Autor Téma: Masové konzervy  (Přečteno 7169 krát)

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Masové konzervy
« kdy: Březen 09, 2013, 09:51:21 odpoledne »
Zdravím.
Teď se připaravuji dát udělat konzervy tak za 2 000 kč měli by to být vepřové a hovězí napůl v půlkilových konzervách. Bude to asi tak 40 konzerv. Jde o maso ve vlastní šťávě, ještě se kamarádi nerozhodli zda s kořením a nebo pouze jako maso a sůl.
Tvanlivost minimálně 2 roky ale jde zajistit i 5 let. Firmu máme v Pardubicích za rohem. JIž na ni byl zde odkaz. Na rozpadu jsem o ni také psal, tak pohledejte. Pokud má někdo zájem tak se může přidat. Byl bych ochoten to i rozeslat balíkama. Je pouze jedna podmínka, platba předem, již mám blbé zkušenosti.
Další várka by měla být již předpřipravená jídla.
Např. guláš (vepřový hovězí), maso na smetaně, s koprovkou, hovězí na divoko a pod. Prostě hrábnete do kuchařky a co tam najdete tak vám zavaří. Teda až na vyjímky.Třeba takové lečo s klobásou tam nemělo chybu, všichni na ochutnávce se shodli že to nejde poznat od jídla vařeného na plotně. Po rozdělání kilovky vepřového ve vlastní šťávě se na vás vyvalí 5 libových plátků a vy čumíte jak puci. Též dělají i polévky, jakou chcete.
Jde o čisté maso ke kterému se udělá omáčka, kterou se to zalije, je to vždy husté aby se to dalo naředit. Omáčky se tím 
naředěním získá ve finále skoro dvojnásobek. Navíc jde velmi dobře nastavit. V půlkile jsou vždy dva kousky masa o váze tak 200 g a zbytek je omáčka. V kilovce je obvykle 5x plátek masa. Tak 150-180g.
Lze volit jak kovovou konzervu tak sklo. Cena (průměrná) odpovídá kvalitě je cca 200 kč za Kg. Ze začátku jsem tam byl i na čumendu (vlastním zdravotní průkaz), později již to nebylo potřeba a plně jim důvěřuji. Prostě co si objednáte tak tam je ! ! !
Miki.

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #1 kdy: Březen 11, 2013, 08:40:16 dopoledne »
Miki, upřesni prosím:
Tedy 200 Kč za kilo masa v konzervě, nebo ta kilová konzerva stojí 200,- Kč a půlkilová 100,- Kč?
Díky..

Zdravím.
Kilovka 200 a půl kila 100,-kč.
Miki.

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9508
  • I' ll be back!
Re:Masové konzervy
« Odpověď #2 kdy: Březen 11, 2013, 09:03:47 odpoledne »
Miki, kolik je v té kilovce masa, a kolik vlastní šťávy?

Mám zájem o hovězí ve vl. šťávě, kilovky, které vydrží 5 let a zajímá mne, kolik je tam masa.

Pak mám zájem o guláš, také hovězí, kilovka, jaká by byla cena a podíl masa
(kvalifikovaným odhadem, třeba kolik syrového masa ta kilová konzerva reprezentuje)

Hovězí guláš by měl být v pohodě, ten bychom trvale obraceli sami, minimálně kilovka týdně by padla na oltář rodinného stolu, tedy nějakých 60-100 konzerv ročně by se dalo otáčet, aniž by se nám ten guláš zošklivil. Pokud by měly trvanlivost 5 let, bylo by to super. Guláš stejně u nás doma vařím sám, takže mi to ušetří čas.. A brigádníci v osadě by také mohli část konzerv orotovat, za dva - tři roky..

Máš zkušenosti s nutriční hodnotou a chutí těch nejstarších konzerv? Rady pro jejich uskladnění?

Nehodlám na tom škudlit, budou to strategické zásoby.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #3 kdy: Březen 11, 2013, 09:45:32 odpoledne »
Zdravím.
Tak to vyřeším zkrátka nedávno jsem odpovídal na několik SZ a tak to sem překopíruji aby bylo jasno.

Prof :
Zdravím.
Již se na tom pracuje já tam v nejbližším termínu zajdu a zjistím kdy by to bylo, telefonoval jsem tam a bylo mě řečeno, že se to dá poslat i PPL kou. Je ještě jedna varianta, já domluvím tu výrobu, zvýšené doby trvanlivosti, (5 let). Normální doba trvanlivosti je 36 měsíců, další autokláv to zvedá na 5 let, ale to je nutné domluvit, tam se mění trochu technologie.

Máme ale konzervy (vzorky) z doby kdy se tam začínalo s výrobou (r.v. 1991) a ty byly tehdy pouze s 36 měsíci záruky, tak si to spočítej (přes dvacet let). A jíme je  při ochutnávkách (kontrola vzorků) na srazech bez problémů A neni rozdíl mezi těmi starými a těmi novými. Tak se rozhodni sám.

Nebylo by potřeba se odhalovat, (č.účtu, adresa, telefony atd.) vždy jsem to respektoval u cizích i u svých spřátelených rodin.

Jdi na netu na vyhledávač zadej heslo DOVAST s.r.o. nebo www.sterilovanajidla.cz
je tam kompletní seznam nabídky.

Tady jsem ti to zjistil.
DOVAST s.r.o.
Pevná:+420469813566
Mobil1:+420775709027
Mobil2:+420775709028
E- shop masových konzerv a sterilovaných hotových jídel s dlouhodobou trvanlivostí na cesty a dovolenou, výrobce DOVAST s.r.o. Pardubice Štrossova 239
Více zde: http://www.sterilovanajidla.cz

Já osobně doporučuji :
Vepřové plátky ve vlastní štávě 5 porcí
( vepřový kotlet bez kosti )
Určeno pro lidskou spotřebu 100% maso ve skutečně vlastní štávě. Masová konzerva obsahuje 5 plátků masa.
cena: 199,00 Kč.

To neseže**** (no nesníte). Pokud nastavíte ten rosol a uděláte více omáčky tak je to pět jídel a pro ty skromnější i 10.
(no dyť ty plátky mají skoro 20 dkg). Minule z toho byla omáčka na smetaně a to bylo labužo. Já s knedlíčkem ostatní s bramborem. Ti co to z nás ještě neviděli tak čuměli, protože to nešlo skoro vyndat z konzervy. Osvědčilo se to dát na chvíli do horké vody. Potom to vyklouzne ven celé.

Vepřové kostky ve vlastní štávě 860 g ( vepřová plec )
100% maso ve skutečně vlastní štávě. Hmotnost obsahu: 860 gramů.
cena: 187,00 Kč

Hovězí plátky ve vlastní štávě 5 porcí ( hovězí zadní )
100% maso ve skutečně vlastní štávě. Masová konzerva obsahuje 5 plátků hovězího masa.
Hmotnost obsahu 860 g.
cena: 223,00 Kč.
Tady se cena trochu zvýšila oproti před 5 lety.

Hovězí kostky ve vlastní štávě 860 g ( hovězí plec )
100% maso ve skutečně vlastní štávě. Hmotnost obsahu: 860 gramů.
cena: 199,00 Kč
tady cena zůstala stejná

Skutečně masové karbanátky ve vlastní štávě 5 porcí ( hovězí a vepřové maso )
100% maso ve skutečně vlastní štávě. Hmotnost obsahu: 860 gramů.
cena: 205,00 Kč
Tady se cena též zvýšila oproti před 5 ti lety kdy stály 190 kč.

A pozor je to z libového ne z nějakých ořezů,
Tady se to dělalo na dva způsoby jedna část to snědla jenom ohřáté (1 paní v kuchyni a ta 2 paní v kuchyni to opatrně obalila v trojobalu a zlehka osmažila.
Tuhle kombinaci jsem ještě nejedl a byla to lahůdka.
Pro Saladina pozor je v tom částečně vepřové.

Kuřecí plátky ve vlastní štávě 5 porcí ( kuřecí prsíčka )
100% maso ve skutečně vlastní štávě Hmotnost obsahu: 870 gramů.
cena: 217,00 Kč
Sice nechápu ale tady to stálo dříve taky 190 kč.

Krůtí stehenní plátky ve vlastní štávě 5 porcí ( krůtí stehenní )
100% maso ve skutečně vlastní štávě Hmotnost obsahu: 860 gramů...
cena: 205,00 Kč
Tady zůstala cena stejná.

Bohužel u jídel hotových 1 a 2 porcových (váha okolo 0,5 kg) nemůžu sloužit zkušenostma, ty budeme kupovat teprve letos.
Napiš jak jsi se rozhodl.
Miki.

MDobromila :
Zdravím.
Tak to je to co jsem zjistil nedávno když jsem tam telefonoval, nadále dělají kilovky. Důvod nezdělili, ale tuším, že to bude větším odbytem v poslední době.
Půlkilovky u masa ve vlastní šťávě zatím ne. Půlkilovky pouze jako dvouporcová jídla. Ale neboj já je z nich snad "vymlátím ". Když by to byla větší objednávka ? ? ? Tak si snad dají říct.
Miki.

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #4 kdy: Březen 11, 2013, 10:15:58 odpoledne »
Zdravím.
Ještě malý dodatek. Skoro polovina lidí ze skupiny má ten názor, že je zbytečné dělat tu zvýšenou trvanlivost. Protože jsme již otvírali 22 let staré konzervy (letos v létě na srazu 2012) a rozdíl nikdo nepoznal....."žrali až se jim za ušima boule dělali".
Věřte mě, ani já a to mám hubu pěkně "prožranou", jsem neshledal rozdíl. Navíc ty konzervy jsou skutečně dobré a tak jsou ve skladu pouze strategické zásoby 5ti leté (většina, 2/3) a 10 ti leté (1/3) pár vzorků je i nad 20 let. Ty se letos zpracují a bude se skladovat pouze 5 letý inventář. Prostě to dycinky sežerou.

A to mluvím u těch 10ti a 20ti letých o konzervách které byly dělané v počátcích firmy s trvanlivostí těch 36 měsíců.
Pouze ty poslední konzervy 5 ti leté jsou se zvýšenou trvanlivostí 5 let. Také cena je trochu dražší, tenkrát to bylo 5 kč na kilovou konzervu. Dnes ještě nevím.
Navíc ta technologie je trocho odlišná tam se dává do plechovky syrové maso a zalévá se vodou se solí (nebo případně s kořením). Je to proto, že ten druhý autokláv by způsobil přílišné změknutí masa.

V konzervě u kilovky je 860 g celkový obsah. Masa tam je dle mého odhadu 0,8 kg (nevážil jsem) ten rosol je sice chuťově fantastický ale je pouze na stěnách a mezi plátky. Na to aby jsi obsah vysypal, musíš konzervu trochu ohřát v horké vodě a i potom se musí vrazit dlouhej nůž podle stěny a by tam šel vzduch a teprve potom ten špalek vyklouzne ven.
Miki.



Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #5 kdy: Březen 11, 2013, 10:34:16 odpoledne »
ahoj, nechci se ptat nejak nevhodne, ale v cem ma ten spolecny nakup nyni vyhodu oproti tomu, kdyz bych si to tam proste objednal a nechal PPLkem hodit domu?
kvalita, trvanlivost i ostatni veci budou stejne, je moznost nejake mnozstevni slevy?

Zdravím,
jediná výhoda , která z toho plyne je ta zvýšená trvanlivost.
A také mě spíše vyhoví, když na nich budu chtít změnit technologii, s větší objednávkou.
A dále to zhotovení půlkilovek a ne kilovek.
Miki.

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9508
  • I' ll be back!
Re:Masové konzervy
« Odpověď #6 kdy: Březen 11, 2013, 10:37:12 odpoledne »
Mně kilovky vyhovují, nas mnógo.. :D

To, co popisuješ zní fakt skvěle.. Dělají se mi boule za ušima jen když to čtu.. Jaký způsob uskladnění těch konzerv máš? Ty hovězí kostky se hodí na guláš? Respektive, jak by jsi z nich ten guláš udělal, aby opravdu chutnal? Jako co se ještě dají jednoduše upravit, aby to chutnalo a nepřejedlo se to?

