Autor Téma: epidemie  (Přečteno 255188 krát)

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5750 kdy: Říjen 27, 2021, 10:48:24 odpoledne »
Zeptej se WHO.
Jinak 30k bylo s, ne na...
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5751 kdy: Říjen 27, 2021, 10:48:54 odpoledne »
Prolhaný Chlíbku, i CDC a Fauci říkají, že očkovaní proti COVID šíří nákazu zcela stejně, jako neočkovaní!
Vakcinolog Chlíbek se dere do čela poradců nového ministra zdravotnictví a hned jako první změnu se vytasil s tvrzením, že údajně „Ať chceme nebo nechceme, musíme si uvědomit, že očkovaný člověk je nesrovnatelně méně nebezpečný než neočkovaný člověk“ – takže se neočkovaní mají stát občany druhé kategorie s omezenými právy i svobodami, zato přidanou šikanou. To má jediný zádrhel: fakta, čísla a vědci z celého světa tohle tvrzení totálně vyvrátili. Vyvrátilo je dokonce i americké CDC a sám epidemiolog Fauci, jehož slovo bylo až doposud pro MZČR svaté – akorát teď už je nepohodlné.

Fauci výslovně řekl, že virová nálož plně očkovaných proti COVID je po prvních 5 dní (které jsou z hlediska šíření infekce nejdůležitější) „téměř identická“ jako u neočkovaných:
Co jsme nově zjistili je, že – abych odpověděl na vaši otázku, Johne – když se podíváte na virovou nálož v nosohltanu lidí, kteří jsou vakcinováni a dostali průlomovou infekci, je skutečně vysoká a stejná jako virová nálož v nosohltanu lidí, kteří vůbec nebyli vakcinováni a byli nakaženi.
To Fauci řekl už 7.8.2021 na CBC v interview s Johnem Dickersonem. Není to žádná novinka, všichni to dobře vědí. Ví to i Chlíbek, takže vědomě lže s jediným cílem – co nejbrutálnější represí, šikanou a vydíráním všem vnutit ty vakcíny, za které je oficiálním lobbistou v extrémním střetu zájmů. V až jak extrémním střetu zájmů Chlíbek je vykresluje rozhovor, kde Chlíbek požaduje očkovat děti protože vakcín je nadbytek – tak to šoupneme do dětí i když vakcíny nejsou pro děti otestované. Vakcíny se musí spotřebovat!

Fauci toho ale o očkovaných přenašečích COVID řekl daleko více. V interview pro MSNBC s Chrisem Hayesem Fauci výslovně prohlásil, že očkovaní virus šíří „bez jakýchkoli pochyb“.

https://dfens-cz.com/prolhany-chlibku-i-cdc-a-fauci-rikaji-ze-clovek-ockovany-proti-covid-prokazatelne-neni-ani-o-fous-mene-nebezpecny-nez-neockovany/
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5752 kdy: Říjen 27, 2021, 10:51:59 odpoledne »
Americka neziskovka EcoHealth Aliance manipulovala vo Wuhane 2018-19 s netopierym koronavírusom tak, aby zosilnila až 10 000-krát jeho vírusovú záťaž
Americký partner Wuhanského inštitútu virológie neziskovy EcoHealth manipuloval s koronavírusom tak, aby vytvoril až 10 000-krát väčšiu vírusovú záťaž, čím porušil ustanovenia zmluvy s Národným inštitútom zdravia (NIH), ktoré zakazujú neregulovaný výskum, ktorý by mohol výrazne zvýšiť nebezpečnosť alebo prenosnosť ochorenia.
Tieto informácie boli zverejnené tento týždeň v liste NIH adresovanom republikánom Snemovne reprezentantov. NIH uviedol, že partnerská nezisková organizácia EcoHealth Alliance musí do pondelka predložiť agentúre všetky nezverejnené údaje, aby sa vrátila do súladu so svojím grantom NIH. Všetky nové dokumenty by mohli vrhnúť ďalšie svetlo na kontroverzný výskum neziskovej organizácie.
Podľa listu, ktorý v stredu zverejnil člen Snemovne reprezentantov pre dohľad a reformu James R. Comer, R-Ky., sa projekt EcoHealth dostal do rozporu s podmienkami NIH, pretože sa v ňom experimentovalo so zmenou proteínu hrotu netopierieho koronavírusu, ktorý výskumníci označili za "pripravený na výskyt u ľudí", a testovalo sa, ako dobre infikuje ľudské bunky dýchacích ciest. Výbor tiež zverejnil dlho odkladanú správu o pokroku, v ktorej podrobne opisuje prácu skupiny v rokoch 2018 až 2019. EcoHealth, newyorský sprostredkovateľ medzi NIH a Wuhanským inštitútom virológie, ju NIH predložil až v auguste.
V liste NIH sa uvádza, že spoločnosť EcoHealth porušila ustanovenie svojej zmluvy, podľa ktorého sa vyžaduje správa pre vládnych financovateľov v prípade, že jeden z vírusov v jej experimente vyprodukuje "zvýšenie rastu o jeden log".
Inými slovami, spoločnosť EcoHealt...


https://plus.cq.com/shareExternal/doc/news-6371861/oDCKlYdwHIA9lYeMv6QteTg03Es?0

https://theintercept.com/2021/10/21/virus-mers-wuhan-experiments/
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #5753 kdy: Říjen 27, 2021, 10:53:12 odpoledne »
WHO na tiskovce z 5. října 2021 oznámili, že smrtnost viru Covid-19 je jenom 0,14%, a tedy srovnatelná s obyčejnou sezónní chřipkou...

https://www.globalresearch.ca/who-accidentally-confirms-covid-no-more-dangerous-flu/5726311

