Autor Téma: 3.světová válka  (Přečteno 4569 krát)

Black

  • Host
3.světová válka
« kdy: Červen 03, 2012, 09:21:19 dopoledne »
Myslíte si,že vypukne 3.světová válka?

Offline spynfo

  • ***
  • Příspěvků: 37
Re: 3.světová válka
« Odpověď #1 kdy: Červen 07, 2012, 04:01:23 odpoledne »
Budou spis mistni valky o nabozenstvi a zdroje, fanatikove maji nevyhodu, ze dneska je ozbrojene slozky lovi, jako bazanty. Jejich mnozstvi je prilis male, nestihnou se namnozit. Vyhledavaci technologie jsou uz trosku dal, nez v 1945. Nadelaji velke skody, ale korporacim svetova valka nevyhovuje. Pri haseni velkych pozaru spolupracuji, je to jejich spolecny zajem.

Offline miki

  • ***
  • Příspěvků: 1036
Re: 3.světová válka
« Odpověď #2 kdy: Červen 08, 2012, 03:56:55 odpoledne »
Zdravím.
Tak v minulosti každá krize vyvolala nejenom místní války. Tato krize se teprve rozbíhá a tak něco předpovídat je spíše fntasmagorie. To ale neznamená, že až bude stoupat třeba cena ropy, surovin atd. tak že se něčeho nenadějeme. Dokážete si třeba představit dobu kdy bude benzín a nafta za 50-100 kč za litr ? ? ? To v prvé řadě postihne dopravu a třeba naše soběstačnost v potravinách byla velmi úspěšně snížena politikou našich vlád za posledních 20 let ze 100% soběstačnosti někam k 60 % a pokles pokračuje.
Kolikpak za to dostali na svá švýcarská konta od nadnárodních společností v potravinářském průmyslu ? ? ?
Velmi dobře si pamatuji, jak když jsme v práci před 10 ti lety, diskutovali o ropě tak se mě všichni vysmáli, že cena benzínu nemůže být 40,-kč za litr. A hle dnes jsme těsně pod. Lidé mají tendenci říkat "já si chci užít života pokud to jde"  ne se na to připravovat. "nebudu se zbytečně stresovat coby kdyby" "voni to nějak s tou energií vyřeší" "přejde se na vodík" a pod. odpovědi, absolutně "mimo mísu". Nemusím chodit daleko já sám mám doma vysokoškolsky vzdělanou manželku a ta preferuje pouze pštrosí politiku. Strčit hlavu do písku "nic nevidět a nic nedělat". Alespoň, že dcera to akceptuje. Naproti tomu synátor(počítačový expert, VŠ) je celá máma. To jsou adepti v PA době budou "zapřaženi za pluhem  za stravu a vyspání na slámě". Ve válečné a nebo jí podobné době jsou potřeba lidé s rozhledem, širokou inteligencí, žádní specialisté, manuálně zruční, a velmi přizpůsobiví. Prostě typy lidí co jim "práce přímo hraje pod rukama a se vším si poradí". Těch specialistů je příliš mnoho a jsou v takové době prakticky nepoužitelní.
miki.


Tintin

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #4 kdy: Prosinec 20, 2012, 02:06:47 odpoledne »
Naše země ji bude asi jen sledovat. :)

alwarez

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #5 kdy: Prosinec 20, 2012, 02:13:34 odpoledne »
Zadna celosvetova valka nebude, pouze mistni konflikty a postupujici bida

Offline Dudlina

  • ***
  • Příspěvků: 20
Re: 3.světová válka
« Odpověď #6 kdy: Červenec 30, 2015, 10:39:06 odpoledne »
Příspěvky zde jsou staré 3. roky. Stále si myslíte, že válka nebude?

Já mám z toho celkem obavy. Dejme tomu, že ekonomická krize se dá zvládnout v komunitě, která bude soběstačná...bude si vyrábět energii, budou nakoupené zásoby, bude se pěstovat kdeco, chovat zvířata...dá se tam ubránit proti menším skupinkám, ale pokud by byla válka, budou veškeré přípravy v podstatě na nic, chlapi půjdou na frontu a co pak ženy s dětmi a staroušky v komunitách.
V poslední době jsem četla spoustu článků, něco jsou fakta, něco třeba spekulace, ale myslím si, že celkově je situace vážná a mě to prostě nenechá klidnou.
Nevím, jak moc sledujete aktuální dění, já dost a z věcí,které vím, mi je zle. Hezky to do sebe všechno zapadá.
Pokud si myslíte, že válka nebude, taky prosím napište proč.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: 3.světová válka
« Odpověď #7 kdy: Červenec 30, 2015, 11:17:24 odpoledne »
Válka není v zájmu světové / globální / elity. Oni chtějí Zemi, která nebude radioaktivní.

Válku potřebuje americká státní elita, protože tímto způsobem se naučili řešit své ekonomické potíže.
Fungovalo jim to dvakrát a tak jsou přesvědčeni, že jim to bude fungovat i potřetí. Jenže nefunguje, protože tu je něco, čemu se říká efekt Černé labutě. Tou černou labutí je V.V.Putin a jeho tým, který dokáže manévrovat a vyhýbat se váce. Z každého důvodu k válce, který mu předhodí, dokáže obratně vymanévrovat a dosáhnout něčeho pozitivního pro Rusko. Americká státní elita na něj nemá, neumí hrát šachy, umí jen ukazovat svaly a prát se.

Dvakrát jim to fungovalo jen proto, že cíle globální a americké státní elity byly tehny stejné. Globální elita používala USA jako své svaly, jako převodní páku. Proto se Americkým elitám a jejich kolaborantům v Evropě (i u nás je máme) nedaří vyprovokovat válku s Ruskem, prostě proto, že jim chybí ta inteligence a vliv globálních hráčů, kteří to, co dělají, zkrátka umí.

Proto neočekávám válku bezprostředně, spíše tu postupnou mizérii.. Válka probíhá na Ukrajině, protože tam pro ni vytvořili podmínky. V Evropě se ještě podmínky pro válku nepovedlo vytvořit, proto sem cpou ty běžence.  Nám naplánovali občanskou válku.

Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: 3.světová válka
« Odpověď #8 kdy: Červenec 31, 2015, 08:17:00 dopoledne »
Nemyslím si, že to je až zase tak moc o Putinovi, že alespoň zatím "válka" není. Putin je naprosto dokonalý politik, profík par excelance, ale bez nechci říct podpory světových elit o kterých píše Saladin, spíš bez jejich záměru na globálním konfliktu by měl stejně smůlu. Kdyby právě tyto elity chtěli, tak se nečeká na to, co na tu či onu záminku Putin, ale orstě tam vlítnou a hotovo, nekoukají napravo ani nalevo. Takže to je spíš tím, jak píše Saladin, že o globální válku ti skuteční velcí hráči nestojí.

Otázka zcela jiná je otázka malých "místních" bojůvek typu Ukrajina, Sýrie, Turecké pohraničí, Irák a různé země Afriky a další konflikty. To jsou přesně ty akce, které nahrávají těmto globálním hráčům. Pokud si všimnete, tak většin těchto bojůvek (nebo, chcete- li občanských válek) je v oblastech, kde jsou lidé a státy velice chudé, ale kde mají zároveň obrovský potenciál ve formě přírodního a nerostného bohatství. Nevím, jestli jeto jen souhra náhod, ale jsem přesvědčen, že právě o ovládnutí těchto nerostných zdrojů jde především. Globální elitě je úplně jedno, jestli vyhraje Petr nebo Pavel, oni za hubičku (většinou prach a olovo, drogy - léky) získávají toto bohatství od toho, co ho právě ovládá a čile obchodují s oběma stranama (respektive všema stranama) a všechny podporují, jelikož v okamžiku, kdy by v dané lokalitě nastal mír (klidně dikatatura) a nebo nedej bože skutečná demokracie, tak by hodnota těchto surovin vystřelila raketově nahoru. Prostě stabilní stát jaksi nepotřebuje tolik zbraní, navíc, pokud potřebuje, dostane je zcela otevřenou cestou přes mezinárodní obchod a můese začít zaměřovat na něco jiného, nedej bože třeba na zpracovatelský průmysl, to by byla pro tyto globální šachysty kalamita (viz třeba De Beers) brutální kalamita.

Takže, ano, 3. světová válka už je v plném proudu, jen jaksi nebude mít nic společného s těmi předchozími. Jestli je to lepší nebo naopak horší, toť otázka, ale každopádně nebude plná frontových linií, nebude snad ani tolik mrtvých, alespoň ze začátku. Také proti sobě nebudou stát bloky států tak, jak tomu bylo dříve. Prvotním zájmem bude ekonomika, protože státy mezi sebou budou bojovat zprostředkovaně přes třetí země a různá uskupení (Ukrajina, IS, nejrůznější "tetroristické" skupiny) a bude alespoň zpočátku probíhat tak trochu partizánsky a diverzantsky, jako ostatně doposud probíká a to již mnoho let.

Oslabení Evropa proběhne tak trochu mimoděk, nebude podle měhlavním cílem, protože na tomto území mají své zájmy všechny zainteresované strany. To znamená, že ano, poškodí se EU imigrační vlnou, tu a tam nějaké tya masové nepokoje, ekonomické propady a útoky na technologická centra, továrny a podobně, ale spíš za účelem utažení šroubů na obyvatelstvu a další jeho vyždímání. Potřeba je dostat lidi více pod kontrolu a to se děje nejlíp tak, že mají lidi strach, nedostatek a po utažení šroubů a omezení svobody začnou sami volat. Pak ho přivítají a nebudou se proti němu bránit, Když někdo proti pozvedne svůj hlas, dav ho umlčí sám, špičky se nebudou muset špinit ruce.

Takže ano, bude hůř, lép už bylo.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: 3.světová válka
« Odpověď #9 kdy: Září 29, 2015, 03:08:10 odpoledne »
Komerční konflikty, ty tu budou samozřejmě vždycky. Ale jestli může dojít ke globálnímu vševojskovému konfliktu? Těžko říct. Myslím že dnešní technika + neochota ke ztrátám na životech, povede k vymýšlení všech možných, jen ne konvenčních válek. Na druhou stranu velké střety tanků a dělostřelectva na Ukrajině nám ukázaly že rok stará bláhová představa mnoha bezpečnostních analytiků že Evropou už nikdy nebudou burácet tanky je mylná.
Samozřejmě mluvíme o Rusku. Nikdo jiný nemá reálně šanci ohrozit NATO. Jistě, Čína ale ta by do toho šla jen s Ruskem. Navíc Čína má v zádech Japonce kteří ji drží vojensky při zemi. Scénář bych teda viděl na několik proxy válek, boje za polárním kruhem a nakonec možná anexe ala Krym pomocí silných vyskakovacích vojsk. Oba "bloky" se budou navzájem spíš okusovat. Kousek území tady, kousek támhle. Nasazení Zbraní hromadného ničení mi přijde reálnější od teroristů než od Rusů.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: 3.světová válka
« Odpověď #10 kdy: Prosinec 25, 2015, 03:00:23 odpoledne »
K tématu scénáře třetí světové války nedávno vyšla zajímavá věc. Američani zveřejnili svoje "staré" plány pro jaderný úder na naše území. Je jasné že Rusové budou mít asi v podstatě totožné cíle protože existuje jen omezené množství strategicky racionálních scénářů jaderného útoku. Za pozornost stojí i zmínka že se počítalo (spíš stále počítá) s likvidací civilního obyvatelstva. Tak schválně, bydlíte u některého z červených puntíků? :-)

http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/390162-usa-odtajnily-cile-jaderneho-bombardovani-praha-mela-poradove-cislo-61.html
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: 3.světová válka
« Odpověď #11 kdy: Prosinec 26, 2015, 02:32:35 odpoledne »
Jeden červený puntík vidím - máme ho za kopcem..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: 3.světová válka
« Odpověď #12 kdy: Prosinec 26, 2015, 04:10:31 odpoledne »
Pokud je to dost vysoký kopec tak by to mohlo stačit. Dnes jsou v plánu jen "malé" atomovky.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: 3.světová válka
« Odpověď #13 kdy: Prosinec 26, 2015, 04:13:22 odpoledne »
Jen taková terénní vlna, doufám, že to bude stačit :(
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: 3.světová válka
« Odpověď #14 kdy: Prosinec 26, 2015, 04:32:02 odpoledne »
Ono se to nezdá ale taková pořádná zeď nebo mohutný živí plot či stromořadí taky pomůžou když víš ze kterého směru to může přijít. Pokud se tedy nerozhodnou pro atmosferickou detonaci, pak jsi v análu a pomůže jen kryt. To je však nepravděpodobné. Ale aspoň teď už víš jakým směrem si neplánovat útěk.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: 3.světová válka
« Odpověď #15 kdy: Prosinec 27, 2015, 03:04:17 dopoledne »
Obavy z raketojaderného bombardování jsem měl dříve.. Dnes už nemám. Rusko na nás kvůli těm srandovním 16-ti Gripenům nebude žádnou atomovku házet, když odstartují, sundá je S-400.  Ani zbytek armády pro Rusko nepředstavuje žádné nebezpečí. Rusové si své válečnické choutky si uspokojí na svém, řekněme, tradičním rivalovi, tedy, Polsku. Proč by se drncali přes naše pohraniční hory a ty Slovenské kotáre..

