Autor Téma: Kuchyňské tipy a fígle  (Přečteno 1042 krát)

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Kuchyňské tipy a fígle
« kdy: Leden 06, 2015, 07:17:20 odpoledne »
Jak přemluvit ÚPLNĚ ztvrdlou bagetu (bez obsahu) k poživatelnosti
1. Nachystáte si kus alobalu, do kterého lze bagetu spolehlivě zamotat.
2. Bagetu uchopíte a pod tekoucí vodou ji zmáčíte jako myš.
3. Mokrou bagetu natěsno zavinete do alobalu a strčíte do STUDENÉ trouby.
4. Prázdnou troubu nastavíte na cca 150°C a bagetu zavinutou v alobalu v ní necháte 15 minut.
5. Poté bagetu v rukavici vyjměte a rozbalte. Měla by být perfektně měkká.
6. Na alobalu znovu vložte bagetu (už nezabalenou) do trouby, která mezitím určitě dosáhla těch 150°C, a nechejte ji tam dalších 5 minut.
7. V polovině tohoto času lze troubu vypnout.
8. Po uplynutí této doby by měla být bageta krásně křupavá, jako nová.
Poznámky pod čarou:
A. Týká se bagety o obvodu cca 15 cm a délce cca 35 cm. Zejména dobu rozpékání (5 minut) je třeba upravit dle trouby.
B. V průběhu procesu lze přidat dobré slovo, příp. lze nezabalenou bagetu potřít kouskem másla, než se dá rozpéct.
C. Bohužel to nemohu vyzkoušet, protože u nás bagety nikdo nejí, takže se nekupují.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

chpslst

  • Host
Re:Kuchyňské tipy a fígle
« Odpověď #1 kdy: Leden 06, 2015, 08:21:02 odpoledne »
ja mám trošku zložitejší návod:
strčím ju na 1,5 minúty do mikrovlnky /samozrejme je dôležité počas tohoto času, mať mikrovlnnú rúru zapnutú/.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re:Kuchyňské tipy a fígle
« Odpověď #2 kdy: Leden 06, 2015, 09:04:26 odpoledne »
Tak to je humus, pane dochtore. Zohriate v mikrovlnke použiť leda ako pelendrek....
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

chpslst

  • Host
Re:Kuchyňské tipy a fígle
« Odpověď #3 kdy: Leden 06, 2015, 09:16:39 odpoledne »
fajnovka...
ja sa držím hesla: sežerem čo nesežere mňa...

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Kuchyňské tipy a fígle
« Odpověď #4 kdy: Leden 11, 2015, 09:15:12 dopoledne »
Jak odstranit z různých povrchů zbytky nálepek:
stačí namazat nějakým tukem (i odpadním, jinak nepoužitelným, např. vyjetým motorovým olejem), nechat změknout a pak setřít hadříkem.
Nefunguje to u všech nálepek (např. teď mám na knize kroužek od jakési nálepky a ten vzdoruje opravdu statečně), ale je to lepší než si zasmradit kuchyni benzínem a podobnými svinstvy.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Kuchyňské tipy a fígle
« Odpověď #5 kdy: Leden 27, 2015, 05:29:02 odpoledne »
Jak uvařit větší množství ztracených vajec
Výroba ztracených vajec je vždycky skvělé dobrodružství, jehož napínavost nedokážou ocenit jen ti, kdo musí po experimentátorovi tu kuchyň uklízet. První známky inovativního pojeti vypadají takto:
http://hobby.idnes.cz/ztracene-vejce-0p9-/hobby-domov.aspx?c=A121203_115831_hobby-domov_bma
Ovšem lze se na problém podívat ze zcela jiného úhlu a využít teflonové nebo silikonové formy na mufiny.
S teflonovou formou to vypadá takto:
http://hack.viralnova.com/easy-poach-egg/?mb=fb1002
Česky: do jednotlivých prohlubní nalijte trochu horké vody, na to rozklepněte vejce a celou formu (v případě silikonové i s podnosem, aby vejce nebyla všude) strčte do trouby vyhřáté na 175°C na 8 - 10 minut.
 :)
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman