Autor Téma: Začít znovu od nuly...  (Přečteno 1223 krát)

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Začít znovu od nuly...
« kdy: Září 11, 2015, 10:47:46 odpoledne »
Dokážete si představit, že byste tady teď hned všechno opustili a někde jinde začali znovu? Peníze by Vám vystačily akorát na pořízení menšího pozemku (okolo 1000 m2) s malou chatičkou a zdrojem vody (potok), a dorazili byste tam jen se dvěma kufry osobních věcí dejme tomu před začátkem jara. Pozemek oplocený proti divé zvěři u slušné silnice, do nejbližšího města pár kilometrů... Je mírně zvlněný, travnatý a je tam slušné množství stromů, půda je normálně úrodná, stav škůdců normální.
V chatce jsou kamínka, postel, stůl a židle.

Měli byste určitou částku na měsíc, dejme tomu ve výši místního průměrného platu, kterou byste si museli odpracovat (8 hodin v pracovní dny), a museli s penězi vyžít s tím, že byste neměli jistotu, jak dlouho si takto pravidelně budete moct peníze vydělávat, protože tento příjem může ze dne na den vypadnout a pro jinou práci ani podnikání na novém stanovišti povolení nemáte...

Na novém místě byste museli platit elektřinu, internet, mobil, zdravotní pojištění a zkraje veškeré nakupované jídlo a vybavení. Jako zdroj materiálu byste mohli využívat místní recyklační dvory.

Nové stanoviště je v mírném pásmu odpovídajícímu našim klimatickým poměrům, v oblasti s velmi nízkou kriminalitou. S sebou si nesmíte přivézt žádná semínka ani zvířata.

Místním jazykem se domluvíte, ale přicházíte sami - rodina přijede možná později, možná taky ne. Šance jezdit domů je omezená vysokými náklady na cestu.

Riskli byste to s tím, že vybudujete pro rodinu nové zázemí?
Co byste si vzali za osobní věci?
Co byste v jakém pořadí dělali a kupovali?

Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #1 kdy: Září 11, 2015, 11:05:54 odpoledne »
Přiznám se že vůbec ted nevím. Ani na to nemám teď kapacitu, ale je to zajímavá úvaha. Zkusím popřemýšlet.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7584
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #2 kdy: Září 11, 2015, 11:17:52 odpoledne »
K comu tato uvaha? Ja som zacinal uz vela krat. Teraz uz dufam naposledy  ??? ???
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline TNT1973

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1803
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #3 kdy: Září 11, 2015, 11:24:59 odpoledne »
co tym sledujes Ormien?ako ze sa mam vžit do koži imigranta ktory prichadza do europy?
moju rodinu by som nikdy neopustil!radsej by som sa vzdal myslienky odist niekam kde sa da zacat odznova,alebo by som sa pokusil dostat sa tam aj s rodinou.ale nikdy by som rodinu nenechal na mieste s ktoreho ja musim utiect preto lebo je to nebezpecne a mozem tam prist o zivot
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

         nacelnik Seattle 1854

Offline Magnity

  • ***
  • Příspěvků: 169
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #4 kdy: Září 12, 2015, 02:23:53 dopoledne »
Spominane podmienky by boli pre zaciatok viac ako idealne, uz som sa ocitla aj v daleko horsej situacii :D Jedine si neviem predstavit,ze by som so sebou nemala urcitych rodinnych prislusnikov a svoje zvery, aspon nutnu cast by som nejak zabezpecila. Cize podmienky su brnkacka, plus rodina  Tazko sa zacina spod rozbombardovaneho mosta s nizkou radioaktivitou v okoli... :D Hm, asi pozeram moc scifi.
Ak zlyhá plán A, je tu stále plán B, ak zlyhá B, je tu možnosť C, ak padne C... abeceda má stále dosť písmen. ;)

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #5 kdy: Září 12, 2015, 06:35:01 dopoledne »
Je logické, nebrat s sebou rodinu do nejistoty a připravit jim lepší podmínky.Nový začátek bývá mnohdy požehnáním, člověk se odstřihne od staré hegemonie.....
Chatka s kamínkama je vše, co člověk potřebuje k životu, i s blízkými. Vzít si s sebou nářadí k práci, náčiní do kuchyně, hadry.
Záleží, kolik let je stěhujícímu se člověku, jestli s tou krajinou máme nějaké dřívější zkušenosti, zdali je rodina souzdržná, děti malé či velké.....Taky je důležité, z jakých poměrů odcházíme.... zdali z dostatku a míru, nebo bídy a války....Je mnoho promněnných, které se těžko dedukují.
Všichni doufáme, že jsme začali naposledy, doufáme v lepší zítřky, začínat se nám moc nechce, i když to může být jediná možnost....
První bych investoval do fůry hnoje u místního sedláka, ten bych hned zaryl a snažil se snížit svoje náklady k vytvoření rezerv.
Pro mne, jako usedlého rolníka to je velice těžké rozhodování, opustit svůj svět, svoje jistoty, rodinu, přátele, přírodu, .....

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #6 kdy: Září 12, 2015, 08:09:25 dopoledne »
Nedokážu si to představit.