Takže jedině, kdyby nás chtělo potrestat NATO za to jací jsme slavjanofilové. Pak bych měl staženou prdel. To v následujících deseti letech nehrozí a pak budou USA v prdeli tak, že je nějaká Česko - Sloveská svazová sovětsko-čínská republika nebude zajímat.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: 3.světová válka
« Odpověď #16 kdy: Prosinec 28, 2015, 12:02:49 dopoledne »
Na Slovensku máme Chotáre  :pa:

A Rus sa nerád presúva cez Karpatské hrebene. Nebolo mu to po chuti v roku 1849, 1914, 1944... ale keď už musel tak to lietalo....

Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: 3.světová válka
« Odpověď #17 kdy: Prosinec 30, 2015, 08:07:42 dopoledne »

A Rus sa nerád presúva cez Karpatské hrebene. Nebolo mu to po chuti v roku 1849, 1914, 1944... ale keď už musel tak to lietalo....

Rus se rád přesouvá kdy se mu zachce od jisté doby, zejména tedy po vítězství bolševiků. Před nimi byl akorát Hitler rychlejší. Možná se mu nechce přes Karpaty a tak jisté procento prepperů je v klidu  ;D Nejraději se přesouvají do Polska, taky se přesunuli do Maďarska v roce 1956 a Československa 1968. V účasti v různých válkách jsou na tom podobně jako USA. Podpora jedné nebo druhé strany v různých blízkovýchodních válkách a různých vražedných režimů v Africe, Asii i Americe. Dnes je Rus s těmi intervencemi pozadu, tak to dohání na Ukrajině a v Sýrii aby nebyl tolik pozadu za "světovou mocností".

V případě války zde budou operovat vojska NATO, takže nějaké bomby by se nám nevyhnuly. Je bláhové se domnívati, že by si jen severoamerický kontinent vyměnil s Ruskem atomovky. Cíle by byly i v Evropě. Nicméně to už by byl konec. V další světové válce by už byly zbraně jen klacky a kameny, jak řekl Albert Einstein.

chpslst

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #18 kdy: Prosinec 30, 2015, 09:09:01 dopoledne »
jasne bol by to koniec. dúfať že tu nič nelízneme by bolo bláhové...
inak sranda ako sa to aj tu u nás preppeov radikalizuje.
napr: plenty - prorus  /což chápem vzhladom na príbuzenské vzťahy/ verzus anakin sojuz odporca a USA nadšenec...

chpslst

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #19 kdy: Prosinec 30, 2015, 09:34:16 dopoledne »
sa nejak strácam...
aký je rozdiel medzi -filom a -fobom?
/len aby som mal jasno či budeš v bunkri chlastávať s anakinom alebo plentym/...

Offline Hrobař

  • ***
  • Příspěvků: 176
Re: 3.světová válka
« Odpověď #20 kdy: Prosinec 30, 2015, 01:07:55 odpoledne »
Doporučuji vám přečíst si něco o současných vojenských strategiích a vedení moderní války. Dále pak sledovat trendy ve zbrojení v kontextu geopolitiky atd. Preppr si tak může udělat jasnější představu.
Veď, následuj, nebo jdi z cesty.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: 3.světová válka
« Odpověď #21 kdy: Prosinec 30, 2015, 01:41:23 odpoledne »
Rus bol u nás vojensky naposledy v 1914-1915. Potom historicky správne to už bol Soviet. Rovnako v roku 1944-45 kedy komandoval sojuz gurzínec a v polytbire USSR z 22 osôb bola len jedna ruskej národnosti. Ale mali by ste byť vďačný, že Sovieti vtedy aj kolaborujúcim Bohmen und Mahren zachraňovali holú riť lebo maliar z Viedne mal naplánované 1/3 germanizovať, 1/3 vyhladiť a 1/3 poslať zúrodňovať sibír. Tých niekoľko % odbojných bolo už zlikvidovaných do polovice roku 1942 a niečo aj nad plán. Gestapo a Sicherdienst vďaka neuveriteľnému donášačstvu úplne odrovnalo odboj ako komplexný celok. Ostalo len niekoľko osamelých buniek neschopných akcie väčšej od hlásenia do Londína, že tá a tá nemecká hliadka v protentokráte sa tu a tam vyšťala :)  Všetka česť  s čerešničkou na torte v podobe "Májového povstání", kedy už bolo jasné že fašist je kaput. Ale nemecká zdochlina ešte kopala tak silno, že nebiť ROA - Ruskej Oslobodeneckej Armády tak je z povstania záverečný obetný krvavý kúpeľ germánskym bohom v druhej svetovej...Preto po príchode RKKA na územie Protektorátu boli expresne rýchlo vlasovci pochytaný a zlikvidovaný na mieste alebo do pár mesiacov v gulagoch spolu s ruskou emigráciou, ktorá došla do ČSR po roku 1920. Mŕtvi nehovoria. Ani desaťtisíce sudetských nemcov povraždených počas zbesilého odsunu by som nerád zabudol. Veď dobre sa kope do bezbranných keď si chcem dokázať aký som hrdina, ktorý celú vojnu robil patróny a tanky pre nemecko a odrazu treba dokázať aký som ja odbojár... 
rovnako v maďarsku roku 1956 to nebol rus ale soviet kedy komandoval CCCP  ukrajinec Chruščev,jeden z najochotnejších Stalinových donášačov. Po ktorom kormidlo moci nad krajinov Sovietov prevzal ďalší ukrajinec Leonid Iljič Brežnev (gorila). A ten nám tu poslal v 1968 vojakov ZSSR prevažne Ukrajincov alebo zakaukazcov. Síce mali veliacu reč ruštinu ale národnostne boli niekde úplne inde... Slávna Československá Lidová armáda, ktorej generalita bola prevažne česká sa nepostavila ani len na symbolický odpor. (až na jednotku paragánov v Prostějove) Inu chýbala im odvaha vojakov a dôstojníkov Slovenskej armády v 1944.