Ten článek je hodně zavádějící, WHO nikde neřekla že že Covid je stejně smrtelný jako chřipka. K tomu názoru došel autor pomocí vlastního výpočtu,  který je naprosto chybný.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5754 kdy: Říjen 27, 2021, 10:54:58 odpoledne »
Nutno ale zmínit, že se americký Národní institut pro zdraví (NIH) zmiňuje také o tom, že tento vylepšený koronavirus se nestal a ani nemohl stát virem SARS-CoV-2, který způsobil celosvětovou pandemii.
Dokládá to výzkumy a analýzami, které sněmovnímu výboru společně se zprávou odeslal.

viz např
Americký zdravotní institut přiznal financování riskantních výzkumů ve Wu-chanu

https://www.novinky.cz/koronavirus/clanek/americky-zdravotni-institut-priznal-financovani-riskantnich-vyzkumu-ve-wu-chanu-40375889

To jen aby si někdo nemyslel, že se otevřeně přiznali... Prostě jen přiznali to, co je jim možné prokázat... Zbytek popírají...
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5755 kdy: Říjen 28, 2021, 01:05:41 dopoledne »
https://www.prolibertate.cz/2021/10/vzor-trestniho-oznameni-brante-se-utisku-zakazniku/

V příloze k trestnímu oznámení seznam publikací ohledně možnosti šíření viru očkovanými...
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #5756 kdy: Říjen 28, 2021, 08:56:15 dopoledne »
Šíříš tady nesmysl, ten “důkaz” by nikde neobstál, protože nesplňuje základní požadavky vědecké literatury (např.Citace). Je to jenom cár papíru sepsaný rádoby vědeckým jazykem.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5757 kdy: Říjen 28, 2021, 11:17:13 dopoledne »
I průběh epidemie v různých lokalitách "napovídá", v jaké skupině (očkovaných či neočkovaných) se epidemie hlavně šíří:

Rumunsko a Bulharsko se staly černými ovcemi Evropské unie. Mají nejnižší počty naočkovaných obyvatel a zároveň nejvyšší počty nakažených a hospitalizovaných. Země se ale potýkají i s dalším problémem. Rozmohl se v nich obchod s falešnými certifikáty o očkování na covid-19.

"Máme hospitalizované pacienty, kteří nás prosí o vakcíny," řekla na začátku října vedoucí oddělení Ioana Codruová místní agentuře Agerpres. "Vysvětlujeme jim, že jakmile jsou na jednotce intenzivní péče, tak už je pozdě na jakákoliv preventivní opatření."

Na začátku měsíce označil prezident Klaus Iohannis pandemickou situaci v Rumunsku za "katastrofální". V posledním týdnu tu denně přibylo průměrně 15 tisíc nově nakažených, přitom v polovině září to bylo okolo tří tisíc denně. Na nemoc umírá každý den okolo 400 lidí. Rumunsko tak zažívá nejhorší vlnu koronaviru od začátku pandemie, upozorňuje Rádio Svobodná Evropa.

Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) se k 11. říjnu počet úmrtí v Rumunsku pohyboval na 1,45 na 100 tisíc obyvatel a sousední Bulharsko si vedlo jen o trochu lépe s 1,23 úmrtí na 100 tisíc obyvatel. Průměr Evropské unie byl tehdy jen 0,13.
https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/rumunsko-a-bulharsko-maji-preplnene-nemocnice-kvuli-covidu/r~413009a031ac11ec98380cc47ab5f122/?fbclid=IwAR29upIMf4L4VlE5GJMeFwqgJdHbflv7fjMXkSFAwfD-MMxnBJhKgdbGf-s

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5758 kdy: Říjen 28, 2021, 07:54:58 odpoledne »
Jak jsem tady nedávno psal o facebookové stránce COVID zápisky, tak zde je rozhovor s jejich autorkou matematičkou Lucií Houfkovou
https://video.aktualne.cz/dvtv/houfkova-neni-to-epidemie-neockovanych-zacina-to-byt-napinav/r~6a1c295e369111ec966d0cc47ab5f122/
Houfková: Není to epidemie neočkovaných, začíná to být napínavé, nárůsty jsou rychlé

Ve dvacetiminutovém rozhovoru vysvětluje, co dělá a co zjistila. Ušetříte si čtení příspěvků za několik měsíců.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5759 kdy: Říjen 28, 2021, 07:56:42 odpoledne »
A také jsem někde viděl, že Lucia Houfková se má stát členkou Národní institut pro zvládnutí pandemie. Což snad bude nová odborná skupina politického seskupení SPOLU na zvládání epidemie koronaviru.

Co jsem se ptal, tak ze skupiny nepanuje žádné velké nadšení. Asi to budou dělat podobně blbě, jako dosud. Protože ve skupině budou opět extrémisti jako Smejkal, Maďar, Chlíbek nebo Hajdúch. A od těch nelze čekat nic dobrého.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5760 kdy: Říjen 28, 2021, 09:06:27 odpoledne »
Pro ilustraci příklad. :
98% dnes testovaných očkovaných bylo pozitivních!
Pouze 3 % testovaných neočkovaných bylo pozitivních.


Toto mě zajímá. Máš k dispozici nějaké statistiky či databáze o tom, kolik testovaných je očkovaných či neočkovaných? Nebo odkud jsou tato data?

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5761 kdy: Říjen 29, 2021, 12:08:59 dopoledne »
Ilustrativní příklad. To znamená že to nejsou skutečná data... Se nedivím že všechno tak žereš  :D

Abych ti tu ilustraci vysvětlil.
Neočkování mají povinnost se testovat. Očkované pošle doktor jen při silném podezření (oficiálně mít kovid nemůže, roznášet už vůbec ne). Další případ kdy jde očkovaný na testy je vlastní potřeba. A protože drtivá většina očkovaných se nechala píchnout kvůli tomu aby nemuseli na testy... Moc jich tam chodit nebude.
Kolik z těch testů bude na očkovaných?
Stovky, maximálně nízký tisíc. A to si jako hodně fandím.
Pokud mám denně 6k záchytů, z toho 500 po očkování. A provedu 100 000 testů. Kdy bylo testováno, příkladně, 550 očkovaných(500 jich pošle doktor, 50 samotest) ... Jak je to na procenta?

