Já bych to neviděl tak pesimisticky jako tady někteří. Materiálu je přece všude kolem hrozně moc a toho biouhlu je potřeba přece zapravit do půdy jen kolem cca. 10%, podle toho, co chcete pěstovat. Samotný dřevěný uhlí třeba po průklestu ovocného sadu získáte také snadno v nějakém 200 litrovém sudu, takže klidně 50 litrů již nadrceného uhlu, neříkejte že jich nenaplníte desítky.
Horší je to s tím mléčným kvašením, to mám již za chvíli v plánu, ale je ještě moc chladno, zkusím asi pár 120 litrových sudů nebo na hromadě v plachtách, videa z Německa mám skouknutá všechny. Jak jste ostatní s tímto teda daleko po loňských zkušenostech? Podle všeho je to rychlý proces a není třeba bokashovat měsíce, stačí úplně jeden, to se mi na tom právě hrozně líbí. Problém je podle mě v aplikaci, ideální by bylo přejet ten slavný výsledek vermikompostérem, pak to bude podle mě přístupnější rostlinám. také to mám v plánu aplikovat na zeleninové zahrádce pořádně do hloubky 30-40cm a promíchat s již tak poměrně vymazlenou a bezkamennou půdou, těch pár m2 ale podle mě může stačit, když budete pěstovat vertikálně, to nikdo nezkoušel?
Roman z Vysočiny