Autor Téma: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce  (Přečteno 10408 krát)

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« kdy: Listopad 10, 2015, 12:43:58 odpoledne »
Příznaky boreliózy se velice liší v závislosti na tom, jestli jde o čerstvou nákazu - pokud jste si právě teď nebo relativně nedávno odstranili klíště, čtěte dál, jinak můžete přejít na bod 3.

1. Příznaky při ČASNÉ NÁKAZE boreliozou
 
Jediným skutečně typickým a nezaměnitelným projevem boreliozy je erythema migrans - červená skvrna, která je buď homogenní nebo od prostředka bledne. Vytvoří se několik dnů/týdnů po nákaze na místě, kde jste měli klíště (případně štípanec od hmyzu apod.). Živé borelie množící se v kůži se dají v tomto případě prokázat biopsií, ale nepočítejte s tím, že by se tím někdo chtěl zabývat. V případě, že jste se nakazili před méně než dvěma měsíci, nemají význam ani krevní testy, které měří hladinu protilátek proti boreliím v krvi. Protilátky se totiž tvoří s určitým zpožděním po nakažení. V této chvíli je infekce ještě poměrně snadno léčitelná vhodnými antibiotiky, jak se dozvíte v oddíle Léčba boreliozy. I když skvrna nevypadá typicky nebo prostě váháte, zda se jedná o boreliozu (zvlášť pokud si nepamatujete na klíště), zvažte důkladně, co podniknete dál.

Pokud si skvrny nebudete všímat, začas sama zmizí. Borelie se mezitím mohou rozšířit krevním oběhem nebo lymfou, případně podél nervových vláken dál do těla.

K velké smůle asi poloviny nakažených se u nich tento varovný příznak vůbec neobjeví, infekce se šíří od počátku skrytě.

2. Příznaky při ROZŠÍŘENÉ NÁKAZE boreliozou
 
Za několik týdnů možná pocítíte celkové příznaky nemoci, které můžou vypadat jako běžná viroza. Únava, bolest svalů a kloubů, bolest v krku, tlak v zátylku - jako při běžné "chřipce". Teplota nebývá příliš vysoká. Od virozy je odlišíte především tak, že nedostanete rýmu ani kašel. Stále ještě máte při vhodné antibakteriální léčbě dobrou šanci na uzdravení, borelioza zatím nenapadla váš imunitní systém.

Také tato zdánlivá viroza může sama odeznít a dlouhý čas se budete cítit celkem zdrávi. Jenom u části nakažených se v této fázi nemoc rozvine v plné síle: zánět kloubů, nevů nebo svalů, bušení srdce, pálení a mravenčení kůže či jiné neurologické potíže, zvýšená teplota až horečka, velká únava, mohou se objevit další skvrny různě po těle. V této době rozšířené infekce je vhodná doba na krevní či jiné testy, více se dozvíte v záložce Diagnostika.

Ne vždy napadají borelie klouby. Dokáží se šířit v těle do těch nejskrytějších míst díky svému vývrtkovému tvaru a schopnosti vlastního pohybu. Líbí se jim zejména v kloubní výstelce, ve stěnách cév či v obalech nervů.

Typickými projevy boreliové infekce v kůži jsou migrující erytém, boreliový lymfocytom a Acrodermatitis chronica atrophicans (ACA).

Příznaky napadení periferních nervů jsou zejména pálení kůže, píchání, mravenčení, trnutí, pocit necitlivosti nebo naopak stěhovavé bolesti různě po těle. Velice typická je obrna lícního nervu. Napadení autonomního nervového systému se projeví bušením srdce, nepravidelným srdečním rytmem, pocením v horní části těla, problémy se střevy a nebo močovým měchýřem, které bývají zaměněny s onemocněním střev nebo zánětem močového měchýře. Jedná se však o postižení nervů v této oblasti, nikoliv o zánět sliznic.

Dostanou-li se borelie do CNS, mohou vyvolat zánět mozku nebo mozkových blan. Tento zánět může být akutní s vysokou horečkou, silnou bolestí hlavy, strnutím šíje a obrnami, ale daleko častěji mívá chronický průběh se závratěmi, bolestmi hlavy, pocity tuhnutí šíje, trnutím končetin a páteře. Zánět optického nervu může navodit podezření na roztroušenou sklerozu.

