dívám pouze realisticky. Vím, že pokud chcete být na slušné úrovni ve střelbě, (v čemkoliv) musíte téměř denně trénovat. Ne jen střelbu, ale hlavně manipulaci se zbraní, pohyb se zbraní, pohyb ve skupině, stresové situace, komunikaci, prostě je to komplexní problematika. Absolvování jednoho, dvou kurzů např u Thor Tactikal z vás žádného zkušeného střelce ani odvážného muže/ženu neudělá. Dáte hodně peněz a maximálně vám pootevřou dveře do světa, kde se chyby neodpouští. Tohle by měl být  vyšší level již pro znalé.

A jak situaci řešit ? aspoň se zkusím zamyslet, když jsem  nadšené hlasy (např Saladina) tak podťal.

Řešení je pouze systematická práce se společností, podpora místních klubů (třeba jak psal Votroubek a MaunaKea, kdo nenastřílí, =potlesk). Podpora LEXu, který se dle mého pohledu z vnějšku stal apolitickou, odborně servisní organizací s vynikajícím ratingem. např  LEX již léta organizuje LOS (Lidová Obraná Střelba) formou závodů s fantastickou atmosférou a úžasnou možností co možná reálně nasimulovat praktické použití zbraně. (ano i tam jsou problémy, vztahy, pravidla etc) ale nic lepšího, pro normální neorganizované lidi, v současné době u nás neexistuje. A jen zájem lidí rozhoduje o tom, kolik se bude dělat závodů a kde. Potřebují tam novou krev a nové impulzy. 
Na státní úrovni chybí jasná koncepce. (paralela je s mládežnickým sportem) nemá smysl dělat nějaká povinná cvičení a nařízení. Musí se vytvořit prostor pro osobní angažovanost, pro aktivitu spolků. Pak třeba můžou iniciovat "obecně brannou soutěž týmů". Umožnit vznik střelnic, (klidně dlouhodobý pronájem státní půdy v nevyužitých lomech etc). Klidně by mohlo být pro zájemce nějaké odborné přezkoušení (a třeba pak sleva na daních) Kdo by o to stál...
Je nutné vytvořit krizové plány a seznámit s nimi veřejnost. Kdo má jít kam a co má dělat.
případně tyto pravomoce poskytnout místním samosprávám. Udělat systém velení, nebo alespoň definovat informační toky. V případě krizového scénáře dát pravomoci třeba brannému klubu tím, že k nim pošlu dvojičku normálních policistů s výcvikem a vysílačkou. Ti jsou legitimními zástupci státu a členové klubu jsou motivovanými prověřenými občany s neuvěřitelným zájmem o stabilitu "jejich" prostoru.
Nápadů, jak situaci pomoci je spousta. Ale dokud budeme pracovat jako jednotlivci v nejasných právních hranicích. Pokud zájemci nedostanou odpovídající výcvik (alespoň prostor), pokud nebude ve společnosti hrdost a uznání k této práci......


Poznámka pod čarou. V krajském městě s cca 90.000 obyvateli je jen jedna slušná střelnice pro veřejnost. + několik "klubových" s omezenými možnostmi. Většina lidí, kteří mají střelnou zbraň a trochu ji ovládají se minimálně od vidění znají. Ta komunita je celkem malá. Daleko lepší je situace v okolních vesnicích, kde fungují KVZ na venkovních střelnicích, stejně jako myslivecké spolky. Bohužel střelecká veřejnost nezadržitelně stárne ! Kluby vymírají a některé jsou těsně před zánikem. Ty zkušenosti, kteří ti staří mají není komu předat a ani ti staří již nedosahují svých někdejších standardů. (pochopitelně)
Lidé většinou nestojí o to, aby se vědělo, že mají střelnou zbraň.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 900
  • člověk
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #154 kdy: Prosinec 20, 2016, 05:23:50 odpoledne »
Na odpověď by jsi se musel zeptat nějakého odborníka z Izraele.
Mohu-li spekulovat, důvodů je spousta.
Obecná branná povinnost a povinná vojna i pro ženy (s výjimkou mateřství před 18 rokem myslím)
Neustálý život v ohrožení od založení státu. (tzn. generační paměť)
Vysoce podporovaná střelecká a obranná doktrína ze stran státu. (viz zákony nošení zbraní na veřejnosti, a to i dlouhých)
Hrdost na svou společnost, náboženství. Viz co dokázali za pár desetiletí (rozkvetlá zahrada uprostřed pouště)
Komplexní zbrojní program, na své požadované použití patří mezi světovou špičku

