Autor Téma: Léky, léčiva, desinfekce...  (Přečteno 7993 krát)

SoňaR

• Host
Re: Léky, léčiva, desinfekce...
« Odpověď #100 kdy: Únor 24, 2017, 06:07:24 odpoledne »
Pro Votroubka...
Tady se bez dohledávání informací neobejdeš... A zejména takovéto konspirativní články jsou už na první pohled podezřelé. Řada věcí jim tam nesedí. A navíc - nejspíš se mnou mnozí zde nebudou souhlasit, ale proč by měli tajit únik radioaktivity z elektrárny? A jak? V dnešní době, kdy jsou všude měřící stanice a svět je provázaný počítačovou sítí je takové utajení naprosto nemožné (neumím si představit, že by se komukoliv podařilo domluvit se všemi státními i soukromými měřícími stanicemi o utajení), navíc je to i kontraproduktivní. Nemá to žádný smysl, žádný logický důvod, žádný přínos, může to přinést jen další potíže, nedůvěru, zlost.

Takže žádný návod ti nedám, já to mám prostě tak, že mi v hlavě zabliká červená kontrolka "něco je špatně", následuje to dohledávání a ověřování a pak mám většinou jasno.

Samotář

• Host
« Odpověď #101 kdy: Únor 25, 2017, 08:54:19 odpoledne »
Zde je odkaz ze serveru www.osel.cz na článek o podrobnostech k naměřenému jódu 131.

http://www.osel.cz/9267-jak-je-to-s-lednovou-detekc-j-du-131.html

Určitě doporučuji, moc se mi článek líbil.

Z článku vyplývají zejména tyto informace:
- naměřený jód 131 nemohla způsobit jaderná havárie (francouzská elektrárna je mimo podezření),
- jód 131 se používá k léčebným účelům, musí to být únik z nějakého zdravotnického zařízení,
- je to tak nízká koncentrace, že to nemá vliv na zdraví,
- na Slovensku a v pobaltských republikách se nic nezjistilo, protože nemají tak citlivé stanice (jak to popisuje, musí to úžasně citlivé měření),
- zveřejnění se zpožděním bylo způsobeno, že měření probíhá delší dobu (pokud jsem to správně pochopil, měří se týden),
- autor článku podezřívá z úniku opět Maďarsko, stejně jako v roce 2011.

Offline Saladin

• EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • I' ll be back!
« Odpověď #103 kdy: Únor 26, 2017, 05:36:41 dopoledne »
Brňáci, koukněte se na http://www.probiolact.cz/

https://www.novinky.cz/veda-skoly/424474-cesti-vedci-vyvinuli-revolucni-probiotika-mnohonasobne-zvysujici-imunitu.html

Chtěl jsem si to koupit, ale není k mání u výrobce.. Nějaké drby?
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Anakin

• Moderátor
    • Blog Prepper.cz
« Odpověď #104 kdy: Únor 26, 2017, 08:49:30 dopoledne »
Počkej až bude skladem

SoňaR

• Host
« Odpověď #105 kdy: Červen 11, 2017, 05:27:46 odpoledne »
Tak kdo ještě nemáte konvičku na výplach nosu, tak si ji pořiďte. Spolu s vodou a solí dělá přímo zázraky a podle mě by určitě neměla žádnému prepperovi ve výbavě chybět. Kapky do nosu asi pořád nebudou a tahle konvička hodně pomáhá od rýmy, ucpaných dutin, dokonce i s chronickou rýmou může pomoct. Jogíni zvládnou výplach dutin i bez konvičky, ale upřímně - s konvičkou to jde líp  :)

Offline Saladin

• EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • I' ll be back!
« Odpověď #106 kdy: Červen 11, 2017, 06:21:51 odpoledne »
Stačí ponořit nos do mističky s vodou, a jakoby zapolykat.. Podtlak tu vodu natáhne až do krku a dostane se i do dutin. Je to velice jednoduchý cvik, ale je to spíše pro motivované dospělé. Pro děti je asi doopravdy lepší ta konvička..

