Autor Téma: Ukrajina  (Přečteno 126871 krát)

Offline Hohepa

Re: Ukrajina
« Odpověď #2050 kdy: Březen 06, 2025, 06:04:21 dopoledne »
Mne je rusko- ukrajinský konflikt od začiatku ukradnutý- z vlastných skúsenosti nemám rád ani jednu stranu, je to iná kultúra, nepatriaca do Európy.

"hold"
ámen

Offline bludicka

« Odpověď #2051 kdy: Březen 06, 2025, 06:50:00 odpoledne »
Kultura v europe :o? Kde? Ja by som skor povedal,ze je to ina mentalita,ale kultura? Cim sa lisia zapadni drancovatelia od vychodnych? Len tym,ze zapadni su nenasytnejsi a nemilosrdnejsi. Tak by som to s tou nasou ''kulturou'' tak ruzove nevidel.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2052 kdy: Březen 06, 2025, 08:40:45 odpoledne »
Nechcel som na to reagovat.  ;D
Ale je to cocotina si mysliet, že ukrajina a rusko, čo je v podstate pol europy, nepatrí do európy. Naproti tomu, západné hovnoty sú dnes také, že odzbrojili pôvodných obyvatelov, nasáčkovali im tam migrantov a nútia im tam spokojné spolunažívanie a modlenie sa k aláhovi. A tvária sa, že je to tá istá kultúra patriaca do európy.  ;D

S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
  • Starý prepper a survivalista
« Odpověď #2053 kdy: Březen 06, 2025, 09:39:55 odpoledne »
Chlapi, ja som to napísal významovo dobre, stručne a výstižne ;), o čom tu vy točíte fakt neviem...
Všetko ide, len malé deti sa musia nosiť.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2054 kdy: Březen 06, 2025, 09:49:03 odpoledne »
Napísaus to dobre. Aj s tým súhlasím. Ale miesto "nepatriaca do Európy" si sa asi pomýlil, a malo tam byť "nepatriaca do EU".

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #2055 kdy: Březen 07, 2025, 09:59:08 dopoledne »
Nepomýlil, Európa si formovala svoju kultúru stovky rokov, postupne ovplyvňovala aj Poľsko, Uhorsko, Rumunsko a Balkán, ale Rusko (Ukrajina, Bielorusko) už nie. To, že nás západných slovanov Nemci považujú za polobarbarov (aj Talianov a Španielov) je odôvodnený fakt, ale už v Európe nepochybne sme. "Ruskú" kultúru treba zažiť u nich doma, keď si na vás zvyknú, bez styku s inými európanmi, a potom pochopíte, o čom píšem :).

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2056 kdy: Březen 07, 2025, 11:10:56 dopoledne »
Neboj, pracoval som aj na západe, aj v rusku. A mám s čím porovnávať. A práve na západe si človek pripadá  už viac ako v Turecku, alebo Bejrúte.  :D

Offline bludicka

« Odpověď #2057 kdy: Březen 07, 2025, 11:32:54 dopoledne »
Europa si budovala ''kulturu'' stovky rokov....n o,nefim,nefim. Ak je kultura drancovanie a vrazdenie,tak zapadna ''kultura'' to naozaj budovala poslednych parsto rokov ukazkovo. O uzemie okradnutych a vyhladenych zopar narodov......
Nas by som skor prirovnal k ruskej mentalite. Ono,treba rozlisovat,kde prisiel clovek do styku s ruskymi ludmi. Obycajni ludia su srdecnejsi ako my,''elity'' su rovnaki dravci a pijavice ako u nas a ti,co sa skrabu nahor su rovnako bezohladni ako u nas.
Kedze ich je nasobne viac ako nas,tak aj tych dravcov,pijavic a ''elit'' musi byt zakonite nasobne viac. Navyse,rusi ako narod su podla mna viac patrioticki,ako my. A co je dolezite,nepovazuju nas za untermens,ako nas povazuju nasi zapadni spolukulturnici ;).
Hlavne je respektovat ich mentalitu a nesrat sa do nich. Potom daju pokoj aj oni.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #2058 kdy: Březen 07, 2025, 01:01:18 odpoledne »
Rusi a Ukrajinci! nás považujú za druhú triedu a svojich poddaných, a Nemci za tretiu triedu (druhá trieda sú Taliani a Španieli).
Myslím, že sa zas nadlho k podobným témam, na tomto fóre, odmlčím- vy sa tu chytíte jedného slova, a spustíte ten istý verklík...

Offline bludicka

« Odpověď #2059 kdy: Březen 07, 2025, 04:34:10 odpoledne »
Ved nebud taka netykavka ;)! Je to diskusne forum,tak diskutuj. Ked bude s tebou kazdy suhlasit,tak to bude diskusia o hovne. Ako v e-parlamente,kym tam nezacali diskutovat aj normalnejsi ludia. Daj priklad,kde sa k tebe chovali obycajni rusi ci ukrajinci ako k cloveku druhej kategorie. To mozno tak ''smotanka''....ale to sa k nam rovnako chova aj ta nasa.
U zapadnych susedov vidim aj o obycajnejsich ludi,ze niesme pre nich rovnocenni.

Offline arapaho

« Odpověď #2060 kdy: Březen 07, 2025, 08:30:43 odpoledne »
rusi budovali svoju "kulturu" podobne ako europa - kolonizaciou... zacalo to Ivanom IV Hroznym, velkokniezatom moskovskeho kniezatstva a potom prveho cara... pekne meno preco asi? na zapade ich zastavili svedi, poliaci.. tak sa zacala ruska kolonizacia na vychode kazan, astrachan, presli za ural a potom postupne az do zalozeneho vladivostoku a dokonca aljasky.. par storoci.. a kupodivu tam nezili rusi ale ine narody co vidiet aj teraz kedze v rusku sa hovori cca 130 mensinovymi jazykmi ..  doteraz ako rusi ani nevyzeraju skor ako indiani, mongoli, cinania.. opytaj sa napriklad evenkov alebo jakutov ktorym sa za starocnu genocidu ospravedlnil jelcin.. 

Offline plenty

• Moderátor
« Odpověď #2061 kdy: Březen 07, 2025, 10:55:47 odpoledne »
Tie drísty o Ruskej kolonizácii rozprávaj libtardom na fcb. Buď si pracovník zložiek alebo platený informačný trol!

Rusko obsadzovaním území prinášalo kultúru, rozvoj, technológie a filozófiu - Pravoslávnu vieru. Ani v jednom prípade sa nedopustilo genocídy "pôvodného" obyvateľstva ako tomu bolo počas kolonizácie oboch amerík, ázie a afriky. (samozrejme aj tu boli problémy- kultúrne, zdravotné, alkohol...)

