Autor Téma: Budeme po PA také šťastnější..  (Přečteno 5539 krát)

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Budeme po PA také šťastnější..
« kdy: Prosinec 26, 2013, 11:39:29 dopoledne »
..stejně jako naši středověcí předkové, kteří si nekladli nerealistické cíle?


http://www.novinky.cz/zena/styl/322864-spisovatel-vlastimil-vondruska-ve-stredoveku-byli-lide-stastnejsi.html
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline rrrr

  • ***
  • Příspěvků: 211
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #1 kdy: Prosinec 26, 2013, 08:20:41 odpoledne »
Podla mna život a prežitie bude tažšie, ale ludia budú štastnejší. opät budu mat radost s maličkostí a s toho čo sami dosiahnu.
Samozrejme tý čo sa vzdaju hned na začiatku pre takých to neplatí...

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #2 kdy: Prosinec 26, 2013, 10:52:42 odpoledne »
A co nám brání radovat se z maličkostí a toho, čeho dosáhneme, už teď? Nechce se mi čekat, už teď jsem šťastná a užívám si to:)
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #3 kdy: Prosinec 26, 2013, 11:00:04 odpoledne »
Vladimír Mišík - refrén Pochodu adolescentů:

"Nekladem si přemrštěný cíle,
nechcem dělat díru do světa,
chceme jen, až příjde naše chvíle,
se ctí dohrát roli Hamleta"