pre chlasta:  budeš prekvapený ale nie som rusofil. Som pragmatik a nie som riťolez typu že dnes za rajchu je mi fajn keď predám údeniny frickovi, zajtra zas spravím klobásový kšeft s bolševikom a pozajtra keď budem s natom sa tiež namastím... 
 V našich karpatských bunkroch sme sa postavili poliakom, nemcom, moskaľom, čechoslovákom... Nikdy sme nezložili zbrane ani nepodpísali kapituláciu. A v bunkroch s nami pili samohonku aj dobrý poliaci, nemci, moskali, slováci.... Keď sme sa presúvali cez ČSR problémy nerobili slovenský vojaci ... Možno sa to bude za chvíľu opakovať lebo dejiny sa žiaľ opakujú a stále sú tu krtkovia čo sa radi pchajú do Ánálku.....
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: 3.světová válka
« Odpověď #22 kdy: Prosinec 30, 2015, 02:19:46 odpoledne »
Plenty, já ti nevím s tím, zda máš či nemáš pravdu, já to dobu nepamatuju, abych mohl osobně soudit, vím jen, co vyprávěl tu a tam ve stavu značné opilosti (za střízliva byl jak hrob) strejdův táta, kterej zdrhnul do Francie, velelv pak v Alžíru, přesouval se do Anglie a odtud od Sajuzu a spole se sovětskejma tankama osvobozoval Ostravu a bolševik ho pak šoupnul do lágru.

Tenhle pán byl co znám největší pacifista široko daleko. A tenhle pán tvrdil, že KAŽDÁ válka je svinstvo a žádná válka nemá vítězů, ale jen poražený. Poražený ožebračený a pokřivený lidi. Nikdy žádnej národ (míněno lidi) válkou nic nezískal, všichni jen ztartili a pupky si z toho utrpení cpali ti, co tu válku vedli, teda jako mocipáni nahoře. Politici, továrníci, finančníci. Jedno jestli Rus, Sovět, Němec, Američan, Brit, Francouz, Japonec ... vždycky se vedla válka pro něčí chorej mozek a pro namazání si kapec jednotlivců. A vždycky na úkor lidí, těch lidí na obou stranách konfliktu.

Tenhle pán byl moc chytrej a hodně si prošel a pokud nic jinýho, tak zrovna tohle mu věřím. Na jedný straně kluci, co chtějí bejt doma a magor je žene do války a na druhý straně podobný kluci co "chráněj" svoji vlast. A taky by daleko raději byli doma s manželkama a dětma. A z generálních štábů páni generálové posílají tisíce a tisíce na smrt. Na obou stranách.

Že pak, když to skončí, jdou na povrch emoce a to i ty hnusný, to je bohužel fakt. To je lidská přirozenost, ať se nám to líbí nebo nelíbí. Zajímalo by mě, kdo z nás by jednal jinak, alezároveň se modlím, aby se nikdy nenaskytla příležitost to zjistit v reálu.

Offline SharKhan

  • ***
  • Příspěvků: 183
Re: 3.světová válka
« Odpověď #23 kdy: Prosinec 30, 2015, 05:40:20 odpoledne »
Súhlasím s názorom, že 3-ia svetová už beží (len má inú formu, ako to bolo správne vyššie spomenuté).
Kedysi čo nezvládli tanky, dnes hravo zvládnu banky - alebo ináč prebieha vojna finančná.

Čo iné sú sankcie uvalené zo západu na Rusko a opätovne zákaz dovozu západných potravín do Ruska (Rusi tomu eufemisticky hovoria "uvaliť si sankcie na seba"  :D) ?

Podotýkam, že jadrové vojská RF mali vyhlásenú ostrú bojovú hotovosť už pred Vianocami a nepatrná poznámka Putina
o tom, že dúfa, že proti DAEŠ nebude potrebné použiť jadrové hlavice do Kalibrov (tá poznámka bola s veľkou pravdepodobnosťou určená NIEKOMU inému, než DAEŠ). Teda možné je všetko, ale osobne si myslím, že najhoršie to bolo v lete 2014 - mimochodom, presne takto sa vyjadril aj Pjakin vo svojom najnovšiom videu.

Pokiaľ ide o ČS odboj za II. svetovej, doma síce bol dosť potretý (konkrétne myslím protektorát B&M), ale vonku naši dokázali, že nie sú o nič horší vojaci, než napr. Poliaci.
Hitlerovi sa trebalo postaviť v 1938-om, vtedy sa ešte dal zastaviť, ale Briti a Frantíci pozerali na seba (hanebne zradili, hľadeli si svoje záujmy - napokon, robia to perfektne dodnes - viď kvóty na produkciu v EU pre nás a pre nich, výška % dotácií v poľnohospodárstve,...) a vôbec, svetová (J)elita potrebovala nasmerovať maliara izieb z Viedne "nach Osten" - samozrejme, s čo najlepším arzenálom, aký vtedajšia Európa dokázala vyrobiť. Pod Moskvou sa zišli nemecké, československé, francúzske a dokonca aj britské (ako korisť) tanky proti sovietskym. Rusi aj dnes zvyknú  žartovne hovoriť, že to nebolo prvý krát, čo sa proti nim Európa "zjednotila".
ČS. zlatý poklad si rozdelili Briti a Nemci, nehovoriac o tom, ako si nechutne Briti nechali preplatiť aj posledné šnúrky do kanád pre exilové vojsko od Čs. exilovej vlády.

