Možná budu opět za rýpala.Myslíte si,že dřívější generace byly hloupější,že pěstovaly brambory v zemi a ne ve slámě? Už někdo zjistil,jest-li je složení brambory stejné?Nebere ze země něco více než ze slámy?
Nejsou vůbec některé věci jen nějaký výmysl jako v mnohém(myslím i medicínu a i jiné obory) a zpětně se pak vracíme ke starým zkušenostem prověřenými staletími?
Neříkali nám třeba už dříve,že máslo a sádlo není zdravé a časté jezení vajíček také a najednou se to opět obrátilo a margaríny jsou nezdravé?
Já jsem naštěstí vždy zůstala věrná předkům.
Naštěstí budu žít v chráněnné oblasti,kde nikdo nebude "zaplevelovat"českou a moravskou zemi cizokrajnými rostlinami,o kterých nikdo neví,že kdyby se změnily klimatické podmínky,jak se budou chovat.Moje asi třicetiletá obezřetnost po přečtení Dne triffidů je neustále v činnosti.
Samozřejmě nikomu nic nezakazuji a hlavně jsem ráda,že to bude daleko ode mne.
margaríny jsou nezdravé doopravdy.
Podle knihy je hlavní problém cukrovkářů častějšího typu v tom, že přijímají příliš moc tuku. Všichni ti lidé jsou tlustí, což je špatně samo o sobě, ale navíc konzumují hodně tuku. Nadmíra tuku v krvi snižuje citlivost buněk na inzulin.
Zeptám se takhle: Jíš margarýny proto, že si myslíš, že jsou zdravé?
Nebo jíš margarýny proto, aby ses vyhnula konzumaci sádla?
V obou dvou případech je margarýn nezdravý.
Je dobré omezit globální spotřebu tuků.
Navíc... v margarýnek jsou tuky ztužené a nic horšího než ztužené tuky není.
Ale jinak se ptáš správně. Vrbovou kůru snali ve starověku, používali ji všude možně, ve středověku to najednou nikdo neznal a na prahu novověku byla znova objevena. Je to divné, ale ... je to tak jak píšeš, naši předci spoustu věci znali, pak se na to zapomělo a mi to teď znovu objevujeme a myslíme si, jací jsme borci a průkopníci.
Ve skutečnosti vždy objevíme jen něco, co bylo objeveno už dávno, ale zase se na to zapomělo.
Brambory ve slámě jsem ještě nepěstoval. Na slámě rostou houby.
A moje intuice mi říká, že houby pro to budou mít lepší předpoklady.