Jak přemluvit ÚPLNĚ ztvrdlou bagetu (bez obsahu) k poživatelnosti
1. Nachystáte si kus alobalu, do kterého lze bagetu spolehlivě zamotat.
2. Bagetu uchopíte a pod tekoucí vodou ji zmáčíte jako myš.
3. Mokrou bagetu natěsno zavinete do alobalu a strčíte do STUDENÉ trouby.
4. Prázdnou troubu nastavíte na cca 150°C a bagetu zavinutou v alobalu v ní necháte 15 minut.
5. Poté bagetu v rukavici vyjměte a rozbalte. Měla by být perfektně měkká.
6. Na alobalu znovu vložte bagetu (už nezabalenou) do trouby, která mezitím určitě dosáhla těch 150°C, a nechejte ji tam dalších 5 minut.
7. V polovině tohoto času lze troubu vypnout.
8. Po uplynutí této doby by měla být bageta krásně křupavá, jako nová.
Poznámky pod čarou:
A. Týká se bagety o obvodu cca 15 cm a délce cca 35 cm. Zejména dobu rozpékání (5 minut) je třeba upravit dle trouby.
B. V průběhu procesu lze přidat dobré slovo, příp. lze nezabalenou bagetu potřít kouskem másla, než se dá rozpéct.
C. Bohužel to nemohu vyzkoušet, protože u nás bagety nikdo nejí, takže se nekupují.