To všetko sú dôvody, pre ktoré pozerám krivým okom viac na západ, než na východ (niežeby by som bol extrémny rusofil, ale sú mi milší, než ich náprotivkovia zo západu).
Оптимисты изучают английский язык, пессимисты - китайский. А реалисты - автомат Калашникова

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: 3.světová válka
« Odpověď #24 kdy: Prosinec 30, 2015, 08:29:07 odpoledne »
Cítím to tak nějak podobně, asi se dostaneme na seznam webů řízených z Kremlu :D, tedy, pokud tam už nejsme..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: 3.světová válka
« Odpověď #25 kdy: Leden 01, 2016, 09:06:39 dopoledne »
napr: plenty - prorus  /což chápem vzhladom na príbuzenské vzťahy/ verzus anakin sojuz odporca a USA nadšenec...

Právě že nejsem USA nadšenec a v mnohých věcech souhlasím s politikou Ruska a chápu i jejich důvody.
Mocnosti jsou ale takové. Tvrdě uplatňují své zájmy. Ovšem nejsem takový, který by zobal jejich propagandu z ruky. Historie Sovětského svazu je velice bouřlivá od podpory terorismu po dodávání zbraní si mohla podat ruce s USA. Akorát z pohledu dneška, jak je nám servírováno, tak SSSR podporoval komunistické guerily a USA zase různé vojenské junty. Příkladem je Chille. Generál Pinochet svrhl komančskou vládu, pozabíjel komunisty a země se dostala z recese a prosperovala. Ve všech komunistech na světě měl prsty Sovětský svaz. Nic jinýho jim ani nezbylo. Karty byly rozdány. Dnes je to sice jiné, ale Rusko od 1. sv. v. jen a jen ztrácí území... a po pádu opony i vliv, což umocnil rozpad SSSR. Přitom malé národy jako Estonci, Litevci již nechtějí být terorizováni jako za Stalina a Poláci také nechtějí být terorizováni rusizací, jako za cara. Prostě politika mocností je stejná.

Je celkem jedno kdo je tu etnický Rus a kdo Gruzínec a Ukrajinec.

edit: Rusofob vypadá takto: http://tomaspeszynski.blog.idnes.cz

K němu má většina hodně daleko.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: 3.světová válka
« Odpověď #26 kdy: Leden 01, 2016, 03:44:13 odpoledne »
No, rusko nikdy v historii nemělo tolik přátel, jako nyní. Nemyslím jen BRICS,ale opravdové i obchodní partnerství. od indie ,číná i izrael,  irán, irák, brazílie i argentinu,sýrie a mnoho dalších čeká ......Co do počtu lidí nadpoloviční většina naší planety.


Offline acaila

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 269
Re: 3.světová válka
« Odpověď #27 kdy: Říjen 13, 2016, 02:15:54 odpoledne »
1N73LL1G3NC3 15 7H3 4B1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3. -- 573PH3N H4WK1NG

Offline k.vancura

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1387
Re: 3.světová válka
« Odpověď #28 kdy: Říjen 13, 2016, 04:44:14 odpoledne »
Pořád jsem přesvědčen, že to, co si asi většina z nás představuje pod pojmem třetí světová nebude.

Nevěřím v jaderný konflikt, nevěřím v to, že se po našem kontinentě budou prohánět tanky chvíli na západ a zase na východ a tak dál. To není v zájmu nikoho, kdo dnes vládně světu. "Malé bojůvky", klidně se stovkami tisíc mrtvých, ale pořád lokálně.

Pokud skutečně dojde k masivní válce, bude to znamenat jedné, a to, že se průběh věcí vymkl globální elitě z kontroly. Nic jiného to neznamená, a bude to pak počátek nového světa a kompletně nového uspořádání, pokud tedy tento starý (myšleno naše kulička ve vesmíru a s ní lidstvo) vydrží. Mocnosti nepotřebují globální válku, protože ta by znamenala katastrofu pro finanční sféru v první řadě. Myslím tím skutečnou totální válku, ne Ukrajinu (to je v globálním měřítku hospodská rvačka někde v Horní Dolní), Sýrii (to bych z globálního měřítka přirovnal k pouličním nepokojům někde ve větším městě).

Pokud by skutečně došlo ke globálnímu konfliktu, kdy by byly v pohybu celé armády, bude to znamenat totální kolaps dnešních elit, protože to bude jejich konec (a nejen jejich). Rozdíl bude asi takový, jako byl mezi první a druhou světovou, s tím rozdílem, že svět měl nikoli 20 let na vývoj technologií, ale sedmdesát...tak si ten rozdíl prostě a jednoduše nikoli vynásobte, ale umocněte ... pokud řeknu, že rozdíl mezi první a druhou byl dejme tomu 10 násobný, tak si tu 3,5 x delší dobu mezi válkami nikoli vynásobte (10 x 3,5 = 35), ale umocněte ( 10 na 3,5 = 3 162). A to bude konce toho, co známe...a to dnes snad chce jen DAEŠ, dokonce jsem přesvědčený, že ani Kim by do něčeho takového nešel...


chpslst

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #29 kdy: Říjen 14, 2016, 07:44:50 dopoledne »
zatial sú to len hrátky mocných ktoré vždy boli a budú.
pod pojmom svetová vojna si predstavujem, že je do konfliktu zapojený "skoro" celý svet. resp. že trpí jeho "civilizovanejšia" večšina.
tým nemam namysli tretí svet ale tú ekonomicky schopnejšiu časť sveta. kým nieje Europa, Amerika a Rusko zužované vojnami nedá sa to považovať za svetovú vojnu. to že dravci porcujú a vyžierajú krajiny a mrú pri tom miliony ludí je strašné, ale nie "svetové"...

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: 3.světová válka
« Odpověď #30 kdy: Říjen 14, 2016, 02:05:03 odpoledne »
Dneska je více států, dřív byly kolonie, které byly automaticky zataženy do válek. Bojiště může být někde na Blízkém Východě, ale pokud si to tam rozdají světové mocnosti tak to bude válka světová. Zatím je to tak že jeden podporuje jednoho a druhý druhého. Ovšem z hlediska propagandy a informační války už jsme v té světové válce. Sílit bude i ta kybernetická. Klasice odzvonilo.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7584
Re: 3.světová válka
« Odpověď #31 kdy: Říjen 21, 2016, 04:29:50 odpoledne »
Neviem, kam to dať, ale má to logiku https://cz.sputniknews.com/nazory/201610213987431-cesko-slovak-konanenfutr/

Citace
Jak si budou stát čeští a slovenští vojáci, když vzplane v Evropě válka? Pokračování rozhovoru s předsedou Asociace slovenských vojáků Jozefem Žarnovičanem.

Existují jiné možnosti mezinárodní vojenské spolupráce, kterých by se mohlo účastnit Slovensko? V současné době rezonuje myšlenka vzniku společné evropské armády. Jde pouze o trojského koně pro likvidaci národních armád. Pokud bz byla armáda sjednocena pod jediným velením mimo pravomoc národních vlád a vojáci různých národů promícháni v jednom vojenském celku, nasazení této armády by bylo věcí jednoduchého nezodpovědného rozhodnutí elity, která je mimo kontrolu národů.......

Číst dál: https://cz.sputniknews.com/nazory/201610213987431-cesko-slovak-konanenfutr/
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: 3.světová válka
« Odpověď #32 kdy: Únor 11, 2017, 09:34:02 dopoledne »
Jeden z komentárov pod videom však upozorňuje na politicky korektné využívanie slov: „Ľudia neznalí histórie… Cvičenie sa to nazývalo vždy. A ľudia sa stále nechajú opiť rožkom. A čo vlastne znamená cvičenie? Cvičí sa, aby sa ostalo v kondícii. A prečo? Kto potrebuje kondíciu a na čo? Keby dačo? Keby čo?“

http://www.hlavnespravy.sk/sabinovcania-zazili-presun-vojenskej-techniky-v-priamom-prenose-august-1968-zo-zapadu-pyta-sa-diskutujuci/896685

Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

chpslst

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #33 kdy: Únor 11, 2017, 10:37:05 dopoledne »
technika sa bude stále niekam presúvať...
teraz ju treba umiestniť do polska, litvy, lotišska, estonska a boh vie kde /norska, finska/...
proste také hrádky mocných + nejake to výpalné /časom/ za poskytnutú ochranu...
nemecko sa nechalo počuť že si europu ochráni a pre nás všetkých vyrobí dostatok zbraní.
pánečku, to bude pisnis... len mi sa tu dzebeme s oraním a chovom oviec...

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: 3.světová válka
« Odpověď #34 kdy: Únor 11, 2017, 01:06:08 odpoledne »
A možno tie železá vezú do oceliarní..
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

chpslst

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #35 kdy: Únor 11, 2017, 01:07:58 odpoledne »
to by mohli pár po ceste stratiť.  ;)
by sa mi nejaký ten lauf hodil na odvodňovaciu rúru...

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: 3.světová válka
« Odpověď #36 kdy: Únor 11, 2017, 01:11:31 odpoledne »
človeče taký kvalitný kus ocele na odvodňovaciu rúru  P:-/ 
videl som z toho spravené valce do  miagača na zrno, to bolo iné káve ako bežné železo
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

chpslst

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #37 kdy: Únor 11, 2017, 01:19:12 odpoledne »
šak ja nevravím že to železo neni vhodné na nič iné. ja som niečo také použil ako nosníky pod betónový balkón...

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1852
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

Samotář

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #40 kdy: Červenec 09, 2017, 10:01:00 dopoledne »
Díky za upozornění na článek.

Sice v článku není odkaz na originální zdroj v National Interest (což je sám o sobě seriozní zdroj), ale asi to není příliš zkreslené. Kyle Mizokami zveřejnil v National Interest více článků o jaderných zbraních http://nationalinterest.org/profile/kyle-mizokami a článek v Globe24.cz zřejmě vycházel z tohoto článku http://nationalinterest.org/blog/the-buzz/the-ultimate-cold-war-nightmare-nuclear-war-between-russia-21389
Kyle Mizokami také vychází ze studie starší více než padesát let. A od té doby se určitě vývoj jaderných zbraní posunul.

V článku se uvádí, že v případě států východní Evropy by se útočilo jen na čistě vojenské cíle. Počet přímých obětí takového jaderného útoku odhaduje na 1.378.000 lidí. Na následky zranění a následného chaosu odhaduje, že do dalších 12 měsíců po útoku by se počet obětí zdvojnásobil.

Myslím si, že současná ruská jaderná doktrína bude vycházet z podobných předpokladů a také bude útočit hlavně na vojenské cíle. Ale nemám představu, co je z ruského pohledu důležitý vojenský cíl na našem území, který by stál za jaderný útok (počet hlavic je omezený a je to hodně drahé).

Pokud budu jako východní Evropu brát jen země V4, potom je celkový počet obyvatel (Polsko 38 mil., ČR 10,6 mil., SR 5,4 mil., Maďarsko 9,9 mil.) asi 59 mil. obyvatel.

To by podle článku znamenalo, že přímý útok by si vyžádal asi 2,5 % obyvatel a následné ztráty až celkem 5 % obyvatel. Když si vezmu, že jen do Prahy se v pracovní den nahrne 1,3 mil lidí a odsunem sudetských Němců jsme přišli o 3 mil. obyvatel. Potom jsem si myslel, že by ztráty v případě jaderného útoky na střední Evropy byly mnohem horší.

Offline PooM

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 2627
  • Když do pekla, tak na pořádným koni.
Re: 3.světová válka
« Odpověď #41 kdy: Červenec 09, 2017, 10:59:30 dopoledne »
Myslím si, že současná ruská jaderná doktrína bude vycházet z podobných předpokladů a také bude útočit hlavně na vojenské cíle. Ale nemám představu, co je z ruského pohledu důležitý vojenský cíl na našem území, který by stál za jaderný útok (počet hlavic je omezený a je to hodně drahé).

Když to vezmu povšechně tak jde o to na koho útočím, proč a zda chci/nechci území potom obsadit (kolonizovat).