Veľa národov žijúcich v priestore Ruskej federácie používa na zápis svojho materinského jazyka AZBUKU. Prečo?  Lebo nemali svoje písmo! Paradoxne prijate azbuky zamedzilo do istej miery asimilácii.

Poliaci pod ruskou správou mali svoju autonómiu, jazyk, parlament, písali sa tie najkvalitnejšie jazykové diela v poľštine

Fíni- Rusko ich zachránilo pred genocídou a asimiláciou páchanou švédmi!  Dostali vlastný parlament, samosprávu, kultúrnu autonómiu.

Kde bola tá genocída o ktorej vravel vždy ožratý Jelcin?   

Máš nick arapaho... skús niečo napísať ako bolo nakladané s Arapahmi v USA. Ako je to dnes s ich jazykom? Alebo jazykmi iných kmeňov v USA a Kanade.

Jakuti v Rusku stále hovoria jakutsky  ;)  Ako väčšina národov a národností na území Ruskej federácie si vraví aj svojím aj úradným jazykom.

Samozrejme aj tam majú svoje problémy ale kto ich nemal a nemá?  Skús si niečo prečítať o Belgickej kolonizácii Konga, to je ta pravá kolonizácia...

Prečo pôvodný obyvatelia Aljašky neboli vystrieľaný, vyhladovaný a zvyšok nahnaný do rezervácií ako pôvodný obyvatelia USA a Kanady? A prečo pôvodný obyvatelia Aljašky a veľká časť pôvodných prisťahovalcov vyznáva Pravoslávnu vieru ?

A ešte jedna vec: Ivan Hrozný je výmysel neskorších historikov, ako vladár používal úplne iné meno a to sa uvádzalo v letopisoch ešte niekoľko storočí po ňom. Ako cár robil aj menej populárne činy ale to už ku vládnutiu patrí. Skús si porovnať takého Napoleona, Kráľovnú Viktóriu a podobne. Dosť z nich by malo dostať ku panovníckemu menu aj hrozný alebo megahrozný. Že tomu tak nie je?  Tak si uvedom kto nám tu dáva výklad dejín.

arapaho trošku viac čítaj a porovnávaj si fakty a nie kaleráby z toho čo ti tlačia do hlavy médiá prípadne nadriadení v práci  :)
V každej chvíli, ktoréhokoľvek dňa sa môže stať niečo, na čo nie sme pripravení...

Offline bludicka

« Odpověď #2062 kdy: Březen 08, 2025, 06:27:14 dopoledne »
Pozeram,ze arapaho zabludil v studiu trocha dalej,ako k budepestianskemu memorandu. Robi pokroky ;). Teraz by mohol skusit daco o dohodach a usporiadani hranic na konci II. svetovej,ktore boli dohodnute na ''vecne'' :D casy.
Potom porovnat mapku z tych casov a terajsich.....a hned by bol v ob raze,kto tie dohody sustavne porusoval. Ide o princip,nie o to,ci sa to niekomu paci,alebo nie. Tak by zakonite musel prist k vysledku,ktory nechce akceptovat.
Jedine v com s nim suhlasim je to,ze madarska cast obyvatelov nasho bananistanu moze ziadat od neho odtrhnutie,ako to spravili opolcenecke republiky.
Ale zasa pozera len na to,co sa mu hodi. Zas nechce vidiet to,co som sa mu snazil vysvetlit. Odtrhnutie oplcencov nieje pricina,ale dosledok toho,co sme urobili my (Slovensko teda nie,lebo kosovo neuznava) ako zapadna ''kultura'' a to bolo porusenie povojnovych dohod a vytvorenie noveho statu kosovo na uzemi ulupenom inemu statu.
Takze ano....je moznost,ze sa to stane aj u nas, ale moznost,ze sa tak moze stat sme vytvorili my a nie ''nekulturni'' :D ruski muzici.
Prave som dopocuval ursulin novy ''moj boj'' a keby nebolo zname ako si unia stoji,tak by som sa musel bat,ze moj syn bude musiet prezit to,co moj stary otec. Ist s jednym ''spojencom'' proti ''nepriatelovi'',aby po rokoch s byvalym nepriatelom hnal byvaleho spojenca do prdele. Akurat urobili chybu,ze ho do tej prdele nazahnali dost dorazne a on znova natahuje nenasytne paprce tam kde po nich dostal.Nastastie prenho mal za ministerku ursulu,ktora mu zariadila,ze tie paprce ma prazdne :).

Offline arapaho

« Odpověď #2063 kdy: Březen 08, 2025, 07:05:47 dopoledne »
ty vies len urazat a nie diskutovat.. :)

Offline arapaho

« Odpověď #2064 kdy: Březen 08, 2025, 07:08:08 dopoledne »
Tie drísty o Ruskej kolonizácii rozprávaj libtardom na fcb. Buď si pracovník zložiek alebo platený informačný trol!

Rusko obsadzovaním území prinášalo kultúru, rozvoj, technológie a filozófiu - Pravoslávnu vieru. Ani v jednom prípade sa nedopustilo genocídy "pôvodného" obyvateľstva ako tomu bolo počas kolonizácie oboch amerík, ázie a afriky. (samozrejme aj tu boli problémy- kultúrne, zdravotné, alkohol...)

Veľa národov žijúcich v priestore Ruskej federácie používa na zápis svojho materinského jazyka AZBUKU. Prečo?  Lebo nemali svoje písmo! Paradoxne prijate azbuky zamedzilo do istej miery asimilácii.

Poliaci pod ruskou správou mali svoju autonómiu, jazyk, parlament, písali sa tie najkvalitnejšie jazykové diela v poľštine

Fíni- Rusko ich zachránilo pred genocídou a asimiláciou páchanou švédmi!  Dostali vlastný parlament, samosprávu, kultúrnu autonómiu.

Kde bola tá genocída o ktorej vravel vždy ožratý Jelcin?   

Máš nick arapaho... skús niečo napísať ako bolo nakladané s Arapahmi v USA. Ako je to dnes s ich jazykom? Alebo jazykmi iných kmeňov v USA a Kanade.

Jakuti v Rusku stále hovoria jakutsky  ;)  Ako väčšina národov a národností na území Ruskej federácie si vraví aj svojím aj úradným jazykom.

Samozrejme aj tam majú svoje problémy ale kto ich nemal a nemá?  Skús si niečo prečítať o Belgickej kolonizácii Konga, to je ta pravá kolonizácia...