Podezření na zánět mozku nebo mozkových blan je jedním ze dvou případů, kdy je indikováno vyšetření mozkomíšního moku (lumbální punkce). Druhým je právě podezření na RS.

V tuto chvíli už jsou borelie rozšířené v těle, imunitní systém ani případná předchozí léčba si s infekcí nedokázala poradit. Při správné a dostatečně dlouhé léčbě je ještě možné nemoc dostat pod kontrolu.

Pokud se to nestane, pak se může třeba až po dlouhých letech projevit nezvratné poškození mozku, kloubů, nervů, imunitního systému...

3. Příznaky CHRONICKÉ INFEKCE - nejtěžší stádium nemoci
 
Tělo se nedokáže bránit běžným nákazám, aktivují se herpetické viry, nabalují se další chronická onemocnění. Mohou se rozjet autoimunitní choroby, zejména u lidí s dědičnými dispozicemi (HLA B-27). Trvalým postižením nervů vznikají bolestivé neuropatie, chronický zánět mozku nakonec vede k nefunkční krátkodobé paměti, poruchám soustředění, orientace v prostoru. Příznaky mohou být podobné (zaměnitelné) s roztroušenou sklerozou. Borelioza se také pokládá za jednoho z možných vyvolávajících činitelů této autoimunitní nemoci.

Krk může být bolestivě ztuhlý, se zvětšenými uzlinami, při pohybu praská v týle. V uších píská, hlava se točí a v zorném poli vidíte "mušky". Páteř a klouby bolí, takže můžete mít také diagnozu revmatoidní artritidy, s ranní ztuhlostí, bolestivými otoky a výrůstky na kloubech. V některých případech se z kloubní tekutiny při punkci daří získat borelie.

Borelioza je také jedna z infekcí podezřelých z vyvolání chronického únavového syndromu (CFS/CFIDS).

V této době, kdy imunitní systém oslabeného těla už nepracuje správně, bývají často krevní testy na protilátky negativní.

Borelie se na rozdíl od běžných bakterií množí velice pomalu, proto mívá choroba často pozvolný a zprvu nenápadný průběh. Málokdo by spojoval podivnou skvrnu na kůži dávno před lety s nynějšími bolestmi hlavy, únavou, výpadky paměti nebo častými chřipkami a bolestmi kloubů. Chronické potíže s močovým měchýřem, dráždivé střevo, srdeční arytmie - to mohou být rozmanité příznaky stárnutí. A nebo chronické infekce...

Borelie nad vámi stále ještě nemusejí vyhrát - v této fázi nemoci je lze dlouhodobou léčbou přinejmenším potlačit a přinést úlevu od symptomů, a to nikoliv léky proti bolesti a na uklidnění, ale léčbou infekce.

Poznámka pod čarou: pokud se vám zdá, že se toto třífázové schéma nápadně podobá syfilidě, pak vězte, že v případě Borrelia burgdorferi a Treponema pallidum jde o příbuzné spirálovité bakterie, příznaky nákazy jsou u obou zprvu kožní, poté chřipkovité a po letech trvalé poškození - jen ten způsob přenosu je poněkud méně příjemný. A taky méně snadný - borelioza se nešíří z člověka na člověka (kromě z matky na dítě), takže se k ní staví zdravotnictví daleko laxněji než k jiným, snadněji nakažlivým chorobám s rychlým či smrtelným průběhem.

Borelioza nezabíjí - ona jen ničí život.
Neházet do jednoho pytle s bezdomovci. I čistotný inteligentní kravaťák, který omylem zajde do lesa, může být nakažen. ;D ;D
 

K přenosu je potřeba určitý čas, čím déle je klíště přisáté, tím větší je riziko infekce. Z člověka na člověka je přenos možný jen z matky na dítě během nitroděložního vývoje.


Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #1 kdy: Listopad 10, 2015, 12:48:34 odpoledne »
Děkuju štiko za všechny, protože takto fundovaných slov nám je třeba, jako soli.