SoňaR

• Host
« Odpověď #107 kdy: Červen 11, 2017, 07:04:00 odpoledne »
No to je ten jogínský způsob, ale každýmu to nejde... Ta konvička je jednoduchá a celkem příjemná záležitost.

Offline milo1944

« Odpověď #108 kdy: Červen 11, 2017, 07:05:40 odpoledne »
Výplach frňáku je výborná věc !
manželka má hodně problémů s nosem, a používá Vincentku.
Je  100% spokojená !
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline bara

« Odpověď #109 kdy: Červen 11, 2017, 07:46:02 odpoledne »
Já myslím, že ještě lepší než konvička je výplach pod tlakem. Efektivita zákroku je zřejmá např. zde:

https://www.youtube.com/watch?v=gp52LphhaDI
Vždyť jsem to říkala..

SoňaR

• Host
« Odpověď #110 kdy: Červen 11, 2017, 08:09:41 odpoledne »
Tož to nevím, o tom bych si musela něco zjistit. Ale efekt je s konvičkou stejnej  ;D

SoňaR

• Host
« Odpověď #111 kdy: Červen 11, 2017, 08:11:33 odpoledne »
akorát teda u té konvičky se provádí výplach v předklonu, což je prý nejlepší poloha na to, aby se slaný roztok dostal i do vedlejších dutin a propláchl je...

Offline bara

« Odpověď #112 kdy: Červen 11, 2017, 08:23:06 odpoledne »
Tož to nevím, o tom bych si musela něco zjistit. Ale efekt je s konvičkou stejnej  ;D

Já to nezkoušela, ale říkaly to spřízněné matky testující na svých potomcích, že jim to pod tlakem funguje líp. Asi nejlépe ozkoušet  :)
Vždyť jsem to říkala..

Offline MaunaKea

• Praktikující prepper
  • Mus uni non fidit antro.
« Odpověď #113 kdy: Červen 11, 2017, 11:08:24 odpoledne »
Výplach nosu je fajn, aplikuji způsob popsaný Saladinem a jinak je fajn i inhalace vodní pary i eukalyptem...stačí pár kapek do ohřívané vody...dutiny to prohřeje i desinfikuje. Babička k tomu přidávala i hrst sena a fungovalo to báječně, jenže dnes v době alergií bych se to bál obecně doporučit.

Offline Saladin

• EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • I' ll be back!
« Odpověď #114 kdy: Červen 11, 2017, 11:14:04 odpoledne »
Jo, ten eukalyptový olej je fajn. Nakape se do lampičky, pod nádobku se dá čajová svíčka..

Nejlépe alem jhe nekonzumovat mléko a bílé pečivo. Pak žádné hleny ani rýma nejsou a proto je netřeba léčit..

Zrovna popíjím asi tak déle než týden zakysané podmáslí tempem 1,5 litru denně, abych si spravil svoje střevní safari, a zase potřebuji smrkat. Když jsem se vyhýbal mléčným výrobkům s výjimkou trošky másla, měl jsem to, co se obvykle nazývá Svatý Pokoj.

SoňaR

• Host
« Odpověď #115 kdy: Červen 11, 2017, 11:20:51 odpoledne »
Dost by mě zajímalo, jak je to s tím mlíkem doopravdy. Nové studie prý ukazují, že mlíko a mléčné výrobky nezahleňují...

Offline Saladin

• EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • I' ll be back!
« Odpověď #116 kdy: Červen 11, 2017, 11:34:35 odpoledne »
Záleží na tom, kdo je zadavatelem toho lékařského výzkumu.

Moje subjektívní zkušenost říká, že omezením mléčných výrobků na ty fermentované působí a nejlépe žádné způsobuje menší spotřebu kapesníků. A to mám mléko rád, občas ujíždím na zahuštěném slazeném Salku, když si dávám instantní kafe, tak to bez smetany dávám složitě. Asi se navrátím zpět k lógrové kávě, co nekouřím tak piji kávy docela málo.

Instantní kafe jsem začal pít na stavbě, tam byl docela problém s mytím hrnků.