Prečo pôvodný obyvatelia Aljašky neboli vystrieľaný, vyhladovaný a zvyšok nahnaný do rezervácií ako pôvodný obyvatelia USA a Kanady? A prečo pôvodný obyvatelia Aljašky a veľká časť pôvodných prisťahovalcov vyznáva Pravoslávnu vieru ?

A ešte jedna vec: Ivan Hrozný je výmysel neskorších historikov, ako vladár používal úplne iné meno a to sa uvádzalo v letopisoch ešte niekoľko storočí po ňom. Ako cár robil aj menej populárne činy ale to už ku vládnutiu patrí. Skús si porovnať takého Napoleona, Kráľovnú Viktóriu a podobne. Dosť z nich by malo dostať ku panovníckemu menu aj hrozný alebo megahrozný. Že tomu tak nie je?  Tak si uvedom kto nám tu dáva výklad dejín.

arapaho trošku viac čítaj a porovnávaj si fakty a nie kaleráby z toho čo ti tlačia do hlavy médiá prípadne nadriadení v práci  :)

ruska kolonizacia vychodu je presne rovnaka ako kolonizacia napriklad v amerike.. bolo to utrpenie, bieda a smrt.. jasne ze to prinieslo aj pokrok ale to bolo rovnako tiez vsade.. aj zapadna kultura aj vychodna robila presne to iste..

Offline arapaho

« Odpověď #2065 kdy: Březen 08, 2025, 07:09:24 dopoledne »

a uz si si konecne precital to budepestianske memorandum? neboj v tom linku je aj v rustine..

Offline bludicka

« Odpověď #2066 kdy: Březen 08, 2025, 07:15:57 dopoledne »
Cim sa citis urazeny @-->? Ved v tej pre nas dolezitej otazke s tebou suhlasim ;).
Dokonca sa da ciastocne suhlasit aj s tvojou odpovedou plentymu. Vyhradu mam len k prirovnaniu,ze ruska kolonizacia bola rovnaka,ako europska. Taki tasmanci,inkovia,ci aj ti arapahovia by s tebou hrube nesuhlasili ;).

Offline bludicka

« Odpověď #2067 kdy: Březen 08, 2025, 07:22:34 dopoledne »

a uz si si konecne precital to budepestianske memorandum? neboj v tom linku je aj v rustine..

Necital som ho,lebo ako vravim,po vojne zapad porusil vsetky dohody. Takze kazda dalsia uz nemala vyznam. Vyznam na par rokov budu mat zasa tie,co sa uzavru po tejto vojne medzi rusom a amikom na ukrajine. Kym znova niekto nenadobudne presvedcenie, ze ich moze beztrestne porusit. Ako sa to deje vzdy.
Citat azbuku mi robi problem. Neucil som sa ju zo vzdoru. Inak sa s rusmi dohovorim v pohode. Ale to s kazdym, kto ma chut sa dohovorit.
Zabudol si spomenut, ze cim si sa v mojom prispevku citil urazeny ;).
Pozeram, ze psonc sa petu nutelou veeelmi vysoko nastavenu latku v zhovadilosti snazi este preskocit....
https://www.pokec24.cz/politika/eu-evropa-porazi-rusko-v-jakekoli-vojenske-konfrontaci-a-vyhraje-novy-zavod-ve-zbrojeni-stejne-jako-pred-40-lety-porazila-sovety/
Do coho nas chcu tie individua zatiahnut? Nedaju pokoj ani zaboha! Tak to naozaj vypada na to zopakovanie dejin :(.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #2068 kdy: Březen 08, 2025, 09:57:18 dopoledne »
tak by som sa musel bat,ze moj syn bude musiet prezit to,co moj stary otec. Ist s jednym ''spojencom'' proti ''nepriatelovi'',aby po rokoch s byvalym nepriatelom hnal byvaleho spojenca do prdele.
Týmto si prešiel aj môj otec-pozitívne na tom je, že si dobre obhliadol, ako vyzerali ktoré domy po nepriamom zásahu del. granátu, alebo bomby, a použil to pri stavbe nášho domu.
No a ten humbug so zbrojením nahradí v tichosti green deal, bude minimálne 20 rokov mier, porastie ekonomika, vy to zaplatíte- čo sa vám ku.a zase nepáči?!

Offline bludicka

« Odpověď #2069 kdy: Březen 08, 2025, 10:41:37 dopoledne »
Ked my sme to taki nenazrani zavistlivci ;D. Nie, zeby sme hykali nadsenim,ze ''velkomozna'' od drzadla z metly aj so spoluzlodejmi sa bude topit v dalsich miliardach,ale chceli by sme z nich aj my trocha. Ja viem,ze pre ''velkomoznu'' von der besen a podobne parazity  to vypada byt priliz opovazlive.....ta chamrad,co ma zdochynat po pichnuti jedu od jej jasterieho druha ma este drzost pytat sa,ze kde zmiznu tie prachy o ktore ich frau von der besen okradne.
A velka cast tej chamrade bude este radostne blacat,ze ako sa o ne ta zmija stara :o. To nepochopim.
Ale pozeram,ze buducnost vidis rovnako ako ja :(. A ovcania si znova zvolia tych,co ich do toho marastu dostali.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #2070 kdy: Březen 08, 2025, 11:59:15 dopoledne »
No u nás má dotyčná dáma krycie meno "suchá riť".
A budúcnosť vidím pozitívne- kým rusi a európa narobia patróny, tak my rentieri sa ešte dlhodobo v pohode dopracujeme do dreveného spacáku...

Offline plenty

• Moderátor
« Odpověď #2071 kdy: Březen 08, 2025, 08:14:51 odpoledne »
ešte dodatok ku arapahovi:  chlapec je tu nový ako panna v kláštore, dokopy s odpoveďou na moju reakciu na jeho bludy tu má 16 príspevkov. Skoro v každom je spomenuté Rusko ako najväčší bubák všetkých čias a prekážka Green Dealu a všetkých svetlých zajtrajškov pod dúhovou vlajkou za tie pravé hodnoty IV. Ríše Eurosojuzu
No mohol by si priateľu aj niečo s témou preppers, prežívania, sebazáchovných zručností popísať ak by sa dalo. Nemusíš hneď nové témy zakladať ale kľudne v ktoromkoľvek vlákne reaguj a tak prosím prejav svoje literárne schopnosti a nadobudnuté prepperské vedomosti ako tuná býva zvykom. Skús tu byť prínosom a nie len zaujatým trolom proti jednému štátu sveta alebo čo je horšie proti jednej národnosti- na to máš fasbúk a podobné internetové ustanovizne. Ináč zváž tu svoju prítomnosť. Využi svoj čas zmysluplnejšie. Politika nás tu všeobecne zaujíma len okrajovo. Veľkomožní páni si aj tak spravia po svojom aj tak. My čo sme na úplnom dne spoločnosti označovaný ako dezoláti, dezinformátori, konšpirátori a podobné častušky to veľmi dobre vieme a podľa toho upravujeme svoje náležitosti.   A upozornenie: príspevok plentyho nie je úctivé citovať  :pa:
V každej chvíli, ktoréhokoľvek dňa sa môže stať niečo, na čo nie sme pripravení...

Offline Hohepa

« Odpověď #2072 kdy: Březen 08, 2025, 08:32:46 odpoledne »
Musím říct, že mne upřímně překvapilo, kolik uáček neví co má Ukrajina ve státním znaku  P:-/
a tupě tomu říkají trojzubec.  f-)

Že tomu tak říkají amíci a euani to je celkem jasný, když to tak na pohled vypadá,
ale že to neví ani ti "hrdí nacionalisté" oslavujíc Banderu, Chmelnického......

Offline arapaho

« Odpověď #2073 kdy: Březen 08, 2025, 08:43:53 odpoledne »

Necital som ho,lebo ako vravim,po vojne zapad porusil vsetky dohody. Takze kazda dalsia uz nemala vyznam. Vyznam na par rokov budu mat zasa tie,co sa uzavru po tejto vojne medzi rusom a amikom na ukrajine. Kym znova niekto nenadobudne presvedcenie, ze ich moze beztrestne porusit. Ako sa to deje vzdy.
Citat azbuku mi robi problem. Neucil som sa ju zo vzdoru. Inak sa s rusmi dohovorim v pohode. Ale to s kazdym, kto ma chut sa dohovorit.
Zabudol si spomenut, ze cim si sa v mojom prispevku citil urazeny ;).
Pozeram, ze psonc sa petu nutelou veeelmi vysoko nastavenu latku v zhovadilosti snazi este preskocit....
https://www.pokec24.cz/politika/eu-evropa-porazi-rusko-v-jakekoli-vojenske-konfrontaci-a-vyhraje-novy-zavod-ve-zbrojeni-stejne-jako-pred-40-lety-porazila-sovety/
Do coho nas chcu tie individua zatiahnut? Nedaju pokoj ani zaboha! Tak to naozaj vypada na to zopakovanie dejin :(.
googel ti to prelozi alebo je aj dobry preklad na wikipedii ale to ako dobry zdroj neuznavam ani ja..  toto memorandum ale porusilo rusko kedze garantovalo hranice.. takze hovorit ze toto je dovod specialnej operacie je velky omyl, klamstvo, ktory vyuziva pri masirovani mozgov rusko.. ano mas pravdu dohody sa porusuju ale nielen zapadom ale aj vychodom vid napr teraz ukrajina..

Offline arapaho

« Odpověď #2074 kdy: Březen 08, 2025, 08:49:16 odpoledne »
pravidelne to tu citam o preppers, ale uz tusim preco tu tolko pravidelnych prispievatelov uz nie je a to je velka skoda..  ale co som cital tu tak to je totalne jednostranny pohlad na situaciu a aj historiu.. ale nastastie som tu nenasiel ze zem je plocha, alebo katyn spachali nemci a podobne dristy.. staci si dostudovat aj negativnu historiu aj o carskom rusku, zssr a aj rusku.. lebo tie negativa su presne rovnake ako pri zapadnej kulture..

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2075 kdy: Březen 08, 2025, 09:23:19 odpoledne »
Fakt netuším, čomu sa rozumieš. Ale mám tušáka, že si si prečítal dáke memorandum, a teraz máš pocit, že si na to kápnul....  ;D

Napr. Plenty je náš miestny "Rusínec". Keď si naštuduješ, tak zistíš, že by nemal byť vôbec "proruský".

To, prečo tu nie je vela bývalých prispievatelov ťa fakt nemusí trápiť. Ale okrem tých, ktorý už nežijú tu bolo vela platených politických trolov, vela ludí, čo tu hladalo podklady a námety, pre knihy, články, youtubevideá alebo len konkrétne informácie, komunity a majitelov plných špajzí. Vela ludí proste po skončení nebezpečenstva, napr. covidu, alebo splnení predstáv o záhradke, zásobách a zabezpečení proste vyčerpali záujem, a vrhli sa do iných životných výziev.
Inak, politika sa tu toleruje len okrajovo. A to hlavne pre starých pardov, čo sa poznajú dlhé roky a majú čo povedať aj do odborných tém. Určite sa na žiadnom fóre, a diskusiách netolerujú "mladý" politruci, čo sa zjavia, jak na Borovej fúrik, a začnú kázať svoje názory a praudy.
Najprv sem trtni aspon 100 odborných príspevkov k téme fóra, a potom tu začni mentorovať o histórii a politike. Ale aj nemusíš, a pokračuj tu len v odborných témach. A o politike sa bav doma pri telke, v práci, v kostole, v krčme, v autobuse, na schôdzi PS...  ;)

Offline bludicka

« Odpověď #2076 kdy: Březen 08, 2025, 09:26:16 odpoledne »
Arapaho, ty si tu niekde zachytil, ze dovod vojny,ci speci operacie(ako tu vojnu zas nazyvaju ruski geblsovia) je porusenie memoranda? Dovod invazie rusa na ukrajinu je prosty. Uz bol tak obkluceny,ze uz jednoducho nemal kam cuvnut a tak sa vzpriecil. Z pudu sebazachovy, ktory eu (j)elitam a niektorym vypatlancom medzi ludmi chyba. Tak do rusa neustale vrtaju,kym zas nedostanu poza usi a bude par rokov klud. Potom nechaju vymret generaciu co ten vyprask zazila a zacnu zas vymyvat mozgy hlupakom,ktori si nechaju nahovorit,ze su pupkami sveta a znova si pojdu k rusovi po vyprask.
tak trocha postuduj historiu,aby si pochopil co v skutocnosti znamenaju dohody,= zdrapy papiera po zapadacky a trocha vnimaj sucastnost,aby si videl,ako si vsetci signatari dohod s nimi vytieraju rit ;D.
Kua,Dagu,....si mu to s tym kapnutim  vysvetlil uplne hviezdickovo "hold"!

Offline sacket

« Odpověď #2077 kdy: Březen 09, 2025, 04:47:50 dopoledne »
Podle mě všichni šijou do Ruska ani ne tak z ideologických důvodů, ale že mají zálusk na jejich nerostné bohatství. V Rusku mají více méně všechno a to celý západní svět s-re. Proto byl v devadesátých letech na celém západě tak oblíbený Jelcin, který by celé Rusko během pár let prochlastal.

