Autor Téma: Imigranti - co nás může potkat  (Přečteno 27197 krát)

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1300 kdy: Březen 30, 2021, 09:50:40 odpoledne »
Francie chystá zákon o separatismu, dobrý začátek.

Zákon o separatismu, který je ve francouzském Národním shromáždění, má přimět muslimskou komunitu, aby respektovala zákony republiky a sama bojovala proti radikálním islamistům.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3263628-francie-chysta-zakon-ktery-ma-zabranit-muslimum-v-separaci-od-vetsinove-komunity

Dnes začal tento zákon projednávat senát... a ve Francii i po světě (zvláště muslimském světě) se šíří protesty a protestní články v novinách.

Výtažky z různých článků z různých konců světa:

islamofobní zákon, který je obecně považován za nástroj k umlčení kritiků a utlačování menšin...

"Francouzská vláda se zaměřila na muslimy, dokonce islám, a zasahuje do islámských praktik. To je příliš mnoho. Odsuzujeme (vládní) kolonialistický a neokoloniální přístup," řekl Omar Slaouti, organizátor demonstrace...

Návrh zákona je kritizován, protože se zaměřuje na muslimskou komunitu a ukládá omezení téměř ve všech aspektech jejich života. Poskytuje zásahy do mešit a sdružení odpovědných za jejich správu a kontrolu financí sdružení a nevládních organizací patřících muslimům. Rovněž omezuje možnosti vzdělávání muslimské komunity tím, že brání rodinám v tom, aby dětem poskytovaly domácí vzdělání. Návrh zákona také zakazuje pacientům, aby si z náboženských nebo jiných důvodů vybírali lékaře podle pohlaví, a stanoví povinné „sekularistické vzdělávání“ pro všechny veřejné činitele....

Celosvětová koalice 25 nevládních organizací požádala Evropskou komisi, aby prošetřila Francii za její státem podporovanou podporu islamofobie....„Francie zavedla řadu zákonů, jejichž cílem je omezit svobodu vyznání a potrestat projevy náboženství,“ uvádí se v petici....Mezi organizace, které petici podepsaly, patřila Rada zastupitelů francouzských černých asociací, Muslim Rights Watch Nizozemsko, Islámská ústřední rada Švýcarsko a Muslimská asociace pro lidská práva ze Španělska.

V rozhovoru pro agenturu Anadolu Samira Sabir z právního oddělení Sabir, který předložil petici Evropské komisi jménem aliance, uvedl, že islamofobie se stala zakořeněnou a integrovanou v evropských společnostech....


Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1301 kdy: Březen 30, 2021, 10:33:28 odpoledne »
Otázkou je, co přesně v tom zákoně po všech těch pozměňovacích návrzích bude. Některé části už měly být schválené dávno.
Ale pokud schválí nějaké úlety zasahující do nevinných částí kultury (např. zákaz dlouhých sukní nebo oděvů typu kurta) tak to může mít spíš opačný výsledek.


SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1302 kdy: Březen 31, 2021, 09:07:07 dopoledne »
Nějak moc mi to připomíná některé pasáže z Kroniky zániku Evropy... Akorát tady se zdá, že určité snahy o řešení situace začaly přece jen o něco dřív. Takže naděje tu zatím je... než to praskne v Sahelu. Jestli "mocnosti" neudrží Sahel a budou trvat na stávající "neochraně" hranic, tak pánbůh s námi...

Zákon o separatismu cílí na islamismus, podle opozice ale stále nemíří proti jeho podstatě a proto požaduje jeho zpřísnění. Pravice poukazuje na to, že nechává téměř bez povšimnutí činnost asociací, které na pařížských předměstích pod hlavičkou sportovních oddílů či kulturních institucí skrývají aktivity radikálních islamistů. Některé vznikají přímo na univerzitní půdě.
...
„Islamisté se zaměřují na školství, na vzdělávání. Pokud je někdo označen za islamofoba, jako učitel z pařížského předměstí, může být terčem útoku,“ zmiňuje expertka na sociální otázky a problematiku islamismu Céline Pinaová případ Samuela Patyho, který byl zavražděn poté, co se svými studenty hovořil o karikaturách proroka Mohameda.

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3291119-zakon-proti-islamismu-opomiji-pusobeni-radikalu-na-univerzitach-kritizuje-francouzska

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1303 kdy: Březen 31, 2021, 09:13:54 dopoledne »
Jen doplněk - mrkla jsem právě na aktuální situaci kolem Sahelu a potěšila mě nová zpráva, že Německo a Evropa prý chápe důležitost udržení Sahelu a Německo se hodlá v této oblasti více angažovat. Těší mě, že snad konečně půjdeme cestou předcházení problémům, než hašení požáru na poslední chvíli. A tam kdyby to prasklo, tak je velká pravděpodobnost, že se směr Evropa vydá ne pár tisíc, nebo pár stovek tisíc lidí, ale spíš pár desítek nebo stovek milionů. Zatím to tam slušně drží Francouzi (už cca 8 let), ale situace se zhoršuje.

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1304 kdy: Březen 31, 2021, 09:30:06 dopoledne »
Tady, jeden z mála článků v češtině o situaci v Sahelu (zahraniční zdroje jsou na to asi lepší)... kdybyste si o tom chtěli něco víc přečíst:

Češi míří do války bez konce. Hrozí kolaps západní Afriky, míní analytik
Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/mali-sahel-burkina-faso-niger-valka-francie-takuba-cesko-rozhovor-andrew-tchie.A200921_164001_zahranicni_aha

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1305 kdy: Březen 31, 2021, 10:05:29 dopoledne »
V Sahelu je to špatné, už id 90. Let ho sužuje vleklá ekonomická i politická krize.
Dřív region bohatl na obchodních stezkách spojující subsaharskou afriku a středomoří (slonovina, eben, zlato) ale teď se téměř všechno zboží převáží po moři nebo letecky.

S tou migrací do evropy si nejsem tak jistá, jak mám zkušenosti tak obyvatelé sahelu většinou míří do zemí středního východu - Emiráty, Katar, Kuvajt, Bahrajn, Saudská Arábie, Egypt, se kterými je spojuje společný jazyk a kultura. Migrace na střední východ je o dost jednodušší a levnější, na cestu do evropy většina lidí nemá peníze.
 S růstem Nigérie, Etiopie a Ghany se část migračního toku začíná obracet jižním směrem.



SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1306 kdy: Březen 31, 2021, 10:09:43 dopoledne »
Podle odhadů různých odborníků by táhli spíš do Evropy, protože jiné země si je tam nepustí a protože mají představu o Evropě jakožto zemi zaslíbené. No každopádně doufejme, že to nedopadne.

