Autor Téma: Vánoční pečivo jinak  (Přečteno 1199 krát)

Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Vánoční pečivo jinak
« kdy: Prosinec 10, 2013, 09:52:54 dopoledne »
Vánoce na krku, hospodyňky začínají šílet s pečením, většina lidí se děsí následků vánočního mlsání.
Takže vánoční pečivo trochu jinak:
Původní recept na vanilkové rohlíčky:
25 dkg mouky, 21 dkg másla, 6 dkg ořechů, 7 dkg cukru, vše dokupy, vytvarovat rohlíčky, upéct (čím nižší teplota, tím méně se roztékají), výsledek obalit v moučkovém cukru. U nás se obvykle dělalo z dvojnásobné dávky a stejně byly hned pryč...
Varianta:
200 g špaldové mouky, 25 g konopné mouky, 75 g jahelné mouky, 200 g přepuštěného másla, 70 g pomletých ořechů (jakýchkoliv, lze dát i více), 10 dkg medu, na obalení 1/3 inulinu smíchat s moučkovým cukrem
Je to o poznání dražší, ale nejde přece o to, se cukrovím živit...
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

SoňaR

  • Host
Re: Vánoční pečivo jinak
« Odpověď #1 kdy: Listopad 27, 2019, 09:02:12 dopoledne »
Ovocné "cukroví-necukroví" na poslední chvíli :)

Jednodušší už to být nemůže - jablka nakrájíte na měsíčky, banány na kolečka, jahody (pokud seženete) necháte celé, lze použít dle chuti i jiné ovoce. Kousky napícháte na párátka a namočíte celé, nebo třeba jen do půlky v rozpuštěné čokoládě. Kdo chce, může ještě před zatuhnutím čokolády posypat kokosem, drcenými ořechy, nebo jakýmkoliv jiným vhodným sypáním. Podáváme co nejdřív.