http://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/misik-vladimir/pochod-adolescentu-431795
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 26, 2013, 11:08:42 odpoledne »
Hodně v posledních měsících přehodnocuji a znovu plánuji, jsem tak nějak spokojenější, stačí pár nerealistických snů hodit za hlavu a vychutnat si to, co se dá zvládnout.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 28, 2013, 05:57:58 odpoledne »
Narazila jsem na krásný článek, citace níže. Začala jsem ho překládat nahrubo, ale postupně mě to tak zaujalo, že jsem začala zkracovat minimálně. Opravdu výživné počteníčko - přikládám volný překlad:) A v některých bodech se dokonce poznávám, no nazdar:))))
http://www.alternet.org/personal-health/14-habits-highly-miserable-people?page=0%2C0
14 zvyklostí nejnešťastnějších lidí
Většina lidí říká, že chtějí být šťastní, jedná ale tak, jako by se naopak chtěli cítit co nejhůř. Proč to dělají, když jim to evidentně nic nepřináší? Mizérie je evidentně druh umění a uspokojení, které v něm lidé nalézají, odráží jejich kreativní snahu potřebnou ke kultivaci tohoto stavu. Jinými slovy, žijete-li v stabilních podmínkách, v mírumilovné a prosperující společnosti, bez občanských válek, hladomorů, epidemií a chudoby, je generování pocitu ubohosti něco jako umění samo pro sebe, vyžadující imaginaci, vizi a vynalézavost. Dokáže dát životu dokonce i jakýsi smysl.
Jak tedy vypadají nejlepší metody umožňující takového stavu dosáhnout? Pomiňme drogy, zločiny, hráčskou vášeň a bití partnera nebo souseda. Fungují i jemnější postupy, je však třeba vždy předstírat, že chcete být šťastní, jinak Vás ostatní nebudou brát vážně. Skutečným uměním je jednat způsobem navozujícím ubohost, ale tak, abyste přitom vypadali jako nevinná oběť, ideálně před lidmi, od kterých požadujete soucit a pomoc.
Následující výčet pokrývá většinu součástí života jako rodinu, práci, přátele a partnery. Tyto části se překrývají, protože si nelze dost dobře zničit život bez zničení partnerského vztahu a vztahů s dětmi a přáteli. Nevyhnutelně do své ubohosti zatáhnete i své okolí, alespoň do okamžiku, než vás opustí – což bude dalším důvodem, proč se cítit uboze.
•   Cítíte-li se mizerně, lidé s vámi mají soucit a často se z nejasných důvodů cítí vinni, jako by vaše ubohost byla jejich vinou. To je dobře! V schopnosti přivodit jiným pocit viny spočívá moc nad nimi. Budou chodit po špičkách, aby neudělali něco, čím by mohli zhoršit váš stav.
•   Cítíte-li se mizerně a v nic nedoufáte, nemůžete být zklamáni.
•   Skutečnost, že jste nešťastní, vám může dát pocit, že jste moudrou a zběhlou osobou, zejména cítíte-li se mizerně nejen kvůli životu, ale kvůli společnosti obecně. Můžete předstírat auru člověka zatíženého jakýmsi tragickým, existenčním věděním, které šťastní a povrchní lidé nedokážou ocenit.
Čili ty nejúčinnější strategie, jak se cítit mizerně (seznam není vyčerpávající, ale vyzkoušení čtyř či pěti z těchto postupů vám umožní rozvinout váš talent).
1. Obávejte se ekonomického propadu, ztráty zaměstnání či úspor. I když je riziko nízké, soustřeďte se na tyto obavy, udělejte z nich svou životní prioritu, průběžně si stěžujte, co všechno může jít vzápětí do háje, nadávejte na ceny (zejména tehdy, když nakupuje někdo jiný), pokoušejte se iniciovat hádky o rozhazovačnosti ostatních a nezapomeňte zdůraznit, že hospodářská krize je způsobena mj. jejich nezodpovědným chováním.
Tento přístup má své výhody. V prvé řadě vás donutí celoživotně vykonávat práci, kterou nenávidíte. Výtečně doplňuje touhu po penězích a sobectví. A kromě toho, že brzy otráví všechny ve vašem okolí, dokáže navodit stav naprosté ubohosti a zoufalství. Jen tak dál!
Procvičování: usedněte do pohodlné židle, zavřete oči a 15 minut meditujte o tom, co všechno byste mohli ztratit – zaměstnání, domov, úspory atd. Pak si představujte živoření v příbytku bezdomovců.
2. Musíte se co nejvíc nudit – kultivujte svůj pocit, že vše je předvídatelné, že život neskrývá žádné potěšení, že není šance na dobrodružství a že nekonečně fascinující osoby jako vy se bez vlastní viny dostala do naprosto únavně nezajímavého a marného života. Stěžujte si, jak se strašně nudíte. Učiňte z tohoto tématu hlavní námět konverzace s kýmkoliv tak, aby všichni pochopili, že je považujete za nudné. Přemýšlejte, jak nudu zahnat – začněte si nějaký románek nejlépe s někým, kdo je zadaný, choďte opakovaně nakupovat (nejlépe s několika kreditkami), začínejte si bezpředmětné bojůvky s partnery, nadřízeným, dětmi, přáteli, sousedy; pořiďte si další dítě; odejděte ze svého zaměstnání, vymeťte svůj spořicí účet a přestěhujte se do státu, o kterém nic nevíte.
Vedlejším účinkem je nevyhnutelně nuda. Přátelé a příbuzní se vám budou vyhýbat. Nikam vás nebudou zvát, nikdo vám nebude volat ani se snažit vás vidět. Vzniklá samota jistě přispěje k pocitu ubohosti.
Procvičování: donuťte se sledovat každý den pitomé reality show v televizi a čtěte jen nestimulující literaturu, která vás přivede k pocitu naprosté duchaprázdnoty. Vyhýbejte se literatuře, umění a sledování aktuálních záležitostí.
3. Najděte si negativní identitu. Umožněte domnělému emocionálnímu problému pohltit všechny ostatní aspekty vaší sebeidentifikace. Cítíte-li se deprimovaně, staňte se Depresivní osobou; trpíte-li obavami ze společnosti nebo fobií, ujměte se identity Osoby trpící fobií nebo Osoby s úzkostnou nemocí. Udělejte si z tohoto stavu zaměření na celý život. Všude o něm mluvte s každým a hlavně si přečtěte o všech symptomech, abyste o nich mohli mluvit jako znalec a nekonečně. Nacvičte si chování spojené s tímto stavem, zejména narušuje-li běžné aktivity a vztahy. Zaměřte se na to, jak strašlivě jste deprimovaní, a dejte se do pláče, patří-li to k vybrané identitě. Odmítejte někam chodit nebo zkoušet nové věci, protože to budí vaši úzkost. Nacvičte si záchvaty paniky na místech, kde způsobí největší rozruch. Je důležité ukázat, že si tyto stavy či chování neužíváte, že však neexistuje nic, čím by se jim dalo zabránit.
Procvičujte si navození fyziologického stavu, který reprezentuje Vaši negativní identitu. Např. je-li Vaší negativní identitou Depresivní osoba, nahrbte ramena, dívejte se na zem a dýchejte jen slabě. Je důležité ovládat celé tělo, aby vám pomohlo dosáhnout negativní špičky do nejrychleji.
Procvičování: Sepište 10 situací, které ve vás budí úzkost, depresi nebo strach. Jednou za týden vyberte jednu situaci vyvolávající úzkost a použijte ji k tomu, abyste se uvedli do stavu naprosté paniky – nejméně na dobu 15 minut.
4. Vyhledávejte bojůvky. To je vynikající způsob, jak zničit vztah s partnerem. Jednou za čas, nepředvídatelně, vyhlaste boj nebo začarujte plačtivým kouzlem něco triviálního a pusťte se do bezdůvodného obviňování. Interakce by měla trvat aspoň 15 minut a ideálně proběhnout na veřejnosti. Během záchvatu očekávejte, že váš partner bude laskavý a bude mít porozumění, jestliže se o tom však zmíní později, trvejte na tom, že jste nikdy nic takového neudělal(a) a že určitě špatně rozuměl(a) tomu, co jste se snažil(a) říci. Jednejte dotčeně a dejte jasně najevo, že vás váš partner zranil svým podezřením, že jste se nechovali správně.
Jinou variantou je neočekávaně prohlásit: „Musíme si promluvit“ a pak zavalit partnera stížnostmi o tom, jak jste zklamáni Vaším vztahem. Nejlépe je s tím začít ve chvíli, kdy se váš partner chystá odejít kvůli nějaké schůzce či aktivitě a nejméně jednu hodinu v tom pokračujte. Další variací je posílat partnerovi sms nebo mu/jí telefonovat do práce, abyste probrali své obavy a zklamání. Totéž se hodí, je-li váš partner se svými přáteli.
Procvičování: Sepište 20 protivných textových zpráv, které lze poslat partnerovi. Průběžně seznam aktualizujte.
5. Očekávejte zlé záměry. Kdykoliv můžete, očekávejte od ostatních to nejhorší. Jakoukoliv nevinnou poznámku chápejte jako urážku nebo snahu vás ponížit. Když se např. někdo zeptá, jak se vám líbilo ten či onen film, chápejte to jako snahu ukázat vám, že filmům nerozumíte nebo jak máte špatný vkus ohledně filmů. Čekáte-li na někoho, kdo se opozdil, předpokládejte, že se opozdil, protože vámi opovrhuje. Dbejte na to, abyste, jakmile dorazí, byli dostatečně vzteklí, aby byl večer zkažený. Když se dotyčný zeptá, co se děje, neříkejte ani slovo – nechte ho/ji trpět.
Procvičování: Sepište jména pěti přátel nebo příbuzných. U každého si doplňte, co udělal nebo řekl v nedávné minulosti, co dokládá, že se snaží přispět k vaší mizerné náladě stejně intenzivně jako vy.
6. Ať děláte cokoliv, dělejte to jen pro svůj osobní prospěch. Někdy se od vás bude očekávat, že někomu pomůžete, přispějete na charitu nebo se účastníte nějaké společné aktivity. Nedělejte to, nekyne-li vám z toho nějaký prospěch jako např. možnost vypadat jako mecenáš nebo seznámit se s někým, od koho byste si někdy mohli půjčit peníze. Nikdy se nedejte svést k tomu, abyste udělali něco jen proto, že chcete lidem pomoci. Pamatujte, že vaším prvním úkolem je pečovat o Číslo Jedna, přestože se nenávidíte.
Procvičování: Myslete na to všechno, co jste udělali pro druhé v minulosti a za co se vám neodvděčili. Uvažujte o tom, jak se každý kolem vás snaží vás využívat. A nyní sepište tři věci, které byste mohli udělat, abyste vypadali altruisticky a přitom z toho měli osobní, společenský či profesionální prospěch.
