Autor Téma: Jak se dokonale pomstít svým dětem  (Přečteno 6141 krát)

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Jak se dokonale pomstít svým dětem
« kdy: Duben 23, 2014, 08:35:31 dopoledne »
Nesympaticky znějící hlavička vlákna, že? Bezpochyby mi vynese opět několik urážek, ale už nehodlám dělat stejnou zbabělou chybu jako dosud, totiž před podobnými reakcemi potichu vycouvat. Tím člověk jen utvrzuje jejich původce, že tento manipulativní postup je účinný - i k tomu se snad časem dostanem.

Vím, že se nikdo svým dětem mstít nechcete, naopak. Bohužel jim ale všichni předáváme zcela podvědomě všechny chyby a problémy, které jsme stejnou cestou nafasovali od svých rodičů, aniž přemýšlíme o tom, zda to děláme správně.
Toto vlákno má podnítit ke kritickému hodnocení všech postupů, které k výchově dětí používáme. Jako první podnět může sloužit třeba následující článek:
http://ona.idnes.cz/kontaktni-rodicovstvi-07m-/deti.aspx?c=A140422_154331_deti_haa

Abychom byli schopni kriticky hodnotit, musíme si postupně objasnit souvislosti. Nechci unavovat dlouhými traktáty, takže budu muset vždycky důkladně přemýšlet, jak téma podat co nejhutněji - proto to holt půjde pomalu:(
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

štika

  • Host
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #1 kdy: Duben 23, 2014, 10:32:35 dopoledne »
Velmi souhlasím s diskutujícími v tomto článku. :)
Myslím si, že amerických způsobů výchovy už bylo dost  ;D . Ať si ji nechají pro sebe.

štika

  • Host
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #2 kdy: Duben 23, 2014, 11:48:53 dopoledne »
Nechápu jen, že se nemá chválit. Když mi dítě něco pěkného udělá (uvaří, upeče bábovku, vyhraje šachy, namaluje obraz), tak mám říci jen děkuji ??????
Pokud vím, tak se chválením zvyšuje seběvědomí.
Hlavně v dospělosti se chlapi mají neustále chválit !!!  :D :D :D
Jinak by se nám pěkně poděkovali.  :D :D :D

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #3 kdy: Duben 23, 2014, 12:32:44 odpoledne »
Nemáš říkat ani děkuji. I to je chválení a podbízení ke snaze, aby se dítě snažilo. Prostě ať dítě trhá okolním dětem vlasy nebo přinese na vysvědčení samé jedničky, tak žádné napomínání žádné chválení žádné emoce, protože by z toho to dítě nebylo vyrovnané.

Skoro mi to připomíná začátek doby, která je popsaná v jednom filmu: http://cs.wikipedia.org/wiki/Equilibrium_(film)
Brrrr tam bych žít nechtěl.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

štika

  • Host
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #4 kdy: Duben 23, 2014, 12:50:52 odpoledne »
Jako dítě můj syn myl nádobí za odměnu (i když byla hora pěny a kuchyň málem plavala).
Tak nevím, zda to byla také chyba. Dnes mají myčku nádobí.  :D :D :D

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #5 kdy: Květen 03, 2014, 09:39:47 odpoledne »
Citovaný článek a jím doporučené metody by se daly dlouze rozebírat, taky nemám dojem, že by jím navrhované řešení bylo ideální, ale diskuse pod článkem je fakt zajímavá. Tak nějak mají všichni pocit, že se v Americe doporučuje nechat dítě dělat, co se mu zachce - hlavně je nebít. Ale lhostejnost vůči tomu, co dítě dělá, žádná alternativní výchovná metoda nedoporučuje - a myslím, že právě nedostatek zájmu je příčinou všech problémů.

Předesílám, že to, co se tady budu pracně pokoušet srozumitelně naformulovat, nemám vyčtené z žádných knížek, takže neznám odbornou terminologii a potřebné pojmy jsem si "pojmenovala" sama, abych se v tom neztratila. Knihy, které podporují moje představy, cituji pro úplnost. Možná existují i jiné, které jim odporují - budu vděčná za jakýkoliv odkaz tohoto typu.

Základní teze, od které se všechno odvíjí, je představa, že člověk vedle fyziologických potřeb (jídlo, teplo, bezpečí) má i společenské potřeby, které dokážou být v konkrétních situacích silnější než ty fyziologické.
První z nich je potřeba lásky. Jakkoliv je pojem láska možná romantickým nesmyslem, stojí za ním biochemie, která se stará o to, aby jednotlivec měl snahu zplodit potomky. V případě fyzického kontaktu biochemie způsobí pocity příjemné, které jedince motivují k jeho vyhledávání. Takže si vůbec nejsem jistá, jestli taky nejde o fyziologickou potřebu...
Druhou společenskou potřebou je to, čemu říkám potřeba uznání. Život ve skupině člověka staví před nutnost vydobýt si ve své skupině určité místo. To souvisí se snahou zajistit co nejlépe své potomky - kdo to dokáže lépe než ten, kdo je silný, respektovaný a oblíbený? Takový muž získá nejlepší ženu/nejvíce žen, největší podíl na společné kořisti, nejlépe chráněné obydlí a ochranu skupiny, pro kterou je dobrý bojovník a lovec nejvyšší hodnotou. Nikdo si na něj netroufne. Nejkrásnější a nejšikovnější žena získá jako otce svých dětí nejlepšího muže a pro své potomky tak nejlepší možné místo ve skupině.

Obě tyto potřeby úzce souvisí s vědomím vlastní hodnoty (zdravým sebevědomím) jako vlastností, které je snad nejdůležitější výbavou člověka pro život. Toto vědomí člověk získává od okamžiku, kdy se narodil - nejprve skrze matku, která se o něj stará, později prostřednictvím celé rodiny a jemu nejbližších lidí, kteří svou láskou vůči dítěti upevňují v dítěti pocit, že je hodnotným člověkem, který si zaslouží být bezvýhradně milován a respektován. Prostřednictvím fyzického kontaktu při kojení, koupání, mazlení, chování, uspávání apod. človíček získává vztah k vlastnímu tělu, naučí se je akceptovat, protože mu jeho blízcí ukazují svou láskou a péčí, že je fyzický kontakt s ním těší. Rodiče dítěti tím, že mu věnují pozornost, ukazují, že je pozornosti hodno. Tím, že se mu snaží vysvětlit své jednání, učí své dítě, že jim na dítěti záleží, že chtějí, aby jim rozumělo.

