Zakládám nové téma, protože tu nic takového nenacházím.
Tváří v tvář svým cibulím, které mají dorůst značné velikosti (a zdá se, že opravdu dojde k nejhoršímu), ale být špatně skladovatelné, přemýšlím, co s nimi, aby vydržely do konce zimy. Vyzkoušela jsem si sušení a to funguje bezva.
Kromě toho mě ale napadlo nakrájet cibuli na drobno, na tuku (nejlépe přepuštěném másle) ji zesklovatět a nakrmit to celé i s tukem do malých skleniček + rekreační pobyt v troubě při 200°C (např. při pečení chleba). Pak by stačilo otevřít skleničku a člověk by měl základ pro - guláš, omáčku, dušené zelí apod. Na cibuli tím těžko co pokazit a kdyby se to skladovalo v temnu a chladu (sklep), aby tuk nežluknul, věřím, že by to mohlo do další úrody cibule slušně vydržet.
Co myslíte, je to schůdné? Nemáte někdo s tímto postupem zkušenosti?