Autor Téma: Imigranti - co nás může potkat  (Přečteno 26901 krát)

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1250 kdy: Červenec 22, 2018, 02:20:38 odpoledne »
Barthe, to se mi nezdá, to musel být slzák. Pepřák prostě další akci fyzicky znemožní, okamžitě. Po zásahu slzákem skutečně s trochou dobré vůle fungovat můžeš.

Výplach očí velkým množstvím vody částečně pomáhá a ulevuje, co se týče kůže - některé zdroje uvádějí nejprve omýt olejem. Do očí se prý olejový výplach použít nedá, protože to prý slzy nějak neutralizují či co. Někde uvádějí, že by mohl pomoct výplach mlékem, ale nemám to potvrzené.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1251 kdy: Červenec 22, 2018, 02:27:57 odpoledne »
Možná už jste ale slyšeli, že na někoho sprej nefungoval, protože byl opilý, zfetovaný, nebo prostě nefungoval, a nikdo neví proč. Nejčastěji je příčinou nedostatečné zasažení sliznic. Pokud člověk ví jak na to, dokáže účinky pepřového spreje do jisté míry oslabit. Stačí zavřít oči a nenadechnout se pepřové látky. Pokud se do očí netrefíme vůbec, a útočník se nenadechne pepře, může být efekt minimální. Pak je výhodou, pokud máte větší sprej, který můžete použít opakovaně. Malý sprej do kabelky naopak už může být prázdný.

Celej článek zde:
https://www.armed.cz/clanky/16-sebeobranne-prostredky-dil-i-obranne-spreje/

Podle lékařských studií je pepřový sprej pro oko neškodný, ovšem opakované zasažení může vést k dlouhodobé změně oční citlivosti. Kapsaicin, z čehož se pepřové spreje vyrábí, jako účinná látka není rozpustný ve vodě, tudíž vám ho nepomůže neutralizovat ani sebevětší množství vody.

Další článek (spíš reklama) :
https://www.armyweb.cz/clanek/ucinky-a-pouziti-peproveho-spreje
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1252 kdy: Červenec 22, 2018, 02:37:16 odpoledne »
Nesmíš věřit všemu, co píšou...vem kus pálivé papriky a dej do polívky, a zjistíš, že bude pálit jako čert...Pálivé papriky začínají někde u habanera.....Ty ostatní jsou lahůdkové.Nebo vem chili a zastudena ve sklenici rozmíchej ve vodě a potom odfiltruj na kávovém filtru a zjistíš, že to pálí...takže o rozpustnosti netřeba diskutovat...

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1253 kdy: Červenec 23, 2018, 01:23:13 dopoledne »
Tak a teď opravdu sám nevím :D. Votroubku jak už jsem někde říkal tak Tokarena nepovažujii za náboj vhodný pro sebeoranu a ani  tan našlapaný luger není ideál....Na druhou stranu zkusil jste si někdo obranu proti noži? Stačí vzít gumovou maketu nože a najednou zjistíte, že na kontaktní vzdálenost vám útočník zasadí více ran nežli střelnou zbraní. Souhlasím se Soňou, že pokud postříkám omylem spolucestující kapseinem, asi nedostanu od prokurátora trest natvrdo....Ale že bych věřil, že se tím ubráním....Něco jiného je otevřené prostransví, tam se mohu snažit utéct a spej mi pomůže ochromit, zpomalit a dezorientovat útočníka....Ale výtah nebo kabina dopravního prostředku toto neumožňuje.....I když se bude oslepený agrasor ohánět kudlou nazdařbůh, stejně se smrtelně nebezpečný a vy jste v jeho bezprostřední blízkosti. Na druhou stranu díky naší justici vám opravdu hrozí kriminál za nepřiměřenost obrany,  pokud zasáhnete třetí osobu....Ale když si vzpomenu na chlapíka, co si proklestil cestičku vlakem nacpaným cestujícími sekerou....asi bych to risknul. Protože prostě neutečete....a když nemohu utéci, musím útočníka zlikvidovat a to rychle....mám ho na těle.