To nejhorší, co lze dítěti udělat, je trestat je nezájmem a odnětím lásky - nemluvit s ním, nevšímati si ho, neodpovídat mu, vyhýbat se jeho pokusům o kontakt. Rodiče tím říkají, že dítě budou mít rádi jen tehdy, když bude dělat to, co od něj chtějí. To je ale manipulativní jednání - jednání ve snaze prosadit své zájmy na úkor zájmů někoho jiného. Ukazuje to dítěti, že láska se musí něčím "zaplatit".

Vždycky, když o tomto tématu s někým mluvím, objeví se otázka: "A co když si dítě něco vynucuje - když např. pořád pláče a chce se chovat? Když mu ustoupím, zotročí si mě..." Jedním ze zákonů přežití je, že živé stvoření musí být přizpůsobivé, aby přežilo. Přizpůsobivé znamená schopné vytěžit z každé situace pro sebe to nejlepší. Každé dítě tedy bude zkoušet, kam až ho rodiče v této snaze pustí.
Vyhovět dítěti je řešení dočasné. Dřív nebo později musí matka dítěti vysvětlit, že to takto nejde - je třeba nechat dítě "uřvat, až usne". Rozhodující je, jak se přitom matka k dítěti zachová. Moudré ženy v takové situaci radí položit dítě do kolíbky a zůstat u něj, držet je za ručku a povídat mu klidným hlasem, bez rozčilování, s úsměvem - ale taky bez jakékoliv ochoty je znovu chovat. Matka tedy dítě nezavrhne, protože dítě něco chce - trpělivě mu dává najevo, že je miluje, ať se vzteká, jak chce, ale že mu vyhovět prostě nehodlá. Dítě nemá pocit, že je kvůli svému požadavku "špatné" - jen vidí, že řev nevede k cíli. Jestliže matka začne na řvoucí dítě křičet, otočí se k němu zády nebo ho dokonce trestá fyzicky, ukazuje mu jasně, že splnění požadavků lze (od slabšího jedince) dosáhnout agresí a násilím. Ukazuje mu, že jeho vlastní potřeby ji nezajímají - a to není přístup milujícího člověka. Takové dítě si nemůže vybudovat zdravé sebevědomí, když mu vlastní rodiče tak záhy jasně ukazují, že jim na něm zas až tak nezáleží a že jim nestojí za trochu trpělivosti a času.

Tuto mou představu plně podporuje kniha od Dr. Ross Campbell "Potřebuji tvou lásku". Čili v tomto ohledu jsem žádné kolo nevynalezla, předešli mě jiní. Myslím si ale, že tento přístup k výchově by se měl rodičům malých dětí připomínat nejlépe co čtvrt hodiny.

No, nečekám, že se k napsanému rozpoutá nějaká větší diskuse, tím spíš, že toto fórum je doménu mužských. Ale věřte nebo ne, zdravé sebevědomí je snad nejpřitažlivější mužskou vlastností:) Příště do tématu zapojím i otce, slibuju...

Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #6 kdy: Květen 03, 2014, 10:02:46 odpoledne »
Ormien, hezky a pravdivě napsáno...

Láska k dítěti by měla být bezpodmínečná...tedy neměla by být ničím podmiňována...

Na rodičovství se nedá studovat, neexistují školy, jak se stát dobrým rodičem...většina lidí se řídí svým (snad správným) vědomím a svědomím...chyby se většinou odhalí až později a děláme je všichni...budiž nám našimi dětmi odpuštěny a pochopeny...možná se z nich i poučí nebo ne a nebo je nasekají třeba jinde...

Moc se mi líbí toto...a rodiče by to měli mít v "manuálu" :)


KDAYBYCH MĚLA SVÉ DÍTĚ VYCHOVAT ZNOVU


-   vybudovala bych pro něj nejdřív sebeúctu a pak teprve dům
-   prstem bych víc malovala než hrozila
-   méně bych ho opravovala a víc si  s ním vykládala
-   nedívala bych se na hodinky, ale prostě bych se dívala
-   nestarala  bych se tak o učení, ale prostě bych se starala
-   chodila bych víc na procházku a pouštěla víc draků na provázku
-   přestala bych si hrát na vážnou,ale vážně bych si hrála
-   proběhla bych víc polí a viděla více hvězd
-   víc bych ho objímala a míň s ním „válčila“
-   viděla bych v žaludu častěji dub
-   nebyla bych přísná, ale přístupná
-   neučila bych ho  lásce k síle, ale naučila bych ho síle lásky.

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #7 kdy: Květen 03, 2014, 10:19:07 odpoledne »
Děkuji, Retti, tak výstižné poetiky bych ani nebyla schopná, na to jsem příliš přízemní, bohužel... Měla bych strach, že někdo řekne "příliš mnoho slov" a radši nezačne ani číst. Je to možná zbytečná obava - byla by to jeho chyba, ale já bych opravdu ráda, aby o tomto tématu začali lidé přemýšlet. Je v něm klíč ke všem dnešním problémům.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #8 kdy: Květen 03, 2014, 10:31:43 odpoledne »
A já jsem naivní romantik...ale je to můj boj... ;)

Kdo nechce, ať nečte...každému, co jeho jest...

Výchova dětí je podle mě to největší poslání, které člověk v životě má...fatální chyby jsou bohužel nevratné a mohou poznamenat další generace (ve spojení s geny samozřejmě)...

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #9 kdy: Květen 04, 2014, 07:19:03 dopoledne »
Přemýšlela jsem o tématu půlku večera a ještě jsem formulace trochu upravila, aby byly přesnější a výstižnější. Naivní jsem určitě taky, za romantika se moc nepovažuju, ale představa lidí, kteří by byli všichni v pohodě a spokojení, kteří by se vzájemně nevyužívali a nezraňovali, je asi silně romantická, já vím...
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #10 kdy: Květen 08, 2014, 07:07:31 dopoledne »
Text obrázku říká:
Ignorování (ze strany blízkých) způsobuje v mozku stejnou chemickou reakci jako utrpění fyzického zranění.

