S těmito zkušenost nemám.
Kanady vz.60 nezničitelná bota (měl jsem 2 páry, ale jsou mě teď o číslo malé

) ale bohužel pohodlnost mizerná a v zimě v nich je zima

Kanady vz.2000 Prabos s vystélkou thinsulate ( nebo jak se jmenuje..)
Tyto kanady mám 1rok. Používám je téměř každý den po celý rok, včetně léta. V létě do nich používám staré vojenské lehké ponožky (takové ty zelené jakoby síťkované, nakoupil jsem je v armyvýprodeji za 3kč\ks asi před 4lety.) V botách mám nachozeno cca 2300-2500 hodin.
Docela mě překvapila jejich pohodlnost, nikdy jsem z nich neměl puchýř a už od první chvíle se v nich příjemně chodilo i běhalo. V zimě v nich je teploučko a v létě s těmi ponožkami pohoda.. Docela dobře se mi v nich i řídí. Bohužel na ně nestačí vojenský krém a cca po 2 měsících začaly propouštět vodu. Ale 1x měsíčně impregnace snow seal a nohy jsou v suchu. Boty momentálně vypadají strašidelně, kůže je popraskaná a poměrně hluboko, nicméně boty furt drží tak uvidíme jak ještě dlouho. Dostávají zabrat v zemědělství. Od klasického nošení, přez bláto,vodu,hnůj až k častým kopanců

za 1800kč bych je už ale nekoupil, ale za 1000kč co se dají sehnat nové na armyburze by to nebyla špatná bota

Prabos Barracuda GTX
Tyto boty mám cca 4 měsíce a mám v nich odchozeno cca 250hodin. Momentálně si je spíš šetřím.
Je to pohodlná bota, také jsem zní ještě neměl puchýř. Zatím jsem měl pokaždé nohy v suchu. A co je poměrně zásadní s dobrými ponožkami je v nich stále jako v pokojíčku. Je jedno jestli venku mrzne, nebo jste v místnosti kde je 20stupňů. Jediný mínus je, že se mi v nich mizerně řídí. Jde to, ale není to žádný zázrak, ale uvidíme časem. Zatím vypadají stále jako nové. Takže zatím nelituju 3000kč

Jinak je hezké jak každý hodnotí boty podle let, ale když je někdo nosí 2x do týdne tak pak se nedá srovnávat, že vydtželi 10let..