To jen rozvádím tu ilustraci. Neber to jako fakt.
  8)
Jinak se klidně podívej do statistiky a odvoď vlastní úvahou kolik testovaných bylo očkovaných.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #5762 kdy: Říjen 29, 2021, 08:32:25 dopoledne »
Ilustrativní příklad. To znamená že to nejsou skutečná data... Se nedivím že všechno tak žereš  :D

Abych ti tu ilustraci vysvětlil.
Neočkování mají povinnost se testovat. Očkované pošle doktor jen při silném podezření (oficiálně mít kovid nemůže, roznášet už vůbec ne). Další případ kdy jde očkovaný na testy je vlastní potřeba. A protože drtivá většina očkovaných se nechala píchnout kvůli tomu aby nemuseli na testy... Moc jich tam chodit nebude.
Kolik z těch testů bude na očkovaných?
Stovky, maximálně nízký tisíc. A to si jako hodně fandím.
Pokud mám denně 6k záchytů, z toho 500 po očkování. A provedu 100 000 testů. Kdy bylo testováno, příkladně, 550 očkovaných(500 jich pošle doktor, 50 samotest) ... Jak je to na procenta?

To jen rozvádím tu ilustraci. Neber to jako fakt.
  8)
Jinak se klidně podívej do statistiky a odvoď vlastní úvahou kolik testovaných bylo očkovaných.
Pár poznámek od člověka který několikrát denně  dělá statistické výpočty:
1)Ilustrační příklad má vycházet ze skutečných dat a situací, opravdu to nejsou nějaká čísla vycucaná z prstu, jak nám to tady prezentuješ ty.
2) jestli těch očkovaných chodí na testy stovky nebo nízký tisíc je HÓÓDNĚ velký rozdíl. S takovými neurčitými čísly nemůžeš ve statistice vůbec pracovat. S procenty ti dokáže zamávat i hrstka jedinců, u metody stovka sem stovka tam ti vyjdou úplně jiná čísla.  8)
3)98% pozitivita ? Vážně? Tak obrovské číslo se u testů rovná téměř zázraku. ::)

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5763 kdy: Říjen 29, 2021, 09:07:57 dopoledne »
Ilustrativní příklad. To znamená že to nejsou skutečná data... Se nedivím že všechno tak žereš

Ehm... a není snad můj dotaz na zdroj tvých dat použitých v "ilustrativním" příkladu důkaz toho, že všechno jen tak nežeru, ale že si ty informace ověřuju?  ;)
Zbytek k ilustrativnímu příkladu již řekla Chinalady.

Jinak se klidně podívej do statistiky a odvoď vlastní úvahou kolik testovaných bylo očkovaných.
To určitě neudělám. Jsem analytik, nikoliv jasnovidec s křišťálovou koulí. Čili co se dat o epidemii týče, zabývám se skutečnými, podloženými daty, trendy, statistikami, ne dohady a spekulacemi.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5764 kdy: Říjen 29, 2021, 10:27:39 dopoledne »
Kdo chce chápat pochopil. Kdo nechce, nechce. Data nejsou, má chyba to není.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: epidemie
« Odpověď #5765 kdy: Říjen 29, 2021, 10:33:30 dopoledne »
Data jsou a visí volně na netu, ale na konspiračních serverech je nenajdeš  f-)

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5766 kdy: Říjen 29, 2021, 10:37:34 dopoledne »
Ty se jdi raději dovzdělat. Třeba rozdíl mezi ilustračním a ilustrativním.
Data o tom kolik testovaných bylo očkovaných nejsou.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5767 kdy: Říjen 29, 2021, 10:43:00 dopoledne »
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5768 kdy: Říjen 29, 2021, 11:02:01 dopoledne »
Ty se jdi raději dovzdělat. Třeba rozdíl mezi ilustračním a ilustrativním.
Data o tom kolik testovaných bylo očkovaných nejsou.

Dle Ústavu pro jazyk český "ilustrační" a "ilustrativní" znamená totéž.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5769 kdy: Říjen 29, 2021, 11:17:40 dopoledne »
Očkovaní lidé musí být znovu testováni. Nová data odhalují, že chrání jen sebe, nikoliv okolí

https://www.mix24.cz/ockovani-lide-musi-byt-znovu-testovani-nova-data-odhaluji-ze-chrani-jen-sebe-nikoliv-okoli/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

To je pořád dokola - zase z hlubin internetu vytažený několik měsíců starý článek, založený na ještě starší studii z Izraele, která byla probrána už i zde na fóru. Data z této studie se neshodovala s daty získanými v dalších studiích. A i izraelští experti připustili, že zde došlo k "nepřesnostem", protože studie byla založena na velmi malém vzorku lidí a protože výsledky zkreslil nedostatek údajů o infikovaných mezi neočkovanými.

Ostatně osobně jsem pro, aby byli testováni i očkovaní lidé a sama se (byť očkovaná) dobrovolně testuju. Delta varianta je silnější a snáz prolomí jakoukoliv obranyschopnost - získanou očkováním i tu získanou prodělanou infekcí. Krom toho už se (bohužel) objevují i mutace, které zcela obchází protilátky získané jak očkováním, tak prodělanou infekcí. A objevují se ale i mutace, které stávající testy ve většině případů neodhalí.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5770 kdy: Říjen 29, 2021, 11:59:14 dopoledne »
Kdo chce chápat pochopil. Kdo nechce, nechce. Data nejsou, má chyba to není.

Hele já chápu, že jsi tím chtěl naznačit, že se očkovaní netestují, pokud nemají příznaky, a tudíž tam nemůže být takový záchyt. Ale jednak to tak úplně není a jednak když k tomu nejsou data, tak to jsou opravdu jen spekulace. Znám spoustu očkovaných, kteří se testují dobrovolně "pro jistotu", znám neočkované, kteří se netestují vůbec a nejdou na testy ani když se necítí dobře. Je zde prostě tolik možností a faktorů, že z prostého "neočkovaní se musí testovat, očkovaní nemusí a proto se netestují" skutečně nelze vyvozovat závěr, že kdyby se očkovaní museli testovat, tak bude najednou záchyt srovnatelný s neočkovanými, ne-li horší.

