Autor Téma: Masové konzervy  (Přečteno 6894 krát)

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2728
Re:Masové konzervy
« Odpověď #50 kdy: Leden 27, 2015, 03:03:54 odpoledne »
Myslím, že více lidí mělo problémy s obaly...a asi si dali pozor na přepravu...

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4471
Re:Masové konzervy
« Odpověď #51 kdy: Únor 03, 2015, 12:05:15 dopoledne »
Môžete si pozrieť test mäsových "vepřových" konzerv z obchodných reťazcov. Najhoršie obstálo tradične tesco, z obsahom mäsa 20% a najlepšie obstala tradične konzerva pikok z Lidla z 92%. A lepšia bola už len konzerva pre psa.  ;D

https://www.stream.cz/peklonataliri/769554-veprove-konzervy
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 863
  • člověk
Re:Masové konzervy
« Odpověď #52 kdy: Duben 22, 2015, 10:03:46 dopoledne »
Po nějaké době plním svůj slib na recenzi Hotových jídel, konzerv od Dovastu

Zatím ověřeny tři varianty
http://www.sterilovanajidla.cz/products/segedinsky-gulas-special-v-konzerve/
http://www.sterilovanajidla.cz/products/kureci-maso-se-zeleninou-v-konzerve1/
http://www.sterilovanajidla.cz/products/kureci-kung-pao-v-konzerve1/

Jídlo se dodává ve stejně velké plechovce, jako pětiporcová masová konzerva. Viz můj popis výše. Dvě dospělé porce jsou myslím reálné. (s pečivem se najíte)

Zkoušen 1 rok starý výrobek...(tedy v 36 měsíční záruční době)
Vařeno, lépe řečeno ohříváno, na ohni v přírodě.

Konzerva obsahuje hotové jídlo, ochucené. Segedinský guláš je řekněme přijatelný, osobně hodnotím za 3. (jako ve škole) protože jsem zmlsaný domácím Segedínem. Chuť je spíše nasládlá než kyselkavá. Šťáva spíše vodová než smetanová. slanost spíše menší. Velkých kusů masa je tam dostatek. Celkově chutné. (jasně že segendín vaří každý jinak, proto je hodnocení subjektivní)

Kuřecí se zeleninou je prostě maso se zeleninou, trošku do sladka (velké kusy mrkve a kukuřice) maso je měkké, celkově je to hustá směs, méně slaná, lehce kořeněná. Doporučuji slané pečivo. Subjektivně hodnotím za 2 (jako ve škole)

Kung-pao 2 porce.
zatím subjektivně nejchutnější jídlo. Je to spíše hustější směs, lehce pikantní. Nejsou tam velké kousky masa, ale celkově je  ho tam dost. Za sebe za 1.(jako ve škole)

Přemýšlel jsem o využitelnosti masových konzerv z čistého masa (5 porcí) a došel jsem k názoru, že jsou skvělé pro přípravu jídla v domácích podmínkách. Tedy  s komfortem kuchyně. Pokud bych ale byl na výšlapu, nebo na přesunu, hodí se právě tyto "hotovky", které se doplní pečivem. (asi je rozežranost jíst to samotné :) ) Skutečně stačí ohřát, buď v konzervě nebo v  nádobě a můžete rovnou jíst.  Proto  mohu tyto hotovky pro účely jednoduché přípravy jídla na cestách doporučit.

Edit. 26.4.15 doplněno Kung-pao



Offline divočák

  • ***
  • Příspěvků: 154
Re:Masové konzervy
« Odpověď #53 kdy: Duben 22, 2015, 12:20:50 odpoledne »
Ať počítám, jak počítám, tyto konzervy nakupuji, ale jen čisté maso.
Proč platit za hotovky navíc.
Např..Segedinský guláš 400 g má jen 90 gramů masa !!!!!!!!, stejně tak svíčková.
Takže to vypadá na jídlo pro 1 osobu.
Nakoupím čisté maso, uvařím jídlo pro 3-4 osoby (vařil jsem i zvěřinový guláš-a ten byl super)). Obsah byl 600 g masa.

A abych nebyl za vola, tutu adresu na konzervy mám od štiky, která si je nemůže vynachválit.
Najdeš, pokud hledáš. Pokud vidíš, uvidíš.Používej sluch nejen na vábení.
Každý má svůj osud ve svých rukou.
Pokud řekneš na vše ne, nediv se.