Nukleární zbraně stále beru jako "zbraně poslední záchrany", tzn. použiju je, až když nemám jinou možnost. Výkon moderních konvenčních pum považuju za dostatečný.
Takže řekněme, že chci dané území potom "kolonizovat". Pak se budu snažit neroztřískat nic, co by se mi mohlo hodit (třeba elektrárny, továrny, důležitou infrastrukturu...). Prostě na něčem - nějaká ta vojenská základna, sklad materiálu, letiště...demonstruju svou sílu a zbytek země obsadím, tak jako se to stalo v 69. Snadné, rychlé, efektivní.
Pokud dané území kolonizovat nechci, považuju ho za "nepřátelské" a to i do budoucna (třeba protože leží příliš daleko), budu postupovat jako Američani na konci WWII. Zbylý bomby (klidně starý na hranici životnosti) vysypu skoro všude (bombardování Škodovky na konci války). Jednak se tím zbavím "přebytků" - nemusím to likvidovat nebo tahat s sebou domů, druhak donutím potenciálního nepřítele vynaložit nemalé zdroje, stavět nanovo budovy, vyrábět/kupovat stroje - velká finanční zátěž, časově náročné (výrobní hala nestojí za den). 
Vsadím se že všechny velmoci, nejen Rusko nebo USA mají v zásobě spoustu různých plánů. A spoustu překvapení. Na naši civilizaci by bylo mnohem efektivnější než atomem zaútočit něčím, co "zhasne". Prostě vypne proud/zničí přenosovou soustavu (důsledky jsou jasné, zvlášť pokud takový útok přijde v zimě). Potřební dělníci a technologie zůstanou z větší části zachovány, nebo půjdou poměrně snadno obnovit. Pak týden počkat a začít v rámci "humanitární" pomoci obnovovat infrastrukturu - zavázat si obyvatelstvo. 
Když zešílet, tak s plnou parádou hned.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: 3.světová válka
« Odpověď #42 kdy: Červenec 09, 2017, 11:02:35 dopoledne »
studie je velmi stará a téměř k ničemu. Dnes není třeba ničit vojenské cíle, stačí způsobit v civilní sféře kolaps a síly budou vázány na sanaci stavu. Takže se ve stratosféře odpálí pár kousku megatunových áček a bude vymalováno. Společnost se díky tomu efektu EMP rozloží na elementární kousky, neschopna komunikace ani vlastního fungování přehodnotí priority.Takže na začátku neumře ani moucha, přesto to bude z dnešního pohledu ta nejkrutější rána osudu, jakou si lze představit.Vůbec si neumím představit, proč ti debilové shromaždují vojska na ruských hranicích, když dobře ví, co udělá rusák zahnaný do kouta.
Takže třetí světová válka a její důsledky jsou na těch, kteří ji rozpoutají....

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: 3.světová válka
« Odpověď #43 kdy: Červenec 09, 2017, 11:35:19 dopoledne »
Přesně tak.. Z historie víme, že Rusko většinou války nezačíná, ale velmi často je ukončuje.. Tehdy mu zůstává za nehty nějaké to blízké nepřátelské území, které si přisvojí jako nárazníkové pásmo. Ale nikdy nerusifikuje, ponechává původní kulturu. Měli jsem tu socialismus, učili jsme se ve škole rusky, ale televizi jsme měli československou a nikdo nám ruštinu necpal jako úřední jazyk.

Zato Němci se nás snažili poněmčovat několik století, od Fridricha Falckého přes Josefa II až po Hitlera. Se střídavými úspěchy a neúspěchy.. Nakonec jsme počeštili více Němců než naopak, až nás i ten nacistický parchant Himler musel, chtě-nechtě shledat rasově hodnotnějšími než etnické Němce z Rumunska či Volyně.. Svým způsobem to je známka naší životaschopnosti. Asi za tím bude půvab našich žen..

Co se týče paktu Ribentrop - Molotov, za Sanem a Bugem Poláci neměli co pohledávat. To byla tzv. Curzonova linie - východní hranice Polska, okupovali to tam po porážce Rudé armády táhnoucí na Berlín, kam chtěli přivést revoluci. Poláci to území začali kolonizovat a utlačovali místní obyvatelstvo. Ani Ukrajinci je tam nechtěli, dostatečně důrazně jim to vysvětlili i při tzv. Volyňském masakru. Bylo to tak strašné a zvěrské svinstvo, i sami dnešní Banderovci každému na potkání říkají, že to bylo NKVD a ne oni, a nějak opomíjejí fakt, že v té době nejbližší vojska NKVD byla u Kurska.. A Babij Jar prý taky udělali NKVD, s fašisty..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Samotář

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #44 kdy: Červenec 09, 2017, 02:04:40 odpoledne »
Ano, na tom jsme se asi shodli, že si myslíme, že na našem území nehrozí masový jaderný útok, kde by přímým působením jaderných výbuchů zahynulo 50 % obyvatelstva. Vybudování vlastního protiatomového krytu klesá v pořadí priorit :-)

A proti útoku jednotlivými jadernými náložemi ve stratosféře (EMP) by mohla pomoci protiraketová obrana, která by něco takového mohla zvládnout. Právě proto nerozumím odpůrcům vybudování protiraketové obrany u nás (radar) a v Polsku. Takový systém by zvýšil naši obranyschopnost. A byl by univerzální, působil by proti všem balistickým raketám, ať přiletí odkudkoliv.

Samotář

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #45 kdy: Červenec 09, 2017, 02:11:34 odpoledne »
Z historie víme, že Rusko většinou války nezačíná, ale velmi často je ukončuje.. Tehdy mu zůstává za nehty nějaké to blízké nepřátelské území, které si přisvojí jako nárazníkové pásmo. Ale nikdy nerusifikuje, ponechává původní kulturu.

Tohle asi s jadernou válkou vůbec nesouvisí. Jsme OT, tak ať to moderátoři přesunou někam jinam.

Ale s názorem, že Rusáci neprováděli rusifikaci nesouhlasím.

