Souhlas s Retti - taky se v zimě snažím spíš využívat to, co je - celer, pastinák, velké bílé ředkve (daikony - přežívají na zahradě pod hromadou slámy), červenou řepu a černé ředkve a do salátů přidávám topinambury, dýně, jablka, listovou kapustu a zelí. Rajčata prodávaná v zimě mi nápadně vzhledem i chutí připomínají ty umělé ozdoby používané za výklady.
Mimochodem, Saladine, rajčatové slupky "přežívají" v zažívacím traktu úplně stejně jako jablečné, takže navrhuju to s tím loupáním nepřehánět.
Degradace cenných složek lněného oleje po vylisování je údajně (netuším, kde jsem to četla) otázkou několika málo dnů bez ohledu na způsob skladování (i když je v chladu a temnu zpomalená), takže pětilitrový kanystr asi taky nebude optimální řešení...