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2445
    • Blog Prepper.cz
Re:Masové konzervy
« Odpověď #54 kdy: Duben 22, 2015, 12:23:35 odpoledne »
To souhlasím. Lepší mít čisté maso a z něj vařit. Hotovky si nechat jen v menším počtu na situace kdy bude nutno rychle něco uvařit.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 863
  • člověk
Re:Masové konzervy
« Odpověď #55 kdy: Duben 22, 2015, 03:03:08 odpoledne »
to Divočák. Jen pro úplnost.
dával jsem odkaz na konzervu.
Kat. číslo výrobce: 1433
Hmotnost: 800 g,z toho 180 g. hotového masa
Záruka (měsíců): 36

tedy udávanou porci pro dvě osoby za 138 kč (já kupoval před rokem myslím o pár kaček levněji) To je myslím srovnatelné s hotovkou v hospodě.
A souhlasím, pokud můžeš ,je lepší koupit čisté maso a namnožit to přílohou. Poukazuji pouze na variantu, že nebudeš mít čas/chuť/prostor vařit, například při cestování.
Na čistě masové konzervy jsem názor psal někde výše.


Offline Hali

  • ***
  • Příspěvků: 69
Re:Masové konzervy
« Odpověď #56 kdy: Duben 22, 2015, 08:06:41 odpoledne »
Tak určite je lepšie mať čisté mäso a zneho variť podľa svojej chuti. No v prípade núdze, či rýchleho odchodu si hotovú konzervu len prihreješ a ješ.

Offline Dudlina

  • ***
  • Příspěvků: 20
Re: Masové konzervy
« Odpověď #57 kdy: Srpen 04, 2015, 12:12:50 dopoledne »
Miki, díky za odkaz na konzervy, už na to koukám a určitě vyzkoušíme  :).

Offline Brouca

  • ***
  • Příspěvků: 132
Re: Masové konzervy
« Odpověď #58 kdy: Srpen 04, 2015, 11:27:32 dopoledne »
My maso a masové směsi zavařujeme do sklenic doma. Nikdy se nic nezkazilo, trvanlivost 1,5 - 2 roky určitě. Neposoudím, jestli by vydrželo déle, do 2 let se vždy sní.

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2445
    • Blog Prepper.cz
Re: Masové konzervy
« Odpověď #59 kdy: Srpen 04, 2015, 12:30:26 odpoledne »
Tak hlavně že je to v pohodě. Bylo by škoda kdyby se čeští preppers trávili botulotoxinem. Při konzervaci masa jen na 100°C je ze zákona maximální doba trvanlivosti prodávaných konzerv 6 měsíců od data výroby. Babička zavářela vepřové ve vlastní šťávě a vydrželo ve sklepě taky přes rok.

Offline Brouca

  • ***
  • Příspěvků: 132
Re: Masové konzervy
« Odpověď #60 kdy: Srpen 04, 2015, 01:19:00 odpoledne »
O to strach nemám. Maso je 2x sterilované a uskladněno je všechno ve sklepě. Sklep nemáme nijak zvlášť studený, ale nikdy se nic nezkazilo.

Skleněné konzervy se u nás v rodině dělají asi 35 let. Vlastně od té doby, co nám náš roční pes pozabíjel všechny husy a krůty, které babička chovala. Mrazák nebyl, tak se všechno zavařilo. Co si pamatuju, chovaly se u nás vždy 1 - 2 prasata. Babička neměla moc důvěry k mrazákům a k elektřině. Vždycky říkala, že je důležité mít zásoby, ale nespoléhat se pouze na jednen způsob uskladnění.

Po babičce s tím pokračovala mamka a já se snažím nezůstat pozadu.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1064
Re: Masové konzervy
« Odpověď #61 kdy: Srpen 04, 2015, 01:28:00 odpoledne »
Už sem to sen jedou dával. Vím, že to není konzerva, ale sklenička, ale myto děláme takhle:

http://preppers.cz/forum/index.php/topic,2780.msg56489.html#msg56489

Důležitý je tam to dvojité zaváření, sice nevím proč, ale je to léty, dokonce bych řekl generacemi odzkoušeno, že to tak funguje. Jendou jedinkrát jsme to s manželkou zavařovali jen jednou, páč se to nějak nestíhalo a tak jsme si řekli, že to snad bude v pohodě ... no, nevím proč, ale po pár měsících byly všechny skleničky z té várky v  ::!... ehm, teda v loji. Díky bohu to byla jen jedna várka.