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1254 kdy: Červenec 23, 2018, 08:20:20 dopoledne »
No on právě útočník po zásahu pepřákem není "jen" oslepený, mnohem důležitější je, že ho to vyřadí z akce kvůli reakci organismu, která se nedá ovládnout - a to je nekontrolovatelný kašel, který člověka doslova zlomí do předklonu. Pokud byste chtěli střelnou zbraní nebo nožem zastavit takto rychle (a mít jistotu, že ho zastavíte), tak se musíte trefit do správného místa. Je známa spousta případů, kdy útočník s bodnou či střelnou ranou pobíhal dál po okolí, než ho to zastavilo.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1255 kdy: Červenec 23, 2018, 08:23:38 dopoledne »
Ale to je nedorozumění...Já  jsem zásadně příznivce palných zbraní, ovšem je třeba v tlačenici brát ohledy na ostatní a vlastní integritu.Na nějakého magora dle treningu omotat levou ruku textilem, který je k dispozici, ránu vykrýt a pořádně jej praštit do hlavy, nebo hrudníku.Pokud máte teleskopický obušek, rána mezi krk a rameno zabezpečí potřebný čas k zklidnění útočníka, Já na obranu devítku, nějakou menší, nebo nějaký klon watra ppk, třebas čz 50  a pod.sice se do toho blbě shání krmivo, které by odpovídalo mým požadavkům, které v devítce seženu lehce. Páskoval jsem první plnový náboj, potom plastový projektil a pak už běžný ogivál, co dům dal.Dáky dvouřadému velkokapacitnímu zásobníku jsem mohl vřadit klidně dva neb tři plasty. Zastavovací schopnost plastové střely je dostatečná, býk po nárazu do hlavy lehne, ale zase vstane.
A tak jsem zásadně pro, každého magora sejmout, jakkoli, kdž se chce někomu tahat s kvérem, nic proti, v ženské kabelce se najde místo na tekutou střelu., nebo teleskop, ovšem je třeba všdšt, co dělám, natrénovat a nebo se rizikům vyhýbat.Neexistuje jediné univerzální řešení.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1256 kdy: Červenec 23, 2018, 09:05:28 dopoledne »
Soňo já opravdu nevím, nebudu se přít. Dávám ti zapravdu že rána střelnou zbraní nemusí být pro zastavení útočníka dostatečná. Na druhou stranu přiložit na tělo a zmáčknout spoušť riziko ohrožení cíle snižuje....a třeba 9Br krátký má výkon cca 250J, takže tolik nehrozí průstřel než u 9mm Lugera s s 500J nebo Tokareva s cca 850J. Teleskop je vyborný a dá se použít v kabině i při nehodě jako páka při vyprošťování nebo vytlučení skla....Ale jeho hmotnost je stejná, jako hmotnost malé obranné pistolky....A největší problém vidím že pro úder potřebujete prostor....Ale asi bych po něm sáhl raději nežli po spreji....Já jim prostě v uzavřeném prostoru moc nevěřím....

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1257 kdy: Červenec 25, 2018, 06:01:39 odpoledne »
Včera jsem poslouchal Svobodné Universum naší oblíbenkyně Martiny Kociánové.. Byl tam druhý díl rozhovoru s Martinem Kollerem, a bylo to hodně výživné.

https://www.kupredudominulosti.cz/koller-martin-2d-znacna-cast-ruska-byla-v-90-letech-rozkradena-ruznymi-oligarchy-a-teprve-putin-zacal-davat-stat-dohromady/

Zároveň čtu po večerech v hospodě knihu Petra Hampla "Prolomení hradeb".. Vždy si po práci ve Staňkovické hospůdce koupím dvě desítky, pytlík se slanými brambůrky a zalezu do zahrady pod slunečník, kde usrkávám vychlazené žatecké pivo a čtu zajímavou knihu..

Možná že by si ta kniha "Prolomení hradeb" zasloužila svoje vlákno..