7. Vyhněte se vděku. Výzkum ukazuje, že lidé, kteří vyjadřují vděk, jsou šťastnější než ti, kteří tak nečiní, takže nikdy nedávejte najevo vděk. Počítání požehnání, za která můžete být vděční, je pro idioty. Jaká požehnání? Život je utrpení a pak se umře. Za co být vděčný?
Budou se snažit sabotovat vaši snahu o nevděk. Budete-li si např. stěžovat partnerovi při nezdravé večeři na projekt, nad kterým přešlapujete v práci, mohl(a) by vám připomenout, že máte být vděční na to, že vůbec máte práci nebo jídlo. Takovým snahám je snadné se ubránit. Stačí poukázat na to, že věci, za které máte být vděční, nejsou dokonalé – což vám dává možnost nalézt na nich tolik chyb, kolik chcete.
Procvičování: Sepište seznam všech věcí, za které byste mohli být vděční. Ke každé položce napište, proč nejste. Představujte si to nejhorší. Přemýšlíte-li o budoucnosti, představujte si co nejhorší scénář. Je důležité být připraven(a) a preventivně očekávat jakoukoliv možnou tragédii nebo katastrofu. Přemýšlejte o alternativách, útocích teroristů, přírodních katastrofách, fatálních nemocech, hrozných nehodách, masivní neúrodě, o tom, že vaše dítě nebude vybráno do výběrového softbalového týmu.
8. Buďte vždy bdělí a ve stavu úzkosti. Optimismus ohledně budoucnosti vede jen ke zklamání. Proto je třeba očekávat, že vaše manželství ztroskotá, vaše děti vás nebudou milovat, váš podnik půjde do konkurzu a nic dobrého pro vás z ničeho nepojde.
Procvičování: Provádějte výzkum o tom, jaké přírodní či lidmi způsobené katastrofy se mohou u vás vyskytnout – jako zemětřesení, záplavy, úniky jaderného paliva, epidemie vztekliny. Soustřeďte se na tyto věci nejméně hodinu denně.
9. Obviňujte své rodiče. Obviňování rodičů za nedostatky, neúspěchy a selhání je vždy nejdůležitějším krokem, který můžete provést. Vaši rodiče z vás přece udělali to, čím jste; vy jste s tím neměli nic společného. Máte-li náhodnou nějaké dobré vlastnosti nebo úspěchy, neděkujte za to rodičům, to je jen náhoda.
Zahrňte do obviňování další lidi ze své minulosti: učitele na střední škole, který na vás štěkal v kavárně, chlapce, který vás šikanoval, když vám bylo 9 let, profesora na vysoké škole, který vám dal čtyřku na seminární práci, svého prvního přítele/přítelkyni nebo i město, kde jste vyrostli – možností je neomezeně. Obviňování je podstatnou součástí pocitu neštěstí.
Procvičování: Zavolejte jednomu ze svých rodičů a řekněte mu, že jste si právě vzpomněli na něco hrozného, co udělali, když jste byli dítě, a ujistěte se, že je mu/jí jasné, jak strašně jste se kvůli tomu cítili a jak tím stále trpíte.
10. Neužívejte si radostí života. Příjemné věci jako jídlo, víno a krása jsou pro přelétavé, povrchní lidi. Přesvědčujte se o tom. Když se náhodou přistihnete, že si užíváte nějaké chuti, písně nebo umění, ihned se vzpamatujte a připomeňte si, že to jsou jen přechodné radosti, které nedokážou kompenzovat obecně mizerný stav světa. Totéž se týká přírody. Zjistíte-li náhodou, že si užíváte krásného výhledu, procházky po pláži nebo lesem, pozor! Uvědomte si, že svět je plný chudoby, nemocí a devastace. Krása přírody je jen klam.
Procvičování: Jednou za týden se zapojte do aktivity, která je určená k vychutnání, ale nezapomínejte přitom uvažovat o tom, jak je to zbytečné. Jinými slovy, soustřeďte se na to, abyste zbavili příjemnou aktivitu všeho příjemného.
11. "Přežvykujte". Investujte spoustu času do soustředění na sebe. Setrvale si dělejte starosti s příčinami svého chování, analyzujte své nedostatky a "přežvykujte" své problémy. To Vám pomůže upevnit pesimistický náhled na váš život. Nenechte se vyrušit žádnou pozitivní zkušeností ani vlivem. Cílem je zajistit, aby i drobné rozrušení a potíže vypadaly ohromně a bombasticky.
Lze "přežvykovat" i problémy ostatních nebo světa jako celku, ale vztáhněte je na sebe. Je vaše dítě nemocné? Rozebírejte, jak hrozné je to břemeno pro vás, máte-li si vzít z práce volno kvůli ošetřování dítěte. Váš partner je dotčený vaším chováním? Soustřeďte se na to, jak hrozně se cítíte poté, co se zmíní o tom, jak se cítí on kvůli vám. Budete-li "přežvykovat" nejen své vlastní problémy, ale i problémy ostatních, stanete se hluboce přemýšlejícím, senzitivním myslitelem, který nese břímě celého světa na svých ramenou.
Procvičování: Usaďte se do pohodlné židle a vzbuďte v sobě negativní pocity jako zlost, deprimovanost, úzkost, znuděnost – cokoliv. Soustřeďte se na tyto pocity po dobu 15 minut. Během zbytku dne je veďte v patrnosti, ať děláte cokoliv.
12. Glorifikujte/zatracujte minulost. Buď oplakávejte, jak krásný, šťastný a cenný byl život, když jste byli dítětem, když jste byli mladí nebo čerstvě vdaní/ženatí – a litujte, jak je to všechno pryč. Když jste byla mladá, byla jste přitažlivá a tančila jste sambu s krásnými muži na pláži za soumraku; a nyní žijete v jakéms takéms manželství s pojišťovákem v Topece. Měla jste si vzít vysokého, tmavovlasého Antonia. Měl jste investovat do Microsoftu, když k tomu byla příležitost. Krátce – soustřeďte se na to, co jste mohli nebo měli udělat, místo toho, co jste udělali. Díky tomu se budete v krátkosti cítit opravdu mizerně.
Zatracovat minulost je stejně snadné. Narodili jste se na špatném místě ve špatnou dobu, nikdy jste nedostali to, co jste potřebovali, cítili jste se diskriminovaní vůči někomu jinému, nikdy jste nebyli na letním táboře. Jak můžete být šťastní, s tak mizernou minulostí? Je důležité se přesvědčit, že špatné vzpomínky, vážné chyby a traumatické události měly daleko větší vliv na formování vaší osobnosti a vaši budoucnost než dobré vzpomínky, úspěchy a šťastné události. Zaměřte se na špatné časy. Změňte myšlenku na ně v posedlost. Važte si jich. Ať se nyní děje cokoliv, nebudete šťastní.
Procvičování: Udělejte si seznam nejdůležitějších špatných vzpomínek a nechte si jej po ruce, abyste jej mohli často procházet. Jednou za týden vykládejte někomu o svém hrozném dětství nebo o tom, oč lepší byl váš živost před 20 lety.
13. Najděte si romantického partnera, kterého můžete předělat. Zamilujte se do někoho se závažnou vadou (skrblíka, hráče, alkoholika, sukničkáře, sociopata) a pokuste se ho změnit bez ohledu na to, zda chce či nikoliv. Pevně věřte, že ho dokážete změnit a ignorujte všechny důkazy o opaku.
Procvičování: Najděte si online seznamku a podívejte se, kolik špatných variant najdete za jediné odpoledne. Snažte se s těmito lidmi setkat. Bude dobré, když bude místo schůzky stát spoustu peněz, protože tak se budete cítit emocionálně více vyhladovělí a ubozí.
14. Buďte kritičtí. Mějte vždy po ruce nekonečný seznam toho, co se vám nelíbí, a často jej probírejte, ať už je váš názor osamocený nebo ne. Neváhejte např. říci: „Opravdu si chceš tohle vzít dnes na sebe?“ nebo „Proč máš tak ostrý hlas?“ Jí-li někdo vejce, řekněte mu, že vejce nemáte rádi. Negativitu lze aplikovat prakticky na cokoliv.
Pomáhá to, jestliže věci, které kritizujete, většina lidí má ráda, takže se svou nelibostí vůči nim odlišíte. Nesnášenlivost vůči příliš hustému provozu a komárům není dost kreativní, každý ví, jak to vypadá, když někdo něco takového nemá rád a nevěnuje ani vašemu odporu příliš mnoho pozornosti. Ale aby se někomu nelíbil nový film, který všichni vaši přátelé chválí? Najdete spoustu příležitostí, jak odporovat nadšeným ohlasům od vašich přátel svým opačným názorem.
Procvičování: Sepište si 20 věcí, které nemáte rádi, a zkuste, kolikrát se vám podaří je vpašovat do konverzace během dne. Nejlepších výsledků dosáhnete s věcmi, u kterých jste nikdy neměli příležitost mít je rádi.
Závěr:
Sepsal jsem 14 postupů, jak dosáhnout mizerného pocitu. Není třeba se zabývat každým z nich, ale i když se vám podaří zvládnout jen čtyři či pět z nich, pravidelně si nadávejte, že jste nedokázali zpracovat celý seznam. Dostanete-li se k terapeutovi (kvůli někomu, kdo vás kvůli své lásce k vám donutil tam jít), dbejte na to, aby vaše neštěstí vypadalo přirozeně. Popisuje-li terapeut způsoby, jak zklidnit úzkostné pocity, zapojte se do konverzace a popište mu své hrozné sny v noci na dnešek. Zvládá-li terapeut analýzu snů, rychle si začněte stěžovat na náklady terapie samotné. Použije-li terapeut vaše stížnosti jako výchozí bod pro převedení diskuse jinam, začněte mu nadávat, že odvádí rozhovor jinam.
Terapeut je prostě váš nepřítel ve vaší snaze kultivovat neštěstí ve vašem životě. Takže se ho co nejdříve zbavte. A potkáte-li se s terapeutem, který tiše sedí, zatímco vy předvádíte dokonalost ve všech 14 bodech seznamu, dejte mi na něj kontakt. Chci si s ním taky domluvit termín.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #6 kdy: Leden 07, 2014, 05:47:41 odpoledne »
A další velmi inspirativní počtení na téma štěstí:
http://www.trueactivist.com/the-hospital-window/
Jen to asi už těžko stihnu přeložit, pracovní tempo se dynamicky blíží normálu:(
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #7 kdy: Leden 18, 2014, 10:16:19 odpoledne »
A další moudro, které s tématem úzce souvisí:
http://www.firstclass.cz/2014/01/co-nas-ve-skole-meli-naucit-driv/
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #8 kdy: Leden 19, 2014, 09:44:59 odpoledne »
A takovej trochu kameňák, nicméně k tématu :D Berte to prosím s nadhledem...
http://www.videacesky.cz/reklamy-reklamni-spot-video/snizte-si-sve-iq
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #9 kdy: Leden 19, 2014, 10:26:59 odpoledne »
Velmi lákavé.. :D doporučuji zhlédnout :D