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #7 kdy: Září 12, 2015, 11:44:57 odpoledne »
Díky, Setíku - můžeš prosím přibližně uvést, kdy a kde jsi psal o čtyřech kompostech? Předpokládám, že jako všude, i tam by se dalo domluvit v okolí, že si za posekání pozemku budu moct seno odvézt. Moje představa prvního roku jsou "Sahawovy jámy", čili vyhloubení jam, do kterých se soustředí kompost a které se osadí a důsledně zamulčují - tak, aby bylo aspoň částečně jídlo na zimu i pro slepice (brambory, dýně, slunečnice, kukuřice).

Nejde mi o přiblížení situace imigranta. Zvažuju možnosti vyklizení pole v zájmu záchrany svých dcer a vnoučka před tím, co se tu neodvratně blíží. Uvažuju o přesunu na Nový Zéland, bohužel ale nemám prostředky na zakoupení většího pozemku a zřejmě ani šanci na získání pracovního povolení, protože neovládám žádné z povolání, které by uvítali, o mém věku nemluvě. A na možnost překládat anebo důchod jako příjem se podle mého názoru už nelze spolehnout ani tady - ve chvíli, kdy přijdou problémy, odpadne obojí. Pak bude asi lepší být bez peněz v klidné zemi, kde lze aspoň bez nebezpečí žít, než zůstat bez peněz tady v trvalém ohrožení. I v klidu a míru neustále bojuju se snahami řemeslníků okrást každého, kdo jejich řemeslu nerozumí, a v situaci, kdy bude zle, půjde veškerá morálka do háje velmi rychle.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #8 kdy: Září 13, 2015, 07:28:26 dopoledne »
Tak to je reálnější. Představa, že člověk od rodiny začne žit někde jinde bez rodiny, tak ne to obrovský tlak. K tomu tak omezeny rozpočet a malý pozemek je něco pro mně nepředstavitelné.

První věc bych šetřil peníze na 2 roky. A pokud by to mělo trvat dlouho, tak bych začal očekávat naklady dokud to jde.Tedy stát se extrémním minimalistou, ale jít do toho jako extrémní minimalista je hloupost.

Zkontaktoval bych místní českou komunitu  a získal od nich co nejvíc informaci.Jako jestli jde umístit na pozemek karavan nebo postavit postavit chaticku atd. Ale to jsi asi už udělala.


Offline TNT1973

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1803
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #9 kdy: Září 13, 2015, 07:57:53 dopoledne »
Ormien
ale to by si musela odist uz teraz,aby si stihla pre deti vytvorit urcite zazemie.to znamna mat na zelande pracu,ubytovanie,popripade nejaku financnu rezervu aby mali deti za co prist za tebou ak by nestihli popredavat majetky atd.vytvorit skromne zazemie moze trvat aj niekolko rokov.a to nehovorim o tom ze by si odisla do uplne neznameho prostredia vo svojom veku a takpovediac naslepo.naslepo v tom vyzname,ze zatial nevieme povedat ako dopadne europa.mozno rusi daju do poriadku syriu a europa sa konecne dohodne a zjednoti sili a prostriedky a vsetkych utecencov zacnu odvazat naspet do syrie alebo libye.aspon takto by som si to prial ja.mozno sa vsak mylim a stretneme sa v nejakom lietadle smer new zealand,ale to by som urobil az ako krajnu moznost ak by uz bolo jasne ze europa padne.mam rad svoju vlast,tu som doma a tak to ma byt.bol som vo viacerych krajinach a viem ze vsade nas(obyvatelov strednej a vychodnej europy) maju za podradny narod a nikde niesme vitany.
pre taky pripad(pad europy,vojna) som mal scenar ze sa dopravim cez madarsko,rumunsko a grecko az do afriky a odtial letecky na NZ.ale kedze je v sucastnosti celi juh vcetne afriky destabilizovany asi sa najprv stiahnem do ruska a odtial NZ.dufam ze rusko padne v europe ako posledne(radsej nech nepadne vobec)
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

         nacelnik Seattle 1854

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #10 kdy: Září 13, 2015, 11:03:23 dopoledne »
Díky, Setíku, Tvou jistotu, že to Evropa přežije, bohužel nesdílím. Než se sjednotí, bude tu těch cizích moc, většinou odhodlaní pro šíření islámu umřít, naprosto bezohlední a bezcitní. Nebudou šetřit nikoho. Na destabilizaci Evropy stačí ve stejném okamžiku atentáty v klíčových bodech a Evropa se poskládá jak domeček z karet. A to oni dobře vědí.
Mé děti se mnou v této fázi určitě nebudou chtít jít. Mají takové ty sluníčkovské sklony, podle nich jsem blázen. Mám v Austrálii tchýni, skvělou ženskou, která s mým donjuanovským tchánem vydržela skoro 20 let - za pár dní za ní letím se domluvit, jak to vidí ona, a pak uvidím.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #11 kdy: Září 13, 2015, 11:27:17 odpoledne »
Ormi, nebylo by lepší, snadnější a bezpečnějsí vyflajznout se na chatařskou kolonii za Brnem a místo emigrace najít nějakou malou dědinku na periferii periferie? Kde lidi ještě pořád držej dokopy a jsou naprogramovaní na strávení života v kruhu pořád té samé stejné stovky lidí?
Nemám chatu v chatařské kolonii, nýbrž na takřka úplné samotě:) Je tak daleko od nejbližší vsi, že má slušnou šanci na to, že zůstane ušetřená "návštěv". Ani malá dědinka na periferii periferie nezůstane ušetřená útoků dobyvatelů a současně rabování ze strany hladových a zoufalých lidí. To nechci zažít.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #12 kdy: Září 14, 2015, 12:18:18 dopoledne »
Tak si říkám, jestli ten rozvod se Sofií nebyl hloupý nápad.. Ještě před měsícem jsem byl rodinný příslušník občana Ruské Federace a teď už jsem zase jen české hovno u cesty..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline TNT1973