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1307 kdy: Květen 18, 2021, 03:33:15 odpoledne »
Do španělské Ceuty v Africe se snaží dostat další tisíce migrantů

Do španělské enklávy Ceuta na africkém pobřeží proudí další stovky migrantů ze sousedního Maroka poté, co tam v pondělí přes moře podél pobřeží připlulo či připlavalo na 6000 běženců. Z nich už 2700 místní úřady vrátily, další tisíce se ale dál snaží dostat do Španělska i přesto, že vláda noci nasadila i vojáky a obrněná vozidla....Na hranici Ceuty roste napětí, skupiny migrantů z marocké strany tam dnes házely kameny na policisty, kteří odpověděli slzným plynem.

Pondělní vlna migrantů do Ceuty, která má asi 84.000 obyvatel, byla podle deníku El País bezprecedentní. Šlo o denní rekord počtu běženců, jež vstoupili do Španělska.

Španělská vláda se obává, že hromadné příchody migrantů do Ceuty jen tak neskončí. Marocké bezpečnostní složky totiž lidem přestaly bránit v přechodu hranice. Marocká vláda se zatím k pondělním událostem nevyjádřila.

https://www.ceskenoviny.cz/zpravy/do-spanelske-ceuty-v-africe-se-snazi-dostat-dalsi-tisice-migrantu/2038626


SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1308 kdy: Květen 18, 2021, 03:37:03 odpoledne »
Heslo migrantů, snažících se dostat do španělské enklávy: Buď zemřu, nebo projdu.

https://www.bbc.com/news/world-europe-57150051

Mezi migranty jsou opět zejména mladí muži a nezletilí.

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1309 kdy: Květen 21, 2021, 01:57:16 odpoledne »
Po migrační vlně v Ceutě roste napětí také na španělsko-marocké hranici v Melille

https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3315097-po-migracni-vlne-v-ceute-roste-napeti-take-na-spanelsko-marocke-hranici-v-melille

Více než 6 500 migrantů z přibližně 8 000, kteří se na začátku tohoto týdne dostali do španělské severoafrické enklávy Ceuta, bylo posláno zpět do Maroka, uvedl v pátek španělský ministr vnitra Fernando Grande-Marlaska.
https://www.france24.com/en/europe/20210521-spain-sends-more-than-6-500-migrants-back-to-morocco-after-mass-arrival-in-ceuta-enclave

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1310 kdy: Květen 21, 2021, 05:09:56 odpoledne »
Tak očividně snahy už jsou na více frontách, to zvyšuje "naše šance".

Mezi Římem a Tunisem bude zřízena horká linka na boj proti nelegální migraci uprostřed prudkého nárůstu příjezdů na italský ostrov Lampedusa, uvedla tento čtvrtek v Tunisu italská ministryně vnitra Luciana Lamorgeseová.

Evropský komisař nabídl ekonomickou podporu severoafrickému národu, který se snaží splácet své dluhy, na oplátku za tvrdší snahy zastavit příchod migrantů do Evropy.

https://www.africanews.com/2021/05/21/tunisia-and-italy-to-open-migration-hotline/

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1311 kdy: Květen 22, 2021, 10:43:36 odpoledne »
Přitom řešení je taaaaak jednoduché. Ale je trestné ho napsat...
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1312 kdy: Červenec 07, 2021, 02:57:49 odpoledne »
Turecko očekává, že EU zvýší přesídlovací kvóty pro migranty

Tureckým přáním je, aby Evropská unie otevřela Syřanům legální migrační trasy v rámci spravedlivého sdílení břemene a odpovědnosti, aktivovala mechanismus dobrovolného přijímání humanitárních osob konkrétními závazky a zvýšila kvóty pro přesídlení, uvedl v úterý viceprezident Fuat Oktay.
...
Turecko bylo klíčovým tranzitním bodem pro žadatele o azyl, kteří se chtějí dostat do Evropy a začít nový život, zejména ti, kteří prchají před válkou a pronásledováním.

Turecko již hostí téměř 4 miliony syrských migrantů, což je více než kterákoli země na světě. Úředníci tvrdí, že země nedokáže zvládnout další uprchlickou vlnu.

https://www.dailysabah.com/politics/eu-affairs/turkey-expects-eu-to-increase-resettlement-quotas-for-migrants

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1313 kdy: Červenec 07, 2021, 03:09:18 odpoledne »
Maďarsko, Slovensko, Česká republika a Polsko sjednocené proti kvótám migrantů
...
Orgány zemí Visegrádské čtyřky mají jednomyslný názor na problematiku migrace a uprchlíků. Neustále vyzývají EU, aby zrušila plán povinného mechanismu přesídlování uprchlíků.
https://www.schengenvisainfo.com/news/hungary-slovakia-czech-republic-poland-united-against-migrant-quotas/

EU not working! Bloc braces for four-state revolt over hated migrant rules – unity crushed
https://www.express.co.uk/news/world/1458124/eu-news-migration-crisis-migrant-quotas-visegrad-four-hungary-Slovakia-Poland-Czech


Migrace: Co požadovat od Evropy, co poskytnout migrantům v Tunisku
Tuniské orgány nyní požadují právo na sloučení rodiny, roční program pro
 regularizaci nelegálních migrantů, významnou kvótu nových pobytových a pracovních karet a bonus za nábor specializovaných dovedností.
...
Je nejvyšší čas vyzvat Evropu k tolika zásadním otázkám „hledané a nezbytné“ migrace, ale také k dalším. Popření práva na sloučení rodiny nebo umožnění pobytu tisíců Tunisanů v Evropě bez dokladů nelze považovat za přijatelné humánní zacházení. Vyvíjení tlaku na Tunisko, aby akceptovalo jejich návrat tuniských migrantů, ale také dokonale legálních státních příslušníků, kteří si však odpykali trest odnětí svobody, není ani na úrovni přátelských a dobrých sousedských vztahů, ani přijatelné.
https://www.leaders.com.tn/article/32121-migration-ce-qu-il-faut-demander-a-l-europe-ce-qu-il-faut-accorder-aux-migrants-en-tunisie

Je Evropa připravena zvládnout afghánské uprchlíky?

V očekávání hrozící nejistoty se Afghánci řadí u hrstky zbývajících ambasád v Kábulu . Při odchodu amerických a evropských vojsk hodlá mnoho Afghánců uprchnout ze své země, než se situace zhorší. Pokud dostanou víza, dobře. Pokud se tak nestane, většina z nich přesto odejde jako uprchlíci.