Obdivuji herce, kteří dokáží s kamenou tváří říkat takové legrační blbosti. Já bych to nedokázal ani nahlas přečíst.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #10 kdy: Leden 19, 2014, 10:51:32 odpoledne »
To musíš Saladine občas trénovat. Když si občas z někoho takhle děláš srandu tak to s tréninkem jde v pohodě.

Já takhle ve škole totálně rozebral jednoho spolužáka, který přišel na hodinu o deset minut později. Já mu nakecal, že tam učitel byl, zapsal si prezenci a odešel. Když za ním chtěl vyrazit, tak jsem ho "uklidnil", že učitel odcházel ze školy, tak ho už nedožene a tak nám jen zadal práci na které máme pracovat a do příště přinést. A když požádal o zadání, tak jsem ho zase "uklidnil", že bylo u každého unikátní. To už se ti co tam bylií od začátku hodiny chechtali málem nahlas. Přesto mi to žral dál. Tak jsem mu řekl, že prut a naviják mu ještě nechám, ale ruce bych si vzal zpátky. A když nechápal, tak jsem ho upozornil, že mi to sežral hůře než i s navijákem. Nějak tomu nemohl uvěřit, že jsem si z něj takhle dokázal vystřelit. Asi mě měl za seriózního člověka.  ;D
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Marcus

