Autor Téma: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství  (Přečteno 886 krát)

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« kdy: Září 10, 2015, 09:50:17 odpoledne »
Narazila jsem na velmi hezký výklad toho, co vede sluníčkáře k jejich jednání:
http://www.zvedavec.org/komentare/2015/08/6544-psychologicky-profil-multikulturalistu.htm
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #1 kdy: Září 10, 2015, 10:38:03 odpoledne »
Mal som vela moznosti sa sa stretnut s povahamy roznych narodnosti. V detstve som chodil na judo. A chodili tam s nami mongoli. Super chalani. Po ceste z treningu nas prepadli slovensky opilci. Mongoli bez rozmyslania pribehli na pomoc. Potom som chodil na trening na taekwondo, to sme mali trenerov afgancov. Ty boli tvrdy ako z ocele. Ale za priatela by polozili aj zivot. A to doslovne. Som robil pred vojnou vyhadzovaca v takom najhorsom podniku. A ked bol problem, jedine afhanec sa postavil na tvoju stranu. Aj ked to bolo 100 na 2 tak som vedel, ze za mna polozi zivot. Potom som isiel na vojencinu. Tam som bol len s elitou slovenskeho nadora. Tolko kokotov pokope som od vtedy nestretol  ;D
Tam nikto nevedel, co je to cest a hrdost. Pardon, jeden sa nasiel. A tak sme tam bojovali proti ludskej slabosti dvaja. A od vtedy bojujem stale. S ludskou slabostou, strachom a pohodlnostou. Preto mi je na samote tak dobre.
Chcem tym povedat len to, ze poznam silne a slabe stranky oboch stran, a boh nas ochranuj (neochrani, lebo sme na neho zanevreli) pred nami a pred nasimi nepriatelmi, lebo my sme taky slaby a nesudrzny narozdiel od inych narodov.....
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #2 kdy: Září 11, 2015, 01:35:49 dopoledne »
Sakra, proč se takhle sebepodceňujeme? Češi i Slováci?  P:-/   P:-/   P:-/

Prostě jsi byl na vojně s kokotmi, i já poznám takové lidi. Proto je tu toto fórum, abych poznal jiné lidi ze svého národa.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #3 kdy: Září 11, 2015, 06:53:07 dopoledne »
Sluníčkoví lidé jsou sice naivní, ale problém nás je že sice jsme proti pronikání cizích kultur, ale zároveň si svou kulturu neumíme zachovat.
Než plných mešit, bojím se prázdných kostelů. Zatímco jiní jsou soudružní, my Češi jsme věčně rozhádaní.
A to je problém celé Evropy. Evropa, které by šlo o její hodnoty by dávno zakázala demonstrace naštvaných muslimů, zavřela by rizikové mešity a jak by uprchlík protestoval že mu nechutná žrádlo, okamžitě ho mají vysadit na březích nějaké muslimské země, se kterou by měli smlouvu. Sluníčkáři sami nejsou schopni naši kulturu hájit. Neuvědomují si že všechny ty jejich Prague Pride jim třeba muslimové jednou zakáží.

Na závěr koment z FB:

Citace
"Farnost [polská] přijala [křesťanské] uprchlíky ze Sýrie a oni... v noci utekli do Německa."
Probošta bolí srdce, zajistili jim vše.
Ale až to dá Juncker příkazem, nikdo si jistě nedovolí utéct.

Takže i kdyby sluníčkáři chtěli více muslimů v ČR, tak o azyl jich tu požádalo zatím asi 60. I kdyby jich tu byla tisícovka, nic se nestane. Všechno je o tom, že nespokojence vyhostíme. To jakou politiku má Německo, za to nemůžeme. To je jejich vládní politika štědrých dávek migrantům a proto tam chtějí. Sluníčkáři jsou hrozně hloupí a tak tento fakt ignorují.

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #4 kdy: Září 11, 2015, 07:31:13 dopoledne »
podle mne je to fake. svet neni jen cernej a bilej .... nejsou jen slunickari a ty druhy..... ked nebudu slunickari najdes si jine co ti budou vadit...
ja jsem mozna nejvetsi ze vsech sluncikaru...... a co....
vadi mi ty prispevky plne nenavisti proti uprchlikum
vadi mi ty prispevky nenavisti proti romum a vsemu
prave ten stach a nenavist je nasi nejvetsim problemem a proto jsme tam kde jsme, teda aspon ty ktery maji ten strach