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1803
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #13 kdy: Září 14, 2015, 05:13:06 dopoledne »
Setik
nezučastnenost by ti v PA dobe netrpel nikto,to mi ver.ale iny nahlad na vec sa naopak vzdy zide
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

         nacelnik Seattle 1854

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #14 kdy: Září 14, 2015, 06:07:42 dopoledne »
To je pravda, nezúčastněnost v kolektivním projektu je zrada.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #15 kdy: Září 14, 2015, 08:32:54 dopoledne »
To všechno jo, to chápu, ale vždy máme na vybranou. Budeme součástí komunity, nebo ne, založíme vlastní komunitu, nebo ne,....když už se rozhodneš k čemukoli, pak se budeš muset svému rozhodnutí podrobit, nebo tě ostatní zatratí, jako slabomyslného a NESPOLEHLIVÉHO.To bude takovej černej cejch na čele a když tě někdo potká, ani se pokřižovat nebude moci.Taková hrůza to bude.
Bejt spolehlivej je totiž mnohem důležitější, než bejt chytrej, nebo šikovnej.
Dnes to ještě nechápeme, jednou to bude limitní a zásadní  informace.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #16 kdy: Září 14, 2015, 08:40:59 dopoledne »
Když se vrátím k tomu začít od nuly...

Já to vidím jako totál krizovku, když všechno ostatní selže. Když prostě není jiná možnost. Když prostě setrvání na místě bude znamenat smrt (třeba zůstat v Neměcku koncem 30 let minulého století a jste k tomu židi).

Takže, jo, jeto krozovka, pokud všechno ostatní selže. Jinak je dost nejisté opouštět zázemí, které máme vybudované (teda, pokud nějaké máme, pak neplatí to první).

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #17 kdy: Září 14, 2015, 09:14:18 dopoledne »
No jo, ale upřímně, pokud chceš vzít kramle, musím mít k tomu všechny předpoklady. Nikdy nebudeš vědět, jestli se budeš moci vrátit, budeš si muset být jistý, že nepůjdeš do horšího, a taky zůstaneš sám, bez přátel, bez zázemí, bez blízkých, bez rodné hroudy, bez poselství a svazků předků.
To všechno je třeba vzít v potaz. Nu, a tak je na každém, jak se s tou myšlenkou srovná.
Někomu to půjde, jinému vůbec a bude pro něj třebas přijatelnější smrt v boji. Každý to vidíme jinak. Já sám mám poslední útočiště u kámoše na špičce boty.... Ale, tam vládnou úplně jiné pravidla, jiná mentalita, jiní lidé, jiné povětří a jiný smysl pro spravedlivou odplatu...... Doma jsem doma, mám svůj stín, svoji vodu, potravu, svoje léno pro potomky, svůj svět, práci, přátele, rodinu. Domov je tam, kde vám je dobře a kde vás mají rádi.
Situace se může vyhrotit a taky nemusí. A dostat se někam daleko, na zéland nebo austrálie bude potíž s letadlem.
Lodí přes suez, nebo kolem mysu horn a přes gibraltar to taky bude terno, kor když se to rozjede.
Já sám jsem na rozpacích, dostat se po ose do špičky boty a jel jsem tam stokrát.
Člověk míní a pámbůh mění.....

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #18 kdy: Září 14, 2015, 10:26:39 dopoledne »
Jo a ještě, doplním reakci k tomu, co je v úvodu...to jako že sám a rodina možná později (z toho plyne, že taky nikdy už dorazit nemusí)....

Já to beru tak (a možná idealistiky, naivně, hloupě ... každý ať mě onálepkuje jak chce), že na mě nezáleží. Záleží na rodině, na dětech, na manželce, která je hlavně vychovává ... a jaksi si numím představit, že bych zvedl kotvy, stará sbohuem, políbil děti na čelo, udělal křížek a hurá kamsi za kopečky budovat lepší budoucnost. Prostě si to nedovedu představit. Moje místo je po boku méženy a vedle mých dětí. Tam patřím a pokud se něco totálně posere, tak buď zvedneme ty kotvy všichni a půjdeme všichni, nebo zemřu jako první se zbraní v ruce a krok před svou rodinou. Nevím, možná je to hloupé, ale já bych nemohl žít s tím, že jsem nechal ženu a děti někde ve zničené zemi v nejistotě materiální a s obavou o jejich zdraví a život a žil si někde jinde...