  • ***
  • Příspěvků: 186
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #11 kdy: Leden 20, 2014, 02:06:32 dopoledne »
to video je sila...
jedna dve ty nejsilnejsi a jsem v klubu, ja to rikam cely zivot, ze je intelekt prokletim, k cemu mi je, ze vim vse lepe nez jini, kdyz jsem sam a nikdo tomu nerozumi.....
jinak oblbovat lidi je lehke, ale je krute jim to rikat, mel jsi ho v tom nechat, byl by ti vdecny, ze mu pomahas
Tragédií není smrt, ale promarněný život

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #12 kdy: Leden 20, 2014, 10:15:38 dopoledne »
Já jsem si prostě jenom dělal legraci. K tomu patří se na konci přiznat. Nechápu proč bych mu to neměl přiznávat. To by mi přišlo hloupé.

Základ je kamená tvář. :)
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #13 kdy: Leden 20, 2014, 12:30:53 odpoledne »
Markusi, tak to máš teda OPRAVDU PROBLÉM, když vlastníš tak pronikavý intelekt, že víš všechno lépe než jiní. To Ti teda fakt nezávidím...
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #14 kdy: Leden 20, 2014, 02:55:53 odpoledne »
Tak intelekt a k tomu nezdravé sebevědomí je opravdu prokletí...tomu NAŠTĚSTÍ fakt raději nerozumím...a nedivím se, že někdo zůstane sám...

Štěpáne, vtipná historka...já bych to asi nedokázala a chechtala se hned od začátku...na mně by to hned poznal... :D

A k tomu videu: Ne vždy musí nutně hloupost souviset s nedostatkem intelektu nebo mírou vědomostí či rozumu...podle Immanuela Kanta je hloupost nedostatkem soudnosti...