Na stránce preventdisease.com lze najít ještě řadu článků podporujících výše uvedenou tezi:
http://preventdisease.com/news/13/111813_Brain-Scans-Show-The-Real-Impact-Love-Has-On-A-Childs-Brain.shtml - zjištění, že mozek dítěte se vyvíjí lépe a rychleji, stará-li se o ně matka s patřičnou láskou

http://preventdisease.com/news/12/061312_A-Fathers-Love-Holds-One-of-The-Greatest-Powers-To-Influence-A-Childs-Development.shtml - láskyplná péče otce o dítě od malička vede k vyrovnanější osobnosti



Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: ADHD - syndrom dětské hyperaktivity
« Odpověď #11 kdy: Červen 15, 2014, 01:34:26 dopoledne »
Velmi zajímavý článek:
http://rawforbeauty.com/blog/prominent-psychiatrist-admits-he-helped-invent-adhd-as-a-disease.html
Psychiatr, který před téměř 50 lety pomáhal prosadit pojetí hyperaktivity u dětí jako nemoci, přiznal před svou smrtí, že to je fiktivní choroba. "Léčba" takto "ocejchovaných" dětí Ritalinem, jehož schopnosti poškozovat mozek se blíží kokainu, byla pro řadu přetížených rodičů nejsnazším řešením, jak se s hyperaktivitou potomků vyrovnat.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #12 kdy: Červenec 06, 2014, 10:14:21 odpoledne »
Hyperaktivita a syndrom adhd je opravdu faktická choroba a dá ¨se detekovat i doma, na primitivním snímači mozkových vln, který s počítačovým programem dokáží simulovat a z části nahradit eeg.
Sám ten vehikl mám v šuplíku, jak jsem zjistil, že je klouček po nástupu do školy jiný.
Bohužel, vím, odkud se tyto choroby berou a je to věru nepříjemné pro matky oných dětí.
Mě osobně to nevadí, mnehem lepší mít dítě s adhd, než nějakou nevýraznou, do sebe pohrouženou pecku.O¨sobní názor mnoha dětí je velice rozličný a nekonzistentní. Chvála bohu.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #13 kdy: Červenec 06, 2014, 10:31:00 odpoledne »
Votroubku, odkud se to ADHD tedy vlastně bere? Dá se tomu nějak předejít?
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #14 kdy: Červenec 06, 2014, 10:53:58 odpoledne »
Nedá, je to psychodegenerativní postižení, vzniklé neřešené duševní zátěží, dědičně předávané z matky na dceru.... Ženský si přestaly předávat ženskost a lásku, zapoměly, kde je jejich důstojné místo jako matky rodu a tak si hledaly nová místa a na tu předávanou ženskost a lásku, kterou každá máma u plotny uměla předat své holce a tak dál
. Ženský jsou sice emancipované, vzdělané a uznávané právničky neb dochtorky, v minulosti soustružnice a traktoristky, ovšem dcerám za pár \generací neměly co předat a nebyl na to ani čas.
Synové od takto generačně exponovaných matek jsou náchylní k těmto změnám, které v průběhu puberty zmizí v 95 procentech. U žen se to občas vyřeší neplodností, páč už není kde brát a ten nahoře se na to nemůže dívat. Chápu sice, že budu kamenován, ovšem, není to z mé hlavy a moje sestra je neplodná, takže jsem součástí téhle story. Dá se to efektivně řešit, ovšem s pomocí etikoterapeuta, a jediný, který funguje bezvadně je pan Cindler.U mého kloučka přes víkend dokázal takovou změnu, že si ve škole mysleli, že je klouček na práškách.....
Těžko se o tom bude diskutovat, když bude chybět osobní zkušenost.

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #15 kdy: Červenec 06, 2014, 11:06:30 odpoledne »
Je dokázáno, že za to mohou geny a pak také jiné vnější symptomy...u rodičů s ADHD je až 50% pravděpodobnost, že ADHD bude mít dítě...chlapce to postihuje častěji.

Často je mnohem složitější pracovat s okolím takového dítěte než s dítětem samým.

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #16 kdy: Červenec 06, 2014, 11:56:36 odpoledne »
Nikdy jsem se tímto tématem blíže nezabývala, ale nemyslím si, že ADHD je skutečná nemoc. Dítě se učí od rodičů vzory chování (čili tak, jak se rodiče chovali k dítěti, se potom tyto děti v dospělosti chovají ke svým dětem), takže jestli měl jeden z rodičů diagnózu ADHD, je pravděpodobné, že dítě bude trpět stejnými symptomy. Jenže rodiče mají pocit, že jsou jako rodiče nedostižní, takže radši nechají prohlásit za nemocné dítě, než by si přiznali, že chyba je v nich samotných. Dobrý psychoterapeut dokáže takové dítě zklidnit, ale musí být trpělivý a citlivý. Je to mravenčí práce a nedá se na ní vydělat.

Co se týče detekce pomocí snímače mozkových vln - mozkové vlny odrážejí emoce a hyperaktivní dítě je obvykle v silně vybuzeném stavu. Reaguje nepřiměřeně, takže jeho mozkové vlny musí mít netypický průběh.

Házet to všechno na genetiku a na ženy mi připadá příliš jednoduché. A označením "psychodegenerativní postižení" se tyto děti cejchují jako "nenormální", což jim podle mého názoru taky nemůže prospět.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #17 kdy: Červenec 07, 2014, 04:53:49 dopoledne »
bohužel, adhd je obecně uznaná nemoc, vzorce chování s tím nemají nic společného, ale to zjistíš, až si o tom něco přečteš.Je mi jasné, že bude nepříjemné cokoli jen připustit, ale když se pořádně zapátrá, je to tam.Dva roky jsem lítal po odborníkách, abych se v tom zorientoval....

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #18 kdy: Červenec 07, 2014, 09:01:34 dopoledne »
Myslím, že Votroubek  zamířil ke vzniku nemoci  to až k otázkám víry. (což není nijak špatně) jen že se to špatně obhajuje a pro realistu to nemusí být úplně skousnutelné. Symptomy a projevy mozkových vln jsou pak asi jen měřitelné projevy.  Čím jsem starší, tím více si všímám věcí kolem mě, které nemají logické vysvětlení, a proto jsem schopen připustit, že to může být relevantní směr úvahy. Tím se dostáváme k obrovské spoustě hypotéz a otevřených směrů pátrání.  Tohle si ale asi každý musí připustit sám. Mě osobně asi pomohlo nejvíce uvědomit si tohle pomocí jedné fyzikální hříčky kterou jsem si kdysi přečetl.  zkusil jsem ji vyhledat a našel jsem tohle. (nějak tak to bylo)
http://zod.reformace.cz/existuje-zlo-cislo-84
(p.s. jak se vám to líbí ?) ((edit, ten web jsem nijak dál nezkoumal, jen jsem dal vyhledat pomocí google))

Takže je možné že ADHD je obecně uznaná nemoc (nevím to) stejně tak, že za vznikem může stát zatížení duše generací pra a rodičů a že k vyléčení může nastat pomocí léčby zdravého sebevědomí.  A vzhledem k dostupným informacím se pravděpodobně moc nemýlím.