to stejne pravdolaskarstvi.... kdo z vas nema rad PRAVDU.? PRAVDU by jsme meli milovat, proto pravdolaskarstvi je spravne. nelibi li se tak si vymysli a rikej si ZLOLASKAR.
Nechete radsi resit urodu brambor....
na foru se pekne pise nadava ukazuje prstem a silne reci jak dam komu cez hubu, ale ve finale ked toho cloveka potkame osobne amluvime s nim tak nic. a tak je to spravne
mame resit veci ktere se nas bytostne dotikaji a ne nejake sulikovini......od toho je SULIK....
nic je pátek prepperu svátek, jdu vykopávat ty Ary brambor
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #5 kdy: Září 11, 2015, 09:07:58 dopoledne »
Opakem Pravdoláskovníka je Lži Nenávistník.. To jsem já, nenávidím lži a nevykrádám Ghándího ani Evangelia (Pravda Páně zvítězí)
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #6 kdy: Září 11, 2015, 09:21:31 dopoledne »
Bartloměji, víš, na naší zemi mám asi nejraději to, že i když s tebou z hloubi duše nesouhlasím a jsem mínění přesně opačného, tak ty máš právo ten svůj názor říct a já respektuju to, že ten svůj názor můžeš svobodně říkat, protože to je tvoje právo. A to, jestli mám pravdu já nebo ty, je tak nějak v kontextu událostí celkem jedno, ale oba ten svůj názor smíme mít, smíme ho říkat (psát) a nikdo nám za to nemůže nic udělat (OK, už to není tak úplně pravda, ale to jsou extrémy, v zásadě to paltí).

Jenomže, teď se dostávámek jádru pudla. Franta, Pepa, Honza ... jsou fajn chytrý a spolehlivý chlapi a Tomáš s Jirkou jsou blci, nespolehliví a všeobecně podrazáci. Ale češi jsou zato takový a makoví.

Muhamed, Ali, ... a kdo všechno já vím, jsou super kluci, univerzitně vzdělaní, na který se můžu spolehnout, vytrhnou mi vždycky trn z paty a pohoda. Ale muslimové jsou Ruská armáda, nevzdělanci, nemakačenkové...

Tohle je zevšeobecňování a není hezké, není fér k Muhamedovi, ani Alimu, protože je, vzdělané a inteligentní lidi degraduju na přistěhovaleckej póvl.

Jenomže, tady je jedno veliké ALE...snad ve všechmuslimských zemích, ať již nyní zmítaných vnitřními a vnějšími válkama nebo i těch, kde je všechno v pořádku a míru (Třeba SA a podobně), tak jestli jste si všimli, v žádném z těchto států není demokracie a svoboda, alespoň v tom smyslu, jak je chápeme my. A jaksi nejde předpokládat, že všichni slušní lidé z těch zemí prostě odešli, emigrvali a tam zůstali jenom šmejdi a podobná sebranka. V zásadě za normálních podmínek má jakýkoli národ převahu těch slušných nad těmi grázli, to je prostě neoddiskutovatelný fakt. A tak tam ti normální a slušní lidé proostě žijí v rámci svého systému, modlí se k Alláhovi a Moamedovi a jaksi jim přijde úplně normální, že žena je na uici zahalená (a nezahalená je prostě běhna, kterou zatkne náboženská policie), že ženská nesmí řídit auto, že nesmí tam a onam bez mužského doprovudu (manžel nebo příbuzný), že když napíšete na internetu, že váš šéf je blbec a společnost pro kterou dělám mě vykořisťuje, tak mě zavřou, že kdž si budu stěžovat na vládu a její činitele, že po mně půjdou, že když si chci dát panáka, tak poruším zákon a podobně. Pro ty lidi je to něco naprosto normálního, běžného a správného. Naprosto stejně, jako pro nás to, že u nás může ženská nejen řídit auto, ale opalovat se nahoře bez, že si můžu dát toho panáka a poslat veřejně na náměstí do řitě všechny počínaje kolegou z kanceláře, přes parlament, vládu, šechnyústavní činitele a konče třeba papežem a všemi svatými (zkuste si v SA, např, stoupnout na veřejném místě a pronést něco neslušného o Alláhovi a Mohamedovi ... myslím, že jaksi nestačíte utéct a rozzuřený dav vás doslova roztrhá.