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #15 kdy: Leden 20, 2014, 04:13:04 odpoledne »
MDobromila: Mám v práci dva starší kolegy (mladšímu je asi 64) a ti jsou na tohle dobří. Takže jsem něco okoukal. :) A když jsem jim to chtěl začít někdy vracet, tak jsem se to prostě potřeboval naučit. :) Na manželce ale trénovat nemohu. Párkrát jsem to zkoušel, ale nesetkalo se to s pochvalou. ;) Zato s dcerou občas blbnu. Většinou na to reaguje slovy "Tatíííííí." Případně dodá: "Já padám." a spadne okázale na záda nejlépe na vedle stojící křeslo nebo postel.
Ale dělám to jen pro zábavu. Nedokážu si představit, že bych to někdy použil k oblbnutí prodavače za účelem zisku.
Jinak asi máš pravdu s tou hloupostí. Není přímá úměra natož ekvivalence mezi inteligencí a moudrostí.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #16 kdy: Leden 20, 2014, 06:04:22 odpoledne »
Pravda, Retti, hloupost JE nedostatek soudnosti, neschopnost sebereflexe... Video je v podstatě vtip zaměřený právě proti těm, kteří jsou přesvědčeni, že pobrali všechnu moudrost světa... A jak je vidět, funguje to.
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Marcus

  • ***
  • Příspěvků: 186
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #17 kdy: Leden 20, 2014, 09:58:42 odpoledne »
vzdyt to byla prece ode mne jasna nadsazka :D
co jineho na humorne video clovek muze napsat nez humorny text, nadneseny, cynicky...
vic nadhledu neuskodi
Tragédií není smrt, ale promarněný život

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #18 kdy: Leden 21, 2014, 11:47:27 dopoledne »
Pro doplnění tématu, než se zas vrátím ke svému oblíbenému štěstí:
http://psychologie.cz/fetis-inteligence/

Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #19 kdy: Leden 21, 2014, 01:53:14 odpoledne »
Štěstí, co je štěstí? Muška jenom zlatá....  :)
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #20 kdy: Leden 22, 2014, 02:25:43 odpoledne »
Detail, který těm, kdo pořád na něco čekají, unikl - štěstí je tady a teď...
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #21 kdy: Únor 05, 2014, 11:19:03 dopoledne »
Vedu si tady monolog, ale věřím, že i to je k něčemu dobré:)
Tak tedy tentokrát: 10 vědeckých metod, jak být šťastný
- meditujte (tady mám rezervy, to neumím:)
- více se smějte (zkuste denně rozesmát aspoň 3 lidi)
- spěte déle (dokážete-li to - já se přes svých 7 hodin prostě vejš už nedostanu)
- praktikujte vděčnost (neboli "je třeba pochválit všechny důvody k radosti" - a že jich je - tento výrok je začátek básně, v níž se dále praví: že nebe je modré, že tráva je vysoká, že nevrzají dveře...:)
- pomáhejte ostatním (bez očekávání odměny/protislužby)
- věnujte více času rodině a přátelům (přičemž se v zájmu vlastního duševního zdraví vyhýbejte negativním lidem)
- podnikejte výlety (občas se hodí i jít do sebe - kdo umí vidět, dokáže tam najít celé neznámé světy)
- přestěhujte se blíže ke své práci (není-li to možné, využívejte dobu dojíždění k meditaci:)
- choďte do přírody (tady navrhuji modifikaci: zkuste s přírodou na něčem spolupracovat - je to úžasný partner)
- cvičte (aktivně, ne sledováním sportu v televizi či procházením po městě)
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #22 kdy: Únor 05, 2014, 12:32:24 odpoledne »
Myslím, že už to začíná být na samostatné téma jak dosáhnout štěstí.
Dle mne je základem dokázat se spokojit s málem, ale nepřestat přiměřeně usilovat o více, přesto že jsem momentálně spokojen.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

chpslst

  • Host
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #23 kdy: Únor 07, 2014, 07:15:26 dopoledne »
Ormien, ty si  taká sladká :-) /bez irónie/.
mojím šťastím sú moje deti. prežijú do a v PA dobe, budem naďalej šťastný :-) , robíme pre to všetko.
s tým splynutím s prírodou, viem ako to myslíš. kedysi som meditovával ale v podstate som na nič neprišiel, ale minule pri pochodzke lesom som už musel zájsť do kríkov na malú. to bolo splynutie. stal som sa súčasťou celku :-)
v tom momente som bol maxi šťastný, /kvôli zaseknutému zipsu som to stihol len tak tak.../
- skromne žijeme dlho, už ani nepamatam od kedy. napriek tomu posúvame svoje možnosti a zvelaďujeme /naškrečkovávame/. niektoré "nóbl"veci sme však odsunuli úmyselne /telku, stretávanie sa so "skutočnými" priatelmi, masko z obchodných reťazcov.../ 

Offline Játra

  • ***
  • Příspěvků: 14
Re:Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #24 kdy: Únor 15, 2014, 10:52:01 dopoledne »
Ormien: Vedu si tady monolog, ale věřím, že i to je k něčemu dobré:)

Je to k něčemu dobré, dnes ráno to pomohlo mě a mojí ženě přenést se přes těžkosti v práci a dívat se na život pozitivně.
Pojď do hospody, to jsme my tvoje játra, přece nebudeme tvrdnout doma.