štika

  • Host
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #19 kdy: Červenec 07, 2014, 09:20:17 dopoledne »
Votroubku, teď jsi mne otrávil.
Já jako doktorka jsem neměla co předat a neměla čas na dceru ??????? >:( >:( >:(
Moje dcera uměla už od 10 ti let péci jednoduché bábovky, dnes super vaří a dokonce ji nikdo nevěří, že umí upéci kynuté buchty a knedlíky.
A plodná je také. V říjnu čeká první dítě (bez umělého oplodnění.) :) :)
Je jí 29 let.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #20 kdy: Červenec 07, 2014, 09:32:13 dopoledne »
Ale no tak, Štiko, on to Votroubek myslel daleko komplexněji, jen to nikdo nedokáže popsat v jednom příspěvku. Dá se to pochopit tak, že se jedná o zátěž několika generací matek, kde chybí ona Láska a kde to prostě dojde až do katastrofického stavu. A i ten se dá léčit ( nikoliv farmaky, nýbrž teplem a láskou se zdravým sebevědomím)  Každý z nás nese nějakou zátěž svých pra a rodičů. NENÍ to namířeno proti ženám zubařkám, jen je jinak řečeno, že úspěšné ženy, které nadřadili vlastní kariéru výchově svých dětí, jim dělají psí službu.

P.S. a věřím, že to záměrně zjednodušuješ i ty. Vůbec nikdo se tu nebaví o bábovce ani o knedlících. Rozhodně to není všechno, co jsi své dceři předala a rozhodně to není to nejdůležitější !
P.P.S. Ať se to narodí zdravé, držím pěsti.

štika

  • Host
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #21 kdy: Červenec 07, 2014, 09:50:16 dopoledne »
Profe, je hezké, že se zastáváš votroubka, ale ten by si měl také uvědomit, že se vše nedá jen tak zevšeobecňovat.
A prosím, netahej sem, že to není namířeno proti zubařkám. Bylo to namířeno proti všem ženám, které se věnují kariéře.

štika

  • Host
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #22 kdy: Červenec 07, 2014, 09:55:40 dopoledne »
Nedá, je to psychodegenerativní postižení, vzniklé neřešené duševní zátěží, dědičně předávané z matky na dceru.... Ženský si přestaly předávat ženskost a lásku, zapoměly, kde je jejich důstojné místo jako matky rodu a tak si hledaly nová místa a na tu předávanou ženskost a lásku, kterou každá máma u plotny uměla předat své holce a tak dál
. Ženský jsou sice emancipované, vzdělané a uznávané právničky neb dochtorky, v minulosti soustružnice a traktoristky, ovšem dcerám za pár \generací neměly co předat a nebyl na to ani čas.
Synové od takto generačně exponovaných matek jsou náchylní k těmto změnám, které v průběhu puberty zmizí v 95 procentech. U žen se to občas vyřeší neplodností, páč už není kde brát a ten nahoře se na to nemůže dívat. Chápu sice, že budu kamenován, ovšem, není to z mé hlavy a moje sestra je neplodná, takže jsem součástí téhle story. Dá se to efektivně řešit, ovšem s pomocí etikoterapeuta, a jediný, který funguje bezvadně je pan Cindler.U mého kloučka přes víkend dokázal takovou změnu, že si ve škole mysleli, že je klouček na práškách.....
Těžko se o tom bude diskutovat, když bude chybět osobní zkušenost.



Přečti si pořádně Profe článek. Je tam kromě jiného psáno i o plotně. A také i o tom, že neměly dcerám co předat. Samozřejmě jsem jí kromě plotny předala lásku i ženskost.
Jen ještě nevím, na co jsou synové těchto exponovaných matek náchylní??? To jsem nepochopila.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #23 kdy: Červenec 07, 2014, 10:10:19 dopoledne »
To Štika
Přečti si, prosím,  Celou diskusi od začátku.
Zbytečně střílíš do vlastních řad a pro stromy nevidíš les.

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #24 kdy: Červenec 07, 2014, 10:17:01 dopoledne »
Myslím, že Votroubek měl plotnou na mysli ženu v domácnosti. O samotný pečící nástroj mu nešlo. (podobně jako člověk může být zákeřný, aniž by k tomu potřeboval křoví.)

A myslím, že si Votroubek mírně do Štiky rýpnul, protože tady jinou osobu ženského pohlaví s vyšším lékařským vzděláním nemáme. (slovo dochtorka není překlep - to je dle mého názoru opovržlivé ohrnutí nosu)

Někomu vyhovuje, že jeho manželka bude sedět doma na pr... yčně a věnovat se rodině. Pak by měl být připraven manželku živit, aby toto probíhalo bez problému. Otázka je jestli ta manželka, která je doktorka a má na svoje děti denně jen cca 5 hodin času, ho nemá více než ta manželka, která je manželka sedláka a od rána do večera lítá kolem dobytka. (hovězího, skopového... nemyslím manžela.)
A myslím, že výchova je značně odvislá od času dítěti věnovanému.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #25 kdy: Červenec 07, 2014, 10:23:47 dopoledne »
vůbec nevím, jaké vzdělání má štika, nebo zda má potomky. Pokud má kdokoli nutnost vztahovat na sebe cokoli, pak to není moje chyba. Sice jsem psal o kamenování, ovšem, pláču dobře, ale na špatným hrobě.Je mi ukradený, kdo co a jak si na sebe vztahuje, primárně jsem chtěl pomoci podobně postiženým. Moje úvahy nejsou nikdy namířeny proti žádnému pohlaví, rase či přesvědčení...
Zapoměl jsem jen, kde jsem.  O adhd už ani muk, kdo bude chtít znát cestu, pak nějak neveřejně, protože to veřejně bude marný. Nevadí mi to, naopak, je to pohodlnější.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #26 kdy: Červenec 07, 2014, 10:26:41 dopoledne »
To Stepan
Já myslím, že se Votroubek  vyjádřil obecně, protože v diskusi Štika doteď nijak výrazně nefigurovala. A doktorku použil pro to, že je to obecně přijímaný statut vzdělání (třeba dochtorka práv) a proto slovo zkomolil. A myslím si, že to Votroubek nejlépe řekne sám.
Každopádně ODBIHAME od tématu.
Tou ženskostí a matkou, dle mého, myslel Votroubek MATKU a ochránkyni rodinného krbu a pohody. Jako naprosto NENAHRADITELNÝ základní kámen zasluhující si úctu a respekt !

Edit. Už to napsal za mě. dekuji.

štika

  • Host
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #27 kdy: Červenec 07, 2014, 10:39:26 dopoledne »
Ale já nemluvím jen za sebe. Jen tu byly votroubkem jmenovány ženy emancipované a vdělané (nevztahujte to prosím už na mne). Určitě i my se snažíme naším dcerám předat vše nejlepší.
Pokud s tím máte problém vy, je to jen váš problém a neházejte to na všechny.