Samozřejmě s postupujícími mutacemi a rostoucím odstupem od očkování i od prodělání covidu je čím dál víc žádoucí, aby se testovali všichni a byli opatrní všichni. Protože s postupujícími mutacemi se a zmíněným rostoucím odstupem se všichni takoví posouváme blíž ke startovací čáře a bude třeba větší opatrnosti, větší osobní zodpovědnosti a třeba i další dávky vakcíny. Neočkovaní, kteří covid dosud neprodělali, jsou na tom bohužel nejhůř, co se týče možnosti infekce koronavirem a prodělání covidu.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5771 kdy: Říjen 29, 2021, 05:57:41 odpoledne »
Jedna zpráva z první linie:

Včerejší služba na Klinika inf. nemocí a cestovní medicíny FN Plzeň především v covidovém duchu. Naprostá většina pacientů se středním a těžkým průběhem bez očkování. Někteří by se najednou nechali očkovat. A typická výmluva: "Neměl jsem čas. Myslel jsem si, že to počká." A už tu zase máme více členů jedné rodiny a toho také bude přibývat. Zase budou vymírat páry i více lidí z jedné rodiny. A my pořád budeme poslouchat "odborníky" bez patřičného zdravotnického vzdělání a specializace, jak je očkování nebezpečné a zbytečné. Těmto hrdinům pak u nás dáváme "do žíly" při covidu drahé umělé protilátky, ale to jsou najednou rádi a nevadí jim ta chemie. Už zase nám pacienti lapají po dechu či se tiše dusí. Není toho toli jako na jaře, ale pomalu počty rostou. Mazejte se očkovat a budeme mít všichni pohodu. Moc vás o to prosím. Váš unavený infektolog a krajský koordinátor očkování Robin Šín
https://www.facebook.com/robin.sin.9/posts/10217070008976062

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5772 kdy: Říjen 29, 2021, 08:45:41 odpoledne »
Válek by separoval neočkované seniory. Třeba vyhrazeným časem v obchodech

Při zhoršující se epidemické situaci je zásadní chránit neočkované lidi starší šedesáti let od ostatních, navrhuje kandidát na ministra zdravotnictví za TOP 09 Vlastimil Válek. Mluví například o vymezení času, kdy by do obchodů mohla pouze tato skupina lidí.

„Do obchodů by mohli, kdyby měli respirátor, a byli tam například v čase, kdy tam nejsou davy lidí,“ tvrdí Válek. Myslí si, že by opatření měl dělat krajský epidemiolog lokálně.

„Jedna z možností by pravděpodobně byla jim vytvořit časy, kdy mohou chodit nakupovat, a ti, co chodí do práce, by tam asi museli přestat chodit a být v nějaké domácí karanténě,“ řekl. Doplnil však, že jen spekuluje.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/valek-top-09-koronavirus-covid-19-opatreni-seniori-obchody.A211029_103609_domaci_klf

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #5773 kdy: Říjen 29, 2021, 10:19:40 odpoledne »
Vypadá to, že existují jen dvě skupiny lidí. Jedna popírá nebezpečí covidu a přeceňuje nebezpečí očkování a druhá naopak přeceňuje nebezpečí covidu a slepě obhajuje očkování.

Musím říct, že normální lidi se řídí selským rozumem a nepatří ani do jedné z výše uvedených skupin. Sami si vyberou dobrovolně co chtějí a disciplinovaně se podřídí tomu, co musí. Možná jich je víc, než těch extrémistů, jen se tolik neangažují a nejsou tolik vidět.

První dvě skupiny pohání strach. Popírači podvědomně ze strachu odmítají nebezpečí a tváří se, že se nic neděje. A ti druzí se ke strachu přiznávají a očekávájí ochranu od jiných (oficiálních představitelů). Navíc se podvědomně bojí, že to očkování, co absolovovali není bezpečné.

Zahoďte strach a buďte normální.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5774 kdy: Říjen 29, 2021, 10:32:44 odpoledne »
Já bych si dovolila distancovat se od obou takto definovaných skupin. Jednak se nebojím, že očkování není bezpečné, jednak nemám pocit, že nebezpečí covidu přeceňuji (ale ani ho nepodceňuji) a očkování slepě neobhajuji (vzhledem k podkladům, které k obojímu mám) a k popíračům nepatřím už vůbec. Tak že bych konečně jednou spadala do kategorie "normálních"?  :) Sama jsem si dobrovolně (na základě vyhodnocení všech informací) vybrala, co chci, a disciplinovaně se podřizuji tomu, co musím. Akorát se teda angažuju :D

Mimochodem - proč se tak často používá kategorie "normální lidi"? Co to vlastně znamená být "normální"? Zatím to vypadá, že pro každého je to něco jiného. Pro popírače je "normální" popírač, pro antivaxera je "normální" antivaxer, atd.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: epidemie
« Odpověď #5775 kdy: Říjen 29, 2021, 10:52:50 odpoledne »
Hm.. normální je asi průměrný, většinový, nebo tak něco. A podvědomý strach je podvědomý, protože si ho neuvědomuješ.
Jinak jsme na tom asi stejně, já se jen neangažuju ;).