Jsou jako kapka penicilínu uprostřed moře bakterií. A také mají také své limity.
nicméně neznám toho dost aby má odpověď nebyla víc než pouhou spekulací.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #155 kdy: Prosinec 20, 2016, 08:19:11 odpoledne »
V izraeli to funguje, protože mají jasnou politiku a všichni vědí, kdo útočí a všichni vědí, kdo je nepřítel. Nikdo nemlží, nezve nikoho, nemají neziskovky, nemají sociálně slabé skupinky lobující či parazitující a nemají vykurvené. ulhané politiky. Každej chlap i ženská může mít doma v jarmaře kvér i bouchačku, a mají je sakra dobré. jericho i dezert eagle jsou velmi dobré.Když je někdo grázl, odprásknou ho na ulici a neztrácí čas se soudy a ochranou lidských práv. Izrael však nepatří mezi spravedlivé, zabírá cozí území jak na běžícím páse a nikdo pro ně nevymýšlí sankce.
Na druhou stranu se i naše republika sere díky členství v NATO do muslimských zemí a tímto jsme již několik zemí zničili na popel. Odplata tedy bude vzhledem k vyššímu principu spravedlivá pro muslimy, my jsme do nich kérovali jako první, to my máme máslo na hlavě. To neznamená, že se nebudeme bránit.Na druhou stranu přestávám tušit, kdo je ten hodnej a kdo zlej, ale bouchačce to je jedno.....

Offline Cajgalamo

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 1675
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #156 kdy: Březen 22, 2017, 10:41:14 odpoledne »
Á, Sadiq. Tak to áno. To je odborník!
Jeho by mali normálne popraviť.



"Lepšie je mať otvorený obchod, ako obchodený otvor"

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #157 kdy: Březen 23, 2017, 04:09:54 odpoledne »
Právě jsem to dočetl. Incidenty se množí jak houby po dešti. Blíží se Velikonoce a prvomájové oslavy a osvobození ...Lidi se budou shromažďovat dál. Bohužel mám pocit, že je jen otázkou času, než někoho něco podobného napadne spáchat i u nas. A EU nás chce odzbrojit, když stačí kdekoliv na ulici ukrást nebo si vypůjčit osobák.... >:(.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #158 kdy: Březen 23, 2017, 04:51:41 odpoledne »
Jenže...i kdyby případného teroristu zneškodnil ozbrojený občan, nedovíme se o tom...překroutí to nebo zamlčí...je to tak  měsíc co v některém breněnském divadle zabránil ozbrojený technik/osvětlovač nebo kdo přepdení/loupeži/krádeži...a internet mlčí.  P:-/

Edit: Takže i kdož o tom tady píšu, nejsem schopen to odzdrojovat. Takže to vypadá jako zprávy z JPP agentury.
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #159 kdy: Březen 23, 2017, 06:18:20 odpoledne »
No to je právě problém našich médií. Místo aby nám dávala za vzor příkladné chování a vyzdvihovala ušlechtilé a odvážné lidi, honí se po senzacích. O bulváru nemluvím, tam je to zbytečný a produkce je cílena na lidi milující drby, skandály politiků s celebrit a černou kroniku.

Korunu tomu přidá chování prezidenta (ačkoliv intelektuál co v životě rukama nemakal, chová se jako by právě vyfáral...). Statečnost a osobní odvaha se prostě u nás nenosí.
Právě jsem dočetl knížku Život na Laně od Chantal poullain...stojí to za přečtení i za zamyšlení.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #160 kdy: Březen 23, 2017, 07:29:11 odpoledne »
Nemyslím, pokud útok stále trvá...je jedno kdo a jak se tomu útoku snaží bránit. Dokud útok trvá. Asi by to chtělo varovný výstřel atd...
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #161 kdy: Březen 23, 2017, 07:31:36 odpoledne »
Pokud jsi přihlížející trestnímu činu máš dokonce povinnost v rámci svých schopností a možností minimalizovat následky trestního činu. Teoreticky můžeš provést i občanské zadržení pachatele, pokud si na to troufneš. Minimálně volat 158...ale pokud pachatel bude ozbrojen a bude stále ohrožovat kolem přítomné můžeš je bránit. I oni jsou v ohrožení zdraví a života...u majetku bych se na to opravdu vykašlal...zastřelit lumpa co  krumpáčem likviduje sousedův mercedes by opravdu nebylo přiměřené a byl bych jistojistě stíhán...

