Vykašlete se na tem humáč, jediná dobrá konzerva byla čínská vepřová, za komanče.
Udělejte si Corned Beef, který se hojně konzumoval v Irsku v 19 století, může se konzumovat studený, tak ohřátý.
Já jsem vařil z beefu třeba pastu na špagety. Dříve jsem beef kupoval v Německu, ale tady se nedá koupit.
Přesto jednoho dovozce jsem našel.
http://www.candy-store.cz/subdom/eshop/princes-corned-beef-340g-en-1561/ ...dost předražený....
Dělám si beef doma.
Corned Beef 100% masa
1 kg. hovězího plecka, žádné šlachy,, maso nařezat asi velikosti tenisového míčku.
2 litry vody.
Koření pro 1kg.
25 g nakládací soli
4 g cukru
4 g muškátu
8g pepře , 16 hřebíčků v celku, 120 g želatiny, 2 cibule, 2 kolečka celeru, 1 porek, 1 mrkev,
Nasolené, nařezané maso v cukru nechat 4-5 dní v lednici. Poté co se vytvoříl lák, přidáme zeleninu - celer,porek a dvě půlky cibule
prošpikované hřebíčkem, zalejeme asi 2 litry vody a hodinu vaříme. Potom maso vytáhneme, polovinu masa pomeleme na ručním - elektrickém mlýnku na matrici-šajbě 5 mm, druhou polovinu masa rozvlákníme po vláknech vidličkou- viz. obrázek.
Do litru vývaru-( přecedit ) dáme 120 g želatiny, přidáme pepř, muškát, vše dobře zamíchát a přidáme do masa, rovnoměrně, dáme do sklenic nebo konzerv a povaříme asi 90 min. Aby zústala želatina čistá, nechéme pomalu vychladnout.
Dobrou chuť.