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #28 kdy: Červenec 07, 2014, 11:42:47 dopoledne »
Mí milí, podle mého názoru všichni máte v něčem pravdu a v něčem se mýlíte. Vznikla velmi zajímavá debata se spoustou aspektů v okamžiku, kdy moc nestihám. Takže aspoň vyjmenuju body, k nimž bych se ráda postupně vrátila (ne nutně v uvedeném pořadí a s ohledem na skutečnost, že všechno souvisí se vším), přičemž každé z nich by vydalo na samostatné vlákno:
1. ADHD
2. Přezíravý postoj mužů vůči ženám
3. Změna postavení žen ve společnosti v průběhu posledních 100 let

Nenechejte se prosím otrávit tím, že zde někdo publikuje nějaký svůj názor. I naše názory jsou odrazem našeho sebevědomí. Jestliže nad někým ohrnuju nos, ukazuju tím, že si naléhavě podtřebuju dokrmit vlastní ego tím, že někoho shazuju. Na kvalitách toho, nad kým ohrnuju nos, to v dané chvíli nic nemění, jen mu to (má-li nedostatečné sebevědomí) zkazí náladu. Budu-li dotyčného zahrnovat despektem často a dost dlouho, dřív nebo později se to na něm projeví - čili budu-li dítě označovat za nenormální a vyšinuté, opravdu takové začne být.

Ad 2 (to bude asi nejkratší):
Jsou-li ženy neustále považovány za pitomé, vhodné jen k plotně a k plození dětí, neschopné ničeho "lepšího", méněcenné a nehodné respektu, na zdravém sebevědomí jim to nepřidá, ba právě naopak. Ve skutečnosti je to ale projev nedostatečného sebevědomí mužů, kteří nejsou dost silní, aby ženu akceptovali jako sobě rovnou - mají strach, že v této konfrontaci selžou, takže ženy radši shazují. Otázkou ovšem je, kdo ty muže takto vychoval. Čili se vnucuje otázka, co bylo dřív, zda slepice nebo vejce...

Pokračování příště, občas musím předstírat nějakou práci:)
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Sumo.cz

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1029
  • Po roce zpět a ještě chytřejší:)
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #29 kdy: Červenec 07, 2014, 12:46:40 odpoledne »
Zajímavá debata. U žen v domácnosti/nedomácnosti jde vždy o jejich volbu, teda mělo by jít. dnešní doba do lidí rve jak bejt úspěšný, IN, Kůl a kdo ví co ještě. Primárně jde o to vystudovat VŠ a pak bejt nějakej manager. A k čemu dojde? No u chlapů to není tak strašný, prostě buď dospějí či ne. Ti co ne si najdou podobné protějšky, možná se i vezmou a za pár let se rozejdou a tak stále dokola. Ti co dospějí jsou kolem 40 již dost rozebrání a ženský nemají pak kde brát tu "kvalitu".

U ženský je to horší, reprodukční systém chátrá a stárne(ano i u mužů, ale je to nijak neohrožuje). Pak ženský ve 40-45 dojde že už není jaksi kůl, in a úspěšná a co pak? Rodina je na dlouho a někdy se to nepovede. Managerky co porodí a šupem do práce moc pozitivní vliv na dítě mít nebudou.

Všeho s mírou. Klidně ať si ženský vládnou, řídí firmy atd.... ale ať to dělají až po výchově dětí, dost jim to pomůže. Toť jest názor chlapa. Prvně si srovnat věci v halvě a pak si určit priority.

ADHD sám jsem byl dost hyperaktivní, dříve se tomu říkalo jinak a ne lichotivě. Mám poruchy pozornosti a psaní mi dělá problémy(Dysortografie). Bohužel se to na základce moc neřešilo a na střední už jsem měl bejt rozumnej. Zlom nastal až po pubertě. Pak už člověk jen musel dohnat to co mu uteklo a teď už jen moc kecám a jsem takový "neposeda":) Ale řekl bych že žiji kvalitnější život než mnoho plně zdravých jedinců.
Dostatečně pokročilou technologii nelze odlišit od magie - Arthur Charles Clarke

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #30 kdy: Červenec 07, 2014, 12:49:28 odpoledne »
No jasně, proč by odlišný názor měl být důvodem k nepřátelství.
Jsem alternativní člověk. žiju i myslím alternativně, hodně moc jinak, než drtivá většina z vás a vůbec mi nevafdí, že moje obecné názory vezme ten či onen osobně a vztáhne si je na svoji osobbu.
Jsou to škudrlinky, jestli má bejt ženská vsdělaná, nebo blbá jak puštok. Ženská by měla být šťastná a být milována. Jestli je ředitelkou zeměkoule, nebo poslední dojičkou v kravíně v hošticích je zcela irelevantní, pokud se i v pokročilejším věku má komu podívat do očí a na lavičce na chalupě se držet za ruce s dědou, co si zrovna nacpal fajfku.
Nějaké řeči o vzdělání a postavení ve společnosti mi slzy do očí nenaženou, protože si můžeme spoustu věcí nalhávat, můžeme předstírat, základem je a bude štěstí a láska. A nedokážete si představit, jak by ředitelka zeměkoule byla šťastná, kdyby jí někdo p
lácnul přes prdel a řekl jí, jak jí to dnes sluší a že to bílý kafé je jak od liprta. hodin musí spat, jináč by nemohla operovat a na žití jí zbývá dvě hodinky denně, když to dobře dopadne....
Každý si můžeme nalhávat, co chceme, naše podvědomí neojebem a pak nám to dá sežrat.
Proto mi je jedno, kdo co dělá, jak je chytrej, nebo vzdělanej, já se ptám jen: jsi šťastnej?
Všechno kolem je totiž úplně irelevantní.
Moje názory nesměřují proti žádné osobě, názorům, přesvědčení ani rase či délce vlasů.....
Jenže, moje kámoška, doktorka, hodin v práci, pak Se musí postarat o děcka, 

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #31 kdy: Červenec 07, 2014, 12:53:41 odpoledne »
Sumo, jak se pozná kvalitnější život, nechci rejpat, to určitě ne, jen mne ten terminus technikus zaujal. Sám ani netuším, jak kvalitní život vedu, spíš takovej bezstarostnej a veselej.