Offline bludicka

« Odpověď #2078 kdy: Březen 09, 2025, 07:19:06 dopoledne »
Ale ved to je jasne. O tom som spominal,ked som reagoval na definiciu zapadnej ''kultury''. -Drancovat.
Uz davno spomenula jedna zapadna jasterica,ze /je spravne,aby jeden narod vlastnil take nerastne bohatstvo/?
Samozrejme,keby to vlastnili amici,ci briti,bolo by to podla zapadnych meritok spravne,ale ked to maju rusi.....
Zato teraz donikovi babkovodici otocili a donik moze vykeciavat o mieri. Potrebuju ukrajincom ukradnut aj to malo co im este ostalo.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2079 kdy: Březen 09, 2025, 08:24:50 dopoledne »
Je hrozné pozorovat, ako tam na ukrajine chlapi bojujú a umierajú. A nik sa ich nepýta, či chcú a či vládzu, a či majú s čím bojovať. Rozhodujú o tom vyžranci v teplých gaučoch v bezpečí tisíce kilometrov daleko. Kto nečíta a nepočúva len jednu-tú správnu propagandu, akosi tuší, že dalším predlžovaním vojny ukrajina toho viac nezíska. Je to taká ukrajinská "neziskovka" .  ::) ???

............................................

""Ukrajinský TGK „Legitimnyj“

Čo sa týka kurskej avantúry, ukrajinské ozbrojené sily sú v zlej situácii už DLHO, ale generálny štáb a prezidentská kancelária nedali a ani nevydajú príkaz na odchod.
Ako to už býva, rozhorčenie armády nepočuje nikto z vedenia Ukrajiny. Myslia si, že si pomrmlú a všetko bude zase ako zvyčajne.

Zároveň globalistická tlač už začala vytvárať naratív, že neúspech kurskej operácie nastal v dôsledku zastavenia dodávok zbraní a spravodajských informácií zo Spojených štátov. Čo je absolútna lož, keďže situácia v kurskom smere bola dlho v hroznom stave, no propagandisti o probléme mlčali.
https://t.me/legitimniy/19627 ""
...........................

""Útok z podzemia: Ruské ozbrojené sily použili plynovod na úder na VsÚ.

Ukrajinské zdroje hlásia extrémne neobvyklý útok ruských útočných jednotiek v Kurskej oblasti. Podľa šéfredaktora Cenzora Jurija Butusova prenikla do tyla VsÚ asi stovka bojovníkov pomocou plynovodu s priemerom 1,4 metra.
 "Rusi, bez povšimnutia dronov, previedli útočnú rotu plynovodom v oblasti Sudži a prenikli do našich bojových línií."

Pravdepodobne ide reč o podzemnom potrubí plynovodu Urengoj-Pomary-Užgorod, ktorý predtým čerpal ruský plyn do Európy, ale od 1. januára 2025 je z rozmaru jedného komika prázdny. Ruské ministerstvo obrany informáciu oficiálne nekomentovalo, ale ukrajinské zdroje priznávajú, že operácia bola vopred pripravená - ruské ozbrojené sily niekoľko dní čistili oblasť nálety.""

.................................

""Kurský smer k 19:00 08.03.25: výsledky bojov o Sudžu a Sudžanský rajón...

Takže 8. marec sa blíži k západu slnka. Ruská generálna ofenzíva na Sudžanské vrecko bola grandiózna. Nič také sa tu ešte nikdy nestalo. A výsledky tomu zodpovedajú.

Teraz zverejňujem výsledky hlavného prelomu východne od Sudži (ktorý bol „cez potrubie“) (o niečo neskôr budú výsledky úderov od Lebedevky a Svkrdlikova).

Takže, Sudža. Do konca dňa ruské jednotky úplne ovládli celú priemyselnú oblasť za riekou Sudža a dokonca sa im podarilo prekročiť rieku a začať obsadzovať jednoposchodové budovy mesta.

Podarilo sa im tiež vstúpiť do Zamostje. Práve tam prebieha čistenie.

Spolu s postupom na juh tak vlastne vznikol kotol v oblasti Kolmakov-Mahnovka. Teoreticky ju v noci môžu VsÚ ešte opustiť a ísť do mesta, ale zatiaľ tam sedia.

Ako sedí v Martynovciach, ktorú tiež odrezali zodpovedajúcim úderom zo strany Russkovo Porečnovo na juh. Tu v dôsledku toho úplne obsadili Čerkasskoe Porečnoe a posúvajú sa ďalej.

Ďalej prebieha čistenie Kňaževo a Kazačja Lokňa (postupujú sem výsadkové jednotky z Lebedevky) a Kňažje je v podstate šedou zónou, cez ktorú sa miestami snažia nepriateľské jednotky v malých skupinkách vyskočiť zo severu.

Presná sutuácia v oblasti Maloj Lokni je zatiaľ nejasná. Tam už však nepriateľ nemá žiadne možnosti. Buď utiecť, alebo sa nechať obkľúčiť a zničiť.

Ďalej na juh začali boje o Guevo.""

................................

""Ukrajinský TGK „Rezident“

Náš zdroj v kancelárii prezidenta informoval, že Syrskij večer informoval Zelenského o kritickej situácii pre ukrajinské ozbrojené sily v Kurskej oblasti, veľmi rýchlo strácame pozície a teraz generálny štáb rieši, ako vybudovať obranu Sudže, o ktorú prebiehajú aktívne boje. Jermak požaduje udržať mesto až do rokovaní s Američanmi v Saudskej Arábii, inak bude Syrskij odvolaný.
https://t.me/rezident_ua/25736 ""

Offline bludicka

« Odpověď #2080 kdy: Březen 11, 2025, 07:13:11 dopoledne »
Pozeram,ze nackovia na ukrajine znova ozivili skupinu ''plesnivec''. Akurat na rozdiel od nemeckych ''ucitelov'' do nej nenasadili skusenych horalov,ale 18rocnych mladasov s vymytymi mozgami a ziadnymi skusenostami. Tak mladasi nedokazu vnimat pravu podstatu vyjadreni novodobeho nemeckeho nacka o tom,ze vojna na ukrajine je pre europu= rajch pozehnanie,ktore by malo trvat co najdlhsie. A nedokazu vnimat,ze ich ''spojenec'' ich tak ako aj cez II. vojnu povazuje akurat za kanonenfutter :(. A tak budu zomleti v mlynceku a nebudu mat ani cas nato,aby sa im v hlavach rozsvietilo.

Tuto by som gosudarovi vyvracal hadam len to,o pomoci za kovidpodvodu. Siel v tom podvode s nimi. Inak sa s tym jeho prejavom da suhlasit.