Dotaz na Mikiho, Štiku a Ormien: V případě PA situace, pobytu v úkrytu, jakou část týdenní potřeby a kterých nutričně důležitých látek ta kilovka uspokojí u dvou dospělých osob a tří dětí (dejme tomu 2x 3-4 roky a 10-11 let), tedy, kolik těch konzerv mít na týden a čím je doplnit, pokud je budu považovat za základní zdroj bílkovin živočišného původu? Když tu šťávu nastavím třeba škrobem (solamylem)..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Marcus

  • ***
  • Příspěvků: 186
Re:Masové konzervy
« Odpověď #7 kdy: Březen 11, 2013, 10:48:38 odpoledne »
osobne se mi to moc libi, ono koupit poradne maso co vydrzi je maly zazrak....
pokud by sla koupit konzerva 0,5kg, tak bych se rad pridal... 1 kg mi prijde dost velke ( jaka je vubec velikost takove 1kg konzervy?)... ale mit treba 20 konzerv 0,5 kg muze byt super...

mohl bys tedy Miki rici presne, jestli jde koupit kazda z tech variant v 0,5kg podobe a s trvanlivosti 5 let nebo jen ty, na kterych se domluvime... mam opravdu vazny zajem... jen premyslim nad mnozstvim, zas to nechci prestrelit.... pocitam ale dle vzorce 1 konzerva 0,5kg pro 4 lidi= 1 den, coz by mohlo jit, ne?

zalezi take na cene, o kolik je drzasi to zvyseni trvanlivosti, jelikoz jestli nekdo koupi treba jen 10 konzerv, tak je sni do 3 let uplne mimodecne.... spise si myslim, ze je dulezite to snizeni na 0,5kg.... prece jen 1kg( resp 0,8kg) masa je dost
Tragédií není smrt, ale promarněný život

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #8 kdy: Březen 11, 2013, 11:03:43 odpoledne »
Myslím, že tu kilovku bychom mohli v nouzi mít i na 2 dny...a to mám 3 dospělé chlapy...když to nakrájím na menší kousky, přidám zeleninu, popř. luštěniny + příloha... nebo kysané zelí, kousek masa a knedlík...atd...


Náš děda byl chlap jak hora  a měli maso jen občas...

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #9 kdy: Březen 11, 2013, 11:09:58 odpoledne »
Miki...už mám objednáno...díky za vše... ;)

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #10 kdy: Březen 11, 2013, 11:40:45 odpoledne »
Zdravím.
No já to nebudu taky hrotit nebudou půlkilovky tak budou kilovky.
Konzervy jsou u mě ve sklepě, kde se teplota pohybuje tak mezi 8 (v zimě) a 12 st. C (v létě).
Ale kamarád na Vysočině je má pod balíkama slámy ve stodole a taky jsou dobré. Tak si vyber, DOVAST uvádí, že teplota může být až 30 st. C. Néni probléma.
Guláš :
Masové kostky se ohřejí tak aby sos (rosol) byl tekutý (60 st.C stačí) dají se okapat na cedník. Do hrnce dám hodně cibule, 5 ks stačí,  osmahnu na troše oleje do sklovata, přidám (štika asi praženou) mouku, udělám hnědší cibulovou jíšku,
přidám papriku (1/2 pálivou, 1/2 sladkou, hodně) přileji ten okapaný sos a vodu. U tebe asi se solamylem a nebudeš dávat do cibule mouku jako já. Po provaření tak 20 minut dám maso prohřeji a "nes na stůl dobré je to".
Samozřejmostí je, že si osolíš a dáš bylinky jak chceš. Takovej Libeček, trocha Majoránky, dva stroužky česneku, špetka pepře, tvrdí muziku.   
Kolik na týden :
Tak tam bych to odhadovat tak jedna masová kilová konzerva na týden pro tvoji rodinu (PA doba, dva dospělí a tři děti). A toto podle mě nesníte najednou, budou to dvě jídla. V mém mládí jsme taky neměli maso každý den, to bylo vždy v neděli a v sobotu byly pravidelně 4 pekáče buchet a kakao. Mňam. K tomu hustá bramboračka, gulášovka, hrachovka nebo fazolovka, když byly, tak držtková. Mňam. V týdnu jsme chodili do školní jídelny a tam nebylo taky maso každý den, tak 2x - 3x týdně.
Čím je doplnit :
Tak předně brambory, zelenina, na mouku obilí, hodně cibule, česneku, kořenové zeleniny (celer, petržel, mrkev, pastiňák, atd.) nasušené bylinky. A v zeláku minimálně 30 ale lépe 50 kg kyselého zelí. Samozřejmě zavařovat během léta co jde z ovoce. Taky okurky, houby, kukuřičné klásky a čalamády. Na nálev potřebuješ med (nebo cukr, fuj) ocet, koření. Mléčně kvašená zelenina je taky mňam.
No a taky nějaké ty luštěniny bych přidal.
Stačí ? ?
Retti : Dej vědět jak jsi dopadla, stejně to nevydržíš a jednu otevřeš. ;) ;)
Markus : Dám vědět, zda by neudělali ty půlkilovky a jaký sortiment, zda udělají ty se zvýšenou trvanlivostía jaké by bylo min. množství.
Všichni : Když vám půjde o kejhák tak budete rádi, že máte maso jednou týdně tak nereptejte.
Věřte, že i dneska (kdy jsme rozežraní) jsme se najedli dosytosti, já jsem například polívkovej a omáčkovej tak co, mě to
vyhovuje. Jsem stejně tlustej jako prase.
Miki.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #11 kdy: Březen 11, 2013, 11:46:15 odpoledne »
MIki, to víš, že vyzkoušíme... ;)

To všechno co jsi psal, můj sklep má ...ještě přidám...dobrou domácí pálenku... :D

Jen by mě zajímalo to zavařování s medem... ;)
Budu ráda, když napíšeš nějaký recept...zatím máme možnost mít medu dost od včelařů známých...syslím si i na horší časy...

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #12 kdy: Březen 11, 2013, 11:49:23 odpoledne »
Jo...a až nám půjde o kejhák, bude frekvence masových obědů možná ještě nižší než jednou za týden...přijdou na řadu staré dobré luštěniny...

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #13 kdy: Březen 12, 2013, 12:03:49 dopoledne »
Zdravím,
Retti : To je samozřejmě základ.... desinfekce vnitřní a vnější....

tady máte sosando z netu :

Recenze z Rozpadu a dalších vebů, kam jsem též psal :
http://www.masovekonzervy.cz/recenze-o-nas/


Perfektní výběr snad nejni nic co by neměli. Bohužel další výrobce charakteristický tím, že dodává v malých jednoporcových skleničkách 0,33l. A navíc jsou to skleničky, hodně těžkého obalu a málo obsahu, nevhodné na transport.
Ale možná pro Moraváky dobrý typ.
http://www.hotovky.cz/

Rozvážíme pouze regiony:
Severní Morava, Praha a Střední Čechy, Brno včetně okolí
ostatní regiony zasíláme poštou (v případě, že spěcháte na vyřízení vaší objednávy, pak vám můžeme hotová jídla zaslat poštou. Balíčky odesíláme každý pracovní den kromě pátku. Termín doručení do 48 hodin. V případě, že využijete tuto službu, vždy se objednává celkový počet 9, 20 nebo jejich kombinace. Poplatek za dobírku činí 125,- Kč a každý další balík 95,- Kč, v případě platby předem na účet 95,- Kč)
Poplatek za doručení je závislý na počtu kusů objednaných hotových jídel:
rozvoz do 20 ks = příplatek za doručení 80 Kč
rozvoz 20 ks až 39 Kč = příplatek za doručení 2,- Kč/ks
40 a více ks = doručení zdarma

