Autor Téma: Jak funguje poslanecká sněmovna  (Přečteno 608 krát)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Jak funguje poslanecká sněmovna
« kdy: Duben 25, 2019, 01:08:01 odpoledne »
Co znamená česky? Vím, že to zamítli. Ale ona chtěl přečíst nějaké prohlášení? Vytvořit výbor nebo co vlastně? A to jen dala návrh neb každému poslanci něco poslala, aby mohli podle toho rozhodnout? Já fakt nevim co to znamená. Vyptával jsem se ldi, kteří schválně to šíří po netu, ale nějak mlčí.
Citace
Dále je zde návrh paní poslankyně Balcarové. Ta navrhuje zařazení bodu 215, informace o ochraně klimatu, na středu 24. 4. jako první bod. Tady platí už ta otázka, kterou jsem měl předtím, zda je tím míněno před třetí čtení, nebo jako první bod po třetích čteních, jestli skutečně bylo úmyslem předřadit to před třetí čtení a ten vymezený čas... Po třetích čteních. Takže takhle vyjasněný návrh můžeme hlasovat.
http://www.psp.cz/eknih/2017ps/stenprot/028schuz/s028008.htm#h25

Ptal jsem se
Dodrý den,
internetem se šíří Váš obrázek jak vláda hlasovala o znovuzařazení změn klimatu na program jednání. Prosím můžete mi dát nějaký text o čem měla hlasovat? Děkuji

odpověd:
Citace
Fridays For Future Česká republika
Dobrý den, v příspěvku je odkaz na stránky Poslanecké sněmovny, kde máte i citace. Hlasovalo se o návrhu paní poslankyně Balcarové, ve kterém žádala znovuzařazení bodu Informace o ochraně klimatu do programu jednání na středu 24.4.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #1 kdy: Duben 25, 2019, 01:38:59 odpoledne »
Je to celkem jednoduché. Třetí čtení s tím nemá nic společného, ti se týká něčeho jiného - třetího čtení zákona. A paní poslankyně chce do schůze zařadit bod 215, který nejspíš nebyl na programu a tedy se hlasuje v podstatě o změně (doplnění) programu. Těch pár teček znamená, že paní poslankyně něco říkala, což předsedající tlumočí tak, že nejprve budou třetí čtení zákonů a bude po nich následovat hned přednesení teto informace o klimatu. To je celé. Důvodem naprosté nelogičnosti pořadí je to, že mezi čtením a debatou jsou většinou poslanci v hotelu jmen počtu přitom i, takže je pravděpodobné, že by ji i poslouchali. Takže celé je to o tom, zda ji bude povolení přečíst jakousi zpervu o klimatu navíc v již schvalenem programu schůze.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #2 kdy: Duben 26, 2019, 09:11:15 dopoledne »
díky

Už jsem napsal pirátům, abych zjístil co chtěla přečíst.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #3 kdy: Duben 26, 2019, 10:54:05 dopoledne »
Tak odpověď
Citace
Jednalo se bod jednání s názvem Informace vlády o ochraně klimatu. Respektive o pokračování jednání bodu 162
http://www.psp.cz/­eknih/2017ps/­stenprot/027schuz/­27-10.html
Konkrétní dokument se mi k tomuto tématu nepodařilo jako veřejný dohledat.
Každopádně se jedná o dopadech změny klimatu:
https://www.mzp.cz/­cz/­mitigace_zmeny_klimat­u

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #4 kdy: Duben 27, 2019, 07:14:19 odpoledne »
Je to krásny jak lidi sdílí, ale už se neptaji co ta zlá strana ANO a jejich spojenci odmítli. ;D

Nalim

  • Host
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #5 kdy: Duben 28, 2019, 09:54:31 dopoledne »
Já si dovolím to říct naplno: i Češi se v současnosti  chovají jako stádo, které "někdo" žene na porážku. Většina stáda o tom nepřemýšlí, jen někteří ano - a ti si myslí, že se jim před cílem podaří své směřování od stáda "odklonit". Jenže mnozí z těch, co o té situaci mezi sebou už i diskutují, hlásají názor, že "klídek, nikdy nebylo líp". Že bychom fakt byli nepoučitelní ?