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #2 kdy: Listopad 10, 2015, 02:21:52 odpoledne »
no ja byl u doktora a ten rikal ze mate boleriozu ze to je v pohode ale ze ty chlamidie..... ze toho se boji....   
No dneska sem si poridil kajensky pepř a vypaluji, a smiřuji se s tím že je to nevylečitelné ale dá se s tím žít.... v kuse česnekovat, pepřovat, papričkovat atd.....
nemel sem zadnou skvrnu nic, jen jsem zacal mit bolesti v kyclich takove podivne...
a posledni dobou mam pocit ze mam vsechny tady popsane symptomy.
No ale stalo to za to....
az budu umirat tak musim do zavete napsat komu dam svoji prepperskou vybavicku...... ach dagu......


konec vtipkum si delam srandu....
ona se ta choroba zlomí a zkončí a určitě nad ní vyhraji a pak napíši knížku a budu konečně bohač....
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #3 kdy: Listopad 10, 2015, 02:22:14 odpoledne »
Při sání klíště vypouští do krve hostitele látky proti srážení krve, proti svědění ( proto nic nezaznamenáte) a také látky snižující imunitní odezvu. Ty umožňují snazší průnik infekcí - nejen borelií, ale i dalších patogenů přenášených klíšťaty. Borelie přežívají ve střevě nenasátého klíštěte a v průběhu sání krve klíštětem přecházejí do jeho slinných žlaz a poté i do těla hostitele.
Proto ten delší čas k přenosu.

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #4 kdy: Listopad 10, 2015, 02:40:54 odpoledne »
Hochu, hochu. Jaký typ chlamydií máš ??? Jsou 4 druhy. ;)
Dva z toho jsou zvířecí, ale vdechnutím sporů se nákaza může přenést.
Hlavně ti nepřeji chlamydii pneumoniae. :( :( :(

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #5 kdy: Listopad 10, 2015, 03:05:56 odpoledne »
nevím jakou mám, pojedu doktorovy až v půlce prosince, na testy...tak se ho zeptám.... nevím kteoru mám
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #6 kdy: Listopad 10, 2015, 05:50:15 odpoledne »
podle příznaků mám tudle 

Chlamydia trachomatis 
určitě ne tu druhou....
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #7 kdy: Listopad 10, 2015, 06:22:36 odpoledne »
Tak to uz je skoro na soukromou (neverejnou) diskuzi.
Praktikující cynik

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #8 kdy: Listopad 10, 2015, 07:05:52 odpoledne »
Pravdu díš, já také myslela, že to tak bude. (teda to SZ)

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #9 kdy: Listopad 10, 2015, 07:44:43 odpoledne »
si delam prdel, a vy to berete vazne. Jinak to beru preppersky.
Kdysi jsem se zajimal o ayurvedu a zjistil jsem ze jsem pitta  až moc horlivej a v rámci stravování sem úplně vysadil pikantné věci. Ne že bych je předtím nějak moc jedl, ale vysadil jsem je.
A ted zjistuji proc sou potrebne a ze jist pikantne papricky neni dukazem silneho chlapa ale je to prubezne hubeni parazitu.  kdysy se asi hodne jedl cesnek sirova cibule atd.....
Takze by v zadne prepperske vybave na to po tom nemnek chybet chili papricky a sadba cesneku.....
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #10 kdy: Listopad 10, 2015, 08:58:16 odpoledne »
quote author=bartolomej link=topic=11086.msg138145#msg138145 date=1447181083]
si delam prdel, a vy to berete vazne. Jinak to beru preppersky.

[/quote]

Bartolomeji, dělat si z nás prdel moc preppersky nevypadá. Prdel si dělej z manželky, dětí, kostelníka, hrobníka, faráře , kamarádů v hospodě apod.
 Beru na vědomí, že tobě už na nic nikdy nebudu odpovídat. ;D ;D >:( >:( >:(  Doufám, že ostatní také. Protože jsme tu pro férovou hru a ne pro srandu. ::! ::! ::! ::! ::! ::! ::!
Ještě dodám-vole.
 No a když už budu vrtat, přiuč se trošku češtinu. ::)

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #11 kdy: Listopad 10, 2015, 10:01:57 odpoledne »
Měla jsem známého, co měl plicní chlamydii. Zemřel. Sranda to nebyla. :( :(

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #12 kdy: Listopad 10, 2015, 10:04:01 odpoledne »
Tak. A ted nedejboze, aby ses topil... Stika ti tam uz nepoplave.
Praktikující cynik

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #13 kdy: Listopad 10, 2015, 10:06:25 odpoledne »
 
Citace
No a když už budu vrtat, přiuč se trošku češtinu. ::)

Nad touhle vetou jsem se musel chvili zamyslet. Je takova vicedimenzialni.
Praktikující cynik

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #14 kdy: Listopad 10, 2015, 10:08:18 odpoledne »
Kdysi jsem se zajimal o ayurvedu a zjistil jsem ze jsem pitta  až moc horlivej a v rámci stravování sem úplně vysadil pikantné věci. Ne že bych je předtím nějak moc jedl, ale vysadil jsem je.