Vladimír Putin k Evropanům.
Na kanálu Chorvatské televize HTV 4 bylo Vladimíru Putinovi dovoleno promluvit.
Obrátil se k Evropanům: “Rusko nikdy nebylo a nikdy nebude vaším nepřítelem!
Nechceme evropské suroviny a bohatství, máme vlastní suroviny a bohatství, vaše suroviny absolutně nepotřebujeme. Rusko je nejbohatší zemí na světě, pokud jde o suroviny.
Nechceme vaši půdu ani vaše území. Podívejte se, jak široké je Rusko na mapě. Rusko je dvakrát větší než celá Evropa na jednom místě. K čemu bychom potřebovali vaši půdu, co s ní uděláme?
Proč si myslíte, že je Rusko nepřítelem Evropy? Jakou škodu vám Rusko způsobilo?
Prodali jsme vám plyn a suroviny za nižší ceny, než za které vám v současné době prodávají vaši “přátelé”? ANO.
Obětovalo Rusko ve druhé světové válce 20 milionů lidí, aby se zbavilo nacistů? ANO.
Bylo Rusko první zemí, která pomohla Evropě během pandemie Covid? ANO.
Pomáhali jsme Evropě, když došlo k požárům a přírodním katastrofám? ANO.
Co vám Rusko udělalo, že ho tak nenávidíte?
Rusko není váš nepřítel.
Vašimi skutečnými nepřáteli jsou vaši vůdci, ti, kteří vás vedou!”

Ta posledna veta sedi,ako rit na serbel! Lenze on je tiez vodca ;)

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2081 kdy: Březen 15, 2025, 08:58:26 dopoledne »
Uff, kto by tomu uveril??

https://ct24.ceskatelevize.cz/clanek/svet/evropsky-soud-naridil-ukrajine-vyplatit-odskodneni-za-strety-v-odese-z-roku-2014-358994

Citace
„Základní povinnost úřadů spočívala v tom, aby udělaly vše možné pro zabránění násilí,“ uvedl soud. Zdůraznil, že slabost ukrajinského režimu po ruské agresi na Krymu a v Donbasu nezbavila stát možnosti jednat. Soud také považuje za prokázané, že vyslání hasičských vozů k požáru bylo schválně pozdrženo o čtyřicet minut a ani policie nespěchala lidi z hořícího Domu odborů zachraňovat.

Soud uznal Ukrajinu vinnou z porušení úmluvy o lidských právech, konkrétně z porušení práva na život. Ukrajinský stát má vyplatit pozůstalým po každé z obětí patnáct tisíc eur...........

Offline Hohepa

« Odpověď #2082 kdy: Březen 22, 2025, 02:04:30 odpoledne »
tohle je psycholog? To je totální magor.
Citace
Bývalý vojenský psycholog Daniel Štrobl nevěří, že obavy z války jsou nejčastějším důvodem svlékání uniformy. „Pokud ale nějaký voják propadl obavě, že ho někdo odešle na Ukrajinu bojovat a kvůli tomu odešel, tak je dobře, že je pryč. Tím ukázal, že nechce bojovat za naši zemi,“
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-cernochova-prekvapila-vojaci-odchazeji-z-armady-kvuli-valce-na-ukrajine-40513961#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&source=hp&seq_no=2&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Offline Tom82

• Chlastovy chlapy
  • *
« Odpověď #2083 kdy: Březen 22, 2025, 05:40:26 odpoledne »
"Tím ukázal, že nechce bojovat za naši zemi".

a toto je naprosto zřejmý důsledek současné vlády, prezidenta a mainstream médii ovládaných státem. V jisté množině lidí se podařilo díky výrokům státníků a silné propagandě v médiích, navodit pocit, že UA = ČR. Nesčetněkrát jsme od státníků a prezidenta slyšeli slova "Jsme ve válce", na historických památkách vlály (nebo stále vlají?) UA vlajky, totéž na velkém množství radnic, univerzitách (mimochodem, v tomto jsme naprosto směšný unikát v rámci zemí EU). Mnoho lidí si díky této mediální masírce mentálně vyprojektovalo jakousi souvislost s rokem 1968 (na rozdíl od lidí v jiných zemí tehdejšího východního bloku), aniž by jakkoli chápali současnou, geopolitickou situaci a příčiny tohoto konfliktu. A to byl účel, který, bohužel, ovlivnil myšlení mnoha lidí, i přesto že jsou více méně inteligentní. Protože emoce a propaganda, vládnou světu. Věděl to i Goebbels...

Offline bludicka

« Odpověď #2084 kdy: Březen 22, 2025, 08:13:26 odpoledne »
Ten cvokar by potreboval dakeho cvokara. Kolkoze tych vojclov to podpisalo z dovodu,zeby chceli bojovat za svoju zem? Zopar.
Podpisali to prave preto,ze ratali s tym,ze do boja nikdy nepojdu. Max. tak niekde do pionierskeho tabora a potom brat ''veteransku'' :-ů vysluhu. No a teraz ked pocuju od svojich gum a picusov z vlady zeby ich do tej vojny mohli nahnat,tak samozrejme z armady zdrhaju. Obycajny pud sebazachovy a triezve zhodnotenie samych seba.
Aj picusi z vlady a klavesnicovi ''bojovnici'' tiez naisto rataju s tym,ze oni a ich rodiny do vojny nepojdu a preto sa do nej snazia dotlacit inych.
Pocuval som celkom dobru poviedku. Tam pekne nahnali skupinu vlastizradcov a korupcnikov do areny,dostali 1 mec a prezit mohol len jeden. Ten potom dostal dozivotie a otrocinu. Takto by patrilo nalozit aj so chcivalkami,aby vedeli o com je to posielat inych na smrt.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2086 kdy: Květen 18, 2025, 10:29:24 dopoledne »
Vyhlásenie vedúceho ruskej delegácie Vladimira Medinského po dnešných rokovaniach:

„Vážení kolegovia, priame rokovania s ukrajinskou stranou, organizované z iniciatívy ruského prezidenta, sa práve skončili. Celkovo sme s výsledkami spokojní a sme pripravení pokračovať v kontaktoch. Na čom ste sa dohodli? Po prvé. V najbližších dňoch sa uskutoční rozsiahla výmena zajatcov, tisíc na tisíc. Po druhé. Ukrajinská strana požiadala o priame rokovania medzi hlavami štátov. Túto žiadosť sme vzali na vedomie. A po tretie. Dohodli sme sa, že každá strana predstaví svoju víziu možného budúceho prímeria. Podrobne to spíšeme. Po predložení takejto vízie, ktorú považujeme za vhodnú a na ktorej sme sa tiež dohodli, musíme v rokovaniach pokračovať.“

https://www.teraz.sk/spravy/medinskij-rusko-je-spokojne-s-rozhovor/878783-clanok.html

Offline Hohepa

« Odpověď #2087 kdy: Květen 23, 2025, 11:19:57 dopoledne »
Ukrajina požaduje, aby Evropská unie přímo financovala ukrajinské ozbrojené síly od roku 2026. Uvedl to dnes na Facebooku ukrajinský ministr financí Serhij Marčenko s tím, že to předložil na zasedání finančního summitu zemí G7 v Kanadě. Podle něj tyto finance pro ukrajinskou armádu budou tvořit jen "malou část HDP Evropské unie" a členské země NATO by tak část peněz na obranu v rámci NATO mohly dávat Ukrajincům. Ukrajina se přitom potácí na hraně platební neschopnosti, protože za několik málo týdnů má splatit značnou část mezinárodní půjčky a rozhovory s věřiteli zatím nevedli k dohodě.

https://www.msn.com/cs-cz/zpravy/other/ukrajina-po%C5%BEaduje-aby-evropsk%C3%A1-unie-od-roku-2026-p%C5%99%C3%ADmo-financovala-ukrajinskou-arm%C3%A1du/ar-AA1FiL5N?ocid=msedgntp&pc=U531&cvid=9dbfdafd658b4e4886469845fc340dfe&ei=14

Offline DeadMan

« Odpověď #2088 kdy: Květen 23, 2025, 09:23:46 odpoledne »
Ta Ukrajina se už fakt posrala v kině....

Nejhorší na tom všem je, že i spousta vzdělaných lidí v mém okolí věří na strašáka Putina a věří, že až Rusko dobije Ukrajinu tak zaútočí na nás 🙄

A když jim člověk řekne, že je to totální píčovina, že napadnout členskou zemi NATO je trochu jiný level a v podstatě za tři roky nebyli schopni vyřešit ani tu Ukrajinu, tak začnou žbleptat a stejně jsou pořád připosraní 😕

A to je přesně to, co Fialenko chce 👿

Je to prostě v prdeli s takovými sráči, ti si nic jiného než bídu nezaslouží ☹️
You cannot kill me as I am already dead!

Offline bludicka

« Odpověď #2089 kdy: Květen 24, 2025, 06:50:05 dopoledne »
Teraz Ukrajine krivdite. Kto ich roky presvedcuje,ze bojuju za Europu? Tak sa nemozeme divit, ze za svoj boj chcu aj zaplatit. Sak my sme Britom museli zaplatit aj snurky do topanok nasich vojakov, tak preco by Ukrajina mala byt ina?
Mrtvaku, to, ze je niekto vzdelany, (teda skor ma titul) neznamena, ze ma aj rozum. Zalezi na tom, ze kde a kto ho vzdelaval. Zober si taku ''pohlednu'',ci nutelaka. Obidvaja maju titul,ale maju rozum? Akurat nemaju charakter.
Ale povazovat za vdelaneho cloveka ktory veri na strasaka Putina je holy nerozum. To nieje vzdelanec,ale blbec. Naraz verit, ze ''ozran zo zemlanky s polnou lopatkou na rameni'' :D moze napadnut clensku zem nato vyzbrojenu ''najmodernejsimi'' :D zbranami nemoze normalne mysliaci clovek. Ale presne ako vravis....priposranym a ustrasenym sa lepsie vladne.

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #2090 kdy: Květen 24, 2025, 03:19:37 odpoledne »
Kua chlapi, píšte nešifrovane (bluďo). Podarilo sa mi zistiť kto je nutelák a blyštivý Péťa, ale doteraz neviem, kto je pohledna a skládková lejdy...

Offline Hohepa

« Odpověď #2091 kdy: Květen 24, 2025, 04:18:21 odpoledne »
že by Nerudová Danuška, co o sobě prohlásila že ji lidi nesnášej protože je pohledná a mladá?
https://cnn.iprima.cz/nerudova-mym-nejvetsim-handicapem-je-ze-jsem-mlada-a-pohledna-babis-ma-ze-me-strach-195007

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2092 kdy: Květen 24, 2025, 04:28:11 odpoledne »
...a smetiskovú pozná u nás asi každý. Výroky ako "vagcína je sloboda", a "mali by sme byť krajinou, kde sa ludia nebudú báť zomierať". A pre neznalých, je to partnerka nášho bývalého prezidenta Rizmana  8) ;D

Offline bludicka

« Odpověď #2093 kdy: Květen 24, 2025, 05:17:18 odpoledne »
Dagu, presne tak :)!
Kua lucobnik...ved kracaj s dobou ;D! Taky rozhladeny clovek a nepozna prezyvky nasich politickych tvorov ::)?
Na druhu stranu sa skladkovej podarilo dost ludi presvedcit, ze sa naozaj nebudu bat umierat a dali sa pichnut ;D.
S vyrokom o slobode po pichnuti mozno myslela,ze sa dusa oslobodi od tela ;)...(tazko povedat, kedze pojmy /skladkova a myslenie/ nejdu dovedna a vecsinu ''svojich prejavov'' musela citat,kedze sa ich ani nedokazala naucit naspamet). V tom pripade by obidva jej vyroky davali zmysel :D.
Este posrandujem.....lucobnik,vies kto je /blba blondyna/? Tak sa sama pomenovala jedna blbka co momentalne jazdi po kortesackach s nutelakom a je tak blba,ze sa nazyva blonckou a pritom je zrzka :D. Bohove pasuje k tomu podrztaskovi sirokeho Berndta ;).

Offline lučobník

• Praktikující prepper
« Odpověď #2094 kdy: Květen 24, 2025, 05:41:58 odpoledne »
Hohepa, dík. Ostatní mi to vysvetlili tak vyčerpávajúco, že neviem ani trt.
Kua samý šifrant, antiwaxer a postihnutý zo sociálnych sieti- a že vraj s dobou :)-  lučo,lučo to si dopadol...
Využitie eruptívnosti kadmia robí ťažkosti pri fázovanej výrobe chlorečňanu icibričného, však chlapci?