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5776 kdy: Říjen 30, 2021, 12:07:48 dopoledne »
Podle včerejšího článku v lékařském časopise "The Lancet", virová nálož očkovaných i neočkovaných pacientů je při nákaze podobně vysoká, dle nové britské studie.


https://www.zerohedge.com/covid-19/latest-lancet-study-shows-limits-vaccines-preventing-infection-household-members

Nechci říkat, já to říkal. Ale konspirace se o5 stává skutečností...
Epidemie očkovaných
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: epidemie
« Odpověď #5777 kdy: Říjen 30, 2021, 11:09:09 dopoledne »
Zanesu sem trošku logiky a dám pár příkladů.....
Mohu tvrdit, že nějaký člověk, kterého dobře znám je naprosto bezúhonný....a on následně zabije člověka....má zkušenost a důvěra se zhroutí jako domek z karet. Enron, u nás třeba PSJ nebo čerstvě Bohemia Energy po dlouhá léta platily za solidní firmy....a pak bylo vše jinak, ačkoliv odborníci v dané oblasti to nepředpokládali.....v medicíně to je např. Reyuv syndrom, kdo podání acetylsalicilové kyseliny u virového onemocnění může vyvolat závažnou kombinaci selhání jater  a nezánětlivé  encefalopatie obvykle spojené  s  edémem  mozku.....pro cca 40% dětí to znamená smrt.....a nikdo to po dlouhá léta u acylpirinu nepředpokládal, že by mohl vyvolat něco takového....a míme ho za naprosto bezpečný léty ověřený lék. Nedávno Pfizer musel ztáhnou 15 let distribuovaný lék Chantix, protože obsahoval karcinogenní N-nitrosodimethylamin.....což u léku pomáhajícímu odvykání kouření je trochu problém....Prostě se opakovaně ukazuje, že přes všechno bádání, výzkum a studie teprve často po dlouhé době vyplynou na světlo vadlejší účinky přípravků....a proto také to testování trvá tak dlouho a je nejnákladnější fází vývoje nového léčiva...u vakcín toto testováno trvá 8-12 let a přes všechnu opatrnost i zde máme příklady neúspěchu. Vakcíny nejsou v oběhu ani rok, naočkovaných jsou miliardy a sebemenší chyba bude mít naprosto nepředstavitelný rozměr. Navíc přání je otcem myšlenky a tak se tu masově propaguje očkování lidmi, kteří nemají s vývojem a aplikací vakcín nic společného nebo na tom jsou politicky, komerčně či jinak zainteresováni.....Netvrdím tu, že očkování je špatné, ale trvrdím, že dávat jej jako jedinou alternativu a dokonce jej vynucovat je opravdu nezodpovědný hazard. Tim spíše, že žádný z jeho obhájců a propagátorů nenese žádnou zodpovědnost. Všechna rizika si nesou pouze očkovaní a já naprosto postrádám vyváženou informovanost těchto lidí.....tvrzení, že očkování udělá tečku za covidem se už nyní ukazuje jako hloupost....po pár měsících je nutné přeočkovat, po dalších pár bude možná nutné vakcínu modifikovat, protože vir obelstí jediný rozeznávací protein ka kterém je virus identifikován....Přirozená lidská imunita takto nefunguje a tisíciletí vývoje imunního systému vedlo k tomuto typu ochrany a ne k tomu, na jakém pracuje vakcina....Je zcela relevantní se ptát proč se tento typ imunity osvědčil a je i oprávněné pochybovat o dlouhodobé účinnosti vakcin. Možná, že je můžeme douhodobě modifikovat, ale vůbec netušíme, jak bude tělo reagovat na nové a nové identifikační proteiny. Nevíme toho stále mnoho a přitom miliardám lidí tvrdíme, že za něčím uděláme tečku....naivní, nabubřelé a hloupé. A ve spojení s tvrzením, že není jiná alternativa i vysoce nebezpečné....Je velice nebezpečné tvrdit po necelém roce aplikace, že vedlejší účinky vakcín jsou zanedbatelné a vakcíny nepředstavují významné riziko.....pak se toho chopí např. politicky angažovaný právník ve funkci ministra zdravotnictví a tvrdí lidem, že vakciny jsou naprosto bezpečné.....což jsme tvrdili i o tom acylpyrínu a naprostá většina lékařů to tvrdí dodnes....ten izoloval Felix Hoffmann v roce 1896.....a Reyuv syndrom byl popsán 1963....tedy po 67 letech a to mezitím acylpyrín užívaly miliardy lidí....takže prosím trošku pokory a scepticizmu a připouštění jiných alternativ...A samozřejmě se budu velice rád mýlit.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5778 kdy: Říjen 30, 2021, 12:47:54 odpoledne »
Podle včerejšího článku v lékařském časopise "The Lancet", virová nálož očkovaných i neočkovaných pacientů je při nákaze podobně vysoká, dle nové britské studie.


https://www.zerohedge.com/covid-19/latest-lancet-study-shows-limits-vaccines-preventing-infection-household-members

Nechci říkat, já to říkal. Ale konspirace se o5 stává skutečností...
Epidemie očkovaných

Ale to přece není žádné potvrzení nějaké konspirace. To je jen potvrzení toho, co už se ví a o čem se normálně mluví - čím dál od vakcinace, tím obranyschopnost klesá. Delta je nakažlivější, je to nová mutace, na kterou ta vakcína nebyla stavěna, takže na Deltu má vakcína o trochu nižší účinnost, než na předchozí variantu. Tudíž dochází častěji k průlomovým infekcím a lidé s průlomovou infekcí mohou samozřejmě nakazit své okolí. Takže nejedná se zde o virovou nálož očkovaných, ale o virovou nálož očkovaných s průlomovou infekcí. O tom tu přece pořád píšeme a tento článek není o ničem jiném:

"Po shrnutí svých zjištění Lancet napsal „interpretaci“ studie: „Vakcinace snižuje riziko infekce delta variantou a urychluje virovou clearance. Nicméně plně očkovaní jedinci s průlomovými infekcemi mají špičkovou virovou zátěž podobnou neočkovaným případům a mohou účinně přenášet infekci v domácím prostředí..."