Offline Brouca

  • ***
  • Příspěvků: 132
Re: Masové konzervy
« Odpověď #62 kdy: Srpen 04, 2015, 02:11:29 odpoledne »
Pečené maso zaváříme také, ale více syrové a ve vlastní šťávě.
Přemýšlela jsem o koupi staršího stroje na konzervy, ale byla jsem přehlasována.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4471
Re: Masové konzervy
« Odpověď #63 kdy: Srpen 04, 2015, 02:57:07 odpoledne »

Důležitý je tam to dvojité zaváření, sice nevím proč, ........

V skratke: baktérie sú v dvoch podobách. žijúce-dospelé a zárodky-spóry. Na baktérie stačí aj krátkodobý var 100 stupnov. Ale na spóry to je málo účinné. Preto treba buď dlhodobú sterilizáciu, vyššiu teplotu, než 100 stupnov, alebo onú opakovanú sterilizáciu po cca24hodinách, kedy sa spóry rozvinú, a krátkodobým varom zneškodnia....

 
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1815
Re: Masové konzervy
« Odpověď #64 kdy: Srpen 04, 2015, 04:32:30 odpoledne »
Trocha teorie :

 DVAKRÁT STERILUJE MIN. PO HODINĚ, ZA VARU. Mezi sterilací je NUTNÁ jednodenní pauza při pokojový teplotě.

ZDŮVODNĚNÍ :
Hodně to zjednoduším.  Zlý bakterie, když se dostanou do "nepřátelskýho prodtředí", teda vysoký teploty, jsou schopný se scvrknout, a zapouzdřit se pevným obalem. V tom případě se tváří, jako neškodné, a konzumentovi neubližujou.  Při pokojový teplotě se ale po nějakých 10 - 20ti hodinách otevřou, a znova "vykíčí".
Jenomže v tom momentě je bakterie ještě tak slabá, že se při druhým zahřátí nedokáže znova zapouzdřit, a proto je po druhý sterilaci konzerva bezpečná !
Proto je potřeba druhá sterilace za varu, aby zničila i poslední bakterie. ;)

(Tohle jsem psal v "konzervování masa" 27.března 2015
Jsou tu dvě podobný vlákna, a tak se to stává trochu málo přehledný. )
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1064
Re: Masové konzervy
« Odpověď #65 kdy: Srpen 04, 2015, 04:38:56 odpoledne »
Už si pamatuju, tohle jsi napsal na ten můj příspěvek už tenkrát ... já hlava děravá, asi stárnu

Offline Sumo.cz

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1045
  • Po roce zpět a ještě chytřejší:)
Re: Masové konzervy
« Odpověď #66 kdy: Srpen 04, 2015, 07:04:53 odpoledne »
12 let? No to je maso:)
Dostatečně pokročilou technologii nelze odlišit od magie - Arthur Charles Clarke

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1815
Re: Masové konzervy
« Odpověď #67 kdy: Srpen 04, 2015, 07:21:52 odpoledne »
Když je konzerva dobře udělaná, je trvanlivost ohromná, a to se netýká jenom masa.
Časem se ale mění šmak. Okurky po 3 - 4 letech se mění konzistence. K horšímu.
Kysaný zelí po semi letech bylo kyselý jak šťovík, ale po deslazení jsme ho snědli s chutí.
Maso starší 3 let jsem neochutnával.
Dokonce bych řekl, že sklenice má značnou výhodu.
Pokud je nějaká "závada", tak se začne měnit barva a konzistence. V případě sklenice je to věc snadno odhalitelná, a tak většinou na ochutnávání vůůůůbec nedojde  ;)
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline Magnity