Bartolomeji, sice nevím, jak jsi přišel k pittě, ale už se nedivím tvému profilu.
Pitta:
Po psychologické stránce bude přirozená tendence k „ohnivým“ citům jako je hněv, vztek, netrpělivost, negativní a kritické myšlení včetně nespokojenosti

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #15 kdy: Listopad 10, 2015, 10:09:33 odpoledne »
Cyniku, nemyslela jsem vrtat zuby. :D :D :D :D

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #16 kdy: Listopad 10, 2015, 10:14:15 odpoledne »
No ja si prave predstavil jak Bartolomej u tebe v ordinaci, za kviliveho zvuku vysokootackove vrtacky recituje: brzy, jazyk, nazyvati, Ruzyne...
Praktikující cynik

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #17 kdy: Listopad 10, 2015, 10:16:39 odpoledne »
Citace
No a když už budu vrtat, přiuč se trošku češtinu. ::)

Nad touhle vetou jsem se musel chvili zamyslet. Je takova vícedimenzialni.

Cyniku, ráda bych znala tvoje vysvětlení k vícedimenziální.
Já znám jen vícedimenziální efekt nebo řízení.

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #18 kdy: Listopad 10, 2015, 10:18:25 odpoledne »
No ja si prave predstavil jak Bartolomej u tebe v ordinaci, za kviliveho zvuku vysokootackove vrtacky recituje: brzy, jazyk, nazyvati, Ruzyne...

Tak tímto vtipem jsi mi udělal radost před spaním. To se budu ještě dlouho chechtat.   Díky. :bee: :bee: :pa: :pa:

Takže předchozí otázka padá. :D :D :D

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #19 kdy: Listopad 10, 2015, 10:20:15 odpoledne »
Citace
No a když už budu vrtat, přiuč se trošku češtinu. ::)

Nad touhle vetou jsem se musel chvili zamyslet. Je takova vícedimenzialni.

Cyniku, ráda bych znala tvoje vysvětlení k vícedimenziální.
Já znám jen vícedimenziální efekt nebo řízení.

Pouze jako synonymum pro dvojsmysl. Jen mi cislovka dve prisla malo...
Praktikující cynik

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #20 kdy: Listopad 10, 2015, 10:29:06 odpoledne »
No ja si prave predstavil jak Bartolomej u tebe v ordinaci, za kviliveho zvuku vysokootackove vrtacky recituje: brzy, jazyk, nazyvati, Ruzyne...

Prosím adminy, ať to hodí do vtipů. Do beriliozy to nepatří.
Nejlepší vtip v poslední době. :) ;)   No a ta Ruzyně nemá chybu.

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #21 kdy: Listopad 11, 2015, 04:30:11 dopoledne »
Ja si srandu dělám z toho jak jsem to napsal a ne z toho že to nemám, nebo mám. někdo tu napsal že to je osobní a že to tu nepatří, tak k tomu sem napsal že si dělám srandu.
Taky to beru jako jednu z diagnoz , že si musím z toho dělat srandu, kdybych si ji nedělal, to mám jako sedět a smutně v kuse opakovat větu "je to v prdeli, já se z toho nedostanu". Tak si aspoň z toho dělám srandu, z toho jak o tom píši.
Když tu člověk píše anonymně a nikdo neví kdo to je, tak nevím co je anonymní na tom že člověk má boreliozu a ještě k tomu chlamydie.
 češtinu ber z humorech chlape, ne každý ma to na hlavičku a pak je tu spousta tech co chtějí se ukázat , že to jejich letité šprtání mělo smysl. A taky né každý má výšku, maturitu, či učnák
Až dostanu výsledky negativní nebo positivní, když se to radikálně zlepší nebo ne tak sem něco napíšu.
Jinak z kayanským pepřem sem si dával včera chleba s paštikou posypaný právě pepřem a už mi to tak šíleně páliví nepřijde.
zítra přijde ten  černí ořešák začnu s přírodní léčbou.
vtipálci
a zubař, no asi již nemá význam k němu chodit....


kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #22 kdy: Listopad 13, 2015, 08:23:48 odpoledne »
tak momentálně jsem dobral antibiotika a začal jsem brát todle

http://www.bylinkuj.cz/protiparazitalni-balicek

podle mne to neustoupilo a ládovat se dalšími akorát silnejšími ATB nemíním.
V pondělí ještě přijde todle.....
http://www.joalis.cz/cs/eshop/mikrobialni-toxiny/chlamydi-814
http://www.joalis.cz/cs/eshop/organove-preparaty/lymfatex-882
a
http://www.joalis.cz/cs/eshop/mikrobialni-toxiny/mikrotox-893

když tak budu prúbežně informovat
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #23 kdy: Listopad 14, 2015, 08:13:47 dopoledne »
Bartolomeji, záleží na tom jaká ATB jsi užíval a kolik dní. Méně než 4 týdny to nemá smysl.

Znáš stránky http://www.borelioza.cz/cs/lecba_boreliozy/?

Nejlepší doktor diagnosticky i léčebně má být MUDr. Klubal v Praze v Modřanech. http://www.medindex.cz/detail-lekare/mudr-radek-klubal-12
Ovšem ty platby ......
Jako imunolog a alergolog si může dovolit udělat spoustu spec. vyšetření, praktik je napsat nesmí kvůli pojišťovně. Je známý tím, že hledá a hledá dokud nenajde. Po první návštěvě, když pacient není z Phy, tak při léčbě komunikuje mailem nebo telefonicky. Řeší koinfekce, chlamydie atd.
Na stránkách bude asi taky zmíněný + diskuze a zkušenosti (?)

z fcb:
"Antibiotika ....... Dle nejnovějšího výzkumu ovlivňují negativně střevní mikrofloru v řádu měsíců, dokonce až po dobu 12 měsíců u ciprofloxacinu (což asi mnozí tušili, ale netušili, že až na tak dlouho)
U "homo post antibioticus" výrazně klesá produkce butyrátu ve střevě, což může zvyšovat riziko vzniku zánětlivých procesů v těle a tím připravovat podhoubí pro vznik nemocí. Vyhubení hodných střevních bakterií má také negativní vliv na imunitu. Tedy je rozumné po užívání antibiotik dát měsíční "prostřevní" kůru, abychom pomohli se bakteriím vzpamatovat. Jíst kvašené mléčné výrobky, doplňky stravy s fruktooligosacharidy, lze koupit inulin atp. Tímto zásahem se zabrání, že člověk zase do roka chytne jiného bacila, znovu bude muset papat ATB a tím se ještě více oslabí střevní flóra a dostane se do opakovaného cyklu nemocnosti..............."
--------------------------------------------------------------------------------------------------

Juklův protiparaz. balíček je fain, tedy když protáhneš užívání na dlouho, aby se přerušily všechny množící cykly všech potvor.
S joalis - informatiky mám zkušenost, že bez souběžného pucování těla od životem nasbíraných odpadků nemůžou mít efekt.  To jsou klystýry, půsty, očisty ledvin a jater atdatd.




Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #24 kdy: Listopad 14, 2015, 09:33:52 dopoledne »
dík za odpovedi.
Momentálně se dávám tak trochu dokopy po ATB, jím hodne pořádních jogurtů(holandia je tu za rohem a chodim do podnikove prodejni kde jsou polovic ceny). očisty ledvn a jater či klystíry si dělám pravidelně. cvičím, běhám i když jsem ted trochu zvolnil. jako nejhorší komplikaci beru chronocký zápal močáku. A to jsem si před tím než jsem zjistil dané choroby u sebe, udělal pořádnou kůru v řádu měsíce a vše bylo v pořádku, dá se říci , že během dvou měsíců byl močák zase na sračku ato již jednoznačně dávám do souvislosti s chlamidiema.
Dík za rady, prostudiji a uvidím...
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #25 kdy: Listopad 16, 2015, 06:08:10 odpoledne »
právě jsem začal brát informatika od joals. můžeš více rozepsat tvoje zkušenosti. Buud za ně rád.....
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #26 kdy: Listopad 16, 2015, 06:30:10 odpoledne »

