Zimu řepa nepřežije, na jaře z ní bude smradlavá kaše.Vyzkoušeno.Tak i kapusta a zelí u nás přežili ty šestistupnové mrazy, delší mrazy nepřežijou, takže sklízíme. Růžičková kapusta a kadeřávek přežijou celou zimu až do jara.když je ovšem za sucha zalijeme, jináč uschnou, jako každej bez vody.Mrkev jo, tu necháváme na části záhonku na to zimní rejpání protože čerstvá je čerstvá.
Řepy se sklízely vždy po prvních mrazech, protože rostou až do úplného konce. Tak i červená řepa, ktrou jdu právě rvát.Bude vypadat jako jinej botanickej druh, taková baculatá, kulatá, jako pěst. Nejchutnější jsou ty ženské pěsti, a nejlépe se krájí na kysanou řepu ty mužské pěsti.Ty největší nejíme, necháváme na semenaření.
Sahaw, kdy jsi sel tu řepu, že ti nevyrosla?