Seznam kamenných prodejen
 V této chvíli nás můžete nakoupit v těchto kamenných obchodech
Potraviny Wilk, Ostrava, Na fojství 5
Večerka Denisa, Ostrava, Výškovická 64
Večerka Pája, Ostrava-Hrabůvka, Horní 1438/80
Uzeniny Petra, Ostrava-Hrabůvka, Majora Nováka 1309/5
Večerka U Červenků, Lískovec 108
Potraviny, Havířov-Prostřední Suchá, Fryštátská 902/7
Potraviny, Štramberk, Bařiny 899
Potraviny U Sáry, Havířov, Na Nábřeží 73
Potraviny, Zdeněk Uhlíř, Pstruží 220
Potraviny, Dáša Kohutová, Čeladná 200
Potraviny, Anna Dorotíková, Kunčice pod Ondřejníkem 70

A zde jeden odstrašující cenový údaj  :
No nekup to…..130g vepřové ve vlastní šťávě …. Za 76 kč.
I když odečtu cenu sklenice 35 kč tak je to nehoráznost. Prostě svině.
http://www.konzervovani.cz/df/eshop/5-1-VIRTUALNI-SPIZIRNA/1-2-ZE-STATKU
Jediné co bych u této firmy akceptoval jsou sklenice masovky sice v jiném provedení než je znám z mládí ale i tak použitelné
http://www.konzervovani.cz/df/eshop/1-1-ZAVAROVACI-SKLENICE-WECK

Plechovky z konzervového plechu pocínované ne lakované :
Výroba, obchod, prodej, služby - obor Plechovky (konzervy), z pocínovaného plechu:

Bohužel se mě nepřekopírovaly adresy tak budete muset použít vyhledávač.
3P-CHEM s.r.o.
MPM Trade spol. s r.o.
FOCUS TRADE s.r.o.
OBAL CENTRUM s.r.o.
Ardagh Metal Packaging Czech Republic s.r.o.
TECNOCAP s.r.o.
DÍLO, výrobní a obchodní družstvo Svratouch
SMALTOVNA TUPESY, a.s.
Radek Weiss


Test konzervovaných tuňáků v časopise dTest:
Mám ho doma a tak Vám ho tady dávám k nahlédnutí

Tuňák kousky
Atlantik tuňák kousky v sójovém oleji - velmi dobře (86 %)
Five Star Tuňák Steak v slunečnicovém oleji - velmi dobře (86 %)
Aro tuňák kousky v rostlinném oleji - velmi dobře (84 %)
VIER DIAMANTEN tuňák kousky přírodní - velmi dobře (84 %)
RIO mare tuňák v olivovém oleji - velmi dobře (80 %)
Kaufland / Vitae d'Oro tuňák – kousky v rostlinném oleji - dobře (78 %)
Lidl / NiXe filety z tuňáka ve slunečnicovém oleji - dobře (78 %)
Calvo tuňák v rostlinném oleji - dobře (76 %)
Sun & Sea tuňák steak v rostlinném oleji - dobře (76 %)
ISABEL tuňák v rostlinném oleji - dobře (72 %)
Pena Tuňák (steak) - dobře (70 %)
Tesco / Mermaid Bay tuňák kousky v rostlinném oleji - dobře (70 %)
Kaiser Franz Josef tuňák steak v oleji - uspokojivě (56 %)
Interspar DESPAR Tonno all'olio di oliva - uspokojivě (54 %)
John West tuňák steak - uspokojivě (54 %)
albert Quality Tuňák v oleji - dostatečně (20 %)
Giana tuňák kousky v rostlinném oleji - dostatečně (20 %)

Tuňák drť

Lidl tuňák drcený ve slunečnicovém oleji - velmi dobře (84 %)
Nekton tuňák v rostlinném oleji - dobře (76 %)
Hamé tuňák drcený v rostlinném oleji - dobře (74 %)
Kaufland / Vitae d'Oro sendvičový tuňák v oleji - dobře (74 %)
Five Star tuňák sekaný - uspokojivě (50 %)
la Perla sendvičový tuňák ve vlastní šťávě - uspokojivě (50 %)
Tesco value drcený tuňák ve vlastní šťávě - uspokojivě (46 %)
Giana tuňák drcený v rostlinném oleji - dostatečně (20 %)

Americké zavařovací hrnce tlakové (autokláv) ten který by se mě líbil ale stojí 454 doláčů.
http://www.allamericancanner.com/allamericanpressurecanner.htm

Sterilizační hrnce techna 60-180 l. Česká výroba.
http://www.konzervovani.cz/df/eshop/6-1-STERILIZATORY/0/5/40-Sterilizatory-TECHNA
Více informací na :
http://designfoods.com/czech/techna.php


Tak se vzdělávejte.
Miki

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #14 kdy: Březen 12, 2013, 12:26:37 dopoledne »
Zdravím,
zase jedna SZ, dostal jsem povolení to zveřejnit :

ahoj Miki,
mohl bych se te prosim zeptat, jestlize by teda vyslo to 0,5kg a trvanlivost 5 let
a) jak dlouho by trvalo nez zjistis, jestli je to vubec mozne
b) jak s platbou, nechali bychom to tak, ze si kazdy objedna pocet a zaplati si to pak dobirkou trebas nebo by se to resilo jako spolecna objednavka, ktera by byla placena centralne?
c) a posledni dotaz je casovy... od spolecne objednavky k realizaci...?

nechci se ptat nejak divne, ale nikdy jsem spolecne nakupy nepraktikoval a nevim moc jak to probiha, mam pocit, ze nekteri uz kupuji ty 1 kg, a tak nevim, jestli by treba nestacilo se dohodnout, ze napiseme do poznamky u objednavky " dodejte v 0,5 kg" a bylo by... diky za odpoved--- klidne to pak zverejni, at zbytecne neresime vsichni to stejne
Otázka zbytku týdne nebo začátek dalšího jsem od zítřka celý týden na cestách a budu se vracet vždy večer.
Zítra navíc k lékaři a ve čtvrtek vezu babičku na polikliniku. Mám to našlapaný. 
K těm konzervám, odpovím na fóru, kolik by se jich muselo objednat aby to akceptovali, myslím tu váhu i to zvýšení trvanlivosti.
Doba od objednávky do dodání již dnes nevím, já jsem kupoval naposledy v r. 2010 a naše objednávka pokud se nepletu byla zhruba za 3 tisíce každá skupina, dodatečně se něco ještě přikupovalo ale to šlo již mimo mě.
Dle mých zkušeností je lépe to dát udělat (pokud se dohodnu a bude to možné) v celém objemu a potom zahlásím: Je to připraveno u nich ve skladu.... A vy si to dáte zaslat na adresu i s platbou ve vaši režii. Nemusíte mě dávat adresy, č. účtů, telefony. Inkognito zachováno, souhlas ? ? ?
Miki.