  • ***
  • Příspěvků: 170
Re: Masové konzervy
« Odpověď #68 kdy: Srpen 05, 2015, 03:01:05 odpoledne »
Mne sa osvedčili rybacie konzervy od firmy Nekton, napr. Pečená ryba na čínsky sposob so zeleninou celkova váha 200g, obvykle su tam tri pečené kusy ryby (niečo cez 100g), žiadna rybacia drť a zelenina mierne na sladko v omáčke...s ryžou je to vynikajuce, ale aj samostatne za studena. Nie je to síce veľkoobjemove, bez ryze pre jedneho, s ryzou kludne aj pre dvoch, troch ludí. Ale nema to klasicku chut beznych konzerv, urcite pri veľkom prúseri by to bola mega lahôdka..na Sk obvykle stoji 1,39 eura.
Ak zlyhá plán A, je tu stále plán B, ak zlyhá B, je tu možnosť C, ak padne C... abeceda má stále dosť písmen. ;)

Offline Petoza

  • ***
  • Příspěvků: 69
Re: Masové konzervy
« Odpověď #69 kdy: Srpen 09, 2015, 03:48:20 odpoledne »
Na skúšku som zakúpil sériu 400 g hotových jedál firmy Dovast s.r.o., cena bola prijateľná, doprava na Slovensko, vzhľadom na cenu priamo úmernú hmotnosti zásielky, bola trochu vyššia než som počítal, celkova cena jednej konzervy 4,30 € je este znesiteľná.

Krůtí maso se sýrovou omáčkou - spolu s cestovinou je dostatočná porcia pre dve osoby, chuťovo vynikajúce, primerane slané a okorenené. Subjektívne hodnotenie za 1.

Kuřecí na paprice - tiež s cestovinou nasýtilo dve osoby (ja + 16 ročný syn vo vývine :) ), chuťovo v pohode, mierne viac slané. Subjektívne hodnotenie za 2.

Petoza

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 5139
Re: Masové konzervy
« Odpověď #70 kdy: Září 17, 2015, 06:28:57 odpoledne »
V Praze jsem se šel podivat do krámu se slevami a měli tam i konzervy.Jsou drahé?



Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5068
Re: Masové konzervy
« Odpověď #71 kdy: Září 17, 2015, 06:57:33 odpoledne »
Tady nejde jen o cenu, hlavně co je v těch konzervách. Je to ještě maso ???

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 5139
Re: Masové konzervy
« Odpověď #72 kdy: Září 17, 2015, 07:45:43 odpoledne »
Myslel jsem, že někdo takové konzervy sleduje a ví kolik běžně stoji. Nekupuji konzervy. Dám někdy vědět až budu v kauflandu.

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9385
  • I' ll be back!
Re: Masové konzervy
« Odpověď #73 kdy: Září 17, 2015, 11:17:45 odpoledne »
Dovoluji su znovu připomenout možnost cesty na francouzskou riviéru pro sardinky.. V zimě by se dalo přivézt i pár beček s nasolenými herinky, ani v dodávce by se nezkazily.. To, co se prodává v obchodech je čím dále, tím větší hnus..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Goof

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 275
Re: Masové konzervy
« Odpověď #74 kdy: Září 18, 2015, 07:26:30 dopoledne »
Já konzervy už nějaký čas nejím. Tak v tom nemám osobní zkušenosti. Ale sleduji jak to s nimi je, kdybych musel nakoupit nějaké větší množství.

Menší recenze jak, to dnes vypadá s konzervama.
http://www.svet-potravin.cz/clanek.aspx?id=4905

A další zajímavý pokus.
https://www.stream.cz/peklonataliri/769554-veprove-konzervy#!
"Člověk je jediný tvor, který konzumuje, aniž by produkoval."

George Orwell (vlastním jménem Eric Arthur Blair)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 5139
Re: Masové konzervy
« Odpověď #75 kdy: Září 23, 2015, 08:52:18 dopoledne »
V Kauflandu maji v akci komzervy Hame za 28,90Kč.


Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 863
  • člověk
Re: Masové konzervy
« Odpověď #76 kdy: Září 23, 2015, 09:50:25 dopoledne »
Vždycky tam prosím uváděj i tu cenu za kilogram. Takto nemá žádnou vypovídající hodnotu...Konzervy Hamé také , pokud vím a bohužel, nejsou žádná výhra...