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #25 kdy: Březen 11, 2014, 08:55:40 dopoledne »
Tak další kapka životabudiče (doufám jen, že se na to přes odkaz lze takto dostat) - a netřeba umět žádné cizí jazyky:
https://www.facebook.com/photo.php?v=533485656760110&set=vb.222272341214778&type=2&theater
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #26 kdy: Březen 12, 2014, 09:29:42 dopoledne »
Zázrak v přímém přenosu - jako připomínka, že každá chvilka, kdy tu můžeme být, je dílem souhry náhod a podobných zázraků:
https://www.facebook.com/photo.php?v=534031626705513&set=vb.222272341214778&type=2&theater
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #27 kdy: Březen 17, 2014, 09:13:12 dopoledne »
Pro ty, kdo zapomínají:
"Je důležité někoho učinit šťastným a je důležité začít u sebe"
Neboť, jak bylo nesčetněkrát řečeno - nepostaráš-li se o sebe sám, nikdo jiný to za tebe neudělá...
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #28 kdy: Březen 21, 2014, 06:23:18 odpoledne »
Další zajímavý článeček:
http://psychologie.cz/jak-si-nicit-zivot-pozitivnim-myslenim/
Celá stránka je docela zajímavá...
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #29 kdy: Prosinec 04, 2015, 08:33:17 odpoledne »
Po zhroucení civilizace by byl šťastnější snad jen asociální psychopat. Ať je naše společnost sebe zkaženější tak je to něco co jsme vybudovali a co můžeme změnit stejně jako předchozí generace. A neříkejte že nic změnit nejde, s takovou bychom měli pořád feudalismus. Můžeme žít uvnitř systému, můžeme žít mimo něj ale to krveprolití, devastace a ztráta kulturní vyspělosti co doprovází VP je vždycky horší možnost.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #30 kdy: Prosinec 05, 2015, 01:55:44 dopoledne »
Feudalismus byl důsledkem úpadku vzdělanosti po konci antické éry.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #31 kdy: Prosinec 05, 2015, 06:19:10 dopoledne »
A protože si život po pa dokáže předtavit jen asociální psychopat, pak jsem se nalezl.
Potíž je v tom, že se lidi bojí změny, alternativy, jsa zhýčkaní výdobytky civilizace a zblblí režimem předžvýkaného života.Jsme hrůzou pokakaný, že přijdeme o svoje infantilní jistoty života v kleci.
Není otázkou jestli, ale kdy se to rozsype.
Nebude šmírující stát, nebudou zástupy podržtašků, hochštaplerů a nebudou berní úředníci. Nebudou složenky od čezu, nebudou daně z daní, nebudou stovky cigánských neziskovek, coby moderní trativod penězovodů.
Co se jednomu připadá hrůzostrašné, jinému přijde líbezné.
Že budou umírat lidi.... nu ano, i dnes umírají bezmocní v ústavech a elfdéenkách po tisících a narozené děti pohozené v popelnicích.Soudy si užívají své bezmezné moci, stejně jako policajti.....Tento svět může připadat snesitelný, nebo přijateLný jen asociálnímu psychopatovi.
Že může být změna k lepšímu, to je téma pro klub duševních aviatiků. Jako že lidi přestanou krást, navzájem se sebou vydrbávat a přestanou se klanět božstvu PENÍZE,ale budou hledat spásu v duševním růstu a morálních zásaDách......Mno, tak na pohádky jsme staří a tak ten nahoře zmáčkne brzy tlačítko RESET a za chvilku, tak po pěti letech RESTART.
Nic jiného si nezasloužíme, páč lidi, co vrážejí prachy do utečenců a sirotčince klokánky nechají bez peněz nemají nárok na slitování.Nevyjdeme s vidlema do ulic, páč máme koule pověšený na věšáku.Tenkými eunušími hlásky opakujeme nějaké bláboly o demokracii a přitom téměř veškeré vodní zdroje vlastní cizácké společnosti.Jasně že to můžeme okecávat, ale to je všechno, co se s tím dá dělat.
Feudalismus je proti našemu otrokářskému zřízení lázeňská promenáda.
Abychom se mohli odrazit ode dna, musíme tam klesnout, jináč se budem donekonečna vznášet v žumpě plné velmuže.To je logické a trvalý růst je jen pro fantasty.Užili jsme si nejdelší obdobbí míru v dějinách naší země a bude čas vypsat účet.Za všechno se platí.


Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #32 kdy: Prosinec 05, 2015, 06:02:24 odpoledne »
Snad tu nebudu za padoucha proto že mi příjde strašná představa že by mě měla katastrofa s miliony mrtvých udělat šťastnějším. Pokud se to stane, a ono se stane, tak budiž. Nebudu ty zástupy ovcí a parazitů litovat protože byli koneckonců varování. Možná že někdy budu mít i pocit zadostiučinění, nejsem světec. Ale abych se na to těšil? To je zvrhlí.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #33 kdy: Prosinec 06, 2015, 06:48:17 odpoledne »
Správny prepér si niektoré veci, myšlienky, nápady, túžby necháva len pre seba, a k večernému ohníčku v kruhu dobrých priateľov, a nevykecá do sveta hneď každú blbosť, čo mu blysne hlavou.  8)
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #34 kdy: Prosinec 06, 2015, 08:29:21 odpoledne »
To sice zní taknějak intelektuálně, ale pak by toto forum ztratilo smysl.Tohle zrovínka není informace, o kterou bych měl mít obavy.... 8)
Těšit se na tu doibu nikdo nemůže, to je asi jasné.

konec

  • Host
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #35 kdy: Prosinec 09, 2020, 07:54:30 dopoledne »
Rozumný článek, já jsem také přesvědčen o tom, že byly lidé ve středověku štastnější, a to i navzdory tomu, že se častěji umíralo.
No ale každý jednou umře a dnes lidé žijí soce dlouho ale svůj život vlastně celý promrhají.
Apokalypsu bude těžké vůbec přežít, ale ti, kteří přežijí prvních pár let, tak budou žít rozhodně šťastněji, než dnes.
Dnešní svět je umělý a je takovým vězením.