Ano, pošlu vnitřní poštou, později teď musím mazat @-->

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #27 kdy: Prosinec 14, 2015, 03:06:43 odpoledne »
dneska sem byl na krvy na odberu, v patek budou vysledky, tak jsem zvedav jak to dopadne...
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #28 kdy: Prosinec 14, 2015, 08:47:22 odpoledne »
Držím palce.. Znal jsem osobně jednoho věhlasného českého mima, kterému lymská borelióza zničila kariéru..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #29 kdy: Prosinec 18, 2015, 09:10:24 dopoledne »
tak bolerieza vylecena, hodnoty klesli z 96 na 5 a  z 174 na 2 .

nevim jestli to zabrali ATB nebo ten protibakterialni balicek od jukla
chlamidie ale zustava na stejne hodnote a nezamavala s ni ani antibiotika ani prirodna lecba. sam doktor ale rika ze ty testy se nedaji vybec brat vazne a ze kdyz mi odezneli bolesti tak se je to v klidu, az by se vratili mam se zastavit.
pokracuji v trojici kapek od joails  a pravidelnem uzivani oresaku cerneho, pepre kajanskeho a česneku.
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #30 kdy: Prosinec 18, 2015, 08:35:11 odpoledne »
a zapomněl jsem spomenout křen, který jsem zařadil také do jídelníčku.
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #31 kdy: Prosinec 20, 2015, 08:21:46 odpoledne »
To je desny, jak ten clovek neustale mlaska. Ten musi mit ukrutnou chut na maso..
Praktikující cynik

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #32 kdy: Prosinec 21, 2015, 08:47:58 dopoledne »
ja na to chvili koukal ale nejak... teda detoxikuji se pravidelne par let, to vse o cem tam rikal tak beru jako zaklad , a nekdo to bere az jako takovy zaklad ze to musi davat lidem pres online webinar....
Zatim zustavam u krenu u cesneku kajanskeho pepre a Joalis kapkach....
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #33 kdy: Prosinec 21, 2015, 04:13:12 odpoledne »
Neomlovej se, diky tvymu linku jsem na jeho strankach objevil par vcelku zajimavych informaci.
Praktikující cynik

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #34 kdy: Prosinec 21, 2015, 04:19:03 odpoledne »
no jo ale link je pryc, proc jej smazal?
jako ja to pak vytahnul. urcite se nejake informace nekomu hodi ..
davam sem aspon link na hlavni stranku....  http://www.silaprozivot.com/
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #35 kdy: Prosinec 21, 2015, 04:36:00 odpoledne »
no jo ale link je pryc, proc jej smazal?
jako ja to pak vytahnul. urcite se nejake informace nekomu hodi ..
davam sem aspon link na hlavni stranku....  http://www.silaprozivot.com/
Tady ho mas jestli po nem touzis https://www.youtube.com/watch?v=eU-PrLZP0bA, zbytek je tam cos poslal.
Praktikující cynik

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #36 kdy: Září 02, 2016, 09:11:20 dopoledne »
tak aje to zpatky, jdu si ve stredu na vysledky testu..
ale kycle v perdeli..... lezim mazu se hrejivakem, kayansky pepr a ve stredu se uvidi.... asi chlamidie
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #37 kdy: Srpen 29, 2017, 05:21:50 dopoledne »
je podzim, lasky cas a kycle zacinaji bolet.
po praci si dam 42stupnovou koupel a vsechny mozne leky co na boleriozu beru.
zacinaji bolet kycle a to neni dobre znameni....
a sem v novy praci a este ve zkusebce, si nemuzu dovolit mesic prolezet na atb.
stetka soukenicka
kajansky pepr a papricky
koupele
klidovy rezim, klidna prace
a stejne se to opet rozjizdi....


a to sem chtel chystat drevo...
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #38 kdy: Srpen 29, 2017, 10:50:52 odpoledne »
S boreliozou jsem si užil své. _Flek se nevytvořil a po 9 měsícícj jsem  málem absoloval zbytečnou operaci kolene....Pak nové testy a ejhle máte protilátky na tohle svinstvo...Pak 2 kůry antibiotik a zaplať pánbůh....koleno se srovnalo, jen malíček je méně citlivý než dřív...A klíšťata nemám od té doby rád a trávu na zahradě sekám hoodně nakrátko. Jednou jsem jim málem vyhlásil chemickou válku, ale to by padla půlka zahrady, tak jsem nakonec odolal a omezil jsem se na hrozbu Deltametrinem....zatím se jen smějí, ale až se jednou navléknu do slušivého oblečku OPCH 70 - Atombordelu a vezmu rozprašovač bude s klíšťaty na zahradě zle 8)...