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #162 kdy: Březen 23, 2017, 09:24:44 odpoledne »
Varovný výstřel povinný není...Ostatně čím mín kulek pustíš do prostoru, tím menší šance, že nějaká zbloudilá někoho trefí...uprostřed města je nebezpečné střílet i do vzduchu...copak víš, že 1,5 km za horizontem sídliště netrefíš bábinku na balkoně??? To už bych raději střílel do země....pokud by to nebyl beton či asfalt. Ale silně se doporučuje volat že použiješ zbraň a ať toho útoku okamžitě nechá....aby sis zajistil svědky, kteří ti dosvědčí, že jsi neútočil...Na druhou stranu pokud útočník již drží zbraň v ruce dáš mu ještě čas, aby ji proti tobě použil???To udělá jen blbec a jen jednou...Jakmile by se otočil hlavní ke mě...mohu se cítit v bezprostředním ohrožení života...i kdyby měl plynovku, protože poznáš to na 10m přes cestu? Já ne. A střílejí i policajti ze zásahových jednotek co mají balistickou ochranu....Kolik teroristů už takto spáchalo vynucenou sebevraždu...s prázdnou pistolí se vrhli proti zasahujícím policajtům a ti stříleli - pochopitelně v sebeobraně.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #163 kdy: Březen 24, 2017, 07:22:20 dopoledne »

..u majetku bych se na to opravdu vykašlal...zastřelit lumpa co  krumpáčem likviduje sousedův mercedes by opravdu nebylo přiměřené a byl bych jistojistě stíhán...

Prioritu má život a zdraví. Při požáru se třeba musí celý barák otevřít, aby mohli lidé co nejrychleji a nejbezpečněji utéci. A že se při tom dá krást?! Je to blbé, ale ochrana života a zdraví má přednost před naprosto vším.. Denně to vysvětluji zákazníkům..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1852
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #164 kdy: Březen 24, 2017, 08:25:16 dopoledne »
Právě jsem to dočetl. Incidenty se množí jak houby po dešti. Blíží se Velikonoce a prvomájové oslavy a osvobození ...Lidi se budou shromažďovat dál. Bohužel mám pocit, že je jen otázkou času, než někoho něco podobného napadne spáchat i u nas. A EU nás chce odzbrojit, když stačí kdekoliv na ulici ukrást nebo si vypůjčit osobák.... >:(
V neposlední řadě nezapomeň, že atentát nákladním automobilem je zdejší vynález  :-\
http://zivotopis.osobnosti.cz/olga-hepnarova.php
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #166 kdy: Květen 07, 2017, 09:18:08 dopoledne »
Něco se probírá už i na novinkách...jasně že je to o ničem. Ale každej trošku počin se počítá: https://www.novinky.cz/muzi/436988-sance-prezit-apokalypsu-maji-jen-ti-pripraveni-a-idealne-na-venkove.html
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....


CyPro

  • Host
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #169 kdy: Květen 13, 2017, 12:20:42 odpoledne »
Máme ministerstva pro všechno možné. Kdoví, zda by nebylo dobré mít  nějaké pro podobné situace. Pro vyhledávání možných hrozeb a pro opatření k jejich eliminaci. Jinak řečeno, to co dělají prepeři soukromě a za své by měl dělat odpovědný stát.

SoňaR

  • Host
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #170 kdy: Květen 13, 2017, 12:24:27 odpoledne »
Není to tak dávno, co někdo z politiků volal po založení útvaru zabývajícího se kybernetickou bezpečností...

fruiko

  • Host
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #171 kdy: Květen 19, 2017, 04:27:09 odpoledne »
A jaký je tvůj názor na to... Vybombardovat toho ošklivého Kima...?

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #172 kdy: Květen 19, 2017, 09:09:40 odpoledne »
A jaký je váš názor, Fruiko?
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #173 kdy: Květen 19, 2017, 11:37:21 odpoledne »
Mě hodně zajímá postoj Číny a Japonska, které se dlouho spoléhalo na ochranu USA...Teď jsou v dostřeli Kimových raket....No a samozřejně jsem zvědav na názor Fruika ;).