Uprchlická stezka začíná z Afghánistánu, prochází Íránem, Tureckem a Řeckem, aby nakonec vyvrcholila v kontinentální Evropě.
https://moderndiplomacy.eu/2021/07/07/is-europe-ready-to-handle-afghan-refugees/


Do Evropy míří migranti ze Sýrie, Tuniska, Afgánistánu a další..... A i přes to:


Předseda Pirátů Ivan Bartoš považuje migraci za vymyšlené téma předvolební kampaně.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/lide-by-nemeli-byt-trestani-za-chyby-vlady-bartos-chce-aby-m/r~4f878c18da3f11eb98380cc47ab5f122/

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1314 kdy: Červenec 07, 2021, 04:11:44 odpoledne »
Tak ne že by téma ilegální migrace nebylo v kontextu s politikou a reálnými možnostmi EU závažné...jenže v praxi se toto téma otevírá vždy pouze před volbami, kdy se ve voličích vzbuzují obavy. Toto jsme zažili jak u prezidenské volby, kdy s tím vyrukoval náš churavějící prezident, tak u voleb do PS....Volby proběhly, křesla se obsadila, čas plyne a v reálu se mezitím stalo co??? A nyní, když vládním stranám klesají preference se vytáhne ze sříně migrační kostlivec, zachřestí se jim a třeba se zase někdo zalekne a hodí nám to....Jen vůl opakuje stejnou chybu 2x. Místo aby naše policie bránila nelegální migraci, naši a slovenští těžkooděnci právě v tuto chvíli vytlačují Čechy a Slováky ze zablokovaných hraničních přechodů....ti lidé co proti nim stojí a chtějí na druhou stranu uvěřili své vládě, očkovali se, testovali se a stejně mají problém....To je realita dnešní doby. Migrace je pouze zástupný problém budící strach a odvracející pozornost....nic reálného se proti ní nechystá.

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1315 kdy: Červenec 07, 2021, 04:19:36 odpoledne »
S tím nesouhlasím. Téma migrace je zde pořád, jenom ho "otevírají" nebo naopak "neotevírají" naše média. Naše média se poslední rok soustředila téměř výhradně na koronavirus. Předtím na jiná témata. Problém migrace je tady ale stále a stále se řeší a řeší ho i naši politici i náš přezident. Jenom o tom naše slavná média prostě neinformují. Kdo chce, může si to ale dohledat na zahraničních zdrojích.

Krom toho - téma migrace se aktuálně víc otevírá právě teď i na mezinárodní scéně (viz přiložené články). Bez ohledu na naše volby se právě teď situace značně zhoršila a tlaky na migraci do Evropy značně zesílily (všichni si můžeme přečíst proč). Stejně tak akutně sílí i tlaky na ČR a ostatní státy V4, aby podlehly EU a přijaly migrační kvóty. To jsou všechno aktuální problémy, nikoliv nějaké zastaralé kauzy, které se teď vytahují, aby postrašily voliče.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1316 kdy: Červenec 07, 2021, 05:15:18 odpoledne »
Téma migrace mi taky připadá jako odvrácení pozornosti. Vždyť do ČR skoro žádní ilegálové nemíří, a když už se sem nějací dostanou tak většinou zabloudili na cestě do německa nebo anglie.
Takže nás před volbami postraší davy cizinců… a následně v v rámci “podpory průmyslu” v tichosti přivezou spoustu ukrajinců, Mongolů a Filipínců. :(

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1317 kdy: Červenec 07, 2021, 06:02:09 odpoledne »
Oficiální migranti tady nejsou. Ale ne proto, že by problém neexistoval, ale proto, že někteří nesložili ruce do klína a zatím přílivu migrantů k nám zabránili. Počty zadržených migrantů na našem území se dají dohledat (viz níže). Dá se dohledat i info o nárůstu počtu cizinců jak v ČR, tak v celé Evropě. Přičemž od poloviny 2020 je zaznamenáno postupné navyšování počtu migrantů směřujících do Evropy.

Kdyby se aktuálně situace tak nevyhrotila, tak bych s vámi možná i souhlasila. Ale když sleduju informace o těchto hrozbách na zahraničních zdrojích (přičemž naši stále převážně mlčí), které s našimi volbami fakt vůbec nesouvisí, dokonce ani Babiš je neovládá, tak s vámi prostě souhlasit nemůžu.

Nelegální migrace v ČR za první čtvrtletí 2021:

V období od 1. 1. 2021 do 31. 03. 2021 bylo zjištěno celkem 2 468 osob při nelegální migraci na území České republiky.

V porovnání se shodným obdobím roku 2020 došlo k navýšení počtu, a to o 1 369 osob (tj. +124,6 %).

Z celkového počtu bylo 2 423 osob (tj. 98,2%) odhaleno při nelegálním pobytu a 45 osob bylo zjištěno při nelegální migraci přes vnější schengenskou hranici ČR.
Z pohledu státní příslušnosti se nelegální migrace dopouštějí nejčastěji občané Ukrajiny (1 287 osob),  Moldavska (348 osob), Afganistánu (267 osob), Vietnamu (60 osob) a Gruzie (57 osob).

https://www.policie.cz/clanek/nelegalni-migrace-v-cr-v-obdobi-od-1-1-2021-do-31-03-2021.aspx

...ostatně vzhledem k otevřeným hranicím nás musí zajímat nejen kolik jich je v ČR, ale kolik jich je uvnitř Shengenu.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1318 kdy: Červenec 07, 2021, 06:17:16 odpoledne »
Zajímalo by  mě, jak si nadefinovali nelegální pobyt.
Pokud do toho počítají cizince po vypršení nebo ztrátě pracovního víza, tak je navýšení zcela logické.
Ztratit pracovní vízum je strašně jednoduché, stačí  být propuštěn nebo krach zaměstnavatele a najednou jste tu nelegálně.
V tom případě by nelegální pobyt spíše reflektoval kovidovou krizi než nějakou migrační vlnu.

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1319 kdy: Červenec 07, 2021, 06:19:34 odpoledne »
Otevři si odkaz, je to tam rozebrané.

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1320 kdy: Červenec 07, 2021, 06:23:35 odpoledne »
A ještě tato statistika mi vypadla z přehledu:

Při tranzitní nelegální migraci přes území České republikybylo odhaleno celkem 353 osob, kdy v meziročním porovnání shodných období došlo k vysokému nárůstu, a to o 293 osob. Všechny případy byly zjištěny v souvislosti s pozemní hranicí.
Z hlediska směru na pozemní hranici převládl vstup ze Slovenska (287 osob) a směrem z Rakouska jich bylo celkem 13. U naprosté většiny osob bylo jako cíl cesty uvedeno Německo.
Osoby využily k přepravě zejména nákladní automobily (328 osob, tj. 92,9%).
Nejvíce bylo zjištěno občanů Afghánistánu (259 osob, tj. 73,4%), Sýrie (25 osob, tj. 7,1%). Následuje Maroko (18 osob, tj. 5,1%) a Pákistán (12 osob, tj. 3,4%)