Ano, mmedemokracii, jsmerelativně bohatí a tudíž bychom měli pomáhat. Ale není nší povinností pomáhat za cenu sebezničení. Čím víc tady bude muslimů, tím budou chtít větší a větší práva (což je v demokracii celkem normální a spravedlivý požadavek), budou voleni do politiky, do zastupitelstev, do parlamentu a senátu, což je v rámci demokracie taky správně a v pořádku. Protože to budou ti vzdělaní a inteligentní muslimové, Moamedové a Aliové, kteří jsou správní kluci a úplně v pohodě. A voni jako osoby fakt v pohodě jsou. Jenomže postupně, jak bude víc a víc muslimů (kteří narozdíl od českých křesťanů na svoji víru jaksi nezapomněli a praktikují a věří silně - což je ostatně jejich demokratické právo a je to tak správně), tak tito muslimové budou chtít i stále víc a víc ovlivňovat veřejné prostředí podle toho, co je pro ně normální a přirozené (ženská nahoře bez u rybníka je pro ně urážkou a rozhodně to není přirozené), tak prostě budou požadovat, aby takové jednání nebylo možné. Pak budou řeba požadovat (a jelikož budou mít sv zástupce v politice, tak to jednou i projde), aby se nesměl hanobit slovně nebo výtvarně Mohamed, Alláh a korán...A zse to nebudou požadovat žádní fundamentalisti, žádní zakuklenci s fousy po pupek a s kalašnikovem, ale plně integrovaní muslimové, co chodí do práce a vychovávají děti. Pak budou třeba chtít dát do zákona povolení mnohoženství, protože to jejich víra dovoluje a zase to mohou prosadit ... a tak dál a dál, čím tady bude muslimů více, tím prostě budou chtít víc práv a budou mít větší sílu tyto svoje požadavky prosadit. A zase, budou to ti slušní muslimové, ten fajn soused Mohamed a Ali, kteří jsou fajn a jeden je doktor a druhý učí třeba na universitě. Ale oni považují za správné a normální trochu jiné věci, než středoevropan (nebo Francouz, Rus, ....)

No a pak se jednoho dne může stát, že parlament schválí zákon o rušení jiných církví, než je ta muslimská, že je zakázáno praktikovat jiná náboženství, že ženy nesmí chodit ven bez manželů a já vím c ještě ... a pořád to jsou ti slušní muslimové, žádní fundamentalisti, žádní teroristé ... jen si prostě  svoje okolí přizpůsobí (a plně v souladu s demokratickými principy EU a i naší země) k obrazu svému, protože to pro ně jep řirozné, pochopitelné a zažité. Jako v jiných muslimských státech, prostě proto, že to tak je pro ně normální (stejně jako je pro nás normální, že si můžeme říkat co chceme a někteří zvláštní jedinci pochodují Prahou s pery v tělních otvorech a podobně - hele, proč někoho vlastně nenapadlo běhat po Václaváku a demonstrovat, že je na ženský???-to jsem odbočil) - to prospě pak taky jaksi nepůjde.

Prostě jak se stávalo už za starověkého Řecka, skrze demokracii se propracujeme (zcela demokraticky) k tiranii.

To není xenofobie, to není rasismus, to je prostě jen stručné shrnutí možného budoucího vývoje. A že nemaluju čerta na zeď a nevymýšlím si nesmysly, je možno demonstrovat na tom, jak fungují muslimské státy (myslím tím, ty, které skutečně fungují, ne rozpadlou Sýrii, Irák a další). A to je pro slušné muslimy normální. Zdůrazňuji, TY SLUŠNÉ!!!!!!!!!!!!!

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #7 kdy: Září 11, 2015, 09:28:59 dopoledne »
To vsetko si napisal Bartolomejovi?? Ved on je u vas tiez len neprisposobivy emigrant.  ;D "hold"
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #8 kdy: Září 11, 2015, 09:34:47 dopoledne »
No, přímo ne, jen jsem se na něj v úvodu příspěvku obrátil, protože jsem to psal jako reakci na jeho příspěvek ... jinak, je to můj názor, volně šiřitelný pro všechny, vzdávám se autorských práv k tomuto vyjádření, respektive, dávám je volně k šíření... f-)

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #9 kdy: Září 11, 2015, 02:40:46 odpoledne »
 k.vancura  a ty jsi věřící křestan? když se bojíš o to že ti někdo veme tvou víru a tvé náboženství?
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #10 kdy: Září 21, 2015, 12:09:36 odpoledne »
Bartoloměj: Nevím jak odpoví K.vancura, ale já osobně se bojím toho, že mě někdo bude nutit svoji víru, bude mi nutit pravidla, která jednak pokládám za nesmyslná a navíc nejsou z mého kulturního prostředí a že mne někdo za mojí nevíru bude diskriminovat.

