Autor Téma: kukurice-pestovani a zpracovani AKCE - WORKSHOP  (Přečteno 509 krát)

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
kukurice-pestovani a zpracovani AKCE - WORKSHOP
« kdy: Červen 05, 2015, 07:06:27 dopoledne »
preposílám info od kamádů.
Kdo chcete doražte.

Mili pratele a kamaradi!

po delsi odmlce se opet hlasime z nasi farmy. Omlouvame se za to ze se neuskutecnila setkani, ktera jsme vam slibili. Cely minuly rok jsme staveli a pod tlakem prace jsme zanedbali nase pravidelna skliznova a jarni setkani. V setkanich zamerenych na samozasobitelstvi a komunitu chceme dale pokracovat.

Nalehava prosba o pomoc:
Po sesti letech pestovani kukurice Malovane Hory jsme konecne nasbirali dostatecne mnozstvi opakovane selektovane sadby abychom mohli vyset 1 ha. Vybrali jsme pole s chudou pudou, vystavene vetrne a slunecni erozy v 490 mnm aby se proverila odolnost a rannost. Letosni velmi chladne jaro velice zpomalilo pocatecni rust. Plevele ale prospivaly jako vzdy. V planu bylo obdelavani konskou presnou dvouradou pleckou, kterou jsme vsak zatim nesehnali.
Taktez prutove brany na plosne branovani nesplnili ocekavany vysledek. Rady jsme udrzeli ciste, ale v radku  kukurice prerostla merlikem.
Jedine jak se da vysadba zachranit je jit po radach rucne nebo malou pleckou. Proto prosime kohokoli kdo by mohl prijet (byt jen na pul dne) o pomoc pri pleti. Jako cela komunita se sice pravidelne schazime na poli, ale letosni tyden ukazal, ze to sami nezvladnem. Kukurice je ve fazi kdy je potreba udelat 50% selekci. Mate moznost se naucit selektovat rostlinky  podle nekolika hledisek. Do opyleni pak jdou pouze zvoleni jedinci..

Co nabizime
- Behem minuleho roku jsme dostali desitky dopisu zajemcu o tradicni zpracovani kukurice nixtamalizaci. Lide co se doslechli o akci poradane na toto tema pred ctyrmi lety by se radi zucastnili. Zatim se nevenujeme organizovani placenych akci a nejvice jsme vdecni za fyzickou pomoc v hospodarstvi. Ti co nam prijedou pomoc vysvobodit letosni vysadbu kukurice budou uprednostneni. Workshop zpracovani kuku probehne po zemedelske sezone.
- Domu si muzete odnest vyjednocene rostliny, ktere se daji zasadit a pouzit na zahradky( pro ty na ktere jiz letos nevystacila seminka).
- Nase vlastni semena od kuku az po melouny, naturalie - zelenina, mlecne vyrobky, ovoce, pecivo
- Vyborne jidlo a " fellowship"
 -Nocleh zajisten

Co s sebou
Vasi oblibenou motycku ci plecku, pleci rukavice, spacak.
Kdy
Kdykoli od 4.6 - pozor kazdy patek vecer zacina Sabat - nepracujeme a venujeme se odpocinku, prochazkam a oslavam - kazdy je vitan!
Kde
Msecke Zehrovice 150, tel. 721305558
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline bartolomej

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 882
Re:kukurice-pestovani a zpracovani AKCE - WORKSHOP
« Odpověď #1 kdy: Červen 05, 2015, 07:13:56 dopoledne »
ja se tam zastavim nekdy pres pristy tyden
kdo chce kam, pomožme mu tam

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3653
    • Forum Chedrbí
Re:kukurice-pestovani a zpracovani AKCE - WORKSHOP
« Odpověď #2 kdy: Červen 05, 2015, 07:42:02 dopoledne »
Mám to bohužel daleko.

Dnes ráno jsem byl na merlíku. Listy jsou velmi chutné.:) Tak nemusíš tahat sebou jídlo.