Vánoce na krku, hospodyňky začínají šílet s pečením, většina lidí se děsí následků vánočního mlsání.
Takže vánoční pečivo trochu jinak:
Původní recept na vanilkové rohlíčky:
25 dkg mouky, 21 dkg másla, 6 dkg ořechů, 7 dkg cukru, vše dokupy, vytvarovat rohlíčky, upéct (čím nižší teplota, tím méně se roztékají), výsledek obalit v moučkovém cukru. U nás se obvykle dělalo z dvojnásobné dávky a stejně byly hned pryč...
Varianta:
200 g špaldové mouky, 25 g konopné mouky, 75 g jahelné mouky, 200 g přepuštěného másla, 70 g pomletých ořechů (jakýchkoliv, lze dát i více), 10 dkg medu, na obalení 1/3 inulinu smíchat s moučkovým cukrem
Je to o poznání dražší, ale nejde přece o to, se cukrovím živit...