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #6 kdy: Duben 28, 2019, 11:45:16 dopoledne »
To je tak, neustále funguje většinový, stádový efekt. Lidi se rádi přidají k majoritě, k většině, k těm vítězům, vyhrávajícím a silnějším. My jsme ti vítězové, vítězící, silnější, mocnější. Na nějaké jednotlivosti se nehledí, my jsme v právu, právo silnějšího vládne světu. Takže s tebou, nalime nebudou pást husy, protože jsi slabá, neduživá a remcající minorita, která si neumí vážit všech zázraků, které současná doba vyjímečně nabízía výdobytků, které tě mohou posunout až k hranici nesmíru.....sice máme nejmodernější vědu, ale umírá každej třetí na rakovinu, kdežto před padesáti lety to byla desetina.Máme nejmodernější zemědělství, v kterém pracuje jen pár lidí, ale zvládlo bezpečně otrávit půdu i vody.O zdravých potravinách bez reziduí si můžeme psát ježíškovi. Jsme tak sociálně vyspělí, že máme půl milionu bezdomovců, milion exekucí a každej čtvrtej je alkáč a přesto se hýká jako o život, jaké mety jsme překonali.Je nás málo, co se chechtáme současnosti, až se za ty břicha popadáme.Já to beru vesele, řeknu si, že jsem divnej pavouk a mám to v pohodě. Ostatní to tak nevidí, a je to v naprostém pořádku, protože každej svět vidíme po svém, svýma očima, podle komunity, v které žijem, podle přátel, které máme a prostředí, v kterém žijem.Ale že jsme naprosto nepoučitelní, to je naprosto evidentní.Já v tom vidím pozitivní pohled. Že se nás příroda zbaví o to dříve.

SoňaR

  • Host
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #7 kdy: Duben 28, 2019, 03:18:18 odpoledne »
Jenže mnozí z těch, co o té situaci mezi sebou už i diskutují, hlásají názor, že "klídek, nikdy nebylo líp". Že bychom fakt byli nepoučitelní ?

Víš, Nalime, když já se nemůžu zbavit dojmu, že jsi pořád tak úplně nepochopil, jak je to naše "nikdy nebylo líp" (které jsme tu už diskutovali) myšlené... v podstatě vše už bylo na vysvětlenou řečeno. Chápu, že vy zrovna nemáte pocit, že byste se měli "nejlíp", ale v historickém kontextu - úplně stejný pár, jako ty se ženou, by se kdykoliv v minulosti měl mnohem hůř, než se máte vy teď. A dokonce i v současnosti je mnoho zemí, kde byste se měli hůř než tady... líp tento "náš pohled" už asi vysvětlit nedokážu.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #8 kdy: Duben 28, 2019, 05:44:27 odpoledne »
určitě bude mnoho zemí, kde se lidi mají hůře, než u nás, ale to je opravdu hodně slabá náplast, když se podíváš do zemí, kde se mají lépe, a je jich čím dál víc. A to je fakt alarmující.viz kvalita silnic a spousta dalších ukazatelů.A šance na změnu je nula.

SoňaR

  • Host
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #9 kdy: Duben 28, 2019, 06:21:45 odpoledne »
Pointa byla v tom, že nikdy v minulosti jsme se neměli tak dobře, jako teď. To jsme měli já a několik dalších na mysli, když jsme o tom diskutovali. Nehledáme náplasti, nesrovnáváme nás se sousedními zeměmi, protože to s tou pointou nesouvisí, souhlasíme s tím, že není vše dokonalé, ani netvrdíme, že je vše dokonalé. Víme o problémech, kterými současná společnost trpí, víme, že se spousta lidí nemá dobře. Přesto jsme se nikdy v minulosti neměli tak dobře, jako teď. Nebo-li v minulosti by se ti, co se dnes nemají dobře, měli daleko hůř. ... třeba to někdy dokážu srozumitelně vysvětlit, teď se mi to očividně nedaří...  :rose:

„Změnou, kterou hledáme ve světě, se musíme stát my sami."  (Mahátma Gándhí)


Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #10 kdy: Duben 28, 2019, 06:26:53 odpoledne »
Ale daří se Ti to vysvětlit, jen se to někomu nedaří pochopit. Všichni tak mluvíme o něčem jiném :)

SoňaR

  • Host
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #11 kdy: Duben 28, 2019, 06:28:38 odpoledne »
Všichni tak mluvíme o něčem jiném :)

Právě... je to skoro frustrující...  :)

Nalim

  • Host
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #12 kdy: Duben 28, 2019, 08:11:14 odpoledne »
Přátelé, různí lidé mají různý úhel pohledu, a také - jak to říci - různý perimetr rozhledu. Máte pravdu v tom, že se  lidé (všude) mají nejlíp, jak se kdy měli. Je to hlavně proto že ani zde, ani v sousedních státech nebyla 74 let válka. Díky bohu za to. A že "pokrok ničím nezastavíš", to je sice fráze, ale také pravda.

Jenže když se rozhlédnu jen kousek dál, tzv. za kopečky, k našim sousedům, já osobně vidím dost jiný svět. Býval jsem tam od změny režimu velmi často, skoro každý týden (služebně), a tak jsem nemohl nevidět. Všude kolem sebe tam člověk vidí, že se lidé  na svět usmívají. A není to maska, když s těmi lidmi mluvíš, je to výraz spokojených lidí. Problémy tam samozřejmě mají také, viz třeba přistěhovalectví, to samozřejmě nepopírám.

U severních sousedů (míněno PL) je během posledních 3 desetiletí patrný mnohem větší rozvoj, než u nás.  Jejich elity se totiž starají o soběstačnost státu - v zemědělství, potravinářství, průmyslu, vnitřním obchodu - jakou Češi za svého života mnozí vůbec nepoznali - a zřejmě proto jim ani nechybí. Hodnocení přítomnosti v EU Poláky je mnohem spokojenější, než hodnocení téhož Čechy (to není můj dojem, to jsou statistiky).

Východní sousedy (SK) neumím hodnotit, tam jsem nepobýval.

Pravdou zajisté je, že se lidé mají, jako dosud nikdy. Jenže pravdou je také, že by se - z porovnání k nejbližším sousedům - měli mít daleko "lépěji".  A chlácholit se tím, že jinde je hůř - no teda sorry jako, to by měl být důvod ke spokojenosti?

A to jsme se vůbec nezabývali zamyšlením, v jakém stavu tu naši zemi jednou zanecháme svým potomkům.

Chápu důvody mnohých k euforii, jen si dovoluji připomenout nějaká "drobná ale", která ze svého - řekněme místa rozhledu - nemohu nevidět. Máte pravdu,  je to frustrující.


Nalim

  • Host
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #13 kdy: Duben 28, 2019, 08:14:33 odpoledne »

„Změnou, kterou hledáme ve světě, se musíme stát my sami."  (Mahátma Gándhí)


No právě, to je pravda pravdoucí.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Jak funguje poslanecká sněmovna
« Odpověď #14 kdy: Duben 28, 2019, 09:23:41 odpoledne »
Jedna z ekonomických teorií tvrdí, že když se lidé mají dobře, přestanou být sobečtí a začnou se k sobě chovat ohleduplněji. Tuším že ji propagoval i Tomáš Sedláček, když jsem se s ním bavil....Bohužel já tomu příliš nevěřím. Mnoho boháčů dopustilo bankovní krizi díky chamtivosti, spekulanství a bezohlednosti.....A Lehnan Brothers byl jen obětní beránek, aby se dalo ukázat, že to někdo odnesl....hrstka nadělala dluhy, které budou splácet miliardy lidí....