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1321 kdy: Červenec 07, 2021, 07:14:32 odpoledne »
Nemyslím si. Je to za první čtvrtletí. Je tam meziroční nárůst o 293 osob. Čili jde tady opět  hlavně o trend, nikoliv o to jedno číslo. A hlavně - mnohem důležitější jsou ty hrozby budoucí. A ty bychom, jakožto preppers, neměli opomíjet. A to dokonce ani tehdy, když se domníváme, že by to mohlo nahrát do karet Babišovi, nebo by se dokonce (nedejbóže) mohlo zdát, že s ním v něčem souhlasíme. Tady už to totiž není preppers fórum, ale antibabiš fórum a z tohoto hlediska je posuzováno všechno, včetně možných hrozeb (natož abychom řešili, jak se na to chystat). Je to škoda, ale je to bohužel tak.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1322 kdy: Červenec 07, 2021, 10:40:18 odpoledne »
Ale my tady hrozbu nelegálním imigranrů rozhodně nepopíráme....Probíráme tu zkušeností západních zemí jako je Británie, Francie, Německo, Švédsko....

Ale primárně by mělo být cílem se problému vyhnout....EU je v tomto pozadu, ty už tam ilegální migranty ve vysokých počtech mají a ovlivňuje to již jejich zahraniční politiku. A prosím nepodsuvej sem antibabiše....Já osobně proti Babišovi nic nemám do okamžiku, než začne svými rozhodnutími ovlivňovat negativně můj život...nemohu za to, že díky jeho vlivu se to děje často ;). Pokud odstoupí či odejde z politiky, ani po něm nevzdechnu....jenže prakticky všechny volební strany a koalice jsou pro zůstání v EU....a poslechni si naši paní Jourovou, či Piráty jak hájí zájmy ČR....TOP09 pro EU, ANO pro EU, pak Šlachta-Přísaha pro EU....Piráty asi nemusíme zmiňovat...

Jenže koncept EU se v krizi naplno ukázal jako nefuknční a odtržený od reálného života národních států....a EU jako celek za světem zaostává kam se podíváš snad kromě ekologických snah, na které zase nemá potřebnou ekonomickou ani politickou sílu....Já klidně budu pro EU, ale ne v této podobě....Vždyť nám setrvání v EU bere právo i na vlastní obranu a preferuje se EU armáda....kde asi bude zasahovat? Nebo opravdu myslíte, že nějaká ČR bude mít rovnocenné postavení jako Německo či Francie? EU měla a má zůstat národními státy spolupracujícími na hospodářské, obranné a společné kontinentální politice....vůči světu. Tam to dává smysl. Ale v situaci, kdy si Francouzi nedovedou před migranty ochránit ani své vypalované katedrály, kde se učitelům uřezávají hlavy a kněži se střílejí do zad, zatímco francouská armáda vzteky brblá a generálům hrozí perzekuce až vězení za to, že se ozvali s ostrým protestem....co chceš na politické úrovni s naší vládou řešit? Vždyť je tu sama hájíš...Tak se uč sebeobranu, pracuj na kondičce ať máš šanci utéct, studuj taktiku pouličních gangů, nauč se kromě klasické zdravovědy i ošetřovat bodné, řezné a střelné rány, kup si hemostatika a škrtidlo, udělej si zbroják a řeš problém v osobní rovině. To jako preppeři a občané státu dosud můžeme. Dokonce ti novela zbrojního zákona umožňuje pro osobní obranu použití střeliva se zvýšeným ranivým účinkem a naši policisté ho už také mohou požívat místo klasických FMJ....To vše a daleko více můžeš dělat zcela legálně, pro mě za mě vstup do záloh AČR a můžeš s nimi i cvičit pod odborným vedením.

Ale v rovině politické je toto téma z pozice našich politiků jen vyvolávání strachu u voliču. Nic víc, nic méně. Co konkrétního pro bezpečnost lidí udělal prezident???? Opevnil si po vyvěšení trenek a zhanobení národní standarty hrad....A vláda? Posílila cicineckou policii? Připojila se k Maďarsku v jeho stížnosti na protimigrantskou politiku EU? Dej mi konkrétní příklady, jak přispěla k národní bezpečnosti....

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1323 kdy: Červenec 07, 2021, 11:21:00 odpoledne »
Však já si také nedělám o EU iluze. Já se jen snažil Soně vysvětlit, že to není o Ano ani o Babišivi....a že téma migrace, kterému ona sama již roky přikládá velkou důležitost v politické rovině s touto vládou ani s Piráty či TOP09...nevyřeší, ale může se jako každý občan připravovat v osobní rovině. Rizika která nastiňuješ tu opravdu hrozí, jdme svědky manupulace pomocí strachu, maistreamových médií, vydírání přes zdraví rodinných příslušníků, ztrátu osobních svobod, menožnost nakládání a užívání osobního majetku...(když máte v zahraničí nemovitost, ale nemůžete přes hranice, nemůžete podnikat ač jiný může a získává konkurenční výhodu). Ostatně KSČ se své vedoucí úlohy ujala po svobodných volbách....a stále tu žije mraky naivních lidiček, kteří se domnívají, že revoluce v 89 byla spontální a vedla ke svržení režimu....Těmto lidičkám bych vřele doporučil si přečíst pár stránek od Možného..Proč tak snadno. Viz třeba zde:
https://uloz.to/file/qcUP5fQ3/proc-tak-snadno-prof-mozny-o-sametove-revoluci-pdf#!ZGtlZwR1MJEvZJAxMwVlZ2Z2AwIxZ1SzAIIVLxZ0nxAxLJVj