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #5779 kdy: Říjen 30, 2021, 01:53:51 odpoledne »
Když se o tom ví a normálně se o tom mluví, proč stále není vůle a ochota nechat testovat i očkované. Zavádějí se drastické, likvidační a velice často nelogická opatření proti šíření viru, ale testovat očkované nebudeme, protože VELMI PRAVDĚPODOBNĚ bude jeho schopnost přenášet infekci díky očkování snížena. Kolik to je velmi pravděpodobně, vyjádřeno např. v procentech? Jaká to je jednotka velmi pravděpodobně? Jak to, že u tak nebezpečné, nakažlivé a smrtelné nemoci může platit -velmi pravděpodobně je nenakazí.

Po shrnutí svých zjištění napsal Lancet "interpretaci" studie: "Očkování snižuje riziko infekce variantou delta a urychluje odstranění viru. Nicméně plně očkovaní jedinci s průlomovou infekcí mají vrcholovou virovou zátěž podobnou jako neočkované případy a mohou účinně přenášet infekci v domácnostech, včetně plně očkovaných kontaktů. Interakce mezi hostitelem a virem na počátku infekce může ovlivnit celou virovou trajektorii."


SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5780 kdy: Říjen 30, 2021, 06:09:38 odpoledne »
Samozřejmě netestovat jakoukoliv skupinu v situaci rozjeté epidemie je blbost, jakkoliv je přenos od očkovaných málo pravděpodobný. Ale pro společnost to mělo celkem slušný motivační efekt k očkování. Bohužel stále ne natolik dostačující, aby se mohlo přestat testovat a omezovat.

Samotář

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5781 kdy: Říjen 30, 2021, 07:37:44 odpoledne »
Lucie Houfková (facebooková stránka COVID zápisky) zveřejnila zajímavá data.

Účinnost vakcín proti nakažení koronavirem po pěti měsících (4 - 6 měsíců) strmě klesá a po sedmi měsících je nedetekovatelná. Nejvíc to padá u chlapů a potom u starých a/nebo nemocných. Podle paní Houfkové tím padá opodstatněnost covid pasů a povinného očkování.

Další příspěvek je o tom, že v čase rostou případy nežádoucích účinků vakcín. Týká se to zejména mladších lidí. Současně ale nedokáže odvodit míru rizika, protože se stále nežádoucí účinky příliš nehlásí, a proto je tam velká nejistota.

Jsou to aktuální čerstvá data o tom, co se právě teď děje. Žádné staré studie o situaci, která se neustále vyvíjí a mění.

Jasně, teď to zase SoňaR zasype hromadou oficiální propagandy. Ale když na tento příspěvek v té její hromadě hnoje náhodou narazíte, jen se zkuste zamyslet.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5782 kdy: Říjen 31, 2021, 09:43:22 dopoledne »
https://www.facebook.com/zpitasova/videos/2715863748715652/

Bohužel na fuck booku velice přínosný rozhovor s lékařem v rádiu. Český rozhlas Ostrava.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5783 kdy: Listopad 01, 2021, 10:15:17 dopoledne »
Nemocnice se opět plní (dle zdravotníků drtivou většinu tvoří neočkovaní), znovu jsou budována covidová oddělení, znovu stoupá přetížení zdravotníků a jejich frustrace, je omezována zdravotní péče - pro všechny (neočkované i očkované). A rozhodně ještě nejsme ve fázi, že by epidemie významně zpomalovala.

V neděli přibylo v Česku 2749 potvrzených případů covidu. Je to nejvyšší nedělní nárůst od poloviny března a zároveň o téměř tisíc nakažených víc než před týdnem. V nemocnicích leží s koronavirem 1503 pacientů, stav 221 z nich je těžký.
https://ct24.ceskatelevize.cz/specialy/koronavirus/3393732-v-nemocnicich-s-covidem-lezi-patnact-set-lidi-v-nedeli-testy-prokazaly


Výsledek ve společnosti?

- neočkovaní se bouří, jim nikdo takovou propagandu nebude cpát, oni mají své svobody a své právo se rozhodnout, protože "jde jenom o jejich život"

- očkovaní se bouří, protože i přes jejich (dle jejich názoru zodpovědný) přístup a prodělané očkování jsou jejich práva omezována, nemohou mít k dispozici ani tu zdravotní péči dle potřeb

- zdravotníci jsou unavení, přetížení a frustrovaní, odborníci nechápou, že to někteří lidé stále ještě nechápou

- rodiče jsou zoufalí, protože celé třídy z mnoha škol odchází do karantény

- děti v karanténách mají další výpadky ve vzdělávání, další omezení kontaktů s vrstevníky.... atd. atd.

A stačilo by tak málo.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5784 kdy: Listopad 01, 2021, 10:17:32 dopoledne »
Zažíváme epidemii neočkovaných. Předpokládám, že s tímto hodnocením nynějšího stavu v Česku z úst ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha nesouhlasíte. Jak byste aktuální vývoj v zemi, kde za úterý přibylo skokově 6 274 pozitivně testovaných, tedy charakterizoval?

Zažíváme epidemii očkovaných. Kdo má oči k vidění a uši k slyšení, tomu je to jasné. A to do škol a do práce chodí spousta chrchlajících očkovaných, kteří se nejdou testovat, protože nemusejí. Očkovaní, kteří se setkali s nakaženým, dokonce do práce musejí, protože karanténa se na ně nevztahuje. Tam pak nakazí všechny, očkované i neočkované. Z očkovaných se stali agenti s covidem-19, dokonce ho ani neprodávají, rozdávají ho zdarma.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Smrt-a-nemoc-po-ockovani-Ucinnost-Mala-Profesor-exministr-vybusne-o-vakcinach-682046


