Autor Téma: Imigranti - co nás může potkat  (Přečteno 27119 krát)

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #100 kdy: Červen 19, 2015, 07:52:55 odpoledne »
jakože by putin s šátkem matky terezy začal pomáhat evropanům za ty sankce, co proti němu uštrykovali....., to je hodně odvážná myšlenka .Spíše se bude za tím plotem pochechtávat a bavit evropským neštěstím.....



Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #101 kdy: Červen 22, 2015, 07:48:06 dopoledne »
Ja by som tie protesty na ľahkú váhu nebral teda ....
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #102 kdy: Červen 22, 2015, 08:55:06 dopoledne »
ta fotka je fotomontáž

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #103 kdy: Červen 22, 2015, 09:06:11 dopoledne »
ta fotka je fotomontáž
Nejspíše. Ale vtipné to je.  ;D
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.


Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #105 kdy: Červen 23, 2015, 06:49:00 dopoledne »
Nádhera, moc pěkný článek od člověka, který ví, o čem mluví.....
Volání po míru je opravdu zarážející. Vždy umělcové a intelektuálové, spisovatelé byli předvojem ušlechtilých myšlenek. Zřejmě už nejsou kvalitní umělci a schopní spisovatelé, nebo, nedej bože chybí intelektuálové...???
Nebo mír už nikoho nezajímá? Spíše kdo ¨s kým a na jaký způsob se páří a jaké fotky zveřejní...
Mír je devalvován hloupostí a nadutostí hlupáků.Zapoměli jsme na zápach mrtvol před tím, než se zasypou hlínou v masovém hrobě....

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #106 kdy: Červen 23, 2015, 07:55:59 dopoledne »
Pan plukovník ví o čem hovoří, protože tam byl a koukal se.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #107 kdy: Červen 23, 2015, 10:41:21 dopoledne »
Velmi zajímavý článek a přinejmenším s většinou tvrzení souhlasím do posledního písmenka.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #108 kdy: Červen 23, 2015, 12:22:50 odpoledne »
Právě jsem četl tento článek:

http://www.novinky.cz/komentare/372976-komentar-jak-se-vyrabi-uprchlicka-hysterie-jiri-pehe.html

A musím říct, že do určité míry má pan Pehe pravdu, ZATÍM se jedná o pár uprchlíků do naší země (ZATÍM) a zároveň pán pravdu dí, že 17.000 našich občanů hrozí ztráta střechy nad hlavou a to nikoho netankuje (čísla jsemsi neověřoval, tak je zatím přebírám jako premisu).
V tom všem má tento pán pravdu, včetně toho, že některé strany si na tom dnes přihřívají polívčičku. Podtud s ním souhlasím. Ale nesouhlasím s ním dále co do názorů.

Oni v podstatě i ti, kteří spadají do těch 17.000 co jim hrozí ztráta bydlení je z podobného ranku jako ti běženci. Neříkám, že všichni, ale většina ano. Neznám totiž moc (po pravdě nikoho), kdo by pracoval a byl zároveň existenčně závislý na této formě pomoci. Kdo pracovat chce, ten si tu práci nalezne, dříve nebo později, ale za nějakou dobu ano. A najde si ubytování. A má na jídlo. Neznám žádnou slušnou matku samoživitelku, která by, byť i s minimlním příjmem z Lidlu od kasy byla závislá na dávkách do té míry, že by její dítě strádalo hlady a neměla kam hlavu složit. Ano, některé to nemají lehké, ale makají, dřou a zajistí si základní životní potřeby pro sebe a své blízké.

Pokud je nezajistí tímto způsobem, jsou směrem minimalismu, zahrady, vlastní produkce ... ale neznám nikoho (matku samoživitelku, odešlého otce od nich, rodiny a tak dále), kdo by byl závislý na ubytovněm která spolkne celý státní příspěvek (po pravdě, super kšeft s našimi daněmi, dát za postel v přeplněné králíkárně celou státní podporu na bydlení).

Ano, každý může přijít o práci (taky se mi to stalo a nějaký čas jsem nemohl o žádnou kloudnou zakopnout), ale kdo chce dělat, práci najde, nebo pokud se neživí prací (míněno chozením do zaměstnání), si najde činnost, která jeho / jí a jeho / její blízké uživí. Znám mnoho lidí, kteří si takto ze svého koníčku udělali zdroj příjmu (počínaje kovařinou, přes pletení košíků, hospodaření, vyřezáváním, šitím .... co já vím co všechno a nebo to zkombinovali dohromady) a žijí, uživí sebe i rodinu (děti). Mamka (vdova) spolužáka mého kluka takhle udržela pečením a prodáváním perníku (myslím cukroví, aby nedošlo k mýlce) po jarmarcích kluka na střední škole (úspěšně odmaturoval) a jeho bráchu na základce, k tomu byt a slušné živobytí pro celou rodinu, bez toho, že by někde stála s nataženou rukou na úřadech a brala dávky (kluci měli jen sirotčí důchod). A ještě z toho musela odvádět daně. Takže ano, jde to. Ano, je to těžké, je to dřina, ale jde to. Musí se chtít. Zatnout zuby a makat.

Jenomže, to není pohodlný život na ubytovně, to není vyspávání do deseti jedenácti hodin, to nejsou litry krabicového vína a nejsou to automaty, je to dřina. Je to o tom, zatnout zuby a makat. Do roztrhání těla, ale je to důstojný život, slušný život.

Neříkám, že všichni, kdo jsou na dávkách jsou spodina společnosti. Nejsou. Ale bohužel většina ano. A je jednodušší jít jednou za čas na úřad s nataženou rukou, než každý den za slunka východu vstát, dřít a uléhat dlouho po sluka západu. Ano, každý může o tup ráci a zázemí přijít, ale každý se může zvednout a jít dál, zase tu hlavu vztyčit a žít tak, aby si mohl vážit sám sebe a mohli si ho vážit ostatní.

Máme problém s vlastními občany, kteří jsou takto nepřizpůsobiví, a buďme upřímní, nejsou to jen tmavší obyvatelé naší kotliny, ale i ti bílí, bílí tak, jako by byli vypraní v Arielu, i s těmi je problém. A náš stát neumí tento problém řešit, nejsou na to peníze, kapacity, prcedury a postupy. A my si sem chceme dovézt další, se kterými to bude ještě o mnoho a mnoho složitější, protože budou z úplně jiného kulturního prostředí, se vzděláním (pokud tedy ho budou mít), které náš stát neuznává (a zde si myslím, že ve většině případů správně), tito lidé nebudou umět naši řeč, celkově prostředí pro ně bude úplně cizí (po pravdě, Ukrajinec sem zapadne jak "prdel na hrnec" - podobné až identické kulturní prostředí, vzdělání a podobně, ale takový černoch ze Sůdánu asi budemít kapku větší problémy, nedomluví se a jeho kvalifikace bude nejspíš někde mezi lovec a pastevec koz).

Celkově je špatně celý sociální systém a to nejen u nás, ale vcelé EU, když se vyplatí nedělat a čekat s nataženou rukou a když nepřijdou, tak jít křičet na úřad, co že si to jako dovolují nedat. Proč se dávají podporu, dávky, příplatky a co já vím co všechno, proč není prostě vyšší sleva na dani, protože pokud člověk pracuje, pak slevou na dani ušetří. A pokud dítě uvidí, že rodič / rodiče chodí do práce / nebo jinak pracuje, přijde mu to normání a získá taky pracovní návyky. Proč máme armádu nevzdělaných nazaměstnaných na dlouhodobých podporách a dávkách a na druhé straně se paltí přemrštěné peníze za úklid měst, sekání příkopů a další práce, které by tito lidé mohli bez problémů dělat, bylo by to levnější, pro ně by to mělo efekt pracovních návyků a všem by se dařilo lépe a zamenší náklady. Protože by se pak nedalo tak bezostyšně krást z těchto rozpočtů, nemohla by se na tom živit zbytečná armáda úředníků na straně jedné a ještě větší armáda na straně "neziskovek" a různých agentur.

Máme tady dost velký problém už teď, hlavně drahý problém, bezpečnostní problém, proč si tedy importovat další, ještě horší. Nechápu, asi jsem pitomec, nelida, lidská zrůda podle dnešních pravdoláskařů, ale je jsem protit utečencům a proti brutální "sociální" podpoře, která vytváří jem a pouze jedince bezvýhradně závislé nasystému. Podpora ano, ale prací. Třeba i uměle vytvořenými pracovními místy, když dotyční nejsou schopni se zajistit sami, ale ne bezvýhradnou podporou proti nulové odevzdané hodnotě. To se netýká jen utečenců, ale všech, kteří žijí ze sociálního státu. Stejně jako jsem přesvědčen z hloubi duše o tom, že když se vytvoří podmínky, aby se nevyplatilo sedět na zadku a pro peníze chodit na úřad, tak stejně je potřeba pomoct vytvořit podmínky tam, odkud utečenci pochází, aby prostě neutíkali. Ano, tam nasměrujme naš prostředky, které jim chce stát nabídnout a tímse něco změní, jinak se nezmění nic, jen skončí naše kultura a civilizace.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7587
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #110 kdy: Červen 23, 2015, 03:49:42 odpoledne »
Věřím tomu. Každé slovo.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)


Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #112 kdy: Červen 24, 2015, 12:56:31 odpoledne »
Ještě jeden postřeh k pořadu máte slovo s panem Kohoutem a company.
Vladimír Günter tam prohlásil, že polovina Prahy je postavená za peníze z kolonií. Že to je nesmysl je asi jasné téměř každému, ale já bych spíše upozornil, že to ukazuje na jeho školení někde v západní Evropě. Hlavní města Anglie, Francie, Belgie, Nizozemí, Španělska a Portugalska totiž opravdu asi jsou napůl postavená za zlato z kolnií. Jen panu Gunterovi zapoměli říci, že to neplatí pro další země na východ.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Goof

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 489
    • Goofy's vintage workshop
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #113 kdy: Červen 25, 2015, 08:50:42 dopoledne »
"Jeďte do Stockholmu, nasedněte na modrou trasu metra a vystupte třeba v Husby nebo v Rinkeby. A pokud se zrovna nechystáte do Stockholmu, zadejte si tyto názvy do Googlu a prohlédněte si obrázky."

Tak sem si prohlédl google street view a vypadá to lépe než u většiny našich měst. Čekal jsem vybydlený oblasti a nebo osady jako na slovensku a tak podobně a místo toho normální sídliště, plastové okna, posekaná tráva, upravené křoví okolo baráků, silnice taky v pořádku, krámky, otevřený restaurace.

Sami víme jak to vypadá u nás na sídlištích.
U nás jsou tak možná vietnamské herny, večerky a nebo kebaby. 

Akorát tam nemají nepřizpůsobivý "hnědočechy", ale afričany.

Myslím že ty fotky jak tam všechno hoří atd. je jen z nějakého období, třeba jako když u nás když zasedal měnový fond, nebo se šla vyřádit parta plešatých fotbalových chuligánu. 

Ten rozhovor mi přijde, že mu někdo napsal a trochu si googlil, aby byl zajímavější.


[příloha smazaná administrátorem]
"Člověk je jediný tvor, který konzumuje, aniž by produkoval."

George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair)

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #114 kdy: Červen 25, 2015, 09:26:58 dopoledne »
Po Stockholmu jsem se pještě před pár lety pohyboval poměrně dost často (pracovně), sicejsemdo těchto míst moc nepřišel, přece jen jeto mimo centra a oblastí se sídly firem a podobně, takže jsem tam nic podobného nepozoroval, pořádek, čisto, prostě v porovnání s naší matičkou Prahou přímo luxus, ale nemlžu posoudit tyto "vyděděné" oblasti.

Co naopak mohu potvrdit, to je, že když jsme do Stockholmu lítali, dostkrát to bylo přes Kodaň s tím, že večer do Kodaně, hotel a ráno dál. Nepamatuju se, jak se jmenovalo kde jsme bydlívali, ale nebylo to v žádném případě žádný gheto, to si firma nedovolila (a ani já ne, protože jsem měl mimo jiné organizaci na starosti) a večer nebylo bezpečné z hotelu vystrčit nos. Jednak již oční vjem varoval (postávající a povykující hloučky barevnějších obyvatel) a jednak nám to ani nedoporučili na recepci, s tím, že ta čtvrť bývala pěkná, čistá a bezpečná, ale že se to bohužel změnilo. Sutečně nevím, která to byla čtvrť, bohužel, ale prá to tak (podle recepčního toho hotelu) je v celé Kodaňi.

No, ještě zpátky k tomu Švédsku, mám tam z té doby kamaráda a tuhle situaci jsme probírali několikrát. Bydlí v úplném zapadákově, cca 400 km jižně od Stockholmu, v malém městečku s cca 1500 obyvateli, "okresní" město s 10.000 lidmi cca 10 km vzdálené a on sám má něco jako ranč za vesnicí uprostřed své honitby. Ještě před 10 lety bylo u nich naprosto normální, že se nezamykal dům, auto se nachávalo otevřené přes noc před barákem nebo se před obchodem nezamykalo, garáž non stop otevřená s volným průchodem do domu a podobně...tomu je tam už konec. Přistěhovalci se tam sice neusídlili natrvalo, ale občas projdou a vždycky je pak prý nějaký dům vykradený, zmizí auto, kola ... tak začali zamykat, přivazovat a tak. Prostě konec té pravé svobody a volnosti.

Koupil ostrého psa, jako vlastník honitby je samozřejmě ozbrojený (loveckými, pistol je tam podle něj skoro nemožné získat) a při poslední návštěvě v ČR se ptal, zda je možno bez papírů u nás sehnat krátkou kulovou zbraň. Samozřejmě jsem mu vysvětlil, že to legálně nejde a nelegálně že to taky nepůjde. Tak i nadále spí s prokovnicí vedle postele. Je to člověk vysoce morální a s obrovským respektem k pravidlům (dokonce i na Švéda, kteří všeobecně pravidla a zákony velmi ctí), takže pokud se chtěl odhodlat k takovémuto kroku, vypovídá to hodně o změně situace, která u nich nastala v posledních letech.

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #115 kdy: Červen 25, 2015, 10:04:24 dopoledne »
K Vančura: Měl jsi mu poradit předovku. Předovka s křesadlovým zámkem by mohla být z jeho hlediska nouzovým, ale slušným řešením. Nevím jak se na to tváří ve švédsku, ale u nás je vlastnictví takové zbraně legální. Navíc by se možná dala sehnat i dvouhlavňová pistole.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #116 kdy: Červen 25, 2015, 10:53:00 dopoledne »
stepan-hawk: Radil jsem mu 2-hlavňový derringer, dokonce jsem mu ho ukazoval (teda na netu, reál nemám), ale jednak prý je to nepraktické (tak trochu blbě se to vybíjí) a jednak prý tam s tím je taky nějaký právní problém. A že taková hračka nestojí za případné problémy se strážci zákona (přece jen by to musel převážet autem přes několikery státní hranice a náhoda je blbec).,

Po pravdě, ona na kontaktní vdálenost mi přijde ta brokovnice taková účinější  ;D

Offline Goof

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 489
    • Goofy's vintage workshop
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #117 kdy: Červen 25, 2015, 11:20:17 dopoledne »
stephan-hawk : Nejlepší volba je Flobertka - volně prodejná pistol i puška. 6mm náboj sice toho moc nenadělá v porovnáním s předovkou :-) , nákup je normálně od 18 let. Taková lepší vzduchovka :-)

K. Vancura:  Už 7 let žiju v LIBERCI (100,000 obyvatel), zkusil sem si život všude po městě (předměstí, VŠ koleje), teď žiju 2,5 roku v centru a v noci, není také dobré vycházet (sám a neozbrojen :-) ). Přes den se všechny "nekalé živly" stahují do centra k nákupním střediskům (drogy, veksl a tak podobně) vše pod kamerami a minitoringem policie (nic nezmůžou).

Tato situace ještě před 7 lety zase tak hrozná nebyla, dnes je doba prostě někde jinde, si říkám jak to bude vypadat za dalších 7 let.

Sám pocházím z malé vesničky (100 obyvatel), nejbližší město 10km a 10 000 obyvatel. Také jsme nezamykali a věci nechávali volně, na svém pozemku a nikoho nenapadlo, že by to někdo ukradl.
Ale občas se někomu, něco ztratilo, ale nikdy nic hroznýho, nebyly to totálně vykradené chaty a nebo auta. Jen sekačka, svářečka, vrtačka apod.

Ve městě co nechcete nechte 10 minut ležet (u popelnice, před domem, v autě) a hned se někdo najde. Sám občas chodím večer po městě (do kulturního zařízení a nebo od známých) a bez teleskopu, nebo 9mm bych nevyrazil ani do kina.

A až nám sem nalezou imigranti co nemají co ztratit, protože stejně nic nemají a nemají se ani kam vrátit, nikdo si na nich nic nevezme. A až zjistí že ve vězení dostanou slušný ubytování a stravu, tak už je od nás nevyženeme.

"Člověk je jediný tvor, který konzumuje, aniž by produkoval."

George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair)

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #118 kdy: Červen 25, 2015, 11:54:52 dopoledne »
ale jednak prý je to nepraktické (tak trochu blbě se to vybíjí)

No tak by si mohl pořídil variantu s hladkou (nedrážkovanou) hlavní. Pak by na vybití stačilo s tím chvilku klepat o hranu stolu ne? A vždy jde vybít výstřelem. ;-)
No nevím. Já se ve zbraních spíše nevyznám. V tomhle by ti poradil spíše Marav.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #119 kdy: Červen 25, 2015, 12:11:45 odpoledne »
Stephane,
ten vrchní příspěvek patří do kategorie vtipy.
Jinak neznám zákony ve Švédsku, takže nemůžu dát nějaké yber doporučení, ale brokovnice dvojka může být dobrý nástroj... A pokud se změní situace, k horšímu, tak si může sehnat další brokovnici a asi nelegálně zkrátit hlaveň. Už se tím bude lépe manipulovat, na blízko to bude mít příjemný rozptyl (pokud bude střílet broky) a náboje použije standardní, nebo si přebije speciál s menší navážkou (pro příjemnější střelbu)... to je pochopitelně čistě spekulativní a hypotetický příklad....

P.S. jo a ještě prosím nedoporučuj křesadlovku, ani zámek s doutnákem..:) to už považuji za trochu nepraktické... stále ještě jsou k dostání perkusní kapsle, to je pro současnou situaci, myslím, použitelnější.

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1852
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #120 kdy: Červen 25, 2015, 12:36:10 odpoledne »
Já (mimo jiný) mám pistoli .22 LR. Občas používám náboje 6mm Flobert. 
Rozhodně bych tuto munici nepovažoval za "lepší vzduchovku".
Já to používám, že nedělá takovej rambajz, (střílíval jsem v paneláku ve sklepě) - a stížnosti nebyly. Ale nevěřte nikdo, že byste zásah takovým mrnětem ustáli !
Na vdálenost 3 - 5 metrů je to skoro jistě smrtící náboj !

Jo, a pokud někdo potřebuje vybít perkusák, tak se po vyšroubování pistonu vysype prach. Olověnej projektil se navrtá, zašroubuje se samořezka (navařená na tyčce) a projektil se opatrně vytahne. Opatrně znamená nestrkat nic projektilu (ani "vývrtce") do cesty, a bacha, i na zpětnej ráz zbraně. Nehody se stávají ! Ucpávky se taky vytahujou vývrtkou.

Po selhaný ráně je potřeba nějakej čas počkat, někdy se jedná jenom o spožděnou ránu ! Proto hlavně velkou opatrnost !
To platí i pro křesadlovku, ale ta se hůř vysypává.
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #121 kdy: Červen 25, 2015, 12:39:08 odpoledne »
Nechci se vměšovat, ale nepatří vaše diskuze do jiného vlákna ????

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #124 kdy: Červen 25, 2015, 04:02:00 odpoledne »
Docela by mě zajímalo, zda si, když už politici a sluníčkáři tak šmahem přerozdělují uprchlíky a nadšeně jim pomáhají (to že se naši politici staví tak, že si jako budou vybírat ... ve finále nebudou a pokud sem imigrant chtít bude, tak se sem dostane, za současné situace) položili někdyotázku, proč vlastně to lidé utíkají. Podlemě nepoložili, protože jinak by jednali dramaticky jinak.

Podle mě je prapůvodem celého problému naše západní civilizace. Černoušci v Africe, jiné národyjinde na světě (kromě snad částečně Arabů - házím do pytle celý arabský svět, moc je rozdělit neumím - peršané, arabové, sever Afriky...prostě všecny). Většina území, kde tito lidé žijí, byla koloniemi (zase kromě blízkého východu), kde bílí vládci prostě vládli, rabovali a hlavně zlikvidovali tamní strukturu kmenů a států a civilizaci, podle pravítka nalajnovali mapy a teď vládneme my. V průběhu 20. století se tyto státy osvobozovali od nadvlády, někde mírově, někde krvavě,  ale stará strukturajiž nešla obnovit a nastaly v nich více či méně diktátorské režimy, tu podporované západem, tu podporované východem, vcelkua le zase vykořisťované, tentokrát již ne přes státy ajimi vlastněné "společnosti", která by dané území spravovali, ale skrze soukromé korporace, který tyto regiony připravují o jejich nerostné bohatství, odčerpávají tak finance a využívají mnohdy až otrockýc prací tamního obyvatelstva za mizivý peníz, který mnohdy nestačí k zakoupení skývy chleba a slané vody.

Do této situace je potřeba navíc přidat, že v některých těchto státech bylo zařízeno odstranění "tyrana", který sice despotou a "magorem" byl, ale zemi jakž takž vedl a jakž takž udržoval v rovnováze. V jiných stačilo pouze podporovat místní odboj a dodávat zbraně. Každopádně, pod hlavičkou vyších zisků se odstranilo pro gigantynepohodlné vedení země, která se následně pokusila obnovit jaks taks kmenové a jiné struktury, coč vedlo a vede dále k krvavým bojům, další devastaci hospodářství, které je stejně téměř mizivé, do toho si chtějí přihřát svoji polívčičku náboženští fanatikové skuteční, i ti, kteří pod hlavičkou náboženství touží po moci.

Místní státy nejsou (jsou jen na mapě), jsou rozervané, zmítané bojem o moc a peníze vnitřně, tak tam skrze tyto bojující skupiny a části národů bojují o moc a vliv nadnárodní korporace, tu otevřeně, tua zase pod hlavičkami některých vlád a to jak skrytě, tak i otevřeně. A tento boj se z těchto zemí šíří jako mor za jejich hranice. Lidé, miliony lidí utíkají (a po pravdě, já se jim nedivím - když jim hvízdají kulky kolem uší a když nemají co dát do úst dětem) a s nimi utíkají další, kteří neutíkají proto, že by se kulek báli a že by neměli co jít, ale proto, že tyto kulky a hvízdající olovo chtějí roznést dále, ve jménu těch, kdo je podporuje a platí. Někteří jsou placení přímo, jiní nepřímo, jiní zase "zblblí" ideologicky...ale mají jedno velké poslání, tu válku a rozvrat donést dál a rozšířit ho za svoje hranice.

O tom, že ta ti z uprchlíků uprchlíků, kteří jsou jakž takž normální a jejichž primárním cílem je skutečně záchrana života, jim úmyslněči neúmyslně pomáhají, je další věc. Statisíce až miliony uprchlíků ročně Evropa vstřebat nedokáže, kvóty nekvóty, dobrovolnost nedobrovolnost, prostě dokud se nezmění celkový přístup k uprchlíkům, tak do té doby sem budou proudit. Jen tak bez změny systému je nezastaví nic a nikdo. Ani armáda rozestavěná na našich hranicích. A to zapříčiní rozklad Evropy, dříve nebo později, její ekonomickou (což je primární úkol a cíl), sociální, kulturní a politickou základnu. A Evropě z těch uprchlíků nepřinese nikdo nic, ti, kteří by totiž pro Evropu byli přínosem, ti zde již totiž dávno jsou.

Z těch slušných uprchlíků, kteří ovšem nic neumí, jsou většinou pofidérního vzdělání a ve své většině neovládají jazyk (ne třeba všech zemí, ale po pravdě, z těch co by měli skončit v Čechách, to mohou být snad jen ti, kteří v Čechách studovali za socialismu, ti budou česky umět a pokud spadají do kolonky uprchlík, tak již dávno tito v naší zemi jsou). Zrovna tak mám vysoké mínění o znalostech jazyků jako jě švédština, Rumunština, Maďarština, vlámština.....asi lepší to bude co do angličtiny, francouzštiny a snad němčiny...jinak propadák. Co tady ti lidé proboha jako mají dělat? I kdyby něco uměli, nedomluví se, takového zaměstnance si nevezme žádná firma, pokud to nezaplatí stát (tedy my z našich daní) a nebo budou na podpoře (o původu peněz ... jako předešlý případ). A myse tadyhádáme o otom, že nelze důchodcům přidat 2 stovky...

Jsem pro jasné ne uprchlíkům. Jasné a důrazné. A jepotřeba pomoci jim udělat pořádek u nich doma. Jenomže jak my jim chcemepomáhat dělat u nich pořádek,když my (mocní politici a ještě mocnější korporace od nás) se zasazují za to, aby tam byl nepořádek a chaos.

Nastává další stěhování národů a jak dopadla ta předchozí jistě všichni víte, kdo neví, najde jistě dost relevantních odkazů na internetu nebo v učebnicích dějepisu. Tak stará historie se naštěstí moc nepřepisuje a snad se nevykládá moc tendenčně.


Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #126 kdy: Červen 26, 2015, 07:58:21 dopoledne »

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #127 kdy: Červen 26, 2015, 08:25:44 dopoledne »
To je sice hezké, ale neřeší to další otázky. Jak zastaví další a další vlny imigrantů a jak je budou vracet zpět.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #128 kdy: Červen 26, 2015, 08:41:31 dopoledne »
Štiko, naprosto s tebou souhlasím, ale já to beru tak, že snad je to první krok, taky tam v tom článku zaznělo, že imigranti, bez nároku na azyl, budou vraceni zpátky...neříkám, že to je řešení, v žádném případě, alesnadje to první krůček k tomu, že je nebudemevítat s otevřenou náručí.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #129 kdy: Červen 26, 2015, 08:56:09 dopoledne »
To, že nebudou "povinné kvóty" je dobře. Ovšem ve stejném článku i v dalších zdrojích je řečeno, že imigranty budeme přijímat "dobrovolně". Je myslím stanoven i počet (nyní cca 60 000 na Evropu, pokud se dívám dobře). Nyní mají státy "nabídnout" počet, které si vezmou. No a když každý stát řekne "desítky", tak jsme za měsíc tam, kde jsme teď. (neumístíme oficiálně jen "50 000 lidí. Co s nimi bude ? budeme se hádat mezi státy Evropy kdo má nabídnout víc míst ?) A to v Evropě již jsou, a za hranicí čekají stovky tisíc imigrantů...

Tohle co se děje na vládní úrovni je FRAŠKA !!!  Žádné řešení nenabídli a jen se "korektně" vyjadřují.  Nakonec budeme muset "dobrovolně" přijímat tisíce lidí, protože politici nemají odvahu říci "NE, jdeme australskou cestou". A začít pro to něco dělat. etc.

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #130 kdy: Červen 26, 2015, 09:04:22 dopoledne »
 podobný článek z Lidovek:

 http://www.lidovky.cz/prejimani-uprchliku-v-eu-bude-dobrovolne-uspeli-jsme-rekl-sobotka-1cl-/zpravy-svet.aspx?c=A150626_071705_ln_zahranici_mct#utm_source=rss&utm_medium=feed&utm_campaign=ln_lidovky&utm_content=main

Musím se smát. Když chci, aby malé dítě snědlo jogurt, tak se ho nezeptám jestli chce jogurt, ale "chceš jogurt s jahůdkama nebo borůvkama ?" Čímž dítku vypadne jogurt z obzoru, protože si řeší jahůdy atd, vybere si a jsme spokojení všichni.
Takže úplně zapadla otázka uprchlíků jako taková :D. Název článku: "uspěli jsme řekl sobotka" - neboli bušení se v hruď - nám nikdo kvóty diktovat nebude bububu !!! my si uprchlíky vezmeme dobrovolně heč heč heč  ;D to nemá chybu !
Vnímám to tak, že se vlak s imigranty do Evropy právě rozjel :(



Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #131 kdy: Červen 26, 2015, 09:19:58 dopoledne »
Májo, alekdepak, nerozjel, on už je v cílové stnici, jde jen o to, kolik dalších jich ještě bude. Že tenhlenení podlení je jasné, ale důležité je, kdy a zda vůbec bude nějaký ten poslední. Doufám, že když tohle byl první krok a další budou následovat, jen se modlím, aby tento krok nebyl poslední a děj se vůle páně....to je to, oč tu běží.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #132 kdy: Červen 26, 2015, 09:35:40 dopoledne »
Ano, ano, to bušení do toho sobotkova eurorachitického hrudníčku je dunivé a hlasité.
Naneštěstí bude fakt veselé, jak se bude situace vyvíjet, protože jsem byl onehdá v nudlárii a strach se rozlíhá v bývalé římské říši.Bude to pro ně likvidační, protože na druhé straně moře čekají miliony utečenců, nadržení jako stepní kozlíci.
Není totiž otázka jestli, ale kdy na ten humanismus dojedem. Na nemocný děcka se dělají sbírky a kadejakou vyuzenou hubu budeme krmit  a hostit.A důchodci budou táhat věci z popelnic.
Nechápu  nerozumím.Jak to, že to liadem nevadí.....


Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #134 kdy: Červen 26, 2015, 11:08:30 dopoledne »
Ivan Hoffman také celkem trefně a věcně:
http://www.denik.cz/hoffmanuv_denik/potapeni-lodiv-20150623.html
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #135 kdy: Červen 26, 2015, 12:42:01 odpoledne »

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #136 kdy: Červen 26, 2015, 12:55:48 odpoledne »

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #137 kdy: Červen 26, 2015, 12:59:45 odpoledne »

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #138 kdy: Červen 26, 2015, 01:02:56 odpoledne »

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #139 kdy: Červen 26, 2015, 02:56:35 odpoledne »
http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Filozof-Cilek-Utecenci-maji-puzeni-dobyvatelu-znaji-radost-z-nasili-My-si-dobre-pamatujeme-jak-nas-islam-chtel-dobyt-Konvicky-se-spise-zastavam-381308

Pan Cílek opět věcně.

Pan Cílek opět věcně, protože je apolitický a velmi vzdělaný @-->
V článku je toho hodně ale :
..".Můžu říci, že i hodně kriticky uvažující lidi, jako jsem já, zaskočila rychlost změny, ke které dochází, ta změna k horšímu. Tento proces je rychlejší a intenzivnější, než jsem si třeba ještě před dvěma měsíci myslel...."

Jsem na preper.cz tři měsíce, nezávisle na tom si můj muž přinesl z knihovny od Václava Cílka : Tři svíce za budoucnost ( vyšlo 11/12)
Kuriozní bylo, když jsme si hlásili co kdo čteme, tak druhý odpověděl - zrovna to čtu u sebe :D

znáte ? na Seznamu se dá stáhnout obsah, mně se nedaří vložit...






Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #140 kdy: Červen 26, 2015, 03:09:57 odpoledne »

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #142 kdy: Červen 26, 2015, 05:18:10 odpoledne »

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #143 kdy: Červen 26, 2015, 05:57:14 odpoledne »
Ve Francii muslimové nutně potřebují 5 000 mešit.  ;D ;D

http://news.ivcrn.cz/234-muslimove-ve-francii-chteji-predelavat-kostely-na-mesity-v-nemecku-chteji-muslimove-misto-v-parlamentu-a-ve-vlade

Štiko, snažím se informace co nejvíc zjednodušit a hledám metafory, stahuju to tzv. "na zem" a snažím se informace nasadit na podmínky, se kterými mám žitou zkušenost( protože je tolik nového, že už to nedávám a protože co jsem nazažila, to je jen nepředatelná výpověď...)  Například - byla jsem vycepovaná a chovala jsem se podle toho, že "host do domu Bůh do domu". Už nedohledám text, kde bylo vysvětleno, že tenhle morální imperativ měl vzniknout v barbarských dobách, kdy se pocestný pod střechu sice přijal, ale pak okradl a vykopl, zabil ev. rovnou sežral.
No a já se nechala polovinu života vydírat tím, že když někdo přijde ( bez ohlášení), tak že mám se vším praštit a věnovat se, kafe určitě, nakrmit ? jasně ... Kvalitní lekci jsem dostala až po přestěhování se z města na venkov, kdy určitá sorta lidí se takhle chovala na "našem". My jsme se totiž stali z bez-zemků zemky a to byl mazec pochopit co to sebou nese  ;D. Od té doby mám termín ( jako tady jsou frikulíni a zombíci ;D) termín "opičky" ( Chlastíku varuju Tě  :"no": !!!) Typ "opička" se chová : jéé banán jéé mójé.
Takže, konečně stavíme plot. Kvůli opičkám. Nám žití bez plotu nevadilo, krom ochrany stromů před srnkama a zajícema.
Dál.. opičky nejsou žádnou menšinou nebo loupeživou ruskou armádou. Jsou místní. Místní ne-opičky neznám, protože k nám nelezou, my k nikomu taky ne ;D.
No a teď Štiko proč jsem se tolik rozepsala. Přenesla jsem si zprávy ze světa do modelových situací u mě doma. Tak třeba - kdybych měla doma na zdi nějaké svaté obrázky/obrazy, ne kvůli aktivní víře, třeba jen po prarodičích a tak, a host by měl nějaké řeči, kecy, kritiky... tak ho tvrdě vyrazím. Můj dům můj hrad a neexistuje, aby někdo jiný ( byť z rodiny, bývalých městských známých, ano, i "přátel",  i současných známých si dovolil jakkoli zasahovat do "mého kruhu".  Jediná oáza, jediné místo v současném rozbouřeném světě, kde si můžeme ( a i musíme jestli se nechceme utopit v chaosu) být jisti a v klidu, je náš domov.
Všechny statistický a pseudo-nepseudovědecký práce mluví o rozpadu rodiny. Ano, je to pravda v tom smyslu, že rodinu a její standard přestal tzv. držet chlap.  Vybavuje se mi film pro paměťníky, kde (snad Nedošínská?) říká : tatíček má vždycky pravdu, tatíček je živitel. Co se týká emancipace ve světovém měřítku, nemám nic moc znalostí. Ale socialistická bagristka a jeřábnice a spol. mi nesedí kvůli mým iluzím o ženství a mužství :-[.
Iluze. U Scotta Pecka jsem někde četla o iluzích. V překladu do "lidštiny" je iluze "klamnou představou" s tím, že slovo představa je o situaci "před stavem", neboli před tím, co se ještě nestalo. Klamná - mluví sama za sebe.  Takže iluze, neboli klamná představa, patří do kategorie vložených programů výchovou a vnějškem. ( někdo doplní?)  ???
No a S.Peck říká, že při ztrátě iluzí se má gratulovat . Určitě. Beru. Chápu. Akorát s věkem a nemocemi co přišly jsem unavená a celá moje účast na prepper.cz je o tom, že kdyby došlo ke krátko nebo střednědobému výpadku, tak bych chtěla být aspoň v roli "když nepomůžu tak neuškodím" .
No tótó !!! přečetla jsem si po sobě a je mi líto neodeslat když jsem se tak nadřela, promiň štiko  @-->




chpslst

  • Host
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #144 kdy: Červen 26, 2015, 11:59:43 odpoledne »
Dobre napisane. Len nerozumiem varovaniu. Veď nehryziem... Osobne som bol na tom podobne a riadil som sa tym istým heslom - host do domu atď. Bolo to na ukor sukromia. Až moja pani asi po roku čo sa nasťahovala začala tychto pravidelných "rekreantov" obracať na pravu vieru. Dnes máme pokoj. Stretame sa len s ludmi ktorými sa chceme stretať. A je nám šumák čo si iní myslia... 

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1852
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #145 kdy: Červen 27, 2015, 08:18:57 dopoledne »
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #147 kdy: Červen 27, 2015, 09:35:35 odpoledne »
Dobre napisane. Len nerozumiem varovaniu. Veď nehryziem... Osobne som bol na tom podobne a riadil som sa tym istým heslom - host do domu atď. Bolo to na ukor sukromia. Až moja pani asi po roku čo sa nasťahovala začala tychto pravidelných "rekreantov" obracať na pravu vieru. Dnes máme pokoj. Stretame sa len s ludmi ktorými sa chceme stretať. A je nám šumák čo si iní myslia...

Varování vysvětlím SZ :D.
"Rekreanti"z města - ano, další sorta. Když v týdnu odjedeš prvním vlakem do práce, vrátíš se za tmy a všechno se dohání o víkendu. A vnutivší se rekreanti chtějí klábosit, popíjet u ohníčku, doprovod na výlet po okolí :)
Moje úvahy souvisí i s tím, jak se zachovat v případě krize ( třeba dlohodobějšího black-outu ) , kdy by k nám městští rekreanti nečekaně přijeli ( a ještě si mysleli, že budeme mít radost  P:-/). Někde tady je diskuze na toto tema, hodně otevřená, ale zrovna se mi nepodařilo jí najít...

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5057
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #148 kdy: Červen 27, 2015, 10:40:32 odpoledne »

Offline Mája

  • ***
  • Příspěvků: 544
Re: Imigranti - co nás může potkat
« Odpověď #149 kdy: Červen 28, 2015, 05:52:57 dopoledne »