Mám obavy, že na posouzení tohoto už mé silně zvětralé znalosti nestačí a momentálně bohužel není čas se do toho zanořit hlouběji. Zkusme se na to podívat z jiného než biochemického pohledu:
- v máslu jsou antibiotika, řada pesticidů, kterými se ošetřují krmiva (tam se na nějaký ten litřík RoundUpu nehledí) a hormony, které se podávají dojnicím;
- v sádlu budou antibiotika a pesticidy taky (dobré prase všechno spase);
- rybí tuk je bezpochyby vylepšený spoustou toho svinstva, co se lije do moří a vyluhuje z plastových odpadů, a možná i nějakými těmi těžkými kovy;
- avokádo je cizokrajné, čili jeho transport k nám není zrovna ekologický a jeho pěstování určitě přispívá ke kácení pralesů stejně jako pěstování makadamových ořechů;
- k palmovému tuku si pamatuju, jak proti němu kdosi brojil, i když už se mi nevybavuje, co s ním měl za problém (už mi všechny problémy začínají jaksi splývat) - tuším že jej obviňoval z celulitidy;
- kokosový olej se v poslední době propaguje tak zuřivě, že mě jímá podezření, jestli za tím není nějaká komerce
- a o mandlích jsem se nedávno dočetla, že je v USA ošetřují jakýmsi svinstvem (nějakej glykol), aby nebyly zdrojem salmonelózy (poněkud postavené na hlavu, ale v USA už mě asi nepřekvapí vůbec nic...).
Zbývají mi vejce od mých slepic a se dvěma vejci na den jsem si jistá, že bez problémů zhubnu:)
Na základě této jednoduché matematické úvahy bych tu dietu klidně vyzkoušela, kdybych nebyla mlsná jak koza...