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 5139
Re: Masové konzervy
« Odpověď #77 kdy: Září 23, 2015, 10:04:23 dopoledne »
72,30Kč/kg. Masa je tam prý 70 procent. Nenapadlo mně, že fotka bude spatně čitelná.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 863
  • člověk
Re: Masové konzervy
« Odpověď #78 kdy: Září 23, 2015, 10:24:08 dopoledne »
to víš, unavený oči.:)
ale teď vážně. jestli je to maso, tak je to dobrá cena. Myslím, že za tu cenu sotva seženeš maso čerstvé. Otázkou je jaká je to kvalita  a jak to chutná.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4471
Re: Masové konzervy
« Odpověď #79 kdy: Září 23, 2015, 10:42:58 dopoledne »
Kazdemu chodia do schranky reklamne letaky od hitlermarketov. A kedze tu sahaw robi nevyziadanu reklamu na tovar, ktory nema sam odskusany, navrhujem mu aby si udelil ban, a zakazuje sa mu vysedavanie s babkamy na lavicke v parku.  ::)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 5139
Re: Masové konzervy
« Odpověď #80 kdy: Září 23, 2015, 10:52:23 dopoledne »
 ::)  ;D

Offline vvitty

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1929
  • a
Re: Masové konzervy
« Odpověď #81 kdy: Září 23, 2015, 10:53:35 dopoledne »
Otázkou je jaká je to kvalita  a jak to chutná.

Jaka je to kvalita se pozna uz na cene  ;D
Kdyz prijatelne veprove stoji 150 za kilo tak co v tom asi tak bude kdyz se do ceny musi vejit i ten bordel co tam pridali ...   ;D ;D
Konzervy povazuji za nouzovou rezervu a nebo stravu na cestu (a presne proto vznikly - jako proviant na frontu), ne za neco co se ma bezne jist - slusne jidlo vyjde levneji. (pri prepoctu na obsah masa stoji kilo zbytku z teto akcni konzervy 100,-).

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4471
Re: Masové konzervy
« Odpověď #82 kdy: Září 23, 2015, 11:09:21 dopoledne »
Cena prazdnej konzervy sa pohybuje v cene podla velkosti okolo 30 centov. Co je asi 10 ck. Moc zdravia v takej konzerve nebude. Este by som si pozrel na ecka co tam davaju.

Som podtrehol, ze sahaw pracuje na vlastnom mase, z muky a farbiva....
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9385
  • I' ll be back!
Re: Masové konzervy
« Odpověď #83 kdy: Září 23, 2015, 10:15:07 odpoledne »
Otázkou je jaká je to kvalita  a jak to chutná.

Jaka je to kvalita se pozna uz na cene  ;D
Kdyz prijatelne veprove stoji 150 za kilo tak co v tom asi tak bude kdyz se do ceny musi vejit i ten bordel co tam pridali ...   ;D ;D
Konzervy povazuji za nouzovou rezervu a nebo stravu na cestu (a presne proto vznikly - jako proviant na frontu), ne za neco co se ma bezne jist - slusne jidlo vyjde levneji. (pri prepoctu na obsah masa stoji kilo zbytku z teto akcni konzervy 100,-).

První konzervy se otevíraly bajonetem. Otevírák na konzervy byl vynalezen o 50 let později než konzerva..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1815
Re: Masové konzervy
« Odpověď #84 kdy: Září 24, 2015, 08:37:22 dopoledne »
Před chvílí jsem zahlídl na FB, tak si to puťte  ;D
https://www.stream.cz/peklonataliri/769554-veprove-konzervy   :P

 :-\ Kdybych to věděl, tak bych sem nechodil  ???
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9385
  • I' ll be back!
Re: Masové konzervy
« Odpověď #85 kdy: Září 24, 2015, 11:11:36 odpoledne »
Už chápu, proč naše vepřové konzervy pokračují těmi psími.. Psi by totiž nežrali to, co lidi. Nebožtík táta měl na uzeniny kocoura ochutnavače. Co odmítnul sežrat kocour, to táta vícekrát nekoupil.