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #174 kdy: Květen 28, 2017, 10:39:19 dopoledne »
Tenhle chlapík je mi čím dál sympatičtější: https://www.youtube.com/watch?v=NDhh4sIN9ok doporučuju sledovat do konce kvůli moc hozkému citátu.
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #175 kdy: Květen 28, 2017, 03:30:18 odpoledne »
Už jsem ho párkrát slyšel, také se mi zamlouvá.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #176 kdy: Červen 05, 2017, 07:02:09 dopoledne »

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7545
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #178 kdy: Červen 05, 2017, 12:08:21 odpoledne »
http://www.blesk.cz/clanek/zpravy-politika/429924/usa-nebudou-cesko-branit-vzkazal-trump-sami-ubranime-jen-jeden-kraj.html
Budeme muset tedy přitlačit na pilu a zapříhnout myslivce, důchodce a nějaké dobrovolníky.Pak ubráníme i brno.....

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7545
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #179 kdy: Červen 05, 2017, 12:43:42 odpoledne »
Kam? Sem? Aby si tu prečítali rok starý článok z Blesku?
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #180 kdy: Červen 14, 2017, 12:29:43 odpoledne »
Tento český objev by mohl znamenat malou revoluci v odhadování světových surovinových zásob a následně i změnit politiku arabských zemí těžících ropu...Nyní si může kdokoliv ověřit, jaké že to jsou zásoby ropy či plynu na daném území a zda to kereluje s prohlášením politické garnitury daného státu...
https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/cesi-vymysleli-jak-se-snadneji-dostat-k-rope-za-par-dnu-proz/r~282d4cb650dc11e7898e002590604f2e/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=editor1-recombee&utm_term=position-1

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #182 kdy: Září 07, 2017, 12:59:45 odpoledne »
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #183 kdy: Říjen 04, 2017, 09:43:43 odpoledne »
Přečetl jsem si smutnou zprávu. Vladimír Renčín, člověk jehož humor jsem si oblíbil zemřel:https://magazin.aktualne.cz/kultura/zemrel-vladimir-rencin-slavny-karikaturista-a-autor-kresleny/r~1c7299f6a93511e78dfa0025900fea04/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=editor1-static&utm_term=position-0

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #184 kdy: Říjen 04, 2017, 09:45:09 odpoledne »
Také mi skoro ukápnula slza.. Takový inteligentní a laskavý humor, to samé jako Kantorek a nedávno Švandrlík..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #185 kdy: Prosinec 04, 2017, 07:00:19 dopoledne »
Kdysi jsme tu mluvili o používání rondupu na polích jako součásti zemědělské technologie. Dnes jsem si ráno poslech rozhovor Smetana s Pavlem Drašarem. Jelikož se dobře známe a znám jeho názory, ani mě moc nepřekvapil. A dle mé zkušenosti je to soudný a důvěryhodný člověk a vysokoškolský profesor organiky na FCHT.

 https://video.aktualne.cz/dvtv/glyfosat-na-ceskych-polich-je-jako-bojova-latka-zpusobuje-ho/r~151b883ad81911e78d510cc47ab5f122/?utm_source=centrumHP&utm_medium=dynamicleadbox&utm_content=editor1-static&utm_term=position-2

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #186 kdy: Prosinec 04, 2017, 11:17:38 dopoledne »
je třeba připomenout, že tyto informace byly v rakousku již před desíti lety a mnoho zemědělců se tehdy chemie dobrovolně zřeklo.Je paráda, že se někdo fundovaný vyjádřil...
https://www.stream.cz/adost/10020017-velke-nezavisle-testy-balenych-vod-nektere-obsahuji-pesticidy-bakterie-a-latky-z-plastu

