Autor Téma: Jakého hlidacího psa na statek?  (Přečteno 12060 krát)

Offline Tatar

  • ***
  • Příspěvků: 5
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #150 kdy: Leden 04, 2017, 03:18:24 odpoledne »
Moskevský strážní pes je super.

Offline Petoza

  • ***
  • Příspěvků: 73
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #151 kdy: Březen 22, 2017, 11:31:19 dopoledne »
V sobotu sme sa po kratkej ale intenzivnej chorobe (tak sa to myslim zvykne pisat), naposledy rozlucili s nasou takmer trinast rocnou fenkou Rhodezskeho ridgebacka. Manzelka je pevne rozhodnuta mat uz len psa schopneho prezimovat na dvore v bude (zateplenej), bez pristupu do domu. Po opatovnom precitani prispevkov ohladom psov a prestudovani obrazkov, vlastnosti, velkosti, hunatosti ochlpenia sa nam zapacil Chodsky pes a Belgicky ovciak. Kedze psa potrebujeme hlavne na strazenie (aby sa tvaril za plotom, ze je tu on panom), nemusi mat PP, moze byt teda vyradeny z chovu. Ak by teda niekto vedel o vhodnych steniatkach poprosil by som info cez SZ. Zvazujeme aj adopciu a nasiel som na internete niekolko ponuk na adopciu Belgickych ovciakov cca 1 - 1.5 rocnych, cistych aj krizenych s neznamym otcom a 5 rocneho Chodskeho psa. Ak mate niekto skusenosti s adaptaciou starsich psov do noveho prostredia, rad uvitam Vase nazory. Dakujem  :)

Nalim

  • Host
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #152 kdy: Březen 22, 2017, 12:36:45 odpoledne »
My jsme z psích útulků během let adoptovali celkem 4 psy různých (směsných) ras, zkušenosti se všemi velmi dobré, ale nechtěli jsme po nich práci, jen hlídali, celkem i poslouchali. Jakoby si vysloveně vážili nového domova. Jen zcela vyjímečně převážila jejich vzpomínka nad současností, s tím by ale člověk měl u všech zvířat stále tak trochu počítat. Zrovna u "choda" jsem zažil překvapení, to už u nás byl přes rok, byl už úplně v pohodě, i hrnec se žrádlem jsem mu už směl vzít od huby a už na mě přitom ani nezavrčel. Jednou v dešti jsem si vzal žlutou prac. bundu, naštěstí jsem přitom byl na druhé straně plotu, než náš vlčák. Nebyl k utišení, několik dlouhých minut mě po hlase nedokázal poznat. Asi neměl dobré vzpomínky na situaci, když ho odchytávali... A situace se opakovala i příště (už cvičně, za několik týdnů), tuhle svou zkušenost si prostě nedokázal ve své paměti přepsat ani dlouhodobým vlídným zacházením.

Zcela vyjímečné zkratové jednání se ostatně nedá vyloučit u žádného živého tvora (ani chlapa s výcvikem a s legální zbraní nevyjímaje) a je rozumné i s takovou eventualitou podvědomě tak trochu počítat, i když pro většinu lidí nikdy nenastane.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #153 kdy: Březen 22, 2017, 01:07:09 odpoledne »
nemusi mat PP, moze byt teda vyradeny z chovu. Ak by teda niekto vedel o vhodnych steniatkach poprosil by som info cez SZ. Zvazujeme aj adopciu a nasiel som na internete niekolko ponuk na adopciu Belgickych ovciakov cca 1 - 1.5 rocnych, cistych aj krizenych s neznamym otcom a 5 rocneho Chodskeho psa. Ak mate niekto skusenosti s adaptaciou starsich psov do noveho prostredia, rad uvitam Vase nazory. Dakujem  :)

Staršího choďáka proč ne, ale...to zvíře je neskutečně silně fixovaný na smečku/člověka...takže může dost dlouho trvat, než se začlení. Když jsem jednou musel na dvě noci z domu a pes nemohl se mnou, musel k rodičům (zrovna mi vypadl i "náhradní krmič") takže doma jsem ji nechat nemohl. Pes se zaparkoval u brány a nehnul se od ní. Když ji táta chtěl na noc dát do kotelny, musel ji tam odnýst. Ráno vyběhla sama a zaparkovala se k bráně. Celou dobu nic nežrala. To jen abyste v případě staršího choďáka nebyl překvapen. Stejně tak se choďák nehodí do kotce. Čím víc kontaktu se smečkou, tím pro něj líp - takže když staršího choďáka, počítejte s tím, že se mu budete muset zpočátku víc věnovat, získat si jeho důvěru. Ale výsledek by měl stát za to. Získáte naprosto věrného parťáka do nepohody. Víc na www.kpchp.org
Ohledně štěňat bez papírů - pokud je z chovné stanice (ale nesplňuje podmínky uchovnění) proč ne? Ale kupovat něco na blind, zvlášť když neuvidím oba rodiče je loterie a zbytečný risk.
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #154 kdy: Březen 22, 2017, 01:23:20 odpoledne »
Ak niekto potrebuje psa len k tomu, aby štekal za plotom, a zamínoval dvor hovnami, tak pes z útulku toto zvládne hravo.   ::)
Ono piplať si šteniatko od mala tiež nie je vždy až taká zábavka. Ale pri malých deťoch to je lepšie riešenie, než dovliecť velkého a cudzieho mamlasa s otáznikom. 