Ano, stačilo by tak málo. Přestat dělat rozdíly mezi očkovanými a neočkovanými.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5785 kdy: Listopad 01, 2021, 10:28:46 dopoledne »
Stačilo by, kdyby lidi konečně pochopili, že nejde jen o ně a nechali se očkovat a chovali se zodpovědně nejen k sobě, ale i ke svému okolí (všichni). Zaslepený a hluchý je ten, který to nevidí a neslyší - prosby a doslova škemrání zdravotníků z první linie, jejich zkušenosti, zkušenosti lidí, kteří na tom JIPu bez očkování skončili, rodinné tragédie, jasné důkazy účinnosti a bezpečnosti vakcín... Místo lékařů a zdravotníků z JIPu, z covidových oddělení, z plicního, místo epidemiologů, infektologů, vakcinologů se zde poslouchají a čtou bláboly z Parlamentních listů, různých rádobyodborníků z fejsbůku a hlavně se poslouchají kámoši, kteří jsou taky odpírači a tak to vědí všechno nejlíp.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5786 kdy: Listopad 01, 2021, 10:32:46 dopoledne »
Zažíváme epidemii očkovaných. Kdo má oči k vidění a uši k slyšení, tomu je to jasné. A to do škol a do práce chodí spousta chrchlajících očkovaných, kteří se nejdou testovat, protože nemusejí. Očkovaní, kteří se setkali s nakaženým, dokonce do práce musejí, protože karanténa se na ně nevztahuje. Tam pak nakazí všechny, očkované i neočkované. Z očkovaných se stali agenti s covidem-19, dokonce ho ani neprodávají, rozdávají ho zdarma.

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Smrt-a-nemoc-po-ockovani-Ucinnost-Mala-Profesor-exministr-vybusne-o-vakcinach-682046


Tohle už tu bylo. Nejsou k tomu žádná data, takže jsou to jen spekulace, navíc bez zahrnutí všech faktorů.

Nicméně ano - testování, ochrana dýchacích cest či prokazování bezinfekčnosti by se mělo v této situaci vztahovat na všechny skupiny.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5787 kdy: Listopad 01, 2021, 10:59:49 dopoledne »
To je bohužel pravda. Velkou skupinu lidí nezajímá přínos pro společnost, ale výhody pro jejich osobu. Je to dost smutné.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5788 kdy: Listopad 01, 2021, 11:28:57 dopoledne »
Já se tomu nedivím. Jenom říkám, že je to smutné, že na to lidi potřebují takovouto motivaci.

PS: No a ve škole, kam chodí syn, je aktuálně 8 tříd v karanténě a několik učitelů a dětí s covidem. Všichni neočkovaní. Co podobné jednotlivé případy vypovídají? Nic, protože neznáme detaily a je to zanedbatelný vzorek. Co se toho týče mají větší vypovídací hodnotu statistiky z poněkud většího "vzorku" obyvatelstva, informace z nemocnic, od zdravotníků a od odborníků.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5789 kdy: Listopad 01, 2021, 11:35:19 dopoledne »
Počet obětí covidu celosvětově již přesáhl 5 000 000. Víc obětí si vyžádala jen epidemie španělské chřipky a AIDS.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5790 kdy: Listopad 01, 2021, 11:55:32 dopoledne »
Jenže dokud nemáme data, tak toto jsou jen spekulace. Stejně tak bych mohla já spekulovat tím směrem, že očkovaní jsou obecně zodpovědnější a víc chápou nebezpečí covidu, patří mezi ně i velká skupina lidí, kteří chápou opatření, jako funkční a důležitá, tudíž dobrovolně používají ochranu nosu a úst (na rozdíl od neočkovaných odmítačů úplně všeho), dodržují odstup a dokonce se i sami dobrovolně testují, pokud se např. necítí dobře, nebo jdou někam "do společnosti" či na setkání se seniory. Nesnaží se opatření apod. všemožně obcházet (tajné dýchánky ve sklepích, přeplněné hospody, demonstrativní odmítání nošení respirátoru v hromadné dopravě, obchodech atd.), ale plní je sami a dobrovolně, na základě svého rozhodnutí. Takoví lidé skutečně jsou, je jich docela dost, ale také o nich nemáme přesná data. Takže opět jen spekulace. Stejně tak bychom mohli zohlednit i další faktory, ke kterým nemáme data. Ale dokud ta data nebudeme mít, jsou to jen spekulace....

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5791 kdy: Listopad 01, 2021, 12:26:12 odpoledne »
Data nikdy nebudou. Zhroutila by se pohádka o očkování.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline UncleFido

  • ***
  • Příspěvků: 727
Re: epidemie
« Odpověď #5792 kdy: Listopad 01, 2021, 03:06:42 odpoledne »
Pro lidi s protilátkami se covid začíná chovat podobně jako ostatní viry (včetně těch ostatních 4 na člověka adaptovaných coronavirů), které způsobující podzimní vlnu viróz (rýmiček) a ti většinou nekončí v nemocnici. Bohužel však stále máme v populaci spoustu lidí bez protilátek a ti nám opět nemocnice zahlcují. Protilátky by tito lidé mohli snadno získat (očkováním, řízené nakažení minimální dávkou se nepraktikuje), jenže se jim nechce. Tak se nám to trápení prostě prodlužuje...u ženy na chirdě už zase leží někteří pacienti z neurologie, protože z té a z její JIP je covidárium. Některé plánované výkony se tímto také musí posouvat.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5793 kdy: Listopad 01, 2021, 05:44:06 odpoledne »
Komu není rady, tomu není pomoci... aneb buď budou levná, jednoduchá opatření (očkování, roušky, testy, kontroly dodržování), nebo budou ta drahá (omezení akcí a provozů, částečné či úplné lockdowny - jeden den lockdownu stojí cca 2 miliardy Kč), jsme další na řadě, tak do dvou týdnů...

Epidemie na Slovensku zrychluje, téměř třetina země zamířila do uzávěry
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3393760-epidemie-na-slovensku-zrychluje-temer-tretina-zeme-zamirila-do-uzavery


SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5794 kdy: Listopad 01, 2021, 07:04:31 odpoledne »
Zdravotníci na covidovém oddělení nemocnice ve Slaném jsou hodně rozzlobení. Pacientům to najevo nedávají, ale když s nimi mluvíte, říkají to otevřeně a bez obalu. Teď v říjnu jim umřeli na covid tři neočkovaní pacienti, další leží zaintubovaní na jednotce intenzivní péče a samotné covidové oddělení se pomalu ale neúprosně rozšiřuje jeden pokoj za druhým.

