Autor Téma: epidemie  (Přečteno 255637 krát)

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6700 kdy: Leden 12, 2022, 12:24:24 odpoledne »
Uvědomuji si, že BartH8 na fóru obvykle šíří jen dezinformace, ale na tomhle asi něco bude.

Stejnou studii na Rozpadu sdílel i Maximus, což je na rozpadlické poměry celkem rozumný člověk a hlavně snad i utrpěl nějaké medicínské vzdělání. A docela tam o této studii dost napsal a vysvětlil.

Vypadá to, že tomu, kdo si Ivermectin proti kovidu bral, asi další bejčí vocas nenaroste, jak se tady posměšně psalo (nebo něco obdobného).

Offline Akutol

  • Super realisti
  • *
  • Příspěvků: 2374
Re: epidemie
« Odpověď #6701 kdy: Leden 12, 2022, 12:56:32 odpoledne »
Neserte ma, to ako že mám zrušiť objednávku to vicepichu?
Dali mi na neho zlavu a ako bonus tu košelu s odnimatelnou krycou plachtičkou...
Kua tak som sa tesil...

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: epidemie
« Odpověď #6702 kdy: Leden 12, 2022, 02:26:45 odpoledne »
Koupit si včas nové boty a oblečení "na příští rok" může znít jako zvláštní rada - ale realita bude s velkou pravděpodobností taková, že tak "běžné a samozřejmé věci", budou na jaře klidně za dvojnásobek.

Meziročně nejen ceny vystřelily nahoru o vysoká %, ale aktuálně dochází k citelnému nedostatku zboží, který se bude i nadále prohlubovat. Pokud si dáte trochu práci a projdete si cíleně libovolné nákupní centrum, tak zjistíte, že obchodníci mají obrovské problémy se zásobováním a začali používat "triky z komunismu" v míře vyšší, než by bylo zdrávo. Outletové velikosti vytažené ze zaprášených skladů a umístněné do regálů tak, aby maskovaly prázdná místa na první pohled budí dojem, že vše je pořídku - ale není.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #6703 kdy: Leden 12, 2022, 03:22:32 odpoledne »
Na tom něco bude, nedávno jsem si všimla, že nejmenovaný obuvnický řetězec nabízí 3-4 roky staré modely bot. Další obchod s módou vytáhl kolekci “největších šanghajských trendů roku 2018”, až jsem se cítila jak v Jiříkově vidění. Pravděpodobně vyhrabali nějaký čínský sklad.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #6704 kdy: Leden 12, 2022, 03:29:19 odpoledne »
V číně se v ráci přípravy na příchod omikronu budují drsné karanténní kempy. Jedná se o malé unibuňky s postelí, koupelnou a stolem, jídlo je dodáváno pracovníky hygieny.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/svedectvi-z-karantennich-taboru-v-cine-zabery-drastickych-po/r~d67bbfda738e11eca1070cc47ab5f122/

Doporučuji si prohlédnout tweety tohohle profilu.
https://mobile.twitter.com/songpinganq
Postuje hodně videí z karanténních táborů. Ne všechno je ověřené ale většina detailů -oděv hygieniků, přízvuky, místní vegetace - sedí, takže videa  považuji za relativně věrohodná.

Tady je jedna karanténní unibuňka zevnitř. Video pochází z čínské jihozápadní provincie Jun-nan. Dívka popisuje, že jí každý den dodávají jídlo - balík ovoce, mléko, vejce, vakuovaná pražená melounová semínka a sladké supermarketové pečivo, ale stěžuje si na malou postel a na na chybějící sprchu. Plus balíčky s tradiční čínskou medicínou.  Všimněte si obří termosky sedící pod umyvadlem, v té jí pravděpodobně dodávají převařenou vodu k pití a přípravě čaje.
https://mobile.twitter.com/songpinganq/status/1481258324972945413

Offline šotek

  • ***
  • Příspěvků: 576
  • Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš
Re: epidemie
« Odpověď #6705 kdy: Leden 12, 2022, 03:41:21 odpoledne »
Zvláštní že se v číně tolik připravují, když se očekává (ale nemusí to tak vůbec být) že je omikron méně smrtný (dle zemí kde je proočkováno Modernou Pfizerem převážně) než delta. Zahlcení či přetížení různých systémů v důsledku moc nemocných najednou nastat taky může...
Pokud by zmizely na Zemi včely, zbývají lidem jen čtyři roky života.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #6706 kdy: Leden 12, 2022, 03:46:19 odpoledne »
Ty opatření byly šílené už předtím, ale většinou se týkaly jenom přeshraničních měst nebo pracovníků letišť a přístavů. Teď už zasahují do života a i běžným Číňanům a těm se to vůbec nelíbí.   

Ale mají důvod se bát, ta sinovac vakcína prý není moc účinná.  ::)

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #6707 kdy: Leden 12, 2022, 05:50:40 odpoledne »
Dalším důvodem může být i to, že díky precizně provedeným a lidmi akceptovaným (nic jiného jim nezbývá...) karanténím opatřením, je čínská společnost promořená celkem minimálně.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #6708 kdy: Leden 12, 2022, 10:12:42 odpoledne »
Častá přeočkování proti covidu mohou oslabovat imunitu, varuje Evropská unie
Některé země EU zvažují již čtvrté přeočkování v důsledku obav z nákazy variantou omikron. Nová vakcína proti ní by podle Evropské agentury pro léčivé přípravky (EMA) mohla být schválena nejdříve v dubnu. Úřad v této souvislosti varoval před častým přeočkováním, které může oslabit imunitní systém.

https://www.e15.cz/zahranicni/casta-preockovani-proti-covidu-mohou-oslabovat-imunitu-varuje-evropska-unie-1386865
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: epidemie
« Odpověď #6709 kdy: Leden 14, 2022, 12:19:51 odpoledne »
Někdy od poloviny prosince lze zaznamenat prosakování zvláštních událostí v Ćíně, zvláště co se týká protiepidemiologických opatření, která jsou "značně přemrštěná" - a to i na poměry Číny.