Vadí mi svědci jehovovi, když mi zazvoní u dveří a ti se mne na svoji víru snaží přivést velice slušně a rozhodně po dobrém. A ty, kdo víru šíří tím, že znásilní ženu a tak z ní udělají svojí manželku a tak spoluvěrce a nebo ti dají na vybranou smrt nebo konverze mě NESKUTEČNĚ s... vadí.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #11 kdy: Září 21, 2015, 01:49:19 odpoledne »
Bartoloměji, jsem věřící, leč nikoli bigotně. Čas od času zajdu do kostela, tu a tam si zalistuju v Bibli, tu a tam pronesu modlitbičku ... ale víra není středobodem mého světa, ani zdaleka a ne všechno co činím je v souladu s křesťanskou naukou a vírou ... spíš zastávám názor, že bude nad námi nějaká vyšší moc, neboli je čas od času uklidňující se čas od času k víře uklidit od shonu rušného života a zarozjímat si. Spíš bych to v mém podání nazval jistým myšlenkovým proudem než vírou.

Každopádně, zastávám názor, že člověk má právo na to, aby si věřil čemu chce a jak chce. Že člověk má právo volby, i kdyby ta jeho volba měla být sebezničující. A nikdo nemá právo mu nutit svoji víru, názor, konání a nesmí po něm chtít se vzdát toho, na co má právo, tedy vzdát se svobody rozhodovat za sebe a za tato rozhodnutí si nst následky. Sám a svobodně. Je jedno, jestli to je v otázkách víry nebo třeba nákupního chování (tady narážím na nejrůznější zákony a nařízená týkajících se ochrany spotřebitele, např.). Prostě je mi ve své podstatě jedno, jestli je někdo křesťan, žid, mohamedán, hinduista, ateista, komunista nebo cokoli jiného ... dokud mi nebere právo mít vlastní názor, rozhodovat se podlemého vlastního svědomí a nenutí mi jeho pravdu jako jedinou správnou.

Nejde mi o to, že by mi někdo vzal moje náboženství, protože bez něj dokážu docela bez problémů žít, ale hrozně mi vadí, že by mi zakazoval se tak rozhodnout svobodně a svobodně si věřit nebo nevěřit. To mi vadí. Křesťanská civilizace už jaksi na svoji militantnost rezignovala (neříkám teď církev, myslím tím naši "západní civilizaci"), ale ta muslimská bigotní boužel ne a těch bigitníc je bohužel v tom množství hodně jak procentuálně, tak i v absolutních číslech. A nejdejen o tom, že by mi někdo zabušil na dveře s tím, že musím konvertovat nebo zemřít, jde i o to, že nechci, aby mi někdo nakazval, co si smím a nesmím obléknout, kam a kdy smím chodit, jestli budu nebo nebudu pít alkohol (do toho smí mluvit jen moje žena a můj doktor) a podobně. Jestli je tady riziko, že když si na ulici dám někde na zahrádce pivo, že za to budu ukamenován a podobně. Že si na sebe vezme holka minisukni a bude za trest znásilněná a co já vím co ještě. Bojím se o svoji svobodu. A mnoho lidí si podle mě neuvědomuje, že tím, že bojují za svobodu někoho jiného, tak on se mu za to odvděčí tím, že mu tu jeho svobodu sebere.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Diagnóza: multikulturalismus neboli sluníčkářství
« Odpověď #12 kdy: Září 22, 2015, 10:10:31 dopoledne »
Jen bych si dovolil ještě jednu poznámku k historii a možná trochu i ze šíře souvislostí:

Demokracie není dobrý způsob vlády, ale zatím nebylo nic lepšího vymyšleno. Je to asi ten nejliberálnější způsob (pokud je demokracie prováděna správně), i když samozřejmě i vdemokracii jsou lidé, kteří jsou nespokojení a cítí se utiskovaní, protože zrovna ten jejich názor je momentálně v menšině a tudíž mají pocit, že právě o jejich problém není náležitě pečováno. Mají pravdu, ale jelikož se jedná o menšinový názor, mají prostě smůlu. To je to jedno z úskalí demokracie.

Další problém (a podleměten větší, což se v minulostimnohokrát potvrdilo) je ten, že demokracie se snaží chránit práva všech na svobodu. Dokonce i těch, kteří sjou proti demokracii. A v okamžiku, kdy se těm co jsou dproti demokracii a SVOBODĚ dostane většiny, je demokracie převrácena do totality. Dalo by se tady jmenovat mnoho příkladů ať již ze starověkého Řecka, Říma ... ale proč chodit tak daleko do minulosti, komunistický převrat v roce 1948 byl provedem zcela demokraticky a asi všichni víme, k čemu vedl. K totalitnímu režimu pod taktovkou SSSR. Nebudu pitvat režim, jaký byl či nebyl, to je vedlejší, ale úplně svobodný prostě nebyl. A byl vytvořen plně za podpory svobodných a demokratických principů.

To samé se nám může teď stát díky sluníčkářům a multi kulti ... budeme tak moc bránit práva imigrantů a dalších menšin, až se taky klidně může stát, že zcela demoktraticky tyto skupiny uchopí moc. A pak bude zle.