Petr Hampl tam polemizuje s konspiracními teoriemi i názorem, že za vše může úpadek morálky. Respektive, konspirační teorie částečně odmítá a částečně bagatelizuje a stejně tak i údajný úpadek morálky. Současný marasmus vysvětluje zákonitostmi fungování byrokracie a dává to celkem smysl. Domnívám se i, že by se tam dala nalézt technologie obrany proti zničujícím dopadům na společnost. Pravda bude nakonec kdesi uprostřed, ale dalo by se o tom diskutovat.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1258 kdy: Leden 18, 2019, 11:57:04 dopoledne »
No jo, je to v poho, není čeho se bát, protože migranti tu žádný nejsou  ::)

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migranti-migrace-bezenci-uprchlici-cesko-nemecko.A190118_094358_zahranicni_remy

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1259 kdy: Leden 18, 2019, 01:58:50 odpoledne »
to je tragikomický omyl, myslet si, že nepřítomnost uprchlíků nás zabezpečí...jsme s německem stejný prostor, spojené nádoby politické i ekonomické, takže jejich islám bude naším islámem, jejich sharia bude naše a dokud bude šengen, pak je úplně jedno, jestli jsou uprchlíci u nich, nebo u nás.Pouze vystoupení z evropské unie nás může zachránit, protože se jinak nemáme šanci bránit. A tak díky ekonomickým benefitům přenecháme zemi muslimům....Naše děcka nám poděkujou.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1260 kdy: Leden 18, 2019, 03:48:57 odpoledne »
Má známá z Londýna mi říkala, že zatímco politici a obchodníci by nejraději z výsledů referenda vycouvali, normální běžní lidé si za výsledkem spíše stojí. Jen se to strašně vleče a panuje strach, že se to nestihne, nebo že dojde k dočasnému uzavírání hranic. Lidé se bojí přijímat zahraniční pracovní nabídky a třeba britští studenti se bojí vyjet na stáž do Rvropy, aby neměli problém pokud země vystoupí z EU. Ale jinak už to spíš hážou za hlavu, že se uvidí....nějak bylo a nějak prý i bude.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5151
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1261 kdy: Leden 18, 2019, 06:48:29 odpoledne »
Naši politici jsou tak schopní, že se od nich učí mafie celého světa...Jsme v podobných nůžkách podruhé, poprvé to bylo v RVHP, a Varšavské smlouvě, takže těžko vystoupíme, na to nemáme. Až se situace vyhrotí, tak lidé budou chtít couvnout, ale setrvačnost událostí už nedovolí kýžený výsledek.Na zásadní změny tedy musíme zapomenout......

Offline Thor

  • ***
  • Příspěvků: 47
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1262 kdy: Květen 20, 2019, 08:43:48 odpoledne »
nezbývá mi než souhlasit z tohohle vlaku jen tak nevystoupíme ani migraci se dlouho nevyhneme

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1263 kdy: Říjen 10, 2019, 01:36:25 odpoledne »
Turecký prezident Erdogan hrozí EU, že pošle syrské uprchlíky do Evropy (Bloomberg)

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1264 kdy: Říjen 10, 2019, 09:39:06 odpoledne »
Nehrozí. Vydírá. A říká : pokud Evropa odsoudí turecký postup v Sýrii, otevřeme hranice pro 3,5kk uprchlíků
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1265 kdy: Říjen 10, 2019, 09:46:27 odpoledne »
Jooo tak to nevím, já citovala Bloomberg  :)

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1266 kdy: Říjen 10, 2019, 10:02:01 odpoledne »
Tady to máš
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1267 kdy: Říjen 10, 2019, 10:02:21 odpoledne »
Zatím je to pouze vyhrožování.
Paradoxně většině uprchlíků žijících v Turecku se do Evropy ani moc nechce.
Žijí v (z jejich pohledu) bohaté zemi a v islámské kultuře doplněné o západní vychytávky jako jsou práva žen, svoboda projevu  a poměrně velké osobní svobody, často mají i zaměstnání a mohou posílat děti do školy.
Zároveň spousta z nich, jako třeba Iráčtí Turkmeni a čínští Ujgurové (Etnická menšina západní Číny, hodně jich prchá do Turecka) mluví příbuznými jazyky (rozdíly mezi Turkmenštinou, uzbečtinou Ujgurštinou a turečtinou jsou asi jako mezi češtinou, slovenštinou a polštinou) takže se bez problémů domluví.
A ani ty zprávy o tom, co je čeká v řeckých a maďarských uprchlických táborech nejsou moc motivující...