Offline Marcus

  • ***
  • Příspěvků: 186
Re:Masové konzervy
« Odpověď #15 kdy: Březen 12, 2013, 12:42:37 dopoledne »
tak uz nam staci jen pockat, a potom se podelit o konecne mnozstvi...
osobne tedy nepatrim do generace, co jedla maso jednou tydne, ale musim rici, ze i nyni jsem oblohovy, takze bych to s tim masem take nijak nevidel hrozne...
dokud si clovek na malem policku muze vypestovat zeleninu, z lesa si nasbirat skvele houby, sehnat si nejakou tu bramburku, pak je maso vazne jen mile zprijemneni a neni nutne se strachovat s tim, ze by tydne kilo nestacilo...
osobne bych rad podekoval Mikimu, ze nam nabidl tak uzasnou moznost ( jelikoz jine masove konzervy jsem nasel max pro psy nebo nejake armadni, kde se malokdy uvadi doba spotreby a kdyz uz jo, tak jsou to zasoby ktere spise dochazeji a chteji se prodat).. proto Diky Miki
Tragédií není smrt, ale promarněný život

Offline monty

  • ***
  • Příspěvků: 246
Re:Masové konzervy
« Odpověď #16 kdy: Březen 16, 2013, 12:01:53 dopoledne »
Miki, na jejich webu jsem nasel a spocital hmotnost masa.
Celkem obsah plechovky 860g, z toho masa 68% (nehledal jsem u vsech vyrobku..), tudiz 5x 119g porci, jen neni uvedeno, zda v syrovem nebo hotovem stavu..

Offline monty

  • ***
  • Příspěvků: 246
Re:Masové konzervy
« Odpověď #17 kdy: Březen 16, 2013, 12:09:32 dopoledne »
jeste jeden kontakt, mam osobne vyzkousene a jsou velice dobre
(vyroba Trutnov, zastoupeni treba Moravany u Brna):

http://www.expressmenu.cz/

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #18 kdy: Březen 21, 2013, 10:36:16 odpoledne »
Zítra mi přijdou konzervy...tip od Mikiho...skvělá komunikace...volali mi předem, dnes poslali email...balík bude tedy pěkně těžký, ale už se těším...jednu hned vyzkoušíme a pak podám info...

Offline Marcus

  • ***
  • Příspěvků: 186
Re:Masové konzervy
« Odpověď #19 kdy: Březen 24, 2013, 10:46:25 odpoledne »
predem preji dobrou chut a tesim se na dalsi ohlas...
ja cekam az se Miki vyjadri ohledne tech 0,5kg
Tragédií není smrt, ale promarněný život

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #20 kdy: Březen 25, 2013, 12:42:17 dopoledne »
Zdravím.
Tak tejden je pryč a nic jsem nesplnil. Omlouvám se ale nešlo to. Zítra jedu do Hořic pro mlejnek na obilí a tak až v úterý.
Nezlobte se na mě, mám to sice 1 Km od baráku ale nebyl čas.
Polepším se.
Miki.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #21 kdy: Březen 27, 2013, 03:31:40 odpoledne »
Takže ke konzervám...s firmou byla výborná komunikace - elektronicky i telefonem. Paní mi dopředu hlásila, že konzervy posílají, přišly na poštu přesně v den, kdy měly dorazit. Já jsem si je ale bohužel mohla vyzvednout až za 2 dny.
V balíku bylo několik konzerv mírně zdeformovaných...nebyly proražené, ale jemně promáčklé...bylo mi jasné, že je to chybou pošty.
Napsala jsem večer e mail na firmu, paní mi hned ráno volala...

Tak a teď už opravdu ke konzervám...vyzkoušeli jsme tu nejvíce promáčklou...hovězí kostky...konzerva byla plná libových hovězích kousků ve šťávě...jen minimum tuku...chuťově bylo maso měkké,  šťáva byla velmi silná, rosolovitá, slaná tak akorát...vyzkoušeli jsme každý z nás kousek a pak jsem udělala "něco jako znojemskou" s rýží...všem moc chutnalo...byla to rychlovka...4 velké porce...1 menší ještě zbyla...v horších časech si dovedu představit, že z ní udělám porcí jednou tolik...

Takže za mě...konzerva je výborná...cena rozhodně není přemrštěná vzhledem ke kvalitě masa...když si představím ty vepřové a hovězí konzervy ve vlastní šťávě, kde je pomleto všechno možné a na kus masa nenarazíte...tak si myslím, že cena je úměrná ke kvalitě...

S paní jsem se domluvila, že příště budeme volit jinou formu dopravy...

štika

  • Host
Re:Masové konzervy
« Odpověď #22 kdy: Březen 27, 2013, 03:40:22 odpoledne »
Retti,díky za informace,určitě si masové konzervy nakoupím do zásoby.Tobě věřím,že vše bylo v pořádku. :)

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #23 kdy: Březen 27, 2013, 03:44:39 odpoledne »
Budeme teď zkoušet i ty ostatní promáčklé...takže postupně dám info i o jiných...vepřové plátky, kuře na paprice a přírodní mletý řízek...
Naštěstí to vyšlo tak, že jsou každá od jiného druhu...
Ostatní jsou v pořádku...

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #24 kdy: Březen 27, 2013, 06:32:17 odpoledne »
Zdravím.
Tak jsem tam konečně byl a toho pána, se kterým jsem v minulosti komunikoval jsem neviděl. Bylo mě řečeno, že již u nich nepracuje. Pan vedoucí (nebo majitel ? ?) se trochu ošíval, když jsem se ho zeptal zda by byly ty konzervy tak jako v minulosti.
Nejdříve si nechal vysvětlit ten náš pozměněný technologický postup (v před 5 ti léty) :
-Do konzerv syrové maso,
-zalité vývarem z kostí a masa
-navrch se dá koření a sůl.
-zavíčkovat a
-první sterilizace
-za den druhá sterilizace obě v autoklávu.

Současný stav :
Maso se nakrájí na přiměřené a váhově vyrovnané kousky, dost striktně se vyřežou sádelnaté kousky, (ty se používají na další vaření hotových jídel).
-maso se povaří (peče) s vodou kořením a solí, případně se udělá omáčka (pokud to výrobek vyžaduje),
-maso se poloměkké nandá do konzerv, zalije omáčkou a nebo vývarem z vaření,
-zavíčkuje a jde do autoklávu, pouze jedna sterilace,
-maso sterilací v autoklávu změkne do poživatelného stavu takže stačí ohřát a můžete jíst.