Bolo by ale fajn vybrať si psa, bez zlozvykov, aby nebol moc bojazlivý, lakavý až zúfalý. Jasne, že každý pes z ulice, bez zázemia, pána a ciela bude trochu vystrašený a nedôverčivý. Ale nemala by to byť troska.

Kamoška si priviezla takého psíka z útulku, lebo rada pomáha slabým. A ten celý deň a celý rok nerobí nič iné, len behá stále v kruhu. Až do vyčerpania. Dvor vyzerá ako po pristáti UFA, nervy v kýbli ale pár rokov to bude musieť ešte vydržať.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Marav

  • ***
  • Příspěvků: 1039
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #155 kdy: Březen 22, 2017, 02:10:35 odpoledne »
se to tu nějak vyvinulo v debatu jakého psa si pořídit teď  .... což asi nebylo původní téma, které jsem pochopil jako dotaz na psa na hlídání v PA ..... nebo s mýlím ?

osobně jsem pro křížence ..... středně velké drsnosrsté tvrdé produkty pouliční směsi .... bývají inteligentní a odolní vůči nemocem.
"Nejlepší obranou před zlými lidmi se zbraní v ruce jsou dobří lidé se zbraní v ruce" Thomas Jefferson

"Když své poddané odzbrojíš, pak je svou nedůvěrou urazíš. Budou si myslet že jsi zbabělý, nebo že jim nevěříš.V každém případě tě budou nenávidět" Nikoló de M.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #156 kdy: Březen 22, 2017, 02:12:53 odpoledne »
Nemyslím si, že si niekto v PA dobe pôjde vymeniť psa za dákeho vhodnejšieho. :D
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

SoňaR

  • Host
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #157 kdy: Březen 23, 2017, 08:08:33 dopoledne »
A co něco takového?  ;D

Jde chlap po ulici a vede dva pitbully. Vidí protijdoucího chlapa s jezevčíkem, a tak ho radši varuje: "Pane, jděte s tím jezevčíkem radši stranou, ti mí psi jsou kapičku vostřejší."
Chlap nic, jde dál. "Pane," povídá znovu první, "já to myslím vážně, vezměte ho aspoň do náručí."
Chlap zase nic. Další varování. Nic. Dojdou až k sobě a pitbullové se vrhnou na jezevčíka. Není nic vidět, jen koule, z které létají chlupy a cáká krev. Po chviličce se vše uklidní. Pitbullové jsou na kousky, chlapík drží v ruce jen dvě vodítka s obojkama, čumí s hubou dokořán, a vedle stojí jezevčík. "To není možné!" povídá ten od pitbullů. "Kolik vás ten pes stál?"
"Deset tisíc krokodýl a 50 tisíc plastika."

Offline Petoza

  • ***
  • Příspěvků: 73
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #158 kdy: Březen 25, 2017, 06:34:43 odpoledne »
Ďakujem za postrehy, zodpovedajú približne našim skúsenostiam s prvou fenkou Ridgebacka spred 16 rokov, keď k nám prišla ako dvojročná... boli sme sa pozrieť aj na cca 5 ročného kríženca kaukazského ovčiaka asi s nemeckým ovčiakom, hrozí mu útulok ak si ho nikto nevezme... prvé zbliženie bolo celkom fajn, tak uvidíme... Mám aj kontakt na chovateľa Chodských psov na opačnom konci republiky, fenka mu práve hára, šteniatka by mohli byť začiatkom júla (června), takže zahajujeme stavbu záhradného psieho apartmánu vhodnej veľkosti a uvidíme, kto sa nám tam nasťahuje...  ;)