Offline Lucina

  • ***
  • Příspěvků: 396
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1268 kdy: Únor 28, 2020, 09:17:47 dopoledne »
Tak ještě tohle jakoby epidemie nestačila  :(

Turecko přestane zadržovat uprchlíky mířící do Evropy.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3055024-ankara-uz-nebude-zastavovat-uprchliky-mirici-do-evropy-oznamil-turecky-cinitel

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1269 kdy: Únor 28, 2020, 09:46:37 dopoledne »
Edrogan to tam trochu nezvládá. Rusko se tam s ním moc nepáře, přeci jen je to nepřítel z NATO a pro Putina naprosto nespolehlivý partner.

Jak se mu horší vyhlídky, tak nejdříve zkusil Američany tím, že nakoupí Patriot - a když se mu Trump vysmál, tak zkouší somrovat u EU s uprchlíkama. EU se na něho vykašle. Řecko buduje plot na moři a nalijí se peníze do pobřežních hlídek. Neproklouzne ani myš. Výsledek bude, že Edrogan půjde od válu. Turecko vypadne ze Sýrie a vzdá i Lybii. Budou rádi, když nepříjdou o Kypr.

Rozhodlo se ostatně o tom už v polovině loňského roku, kdy přišel o istanbul. Invaze byla zoufalým plánem pana sultána, jak ho získat zpět a udržet se u moci. Ten plán nevyšel.

Offline spáč

  • ***
  • Příspěvků: 2
  • ... kde je tvůj poklad, bude i tvé srdce...
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1270 kdy: Únor 28, 2020, 10:35:54 dopoledne »
Ahoj, jsem tady nový a myslel jsem, že budu zatím jen... ale na tohle zareagovat musím. Loki, mýlíš se v tom, že by to pan sultán neměl pod kontrolou. Tohle není moje pozorování, ale mých přátel žijících v Turecku. Možná jeho zoufalý čin může být právě to, že je pustí a nejenom to, přímo je bude kopat do ... A žádné peníze z EU to nezvrátí!

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1271 kdy: Únor 28, 2020, 11:47:55 dopoledne »
Zatím kopl, jak říkáš, jen pár stovek lidí, které nechal natočit a nafotit a začal chrlit jejich fotky v naději, že to zabere.

Rusko právě poslalo kolem Turecka dvě další válečné lodě vybavené střelami s plochou dráhou letu. Jasný signál, že vypráskají Turky ze Syrie a v případě potřeby se zapojí i do akce v Lybii. To znamená, že Edrogan "prohraje válku" a tím se dostává do dost složité situace.

Řecko za peníze EU už měsíc intenzivně boostuje vojenskou přítomnost na hranici s Tureckem, jak pozemní (tady je do toho zapojeno i Bulharsko) tak námořní. Řecko to postaví tak, že jde o konflitní území a migranti tam nebudou v bezpečí - zato v Syrii je už bezpečno. Brutálně se navíc stupňuje tlak Řecka na migranty na jejich území.

https://www.dw.com/en/greece-boosts-military-presence-along-turkish-border/a-52208274

Různé organizace "se z toho mohou zbláznit" a křičí na poplach už dobře čtvrt roku. Nejčastější jsou argumenty, že "push-back" migrantů je nelegální a proti ženevským konvencím atd.

https://www.infomigrants.net/en/post/20626/what-is-happening-on-the-greece-turkey-border


Offline Lucina

  • ***
  • Příspěvků: 396
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1272 kdy: Březen 01, 2020, 08:51:43 dopoledne »
U řeckých hranic je v Turecku nejméně 13.000 uprchlíků
Řecká vláda obvinila turecké úřady, že migranty na hranice vozí a že kvůli oznámení tureckého prezidenta Recepa Tayyipa Erdogana o otevření hranic čelí "masovému organizovanému ilegálnímu pokusu o narušení hranic". Mluvčí řecké vlády Stelios Petsas uvedl, že řecká policie na hranicích zastavila přes 4000 lidí, kteří se snažili ilegálně překročit hranici. Sedm desítek osob, které hranici překročily, zatkla.

Řecký deník Kathimerini dnes večer napsal, že 17 Afghánců ze 66 migrantů zatčených od pátku dostalo dnes od soudu tříapůlleté tresty vězení za ilegální překročení hranic. Bez bližších podrobnosti deník poznamenal, že dosud dostávali tresty za ilegální přechody jen pašeráci.