Stále je zde možnost, že jde o zpravodajskou hru s cílem poškodit olympiádu v Číně, ale s každým dalším dnem roste pravděpodobnost, že by mohlo jít o něco závažnějšího.

Pozadí:

Epidemie Eboly se rozjela v Západní Africe v roce 2014, přeněji v prosinci 2013, ky ohnisko začalo v Guineii a odtud se rozšířilo do Libérie a Sierra Leona. Čína do těchto oblastí na pomoc vyslala pomoc a své "elitní jednotky". Nasadí přes 200 odborníků. O událostech je dost článků a publikací, například:

China ramps up efforts to combat Ebola: https://www.science.org/content/article/china-ramps-efforts-combat-ebola

China’s Aid to Africa’s Fight Against Ebola: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7153409/  (čínská perspektiva)
China in the Fight Against the Ebola Crisis: Human Security Perspectives https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7153452/ (širší asijská perspektiva - s čínskou přítomností)

Obecně lze říci, že se Čína velmi aktivně zapojila do "boje s Ebolou".
V roce 2016 bylo ohlášeno, že epidemie se dostala pod kontrolu (skončila) s počtem mrtvých přes 11 000 z registrovaných 29 000 případů.
Problém se ale objevuje v roce 2018, kdy je "ohlášen" objev nové mutace eboly. U netopýrů, které lidé v Sierra Leone vesele baští a je zde nebezpečí mutace přenostu ze zvířete na člověka. Začíná výzkum, ve kterém se velmi angažují Číňané.

V lednu 2019 se v Číně objevuje"ebole podobný virus" v netopýřích játrech, který rovněž "vyžaduje výzkum". Například zde:

https://theconversation.com/mengla-the-ebola-like-virus-recently-found-in-china-109679
https://www.scmp.com/topics/ebola-virus

Zprávu přehluší o několik měsíců později Covid-19, který se tam rozjede už někdy v srpnu 2019 a "znova" o ebole více slyšíme až v roce 2021, kdy se rozjede Demokratické Republice Kongo - a Čína si s ní "hrdinsky poradí", jak nás informují především provládní čínská média:

(Nový seriál o hrdinech bojujících se smrtícím virem v Africe) https://www.globaltimes.cn/page/202112/1240908.shtml
(Čínské matky bojující proti Ebole) https://www.globaltimes.cn/page/202108/1232043.shtml

V čem je pointa?

Čína se v posledních několika letech vrhla (prostřednoctvím WHO, kterou z velké části financuje) do"boje s ebolou". Jisté je, že se jedná o nástroj kontroly a propagandy, který podporuje její zájmy v Africe. Ovšem druhou stranou mince je, že Čína zjevně intenzivně pracuje na ebole protože prostě musí. Je téměř jisté, že "Mengla" virus není ojedinělým výskytem na území Číny, stejně jako je dostupnou informací, že ve Wuhanu probíhal výzkum eboly:

https://www.cbc.ca/news/canada/manitoba/canadian-scientist-sent-deadly-viruses-to-wuhan-lab-months-before-rcmp-asked-to-investigate-1.5609582

K tomu se pořád řeší možnost úniku viru(ů) z Wuhanské laboratoře.
https://www.nature.com/articles/d41586-021-01529-3

Pokud se všichni opravdu něčeho bojí, tak mutace eboly, která je vzduchem přenosná a se smtrností kolem 50%. Vzduchem přenosná varianta je už známá řadu let, je jí Ebola-Reston (podle města), identifikovaná ve Virginii v roce 1990. Tehdy byl importován v těle opic z Filipín a měla nízkou smrtnost. Viz například tady:

https://cz.wikipedia.org/wiki/Ebola

Na posledním odkazu se také dočtete, že ebola je velkým kandidátem ve vývoji biologických zbraní:

"Existují obavy z využití eboly teroristy nebo některými nebezpečnými režimy jakožto biologické zbraně. Někteří vědci tvrdí, že využití viru ebola jako biologické zbraně je možné, avšak nepravděpodobné. Přeměna viru ebola do biologické zbraně by podle nich byla náročná a má i své omezení; ebola by musela být přenášena vzduchem, aby byla efektivní. Ačkoliv se má za to, že se ebola může šířit vzduchem v kapičkách vody (případ Reston), u nejnebezpečnějších kmenů tato vlastnost známa není. Mnozí další vědci optimismus kolegů nesdílejí a jejich obavy ještě vzrostly v roce 1992, když se na Západ dostaly podrobnosti o ruských biologických zbrojních programech. Podle doktora Kanatžana Alibekova vynaložil SSSR (a následně Rusko) obrovské prostředky na výzkum eboly a pokusy „zkřížit ji“ s virem neštovic a virem machupo (do roku 1992 neúspěšně)."

Wuhan je institut, kde se zcela jistě prováděl výzkum přesahující oblasti, které byly deklarovány. Jedna z věcí, na které se tam v posledních letech velmi intenzivně pracuje, je ebola. Vedle opic ze Střední Afriky, kde zpravidla epidemie vypuká, jsou bezpříznakovým přenašečem i někteří netopýři. Pokud jde o domácí zvířata, onemocnět ebolou mohou i prasata a zpravidla bezpříznakovými přenašeči se mohou stát psi.

V posledních dnech je nějčastěji skoňovaným slovem na australském twitteru slovo ebola ve spojení s Čínou. Obecně, vedle konspiračních teoriíí začínají prosakovat i více "věrohodné podezření", že Čína má obrovský problém, který se snaží tajit s využitím zkušeností, které získala s Covidem-19.

https://twitter.com/search?q=ebola%2Bchina&src=typed_query&f=top

Pravděpodobnost, že jde o "planý poplach není nízká". Čínský paper o událostech v roce 2014 a strachu z eboly toto popisuje a řeší, jak se "šíří fámy": The Fear of Ebola: A Tale of Two Cities in China

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7121788/

Když pomineme, že jde o čínský výzkum, tak zajimavé na tom je, že v centru dění leží přístavní město Ningbo, kde aktuálně probíha přísný lockdown. Oficiálně kvůli 10 pozitivním na covid-19. Zmíněné aktuální "fámy" ovšem hovoří o novém viru - jakési "ebole, která se šíří jako covid".

Závěr

Jak bylo řečeno v úvodu, může jít o například o zpravodajské hry s cílem narušit olympiádu (ostatně něco podobného, s mizernými výsledky mimo vlastní "internet", zkoušela Čína vůči Japonsku).

Současně ale máme zkušenost s chováním Číny na začátku a v průběhu pandemie Covid-19, stejně jako máme čerstvou zkušenost s tím, jak "zničeho nic pandemie rozjela". Jisté je, že si Čína v posledních letech zabývá viry velmi intenzivně, ve snaze "dohnat západ" - a to nejen v oblasti medicínské, ale především v oblasti vojenského využití. Když něco snažíte dělat rychle rychle, tak je prostor pro chyby mnohem větší.

Prepper by měl mimimálně zpozornět "nad běžný rámec".

Offline Guliver

  • ***
  • Příspěvků: 38
Re: epidemie
« Odpověď #6710 kdy: Leden 15, 2022, 01:33:38 odpoledne »
Zaujimave citanie, ale...
Cinsky pristup k pandemi je iny od zaciatku, bez ohladu na typ mutacie a stav zaockovania populacie.
Na jednej strane komunisticke systemy maju obyvatelov v podstate za nic. Minimalne v pripade ostatnych komunistickych zemi je dolezitejsi vysledok ako cesta a straty na zivotoch. Preto nechapem pristup v Cine. Mozno vedia, co mi nie. Mozno je ich ekonomika moc nachylna na vypadky vyroby ale to by potom nerobili logdaun v mestach velkych ako cesko alebo slovensko.
Nieco musia vediet, alebo musia vidiet co sa stane v buducnosti ohladom virusu. Inak je nepochopitelne, preco by nenechali minimalne omikron prebehnut cez nich a po mesiaci mat pokoj. Zdravotnictvo tam tiez nie take zle ako v inych castiach Azie.
Ja osobne som necakal, ze to dokazu drzat v rukach uz 2 roky. Ale tie logdauny su tam uspesne a funguje im tam to, co by v europe nikdy nefungovalo.

K omikronu len tolko, ako rychlo pride, tak rychlo aj odide, nenarobi moc skody do jari a na jesen tu bude dalsia mutacia, s tym, ze v tom vidim trochu problem, kedze z omikronu su silnejsie protilatky ako z ockovania alebo prekonania inych variant, takze nova mutacia musi byt silna na prelomenie ockovania alebo prekonania. A tu moze byt problem, kedze ju este nepozname.
Jedno viem ale na 100% na jesen tu bude bud koniec pandemie alebo nieco nove zakernejsie.

Offline Žabka

  • ***
  • Příspěvků: 599
  • Bohové pomáhají těm, kdo si pomohou sami.
Re: epidemie
« Odpověď #6711 kdy: Leden 15, 2022, 07:45:11 odpoledne »
Omikron je je oproti předchozím variantám nejvíc nakažlivý 3 - 6 den nemoci (naopak první dny je nakažlivý málo). Takže izolace zkrácená na 5 dnů je dost na nic.  P:-/

https://www.osel.cz/12121-doba-izolace-5-dnu-pozbyva-s-omikronem-smysluplnost.html?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=681401&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box&dop_req_id=QzrY2Xs4GO0-202201151826&dop_id=14875739

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6712 kdy: Leden 15, 2022, 08:08:06 odpoledne »
Další osvěžující rozhovor se Soňou Pekovou. Jen pro doplnění. Zajímavé, je že viru pří kultivaci daří a kde ne....
https://www.youtube.com/watch?v=BjWXPJAPcBo

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6713 kdy: Leden 15, 2022, 08:18:24 odpoledne »
A talší dík kupředu do minulosti dal opět prostor prof. Beranovi....moc se mi líbí jeho klidný a věcný způsob vyjadřování a dar srozumitelného vysvětlování...

https://www.youtube.com/watch?v=BS8ecbQ6_-4

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6714 kdy: Leden 15, 2022, 08:21:24 odpoledne »
A abych nezapomněl ani na Slováky....je tu pěkný rozhovor s jejich světoznámým rodákem Viliemem Fischerem.

https://zvtv.sk/dialogy/proti-ockovaniu-su-vazne-svetove-kapacity-z-oblasti-mediciny-viliam-fischer/

Online xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1537
Re: epidemie
« Odpověď #6715 kdy: Leden 16, 2022, 05:47:47 odpoledne »

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #6716 kdy: Leden 17, 2022, 01:01:20 odpoledne »
Cílené promoření za účelem získání protilátek zjevně nedopadlo podle představ...

https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/hanka-horka-covid-umrti-syn-kritika-socialni-site-internet.A220117_105435_domaci_remy

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #6717 kdy: Leden 17, 2022, 03:04:34 odpoledne »
Studie firmy Pfizer – mýty a fakta o studii, která spustila celosvětové očkování
Následující text a přiložená prezentace odhaluje zamlčované skutečnosti ve studii firmy Pfizer a závažná pochybení, kterých se dopustily schvalovací orgány. Hledali jsme pečlivě důkazy, které by vyvrátily vyjádření kanadských lékařů, ale na žádné jsme nepřišli, proto jsem se rozhodli text zveřejnit, jelikož se jedná o nesmírně závažné skutečnosti, které mohou mít dalekosáhlé důsledky, na které musí vlády všech států okamžitě reagovat. Pokud by se kanadští lékaři mýlili, nechť Pfizer předloží důkazy, že uvedené skutečnosti nejsou pravdivé.
https://smis-lab.cz/2022/01/16/studie-firmy-pfizer-myty-a-fakta-o-studii-ktera-spustila-celosvetove-ockovani/?fbclid=IwAR05g8bftmDoxkLC1PvbEDP-CjZlmIsQu6QZkf_KzhmPUgQ9xJ98vYGwgjc
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #6718 kdy: Leden 17, 2022, 03:05:25 odpoledne »
Bývalý spolupracovník WHO a fondu Billa Gatese: Vakcinace proti omikronu povede ke katastrofě. Špičkový vědec a spoluvynálezce mRNA vakcín ve svém dopise volá po okamžitém zastavení očkování proti koronaviru

Stále více světově uznávaných vědců se vyslovuje proti očkování - tím spíše povinnému. Po francouzském virologovi a nositeli Nobelovy ceny Lucu Montagnierovi, po umlčovaném Dr. Robertovi Malonovi a po šéfovi izraelské asociace lékařů profesoru Hagai Levinovi se proti očkování, a zejména vakcinaci proti „omikronu“, vyslovil i americký virolog a spoluvynálezce mRNA vakcín Dr. Geert Vanden Bossche – jeden z nejvýznamnějších světových virologů.

Tento doktor pracoval pro WHO, Nadaci Billa a Melindy Gatesových a Německé centrum pro výzkum infekčních nemocí v Kolíně nad Rýnem jako vedoucí vývoje vakcín. Nyní napsal dopis adresovaný WHO, v němž označil očkování proti novému kmeni „omikron“ za skutečnou katastrofu. Text jeho burcujícího dopisu uvádíme v plném znění


https://www.protiproud.cz/zdravi/6244-byvaly-spolupracovnik-who-a-fondu-billa-gatese-vakcinace-proti-omikronu-povede-ke-katastrofe-spickovy-vedec-a-spoluvynalezce-mrna-vakcin-ve-svem-dopise-vola-po-okamzitem-zastaveni-ockovani-proti-koronaviru.htm
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: epidemie
« Odpověď #6719 kdy: Leden 17, 2022, 05:15:42 odpoledne »
BarteH8,

zmíněný článek "Studie firmy Pfizer" - vyšel na neindexovaném a peer_review orientovaném bjm už na začátku listpadu 2021. Aktivisté proti očkování tento článek už tři měsíce používají jako "důkaz". Jejich výstup v podobě "prezentace" byl nedávno vzat a interpretován s patřičnou omáčkou i do češtiny.

Realitou je, že autorem "studie" není vědec, ale "investigativní novinář" Paul D. Tracke, nejedná se o studii, ale o článek na úrovni produkce parlamentních listů zveřejněný na bjm, aby "udělal vlny" - kde byl text následně v procesu peer-preview (anonymizovaného posouzení kvality) zamítnut jako nevyhovující.

"Canadian Covid Care Alliance" (oněch údajných 500 kanadských lékařů), která je pod aktuálně se šířící "prezentací podepsaná" neexistuje.

Nejde o žádnou "organizaci" natož "alianci", ale pouze o účet na facebooku, twitteru a několika dalších sociálních médiích, který ukazuje na Dr. Bryama Bridleho, zapáleného aktivistu proti covid očkování (současně mimochodem tvrdí, že jiné vakcíny jsou "ok" a je jejich zastáncem...), který už v květnu 2021 proklamoval jak "nové poznatky o vakcínách potvrzují, že devastuje srdce, mozek a krevní destičky" - což se ukázalo jako nesmysl - například zde.

 :pa:

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #6720 kdy: Leden 17, 2022, 08:50:13 odpoledne »
Názor Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků | SMIS, má pro mě větší váhu než trolení neznámého autora   ::!
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: epidemie
« Odpověď #6721 kdy: Leden 17, 2022, 10:34:11 odpoledne »
BárteH8,

víra, jak známo hory přenáší. Někdy je ale lepší si věci ověřit a podívat se komu a v co věříš. Například tohle je zakládající člen sdružení, pan veterinář MVDr. Václav Fejt, jak se prezentuje přímo na stránkách smis-lab:


Další zakládající členové, Hana Zelená, Zuzana Krátká, Tomáš Fürst jsou pak všechno lidé kolem firmy 4Bin, neboli Centra bayesovské inference. Jejich kšeft spočívá v tom, že se snaží komukoli, kdo je ochoten zaplatit, prodat svoje "analýzy" postavené na "božskosti" Bayasovy věty: https://cs.wikipedia.org/wiki/Bayesova_věta

I přes velkou snahu a mediální masáž,  se jim nepodařilo získat žádnou kloudnou zakázku a interpretaci covidových dat jim vyfoukla jiná parta. V podstatě patří k těm, co se na covidu nedostali k penězům (říkejme jim skupina "poražených", co kolem sebe kopou) -  podobně, jako pan doktor Malone v USA, pan doktor Bryam Bridly v Kanadě, nebo u nás pan dokror Beran (kterému v ČR kšeft vyfoukl  Prymula). SMÍŠ to projeli s partičkou, známou jako "datový vědci z Oxfordu".