Offline bludicka

« Odpověď #2095 kdy: Květen 24, 2025, 08:22:36 odpoledne »
Tak ja ti to skusim tiez tak polopate ;). Jedna osoba chcela...teda,co to taram....jednu osobu chceli dosadit za prcidentku nasho bananistanu a dali jej takyto volebny slogan....kua,nejde to dat doprostred prispevku,tak az na koniec. Ja si myslim,ze normalny volic by volil kandidata ktory by chcel aby sa ludia na slovaci nebali zit. Ale mozno rozmyslam debilne,ci priam spiatocnicky....neviem. No a tak ju dementi co chcu zomierat zvolili. Jej jediny znamy cin bol ten, ze pomohla premiestnit skladku odpadov z jednej dediny do druhej. Odtial ta prezyvka /skladkova/. Cudujem sa,ze si to nezachytil. No a potom ked bola na navsteve v nejakej prdeli, tak ju media (samozrejme ''pravdovravne'' :D zapadne) nazvali prezidentovou druzkou. To tiez bolo celkom zname a vela ludi sa na tom bavilo.
Nemyslim si, zeby tu boli nejaki antivaxeri. Ockovani sme hadam vsetci. Akurat nas par nieje opichanych experimentalnou latkou ktoru ani jej vyrobca nenazyva vakcinou. Tomu sa nevravi antivaxerstvo,ale zdravy sedliacky rozum a vnimanie toho,co vravia nepodplateni a neskorumpovani odbornici. Tak rozumne zo zaciatku vravel aj ''prvy ockovany'' na Slovensku,potom otocil a dal sa opichat (keby len seba,tak by to bolo v poriadku,ale nastojil aby boli opichani vsetci) a uz sa smazi v pekle.
....postihnuty zo socialnych sieti.....to mas tak. Niekto berie info aj odtial, aby mohol porovnavat, niekomu k ''spravnemu'' nazoru staci televizor. Toto asi nebudes ochotny skuknut,ale skus sa premoct a pustit si to aspon na 5 minut od 30tej minuty. Tam to pani lekarka vysvetluje zrozumitelne aj cisto televiznym konzumentom informacii. No a ti tzv. ''antivaxeri'' sa tym riadia od zaciatku tej choroby.
A nechapem naco sa stazujes ;)....ved si tu medzi samymi dobrymi ludmi ;). Uznavame tvoje vedomosti a to,ze mame niekedy ine nazory, to patri k zivotu. Inak by nebolo o com debatovat ;).
Na chlorecnan icibricny srat ;), nam staci vediet vyuzit draselny ;).

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2096 kdy: Červen 15, 2025, 11:31:16 dopoledne »
Dnes sa vie, že sa pomýlila, a miesto "krajinou" chcela povedať "Ukrajinou".

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2097 kdy: Červen 17, 2025, 04:08:54 odpoledne »
"Raketový úder na Ukrajinu 17. júna bol bezprecedentný svojou silou... a EFEKTÍVNOSŤOU...

Podľa správy generálneho štábu kyjevskej junty bol dnešný úder jedným z najsilnejších za celú SVO.

Predchádzajúci bol pred pár dňami. To znamená, že Rusko zvyšuje svoju leteckú ofenzívu a to je absolútny fakt.

Zároveň, podľa nepriamych údajov, bol výsledok tohto úderu tiež bezprecedentný.

Medzitým by som rád upozornil na prudko znížené percento zostrelených našich dronov a rakiet.

Dnes sa teda nepriateľovi podarilo zostreliť o niečo viac ako polovicu našich bezpilotných lietadiel. A to je najhorší ukazovateľ za celú dobu pozorovania.

Myslím, že v mnohých ohľadoch bol tento výsledok možný vďaka masovému rozsahu a veľkej lokalizácii úderu. Mobilné skupiny protivzdušnej obrany jednoducho nemajú čas zostreľovať naše drony v takom počte.

No, a zničené pozície protivzdušnej obrany Kyjeva, továrne a najväčšie, ako tomu rozumiem, muničný sklad, to je výsledok, ktorý sa čoskoro prejaví na fronte...."

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #2098 kdy: Červen 21, 2025, 09:46:15 dopoledne »
"Tony Shaffer: Rusi sa nezastavujú, takže konflikt na Ukrajine čoskoro skončí
Povedal to bývalý dôstojník americkej tajnej služby Tony Shaffer v rozhovore pre YouTube-kanál „Judging Freedom“.
podľa jeho názoru bez „podpory“ Spojených štátov a s prihliadnutím na nedostatočnú „pomoc“ z Európy Kyjev nebude schopný odolávať dlhšie ako niekoľko mesiacov.
„Rusi teda len postupujú ďalej bez prerozdeľovania zdrojov na organizáciu nejakej veľkej udalosti. Neustále a metodicky vyčerpávajú a demilitarizujú Ukrajincov a podľa môjho názoru je to oveľa efektívnejšie, ako sa snažiť zinscenovať veľkolepú odvetu.
Tempo, ktoré Rusko zvolilo – pomalé a metodické – preukázalo svoju účinnosť. To vyvoláva rozumnú otázku: prečo by mal Putin meniť svoju stratégiu, ak v konečnom dôsledku už vedie k víťazstvu? Toto je v tejto fáze kľúčový moment.
Dva kritické faktory už nefungujú: financovanie – americká pomoc sa míňa a neplánuje sa jej obnovenie – a dodávky zbraní, ktoré tiež vysychajú. Náš priateľ Pete Hegseth správne poznamenal: „Neposielame im veľa vecí, o ktoré žiadajú, najmä drony, protiraketové systémy a zbrane proti UAV, pretože ich sami potrebujeme.“ Ak sa tieto dodávky zastavia, nebude s čím bojovať.
Európania samozrejme ponúkli pomoc a boli dokonca pripravení financovať nákupy, ale kde na to vziať peniaze? Všetky európske krajiny si navzájom dlhujú miliardy dolárov, takže kde môžu vziať finančné prostriedky pre krajinu, ktorá nevyhrá a navyše kupuje zbrane, ktoré nie sú dostupné?
Nerozumiem, ako je to možné a úprimne verím, že Ukrajinci vydržia najneskôr do júla až augusta.
Keďže sme ich hlavným sponzorom a dodávateľom zbraní a tok pomoci klesá, časť z nej ide na potreby Izraela, potom je čas zatvoriť obchod. Medzitým Rusi neprestávajú. Bez našich peňazí a podpory Ukrajinci jednoducho nebudú môcť pokračovať na rovnakej úrovni ako teraz. Som si istý, že do polovice augusta, okolo 19. alebo 20., to pre nich všetko skončí.“
"

https://www.youtube.com/watch?v=WHAZxmr5er0

Offline bludicka

« Odpověď #2099 kdy: Červen 21, 2025, 10:52:08 dopoledne »
Ty rozumies reci americkeho kmena alebo ja som taky blb a neviem si pustit nase titulky ;D?
Ten clovek vravi logicky...aspon podla toho clanku. Len ten koniec....neverim,ze sa to pre Ukrajincov skonci. Budu sa citit zradeni a okradnuti zapadom....neverim,ze to odrazu nechaju len tak. najskor to skonci po orwelovsky a my sa z toho ojebeme.