Offline Včeliš

  • ***
  • Příspěvků: 888
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #36 kdy: Prosinec 12, 2020, 07:30:08 odpoledne »
Ty si myslíš (přeješ), že budeš šťastnější. Nejsi sám, dost lidí, co má život na hovno si přeje, aby se jim vyrovnali i ostatní.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #37 kdy: Prosinec 12, 2020, 08:03:26 odpoledne »
Ano, kedysi človek potreboval teplo, strechu nad hlavou a plné brucho. A to nemal každý.
Aj velký panovníci mohli snívať v najtajnejších snoch, že by mali tak skvelý život, ako má dnes každý "žobrák" čo maká vo fabrike za pásom....splachovací záchod, ústredné kúrenie, teplá voda z kohútika, chladnička a v lete chladené nápoje, zmrzliny, výborné pivo a celkovo obrovský výber potravín kedykolvek. Banány a citrusy v zime, pohodlné cestovanie vo vlakoch, lietadlách, autobusoch či autách... Aj keď bude niekto namietať, tak máme špičkovú lekársku starostlivosť vrátane zubárov a odborníkov na každé bobíčko...

Človek je štastný vtedy, keď je spokojný s tým čo má, keď sa teší aj z malých vecí. Nie vtedy, keď si dá za úlohu, že bude šťastný až keď bude mať to a ono. Až budeme ležať na smrtelnej posteli si uvedomíme, čo bolo dôležité :D

Všetko je tak, ako má byť, a kedykolvek sa to dá zmeniť.  ;)

S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

konec

  • Host
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #38 kdy: Prosinec 13, 2020, 01:03:11 dopoledne »
Ty si myslíš (přeješ), že budeš šťastnější. Nejsi sám, dost lidí, co má život na hovno si přeje, aby se jim vyrovnali i ostatní.
Tak to pozor -- já si nepřeji, aby se mi vyrovnali ostatní.
Já jen závidím Robinsonovi Crusoe z pustého ostova, protože se měl evidentně lépe, než já.
A když se nad tím tak zamyslím.... takový ostrov by měl výbornou bránitelnost, protože pravděpodobně by se tam za celý život nikdo nedostal. Ne nadarmo se vyskytují v představách mnoha lidí rajské ostrovy.

konec

  • Host
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #39 kdy: Prosinec 13, 2020, 01:24:04 dopoledne »
Ano, kedysi človek potreboval teplo, strechu nad hlavou a plné brucho. A to nemal každý.
Aj velký panovníci mohli snívať v najtajnejších snoch, že by mali tak skvelý život, ako má dnes každý "žobrák" čo maká vo fabrike za pásom....splachovací záchod, ústredné kúrenie, teplá voda z kohútika, chladnička a v lete chladené nápoje, zmrzliny, výborné pivo a celkovo obrovský výber potravín kedykolvek. Banány a citrusy v zime, pohodlné cestovanie vo vlakoch, lietadlách, autobusoch či autách... Aj keď bude niekto namietať, tak máme špičkovú lekársku starostlivosť vrátane zubárov a odborníkov na každé bobíčko...

Človek je štastný vtedy, keď je spokojný s tým čo má, keď sa teší aj z malých vecí. Nie vtedy, keď si dá za úlohu, že bude šťastný až keď bude mať to a ono. Až budeme ležať na smrtelnej posteli si uvedomíme, čo bolo dôležité :D

Všetko je tak, ako má byť, a kedykolvek sa to dá zmeniť.  ;)

Tomu všemu já rozumím.
Jenže svět není takhle jednoduchý.
Podívej se -- někdo má chleba ale nemá mobilní telefon. Někdo má mobilní telefon ale nemá chleba. A někdo má mobilní telefon, který se mu stane osudným. Náš život se nedá vyčíslit jedním číslem našeho celkového blahobytu.
Hodím sem odkaz na pyramidu potřeb z wikipedie
https://cs.wikipedia.org/wiki/Maslowova_pyramida
Potřeby společně pak tvoří jakousi pomyslnou pyramidu:
1.    fyziologické potřeby
2.    potřeba bezpečí, jistoty
3.    potřeba lásky, přijetí, sounáležitosti
4.    potřeba uznání, úcty
5.    potřeba seberealizace

Mám tyto potřeby naplněné?

1.    fyziologické potřeby ANO*
2.    potřeba bezpečí, jistoty NE
3.    potřeba lásky, přijetí, sounáležitosti NE
4.    potřeba uznání, úcty NE
5.    potřeba seberealizace NE

Ani počítač, ani internet, ani mobilní telefon a "moderní vymoženosti" nic nemění na tom, že 2. 3. 4. 5. stupeň potřeb mám nenaplněný.
A ani ty fyziologické potřeby nemám naplněny, protože pod vlivem mikrovlnné energie se nikdy nevyspím.

Nalim

  • Host
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #40 kdy: Prosinec 13, 2020, 09:00:19 dopoledne »
Co všechno už jsi zkusil udělat pro změnu těch všech "nepřízní osudu"?
Co pro to děláš v těchto dnech?
Znáš moudrost: Co neumíš změnit, to přijmi ?

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Budeme po PA také šťastnější..
« Odpověď #41 kdy: Prosinec 13, 2020, 10:25:40 dopoledne »
Nie je to myslené na nikoho konkrétneho, enem také zamyslenie sa...  ;D 8)

S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.