Už, prosím, přestaň dělat prepperům ostudu. Pokud ale potřebuješ v něco věřit, tak jistotů máš v tom, že ani jedna z těch partiček, co ti říká, co máš dělat a "jaká je pravda", není motivována tvým dobrem, ale pouze penězmi (a mocí), které na tom můžou nadělat.

 :pa:

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #6722 kdy: Leden 17, 2022, 10:55:33 odpoledne »
Nejde o žádnou "organizaci" natož "alianci", ale pouze o účet na facebooku, twitteru a několika dalších sociálních médiích, který ukazuje na Dr. Bryama Bridleho, zapáleného aktivistu proti covid očkování (současně mimochodem tvrdí, že jiné vakcíny jsou "ok" a je jejich zastáncem...), který už v květnu 2021 proklamoval jak "nové poznatky o vakcínách potvrzují, že devastuje srdce, mozek a krevní destičky" - což se ukázalo jako nesmysl - například zde.

 :pa:
Health Feedback je celosvětová síť vědců, kteří třídí fakta od fikce ve zdravotnických a lékařských médiích. Naším cílem je pomoci čtenářům zjistit, kterým zprávám mohou věřit.
Health Feedback vlastní a vydává nezisková organizace Science Feedback, která ověřuje důvěryhodnost vlivných tvrzení a mediálních zpráv, které se vydávají za vědecké, počínaje klimatem a zdravím. Příjmy jsou získávány z darů.

To ve mě moc důvěry nevzbuzuje.

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: epidemie
« Odpověď #6723 kdy: Leden 17, 2022, 11:17:48 odpoledne »
Health feedback je neoliberální factcheckingivá organizace. V podstatě skupina levicových aktivistů z amerických univerzit a spol. "Důvěřovat jim" rozhodně není rozumné. Odkazoval jsem v kontextu na danou kauzu, kde jsou zastoupeny oba tábory.

Nic jako "pravda" neexistuje.

Bezmála rok stará tvrzení Bridleho se neprokázala a ne díky HC, ale díky času. To, že covid může za určitých podmínek způsobit (dočasné) poškození mozkových buněk (i při mírném průběhu) neznamená, že totéž způsobuje (tvrdil, že způsobí a ukazuje se, že ne) očkování. Žádná "pandemie debility" se nekoná.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #6724 kdy: Leden 17, 2022, 11:29:48 odpoledne »
Vtip je v tom, že ta slavná Bayesova věta a Bayesovská statistika kterou se SMIS lab pořád ohání ani není moc složitá, vyučuje se v prvním ročníku na výšce. Většina žáků se ji naučí za pár lekcí. Dokonce i BartH by se ji z youtube a učebnic statistiky na uložtu naučil za necelý měsíc.


Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #6725 kdy: Leden 18, 2022, 04:59:57 odpoledne »
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: epidemie
« Odpověď #6726 kdy: Leden 18, 2022, 05:31:26 odpoledne »
BarteH8,

děláš ostudu všem prepperům.

Data nepochází od výrobců vakcín, ale jde o několik dokumentů stažených z EMA, která se k tomu vyjádřila už v sobotu:

https://www.euronews.com/2021/01/15/hacked-covid-19-vaccine-documents-were-manipulated-before-release-on-internet-says-eu-regu


EMA čelí hackerským útokům v podstatě neustále, ale hlavním cílem je snaha narušit distribuční řetězce a omezit dodávky vakcín s cílem vyvolat paniku z nedostatku.

Útok z minulého týdne spočívá v tom, že bylo staženo několik dokumentů z evaulačního procesu vakcín a tyto byly následně upraveny a "vystaveny na internetu". Navíc to vypadá, že těch modifikací je víc, včetně verzí obsahujích škodlivý kód, která se šíří primárně hromadnými emaily - a pokud přílohu otevřete, zavirujete si tím počítač.

Aktuální vyjádření EMA zde, včetně seznamu všech dosavadních hackerských útoků na ni:
https://www.ema.europa.eu/en/news/cyberattack-ema-update-5

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6727 kdy: Leden 18, 2022, 07:30:24 odpoledne »
K těm pomluvám SMIS.

Skutečnost je taková, že pár lidí ze SMIS je v odborné skupině nového ministra zdravotnictví (bohužel vedle starých "špičkových odborníků", kteří už ukázali, že nic nedokázali). A když se podíváte do minulosti, tak odhady a výzkumy publikované SMIS se ukázaly přesnější, než od těch nejrůznějších Dušků, BISOPů a Kulveitů.

Jako prepper-realista, když na něčem záleží, raději se spolehnu na někoho, kdo v minulosti ukázal, že se občas trefuje, než na někoho, kdo se netrefuje vůbec.

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #6728 kdy: Leden 18, 2022, 08:34:13 odpoledne »
Loki, (Loki je Tvůj vzor?), včera jsi napsal, že pravda neexistuje, ale Ty máš pocit, že Tvé odkazy jsou ty pravdivé a na jejich základě můžeš zesměšňovat druhé.  Napiš svůj názor na daný problém a své pocity na konkrétního člověka si nechej pro sebe. Už to tady bylo.

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: epidemie
« Odpověď #6729 kdy: Leden 18, 2022, 08:54:52 odpoledne »
@samotář

Skutečnost je taková, že proces schvalování všech vakcín, včetně Sputniku V, je na EMA volně k dispozici a jedná se o dokumenty, které jsou pod neuvěřitelným drobnohledem:

https://www.ema.europa.eu/en/human-regulatory/overview/public-health-threats/coronavirus-disease-covid-19/treatments-vaccines/covid-19-vaccines


SMIS na svém webu zveřejnily text Emila Berty z Iniciativy 21, který přebírá teze kanadského odpůrce vakcín proti covidu. Text vypadá, jako by data ověřil SMIS, ale jde o "ověření" provedené Iniciativou 21. SMIS přitom mohl snadno zkontrolovat, že výstup je invalidní. Stačilo porovnat tvrzení v "prezentaci" s dokumenty na EMA. Neudělali to a to je u "expertů na analytiku" docela fatální problém.