Offline bara

« Odpověď #117 kdy: Červen 12, 2017, 09:55:13 dopoledne »
Ono vykoumat co člověku pomáhá a co škodí je velký kumšt. Já jsem odstranila mouku a mlíko ze stravy řed pár lety a libovala jsem si, jak je to boží, že mě přestala bolet hlava atd. Jenže po pár letech bezmléčné stravy jsem se dostala do brutálního deficitu B12, páč se postupně přišlo na to, že jediné, z čeho to umím vstřebat jsou mléčné produkty...  Postupně jsem metodou pokus omyl přišla na to, že jediné, z čeho umím vstřebat B12 A ZÁROVEŇ mi po tom není blbě jsou bílé BIO jogurty. Fakt to není jednoduché, k tomu má člověk ještě třeba nějaký politický názor, žejo, tak se snaží sehnat ty, co nejsou od Babiše... prostě není to jen koupit a jít, ale přemýšlet a hledat furt dokola.
Vždyť jsem to říkala..

Offline Saladin

• EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • I' ll be back!
« Odpověď #118 kdy: Červen 12, 2017, 11:04:01 dopoledne »
Ona nějaká taková existuje? Sem s ní :D

Offline bara

« Odpověď #119 kdy: Červen 12, 2017, 11:08:24 dopoledne »
Nemám, vím o ní a asi si ji stáhnu  :) Zatím chodím obloukem kolem mléčných výrobků firmy Olma. Jinak já zas tak moc v krámě nenakupuju (hodně z velkoobchodů a od spřátelených biosedláků  :))
Vždyť jsem to říkala..

Offline Saladin

• EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • I' ll be back!
« Odpověď #120 kdy: Červen 12, 2017, 12:33:42 odpoledne »
Kupuji buďto originální řecké jogurty, nebo výrobky Choceňské mlékárny. Vůbec mám k Chocni kladný vztah, doufám, že to Babiš nekoupí..

Offline milo1944

« Odpověď #121 kdy: Červen 12, 2017, 05:39:40 odpoledne »
Před chvílí jsem našel na netu :

http://zeny.iprima.cz/zdravi/melounova-seminka-superpotravina-kterou-vetsinou-vyhazujeme?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu

Protože jsem diabetik, docela mě to zajímá.
Nemáte náááááhodou někdo podobnou informaci? 
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Offline Jarek26

« Odpověď #122 kdy: Listopad 07, 2024, 09:25:47 odpoledne »
Brňáci, koukněte se na http://www.probiolact.cz/

https://www.novinky.cz/veda-skoly/424474-cesti-vedci-vyvinuli-revolucni-probiotika-mnohonasobne-zvysujici-imunitu.html

Chtěl jsem si to koupit, ale není k mání u výrobce.. Nějaké drby?

Ahojte, asi pred 2 dňami bol na ČT2 dokument o Bulharských probiotikách, na ktorom vývoji sa podieľala Bulharská armáda a boli použité pri rôznych príležitostiach (ako aj pri zasiahnutí ženy yperitom), oplatí sa pozrieť. Odkaz na archív ČT2: https://www.ceskatelevize.cz/porady/14806023280-ja-lactobacillus/

Offline bludicka

« Odpověď #123 kdy: Listopad 07, 2024, 10:13:28 odpoledne »
Z toho lactobacilusu a bezlaktozoveho mlieka robim jogurt,ktory moze jest aj syn. Inak sa z obycajneho jogurtu vyhadzuje na chrbte.