Offline Sumo.cz

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1029
  • Po roce zpět a ještě chytřejší:)
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #32 kdy: Červenec 07, 2014, 01:07:44 odpoledne »
Dovolím si ne mojí definici: Kvalita života je pojímána jako „pocit jednotlivců nebo skupin obyvatelstva, že jsou uspokojeny jejich potřeby, a že jim nejsou odnímány příležitosti k dosažení štěstí a naplnění života.“

Dá se říci že jde o tebou popisované "štěstí".
Dostatečně pokročilou technologii nelze odlišit od magie - Arthur Charles Clarke

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #33 kdy: Červenec 07, 2014, 01:53:49 odpoledne »
V jedné zemi, myslím že v Bhůtánu, dokonce místo HDP měří Hrubé národní štěstí.. Ale to jsou holt ti budhisti..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #34 kdy: Červenec 08, 2014, 12:06:01 dopoledne »
Dva roky jsem lítal po odborníkách, abych se v tom zorientoval....
I lékař je většinou jen obchodník. Myslíte si, že by lidi chodili za lékařem, který by jim řekl: "Přestaňte se přežírat, chlastat a kouřit a hleďte dvakrát denně oběhnout třikrát vesnici"? Ne, radši půjdou za doktorem, který jim dá hrst prášků, pozve si je za měsíc na kontrolu a polituje je, jací jsou chudáčci...
A tak se lékař snaží lidem říkat to, co chtějí slyšet, protože jinak budou lidi chodit za jeho ulhaným kolegou, protože prostě nechtějí slyšet pravdu. Nejlepší metodou, jak přijít o zákazníka, je říct mu, že svou nemoc nebo nemoc svého dítěte způsobil sám svým chováním. To si lékař koleduje o ublížení na zdraví. Oč snazší je říct, že jde o dědičnou poruchu přenášenou ženami. Ty jsou na opovržení zvyklé a stejně je jejich jediným úkolem věnovat se rodině a své vlastní zájmy řešit až jako poslední nebo na ně rovnou zapomenout - takže to unesou. A otevírá to takovému lékaři možnost zvát si pacienta i s rodinou opakovaně na kontroly, nemuset nic řešit, zajistit si příhodné vedlejší příjmy předepisováním drahých léků a vylepšit si vlastní sebevědomí dalším důkazem, že mu pacienti skočí ale opravdu na každou lež.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #35 kdy: Červenec 08, 2014, 06:27:45 dopoledne »
Určitě máš pravdu,sám hlásám o doktorech podobné myšlenky. Ba dokonce o původu nemocí mám podobné teorie. Běda však, když přijde vážný problém a nezbyde jiná možnost a k těm ranhojičům přistoupit s odkrytou a skloněnou hlavou, protože vše ostatní již selhalo.
Záleží jen na úhlu pohledu, protože, tonoucí se stébla chytá, a to vždy a bezezbytku.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #36 kdy: Červenec 08, 2014, 08:56:45 dopoledne »
To Ormien
Abych řekl pravdu, Tvůj poslední příspěvek jsem nepochopil. Chápu napsaný text, ale ne jaký význam se mu snažíš dát ve vztahu s celou diskusí... V tvém textu mě tam zarazilo několik věcí, zkusím je vypíchnout a poprosím tě o uvedení na pravou míru.

Dva roky jsem lítal po odborníkách, abych se v tom zorientoval....
I lékař je většinou jen obchodník. Myslíte si, že by lidi chodili za lékařem, který by jim řekl: "Přestaňte se přežírat, chlastat a kouřit a hleďte dvakrát denně oběhnout třikrát vesnici"? Ne, radši půjdou za doktorem, který jim dá hrst prášků, pozve si je za měsíc na kontrolu a polituje je, jací jsou chudáčci...
a) Možná, že  Votroubek slovem "odborník" myslel i jiné lidi než doktory, prostě  specialisty pro danou oblast, třeba i léčitele, nebo jen lidi, kteří ten problém již dřív prokazatelně vyřešili.
b) Osobně vím, že doktora, kterými mi předepíše pouze hrst prášků a neřekne kde vznikl můj problém ani jak jej řešit, já sám vyměním. Takže ne. nepůjdu za tím doktorem znova (ověřený fakt) připouštím ale, že někteří takové lékaře mohou ke své škodě vyhledávat.

Nejlepší metodou, jak přijít o zákazníka, je říct mu, že svou nemoc nebo nemoc svého dítěte způsobil sám svým chováním. To si lékař koleduje o ublížení na zdraví. Oč snazší je říct, že jde o dědičnou poruchu přenášenou ženami. Ty jsou na opovržení zvyklé a stejně je jejich jediným úkolem věnovat se rodině a své vlastní zájmy řešit až jako poslední nebo na ně rovnou zapomenout - takže to unesou. A otevírá to takovému lékaři možnost zvát si pacienta i s rodinou opakovaně na kontroly, nemuset nic řešit, zajistit si příhodné vedlejší příjmy předepisováním drahých léků a vylepšit si vlastní sebevědomí dalším důkazem, že mu pacienti skočí ale opravdu na každou lež.

Tohle konstatování je zamotané. Rozumím tomu že bývá těžké od lékaře přijmout slova o vlastní chybě. Ale dál to významově nesedí. (a bavíme se stále o ADHD?)  Nemluvilo se o "dědičné poruše přenášené ženami" ale o "přenášení zatížení duše,jinak možná možno nazvat karmické zatížení od svých předků"  jinými slovy, chyby které předkové udělali a za života nevyřešili se přenášejí dál a hromadí se. ((tohle tvrzení, +- jsem zaslechl v podobné oblasti i od jiného zdroje)). Tohle by jsi prakticky od standartního lékaře nikdy neslyšela. Tohle je spíš záležitost víry a nelze to nějak měřit, či vědecky potvrdit. Navíc když by to nějaký informovaný, nebo věřící-že-vysvětlení-zná člověk řekl, rozhodně to NEMůže vyznít opovržlivě !

Úděl žen a jejich postavení rozebereme v jiné části :) ano ?

Pochopitelně připouštím možnost hloupého lékaře, je to člověk s chybami stejně jako jiný. Připouštím i trend předávkování práškama, a tady to už skoro hodnotím jako zlou vůli (některé prášky potlačují příznaky jedné nemoci a vyrábí nemoc druhou). Proto ale čím dál tím víc lidí hledá alternativní metody léčby, stejně tak si začíná spojovat "zdravý" životní styl se zdravím.

Nevím proto, jak jsi svůj příspěvek myslela. Zdá se mi od Tebe příliš nedokonalý...


Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #37 kdy: Červenec 08, 2014, 09:13:47 dopoledne »
Díky za reakci, Profe - musím dnes do Prahy, ale jak se večer vrátím, zkusím se vyjádřit srozumitelněji. Reagovala jsem na Votroubkovu větu:
"...Nedá, je to psychodegenerativní postižení, vzniklé neřešené duševní zátěží, dědičně předávané z matky na dceru...."
Vždycky je nejsnazší svalit vinu na nějakou ženskou a k tomu má sklon drtivá většina mužů, doktory nevyjímaje.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #38 kdy: Červenec 08, 2014, 09:39:28 dopoledne »
Také Ormien nepoznávám :D
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #39 kdy: Červenec 08, 2014, 09:49:50 dopoledne »
Na mě je tahle diskuze již příliš vysoká, příliš hluboká..... A řešení doktorů a léků už do ní možná ani nepatří.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #40 kdy: Červenec 08, 2014, 09:51:05 dopoledne »
To Ormien.
Super. Teď to dává smysl.
V této oblasti nemohu moc polemizovat, protože vím velmi málo. Ale trochu s nadhledem a vaší tolerancí snad mohu nahodit souvislé věci k zamyšlení.

rozdělím zamyšlení do dvou částí.
a)
příklad. Když máš silné nachlazení, neustále se opakující a doktor ti ho pokaždé vyléčí a pak se zase nachladíš... Bereš to jako fakt. Pak se budeš bavit s někým znalým a on zjistí, že ráda spíš při otevřeném okně a že máš kvůli psovi otevřené dveře od ložnice. Tož doporučí ty dveře zavřít, páč tam máš průvan a ejhle. Nachlazená jsi jen výjimečně.
Můžeme jen hypoteticky připustit, že informace kterými disponuje Votroubek, skutečně popisují příčinu té nemoci ? Když je známá příčina, většinou se najde i způsob řešení. Votroubek tvrdí, že si tímto problémem prošel a že mu tahle znalost pomohla vyřešit vlastní problém s dětmi. (nepíše přesně jakým způsobem to ten etikoterapeut provedl, prý pomůže zájemcům v SZ. ) Pro mě, pokud bych měl takový problém s ADHD by to byla velmi cenná informace, protože současná medicína nabízí jedinou alternativu. Zklidňující farmaka bez šance na vyléčení. A to je pro mě nepřijatelná diagnóza. Votroubek píše o dvou letech hledání řešení, a nám tuhle informaci poskytnul, věřím že s nejlepším přesvědčením, hned. A přestože připouštím, že ADHD nemusí mít jedinou příčinu (Votroubkovu) a že může jít o další varianty, přemýšlel bych alespoň o vyzkoušení této cesty. Minimálně bych vyloučil jednu z možností a tonoucí se skutečně stébla chytá.

b) To co píšeš o svalování viny mě zavání dogmatickým tvrzením. Připisoval bych to normálně nevhodně nastavenému "zdravému sebevědomí", ale v tvém případě soudím, že se jedná jen o časový přes.


P.S. omlouvám se za rýpnutí. Ano, člověk má sklon věci zjednodušovat a zpohodlňovat si vlastní cestu, ale právě tady se snažíme  přes tyto historické dispozice přenést. (a za sebe kajícně připouštím, ne vždy s uspokojivým výsledkem)

Edit. příspěvek časově patří před Saladina 9:39 (kontinuita)

štika

  • Host
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #41 kdy: Červenec 08, 2014, 10:20:35 dopoledne »
Diskuse se nebudu účastnit z důvodu házení lékařů do jednoho nevábného pytle.
Jen bych ráda věděla, zda je tak nebudete potřebovat v době po PA. :(
Možná si vystačíte jen s alternativní medicínou.

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #42 kdy: Červenec 08, 2014, 10:37:05 dopoledne »
To Štika.
Je škoda, že to vidíš takto. Nikdo tu neháže lékaře do žádného pytle. Obecně se zde jen připustilo, že Lékaři jsou také jenom lidi, a mohou mít stejné problémy, jako my ostatní nelékaři. I proto by byl názor informovaného člověka  velmi cenný.

Diskuse se ale vede z časti o ADHD na kterou zřejmě není odpověď jen v lékařských skriptech a přesahuje do jiných oblastí, která nemusí být lékařský píseček.

Myslím, že jsme natolik daleko, abychom zjednodušeně nehodnotili a nedělili nějaké skupiny lidí, jako ženy a muže, bílé a černé, lékaře a soustružníky ale posuzovali každého člověka zvlášť. Stejně jako lékaři nemají patent na rozum, nemám ho ani já, ani soustružníci. Každý si může s diskuse odnést to, co považuje za přínosné, ale pevně věřím, že by tu nemělo být nic, co by někomu mělo ublížit nebo ponižovat.

Edit. příspěvek pode mnou to Saladin napsal s tak krásným nadhledem, že mu musím odlehčeně pogratulovat.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #43 kdy: Červenec 08, 2014, 10:53:08 dopoledne »
Naše milá Štiko..

Všichni dobře víme, že ADHD se nedá ani odvrtat a zaplombovat a už vůbec ne vytrhnout, takže se nemusíte bát, že Vás do toho "smradlavého pytle na Dochtory" hodíme taky..

Jsme rádi že Vás tu máme a trpělivě si hojíme uštědřené kousance.. :D
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #44 kdy: Červenec 08, 2014, 11:00:12 dopoledne »
Adhd, nebo, jak jsem tomu říkal, adsl máme za sebou, karmické zatížení bude příliž osobní, neřešme to tady.
Štika má naprostou pravdu a až mne z toho jímá hrůza.tradiční medicína je sice cinknutá, ale, až oběhneme všechny dobré léčitele a pustíme se za zázračnými léčiteli, pak nám už zbude ten lékař, na které sice nadávám, ale rozbitou ruku mi zeštupuje a mrkne, ešli je kost v pořádku, a v rámci možností, když už neumí vyléčit, tak potlačí symptomy do takové úrovně, že neobtěžují.
Můžeme se bít v prsou, jak víme o alternativní meducíně a jak jsou kouzelné bylinky, ale, když se vám rozsype metabolismus, s jehličkama a odvarama to jde těžko.
Ano, můžeme zde polemizovat o příčině a důsledku, a vlivu duševna na fyzično, ale když přijde těžkej průser, máme se na koho otočit.
V oněch dobách se budeme muset, chtě nechtě vrátit do božích rukou, nic jiného nám totiž nezbude.A bolest zubů bez výhledu na zubaře bude krutým božím trestem, bez ohledu na cokoli.
Jak krásně mi je, když se našponuju v tom křesle a svěřím se s důvěrou do rukou zubaře, kterej mi zuby poševcuje tak, aby to zase nějakej pátek fungovalo.Dnes to jde, pak už........


Offline Ormien

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #45 kdy: Červenec 08, 2014, 12:18:49 odpoledne »
Profe, čekám u zákazníka, až do té Prahy odjedem, takže mám chvilku.
Nemám 100% zdravé sebevědomí, jako ho nemá nikdo. Spousta věcí mě štve, protože s nimi nemohu nic dělat. Spoustu věcí nezvládám tak, jak bych chtěla. Zjednodušuji stejně jako ostatní a hulvátské chování se mě dotkne. Vyhrazuji si svůj nárok na nedokonalost, právo se mýlit i právo zareagovat emocionálně.
Od chvíle, kdy se začalo s touto debatou, jsem si o ADHD leccos přečetla. Za skutečnou nemoc považuji jen případy, kdy dítě utrpělo prokazatelně poškození mozku. Všechny ostatní případy jsou způsobené výchovou, tj. vlivem rodičů. I to se však dá napravit, dosud známými metodami psychoterapie je to ale na dlouho a taková terapie musí zahrnovat i rodiče, přičemž ochota rodičů nejen postoupit nějakou psychoterapii, ale vůbec si přiznat, že s nimi něco není v pořádku, je obecně nízká. Takže lékaři nezbývá než léčit pilulkami. Je možné, že nějaký léčitel objevil nějakou zkratku - jestli si ale postup nechává pro sebe, jde mu evidentně jen o peníze. I tak to ale nikoho neopravňuje označovat ADHD za psychodegenerativní postižení, protože tím dítě cejchuje jako nenapravitelně méněcenné.
Co se týče abstraktních pojmů jako "duše", asi nejsem vhodným partnerem pro diskusi. Nedokážu s takovými pojmy pracovat, protože každý je chápe jinak.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Prof

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 901
  • člověk
Re: Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #46 kdy: Červenec 08, 2014, 12:36:32 odpoledne »
To Ormien
Rozumím a přijímám většinu z tvého vysvětlení. Jen na jednu výjimku

I tak to ale nikoho neopravňuje označovat ADHD za psychodegenerativní postižení, protože tím dítě cejchuje jako nenapravitelně méněcenné.

Nerozumím tomu úplně, ale proč máš pocit, že takové označení cejchuje dítě jako nenapravitelně méněcenné. Dyť je to blbost. Je to jen název či definice faktu.(otázka je, jestli je to správné označení)  Když řekneš, že má dítě amputované obě nohy. To je taky méněcenné ?
Z jistého úhlu pohledu pochopitelně ano, ale tím směrem bych se nerad ubíral. Prostě dítě dostalo do vínku nějaké "dary" a s těmi se musí ono a jeho okolí vypořádat. To je ale spíše k vláknu zdravého sebevědomí. Nemyslíš ?

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #47 kdy: Červenec 08, 2014, 01:01:29 odpoledne »
ADHD většinou diagnostikují speciální pedagogové nebo psychologové v PPP...je fakt, že "rádobyodborníci", co tam často sedí, napíší několikastránkový elaborát pro rodiče většinou nesrozumitelný, pro učitele nicneříkající a často okopírovaný, jen hlavičku s iniciálami dítěte změní.
Ani tyto odborníky bych neházela do jednoho pytle, ale realita zrovna v mém okolí je taková, že bych své dítě do jejich péče nesvěřila.
Setkala jsem se se dvěma skvělými psychology - Jan Svoboda a Jiří Halda - odborníci, kterým prošlo rukama spousta dětí, pracovali i v kolektivech dětí...takže vědí...

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #48 kdy: Červenec 08, 2014, 01:12:38 odpoledne »
No ano, o existenci duší mají mnozí pochyby a obecně jsme rozpačití....
O duševních chorobách však nepochybuje nikdo, jsou na to ústavy a univerzity, knihy a chorobopisy.
Není to nemoc jater, močáku ani paty.
Rozkrývání těchto generačních zátěží bývá velice nepříjemné a bolestné.
U slonů nikdo nepochybuje o generační paměti, u lidí je vše přijímáno velice špatně. Vím to moc dobře z vlastní zkušenosti, kdy vypluly na povrch zastuzené vztahy zakryté křestanskou poslušností. Je to však akademická debata, protože to stejně umí řešit možná pár terapeutů a já vím pouze o jediném konkretním.
Nechtěl bych, aby se tato debata zvrtla do nějaké osobní roviny.
Je mi ukradený, jakej kdo z vás na to máte názor, píšu to jen z toho důvodu, že existují dvě cesty. jedna jsou psychofarmaka a druhá je cindler. Přístroje na nápravu a didaktické hry a neuronální rozhraní a kopce dalších elektronických dreků fungují velice zvolna a dojdou vám síly dříve, než nastane změna. Dokonce mi je jedno, jak tomu kdo věří. Jen byste měli vědět, že když se s tím setkáte, existuje východisko. Světlo na konci tunelu mívá cenu pokladu.
o špatné výchově zde netřeba hovořit, ta je vždy špatná,. Záleží totiž na úhlu pohledu.
Nemůžete chápat laskavost světla, když nepoznáte tmu, nemůžete blahořečit teplo, když nepoznáte zimu, nemůžete vychvalovat dobro, když nepoznáte zlo.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Jak se dokonale pomstít svým dětem
« Odpověď #49 kdy: Červenec 08, 2014, 01:44:22 odpoledne »
ADHD většinou diagnostikují speciální pedagogové nebo psychologové v PPP...je fakt, že "rádobyodborníci", co tam často sedí, napíší několikastránkový elaborát pro rodiče většinou nesrozumitelný, pro učitele nicneříkající a často okopírovaný, jen hlavičku s iniciálami dítěte změní.
Ani tyto odborníky bych neházela do jednoho pytle, ale realita zrovna v mém okolí je taková, že bych své dítě do jejich péče nesvěřila.
Setkala jsem se se dvěma skvělými psychology - Jan Svoboda a Jiří Halda - odborníci, kterým prošlo rukama spousta dětí, pracovali i v kolektivech dětí...takže vědí...

Pedopsycholožka v mém dětství ve druhé třídě nedokázala diagnostikovat dost těžkou vadu sluchu a doporučila mne do zvláštní školy. Rodiče se vzbouřili a nepřipustili mé přeřazení tam. Nakonec, až ve třetí třídě stará obvoďačka, která zastupovala tu mladou co odešla na mateřskou zjistila, že špatně slyším. Dostal jsem naslouchátko a najednou jsem přestal být mentálně retardovaný v pásmu lehké debility..

Hodně sluchově postižených dětí zásluhou oficiálních psychologů skončilo ve Zvláštních školách.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)