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1324 kdy: Červenec 08, 2021, 01:32:03 odpoledne »
Pro mě je jednou z největších hrozeb nápor migrantů, kteří sem míří a mohou ovládnout Evropu a zcela zničit naše hodnoty a náš dosavadní způsob života. Ba dokonce i naše životy a životy našich dětí. Přikládám tomuto tématu velkou důležitost a vzhledem k informacím, které mám, přikládám i velkou důležitost tomu, co stávající a předchozí politici učinili, abychom zde ty migranty neměli. Jak to vypadá v zemích, kde politici nepracovali tímto směrem, se můžete všichni kdykoliv přesvědčit. Osobně mediální masáž vidím právě v opačné rovině - jelikož většina médií jede antibabiš kampaň a prostor dostávají Piráti a TOP a jejich koalice, tak je problém migrace zlehčován. A to, že o něm mluví Babiš, pro mnoho lidí znamená - je to lež, předvolební manipulace atd. Schválně se zkuste všichni poctivě zamyslet, jestli byste měli stejný názor, kdyby totéž říkal nějaký váš oblíbenec, někdo, komu fakt věříte. Vyberte si, koho chcete. A výsledek zde nemusíte zveřejňovat... ono se sem dá napsat samozřejmě cokoliv, třeba i automatické "jasně že bych to viděl stejně vždycky". Ale vidím to zde na fóru i kdekoliv jinde velmi často. I kdyby Babiš řekl, že jedna plus jedna jsou dvě, tak se proti tomu spousta lidí postaví a tuto informaci odmítne. A jestli máme obavy z ANO ve vedení, pak s Piráty a TOP09 se teprve máme na co těšit.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1325 kdy: Červenec 08, 2021, 03:06:05 odpoledne »
Ale to opravdu nemá s Babišem co společného, a není třeba ho sem podsouvat. My se v přímém přenosu řítíme zpět do totality, lidská práva i zákony tu porušují policisté, vojáci, dnes se zákon porušoval přímo na půdě PS....takže co je větší průser? Nehledě na to, že když tu bude zase totalita budeš moci činit kroky vpřed jen tím pádem na hubu.....Ostatně klidně si vol ANO, Piráty, ODS....nebo třeba KSČ. Ale můžeš mi sdělit, jaké politické kroky proti migraci naše vláda za poslední volební období učinila? Kdyby se za Sobotkovy vlády nevyhranilo proti kvodám Maďarsko v čele s Orbánem, klidně bychom asi i ty kvoty odkývali....A jak jsme se Maďarů zastali, když je EU cupovala za to, že si na hranicích staví proti uprchlíkům 6m plot? Opravdu se svým anylytickým myšlením věříš, že otevření tématu migrace a uprchlíků 3 měsíce před volbami není jen kouřová clona na odpoutání pozornosti? Když přijde na věc, Slováci zatarasili hraniční přechody během víkendu...My celníky rozpustili po vnitrozemí a cizinecká policie vymetá ubytovny....Takže i když mohu sdílet tvé obavy, reálně to není zajímavé téma, protože to tu nikdo z politiků nemyslí vážně. Ale můžeš se připravovat jako občan, můžeš tu agitovat za ANO, když si opět myslíš že to ČR pomůže, můžeš také emigrovat....anebo můžeš volit někoho, kdo v EU být nechce a tim pádem chce posilovat národní suverenitu...Ale vystavuješ se riziku, že nebudeš v mainstreamu. Jsme tranzitní nikoliv cílovou zemí....neříkám že se to nemůže skokově změnit, ale nyní mě popravdě daleko více zajímá, zda se tu odehrají v řádném termínu nezmanipulované volby....A pokud vyhrají Piráti, inu pak hurá do plnohodnotné EU pěkně s eurem a s rozjásanými tvářemi liberálních multikulturních, polysexuálních, promenšinových a jiných úžasných osobností. Bude to zažitek na celý zbývající život. Ale klidně se s tebou tady veřejně vsadím, že i když vyhraje volby ANO s Babišem včele, proti migrantům se nebude dělat nic....tedy ne že by se tu neděly zajímavé věci, ale to se budou dít i s těmi Piráty.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1326 kdy: Červenec 08, 2021, 03:20:33 odpoledne »
Dokonce ti novela zbrojního zákona umožňuje pro osobní obranu použití střeliva se zvýšeným ranivým účinkem a naši policisté ho už také mohou požívat místo klasických FMJ....

Osobne jsem velmi zvedavy na to jakym zpusobem probehne prvni soud s clovekem ktery takove strelivo pouzije pro osobni obranu. Panuji mezi nekterymi pravniky obavy z toho aby tento fakt obranci nepritizil. Uvidime .... porad lepsi kdyz cloveka dva vedou, nez ctyri nesou... musim se podivat jestli uz nejak dopadl pripad strelby v Plzni, nejak to utichlo ...

Tak za mě je to jednoznačně plus....totiž uvažuji takto....pokud použiješ FMJ s nábojem 9x19 má střela dostatek energie po prostřelení útočníka na to, aby i smrtelně zranila nezůčastněnou osobu. A to se klidně může při trošce smůly stát....zasáhneš kost - žebro, střela se odchýlí a i při počáteční snaze o střelbu z bezpečného úhlu může dojít k neštěstí....Nově povolené střelivo toto hodně omezuje...Ano je opravdu drahé, ano udělá daleko větší paseku...ale na druhou stranu ti i se slabší zbraní dává větší šanci zastavit útočníka na 1 ránu....šetříš čas a třeba nebudeš muset vystřelit podruhé....klesá riziko že mineš a zasáhneš co nechceš. Tak či tak, vyšetřování stejně neujdeš. Ale líp se hájí když vystřelíš 1 než když v panice vystílíš zásobník, protože se "nechtěl zastavit". A po právní stránce v NO můžeš použít cokoliv, pokud to je přiměřené....tedy i kulomet na vyjímku.....jen budeš muset věrohodně vysvětlit, proč jsi s ním šel na rande do parku... ;D a jak jsi to dokázal nést skrytě, abys v kolemjdoucích nevzbuzoval obavy.... 8).

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1327 kdy: Červenec 08, 2021, 03:31:07 odpoledne »
Ale to opravdu nemá s Babišem co společného, a není třeba ho sem podsouvat. My se v přímém přenosu řítíme zpět do totality, lidská práva i zákony tu porušují policisté, vojáci, dnes se zákon porušoval přímo na půdě PS....takže co je větší průser? Nehledě na to, že když tu bude zase totalita budeš moci činit kroky vpřed jen tím pádem na hubu.....Ostatně klidně si vol ANO, Piráty, ODS....nebo třeba KSČ. Ale můžeš mi sdělit, jaké politické kroky proti migraci naše vláda za poslední volební období učinila? Kdyby se za Sobotkovy vlády nevyhranilo proti kvodám Maďarsko v čele s Orbánem, klidně bychom asi i ty kvoty odkývali....A jak jsme se Maďarů zastali, když je EU cupovala za to, že si na hranicích staví proti uprchlíkům 6m plot? Opravdu se svým anylytickým myšlením věříš, že otevření tématu migrace a uprchlíků 3 měsíce před volbami není jen kouřová clona na odpoutání pozornosti? Když přijde na věc, Slováci zatarasili hraniční přechody během víkendu...My celníky rozpustili po vnitrozemí a cizinecká policie vymetá ubytovny....Takže i když mohu sdílet tvé obavy, reálně to není zajímavé téma, protože to tu nikdo z politiků nemyslí vážně. Ale můžeš se připravovat jako občan, můžeš tu agitovat za ANO, když si opět myslíš že to ČR pomůže, můžeš také emigrovat....anebo můžeš volit někoho, kdo v EU být nechce a tim pádem chce posilovat národní suverenitu...Ale vystavuješ se riziku, že nebudeš v mainstreamu. Jsme tranzitní nikoliv cílovou zemí....neříkám že se to nemůže skokově změnit, ale nyní mě popravdě daleko více zajímá, zda se tu odehrají v řádném termínu nezmanipulované volby....A pokud vyhrají Piráti, inu pak hurá do plnohodnotné EU pěkně s eurem a s rozjásanými tvářemi liberálních multikulturních, polysexuálních, promenšinových a jiných úžasných osobností. Bude to zažitek na celý zbývající život. Ale klidně se s tebou tady veřejně vsadím, že i když vyhraje volby ANO s Babišem včele, proti migrantům se nebude dělat nic....tedy ne že by se tu neděly zajímavé věci, ale to se budou dít i s těmi Piráty.

