Autor Téma: Úklid emailu.  (Přečteno 490 krát)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3652
    • Forum Chedrbí
Úklid emailu.
« kdy: Leden 30, 2019, 09:18:37 odpoledne »
Úklid emailu.

Pokud nechceme skončit zavaleni hromadou krámů, musíme čas od času věnovat nějaký čas třídění, vyhazování a úklidu. Já uklízím svoji e-mailovou schránku (virtuální krámy, chcete-li) stejně jako hmotné věci ve svém obydlí. Doslova je nastrkám do krabice a tam je nechám. Taková krabice na e-maily je Thunderbird - Portable. Když je potřebuji, tak si je vezmu zpět. Je to jednoduché - v jeden okamžik stáhnu všechny svoje emaily do klienta, pak změním u klienta přihlašovací údaje, takže už nemůže provést aktualizaci pošty.

Můj způsob práce s emailem je takový, že jakmile si přečtu nové zprávy, hned je přesunu do koše, který ale nevysypávám. Tak si udržuju adresář doručené pošty stále prázdný a "uklizený". Jednou za rok všechny zprávy v koši označím jako nepřečtené a přesunu je zpět do doručené. To mi zabere nejvíc času. A dám je klientem stáhnout. A čas ukáže jestli staré zprávy budu potřebovat nebo časem ztratim adresář s poštovním klientem. Vyřeší se to samo.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3652
    • Forum Chedrbí
Re: Úklid emailu.
« Odpověď #1 kdy: Leden 30, 2019, 09:36:45 odpoledne »
Citace
A co takle zkusit filtry? Jednoduché a mnohem užitečnější než nějaké takové přesuny ;) K tomu oštítkovat poštu a není co řešit. Vše se udělá "samo"

Chci mít email prázdný, ale všechny emaily pro jistotu uložené. Nenapadá mně jak filtry a štítky mi pomůžou.

Citace
Co zkusit pravidlo 4D a metodu Inbox Zero. Používám už léta a mám Inbox prázdný i bez pseudomanipulací.
Vypoužíváte Inbox Zero? A i pravidlo 4D mi připadá časově náročnější. Ale to je jen můj pohled.

Offline Sumo.cz

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1029
  • Po roce zpět a ještě chytřejší:)
Re: Úklid emailu.
« Odpověď #2 kdy: Únor 01, 2019, 01:32:10 odpoledne »
A není lepší si napsat pár pravidel pro klienta aby se ti to třídilo samo? Tím ušetříš hafo času a nemusíš nic ručně přesouvat.

Mám takto roztříděno asi 50 000 mejlů a jen na pár jsem sáhnul ručně. Ať už máš pravidla v klientu u sebe nebo tu to nabízí přímo Seznam(https://napoveda.seznam.cz/cz/email/nastaveni-schranky/nastaveni-pravidla/) či jinej poskytovatel veřejných mejlů.

Princip: Mám jednu složku doručená pošta a tam chci mít jen to co je pro mě novinka(není pod pravidlem a nebo ji pod pravidlo nechci), když přijde email od rodiny hodí se mi podle pravidel do složky rodina a vidím že mám v rodině nový email. Když je to pracovní svítí mi to v práci, automaty a jiné mám v další složce atd.... Vlastně si dělám adresářovou strukturu v emailu a pak, když si to stáhnu tak už to mám roztříděné. Pokud tedy pak chci nějaké údaje číst automatem či něco hledám nehledám to nad celým emailem, ale jen tam kde to bude.

Házení do koše mi přijde dost nebezpečné. Jedno se uklikneš a vše ti odletí do ........
Dostatečně pokročilou technologii nelze odlišit od magie - Arthur Charles Clarke