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #159 kdy: Květen 17, 2017, 09:26:02 odpoledne »
Na hlídání to moc není (teda ani trošku) ale zajímavý to je. Barzoj.
Má to brácha a dokáže uštvat zajíce. Co by dokázali ve smečce...v Rusku je údajně pustí a noc ven a oni se ráno vrátí nažraní, netřeba je krmit.
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #160 kdy: Červen 14, 2017, 11:01:37 odpoledne »
Zajímavej objev. Ale kdyby se zeptali ě, řekl bych jim to o psech už dávno: https://www.novinky.cz/veda-skoly/440577-psi-a-vlci-maji-smysl-pro-fair-play.html a o spoustě jiných zvířat taky.
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline PreppMik

  • ***
  • Příspěvků: 5
  • Štěstí přeje připraveným :)
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #161 kdy: Září 06, 2017, 07:45:33 odpoledne »
Já mám 5 Beaglů a 1 Německého ovčáka, v noci jsou rozděleni na 3 skupiny po 2 psech, každá mi hlídá jeden okruh baráku, od vzdáleného po barák jako vnitřek a spoleh je na ně na 100%, pokud chcete opravdu spolehlivost co se týček alarmu tak smečku nesocializujte s lidmy ani ostatními psy (vyjma známých), smečka pak bere všechny ostatní jako vetřelce a hned alarmuje (i když vím, že cizýho nekousnou, pokud se nebudou cítit ohroženi).Další plus této smečky je, že 5 beaglů (nejtvrdohlavější a nejvytrvalejší plemeno co se mi dostalo pod ruku) vám spolehlivě užene i pumu na pervitinu :D když už by došlo na nějaký lov či stopování v PA.
Lepší umřít jako připravený blázen s úsměvem na rtech, než umřít jako blbec s holým zadkem a pocitem, že bych možná přežil kdyby...

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #162 kdy: Září 06, 2017, 09:45:50 odpoledne »
Musíš byť v okolí hrozne oblúbený, lebo v noci určite ani neceknú.  ;D

Spoliehať sa len na psov nie je dobrý nápad. Kamoš strážil areál o rozlohe cca 100x200 metrov. Celý osvetlený, obohnaný 4 metrovým plotom, a pod kamerami. Keďže v areáli nebolo čo ukradnúť, mal 2 strážnych vlčiakov, tak si v noci vždy schrupol. Až raz ráno po psoch ani stopy.
Samozrejme otroviť je psa lahšie, ako nepozorovane ukradnúť. Viac psov, sa troví lahšie, lebo súperia a Bígl je vcelku pažroš.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #163 kdy: Září 06, 2017, 10:12:26 odpoledne »
Soused měl psy vycepovaný (služební výcvik)  "hold" tak že se z kterékoli soutěže i oproti profíkům nevracel bez poháru.
Psi si nedovolili bez dovolení sežrat cokoli. Zkoušeno. Hodil jsem jim na jeho (sousedovo) přání kus flaksy přes plot. Psi byli venku, přišli, očichali...ráno to tam ještě bylo.  "hold"
Prý naučit je tohle bylo těžší než cokoli jiného.   
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #164 kdy: Září 06, 2017, 10:45:04 odpoledne »
Hej, je to takmer nemožné. Musí byť hlavne k tomu aj povaha psa. Nesmie byť pažroš, a musí byť samozrejme nažratý.
Psa je vcelku lahké zlikvidovať aj inak.

S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

konec

  • Host
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #165 kdy: Prosinec 13, 2020, 11:34:42 dopoledne »
Tak já bych si pořídil psa, který je v pohodě, nikoliv psa vzteklého.
Lidé si vybírají psa tak, aby byl co nejvíce vzteklí. Z pověry, že ším více je pes vzteklý, tím lépe ochrání majetek. V praxi jim ten vzteklý pes spíše nakousne jejich vlastní děti.
Vlastně z hlídacího psa se stalo synonymum pro vzteklého psa. Takže já bych si pořídil normálního psa, nikoliv vzteklého hlídacího.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #166 kdy: Prosinec 13, 2020, 11:36:12 dopoledne »
Tož, dalšie velké múdro.  ;D Akého psa si už mal? Plyšáka?
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline kdohledanalezne

  • ***
  • Příspěvků: 8
Re: Jakého hlidacího psa na statek?
« Odpověď #167 kdy: Leden 02, 2022, 08:28:02 odpoledne »
Máme Tornjaky, jsou to pastevečtí psi, již 1000 let stále stejní, nepřešlechtění, přímo z Bosny a Hercegoviny - hlídají úžasně a přitom neútočí, když nevidí, že chce někdo ublížit, ale jsou stále ve střehu. Mají však v sobě pud ubránit stádo (dům a rodinu) před vlkem i medvědem