Autor Téma: Krabice i v počítači  (Přečteno 270 krát)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Krabice i v počítači
« kdy: Únor 01, 2019, 08:48:09 odpoledne »
Krabice i v počítači

Krabicovou hygienu provádím i v počítači a na internetu. Je to nejrychlejší způsob jak provést očistu a netrápit se s tříděním dat. Flasdisky jsou dnes tak velké, že šetřit prostorem na uložení dat je zbytečné.

Úklid počítače

Aby byl úklid počítače dokonalý, je potřeba pravidelně počítač přeinstalovat. Proto je dobré mít harddisk rozdělený na více jednotek. Já mám C: a D:. Do jednotky D:  data, ukládám veškerá data, takže nemusím přesouvat data na flashdisk, když se rozhodnu přeinstalovat PC. Úklid provádím samozřejmě krabicovou metodou. Vytvořim adresář 2018 a tam zkopíruji všechno co jsem ten rok postahoval atd. Když mám náladu a čas, tak udělám adresáře pro každý měsíc v roce. Celý adresář 2018 zkopíruji na flashdisk a navíc nasdílím s Google Disk, který mi automaticky udělá zálohu. Tak mám data u googlu, na flashdisku a na harddisku. Tak mám nulovou šanci, že o data přijdu.  Citlivé informace mám jen na flashdisku a harddisku. Možná, kdybych je zašifroval, tak bych je mohl mít i na uložišti googlu, ale to vyžaduje více práce.  Google Disk je zadarmo a můžete tam mít 15GB dat. Pokud necháte google zmenšit formát u fotek, tak se nepočítaji do 15 GB.  Mně stačí k životu jen Flasdisk 16GB a googlové úložistě. K tomu mám několik CD s hrami jako JA2,Patrician 3, Settlers, Tzar a nesmím zapomenout na Windows98 a XP. To jsou všechny mé nosiče dat.

Úklid s hesly
Pokud používáte víc hesel, je potřeba si je někam poznamenat. Já mám k tomu účel žlutý bloček s lepítky. Na každém lepítku mám adresu, login, heslo a datum, kdy jsem to na lepík napsal. Lepíky z bločku odlepuji jen v případě, že chci změnit nějaké heslo. Vybrané heslo odlepím a napíšu udaje s novým heslem pod lepík s posledním zápisem.