„Naštvaní jsme hodně,“ pokyvuje hlavou vedoucí lékař covidového oddělení, intenzivista Tomáš Drasnar. „Neočkovaní mají špatný průběh, často končí na vysokoprůtokovém kyslíku. Před půl hodinou jsme intubovali paní, která sem přišla, vykřikujíc, nač je očkování, že ona s tím nesouhlasí. Že ani nesouhlasí, abychom jí dávali kyslík. V tuhle chvíli je na ventilátoru a je možné, že za den za dva už tady nebude.“

„Ta zmiňovaná pacientka je sedmdesátnice, ale poslední příjmy je jedna madam ročník 73, říkám to správně?“ Intenzivista zaváhá a podívá se na sestru. „Jedna je ročník 72 a druhá 76,“ upřesňuje sestra. „Tak to vidíte, čtyřicátnice, bez očkování.“

...Vedle něj stojí světlovlasá žena, která na interně pracuje jako staniční sestra sedmnáct let, Jitka Kasinová. „Máme vztek, je to beznaděj, nemůžete proti tomu vůbec nic dělat. Když ti lidé přijdou, musíme se o ně postarat. Ale máme, co dělat se prostě ovládnout. Hlavně je to zbytečné, kdyby byli naočkovaní, tak tady nemusí být.“

Staniční sestra se hořce pousměje a pochválí své kolegyně, díky kterým psychický nápor na oddělení zvládají. „Já samozřejmě vím, že je to jejich rozhodnutí, nenechat se očkovat, ale pak tady zabírají místo ostatním pacientům, kteří nemají covid a potřebují jiný druh péče.“

Na covidovém oddělení leží i necelá čtvrtina pacientů, kteří jsou očkovaní. Podle vedoucího lékaře Tomáše Drasnara jde o seniory, kteří dostali vakcínu na jaře, a kvůli věku jim poklesla hladina protilátek.

„Máme to otestované, je to pravda. Mají oboustranný zápal plic a v drtivé většině skončí na kyslíku do nosu nebo s maskou, ale dostanou se z toho. A pokud ne, tak to je kvůli přidruženým nemocem nebo kvůli stáří.“

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/covid-19-jip-slany-zdravotnici-pacienti_2110281632_pat?fbclid=IwAR0pJQZR02jjoI0SffkktJ5hLcj40O9JpZ9XZ5FV6DuCXrkBVR9nz_cXDqA

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: epidemie
« Odpověď #5795 kdy: Listopad 01, 2021, 09:43:27 odpoledne »
"2:30 - Jedna věc, kterou jsme podcenili a která nám nedošla v plné míře, že nový koronavirus SARS-CoV-2 se chová sezónně a nákaza se chová sezónně, podobně jako chřipka a že jsme v začátku pandemie toto ještě neuvědomili a teď se začíná takto projevovat. Roli sehrálo i tradiční podcenění situace a ukonejšení."

Tohle je přece vyvrácený hoax.  ;D
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5796 kdy: Listopad 02, 2021, 09:05:33 dopoledne »
To nebyl hoax. Od začátku propuknutí pandemie koronavirus nebyl a dosud není sezónním virem, nicméně se odhaduje, že se časem sezónním stane... o tom už jsme tu také psali. Sezónnost zatím není potvrzená, byť nějaké známky tu jsou. Nicméně stále ještě ten virus významně řádí a kulminuje i mimo "sezóny", takže tu mohou fungovat i daší faktory, které ovlivňují období šíření koronaviru. Např. v Británii začal významný nárůst začátkem června, tento dosáhl maxima 20. července. V Portugalsku za posledních 8 měsíců to začalo stoupat rovněž v létě a strop byl taktéž 20. července, od té doby jim to klesalo, díky proočkovanosti a opatřením. V Belgii postupně narůstá počet případů od srpna, ve Švýcarsku mají vlny, které kulminovaly 12.4, 23.8. a 13.9., v Rusku je poměrně vysoký počet případů celou dobu, kulminace 15.7. a od září setrvalý růst, Rumunsko má kulminaci 29.3. a pak až teď..... čili z těchto namátkových případů je jasně vidět, že do současnosti se virus sezónně nechoval a jeho výskyt byl ovlivněný jinými faktory (uzávěry, uvolnění, prázdniny atd.). Ale jak už jsme tu říkali několikrát - je pravděpodobné, že se sezónním stane. To ale neznamená, že předchozí vyhodnocení koronaviru jako nesezónního nebylo správné.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5797 kdy: Listopad 02, 2021, 10:18:13 dopoledne »
V JČ zahájili testování dětí, otestováno 16000 dětí bez potíží, antigenními testy bylo zachyceno 140 dětí jako pozitivních, čeká se na potvrzení PCR testy.

Dle JČ hygieničky K. Kotrbové je třeba testovat na školách dřív než dle aktuálně nastavené hranice 300 na 100000, riziko šíření covidu na školách dle paní Kotrbové je významné.

SoňaR

  • Host
Re: epidemie
« Odpověď #5798 kdy: Listopad 02, 2021, 10:42:41 dopoledne »
V nemocnici ve Znojmě kvůli covidové situaci zakázali návštěvy a omezují ortopedickou péči, např. náhrady velkých kloubů. Pacienti, kteří díky těmto diagnózám mají často omezenou hybnost a trpí bolestmi a čekali na operací už rok si opět budou muset počkat. Personál z ortopedického oddělení bude přesunut na covidové pacienty.

Offline pamelnik

  • ***
  • Příspěvků: 403
Re: epidemie
« Odpověď #5799 kdy: Listopad 02, 2021, 10:54:52 dopoledne »
Zákony bohatství
Mudr. Soňa Peková - otázky a odpovědi.
https://www.youtube.com/watch?v=YXGpubRNVo4