No, vlastně se zde můžeme o chlebu rozšoupnout.Proč je chléb nám ve zdejší vzácný? protože jej nikdo, vlastně prakticky nikdo nejíme, protože ty strašidelné věci se chlebem nedají nazvat. Jsou to z většiny průmyslové výkaly.
Chleba MUSÍ BÝT PROKVAŠENÝ KVÁSKEM, nikoli kvasnicemi. Proč? Protože kvasnicový je kyselinotvorný a kváskový je zásadotvorný. Je to obrovský rozdíl, asi jako jedovatý a léčivý.
No jo, tím to začíná, protože, se to dělí na další dvě kategorie, a tím je chleba kváskový směsný a tentýž samožitný.
Jsme doma, samožitný chleba, resp chleba s tříčtvrtečním podílem žitné mouky je opravdová nutriční špička. No jo, ale, proč ho nedělají, když je to tak dobrý? Nejde to.
Hektolitrová váha rozhoduje u žitného zrna o většině kvalitativních ukazatelů, Je v ní nedostatek současného uzavřeného systému zemědělství. Dodáváme do půdy tři prvky, tzn N, P, K.....
Z toho sice vyroste žito, ale špatných pekařských vlastností.
A když se někomu náhodou podaří vypěstovat nějAké dobré žito, použijou ho k tomu, aby ho smíchali s špatným žitem, aby se zlepšily průměrné vlastnosti celku, ovšem zhoršily vlastnosti úrody z toho dobrého stanoviště.
Jediná možnost, co mne napadá je vlastní produkce, a to je moje cesta, můj cíl. Můj vlastní chleba v uzavřeném ekologickém cyklu.Řekli byste, že na vlastním chlebu nemůže nic být, ale věřte, že i pro mne to je výstup na mont everest. A naši předkové to zvládali naprosto samozřejmě.