Jako prepper realista je lepší se primárně spoléhat na sebe a věnovat se reálným hrozbám, než podléhat mentalitě fotbalového fanouška, co se rozčiluje u televize nad tím, jak to ty týmy hrají.


Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: epidemie
« Odpověď #6730 kdy: Leden 18, 2022, 09:06:07 odpoledne »
@pamelik

nic jako "pravdivé odkazy" není. Jsou odkazy, které vedou na zdroje.

Pokud někdo napíše "článek" o tom, že hackeři získali data a v textu není ani na obligátním  jednom řádku zmínka o vyjádření druhé strany, v tomto případě dotčené unsrituce, i když toto je k dispozici, tak je s jistotou hraničící pravděpodobnost, že text je manupulativní.

Neříkám, kde je pravda, ale říkám, že i se základní mediální gramotnosti lze poznat, co není v pořádku a zpozornět. Prepper má  neustále zdravě zpochybňovat, ne slepě konzumovat.

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: epidemie
« Odpověď #6731 kdy: Leden 18, 2022, 10:28:34 odpoledne »
Můj pohled na problematiku je ten, že "diskuze" o vakcínách už v tuto chvíli patří někam na Facebook nebo obligátní Novinky. Do mediálního prostoru okupovaného "normálními lidmi".

Prepper už má tohle téma dávno vyřízené. Už dávno se rozhodl, co je pro něj přijatelné riziko. Nechal se naočkovat a nebo se rozhodl, že se očkovat nebude, ale udělal to už před řadou měsíců. Ten důvod je prostý. Prepper se musí umět rozhodovat.

Pokud jste preppeři a ještě pořád řešite, jestli se očkovat nebo ne, tak máte problém a musíte ho začít řešit. Ten problém se jmenuje nerozhodnost a může se vám při skutečném průšvihu stát osudným.

Pokud jste preppeři a pochybujete o svých rozhodnutích a potřebujete se naustále ujišťovat, že jste se v minulosti rozhodli správně, máte problém. Nedíváte se na cestu dopředu před sebe, ale pořád se ohlížíte přes rameno dozadu, jestli náhodou nešlo jít jinudy. Jenže, když se víc díváte dozadu, než před sebe, rapidně roste šance, že šlápnete do...

Na toto fórum chodí lidé proto, aby se dověděli něco o preppingu. V tomto vlákně hledají informace, jak se připravit na epidemie. Místo toho tu najdou, co tu najdou...

Je to ostuda.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: epidemie
« Odpověď #6732 kdy: Leden 19, 2022, 05:03:20 dopoledne »
Loki - Souhlas..  Já jsem se už před dvěma roky rozhodnul, že se očkovat nebudu.

Shodil jsem 20 - 23 kilo, jím zásadotvorné potraviny, vyhýbám se více méně důsledně obilovinám, rafinovanému cukru, většině mléčných výrobků, zobu Vitamín D, mořské ryby, vejce, ořechy, olivový olej si dávám i do bramborové kaše, místo másla, dělám si zeleninové saláty, když už něco smažím, tak na sádle.

Na přelomu roku jsem ještě přestal kouřit..

Ti, kdož se očkovat nechali mi nevadí, pokud mi očkování netlačí. S nejstarší dcerou o očkování nediskutujeme, ona očkovaná je a věří tomu, takže se holt nestýkáme. Je to její věc.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6733 kdy: Leden 19, 2022, 06:21:25 odpoledne »
V současné době dělat nějaká individuální opatření (očkování, nošení roušky a pod.) proti nemoci COVID-19 je, pokud jste v přiměřeném zdravotním stavu, asi nadbytečné. Tahle krize je podle všeho už překonaná.

Víc mě trápí přetrvávající omezení zavedená kvůli epidemii. U nás to nevypadá na rychlé rušení. To je aktuální problém a s tím se musí každý vypořádat.

Řeším to tak, že jsem přešel ve všech oblastech, do kterých zasahují omezení, do neoficiální oblasti, kam opatření nedopadají. A docela to funguje.

Jo a jedna dobrá zpráva. Vláda konečně zrušila povinné očkování proti SARS-CoV-2
https://www.novinky.cz/domaci/clanek/ockovani-nebude-povinne-pro-nikoho-rozhodla-vlada-40384485#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=vN4ni3x9phR-202201191709&dop_id=40384485&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6734 kdy: Leden 19, 2022, 06:24:22 odpoledne »
Proto mi přijde důležité, zabývat se tím, co všechno stát a česká věda v době epidemie koronaviru pokazili.

Imunolog Karel Drbal o těchto věcech hovoří v rozhovoru z 12.1.2022.

Zde je sedmiminutový sestřih hlavních myšlenek z rozhovoru
https://www.youtube.com/watch?v=RBDNI8qnLPs

A zde je rozhovor v celém rozsahu
https://www.youtube.com/watch?v=ZITdaO-96SI

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: epidemie
« Odpověď #6735 kdy: Leden 19, 2022, 07:58:51 odpoledne »

...Prepper už má tohle téma dávno vyřízené. Už dávno se rozhodl, co je pro něj přijatelné riziko. Nechal se naočkovat a nebo se rozhodl, že se očkovat nebude, ale udělal to už před řadou měsíců. Ten důvod je prostý. Prepper se musí umět rozhodovat...

Na jednej strane sa s tým dá súhlasiť, ak by bol preper presný typ, s rovnakým vekom, skúsenosťami a naformátovaný na jednej politickej škole. Ale v skutočnosti je preper každý, kto si kúpi pár kozerv a sušienok.  ;D

Vraví sa, že kým múdry pochybuje, hlupák si je istý.  8)

S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline šotek

  • ***
  • Příspěvků: 576
  • Život je jako bonboniéra, nikdy nevíš, co ochutnáš
Re: epidemie
« Odpověď #6736 kdy: Leden 21, 2022, 10:45:06 dopoledne »
Pokud by zmizely na Zemi včely, zbývají lidem jen čtyři roky života.

Offline Žabka

  • ***
  • Příspěvků: 599
  • Bohové pomáhají těm, kdo si pomohou sami.
Re: epidemie
« Odpověď #6737 kdy: Leden 23, 2022, 05:53:24 odpoledne »
Článek o situaci s omikronem v USA, některé reálie máme IMHO podobnější, než se západní Evropou.

https://www.respekt.cz/kontext/omikron-rozpoutal-v-americkych-nemocnicich-dokonalou-bouri

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6738 kdy: Leden 25, 2022, 07:05:27 dopoledne »
Dnes se má schvalovat v zrychleném řízení časově neomezená novela Pandemického zákona. Jak víte nejsem právník, ale z toho co jsem četl jsem pochopil, že obyčejný občan může být na pohnět "orgánu" např. oddělen do " karantény" od svých dětí a to na 72h. Pokuty jsou pro většinu lidí podle mého soudu likvidační. Ministr zdravotnictví má stále tímto zákonem neuvěřitelně koncentrovanou moc.....A premiér jej opět může kdykoliv odvolat, jako se už mockrát stalo. Rozšířené pravomoci má i ministerstvo vnitra....Jak to vidí lidé pracující se zákonem???Samotáři, Loki???? Já to vidím tak, že zrušená očkovací povinnost byl tichý ústupek veřejnosti, aby mohl být v tichosti prosazen tento Pandemický zákon....Politikům dává v podstatě totalitní moc v situaci covidu....jehož smrtnost je v desetinách %....Můj rozum mi říká, že bych taková opatření zavíděl, kdyby smrtnost byla o 1-2 řády vyšší. Po 2 letech epidemie velice diskutabilním způsobem vykazujeme 37t zemřelých. 2WW nás po 6 letech okupace připravila o cca 300t. A země s proočkovaností přes 80% se opoět potýkají s vlnami pandemie covidu....A farmaceutickým koncernům se nevyplácí aktualizovat m-RNA vakcíny.....což byla jejich hlavní výhoda oproti vektorovým...proto ty další a další přeočkování a zkracující se periody.

Covid v tuto chvíli nepovažuji za zásadní problém, průměrný občan má již dost možností, jak se chránit. Pandemický zákon za problém považuji, protože nás zásadním způsobem na neomezenou dobu posouvá k totalitnímu režimu a zcela legálně. Jak je možné, že se tu o tom nediskutuje???

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #6739 kdy: Leden 25, 2022, 08:51:21 dopoledne »
Jinými slovy řečeno - nemůže mě omezovat někdo, koho jsem volil.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #6740 kdy: Leden 25, 2022, 08:58:51 dopoledne »
Novelu pandemického zákona jsem zatím nečetl, proto se k obsahu nemohu vyjádřit.

Obecně mi připadá, že v současné chvíli prodlužovat a rozšiřovat pandemický zákon, jako zbytečnost.

Včera večer jsme to podrobně probírali s UrsaMinor. Znám názory poslance Marka Bendy, který také celý koronavirus považuje za humbuk. Tedy moje názory jsou v Poslanecké sněmovně zastoupené a uvidím, co se jim podaří prosadit.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6741 kdy: Leden 25, 2022, 09:03:11 dopoledne »
Já bych řekl, že o epudemii covidu tu už dávno nejde. Ale to jsem říkal, když tu ještě probíhal můj spor se SoňouR. Zrušení povinné očkování beru jako taktický ústupek.....obhajovat neobhajitelné se dá jen po omezenou dobu. Vláda by ztratila část represivních složek, znám i pár lidí ze zdravotnictví, kteří usoudili, že další a další přeočkování jim už nedávají smysl....mě by to smysl dávalo u těch ohrožených skupin, pokud by se vakcíny průběžně inovovali, jak se vir mutacemi mění a přizpůsobuje.....Ale pandemický zákon v sobě má nebezpečí akumulace moci, porušení rovnováhy mezi její částí zákonodárnou, výkonou a soudní a hlavně je to na neomezenou dobu. Já vím, že vy na vesnici už vyhlížíte jaro, opravujete mašiny a pandemii už si nevšímáte.....Ale je to krátkozraké. Memůži si pomoci, ale musím položit otázku Proč vláda poupravila dříve nelegální zákon, aby byl právně obtížně napadnutelný, proč jej časově neomezila a proč obsahuje snadno zneužitelné pasáže o segraci lidí....není defonováno kam, jak ani přesně za jakých okolností.....za mě velice zneužitelné. Snadno se to dá použít jako nový nástroj k potírání občanské neposlušnosti. Možná se pletu a rád bych se pletl....I proto jsem vyzval zdejší i jiné právníky. A proč se to zase projednává potichoučku a zrychleně???? I to je podezřelé.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6742 kdy: Leden 25, 2022, 09:09:38 dopoledne »
Novelu pandemického zákona jsem zatím nečetl, proto se k obsahu nemohu vyjádřit.

Obecně mi připadá, že v současné chvíli prodlužovat a rozšiřovat pandemický zákon, jako zbytečnost.

Včera večer jsme to podrobně probírali s UrsaMinor. Znám názory poslance Marka Bendy, který také celý koronavirus považuje za humbuk. Tedy moje názory jsou v Poslanecké sněmovně zastoupené a uvidím, co se jim podaří prosadit.
Samotáři přečti si to.....stojí to zato. Média odpoutávají pozornost humbukem s Ukrajinou a mezitím se tu připravuje novela něčeho, co v demokratickém státě nemá co dělat. Vadí mi hlavně že tam není jasně definovaná časová omezenost. Okupační armáda tu také byla dočasně....40 let. Vyjímečný stav je ve Francii již součástí bežného dne a já se obávám, že naši bezradní politici si takto zajišťují právní legitimitu k totalitnímu vládnutí. Je třeba se mít napozoru.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #6743 kdy: Leden 25, 2022, 09:20:31 dopoledne »
Jinými slovy řečeno - nemůže mě omezovat někdo, koho jsem volil.

Skutečně ;D? Tak to vyprávěj hospodářům, co volili po 2WW KSČ, protože byli vděčni bolševikům, že vyhnali Němce...a za pár let se nestačili divit, jak "byli omezeni". A ve Výmarské republice se také našlo dost pravicově a nacionalisticky orientovaných židů, často průmyslníků, kteří si mysleli, že pan s knírkem je pro obnovu země lepší než komunisté.....a pak byli rádi, když v rámci "omezení" nechali fabriky v rajchu a stihli zavčas prchnou před důsledky své volby do Švýcarska, USA....

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #6744 kdy: Leden 25, 2022, 09:27:19 dopoledne »
Právě tak jsem to myslel, jak popisuješ. Bylo to myšleno ironicky, asi to z mého příspěvku nevyznělo.

Offline Žabka

  • ***
  • Příspěvků: 599
  • Bohové pomáhají těm, kdo si pomohou sami.
Re: epidemie
« Odpověď #6745 kdy: Leden 25, 2022, 02:06:02 odpoledne »
Média odpoutávají pozornost humbukem s Ukrajinou a mezitím se tu připravuje novela něčeho, co v demokratickém státě nemá co dělat. Vadí mi hlavně že tam není jasně definovaná časová omezenost.

Klid... Ono to nebude tak horké, právníci řvou, opozice to taky nechce, asi se to bude ještě upravovat. A časový limit už taky je, do 30.11.
Myslím si, že přeceňuješ ambice těch, co to dávali dohromady, spíš bych v tom tentokrát viděla šlendrián a neschopnost, než promyšlenou akci na oslabení demokracie a lidských práv (a to ji vidím ve spoustě jiných věcí).

Online xB.H

  • ***
  • Příspěvků: 1537
Re: epidemie
« Odpověď #6746 kdy: Leden 25, 2022, 04:49:58 odpoledne »
Média odpoutávají pozornost humbukem s Ukrajinou a mezitím se tu připravuje novela něčeho, co v demokratickém státě nemá co dělat. Vadí mi hlavně že tam není jasně definovaná časová omezenost.

Klid... Ono to nebude tak horké, právníci řvou, opozice to taky nechce, asi se to bude ještě upravovat. A časový limit už taky je, do 30.11.
Myslím si, že přeceňuješ ambice těch, co to dávali dohromady, spíš bych v tom tentokrát viděla šlendrián a neschopnost, než promyšlenou akci na oslabení demokracie a lidských práv (a to ji vidím ve spoustě jiných věcí).
Už to, že to někoho vůbec napadne je na pováženou.

Offline Žabka

  • ***
  • Příspěvků: 599
  • Bohové pomáhají těm, kdo si pomohou sami.
Re: epidemie
« Odpověď #6747 kdy: Leden 26, 2022, 09:47:45 dopoledne »
Tak omikron už zmutoval do další životaschopné verze, naštěstí to vypadá, že se zatím vydal cestou větší nakažlivosti, nízká závažnost snad zůstává.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v-evrope-se-siri-pribuzna-verze-omikronu-ba2/r%7E4ad60d267dc211ecb13cac1f6b220ee8/

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/koronavirus-subvarianta-ba-2-strasi-dansko-krivka-tam-porad-neklesa-186618#dop_ab_variant

Offline Žabka

  • ***
  • Příspěvků: 599
  • Bohové pomáhají těm, kdo si pomohou sami.
Re: epidemie
« Odpověď #6748 kdy: Leden 28, 2022, 07:08:43 odpoledne »
Vědci v čínském Wu-chanu objevili nový a potenciálně nebezpečnější koronavirus, který je zatím známý jako NeoCoV. Experti tvrdí, že je smrtelnější a přenosnější než dosud známé varianty viru SARS-CoV-2, jenž způsobuje onemocnění covid-19. Virus byl podle studie objeven u netopýrů v Jihoafrické republice. Na člověka se zatím nepřenesl, podle čínských vědců je však pravděpodobné, že k tomu dojde.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/vedci-z-wu-chanu-objevili-novy-koronavirus-ma-se-sirit-rychleji-a-byt-smrtelnejsi-40385482

Tak doufám, že tentokrát ty netopýry před/po po(u)žití/m lépe ohlídali...

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #6749 kdy: Leden 28, 2022, 10:57:39 odpoledne »
Když už jsou tady novinky. cz tak populární, tak aby se to nepřehlédlo.
Zkreslená data v Německu. Většina covidových pacientů je v nemocnici kvůli něčemu jinému.

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/zkreslena-data-v-nemecku-vetsina-covidovych-pacientu-je-v-nemocnici-kvuli-necemu-jinemu-40385284#