Měl jsem smůlu a musel jsem v osmdesátých letech na výměnný pobyt do sojůzu. Nejhorší to měli ti, kteří museli do rusáckých oblastí nebo do Moskvy, to byl čistý horor. Alespoň trochu zájem byl o asijské republiky (Samarkand a pod.), kde byly úžasné historické památky. Já měl neuvěřitelné štěstí v neštěstí a dostal jsem se do Estonska.
První šok byl přílet do Lenigradu (Petrohradu). Ještě bylo poznat, že to v minulosti muselo být krásné a bohaté město. Ale v té době to byla čistá hrůza - bordel, špína, smrad, všude opadaná omítka ... brrr. Naštěstí nás hned odvezli do Estonska, kde jsme celou dobu byli na místní univerzitě v Tartu.
Tartu je univerzitní městečko. Nic takového u nás nemáme. Je to město, kde byla jen univerzita, učitelé, studenti. Jejich největší chlouba byla nově postavená knihovna. Byla to taková modernější betonová budova, navoněný socík, jestli víte, co to bylo. A hlavně všichni funkcionáři na univerzitě byli Rusové, často vůbec neuměli estonsky, většinou vyprávěli o kariéře v armádě, asi bývalí důstojníci, a byli opravdu totálně tupí. Bavit se dalo jen s estonskými studenty a učiteli, s Rusy vůbec. Estonci odmítali mluvit rusky, domlouvali jsme se jen lámanou angličtinou a němčinou.
Estonci Rusy naprosto upřímně nenáviděli. Že všechna vedoucí místa byla obsazená Rusy to všichni chápali jako součást okupace. Ale nejvíc jim vadilo, že se do Estonska hromadně stěhovali další Rusáci. Když někdo dělal nějakou důležitou práci, šel dřív do důchodu a hlavně si mohl vybrat, kde chce žít, dostal povolení a mohl se tam přestěhovat. A tihle zasloužilí Rusové si často vybírali pobaltí, protože na sovětské poměry to tam bylo nejcivilizovanější.
Jednou nás vzali na nějaký folklórní festival, což mě děsilo. Ale říkali, že to musíme vidět, že to je největší estonská událost. Přijeli jsme do nějakého lesa, kde byla taková obrovská ohrada z osekaných kůlů, okolo hrubé tribuny, uprostřed pódium z prken. Pak se začali sjíždět. Měl jsem pocit, že snad přijelo celé Estonsko, spartakiáda hadr, všichni měli bleděmodré papírové čepičky. Hudební soubory celý rok nacvičovaly, potom všichni společně nastoupili na póodium a zpívali estonské národní písničky. Lidi okolo seděli, nábožně poslouchali a občas se přidávali, bylo to neuvěřitelné. Říkali, že tohle je jediné, co jim dovolí z národní kultury. A to už byl začátek perestojky. Jak to muselo vypadat za Brežněva, to si raději nechci ani představit.

Asi tolik k Tvojí představě, jak Rusové nerusifikovali.

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: 3.světová válka
« Odpověď #46 kdy: Červenec 09, 2017, 03:29:55 odpoledne »
rusové rusifikovali, nemci poněmčovali a američani poameričtovali.To je normální, turci poturčovali, evropa poevropštuje.
Protiraketová obrana je k ničemu, to je jisté....Představte si, že protiraketová obrana disponuje konkretním množstvím raket, jako každé zbraně. A rusové, jako velmistři pošlou projistotu dvojnásobek klamných cílů, takové laciné rakety, které mají za úkol odvěst pozornost protiraketové obrany.A v následujícím sledu poletí  ty důležité rakety, které nikdo nezasáhne, a nebo profrčí hypewrsonické rakety, nebo křižující křídlaté rakety, které nezachytí ani radar.Takže protiraketovou obranu jistě ano, ale mnohem účinnější by bylo nestrkat rypák rusům na jejich píseček.
Je to základním pilířem matematiky, vzít ukazováček a trpělivě počítat americké základny na světě a potom ty ruské, aby si selský rozum logicky odvodil, která strana je ta agresivní, bez ohledu na momentální politickou servilnost.
Proti napadení ruskem, nebo amerikou jsme totálně bezmocní.....

Samotář

  • Host
Re: 3.světová válka
« Odpověď #47 kdy: Červenec 09, 2017, 08:49:27 odpoledne »
Izrael protiraketovou obranu zavedl a funguje to. Ať si o Izraelcích myslím cokoliv, tak jedno se jim musí nechat, že nedávají peníze do zbytečných a nepraktických věcí. Jejich protiraketová obrana má více vrstev a mají i vrstvu proti íránským balistickým raketám.

Jenom co jsem pochytil na přednášce.
Křídlaté rakety létají nízko, nedají se použít na EMP útok, jsou to nosiči "klasických" jaderných náloží. Obranu proti nim řeší jiné systémy kratšího dosahu než protibalistická raketová obrana.
Hypersonické rakety se snaží vyvinout všichni, ale jsou tam obrovská technologická omezení. Hlavice se při letu na styku s okolím ohromně zahřívá a vznikají poruchy, které ruší naváděcí systém hlavice.
Hlavice antiraket se neuvěřitelně miniaturizovaly. Podle informací přednášejícího (jsou to už starší informace, nové nejsou odtajněné) je protiraketová hlavice, která obsahuje manévrovací jednotku, řídící jednotku, naváděcí a vyhledávací jednotku a vlastní bojovou hlavici, která ničí druhé těleso kinetickou energií (tedy bez vzniku jaderného výbuchu), ve velikosti toustovače a říkal, že takových krabic do hlavice antirakety nacpou velké množství. Tvrdil, že dnes jsou aktivní antiraketové hlavice určitě ještě menší.

Proto bych protiraketovou obranu nezatracoval a kdyby nám ji někdo nabídl, určitě bych to přijal.

A pokud chcete někoho, kdo vám chce ublížit, odradit tím, že na něj budete hodný a budete mu ustupovat, vím určitě a mám to ověřené v praxi, že to NEFUNGUJE.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re: 3.světová válka
« Odpověď #48 kdy: Červenec 09, 2017, 09:37:51 odpoledne »
Pobaltí ano, ale nás nerusifikovali. Poláci a Maďaři by se nedali, ale mi ano, a přesto tu žádná rusifikace neprobíhala.
Vzhledem k tomu, jak se pobaltské státy angažovaly ve druhé světové válce, tak to byly spíše poražené mocnosti než svazové republiky. Jejich vztah k Rusku byl složitý, protože je anektovali před Hitlerem a Hitler tam byl tak trochu dost osvoboditel, stejně jako na podstatné části Ukrajiny, kde německé vojáky vítali chlebem a solí. Tam to Němci ale dost těžce nezvládnuli díky své rasové teorii o untermeschen. Někdy si říkám, jestli si Hitler nešel do Ruska pro důstojnou porážku.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Offline votroubek

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 5150
  • do nebe si bereme to, co jsme v životě rozdali....
Re: 3.světová válka
« Odpověď #49 kdy: Červenec 09, 2017, 11:44:20 odpoledne »
Já mám zase vyzkoušené, že když se do někoho dlouho sereš, pak jistojistě dostaneš po hubě. Rusové jsou agresivně rozmístněni na celém svém území, kdežto amerika je mírumilovně rozlezlá po celé planetě....Rozeznat dobro a zlo bývá to nejtěžší v lidském životě....