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #187 kdy: Prosinec 04, 2017, 02:28:21 odpoledne »
Já o tom testu vod vím, bohužel dokud  to někdo nezveřejní přes veřejné médium je jakékoliv jiné šíření vnímáno jako šíření poplašné zprávy...Ale kdysi jsem tu psal, že voda z veřejného vodovodu je často mnohem kvalitnější, než to co si draze koupíme v obchoďáku. Při detekčních limitech dnešních analytických metod bohužel nacházíme čím dál tim více chemikálií i v tom nejzákladnějším zdroji života vodě....A faktem je, že tyto látky se při běžných rozborech vody nestanovují a tak o jejich přítomnosti třeba ve studni lidi ani nemají tušení.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7545
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #188 kdy: Prosinec 04, 2017, 02:42:02 odpoledne »
Blbé je, že ludia s tým neurobia vôbec nič.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #189 kdy: Prosinec 04, 2017, 05:47:59 odpoledne »
Ale to zase ne. Lidi pokud si uvědomí co jim hrozí mohou vyvíjet nátlak na své zastupitele, aby s tím něco dělali. Jenže zatím pořád je na prvním místě cena. Třeba u té vody je zbytečné ji upravovat takové množství na pitnou...jenže to by se s ní nesměly splachovat záchody a napouštět bazény...na koupání takovou kvalitu také nikdo nepotřebuje. V létě se lidi koupou často v toxickém výluhu sinic a nijak jim to nevadí...Ale vodu na vaření a pití je dobré mít prostou Atrazinu...už je na seznamu, jenže z dob jeho zlaté éry do zemědělci nasypali do kukuřice mraky...A ten rondup je opravdu zákeřné svinstvo..jenže řekněte lesníkům a železničářům že tím nemají likvidovat nálety okolo rybníka. Zemědělec také rád vydělá a lidi to vše ochotně skonzumují. A pak se divíme, že imunitní systém kolabuje, množí se vzácná onemocnění...Drašar to komentoval mírumilovně a kultivovaně, ale pravda je, že lobby a lowe dosud i u nás vítězí, protože lidi neví.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #190 kdy: Leden 18, 2018, 07:14:34 odpoledne »
Pozdě, ale přece. Jak to řekl ten Robejšek? Když už není zbytí, tak i ten politik nakonec udělá správnou věc. Konečně někomu došlo, že nemáme na výběr. Že je nejprve potřeba ucpat díru v lodi a teprve pak pumpovat vodu. EU pumpuje migranty kam to jen jde, a ono jich neubývá....Fakt objevný závěr.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #191 kdy: Leden 21, 2018, 12:48:41 dopoledne »
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2710
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #192 kdy: Leden 21, 2018, 02:20:11 dopoledne »
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #193 kdy: Leden 24, 2018, 04:57:31 odpoledne »
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #194 kdy: Leden 24, 2018, 07:26:30 odpoledne »
Nevěřil bych, že to kdy řeknu, ale smekám před soudcem: https://www.novinky.cz/krimi/461310-soud-muzi-zrusil-zakaz-rizeni-aby-ho-neporusoval.html

Prostě jim došlo, že s dědkem nepohnou a zavřít ho za něco, co (ne)udělal se jim asi přeci jen trochu eklovalo...
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #195 kdy: Únor 09, 2018, 07:32:52 dopoledne »
Tento článek mě opravdu zaujal. Sociální důsledky robotizace jsou podle mě dosud málo diskutovány a naše školství by se mělo urychleně adaptovat na budoucí neodvratné změny.

https://zpravy.aktualne.cz/ekonomika/pwc-do-roku-2035-mohou-stroje-nahradit-az-30-procent-pracuji/r~4892199e0cf911e8a72bac1f6b220ee8/?utm_source=centrumHP&utm_medium=newsbox&utm_content=editor1&utm_term=position-6

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #196 kdy: Únor 09, 2018, 09:30:48 dopoledne »
Doporučuju čís až do konce (i shlédnout ten film).

https://www.novinky.cz/kultura/salon/461131-miroslav-balastik-volny-pad-uvahy-o-konci-demokracie.html

Film jsem viděl a patří mezi mé oblíbené. A k té demokracii....nevím jak kdo, ale já se domnívám, že již delší dobu nelze v našem státu mluvit o demokracii, čili vládě lidu, ale o plutokracii = vládě bohaté elity, která přímo ovlivňuje např. volbu prezidenta (navržení některých kandidátů a financování jejich kampaně), ovlivňování veřejného mínění přes vlastněná média, ovlivňování chodu firem přes nástroje státní správy, které ji podléhají a pod.. Demokratické principy se ještě drží možná na úrovni komunální politiky menších obcí...Ale Praha a krajská města jsou již pod centrálním vlivem.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #197 kdy: Únor 09, 2018, 09:47:00 dopoledne »
Lidská práce je strašně drahá. Navíc dělník z vydělaných peněz tři čtvrtiny odevzdá státu ve formě výpalného a zbudou mu oči pro pláč.A tak podnikatel v rámci konkurenceschopnosti může přesunout výrobu do lacinější destinace a nebo výrobní náklady snížit robotizací a automatizací.Stroje nezakládají odbory, nechtějí příplatky za noční a víkendy, stroje nejsou nemocné, nekouří, nepijou a neremcají, nekradou.Je to logickým  vyústěním situace na trhu práce a vývoje společnosti.Kamarád si místo pěti dojiček pořídil robota lely a ten mu posílá důležitá data do mailu, nebo smskou. Německej kámoš má traktor fendt, kterej umí jezdit sám a pracovat na pozemku, zatímco obsluha odjede na oběd či odpočinek.Bohužel, roboti neplatí daně, takže  to kasy odejde o hromadu krejcarů méně, a to bude problém.Lidí, co tvoří nějaké hodnoty ubývá a poměr bude čím dál horší.Třebas já uvažuju o nákupu pětiosého centra s robotickým zakladačem kusů, aby u toho nemusel stát člověk.Ten člověk, kterého já chci odměnit za práci a za rohem jej okrade stát, jako bandita a já jsem ten zlej kapitalista, kterej tomu člověku nechce dát stále víc, aby kompenzoval ty státní krádeže.Nemůžeme se divit přicházející robotizaci, jinak to být nemůže.
https://www.youtube.com/watch?v=jDKGKRgYm7s
Ale jistě se najde armáda odpůrců, kteří budou z plna hrdla křičet o ztrátě lidskosti, nebo všeho možného. Je to však otázka kauzality, příčina a důsledek.To je kapitalismus jako takový, socialismus se nám nelíbil,  a na výběr už toho tolik  není.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #198 kdy: Únor 09, 2018, 11:01:26 dopoledne »
Votroubku ty jeden zlý kapitalisto ;) :pa:, já ti tu tvou robotizaci ani robotizaci tvých kamarádů vůbec nemám za zlé. Ty děláš to, co by kapitalista měl dělat - maximalizuješ zisk. A děláš to legálním způsobem v systému, který má nějaké pravidla. Problém není v té robotizaci, ale v tom, že společnost na to není připravená. Pokud tu za 15 let bude 30% pracovní síly nahrazeno robotizací, je otázkou, co s těmi lidmi. Už nyní se prodlužuje délka vzdělávacího procesu....Dříve zdravotní sestra potřebovala střední školu, aby mohla udělat žilní odběr krve...dnes na to potřebuje studovat o 3 roky déle a mít Bc. Je to uzavřený kruh. Ty jsi zdědil, zprivatizoval, koupil, jinak získal výrobní prostředek - půdu, kterou využíváš. Většina lidí toto nemá a musí prodávat nějakou znalost, dovednost nebo alespoň fyzickou sílu...Ale problém je, že naše školství s touto změnou struktury společnosti nepočítá. A je tu i neuvěřitelná setrvačnost systému. Takže ty robotizovaná pracoviště se nainstalují za pár měsíců a vychytají se třeba za rok...Ale lidi se na tuto změnu nepodaří připravit. Abys jako stát mohl udržet alespoň nějaký sociální smír, asi bude nutno přikročit ke zdanění těch, co budou mít ta robotická pracoviště a dosahovat tím vyšší produktivity. Protože ty nezaměstnané budeš muset nějak zaopatřit, třeba fornou nepodmíněných dávek, mzdy....Anebo rezignuješ na sociální společnost a necháš je, ať se o sebe postarají samy...A oni to udělají, protože jim nic jiného nezbude. Ale na úkor zbytku. A ten bude muset posílit armádu, policii, justici a stejně se společnost promění....30% je strašně moc. Proto s tebou nesouhlasím v tom, že naše školství je na tom dobře. Abychom mohli podchytit tyto změny, museli bychom ze školského systému produkovat vysoce kvalifikované vzdělané lidi (což je sci-fi), kteří budou schopni se zapojit v daleko větší míře ve výzkumu, službách, údržbě, sportu, kultuře, armádě, zdravotnictví....ty lidi by sice neprodukovali přímé výrobky, ale kvalitňovali by ostatním život. A byli by zaměstnaní a neupadali by do izolovanosti, deprese, kriminality, návykových látek...Ty lidi se prostě musí nějak zaměstnat (dnes se to děje prostřednictvím úřední byrokracie a služeb), jinak společnost v této podobě neudržíme. Bohužel naše školství má problém naučit žáky matematiku a přírodní vědy. A ani s tou jazykovou vzdělaností jsme za těch 28 let moc významě nepokročili  v porovnání s jinými státy. Ve Skandinávii se angličtinou domluví i důchodci, o středoškolácích nemluvím....Oslov u nás uprostřed města 10 náhodných lidí a zeptej se jich anglicky na cestu...Možná, že ti 2-3 odpoví.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7545
Re: Odkazy na stránky
« Odpověď #199 kdy: Únor 09, 2018, 11:33:53 dopoledne »
A si myslíte, že to tu tých 30 rokov ešte vydrží?  ;D

A som zvedavý, čo si tu počneme s tým obrovským návalom pastierov.... hops, teda ing.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.