Takže ze všech konzerv jen ten PIKOK vyhověl (jakž-takž) a psí konzervy jediné obsahovaly slušné maso.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Magnity

  • ***
  • Příspěvků: 170
Re: Masové konzervy
« Odpověď #86 kdy: Září 25, 2015, 07:39:58 dopoledne »
Ide aj o to, ze tieto drahšie a drahé psie konzervy sa vacsinou kupuju 600-800 eurovým výstavným psom a vyrobca si nemoze dovolit riskovať žalobu nejakeho psieho klubu...naprotitomu lacne šmejdy v konzervach pre ludí priamo cloveku neublizia a koho uz bude zaujimat nejaka rakovina hrubeho creva po 20ročnom jedení takýchto jedál. Svet je na hlavu.
Ak zlyhá plán A, je tu stále plán B, ak zlyhá B, je tu možnosť C, ak padne C... abeceda má stále dosť písmen. ;)

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1815
Re: Masové konzervy
« Odpověď #87 kdy: Září 29, 2015, 10:00:33 odpoledne »
Dotaz :
Má někdo nějakou  zkušenost s VEPŘOVOU KONZERVOU  »VIVA«  ?
Od čtvrtka je v Kaufu v akci, 400g za 18,90 zdejších peněz.
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1815
Re: Masové konzervy
« Odpověď #88 kdy: Říjen 01, 2015, 06:13:41 odpoledne »
KONZERVU - VIVA - NEBRAT  !
Byl jsem v tom Kaufnejmenovaném obchodě, koukl jsem na paletu konzerv VIVA (byla skoro plná !) a jednu jsem prohlížel.
Teda napsat na pixlu, že je to VEPŘOVÁ KONZERVA, když tam je jenom 30% prasečího masa, k tomu nějaký drůbeží - - -   :(
Ani jsem to složení celý pro jistotu nedočetl  ::!

Ona mě už ta cena varovala !!
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9385
  • I' ll be back!
Re: Masové konzervy
« Odpověď #89 kdy: Říjen 01, 2015, 11:36:37 odpoledne »
Je to hnus fialovej, co se prodává..

No, přátelé, já to vidím tak, že až se Anakin a jeho paní ujmou rodinného podniku, tak se jim složíme na autokláv a začnou se vyrábět konzervy For Preppers.. Budou stát 1/2 kila 110,- Kč a bude v nich jen maso.

Jako spolumajitelé autoklávu budeme dostávat slevu a maso do našich konzerv bude z prepperské farmy.

Malého domácího uzenáře Mikiho tam jednou odvezu jako odborného poradce, s Anakinovým pantátou si budou povídat u grilu až do ranních hodin..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline siedler

  • ***
  • Příspěvků: 513
Re: Masové konzervy
« Odpověď #90 kdy: Říjen 02, 2015, 10:20:54 dopoledne »
Vykašlete se na tem humáč, jediná dobrá konzerva byla čínská vepřová, za komanče.

Udělejte si Corned Beef, který se hojně konzumoval v Irsku v 19 století, může se konzumovat studený, tak ohřátý.
Já jsem  vařil  z  beefu třeba pastu na špagety. Dříve jsem  beef  kupoval v Německu, ale tady se nedá koupit.
Přesto jednoho dovozce jsem našel.  http://www.candy-store.cz/subdom/eshop/princes-corned-beef-340g-en-1561/  ...dost předražený....


Dělám si beef doma.

Corned Beef  100% masa

1 kg. hovězího plecka,  žádné  šlachy,, maso nařezat asi velikosti tenisového míčku.
2 litry vody.
Koření pro 1kg.
25 g nakládací soli
4 g cukru
4 g muškátu
8g pepře , 16 hřebíčků v celku, 120 g želatiny, 2 cibule, 2 kolečka celeru, 1 porek, 1 mrkev,

Nasolené, nařezané maso  v cukru  nechat 4-5 dní v lednici. Poté co se vytvoříl  lák, přidáme zeleninu - celer,porek a dvě půlky cibule
prošpikované hřebíčkem, zalejeme asi 2 litry vody a hodinu vaříme. Potom maso vytáhneme, polovinu masa pomeleme na ručním - elektrickém mlýnku na matrici-šajbě 5 mm, druhou polovinu masa rozvlákníme  po vláknech vidličkou- viz. obrázek.

Do litru vývaru-( přecedit ) dáme 120 g želatiny, přidáme  pepř, muškát, vše dobře zamíchát a přidáme do masa, rovnoměrně, dáme do sklenic nebo konzerv a povaříme asi 90 min. Aby zústala želatina čistá, nechéme pomalu vychladnout.

Dobrou chuť.