No a potom se mě zeptal kolik bych toho chtěl ?
Na to já, že tak za 5 tisíc, možná za 10. Tak vzal kalkulačku a řka, že na 25 až 50 ks konzerv se to nevyplatí, cena by byla moc vysoká. 1 kg konzerva by nestála cca 200 kč ale o 35-50 kč vyšší. Teprve při objednávce za 50 tisíc by ta cena byla na úrovni  o10 až 20 kč na konzervě. Na otázku zda dělají i 0,5 kg konzervy tak, že prý se budou dělat nebo i dělají ale pouze kompletní jídla. U masa ve vlastní šťávě s tím nepočítají. Na otázku proč, odpověděl, že dříve v dobách kdy začínali tak měli objednávek málo a tak mohli požadavkům vyhovět, ale dnes se odbyt zvětšil a navíc se zdražily vstupy (elektřina, voda, suroviny). Takže je to v podstatě již nemožné a nebo příliš drahé.

Co se týče trvanlivosti prohlásil, že nechápe proč to chci. Že ta 3 roční doba trvanlivosti je dostačující a že je to stejně pouze podle předpisů minimální trvanlivost. Ta skutečná je mnohem větší (tedy pokud na tom mám zájem). Má ve skladu vzorků takové, které jsou i 10 let staré a nemá s tím problém, jsou jedlé.

Kluci byla sranda..... Já jsem se zeptal zda si nedělá jako prepper zásoby na PA dobu. Nejdříve koukal divně ale po vysvětlení se začal chechtat. Vysvětlení : Od každé šarže se musí nechávat vzorek aby v případě reklamace bylo s čím srovnávat. No a ty vzorky se tam začaly shromažďovat a tak je zpočátku dával psovi ale později je již jedl i sám. A to jsem mu ani neřekl, že podobnou skušenost mám i já.

Závěr já od toho ustupuji a ve skupině to také neprošlo. Ze skušenosti vědí, že jsou jedlé i po 5ti letech a ta cena také neprošla.
Takže příští nákup bude stávající sortiment v 1 kg konzervách a se zaručenou trvanlivostí 3 roky. Tím také padá nákup ve velkém množství, nic se neušetří. Cena a doprava je stejná. Takže zatelefonovat nebo poslat mail jako Ormien a nechat si to zaslat.
Je mě líto ale taková je situace.
Miki.
     

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9508
  • I' ll be back!
Re:Masové konzervy
« Odpověď #25 kdy: Březen 27, 2013, 06:54:30 odpoledne »
Zdravím.
Tak jsem tam konečně byl a toho pána, se kterým jsem v minulosti komunikoval jsem neviděl. Bylo mě řečeno, že již u nich nepracuje. Pan vedoucí (nebo majitel ? ?) se trochu ošíval, když jsem se ho zeptal zda by byly ty konzervy tak jako v minulosti.
Nejdříve si nechal vysvětlit ten náš pozměněný technologický postup (v před 5 ti léty) :
-Do konzerv syrové ...

Tím také padá nákup ve velkém množství, nic se neušetří. Cena a doprava je stejná. Takže zatelefonovat nebo poslat mail jako Ormien a nechat si to zaslat.
Je mě líto ale taková je situace.
Miki.
   

Miki, a co takhle zjistit, co stalo s tím pánem, co už u nich nepracuje? Ten určitě nebude někde péci housky..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #26 kdy: Březen 27, 2013, 09:42:34 odpoledne »
Zdravím.
Tak to nevím proč. To byl technolog Ing. v oboru masné výroby. Ten dnešní vedoucí mě nepřipadal, že by tomu nerozuměl ?
Napiš.
Miki.

Offline monty

  • ***
  • Příspěvků: 246
Re:Masové konzervy
« Odpověď #27 kdy: Březen 28, 2013, 08:12:35 odpoledne »
Brńáci, nechcete se spojit na jednu větší objednávku konzerv?

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3568
Re:Masové konzervy
« Odpověď #28 kdy: Březen 28, 2013, 08:44:32 odpoledne »
Monty, já bohužel na konzervy nejsem - tak leda jednou za čas nějaké sardinky nebo tuňáka, nic víc. Mě stačí ke štěstí žampionová omáčka s knedlíkem:)
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9508
  • I' ll be back!
Re:Masové konzervy
« Odpověď #29 kdy: Březen 29, 2013, 08:48:09 dopoledne »
Já jsem v poslední době výrazně zredukoval konzumaci masa, ty konzervy beru, po informacích, které nám dodala Štika, jako nouzový zdroj bílkovin pro případ PA, který se v normálních časech dá rotovat v rámci rodiny. Takže preferuji maximální kvalitu suroviny před kvantitou. Pro mou, 5-ti člennou rodinu stačí 1/2 kg konzerva 2x týdně na spolehlivé zajištění všech potřebných bílkovin živočišného původu v PA době a dnes se nechá ze dvou konzerv udělat chutný guláš pro celou rodinu, takže mi nehrozí, že budu sedět na bedně se starými konzervami a vyškrabávat plech, jen aby se mi nezkazily.

Sardinky a tuňáci jsou také můj oblíbený zdroj živočišné bílkoviny, počítám s cestou na francouzskou Riviéru a hromadný nákup tam. Ale chce to velké auto a dostatek lidí, kteří se složí na naftu a na náklad toho vozidla.

Kdybych uměl francouzsky, už jsem tam dávno jel. Jak jsme na tom s francouzštinou na fóru? Dokáže někdo kontaktovat nějakou menší továrnu na rybí konzervy?

Co se týče kvality, mohu doporučit marockou firmu ISABEL, jejich sardinky se do Československa dovážely už za bolševika a pokud mohu posoudit, za těch 35 let, co vnímám co jím, jejich kvalita zůstává stále stejná. Inu konstituční monarchie lpící na tradičních hodnotách :D
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #30 kdy: Březen 29, 2013, 10:55:14 dopoledne »
Já také nejsem "masový typ"...ale nějakou nouzovku jsem mít chtěla...je tam záruka 3 roky (2016).

Moc maso nezavařuji, naši při zabíjačkách zavařovali vše, i klobásy...já dělám občas paštiku, ta se ale sní během roku.

Občas také maso udíme...jak je to se zavařením uzeného...nezkoušel někdo?