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #19 kdy: Září 14, 2015, 08:57:10 odpoledne »
Chci obrátit pozornost k tomuhle: podívejte se líp na převládající témata tohoto fóra. To jsou imigranti, imigranti, imigranti, očkování a infekce paní intolerantní zubařky, zakládání vláken, které část aktivního fóra nevidí jen proto, že někdo někomu parkrát načechral peříčka blbým způsobem a tady je rovnou vlákno jinak racionální ženské, která ze strachu a nedůvěry v okolí zvažuje útěk se dvěma kufry z východoevropského Hobitína na bouřný sopečný ostrov na druhé straně planety.
Ad "vlákna, které část aktivního fóra nevidí jen proto, že někdo někomu parkrát načechral peříčka blbým způsobem" - vysvětlení nechám na Saladinovi. Asi jsem Ti měla vysvětlit já, o co jde, protože na základě mé přímluvy tam máš přístup.

Asi jsem staromódní hysterka. Dřív se schopnosti počítat se všemi variantami, promyslet je předem a být na ně připraven říkalo prozíravost. Dřív měl stát armádu mužských, z nichž vojně unikla jen minimální část, takže v případě hrozby byla vysoká pravděpodobnost, že nestrčí hlavu do písku a nebudou vrtět ocasem vetřelcům na uvítanou. Dřív se považovalo za normální, že se ženská bojí o své děti a má strach ze surových barbarů, tím spíš, je-li sama...

Když jsem zvažovala změnu podnebí jako jednu z variant, jak svým dětem vytvořit bezpečné zázemí pro velmi reálnou perspektivu, že se tu začnou roztahovat muslimové, napadlo mě, že to je vlastně zajímavé téma, protože si člověk při promýšlení možných scénářů a zvažování jejich reálnosti a proveditelnosti uvědomí, jak málo vlastně ke štěstí potřebuje. A bylo z mé strany evidentně naivní očekávat, že se tady dá diskutovat jen o meritu věci, aniž by se mi dostalo pohrdání, že utíkám z boje a zbytečně vyšiluju. V každém případě děkuji za lekci.

A ještě jeden detail: před 2. světovou válkou spousta lidí varovala před Hitlerovou zhoubnou ideologií. Všem se dostalo ze všech stran okřiknutí, že zbytečně malují čerta na zeď. Proti zlu, které čeká nás, bylo nacistické Německo jen slabým odvarem zla.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #20 kdy: Září 14, 2015, 09:34:56 odpoledne »
Setíku, ty jedna sugesce, máš málo empatie na to, abys pochopil pohnutky druhých a málo fantazie na to, abys pochopil širší souvislosti.....
Já otevřeně závidím a obdivuju tu míru odvahy a osobní svobody. Sebrat se a jít.... hej, my jsme chlapi a máme bobky odjet pitomý tisíc kiláků. Není to tak jednoduché, jak se zdá, taky má málokdo z nás takovou jazykovou výbavu, aby byl pevnej v kramflekách.

.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7584
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #21 kdy: Září 14, 2015, 11:33:17 odpoledne »
Nemam kam zdrhat. Ak bude zle u nas, bude uz asi vsade. Preto beriem za zaklad preperstva nedopustit to....
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #22 kdy: Září 15, 2015, 06:27:15 dopoledne »
Nemam kam zdrhat. Ak bude zle u nas, bude uz asi vsade.

Jojo. Také mám občas dojem, že jsme jak Roklinka v Tolkienově světě. Odlesk starých relativně dobrých časů.  :-\
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #23 kdy: Září 15, 2015, 07:59:22 dopoledne »
A čo budete robiť v prípade PA  v cudzom svete na opačnom konci sveta ?
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #24 kdy: Září 15, 2015, 08:21:20 dopoledne »
Víš Ormien, já v té své filipicejsem asi nějak zazdil to, co mělo být nejdůležitější, a to je to, že bych nešel bez rodiny. Prostě neumím si představit, ža bych nechal rodinu někde, kde je horká půda a sám šel někam za bezečím. Prostě to si představit neumím. Jinak, sebrat rodinu a jít už je o něčem úplně jiném a to bych si představit uměl docela dost živě.

Shodou okolností se mi velice zamloouvá taky Austrálie. Docela se snažím udržet si přehled o zajímavých nemovitostech na www.farmbuy.com V Austrálii jsou totiž zemědělské nemovitosti docela dostupné i pro našince (neříkám levné, ale dostupné) a je tam docela zajímavá nabídka farmiček od několika haktarů až po megafarmy o desítkách tisích hektarů. Doporučuju jako studijní materiál.

Austrálie má další velikou výhodu, mluví se tam normálním jazykem, žádná svahilština a podobně. Prostě AJ mi vyhovuje, když by to teda už nemohla být čeština. Navíc, mají docela přísnou imigrační politiku a hlavně jsou odděleni oceánem, takže asi nehrozí, že tam bude hned tak nějaký problém. Navíc, pokud tam člověk dorazí cice jako imigrant, ale k tomu má na lodi dva tři kontejnery majetku a v kapse vlastnické dokumenty od nemovitosti (třeba právě tý farmy) v Austrálii, k tomu nechce od státu žádné milosti, ale hodlá na tom svým začít okamžitě podnikat, pěstovat a produkovat, k tomu ještě třeba nějaké řemeslo, nebo prostě cokoli a k tomu platí daně, tak nebude mít problém jako imigrant, který přijede s batůžkem, prázdnou kapsou, bez zázemí a bude se domáhat sociálních jistot.

