ano, drtička je dobrá, lis taky. Máme malý, desetilitrový dřevěný na malé oběmy, na specialitky, jako ostružiny, naložený jitrocel nebo trnky a pod.
Pak velký, 80 litrů, klasický moštovací, šroubový. Třiapůl dvanáctilitrových kýblů na jeden zátah, pokud lisujeme hned po sběru a naše panenské české.
Je to dobré, jen na to třeba 3 lidi. Takže si dáme pod stromeček tohle
http://www.bystron.cz/mov.php?d=drtic_jablekViděl jsem hodně strojů, ale tohle je nej.
Dokonce se nebrání, abych si nerez dodal svůj a nebo použil pocínované či lakované plechy, dřevo či umělé hmoty.
Mám od nich už několik strojů a jejich zemní vrták, nebo štěpkovač jsou super.
Je třeba rozdlišovat množství moštovaného materiálu, my moštujem co rok min 40 bedýnek po 25 kilech.
A lisovali bychom více, kdyby to nebyla dřina..
Pokud to má někdo na bedýnku moštu, tak fakt ten ruční mlýnek a maličkej lis.