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #39 kdy: Srpen 30, 2017, 05:06:57 dopoledne »
zadny flek se nikdy nevytvoril....
vraci se to kazdy rok na konci leta
bolest v kyclich... muzete cvicit celi rok jogu, muzete slapat na kole....
nasazuji nejtezsi kalibr a snad to zabere.....
sekam taky a hodne kratko, hlavne sem zvolnil.... hodne zvolnil...
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #40 kdy: Srpen 30, 2017, 07:00:32 odpoledne »
Bartoloměji zkus si prostudovat vloženou přílohu, zvlášť tu pasáž jak přežívají zárodky ve chrupavkách, kloubních poudrech....A pak to přeléčit účinným antibiotikem, které tam najdeš také. Bohužel v Čechách se tímto neřídíme....Ale třeba to tobě a obdobně postiženým  pomůže. Nebo alespoň pro informovanost.

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #41 kdy: Září 12, 2017, 07:15:01 dopoledne »
https://www.vitalia.cz/clanky/lymeska-borelioza-je-lecitelna-ale-neopakujte-antibiotika/


zaujala mne veta
""Přítomnost protilátek neznamená nemoc. ""

To by znamenalo ze namam boleriozu ale jen nejaky artrozni reuma zapal na kyclich vzdy v zari...

fakt nemam na ty doktory chut....
jedine dva priznaky na zaklade kterych mi muj lekar odhalil boleriozu je bolest kycli a test na protilatky.....

po pravde sem posledne nasadil konskou mast a bolest zmizela......
inu je to na par let, ale k tomu doktorovy uz nejdu ani nahodoou....
budu pozorovat...
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7592
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #42 kdy: Září 12, 2017, 09:08:43 odpoledne »
Hold, po štyridsátke sa tomu vraví aj staroba.  ::)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #43 kdy: Září 12, 2017, 09:24:23 odpoledne »
Staroba začíná až později.

https://www.youtube.com/watch?v=19cLVgc9xK0&pbjreload=10

Mně vyšlo že mi je 22 - 29 let :D
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Jarek26

  • ***
  • Příspěvků: 135
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #44 kdy: Září 14, 2017, 09:40:39 odpoledne »
tak bolerieza vylecena, hodnoty klesli z 96 na 5 a  z 174 na 2 .
Ahoj Bartolomeji
vidím, že boj stále pokračuje, podla mojich vedomostí je choroba vyliečená až keď máš výsledky 0 vždy len 0. Ak máš čoby len 1, tak časom, niekedy po mesiacoch, niekedy po rokoch máš z tej 1 zase 80 či aj viac. To čo robíš je dobré, treba v tom pokračovať, ale skús si viacej zistiť o výzkume dr. Raymonda RIFEho, alebo jeho pokračovateľky Hulda Clark (napísala knihu Revoluce v léčení všech nemocí). A na základe týchto nových informácií skús do tvojho liečebného plánu niečo pridať. S pozdravom Jarek
"V ZDRAVOM TELE ZDRAVÝ DUCH"

SoňaR

  • Host
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #45 kdy: Září 14, 2017, 10:12:20 odpoledne »