Tohle mi domasamozřejmě zdaleka zatím neprojde, ale je to jedna z alternativ, jak přežít. Nevěřím, že průser přijde rychle. Bude to chvíli trvat a bude to nejspíš postupné (tedy, pokud to bude něco náhlého, nemá moc cenu zvedat kotvy ze zajištěného domova), no a tak budou jistě ještě nějakou dobu fungovat lodní trasy (případně letecké) a vždycky lze naložit těch pár kontejnerů a vzít kramle. Bohužel na to, mít záložní domov v Austrálii už nyní jaksi nemám prostředky.

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #25 kdy: Září 15, 2015, 09:17:44 dopoledne »
Podívejte se líp na převládající témata tohoto fóra. To jsou imigranti, imigranti, imigranti, očkování a infekce paní intolerantní zubařky,
Setiku, kecy, kecy, kecy. Imigranti jsou dnes ne desinformace a strašení, ale realita.
Ale že mě napadáš kvůli očkování, infekci a zdravotnickému zásobování????
Jen bych si přála, aby se tě to nikdy netýkalo.
Díky K.vancuro, že jsi napsal, že i tvoje máma zdrav.zásoby dělá.
Co z toho, že budete mít jen zásoby jídla. Přijde epidemie a na jídlo mít chuť určitě nebudete. ;D ;D ;D
A napadání Ormien také nebylo košer.

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #26 kdy: Září 15, 2015, 09:34:30 dopoledne »
Zpět k jádru věci:
@rodina - děti by se mnou nešly, jsou nakažené sluníčkářstvím a i když obě mluví anglicky, nemají "vhodná" povolání a nejsou zvyklé makat manuálně. Jsem jezevec, jsem zvyklá být sama a nedělá mi to potíže. Jsem zvyklá pracovat a z toho prostého důvodu jsem bez partnera - dnes by všichni nejradši jezdili na dovolenou, na kole, hrát squash a tenis a bavili se a na to já nejsem. Manuální práce mě baví a je dobrou relaxací proti neustálému sezení u počítače při překládání.

V Austrálii mám tchýni, ale Austrálie už je taky prolezlá muslimy a Asiaty, a to velmi. Proto se tchýně snaží mi to vymluvit, ale mě se líbí NZ právě proto, že to je "díra, kde lišky dávají dobrou noc", takže to tam nikoho moc netáhne.
@plenty:
Z NZ bych mohla spokojeně překládat dál a přitom začít budovat soběstačné hospodářství, přičemž nemám problém se zapojit do místních aktivit (i církevních, jsem sice ateista, ale víru ostatních respektuji a nemám s tím problém) a pomáhat - práce se nebojím. Věřím, že bych vybudování soběstačného hospodářství tak do tří let zvládla, ale na to už je pozdě. Na cokoliv je pozdě. USA tady plánovaly válku už v srpnu a září, máme štěstí, že se jim to nepovedlo, příště ale takové štěstí mít nemusíme.

Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #27 kdy: Září 15, 2015, 09:49:54 dopoledne »
Štiko, mě jen hodně mrzí, že moje mamka zrovna není ukázkový prepper, dokonce, jak jsme se domlouvali ohledně kontaktu mezi vámi, hodila to ze stolu, protože bude pořád dobře. Takže i hromadění lékařských zásob nemá nic společného s prepperstvím, ale čistě s praktickým použitím a historickou zkušeností.

Nevím, jak jsi na tom byla v začátcích ty (ani netuším, kolik je ti let, takženevím, jaký můžeš být ročník a tedy v jaké době jsi začínala / fungovala), ale když začínala máma, i těch 12 - 15 km do města do nemocnice bylo daleko, standardní pravidelné zásobování taky nic moc, tak prostě ve vesnické ordinaci musela mít všechno možné i nemožné a prostě musela být samostatná co do techiky, vybavení, materiálu i léků. A to jí zůstalo. Dělal lákařskou družinu, takže byla prostě zásobená i pro krizové okamžiky, kdyby náhodou něco počínaje chemickým  / jaderným útokem, přes to, že bouchne v Pardubicích chemička a konče tím, že v Čáslavi spadne letadlo nebo se srazí vlak s autobusem.

Takže od té chvíle jí zůstalo to hromadění materiálu, jinak ale podle ní bude krásně, super, dokonale, všechno je v pořádku, nic jí nehrozí a proč se tedy starat a proč se tedy obtěžovat takovými myšlenkami, zkazilo by jí to den.
 
