Autor Téma: Na co si dát pozor hned po PA  (Přečteno 555 krát)

Offline miki

  • ***
  • Příspěvků: 1036
Na co si dát pozor hned po PA
« kdy: Listopad 04, 2014, 08:26:12 dopoledne »
Zdravím.
Pánové vy asi nečtete dost pozorně takové zprávy jako : Argentina v době krize (docela nedávno pár let nazpět) Bosna atd.
Tak si přečtěte jak v době kdy se vůbec nic nevaří (nejni co a lidé hladoví), vzduch je přečisťounký od těch všelikejch sraček co vypouští auta a továrny. Vy si vyjdete na dvůr vaší "pevnosti" a  v okolí 2-5 km se někdo odváží něco uvařit a nebo upéct, tak věřte, že to ucítíte vy ale i ti okolo vás. Pokud jsem se v mládí vracel z tzv. velkého vandru v přírodě, vždy jsem byl překvapen jak se zostří čich na ty smrady z civilizace, ale nemlich tak i na ty vůně. Potom již stačí těmto hladovejm jít proti větru a hned zjistí kdo, že to vaří a nebo peče. A myslíte si, že nebudou mět v ruce zbraně ? ? ? ? Oh ty moje prostoto jak naivní (přímo sebevražedná) úvaha. Proč si myslíte, že jsme řešili ve skupině na statku odvádění výfukových zplodin od elcentrály potrubím na vzdálenost cca 500 m a to ještě do vody v potoce ? ? ? Proč se isolovala aby ani trochu zvuku neproniklo na venek ? ? ? Proč si myslíte, že všechna okna mají neproniknutelné zatemění. Atd. atd. atd.
Prosím přemýšlejte než něco takového napíšete.
Miki. 

Na "Štičí přikázání" (sakra, z jaké to je pohádky?!)jsem tento příspěvek oddělil od vlákna z inzerce mrazáku.. (Saladín)

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Na co si dát pozor hned po PA
« Odpověď #1 kdy: Listopad 04, 2014, 10:56:25 odpoledne »
Takže, jak řekl kdosi, udit obsah mrazáku ihned po PA, dokud je ještě jídlo.. Což je kravina, protože to musí nejprve rozmrznout, pak se to musí nasolit a teprve pak se dá uvažovat o uzení. A to už bude doba, kdy budou sežrány nejen psí granule, ale i většina psů.

Takže, pokud do PA s mrazákem, tak i s elektrocentrálou nebo s vědomím, že většina obsahu mrazáku je odsouzena k záhubě.

Jestli dobře rozumím tomu, co říká (píše) Miki, do skončení druhé PA zimy není radno vařit a péci cokoliv, co voní / je cítit.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7599
Re:Na co si dát pozor hned po PA
« Odpověď #2 kdy: Listopad 04, 2014, 11:31:56 odpoledne »
Obsah mrazáku sterilizovať do pohárov. Je to rýchle, bez emócií aj vôní. Centrálu a palivo šetriť na najnutnejšie prípady.

Aj tak napríklad obsah 300litrového mrazáku má rodina potravín tak na 1 rok.

Výhoda sterilizovanej stravy je, že sa dá konzumovať bez dalšej tepelnej úpravy a bez lásky....
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Mrtvolak

  • ***
  • Příspěvků: 23
Re:Na co si dát pozor hned po PA
« Odpověď #3 kdy: Listopad 04, 2014, 11:51:27 odpoledne »
Bez emocí to v klidu nechat rozmrznout a naložit do solného láku  ;)

Jo a s tou vůní připravovaného jídla , dá se to řešit učinnými filtry , ale je problém s tuky ( příklad klasická digestoř ) .

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Na co si dát pozor hned po PA
« Odpověď #4 kdy: Listopad 05, 2014, 05:34:06 dopoledne »
Rozmrazení při vyndání je otázka v řádu hodin. Sežrání jídla v běžné rodině je řádu dní. Málo dní, ale dní. Takže myslím, že zpracování na začátku je v klidu. Navíc těch co budou klohnit zásoby z mrazáku bude povícero. I když to v případě některých budou hranolky a pizza.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline stepan-hawk

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Na co si dát pozor hned po PA
« Odpověď #5 kdy: Listopad 05, 2014, 09:14:42 dopoledne »
Chlast: Jako že si máme hned po PA dát pozor na mobilní raketové systémy? Myslím, že ti ulétla jiná stránka než jsi chtěl. :-)
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

štika

  • Host
Re:Na co si dát pozor hned po PA
« Odpověď #6 kdy: Prosinec 06, 2014, 01:30:16 odpoledne »
Pokud by došla situace tak daleko jako EMP nebo Blackout, samozřejmě přijmu kamarády, které znám, i z preppers.

konec

  • Host
Re: Na co si dát pozor hned po PA
« Odpověď #7 kdy: Prosinec 31, 2020, 02:49:06 odpoledne »
Máte naprostou pravdu. Když se něco vaří, peče, smaží, udí, naprosto vše jde cítit. Což je špatně, protože člověk o sobě nesmí dát vědět.

Správně by měl tedy člověk jíst konzervy a to za studena. Konzervy jsou z výroby předvařené, takže je lze jíst za studena.

"do skončení druhé PA zimy"
Proč zrovna do skončení druhé zimy?
Možná, že by ti lidé vymřeli už během jednoho roku. Záleží, kdy ta apokalypsa nastala.

Co se týče elektrocentrály, to teda nebudu používat. Ale co topení? Když budu topit, bude vidět kouř, a bude to i cítit (na vesnici to jde vždycky cítit sírou (ten lepší případ) a někdy to jde hnusně cítit spálenýma plastama (ten horší případ) )