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1815
Re: Masové konzervy
« Odpověď #91 kdy: Říjen 02, 2015, 11:20:38 dopoledne »
siedler  →
Nechci tvrdit, že je tvoje konzerva špatná, akorát mám výhrady k používání nakládací soli.
Teda sůl + dusičnan.
Proč používáš želatinu, to mi taky vrtá hlavou.
 Na rozdíl od té nakládací soli po zdravotní stránce nemá negativní vliv, ale raději bych do vývaru přidal kus prasečí kůže. Ta si potřebnou želatinu vytvoří sama.
Kůži - pokud by ti vadila můžeš před plnění do sklenic odstranit.

Vřele ti doporučuju dvojitou sterilaci. Teda vařit hodinu, potom nechat 24 hodin v pokojový teplotě, a druhej den znova hodinu vařit. Věř, že to má svůj důvod  ;) Už je to tady popisovaný !

Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline siedler

  • ***
  • Příspěvků: 513
Re: Masové konzervy
« Odpověď #92 kdy: Říjen 02, 2015, 11:26:48 dopoledne »
Dík, určitě budu dál experimentovat. Příště prubnu s kůží.

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1470
Re: Masové konzervy
« Odpověď #93 kdy: Listopad 16, 2015, 04:33:00 odpoledne »
Dovoluji su znovu připomenout možnost cesty na francouzskou riviéru pro sardinky.. V zimě by se dalo přivézt i pár beček s nasolenými herinky, ani v dodávce by se nezkazily.. To, co se prodává v obchodech je čím dále, tím větší hnus..

A na kolik vychazi cena kila pripadne komplet vcetne dopravy? Ja nakupuju na jihu Evropy 900g plechovky tunaka v slunecnicovem oleji. V plechovce byvaji 2-3 obrovske kusy (casto i jen jeden), zadna drt a masa je odhadem asi 90% objemu, takze okolo 800gramu. Chutove a kvalitou naprosto nesrovnatelne s cimkoliv co jsem zkusil v CR. Cena se pohybuje 4.2-4.7euro (ted aktualne si povezu dalsi 3 plechovky za 4.3). Trvanlivost na obalu je 3 roky. Pokud to bude podobne, jako je tomu s normalnim masem (a jsem presvedcen, ze ano), tak si myslim ze to vydrzi daleko dele.
Praktikující cynik

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9385
  • I' ll be back!
Re: Masové konzervy
« Odpověď #94 kdy: Listopad 17, 2015, 12:15:52 dopoledne »
Nemám tušení, chce to někoho, kdo tam pravidelně jezdí. Je to tvůj případ?

Toho tuňáka bych také vzal.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1470
Re: Masové konzervy
« Odpověď #95 kdy: Listopad 17, 2015, 12:47:05 dopoledne »
Jsem tu kazdy mesic pracovne. Ale bohuzel litam (autem jezdim jen vyjimecne), takze si vozim po 2 - 3 kusech, protoze to tu neni jedina vec co tu stoji za odvezeni. Spis jsem to bral tak, ze kdyby jsi planoval nejakou cestu pro ryby, tak tohle je slusna druha moznost, pripadne nakombinovani obou.
Praktikující cynik

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9385
  • I' ll be back!
Re: Masové konzervy
« Odpověď #96 kdy: Listopad 17, 2015, 01:21:07 dopoledne »
Naplánuj to a zorganizuj, zjisti ceny až tam zase budeš, on už se někdo s autem najde, kdo tam dojede.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1470
Re: Masové konzervy
« Odpověď #97 kdy: Listopad 17, 2015, 01:30:44 dopoledne »
Jsem tu, aktualni cena je 4,30Eur, konzerv je dostatek. Aktualni varka ma datum expirace zari 2018.
Praktikující cynik

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9385
  • I' ll be back!
Re: Masové konzervy
« Odpověď #98 kdy: Listopad 17, 2015, 01:56:33 dopoledne »
A co sardinky  a další mořské potvory? Možnosti hromadného nákupu - velkoobchod? Kde konkrétně jsi?
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1470
Re: Masové konzervy
« Odpověď #99 kdy: Listopad 17, 2015, 04:22:05 dopoledne »
Nic dalsiho z konzerv nekonzumuji, takze ceny z hlavy nevim. Podivam se ti, ale predem upozornuji, ze pravdepodobne nenajdu tak velke baleni. Velkoobchod v teto lokalite neni, v mestech zajiste budou, ale neni v mych casovych moznostech delat v tehle oblasti nejaky pruzkum.
Praktikující cynik