Bohužel....jinak, ať už jsou její pohnutky jakékoli, jsem rád, že má vybavenou ordinaci na vesnického doktora značně nadstandardně, počínaje sterilací, EKG, holterm, měřením cukru, vakuovky, trauma sety a tak dál

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #28 kdy: Září 15, 2015, 11:01:47 dopoledne »
"Proč si takové zázemí pomalu ale jistě nevybudovat tady, kde je člověk doma? "

Protože je jedna skoro 100% jistota. Sice nikdo neví kdy, ale příští velké světové bojiště bude skoro jistě Evropa. Bohužel.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #29 kdy: Září 15, 2015, 11:12:34 dopoledne »
Dokud bude v Rusku Putin, Lavrov  a Šojgu tak nebude..

Tenhle triumvirát je neustále krok napřed před každým hajzlem, co by rád válku.

Globální elita nás chce pobít, ale ne pomocí jaderné války - vědí, že se nemají kam schovat. Takže to udělají ekologicky - zřejmě přes očkování a hladomory.

Americká státní elita chce válku v Evropě z čistě ekonomických důvodů - aby zachránili, nebo co nejdéle udrželi při životě již v podstatě odepsaný US dollar. Protože je odepsaný, tak se jim to nakonec nepovede. Globální elita, Rusko, Čina a další země BRICS nedovolí rozpoutat válku v Evropě. Každý den, kdy se neválčí jsme blíže a blíže ke konci americké hegemonie. Oni to neumí, vždycky dělali jen svaly, nemuseli myslet, myšlení a strategii VŽDYCKY DODÁVALA  globální elita.

Bude to průser, až půjde dollar do kytek, ale není důvod se kvůli tomu někam stěhovat. Ještě bude jedna krize, kterou se povede zažehnat a pak pozvolna dollar zmizí ze světa a stane se z něj nekonvertibilní, inflační a infekční měna hispánců žijících v Texasu :D
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #30 kdy: Září 15, 2015, 11:22:32 dopoledne »
Saladine, ona to konec konců nemusí být aspoň ze začátku válka jakože velmoc A proti velmoci B ... ono to klidněmůže být tak, že Bavoři proti imigrantům (příklad) a rozjede se to. Pak do toho zasáhnout třeba Francouzi a Němci si to nedají libit ... a i bez požehnání velmocí to může být zajímavé...ty státy to byl jen příklad, osobně vidím nebezpečí právě v těch občanských nepokojích a že si jedni půjdu po krku s druhýma. A rozjede se to teprve pak. Na tuhle jiskřičku už je tady teď dost sucho, aby se mohla rzhořet.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #31 kdy: Září 15, 2015, 11:49:43 dopoledne »
Však také zdroje Ruska jsou to, oč tu všem běží..

Bavoři nejsou debilové. Angelu pošlou na Floridu a udělají si doma pořádek..

Jako to říkal ten starý žid, když se Turci v hospodě radovali, že už je jich v Německu tři miliony.. Řekl jim: "hoši, já si pamatuji dobu, kdy tu žilo šest milionů židů"..

Ty imigranty tu máme za trest, že nechceme táhnout na Rusko. Američani trestají své loutky, které nedostatečně nadšeně plní rozkazy. V Německu je stále americká okupační armáda, ví to někdo z vás? Česko a Slovensko nejsou suverenní země, ale protektoráty. Celá Evropa je více či méně US protektorát.

Když se daří se tu více, tu méně vzpírat se pod tlakem veřejného mínění a domácích elit takovým přizdisráčům jako je Hollande a Merkelová, tak na tom nejsme zase tak zle. Zeman v Pekingu odvedl kus dobré práce. Širokorozchodná Hedvábná stezka nakonec skončí v Čechách a povede přes Slovensko a Ukrajinu, jen co si LLR a DLR udělají na Ukrajině pořádek a bude možné tam něco seriózního budovat.

V Evropě je jediný zdroj, a to je kvalifikovaná pracovní síla schopná znovuvybudovat rozbitý kontinent za úvěry z USA, případně znovuosídlit USA, až budou utíkat před Evropským Chalífátem. Jenže tohle se USA nepovede.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #32 kdy: Září 15, 2015, 01:16:09 odpoledne »
Setíku, ty jedna sugesce, máš málo empatie na to, abys pochopil pohnutky druhých a málo fantazie na to, abys pochopil širší souvislosti.....
VŠICHNI trpíme nedostatkem empatie na to, abychom chápali pohnutky druhých, a někteří (včetně mě) mají navíc málo informací - tady nejde o fantazii ani omylem.
Zkuste si přečíst anebo poslechnout:
https://www.youtube.com/watch?v=JBhe5noRT7U
Není to Putinův projev, odkaz na Putinův projev je jen doplněním - je to velmi detailní a zasvěcená analýza současné situace ve všech souvislostech.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #33 kdy: Září 16, 2015, 07:48:02 dopoledne »

Celá Evropa je více či méně US protektorát.

Celá Evropa a USA jsou protektorátem globálních elit. USA byly kdysi země, kam lidé šli začít nový život, země plná příležitostí a svobody. A co z toho zůstalo. Ta doba už je pryč. Ovládli to mocní.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #34 kdy: Září 16, 2015, 09:23:55 dopoledne »
Já se vrátím ke své myšlence o válce v Evropě. Jasně, moc zdrojů tady nezůstalo, kromě toho tady jak psal Saladin. Ale pořád víc a víc mám pocit, že se svět snaží vrátit k myšlence merkantilismu, tedy že jeden stát může bohatnout jen  na úkor státu jiného (klidně si tam místo slova stát dejte skupina, monopol, firma, to je celkem jedno). SIlná Evropa je noční můrou USA. Nedej bože silná Evropa ve spojeneckém paktu s Ruskem, případně podporovaná nebo s přímo zapojenou Čínou. To je černá můra USA a jejích kapitánů průmyslu a obchodu. Znamenalo by to totiž totální kolaps zaatlantické ekonomiky a pád do černé díry, ze které není v rozumném časovém horizontu počítaného na generace a nikoli roky návratu.

Pro USA je daleko výhodnější mýt tady zpátky roztříštěnou evropu, kde jedni jsou pro USA, jiní pro Rusko a jiní zase ani tak a ani tak. Úplně nejlepší by bylo, kdyby tyto státní útvary tady nezi sebou vedli bojůvky (nebudu tomu říkat válka), protože pak se nemůžou odpoutat od USA tak jednoduše a skoro jistě se nemůžou spojit s Ruskem nebo Čínou. Takže esenciálním zájmem USA je podle mě nejednotná evropa, nejlépe roztříštěná a rozhádaná, nebo ještě něco víc, protože když dojde k destrukci, bude tady prostor pro injekce z USA na následný rozvoj, tedy super kšeft pro USA bankéře a majitele bank, což zase ve své podstatě posílí USA a oddálí jejich pád.

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #35 kdy: Září 16, 2015, 09:59:37 dopoledne »
Pro USA je nejvýhodnější mít jednotnou Evropu bez Ruska. Ideálně spojené státy evropské. Lépe se s jednotným útvarem jedná. Proto mají rádi různé Saudy apod. protože jednají s jedním oligarchou/monarchou.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #36 kdy: Září 16, 2015, 10:05:04 dopoledne »
Anakine, možná že jo, ale ta jednotná evropa nesmí být jednotná moc, protože pak by představovala docela slušnou sílu. A daleko líp se jedná se slabým partnerem než s partnerem silným a sebevědomím.

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #37 kdy: Září 16, 2015, 10:18:25 dopoledne »
Pro USA je nejvýhodnější mít jednotnou Evropu bez Ruska. Ideálně spojené státy evropské. Lépe se s jednotným útvarem jedná. Proto mají rádi různé Saudy apod. protože jednají s jedním oligarchou/monarchou.
Na druhou stranu než jednat se sebevědomým Kadáfím, tak ho raději svrhli a jednají s deseti provinčními radami. Američané sledují svoje zájmy. (Jako každý stát, ale ne každý stát tvrdí, že tím bojuje za civilizaci. ;-) )
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #38 kdy: Září 16, 2015, 01:52:18 odpoledne »
Pokud člověk umí slušně anglicky a německy, tak si může slušně vydělat peníze pomocí blogu. Mít stálých 100-200 uživatelů zajistí příjem 100-200 tisíc korun ročně. Kladně bych si vsadil, že takový příjem bude mit. Jen upozorním, že nějaký měsíc trgá než začne web vydělávat.

Není to trvalý příjem, protože se časem objeví kopirovači, ale dokud bude fungovat Google a jeho reklamní systém, tak 500-2000Kč za článek je jistý. Proto člověk v cizině nemusí oficialně pracovat, když má internet. Pomůže v cizině člověku vytvořit zázemí a dá mu prostor a nebude muset přemýšlet o budoucnosti, když nemá dost našetřeno.

Jedna z možností už před odjezdem je domluvit se s novinami a weby, že by kupovali články o životu v cizině. Hned bude mit člověk příjem.

V dnešní době jsou oblibené témata ekologie, soběstačnost, vaření, cestování. Stačí o tom psát a penízky plynou.

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #39 kdy: Září 16, 2015, 01:58:11 odpoledne »
Že bych v dnešní době, kdy nevíme co bude, jaká budoucnost nás čeká, přemýšlela o výdělku na blogu, nevím. Myslím si, že všichni budeme mít jiné starosti.
Nevím co bude. Ale bude zle . Za jak dlouho také nevím. :( :(

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #40 kdy: Září 16, 2015, 02:06:11 odpoledne »
Ach jo. Jasný, že konec sveta bude 3.10.2015. :)) Tak si budeme sedět a jen tak čekat. Někteří sedi na zadku už před rokem 2012  a stále čekají na hřiby nebo na přílet vesmírných lodí. :)

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #41 kdy: Září 16, 2015, 02:15:17 odpoledne »
Ach jo. Jasný, že konec sveta bude 3.10.2015. :)) Tak si budeme sedět a jen tak čekat. Někteří sedi na zadku už před rokem 2012  a stále čekají na hřiby nebo na přílet vesmírných lodí. :)

Tuhle srandu jsem nepochopila. ;D
Já psala o ochraně hranic. A to zase sranda není. >:( >:( >:( >:( >:(
A o budoucnosti, o které nic nevíme.
Ale asi myslíš jen sám na sebe. Říká ti něco vlastenectví ??? Možná jste se o tom ve škole učili, ale nepochopili. ;D

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #42 kdy: Září 16, 2015, 04:02:36 odpoledne »
Pokud člověk umí slušně anglicky a německy, tak si může slušně vydělat peníze pomocí blogu. Mít stálých 100-200 uživatelů zajistí příjem 100-200 tisíc korun ročně. Kladně bych si vsadil, že takový příjem bude mit. Jen upozorním, že nějaký měsíc trgá než začne web vydělávat.

Není to trvalý příjem, protože se časem objeví kopirovači, ale dokud bude fungovat Google a jeho reklamní systém, tak 500-2000Kč za článek je jistý. Proto člověk v cizině nemusí oficialně pracovat, když má internet. Pomůže v cizině člověku vytvořit zázemí a dá mu prostor a nebude muset přemýšlet o budoucnosti, když nemá dost našetřeno.

Jedna z možností už před odjezdem je domluvit se s novinami a weby, že by kupovali články o životu v cizině. Hned bude mit člověk příjem.

V dnešní době jsou oblibené témata ekologie, soběstačnost, vaření, cestování. Stačí o tom psát a penízky plynou.
Blog? Jak, to nechápu. Skutečnost, že umím jazyk, neznamená, že mám o čem psát a že to umím tak, aby byl někdo ochotný to číst.

To vše ovšem (možná) platí jen za předpokladu, že bude fungovat inet a svět bude v pořádku. Ve chvíli, kdy někdo omezí inet a rozvrtá Evropu k nepoznání, už to tak samozřejmě a snadno nepůjde...
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #43 kdy: Září 16, 2015, 04:14:50 odpoledne »
Pokud věřiš, že konec světa bude za měsíc jako štika, tak bys měla byt už dávno pryč.:))

Pokud věřiš, že bude trvat 2-3 roky, tak blog je dobrý způsob si vydělat. Inspirace budeš mit až až.;)

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #44 kdy: Září 16, 2015, 04:17:36 odpoledne »
Pokud věřiš, že konec světa bude za měsíc jako štika, tak bys měla byt už dávno pryč.:))

Pokud věřiš, že bude trvat 2-3 roky, tak blog je dobrý způsob si vydělat. Inspirace budeš mit až až.;)

To ty jsi psal Sahawe. Já ne. Tak mně neobviňuj a přečti si příspěvky!!!!!!!!!!!!!!!!
O konci světa za měsíc jsem nepsala, tak nelži!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ještě jednou o mne budeš lhát, nazvu tě sprostým slovem. >:( >:( >:( >:( >:( >:(
A dej sem citaci, kde o tom píši.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #45 kdy: Září 16, 2015, 04:28:50 odpoledne »
Že bych v dnešní době, kdy nevíme co bude, jaká budoucnost nás čeká, přemýšlela o výdělku na blogu, nevím. Myslím si, že všichni budeme mít jiné starosti.
Nevím co bude. Ale bude zle . Za jak dlouho také nevím. :( :(

Psal jsem měsíc, ale sedět vic jak měsíc na zadku fakt nezvládnu a to jsem těžký flakač. :) Jak dlouho neflakač dokážejen tak sedět na zadku a nic nedělat? To uvidime.:)

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #46 kdy: Září 16, 2015, 04:31:25 odpoledne »
Já nevím jak ty, ale my normálně denně pracujeme a nesedíme na zadku. ;D
A to nemusím si přivydělávat na blogu.
Jedna rada Sahawe pro tebe. Neumíš psát spisovně česky, pochybuji o cizích jazycích.

konec

  • Host
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #47 kdy: Leden 01, 2021, 01:41:12 dopoledne »
1000 m2... pokud by to byla prvotřídně úrovná půda a já byl jen jednou osobou, tak bych se možná najedl.
Ormien, ty jsi to vzala jako nový začátek z hlediska majetkového. Obtížnost situace je pak podle toho, jestli by tem člověk měl práce nebo neměl nebo jakou práci by měl. 1000 m2 není mnoho, ale většina lidí nemá ani to a bydlí v bytových domech.
Začít znovu od nuly nemusí znamenat začít znovu majetkově.
Začít znovu od nuly může znamenat ztratit přátele, rodinu, začínám od nuly sociálně.
Začít znovu od nuly také může znamenat, že jsem Robinson Crusoe.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #48 kdy: Leden 01, 2021, 05:45:32 odpoledne »
Začít znova od nuly je dnes téměř nemožné, stále člověka dohání jeho minulost. Takže začít znova, ale s vědomím závazků.
A i to se dá.
Začínat znova od nuly je vlastně velká paráda, nadělat si problémy, nevyřešit je, udělat tlustou čáru a jedu znova.

konec

  • Host
Re: Začít znovu od nuly...
« Odpověď #49 kdy: Leden 01, 2021, 06:57:17 odpoledne »
I takhle to lze chápat. Když se člověk ocitne v tak zozufalé situaci, že už neví, kam dál, tak si přeje začít znovu od nuly.
Něco takového však není možné.

Ale v 90. letech pro podnikatele to možné bylo.
Nadělat si dluhy, nevyřešit je, zbankrotovat, udělat tlustou čáru a jedu znova.