Offline Hohepa

« Odpověď #124 kdy: Listopad 08, 2024, 08:01:49 dopoledne »
na to jsem moc línej
bezlaktózové produkty lze dnes koupit skoro v každém řetězci a cenově jsou na tom skoro stejně jako laktózová klasika.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #125 kdy: Listopad 08, 2024, 09:06:30 dopoledne »
Bluďo, a už si skúšal miesto bežnej bielej patoky vyskúšat mlieko A2A2?? Teda kozie mlieko, a mlieko od Jerseyskej kravičky.

https://dobrejedlo.pluska.sk/tipy/zdrave-a2a2-mlieko-co-to-je-a-preco-by-vas-malo-zaujimat
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline bludicka

« Odpověď #126 kdy: Listopad 08, 2024, 09:00:11 odpoledne »
O takom dacom som ani nechyroval. Pre mna je mlieko ako mlieko,ja ho nechlastam. Akurat len ten jogurt a musim ho robit z bezlaktozoveho. 5.5 l plnotucneho (aby sa dobre vstrebavalo Dcko ;)) jogurtu ktory robim kazdy tyzden  ma vyjde na 7E a to je u nas v obchodaku nerealne. Navyse nam viac chuti tento domaci. Akurat ma trocha sere,ze tie bulharske bacily (kurvy lenive ;D) jogurtuju max 4 opakovania. Potom uz treba zas rozrobit novu davku.

Offline Jarek26

« Odpověď #127 kdy: Listopad 08, 2024, 09:16:11 odpoledne »
O takom dacom som ani nechyroval. Pre mna je mlieko ako mlieko,ja ho nechlastam. Akurat len ten jogurt a musim ho robit z bezlaktozoveho. 5.5 l plnotucneho (aby sa dobre vstrebavalo Dcko ;)) jogurtu ktory robim kazdy tyzden  ma vyjde na 7E a to je u nas v obchodaku nerealne. Navyse nam viac chuti tento domaci. Akurat ma trocha sere,ze tie bulharske bacily (kurvy lenive ;D) jogurtuju max 4 opakovania. Potom uz treba zas rozrobit novu davku.

Mám pre teba dobrú správu, pokiaľ chceš točiť dokolečka výrobu jogurtu z jednej a tej istej várky - dobrá správa je, že TO IDE, ale má to jeden háčik, musíš sa presťahovať do Bulharska, tam to ide. Inak si frajer že až 4x, lebo oficiálne to ide max. 2x. Existujú potom ešte iné probiotiká (dáke Fínske VIILI ) a tie sa dajú točiť do nekonečna, ale už nemajú také liečivé funkcie ako Bulgarikus. Ešte mám pre teba jeden poznatok. Existuje výroba jogurtu podľa protokolu GAPS, je to 24 hod. fermentovaný jogurt robený z normálneho mlieka, ktorý by už tiež mal byť bezlaktózový, skús.

Offline bludicka

« Odpověď #128 kdy: Listopad 08, 2024, 10:47:03 odpoledne »
Ze sa to da otocit 2x pisu v navode. Je to jasne,sak to predavaju,tak preco by sa mali okradat o zisk ;)?
Aj tak nechapem,ze preco sa tym bacilom uz potom nechce makat. Sak z prasku sa preberu v pohode a ked maju trocha maknut na piaty raz,tak ani bohovi!
Ale parkrat sa mi stalo,ze sa z jedneho sacku vobec neprebrali a musel som rozrobit este jeden. Pritom boli v jednom baleni.
Mas daky navod na ten fermentovany jogurt? By som to hadam skusil. Nemusi to byt nejake kvalitnejsie mlieko? V rajchu sa da kupit max 3.8%. U nas netusim. Predajnu cerstveho na druzstve zavreli a tak nemam kde zohnat neodstredene mlieko. A kravu sa mi zas chovat nechce,teda skor nemam kde,kedze som do mastale uz zavrel sustruh a frezu ;D.

Offline Dag Björndal

• Praktikující prepper
« Odpověď #129 kdy: Listopad 08, 2024, 11:23:47 odpoledne »
Veď skús niekde v okolí zohnať zdroj na mlieko od kráv Jersey. Velkej časti alergikov vyhovuje. Lebo je tam lahšie strávitelná bielkovina. Inak je to mlieko s obsahom 6% tuku. Takže aj výrobky sú úplne o inom.
Ale je toho čím dalej, tým menej.

Inak velké množstvo jogurtu sa dobre robí tak, že velký sklenený pohár s naočkovaným mliekom capneš do sterilizačného hrnca s vodou a nastavíš tam potrebnú teplotu.