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 863
  • člověk
Re:Masové konzervy
« Odpověď #31 kdy: Březen 29, 2013, 11:12:36 dopoledne »
Zavařování uzeného (domácí) je zcela standardním počinem. Existují na to jistě spousty rodiných receptů... (já bohužel žádný neznám, jen to konzumuji)
Jedl jsem to normálně z okurkové zavařovačky (velikostně)

ale myslím si, že uzené maso, v komíně nebo pověšené ve spíži na průvanu.:) zmizí dříve, než se stačí zavařit.:)

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #32 kdy: Březen 29, 2013, 11:21:16 dopoledne »
To je pravda, že zmizí...
Nevěděla jsem, jak je to s tučným masem...třeba zavařený bok...jestli se nekazí...
Naši zavařovali uzené jen ty klobásy...ale ty byly vynikající...pamatuji, jak jsem si je vozila na kolej...a vonělo celé patro... :)

Offline miki

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1041
Re:Masové konzervy
« Odpověď #33 kdy: Březen 29, 2013, 11:29:39 odpoledne »
Zdravím.
To uzené maso a klobásy jde zavařit mnohem lépe a na dlouhou dobu. Tam té konzervaci pomáhá to vyuzení.
Prostě klobásy naskládám do sklenice, zaliji 3% solným nálevem a sterilizuji. 80 st. C po dobu 30 min. Druhej nebo další den znova dalších 30 min.
Uzené maso se nakrájí na podélné kousky. Dnes to již dělám jinak. To maso před uzením nakrájím tak aby se do sklenic přímo vešlo. Nesmí se ovšem udit do černa, stačí taková zlatá barva, ty kousky jsou i tak prouzené dost. Po naskládání do sklenice
se zaleje také 3% solným lákem. Dle mého jsou to pravé konzervy do PA. Trvanlivost jsem ani nezkoušel ale bude obrovská,
ono to ani nejde, protože nejstarší jsem měl 3letou (pečlivě schovanou). Vždy mě to sežerou.
Miki.
   

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #34 kdy: Březen 29, 2013, 11:31:49 odpoledne »
Miki, díky...tak budeme zavařovat... :)

Offline monty

  • ***
  • Příspěvků: 246
Re:Masové konzervy
« Odpověď #35 kdy: Březen 30, 2013, 05:54:25 dopoledne »
co navrhujes Monty?
marcusi, tech 12 konzerv bych vzal..

Offline monty

  • ***
  • Příspěvků: 246
Re:Masové konzervy
« Odpověď #36 kdy: Březen 30, 2013, 09:05:05 odpoledne »
psal jsem DOVASTu, ohledne hmotnosti masa v konzervach, zda je v syrovem nebo tepelne upravenem stavu, odpovedeli:

Gramáž masa je uvedena na našich webech samozřejmě po tepelném zpracování. Tudíž již hotového výrobku.

Offline Marcus

  • ***
  • Příspěvků: 186
Re:Masové konzervy
« Odpověď #37 kdy: Březen 30, 2013, 09:10:55 odpoledne »
jenze 1 kg je moc velke baleni...
ta 0,5kg by byla prenosnejsi a jednou oetvrena by se jiste snedla lehceji nez se cpat skoro kilem masa
ale stejnak
na tohle slevu tezko dostanes, kdyz si jich objednas celkem 50
Tragédií není smrt, ale promarněný život

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 863
  • člověk
Re:Masové konzervy
« Odpověď #38 kdy: Duben 17, 2013, 12:49:19 odpoledne »
Konzervy od Fy DOVAST s.r.o   (by Miki)

přináším krátký pohled na Vepřové kostky ve vlastní šťávě  (860g, 5P) a firmu.

Jednání s firmou bylo příkladné a rychlé. Objednal jsem si určité množství, vyrobili mě ho za cca 10 dní a po zaplacení ho poslali. Předem jsem je upozornil na známé problémy s dopravou a požádal o dobré zabalení. Řekli mě, že se problém již párkrát stal a že to pošlou pomocí PPL.
Zboží bylo zabaleno v polystyrenové krabici a ovázáno fólií s nápisem "Pozor Křehké, neklopit !" Na první pohled vypadalo ok. Převzal jsem ho.
Po odklopení víka jsem zjistil, že i když byly jednotlivé konzervy odděleny od sebe kartonem, případně folií, téměř všechny byly promáčknuté, některé i o 2-3 cm. Mohla za to vůle mezi jednotlivými plechovkami a předpokládám opakovanými nárazy na sobě plechovky naskakovaly a tvrdým rantlem promáčkávali slabší plech válcovitého těla. Tím se dělalo větší místo mezi nimi a při dalších nárazech  docela těžké plechovky už nabrali solidní energii. Protože však nedošlo k proražení konzerv, zásilku jsem nechtěl reklamovat. (konzervy vypadají jako po pobytu v batohu výsadkáře) Doporučil jsem firmě jiný způsob balení (napevno k sobě, jako jeden blok a teprve pak vystlat krabici)

Konzervy jsou prý z kvalitního "Znojemského" plechu, zvenku jakoby nikované a ze vnitř zřejmě lakované (na bílo). Skontroloval jsem jednu promáčlou plechovku ve vnitř a nenarazil jsem na sloupnutí vrstvy, (předpokládám tedy, že je zachovaná trvanlivost konzervy, nisméně lak jde nožem seškrábnout.) velikost průměr 100mm x výška 120mm, měřeno přes zesílené okraje
Dno, spodní podstava je opatřené rychlootevíračem (jako u rybiček třeba)
Víko, horní podstava je normální a je na něm nalepený výrobní štítek.
Válcové tělo je zpěvněno prolisy na 90 procentech plochy. (konzerva není hladká)

Obsah Vepřové kostky..
Přiznám se, podle popisu jsem čekal asi parmskou šumku a tak jsem byl trošku zklamán, nicméně maso to je. Našel jsem tam i velmi tučné kousky, ale chtěl bych se vsadit, že je to skutečné maso a skutečné "tlusté". Šťáva je hustá. Množství pět porcí je, myslím trochu nadneseno (vše se bude točit okolo diskuse o velikosti porce ) ale udělal jsem z toho 4 "menší" jídla pro sebe a ještě tam jedno o něco "menší" jídlo pro manželku zbylo... Takže tři pěkná jídla bych viděl naprosto reálně.(tahle část byla prosím trošku nadsázka)
Chuťově to chutná jako neochucené maso.:) což je v pořádku, protože si to můžete udělat, jak je libo. (zkoušel jsem to jen se solí a cibulí, pak s kořením a česnekem a nakonec s rajskou. (k bramborám i rýži)

takže první variantu konzervy jsem vyřešil a někdy příště zkusím jinou...

dobrou chuť všem.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #39 kdy: Duben 17, 2013, 04:02:02 odpoledne »
Vepřové kostky jsem nezkoušela  (mám 2 ks), ale hovězí byly bezva - pouze libové...psala jsem výše.