"Bohužel neexistuje žádný test, který by vám zcela jednoznačně potvrdil, že vaše zdravotní obtíže způsobuje právě borelioza, nebo naopak prokázal, že boreliozu nemáte, nebo že jste z boreliozy vyléčeni. Není žádná souvislost mezi hodnotami v laboratorních testech a aktivitou infekce, nebo potížemi, které infekce způsobuje. Pokles protilátek neznamená uzdravení a jejich zvýšení také není známkou zhoršení nemoci. Vysoké množství protilátek neukazuje na vážnější onemocnění, než má pacient s nízkými výsledky, nebo imunodeficitní úplně bez protilátek. V těchto případech může ukázat infekci až přímá diagnostika - nalezení borelií pod mikroskopem, nebo nalezení boreliových nukleových kyselin pomocí speciálních metod. Přímé metody jsou ovšem málo citlivé, a tak produkují velké množství falešně negativních výsledků. Navíc, ne každá laboratoř je spolehlivá. Z těchto faktů vyplývá, že laboratorní testy mohou podpořit vaši diagnozu, ale rozhodně nejsou směrodatné pro léčbu ani pro vývoj vaší nemoci. Pokud vám lékař řekne: "tímto testem vyloučíme boreliozu", nebo "vidím na testech, že jste vyléčen/a" jděte jinam. Diagnoza je vždycky individuální, a provádí se na základě anamnézy, současných potíží pacienta, kombinací více druhů testů a případně i empirickým testem reakce na antibiotika. Toto s vámi pravděpodobně váš obvodní, ale ani žádný specializovaný lékař iniciativně řešit nebude. Je to na vás.....

Laboratorní testy, i přes svou nespolehlivost, jsou pro vás důležité ze dvou důvodů:

Pokud váháte nad svou diagnozou a způsobem léčby, dokument z laboratoře vás může ujistit, že jste na správné cestě. Navíc během léčby chronické boreliozy mohou protilátky nejdřív vzrůst, což je známkou správného postupu - imunitní systém znovu bojuje s infekcí. Jakmile se budete uzdravovat, měly by nejprve klesat IgM protilátky a stoupat IgG, poté IgM vymizí a IgG začne také klesat. To je ovšem ideální případ při správné léčbě a plně funkčním imunitním systému.
Váš lékař bude klidnější a bude mít podklady pro jednání se zdravotní pojišťovnou, aby vás mohl správně léčit, pokud budete mít pozitivní laboratorní testy. Ne každému se podaří najít spolupracujícího lékaře, ale pokud ho máte, važte si ho, vzdělávejte si ho, pravidelně k němu choďte na testy a informujte ho o průběhu léčby...."


zdroj: http://www.borelioza.cz/cs/diagnostika/


Offline Jarek26

  • ***
  • Příspěvků: 135
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #46 kdy: Září 14, 2017, 10:50:05 odpoledne »
OK a toto pramení od tých vzdelaných a veľa vážených MUDRcov, čo nevedia vyliečiť žiadnu autoimunitnú chorobu, iba ju pekne doživotne akože liečia a po zbytok svojho života si u nich vedená ako chronický pacient, alebo od ľudí čo pozerajú na človeka komplexne ako na jeden organizmus a podľa toho aj liečia a aj vyliečia?

SoňaR

  • Host
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #47 kdy: Září 15, 2017, 12:00:52 dopoledne »
Článek pojednává o možnostech diagnostiky boreliózy a byla to informace pro Bartoloměje. S čím konkrétně ve vybraných odstavcích nesouhlasíš? Jedna část dokonce podporuje část tvého předchozího tvrzení, tedy že snížení hodnot nemusí znamenat zlepšení stavu. Bohužel ani 0 neznamená jistotu vyléčení.

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #48 kdy: Září 15, 2017, 05:32:53 dopoledne »
momentalne stadium.
u doktora sme nebyl rok, nebyl sem tam ani pro posledne vysledky testu na protilatky
celi rok pohoda az ted opet v zari bolesti kycli, pridalo se i koleno, coz mne prekvapilo a zkusil sem tedy jit jinim smerem a vse sem namazal konskou masti. mazu 3 krat denne a bolesti nejsou zadne, jestli to zari preziju takhle, tak to beru tak, ze sem tu boleriozu ani nemel.
ono cert vi. to vis ze to pozoruji...
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Lymská nemoc - Borelioza a její koinfekce
« Odpověď #49 kdy: Září 16, 2017, 10:19:35 dopoledne »
OK a toto pramení od tých vzdelaných a veľa vážených MUDRcov, čo nevedia vyliečiť žiadnu autoimunitnú chorobu, iba ju pekne doživotne akože liečia a po zbytok svojho života si u nich vedená ako chronický pacient, alebo od ľudí čo pozerajú na človeka komplexne ako na jeden organizmus a podľa toho aj liečia a aj vyliečia?

A nějaké konkrétní výsledky - tzn. třeba kontakt na někoho 100% vyléčeného, nebo aspoň léčitele by - při vší úctě - nebyl?
Děkuju
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.