A kto chce hustejśí, tak cez gázu scedí. A má jogurtový nápoj a extra hustý jogurt.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Jarek26

« Odpověď #130 kdy: Listopad 09, 2024, 08:35:01 dopoledne »
Ahoj podstata je nechať fermentovať jogurt 24 hod. ale ozaj 24 hod. Tu som niečo našiel : https://www.uzdravtesejidlem.cz/24h-scd-jogurt/
AK použiješ mlieko A2A2, mala by stačiť normálna dĺžka fermentácie, inak obyčajné mlieko len asi nie krabicové (aj keď z neho to asi tiež pôjde - ale živiny sú asi niekde inde). Inak naozaj si pozri ten dokument ( https://www.ceskatelevize.cz/porady/14806023280-ja-lactobacillus/ ) a tu ešte pridávam odkaz na podobný dokument ktorý vyšiel už v roku 2006 v Objektíve: https://www.ceskatelevize.cz/porady/1096911352-objektiv/206411030401022/

Offline bludicka

« Odpověď #131 kdy: Listopad 12, 2024, 12:32:09 odpoledne »
Zaujimave,ze tie bacile ziju vo vode. Toto o nich  daval pred casom do placu admin a offora,ale tam sa to dako neujalo. Zopar nas zacalo robit jogurt z tych bulharov,niekto polozil logicku otazku,ze cim sa v tej vode zivia....a vlastne az z toho dokumentu som pochopil,ze schopnost skvasit mlieko je vlastne vedlajsia cinnost tych bacilov a prezitie v mlieku maju obmedzene. Preto asi aj u mna preziju dlhsie,lebo pouzivam menej silne mlieko,ako priamo od kravy. Tak ich to zabije neskorsie. Inak,jogurt po 24 hod. vypada rovnako ako ten po 8mich,akurat je len kyslejsi. Takze vlastne tie bacile nemusi zabit kvalitne mlieko,ako skor silnejsia kyslost jogurtu. Kedze ziju vo vapencovych vodach. To musim  vyskusat. Uvidim,kolkokrat budem moct kopirovat jogurt teraz,ked ho necham dlhsie kysnut.

Offline Jarek26

« Odpověď #132 kdy: Listopad 12, 2024, 09:01:37 odpoledne »
Ahoj ono vyzerať môžu rovnako, až teda na tu kyslosť, ale keby si nechal robiť chemický rozbor, tak by malo vyjsť, že po 24 hod. by mal byť obsah laktózy skoro nulový ak nie úplne nulový. Že vraj veľa ľudí s intoleranciou na mlieko práve tento jogurt podľa protokolu GAPS môžu konzumovať (informácia od Jana Dell Plotnareková - prekladateľka kníh s GAPS tématikou). Ale na druhú stranu som toto téma osobne konzultoval s paní od DAFLORNU - ktorá je výhradnou distribútorkou pre SR aj ČR, ktorá povedala že je to blbosť, nakoľko vraj už po 3-4 hodinách keď je taký hustý ako v dokumente by mal byť kvalitný. Osobne by som sa priklonil ku GAPS teórii, lebo tí to majú odskúšané na klientoch (ktorý sa z GAPS "neposrali").  A ty máš jedinečnú šancu to vyskúšať na synovi, ktorému by sa nemal vyhádzať chrbát.

Offline bludicka

« Odpověď #133 kdy: Listopad 15, 2024, 05:17:25 odpoledne »
Tiez si myslim,ze pravdu maju ti od GAPSu. Pani co tvrdi,ze po 4. hod. je rovnaky,ako po 24. hod. sa podla mna myli....uz ta chut je uplne ina a musia sa po takom case menit aj parametre jogurtu. Tak to vyskusam na synovi. Skoda,ze kamoska co mala intoleranciu na mlieko ju mala aj na zdravy rozum a po tretej davke ''slobody'' sa odporucala na druhy breh :(. Ta sa s tou intoleranciou trapila hadam 30 rokov,kym prisli nato,ze nemoze jest nic mliecne. Ta by bola paradny pokusny kralik.