Mám na to jiný názor  :rose: . Ostatně, co se např. Babiše týče, tak je zde s ním a s naší vládou už poměrně dlouho propojováno v podstatě všechno. A ani já ho sem "nepodsouvám", ale píšu o vazbě, která zde v souvislosti s Babišem a naší vládou podle mého názoru funguje. A myslím, že je fajn, že se zde prezentují nejrůznější názory a vzájemně se respektují. Jsme tu samí rozumní a tolerantní lidé. Věřím, že každý ví, že zastávat nějaký názor např. ohledně migrace či epidemie ještě neznamená volit ANO či zastávat se Babiše, nebo naopak. Zda budu či nebudu v mainstreamu neřeším. Zde na fóru rozhodně v mainstreamu nejsem a ani jinde celkem do mainstreamu nezapadám.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1328 kdy: Červenec 08, 2021, 03:41:43 odpoledne »
S jinými názory problém nemám, problém je, že EU kterou hlavní vládní i opoziční strany preferují nám odnímá možnost se jako suverenní stát proti nelegální migraci bránit, ale současně je příliš slabá a v podstatě i neochotná nám poskytnou přiměřenou ochranu....Když vidíš, co problémů mají bankrotující Řekové, Italové...vesnicím na jihu se opravdu reálně změnila kvalita života a rozhodně ne k lepšímu....A jak to EU řeší? Takže pokud je to pro tebe opravdu zásadní téma, asi se rozhlížej po straně, která chce z EU vystoupit....a nemusí to být jen SPD. Jo a obvykle kytky dostávaj ženský, takže děkuji a vracím :rose: :rose: :rose: :pa:.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1329 kdy: Červenec 08, 2021, 03:45:56 odpoledne »
Jsou i jiné strany. Ale které se skutečně dostanou do parlamentu? Doufám že trikolora. Ale zatím sázím na jistotu... Ještě uvidím.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1330 kdy: Červenec 08, 2021, 04:01:30 odpoledne »
Jsou i jiné strany. Ale které se skutečně dostanou do parlamentu? Doufám že trikolora. Ale zatím sázím na jistotu... Ještě uvidím.
Já si plně uvědomuji, že tyto volby nebudou snadné....ale nyní pro mě migrace nepředstavuje takové nebezpečí. V tuto chvíli se nejvíce obávám, že ztrácíme právní stát a s tím i právo svobodné volby. Když vidím, co všechno vláda porušuje, jak obchází zákon, jak jde prezident na ruku premiérovi (ač kdysi prohlašoval i činil něco naprosto odlišného) mám obavy, abychom se salámovou metodou aplikovanou na úpravu volebního zákona v kombinaci s pandemickým zákonem a nějakým vhodným vládním nařízením nepropracovali mlčky k elekronicky zmanipulovatelným volbám a do nové totality....V USA se již prokázalo, že volby zmanipulované byly...a to o statisíce hlasů, což není maličkost. Pro mně byly USA dříve vzorem demokratického státu a svobody....dnes to říci nemohu a nerad, bych když vidím mlčky tolerovaná svinstva u nás, abychom šli v jejich šlépějích.

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1331 kdy: Červenec 08, 2021, 06:09:06 odpoledne »
Tahle to zákon povoluje, jen je to u krátkých zbraní oznámení a povolení v rámci kategorie A I tuším že na stejném formuláři se žádá i o povolení užívat nadlimitní zásobníky, ale s jeho vydáním není problém. Jistě soud má kupu času, nejedná ve stresu, může si nechat vypracovat kupu posudků....Jenže v případě útoku je to jen na tobě na to kolik máš času, čím a jak účinně se bráníš a jak dobře vyhodnotíš situaci....U poměrně slabé ráže 9Br použití tohoto střeliva zvyšuje šanci na zneškodnění útočníka první ranou cca o 20% a to prostě stojí za to. Ne vždy je čas vystřelit podruhé. Co jsem slyšel tak problém mají lidé, co se v sebeobraně učí střílet dvouvýstřel...vždy se nabízí otázka, zda bylo nutné vystřelit podruhé....Ale to je na nekonečnou neplodnou debatu.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1332 kdy: Červenec 08, 2021, 06:37:59 odpoledne »
V ideální situaci, výstřelem zastavený útočník, není schopen výpovědi. Munice s vyšší ranivostí zvyšuje šanci že bude schopen vypovídat. Výpověď kriminálníka může slušného dost poškodit.

Ps: to jsem samozřejmě jen někde slyšel. Nepodepisuji se pod to.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1333 kdy: Červenec 08, 2021, 07:14:45 odpoledne »
Na druhou stranu spousta normálních lidí i prepperů ma problém žít s vědomím, že zabili člověka. I když si to zasloužil.

Nezapomeňte že v tomto případě může mít munici s vyšší ranivostí i útočník, takže po ně může zůstat více mrtvol a vážně zraněných.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1334 kdy: Červenec 08, 2021, 07:20:43 odpoledne »
Útočník bude mít z 99,99% nelegální zbraň a nelegální munici. Nevyvolávej představu že útočník dodržuje zákony.
Nikde jsem nepsal o zabití. To jsou jen tvé závěry.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

Offline MaunaKea

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 3625
  • Mus uni non fidit antro.
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1335 kdy: Srpen 05, 2021, 02:17:53 odpoledne »
Posledí týden se vyostřuje situace na hranici Řecka a Turecka.....Turci přivezli k hranici asi 15t Syrských a Afgánských uprchlíkú, kteří se pokusili překonat ploty....Řekové nasadili policii i armádu, na jihu došlo i k vypálení aut zástupců OSA, pobřežní vody kontroluje řecké vojenské námořnictvo a na hranici se stavý zesílený betonový plot....a kupodivu souřástí jsou i kulomety....a nastává klid, jelikož trčící kulometné hlavni rozumí najednou jak Turci, tak i uprchlíci a kupodivu k tomu nepotřebují ani tlumočníky....Merkelová Řecko odsoudila, Orbán jim přislíbil pomoc při obraně hranice EU a podobně se zachovalo i Rakousko..... Obyčejní Řeci brání uprchíkům přistát k pobřeží, řecká armáda pořáda rozsáhlé cvičení na řeckoturecké hranici s ostrou municí...a varuje civilisty prostřednictvím mobilů před vstupem do prostoru cvičení. V oblasti je vyhlášen výjímečný stav. A co z toho se dozvíme z naší veřejnoprávní TV?

Samotář

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1336 kdy: Září 01, 2021, 10:26:08 dopoledne »
Tohle mi přijde jako dobrá inspirace
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-hranicich-dojde-ke-katastrofe-vlada-to-chce-tajit-rika-polsky-poslanec-173603#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=zpravy.sznhp.box&dop_req_id=M5efAOu9VLa-202109010701&dop_id=173603&source=hp&seq_no=1&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

Poláci zřejmě vytlačují imigranty za hranice a neumožňují jim požádat o azyl.
A aby nejrůznější aktivisté nemohli tuto praxi blokovat, chce polská vláda vyhlásit nouzový v hraničním pásmu. V rámci nouzového stavu by v hraničním pásmu omezili protestní aktivity a dali volnou ruku pohraničním jednotkám.

Offline BartH8

  • ***
  • Příspěvků: 1946
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1337 kdy: Září 01, 2021, 11:32:04 dopoledne »
Dnes je doba zvrácená. Z daní a cizích zemí placené neziskovky zařídili že migrant má větší práva než usedlík.
Opatření Polska se může někomu líbit, ale nic to neznamená, dovezou je z druhé strany...

P. S:
Sakra to je doba, taková sebecenzura nebyla ani za komunistů. Snad mě za ten příspěvek nikdo nepožene k soudu a rozumný čtenář pochopí co jsem tím skutečně myslel.
Dobré časy dělají slabé muže.
Slabí muži dělají špatné časy.
Špatné časy dělají silné muže.
Silní muži dělají dobré časy.

www.no-deal.eu

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1338 kdy: Září 24, 2021, 03:36:37 odpoledne »
No tak sláva, to budeme mít za rohem  :D

Pomoc utečencům? Vysídlení Afghánci by mohli najít nový domov v Rybitví

Česká republika hledá možné bydlení pro afghánské rodiny, které byly zachráněny z Kábulu. Stát oslovil kraje, aby vytipovaly místa, kam bude možné afghánské spolupracovníky české armády umístit. Pardubický kraj uvažuje o bývalém internátu v Rybitví. Česká republika evakuovala celkem 169 Afghánců.

Zdroj: https://pardubicky.denik.cz/zpravy_region/vysidleni-afghanci-by-mohli-najit-novy-domov-v-rybitvi-20210923.html

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1339 kdy: Říjen 13, 2021, 08:55:56 dopoledne »
Tak jako pořád se snažím sama sebe přesvědčit, že "migrace není hrozba", ale pořád mi to nějak nejde... a asi ani nepůjde.

‚Znamení respektu.‘ Kolín nad Rýnem povolí muezziny. Svolávání k modlitbě bude vždy v pátek


Milionový Kolín nad Rýnem má jednu z nejpočetnějších muslimských komunit v Německu a přibližně 35 mešit. Většina místních muslimů má turecký původ. Zhruba před 60 lety sem přicházela první generace gastarbeiterů, kteří později přivedli i své rodiny.

Jen málo německých měst umožňuje mešitám muezzinské svolávání, někdy navzdory protestům křesťanských čtvrtí. Na západě Německa je možné monotónní hlasy služebníků mešit slýchat například ve městech Oer-Erkenschwick nebo Düren.
https://www.irozhlas.cz/zpravy-svet/muezzin-mesita-kolin-nemecko-mensina_2110112339_ban

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1340 kdy: Říjen 13, 2021, 05:38:34 odpoledne »
My teda ani nemusíme přijímat uprchlíky a chodit až do Kolína nad Rýnem. Naše mongolská komunita sepisuje jednu petici za druhou a Češi si stěžují, že s Mongolci se zachází líp.

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1341 kdy: Říjen 13, 2021, 08:49:50 odpoledne »
Můžeš mi k tomu říct nějaké detaily? Tohle téma mě celkem zajímá…

Mongolové jsou hodně svérázní ;D, ale proti korejcům jsou to žabaři 8)

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1342 kdy: Říjen 13, 2021, 08:58:27 odpoledne »
Mám za to, že většina Mongolů u nás nejsou imigranti. Mají nějakou výjimku na práci v ČR. Něco jako Ukrajinci. Ale i ukroši u nás ve fabrice, místo toho, aby drželi hubu a krok, mají neustále nějaké problémy s rovnoprávností. A sociální partner je v rámci diverzity a korektnosti povyšuje nad naše pracovníky.

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1343 kdy: Říjen 13, 2021, 09:13:56 odpoledne »
Ano, v podstatě tak to je i u nás. Zaměstnanci z Mongolska, postupně si sem dotáhli rodiny, zabydleli se tu. Ale čím dál častěji sepisují petice, vyhrožují, že nebudou pracovat. Nebo i přestanou pracovat a hulákají tak dlouho, dokud se neseběhne vedení a tlumočník a nezačnou řešit nějaký jejich další požadavek. Čeští zaměstnanci jsou samozřejmě rozladění, protože oni tolik "péče" nemají. Víc k tomu asi není co říct. Ale můžu zkusit zjistit větší detaily. Chino, co by tě konkrétně zajímalo?

Offline Chinalady

  • ***
  • Příspěvků: 1045
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1344 kdy: Říjen 15, 2021, 07:00:23 odpoledne »
No jasně, Čingischánův  národ si nenechá nic líbit. ;D Pokud v tom podniku čekali stereotypní poslušné a disciplinované asiaty, tak srážka s realitou musela pořádně bolet ;D

Teď je hodně Mongolů v Pardubicích? Před patnácti lety žili spíš v Olomouci. A v jakých továrnách pracují?

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1345 kdy: Říjen 16, 2021, 07:47:44 odpoledne »
Kaczyński chce řešit krizi na hranicích novým zákonem a radikálním posílením armády

 Polsko se snaží několik měsíců omezit nápor blízkovýchodních a afrických uprchlíků, které údajně do Běloruska láká prezident Alexandr Lukašenko na slib, že budou moci žít v EU.

Polsko začátkem září vyhlásilo na hranici s Běloruskem nouzový stav ve snaze čelit tlaku migrantů. Na otázku, zda Polsko nereagovalo moc pomalu, když se vědělo, že podobné problémy už řeší Litva, Kaczyński odpověděl, že se o věci vědělo dlouho před vyhlášením nouzového stavu. Vláda podle něj učinila veškerá nezbytná opatření „mnoho měsíců předem“.

Nouzový stav je vyhlášen na devadesát dní. Kaczyński připustil, že může být prodloužen, není to ale podle něj dobré řešení: „Myslím si, že lepší by bylo vytvořit zákon, který vyřeší, co je nezbytné. Potřebujeme novou právní směrnici. Máme zde krizi, která může trvat dlouho, takže je třeba ji náležitě usměrnit. “ Dodal, že Polsko také plánuje radikální posílení své armády.

Na návrh uzavřít hranici s přihlédnutím k humanitárním principům, například vytvořením koridorů pro uprchlíky, Kaczyński odpověděl: „Myslím si, že humanitu nejlépe zachováme, když přispějeme k pádu Lukašenka. To on má problém s humanitou. Musíme se bránit a my humanitu ctíme. Ti, kdo navrhují něco jiného, jsou buď naivní, nebo cyničtí.“

Sejm ve čtvrtek odhlasoval výstavbu zdi na hranici s Běloruskem, která má bránit uprchlíkům vstoupit do Polska. Přijal také novelu zákona, který umožní kontroverzní praxi odmítnutí uprchlíků na hranicích či ignorování jejich žádostí o azyl.
https://ct24.ceskatelevize.cz/svet/3386962-kaczynski-chce-resit-krizi-na-hranicich-novym-zakonem-a-radikalnim-posilenim-armady

SoňaR

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1346 kdy: Říjen 16, 2021, 08:15:01 odpoledne »
V roce 2020 migrace do Evropy kvůli covidovým opatřením poklesla. V roce 2021 se migrace obnovila a stále stoupá. Podle odborníků hrozí silná postcovidová migrační vlna. Aktuálně se stoupající migrace propírá v řadě zahraničních médií, např. zde je umírněná německá verze, doplněná v článku o uvědomění si, jak jsou pro Evropu migranti velmi důležití a že bychom měli řešit jejich zranitelnost vůči covidu zahrnutím nelegálních migrantů do systému zdravotní péče a očkování... to jen tak pro ukázku, jak odlišně (ve srovnání např. s výše zmíněným Polskem) "řeší" migraci Německo:

Je Evropa připravena na migrační vlnu po COVID?

Přestože uzavření COVID-19 v roce 2020 výrazně omezilo toky nelegálního přistěhovalectví do Evropy , tyto počty se v průběhu roku 2021 stále zvyšují. A nejenže migranti nahrazují ztracený čas - zdá se, že pandemie koronaviru se může stát významným faktorem při zvyšování migrace, a to i podél nebezpečných námořních tras .

Podle agentury Frontex došlo v lednu až srpnu 2021 k 64% nárůstu nelegální migrace do EU oproti předchozímu roku. Provoz přes západobalkánskou trasu - která vede přes Turecko přes balkánské země, jako je Albánie, Srbsko a Severní Makedonie - a po trase přes centrální Středomoří se téměř zdvojnásobila.

Z přibližně 41 000 lidí registrovaných, kteří dosud v roce 2021 nelegálně překročili nebezpečnou trasu přes centrální Středomoří, byli zdaleka největší skupinou Tunisané. Poté byly Bangladéš a Egypt hlavními zeměmi původu. Libye a Tunisko byly hlavními zeměmi odletu.

Západobalkánská trasa také viděl dvakrát tolik ilegálních přechodů ve srovnání s předchozím rokem. Většinu z nich tvořili migranti ze Sýrie, Afghánistánu a Maroka.

„Sociopolitická a ekonomická nestabilita, spojená s negativními a trvalými dopady zdravotní krize COVID-19, zvyšuje nespokojenost obyvatel a může zhoršit stávající tlačné faktory, pokud jde o nelegální migraci do EU,“ uvedla agentura Frontex.

Někteří analytici se shodují na tom, že COVID-19 byl hybným faktorem.

„Lze s jistotou říci, že COVID se zvýšil a zvýší faktory, které tlačí a táhnou nelegální migraci do Evropy,“ řekl Martin Hofmann, hlavní poradce Mezinárodního centra pro rozvoj migrační politiky (ICMPD).

Dalším významným migračním faktorem je nerovnoměrné hospodářské oživení, které nutí lidi hledat příjmy v zahraničí. „První trendy hovoří o narůstající nerovnováze, která vytváří více faktorů pro migraci do bohatých (a rychleji se zotavujících) zemí globálního severu,“ myslí si Hofmann.

Takto zvýšené migrační toky mají zase dopad na ekonomiku-a na šíření COVID-19.

https://www.dw.com/en/is-europe-ready-for-a-post-covid-migration-wave/a-59425211

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1347 kdy: Leden 23, 2023, 11:54:30 dopoledne »
Vo švedsku to pekne vrie, spálili tam korán a ... https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/654431-turecko-zrusilo-navstevu-svedskeho-ministra-aktivista-vo-svedsku-spalil-koran/

""....Krajne pravicový dánsky aktivista Rasmus Paludan pred tureckým veľvyslanectvom v Štokholme popoludní spálil moslimskú posvätnú knihu korán. Neskôr sa vo švédskej metropole konala samostatná prokurdská demonštrácia. V Turecku usporiadali demonštráciu proti Švédsku.

Stretnutie s Jonsonom plánované na 27. januára už nemá „žiadny význam ani zmysel“, pretože Švédsko naďalej povoľuje „nechutné“ protiturecké demonštrácie, uviedol turecký minister obrany Hulusi Akar. Rokovania sa preto podľa neho neuskutočnia....."

S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Akutol

  • Super realisti
  • *
  • Příspěvků: 2377
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1348 kdy: Leden 23, 2023, 01:10:54 odpoledne »
Ja toto neviem pochopiť. Tak roky už vedia že im to pitomci pália a oni to stále tlačia na horľavý papier...

Offline Tom82

  • Chlastovy chlapy
  • *
  • Příspěvků: 981
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #1349 kdy: Únor 08, 2023, 09:04:38 dopoledne »
Ze zařízení u Plzně utekl neznámý počet migrantů z Afriky. Policie nasadila vrtulník
   
https://www.idnes.cz/plzen/zpravy/policie-patra-po-migrantech-na-uteku-ze-zachytneho-zarizeni-balkova.A230207_215121_plzen-zpravy_tbr

Twitter PČR:
1/3 PLZEŇSKO: Policisté z několika krajů za asistence Letecké služby PČR aktuálně pátrají po osobách, které uprchly ze záchytného zařízení v Bálkové. Přesné počty jsou v současnosti předmětem šetření.

je teda zarážející, že se neví KOLIK jich uteklo. To by znamenalo, že neví kolik nelegálních imigrantů se v zařízení vlastně nachází. Není přece nic jidnoduššího než je seřadit ráno na placu a spočítat o kolik jich nastoupilo méně. Nebo jich uteklo tolik, že tuhle informaci ani nechtějí na veřejnost pustit...