Šéf řecké diplomacie Nikos Dendias dnes obvolával své unijní kolegy, aby je informoval o situaci, a šéfa unijní diplomacie Josepa Borrella požádal o svolání mimořádné schůzky ministrů zahraničí EU.

Do slovní přestřelky se Dendias dostal na twitteru se svým tureckým protějškem Mevlütem Çavuşogluem, když apeloval na "respekt k mezinárodnímu právu". "Podívejte se, kdo nám bude dávat lekce z mezinárodního práva!" odpověděl Çavuşoglu. "Nestydatě házejí bomby se slzným plynem na tisíce nevinných lidí u svých bran. Naší povinností není zastavovat lidi, kteří odchází z naší země. Ale Řecko má povinnost s nimi zacházet jako s lidskými bytostmi," kritizoval turecký ministr řeckou vládu.

Petsas dnes uvedl, že vláda udělá cokoli, aby hranice ochránila. Už v pátek zvýšila počty policistů na pozemní hranici a námořní hranice v Egejském moři hlídá přes 50 plavidel pobřežní stráže a námořnictva.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/u-reckych-hranic-je-v-turecku-nejmene-13-000-uprchliku-/1860171

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1273 kdy: Březen 01, 2020, 04:56:14 odpoledne »
News Update Live:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=sD4i0JnHk4I" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=sD4i0JnHk4I</a>

Útok na plot (upload z mobilu účastníka, brzy bude asi stažený):
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=0E3uKhJ_iLE" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=0E3uKhJ_iLE</a>

Zpravodajství:
<a href="http://www.youtube.com/watch?v=CEdRLb4TgHQ" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=CEdRLb4TgHQ</a>

<a href="http://www.youtube.com/watch?v=61BRGw-pmEc" target="_blank">http://www.youtube.com/watch?v=61BRGw-pmEc</a>

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1274 kdy: Březen 01, 2020, 06:07:12 odpoledne »
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1275 kdy: Březen 01, 2020, 06:50:19 odpoledne »
web zvedavec.org není spolehlivý zdroj, publikuje konspirační teorie a několikrát se zapletl do antisemitských kauz a popírání holokaustu.
Ať hledám jak hledám, nic o vyzbrojování plynem nikde nevidím. Pouze něco o plynových maskách.
Kde jsi to našel?

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1276 kdy: Březen 01, 2020, 07:37:03 odpoledne »
Na zvedavci to máš ozdrojováno.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1277 kdy: Březen 01, 2020, 08:13:16 odpoledne »
To jsem kontrolovala.
 V tom zdroji se píše, že se šíří dojem o tom, že nějaký migrant hodil na pohraniční stráž slzný granát.
"Šíří se dojem" asi bude překlad o šíření nepotvrzených zpráv.
Nic o ozbrojování tureckou armádou.

Vycházení z článků přeloženými google překldačem je hodně nestandardní postup, protože chybovost překladů z nezvyklých jazyků dosahuje cca 60 %.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1278 kdy: Březen 03, 2020, 11:17:57 dopoledne »
https://www.hlavnespravy.sk/greci-toho-uz-maju-plne-zuby-teraz-mlatia-zamestnancov-mimovladnych-organizacii-zapaluju-zariadenia-osn/2071206

V prístave Thermi na Lesbose zaútočili rozzúrení Gréci na zamestnancov mimovládnych organizácií (NGOs) a hodili ich kamery do mora. Napadnutý bol aj zelený europoslanec Erik Marquardt
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Lucina

  • ***
  • Příspěvků: 396
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1279 kdy: Březen 04, 2020, 11:24:07 dopoledne »
Neměli by těm imigrantum co chtěj do Evropy začít rozdavat informační letáčky o koronaviru?  ;)

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1280 kdy: Březen 06, 2020, 02:29:27 odpoledne »
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/recko-turecko-hranice-migracni-krize-konflikt-slzne-granaty.A200306_094304_zahranicni_chtl

Na řeckou policii dopadly slzné granáty. Útočily turecké drony, píší média



Když nevoní zvedavec.org.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1281 kdy: Březen 06, 2020, 02:47:37 odpoledne »
Obávám se, že nejhorší spojení jaké může nastat je korona virus v imigrantech. V utečeneckých táborech (bez ohledu na to jsou) se bude korona virus velmi dobře šířit.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1282 kdy: Březen 07, 2020, 01:41:32 odpoledne »
https://literarky.cz/civilizace/940-stojime-na-prahu-turecke-invaze-do-evropy-a-v-bruselu-se-resi-uhlikova-neutralita


Stojíme na prahu turecké invaze do Evropy a v Bruselu se řeší uhlíková neutralita


Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1283 kdy: Březen 07, 2020, 01:50:32 odpoledne »
Otázka: jak by to bylo, pokud by jeden člen NATO napadl jiného člena NATO?

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1284 kdy: Březen 07, 2020, 01:57:57 odpoledne »
Nijak. Naštěstí lisabonská smlouva by to řešila. A lépe než nato



https://youtu.be/NpnB4fg56Fc

Turecký vojenský důstojník zatáhne zbraň do uprchlíků (včetně žen a dětí) v autobuse a začne je mlátit spolu s (vojenským?) Policistou, když uprchlíci odmítnou vystoupit z autobusu, aby překročili řeckou hranici.

Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Samotář

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1285 kdy: Březen 07, 2020, 07:48:46 odpoledne »
Otázka: jak by to bylo, pokud by jeden člen NATO napadl jiného člena NATO?

Zde je text Washingtonské smlouvy (dále jen "smlouva"), kterou se zakládá NATO
https://www.natoaktual.cz/washingtonska-smlouva-07g-/na_zpravy.aspx?y=na_summit/washingtonskasmlouva.htm
Je to krátké, celkem srozumitelné a stojí to za přečtení.

NATO je obranný pakt. Z toho vyplývá, že pokud jeden člen NATO napadne jiného člena NATO a bude to ve smluvně vymezeném teritoriu (NATO je omezené teritoriálně), potom podle článku 5 smlouvy ostatní členské státy pomohou napadenému členu NATO proti státu, který je členem NATO a podnikl ozbrojený útok na jiného člena NATO.
Ze smlouvy to vyplývá jednoznačně, i když to tam není napsané výslovně, protože členské státy se zejména zavazují všechny spory řešit přednostně mírovými prostředky (článek 1 smlouvy).

Jak by to vypadalo v praxi, to nevím. Určitě by to byl velký problém. Protože útočící člen NATO by měl své zástupce ve společném velení, používal by stejné operační postupy jako ostatní členi NATO, minimálně by je znal. No, byl by to mazec.

Poznámka: Když jsem Washingtonskou smlouvu četl poprvé, úplně mi vyrazilo dech, jak moc je navázaná na Chartu OSN, více méně je to vlastně její nadstavba/pokračování. No jo, Washingtonská smlouva byla uzavíraná v roce 1949, kdy se všeobecně věřilo, že OSN je k něčemu. Řekl bych, že dnes je pohled na OSN o hodně skeptičtější.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1286 kdy: Březen 07, 2020, 10:22:37 odpoledne »
Možná by stálo za to, přečíst si to ještě jednou. Článek 5 nikoho k ničemu nezavazuje. Opravdu závazný je pouze článek 1, který je neustále porušován, tak jak je potřeba.
K naplnění článku 5 stačí například podat protest na velvyslanectví agresora. A můžeme si odškrtnout Splněno.

Spory mezi spojenci nato neřeší. Turecko už mělo spor s Řeckem v roce 1974. Oba členové nato. Turecko do dnes okupuje část Kypru.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1287 kdy: Březen 08, 2020, 12:54:04 dopoledne »
Když státní propaganda potřebuje obrázky, jako je tohle (vyšlo to 26.2 :-), tak je jasné, že je něco špatně:


Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1288 kdy: Březen 08, 2020, 08:30:15 dopoledne »
Už ten průplesk sultána vysvětlili i plebsu  f-)

https://twitter.com/MSuchkov_ALM/status/1235723726244794369

Samotář

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1289 kdy: Březen 08, 2020, 09:16:10 dopoledne »
S předchozími příspěvky nesouhlasím. Buď propagandistické nesmysly, nebo přílišná generalizace. Zbytečné o tom diskutovat.

Ale zpět k tématu vlákna, ať nejsme OT.

Jsem příjemně překvapený, jak řecké bezpečnostní síly zvládají nápor migrantů na hranicích. Podle dostupných zpráv největší skupiny migrantů na hranicích zastavili. Pokud nějaký migrant projde, místní to oznámí policii, která migranty hned zadrží, odebere jim téměř všechno oblečení a boty a pošle je zpět přes řeku do Turecka. A vypadá to, že jsou to pravdivé zprávy, protože žádná migrační vlna se nevalí Balkánem nebo střední Evropou.

Za mě velký obdiv k řeckým policistům a vojákům a také k jejich politické reprezentaci.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1290 kdy: Březen 08, 2020, 11:29:22 dopoledne »
Zkusme se držet faktů. Jen pro připomenutí podotýkám, že řekové ač jim hrozí bankrot a životní úroveň, klesá, nezaměstnanost je strašná, dluh je v podstatě nesplatitelný a mladí lidé ze země utíkají nebo se poflakují bez vize a víry v budoucnost.....tedy toto Řecko stále udržuje cca 140t armádu, včetně asi 1200 tanků a cca 3000 děl, pobřežních námořních sil, pár ponorek...a na armádu vynakládají oproti nám asi 3% ze svého rozpočtu....A drží hranice EU...tedy jsou v prvním náporu běženců....ČR má asi 20t vojáků, o letectvu a tancích se nemá moc smysl bavit....z rozpočtu zdaleka nedáváme ani závazná 2% (tuším že to bylo okolo 1% a nyní se "zavazujeme k 1,4%")....Takže buďme rádi za NATO alespoň v podobě v jaké je....Je jasné, že EU nemá jasnou politiku a neumí si své hranice chránit....někdo nám sem dokonce migranty zve...Ale nadruhou stranu jak bychom si my samy dokázali ubránit své hranice, když flintu udrží cca 12t vojáků a ta hranice má asi 2326 km....neboli na každý km hranice máte na 24h neskutečných 5 vojáků????? A jak to bude vypadat po 1 měsíci? Dny železné opony minových polí a drátěných zátarasů jsou pryč, stejně jako 200t AČR....naši vojáci nemají ani dost munice a soudruh premiér uvažuje nad rozprodejem strategických zásob mědi a zinku....asi mu nedošlo, že nábojnice jsou z mosazi nebo je mu to fuk, protože volby vyhrává růst HDP a krmení důchodců....ne dotace neproduktivní armády. Takže buďme rádi za žadlužené Řeky, kteří drží první obrannou linii. A až zase budou naši volení vypasení pantátové strašit uprchíky, zeptejte se jich, co udělali proto, aby se náš stát mohl bránit ilegálním přistěhovalcům, porušujícím nelegálním vstupem do země naše zákony, bezpečnost a svým projevem víry i naši integritu. Představte si ty davy migrantů před naší hranicí s Rakouskem a Slovenskem....A jak se je snažíme vracet zpět...Vojenské drony, které MZ tak propaguje na to asi samy stačit nebudou a otázkou je, zda je máme a v dostatečném počtu. A to se stále bavíme a hloučcích imigrantů, nikoliv o statisícové vlně směřující do centra EU....Ale co pak? Dáte jim svůj chleba a budete na ně makat až do smrti jako nevěřící psi?

Offline Lucina

  • ***
  • Příspěvků: 396
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1291 kdy: Březen 08, 2020, 11:44:05 dopoledne »
Aktuálně milion euro pro Řecko a několik desítek policistů je to moc nebo málo od malého statu jako jsme? Jestli sme jim dali něco předtim teď nevim ale v budoucnu je možnost prý ještě přidat a pomahají i ostatní státy.

Samotář

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1292 kdy: Březen 08, 2020, 03:04:02 odpoledne »
S předchozími příspěvky nesouhlasím. Buď propagandistické nesmysly, nebo přílišná generalizace. Zbytečné o tom diskutovat.
Citace
Samotáři, genocida Arménů ( nebo v současné době Kurdů) není ani jedno, ani druhé. Ale máš pravdu,  zbytečné o tom diskutovat.
Ve věci genocidy Arménů máš naprostou pravdu. Omlouvám se Ti.

Offline Loki

  • ***
  • Příspěvků: 1235
  • I'm the Key I'm the Gate
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1293 kdy: Březen 30, 2020, 10:06:17 dopoledne »
Ahoj, jsem tady nový a myslel jsem, že budu zatím jen... ale na tohle zareagovat musím. Loki, mýlíš se v tom, že by to pan sultán neměl pod kontrolou. Tohle není moje pozorování, ale mých přátel žijících v Turecku. Možná jeho zoufalý čin může být právě to, že je pustí a nejenom to, přímo je bude kopat do ... A žádné peníze z EU to nezvrátí!

Dva dny stará zpráva, kdy jsem čekal, jestli se něco nezmění. Vypadá to, že ne a Turecko opravdu odvezlo poslední běžence z hranice s Řeckem do vnitrozemí. Zůstal jen nepořádek a ostnaté dráty. Podle některých informací, hlavními "útočníky na ploty" byly provokatéří - členové tajných služeb Turecka. Je mi opravdu líto těch nešťastných lidí, jejichž situace Edrogan zneužil.




https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3068718-turecko-odvezlo-posledni-bezence-z-hranice-s-reckem-do-vnitrozemi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Došlo tedy skutečně k tomu, že Edrogan ty běžence "kopal do zadku", aby přelezli plot. Vydrželo mu to měsíc a nechal toho. Hranice byla neprodišně zavřená, přesně jak bylo řečeno. Navíc se v Turecku rozjíždí coronavirus. Pro Edrogana je to velice špatné. Jaké to bude pro Turecko, to uvidíme.

Offline Lucina

  • ***
  • Příspěvků: 396
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1294 kdy: Únor 02, 2021, 09:33:12 dopoledne »
Francie chystá zákon o separatismu, dobrý začátek.

Zákon o separatismu, který je ve francouzském Národním shromáždění, má přimět muslimskou komunitu, aby respektovala zákony republiky a sama bojovala proti radikálním islamistům.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3263628-francie-chysta-zakon-ktery-ma-zabranit-muslimum-v-separaci-od-vetsinove-komunity

konec

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1295 kdy: Únor 02, 2021, 10:52:30 odpoledne »
Citace
sama bojovala proti radikálním islamistům
Tak to je sci-fi.


Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1296 kdy: Únor 03, 2021, 05:45:09 odpoledne »
Lucino, bojím se, že to bude v praxi stejně úspěšné jako integrace romů do většinové společnosti. To nedokázali ani komunisti.

Offline Lucina

  • ***
  • Příspěvků: 396
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1297 kdy: Únor 03, 2021, 06:55:22 odpoledne »
Určitě to nebude snadné, ale aspoň už před tím nezavíraj oči. Když bude zákon, jde spoustu věcí řešit.

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1298 kdy: Březen 13, 2021, 02:44:12 odpoledne »
Ekonomická krize by mohla stáhnout do extrémní chudoby dalších až 39 milionů Afričanů, přestože se předpokládá, že ekonomika oživí z nejhoršího poklesu za více než půl století. Celkový počet lidí žijících za méně než 1,9 dolaru (42 korun) denně by tak stoupl na 465,3 milionu, což představuje asi 34,4 procenta populace kontinentu.

...

Etiopská vláda v čele s laureátem Nobelovy ceny míru Abiyem Ahmedem se ocitla pod narůstajícím mezinárodním tlakem. V listopadu armáda udusila vzpouru separatistů v severní provincii Tigraj. Od té doby se množí zprávy o hromadných vraždách, znásilňování a rabování. Etnické masakry se stovkami mrtvých mají podle svědectví na svědomí armády Etiopie a Eritreje stejně jako tigrajští povstalci.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3282634-mytus-o-relativne-zklidnene-zemi-padl-z-etiopie-se-kupi-zpravy-o-krutostech-a

...

Pandemie zpomalila migraci, problém ale nezmizel, uvedl odborník
https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/pandemie-zpomalila-migraci-problem-ale-nezmizel-uvedl-odbornik/2005896

... a jen doplním: pokud se nepodaří udržet Sahel (a to je čím dál tím těžší), tak se máme na co těšit. Odhaduje se, že by se do pohybu (směr Evropa) dala masa desítek, ale spíš stovek milionů lidí z té oblasti.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7545
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1299 kdy: Březen 13, 2021, 02:50:12 odpoledne »
Dva dolary na den? Sahawa na nich...  ;D
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.