Na zkoušku jsem objednala i jednu hotovku 2 porce - kuřecí na paprice - a protože byla konzerva promáčklá, také jsme ji ochutnali...byla jsem mile překvapena - byly tam 2 větší a 1 menší kus kuřecích prsou a omáčka chuťově moc dobrá (trochu jsem ji rozředila).

O konzervách jsem už psala výše.

štika

  • Host
Re:Masové konzervy
« Odpověď #40 kdy: Listopad 26, 2014, 05:06:28 odpoledne »
Tak mně dlouho trvalo, než jsem našla starší diskuzi o masových konzervách od Mikiho. Když jsem dala vyhledávač, tak nic. Musela jsem prolistovat spoustu příspěvků od Mikiho, než jsem to našla pod "Nakupovat společně". 
Téma už rok a půl nečinné a přitom zajímavé a důležité.

Oproti loňsku firma DOVAST už vyrábí i 2-3 porcové konzervy masa.

http://www.sterilovanajidla.cz/

Také tam má Miki příspěvek o konzervování klobás a uzeného masa.
 
Retti a Profe, objednáváte dále a máte nějaké nové zkušenosti ????

chpslst

  • Host
Re:Masové konzervy
« Odpověď #41 kdy: Listopad 26, 2014, 05:12:54 odpoledne »
Zdravím.
To uzené maso a klobásy jde zavařit mnohem lépe a na dlouhou dobu. Tam té konzervaci pomáhá to vyuzení.
Prostě klobásy naskládám do sklenice, zaliji 3% solným nálevem a sterilizuji. 80 st. C po dobu 30 min. Druhej nebo další den znova dalších 30 min.
Uzené maso se nakrájí na podélné kousky. Dnes to již dělám jinak. To maso před uzením nakrájím tak aby se do sklenic přímo vešlo. Nesmí se ovšem udit do černa, stačí taková zlatá barva, ty kousky jsou i tak prouzené dost. Po naskládání do sklenice
se zaleje také 3% solným lákem. Dle mého jsou to pravé konzervy do PA. Trvanlivost jsem ani nezkoušel ale bude obrovská,
ono to ani nejde, protože nejstarší jsem měl 3letou (pečlivě schovanou). Vždy mě to sežerou.
Miki.
   

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 863
  • člověk
Re:Masové konzervy
« Odpověď #42 kdy: Listopad 26, 2014, 06:25:49 odpoledne »
To Štika.
Objednal jsem další várku právě těch hotových jídel. Tak dva měsíce zpět.
Zkušenosti s nimi zatím nové nemám. To co jsem během roku při různých příležitostech  zkoušel (už rok staré) kostky kuřecí, vepřové, plátky atp. , všechno bylo  dobré. Maso je však spíše v přírodním  nekořeněném stavu. Je třeba  dodělat přílohu a dokořenit. Proto chci vyzkoušet  ty hotové jídla komplet. Až se tak stane, dám vědět.

štika

  • Host
Re:Masové konzervy
« Odpověď #43 kdy: Listopad 26, 2014, 07:01:35 odpoledne »
To je dobře, že je to v přírodním stavu, ochutím dle svého na různé způsoby. :) ;)
Musím začít dělat zásoby masových konzerv- v tom jsem zatím pozadu.

Ale klobásy a uzené určitě budu sterilovat dle Mikiho.  A díky chlastovi, že sem hodil o tom citaci. ;)

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #44 kdy: Listopad 26, 2014, 08:55:13 odpoledne »
Já jsem zatím neobjednávala...zrovna nedávno jsem otevřela vepřové plátky...jsou výborné, libové, myslím, že z kotlety...dodělala jsem k nim omáčku. Je tam 5 silných plátků, takže se celá rodina nají dosyta...v době nedostatku se dá přidělat více šťávy, přidat zelenina a vystačí na mnohem více porcí...

štika

  • Host
Re:Masové konzervy
« Odpověď #45 kdy: Listopad 27, 2014, 08:08:08 dopoledne »
Miki, jen dotaz.
Kam až má sahat slaný nálev u klobás a uzeného masa ?????

štika

  • Host
Re:Masové konzervy
« Odpověď #46 kdy: Leden 12, 2015, 12:39:29 odpoledne »
Jelikož to nikdo po mé prosbě z adminů neudělal, tvořím nové téma sama.
Hledání masových konzerv, hlavně odkaz na webové stránky od Mikiho se špatně hledá.
Takže hledejte ve Společném nákupu. (nevím, proč to je zrovna tam).
Další odkaz na webovku je:

http://www.sterilovanajidla.cz/

 Ve Společném nákupu je i konzervování klobás. Hledání je pak šílené. Adminové se moc nesnaží něco uspořádávat. ;D

Tyto masové konzervy poprvé popsal Miki, pár prepperů vyzkoušelo a byli spokojení.
Dnes jsem si objednala...
Mají trvanlivost 36 měsíců. :)

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2444
    • Blog Prepper.cz
Re:Masové konzervy
« Odpověď #47 kdy: Leden 12, 2015, 01:51:31 odpoledne »
My (tchánova firma) vyrábíme i dršťkovou polévku, směs na těstoviny a lančmít, krom klasických produktů jako vepřové a hovězí maso. Dále pak guláš a i játra na cibulce. Nevýhodou je nízká trvanlivost z důvodu dosažení teploty pouze 100°C (2x sterilace a mezitím jedno zchlazení), výhodou je o něco lepší chuť. 300 tisíc tchán investovat do autoklávu nebude, protože většina lidí si kupuje konzervy na rychlou spotřebu do půl roku.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2734
Re:Masové konzervy
« Odpověď #48 kdy: Leden 12, 2015, 03:36:05 odpoledne »
Ještě se psalo o této stránce... http://www.hotovky.cz/

Nemám vyzkoušeno (na rozdíl od Dovastu)...a jsou to jídla ve sklenicích se zárukou 2 roky myslím.

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3568
Re: Masové konzervy
« Odpověď #49 kdy: Leden 27, 2015, 01:07:44 odpoledne »
Budeme teď zkoušet i ty ostatní promáčklé...takže postupně dám info i o jiných...vepřové plátky, kuře na paprice a přírodní mletý řízek...
Naštěstí to vyšlo tak, že jsou každá od jiného druhu...
Ostatní jsou v pořádku...
Mluvila jsem se Štikou a ta hlásí, že jí tyto konzervy došly a že jsou všechny v pořádku. Po ochutnání dá vědět, jak je s nimi spokojena.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman