Autor Téma: Zásoby preppera  (Přečteno 37286 krát)

Brenner

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #50 kdy: Listopad 20, 2012, 05:10:33 odpoledne »
Ostré koření lecky účinně likviduje choroboplodné zárodky. Proto je třeba v Koreji řádově méně některých onemocnění.

sulfat

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #51 kdy: Listopad 21, 2012, 02:36:54 odpoledne »
Za 2000 dolarů si můžete koupit už všechno připravené:
http://www.thereadystore.com/classicprep-2000-food-storage-supply-12-month


Není to věda. Stačí jen umět hledat. ;)

martin

  • Host
Jak uskladnit kořenovou zeleninu
« Odpověď #52 kdy: Listopad 26, 2012, 06:10:27 dopoledne »

martin

  • Host
Osvědčené tipy pro uskladňování zeleniny a ovoce
« Odpověď #53 kdy: Listopad 26, 2012, 07:09:34 dopoledne »

homan

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #54 kdy: Prosinec 05, 2012, 12:02:51 odpoledne »
Složení zásob u každého jedince je rozdílná. Doporučuje se vlastnit na 14 dní potraviny, které se nemusí tepelně upravovat. Konzervy, zelenina, kompoty, sušenky, suchary, atd.  Na 2-6 měsíců se doporučují potraviny, které běžně jíte. Seznam sestavíte tak, že měsíc si zapisujete do sešitku vše  co sníte. Jednoduše vynásobíte třeba šesti. Pro více než 6 měsíční se zásoby dělají pomocí čtyř základních složek. Je to pšenice, med/cukr, luštěniny, sádlo. Udává se trvanlivost 3 roky, ale při dobrém skladování vydrží 20 let. Pšenici a cukr můžete prodat dál bez větší námahy. Včelařů a chovatelů drůbeže je dost. Dlouhodobé zásoby nemají sloužit k běžnému stravování, ale jen překonání nějaké krize. Z pšenice upečete chleba, který natřete třeba medem nebo sádlem.
Je zbytečné kupovat zásoby na dlouhodobé skladování, které budou pestré. Musíte do 6 měsíců zajistit částečnou potravinovou soběstačnost, která Vám umožní jíst pestrou stravu.
Místo kvalitních konzerv koupit PB vařič, který umožní uvařit potraviny a nebudou potřeba konzervy. Snažit se mít místo, kde budete moc bezpečí skladovat větší množství potravin. Denní spotřeba je přibližně 800g pšenice. Člověk může fungovat na 500g a existuji výjimky, že někteří fungují na menším množství. Radši počítejte s 800g, protože je lepší mít víc než míň.  Kupovat potraviny do zásoby, které nejíte běžně je nevýhodné. Budete se muset nutit je jíst a Váš partner bude mít argument při hádkách. Zkuste se přeorientovat na zdravou stravu. Hlavní faktor hraje, kde bydlíte. Velký rozdíl bude, když žijete na vesnici anebo ve městě.

Offline Centurion

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 188
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #55 kdy: Únor 19, 2013, 03:33:13 odpoledne »
Kde lze nakoupit rýži ve velkém?  Je mi jedno jakej druh. Čim levnější tím lepší. Řekněme 5 tun za 80 000,- kč nebo mín.

robokop

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #56 kdy: Únor 19, 2013, 03:51:35 odpoledne »
Kupoval jsem za 12 kč ve vietnamských velkoskladech v Praze Malešicích.

Kamil

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #57 kdy: Únor 19, 2013, 03:56:37 odpoledne »

Offline Centurion

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 188
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #58 kdy: Únor 19, 2013, 04:50:30 odpoledne »
Kde se tam to olovo vzalo?

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #59 kdy: Únor 19, 2013, 05:27:10 odpoledne »
Kde se tam to olovo vzalo?
nejspíše nějaké hovado mělo rýži v olověných nádobách a ani ho nenapadlo, že by na tom mohlo být něco špatného.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline Centurion

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 188
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #60 kdy: Únor 19, 2013, 06:54:59 odpoledne »
Nepleteš si olovo s hliníkem?

Offline stepan-hawk

  • Teoretik prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4914
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #61 kdy: Únor 19, 2013, 06:57:37 odpoledne »
napadá tě lepší vysvětlení? jako že by rýži zvlhčoval z olověných trubek? Nebo že by ho skladoval v jedné budově s olověnými ingoty? Nebo že uvnitř té rýže pašoval uran a plutónium uložené v olovu? Nebo že by to přehazoval olověnou lopatou? nebo míchal olověnou trubkou?
Mě přijde předchozí nápad nejpravděpodobnější.
Myslet dopředu neznamená si koupit basu piv místo dvou lahví, ale přemýšlet občas co by kdyby a sem tam si něco připravit na dlouhodobé hledisko.
Věc, kterou budete znát vám někdo možná mučením vezme, ale i poté ji budete mít.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 3654
    • Forum Chedrbí
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #62 kdy: Únor 19, 2013, 07:02:20 odpoledne »
Bila ryze musela projit upravou, aby byla bila. Tak behem toho procesu doslo k jeho znecisteni. Prach a spatne stroje to mohli zpusobit.

Bila ryze je jeste obalena chemikalii, aby se nerozpadla na prach, tak mozna u ona byla znecistena.

Taky pri baleni neboli sackovani mohla ryze prijit do kontaktu s olovem.


Offline Ormien

  • Gardening
  • *****
  • Příspěvků: 3540
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #63 kdy: Únor 19, 2013, 10:00:27 odpoledne »
Některé organismy mají sklon vychytávat určité prvky z životního prostředí. Např. jeleni shromažďují v paroží zlato:) Existují už i pokusy vyšlechtit rostliny, které by cíleně vyzobávaly z prostředí vzácnější prvky, ale zatím to vázne na separaci příslušného prvku z té kytky... Kdoví, k čemu má sklon rýže...
Dar je darem tomu, kdo dává, a vrací se k němu zpět. Walt Whitman

jezevec

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #64 kdy: Únor 21, 2013, 07:58:48 dopoledne »
 Problém je v tom,že lidé velmi málo uvažují nad věcmi.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #65 kdy: Březen 29, 2015, 12:33:07 dopoledne »
zaujímavý spôsob uloženia zásob
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline TNT1973

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1803
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #66 kdy: Březen 29, 2015, 07:16:17 dopoledne »
presne toto som musel urobit minuli tyzden.ja nechavam vsetko v povodnych sačkoch a kartonovych krabiciach.doteraz s tym nebol problem.ale minuli tyzden moja zena zbadala v skryni tie male chrobaky co ziju vo fazuli.tak som sa vrhol na vykladanie skryne a zistoval skody.vyžrali 10kg fazule,ale to im nestacilo a rozliezli sa aj do ryze a do cestovin.este ze sme to zbadali včas,inak by boli skody ovela vecsie.tak sliepky mali 5kg ryze a prasiatka fazulu.nemyslim si ze by ryzu alebo cestoviny žrali,ale boli tam zalezene a mne sa tu ryzu nechcelo preberat.inak moja zena by to uz nejedla a nedala by to ani detom.takze ryza isla sliepkam a ja mam teraz kazde rano s vajcom makarony,vrtaky,kolienka a este dlho budem mat :D este ze tie sliepky zacali tak dobre niest :D
no a vsetko ostatne co bolo v tej skryni som musel prelozit do zavaraninovych poharov.ma to vsak nevyhodu.nikdy nebudeme mat tolko poharov aby sme dokazali uskladnit takymto sposobom nase zasoby a dalsia vec je ta,ze som zvedavy do coho budeme zavarat na jesen!odteraz zacnem skladovat vsetko v 25kg vedrach od fasadnej omietky.este ze ich mam vdaka svojej praci dost.ale aj roboty s tym bude viac a zaberie to tiez viac miesta.
ako sa vysporaduvate s tymito chrobakmi vy?musim napisat ze vsetky napadnute potraviny včetne fazule boli kupene v akcii v  supermarkete a teda som dufal ze su proti tomuto problemu ošetrene.inak sa mi toto nestalo este nikdy v zivote ze sa chrobaky objavili v kupenej fazuli.v domacej som uz mal,ale minuli rok som nemal ani domacu fazulu tak to nechapem odkial prisli
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

         nacelnik Seattle 1854

Offline specialista

  • ***
  • Příspěvků: 74
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #67 kdy: Březen 29, 2015, 09:52:45 dopoledne »
ja cestoviny skladujem v originalnych baleniach a to vsetko mam v plastovych vedrach od farby alebo od omietky,tie velke 40 kilove,daju sa pomerne lahko vycistit,a vyhoda premna je ze sa daju skladat na seba a nezaberaju tak vela miesta,ryzu a strukoviny skladujem v plastovych bandaskach,musim zohnat viac 4 litrovych skiel :D ale zatial som nemal problem z chrobakmi a dufam ze ani nebudem mat  :P

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #68 kdy: Březen 29, 2015, 11:03:15 dopoledne »
To:  TNT  si prečítaj vlákno: " Luštěniny a jejích uplatnění ve stravě"  tam píšeme dosť o hmyze čo ti konzumuje zásoby a ako s ním zatočiť  ;)

http://preppers.cz/forum/index.php/topic,279.msg13074.html#msg13074
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline TNT1973

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 1803
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #69 kdy: Březen 29, 2015, 03:55:47 odpoledne »
vdaka plenty.to vlakno som cital.minuli rok som sa dokonca v tom vlakne sam pytal ako sa zbavit tych chrobakov.ale vtedy som ich mal v domacej fazuli a tej som mal cca tak 5kg.ale nemozem vsetky zasoby strukovyn ktore kupim davat na mesiac do mrazaku.to sa technicky neda zvladnut :D
ale uz som asi prisiel na problem.na jesen som na špajzi vymenil dvere veduce na terasu(exterierove).predtym tam boli klasika stare ktore netesnili a v zime bola teplota v špajzi cca 10 stupnov.cez tie stare mi robilo prievan aj v dome. po vymene dveri je teplota 18-20 stupnov.zbadal som problem uz v januari ked sa mi zacala kazit kvasena kapusta a musel som ju prelozit do poharov a sterilizovat.a teraz tyto chrobaci.asi mi neostava nic ine,iba vybudovat poriadnu suchu pivnicu so stalou celorocnou teplotou pod 10 stupnov
az zomrie posledny strom a posledna rieka bude otravena a posledna ryba bude chytena,az potom si uvedomime,ze penazi sa nenajeme!

         nacelnik Seattle 1854

Offline milo1944

  • ***
  • Příspěvků: 1852
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #70 kdy: Březen 29, 2015, 05:29:41 odpoledne »
Obrana proti broukům je mrazák.
Postačí nakoupené  uložit do mrazáku na 1 - 2 dny, ale záleží na výkonu mrazáku !! Je potřeba mrazit po malém množství, pokud někdo narve mrazák plnej, zak se prostředek vychladí až po nějaké době.
V záručáku je uvedeno, kolik zboží je možné zamrazit za 24 hodin.

Po vyjmutí z mrazáku je nutné nechat zboží nějaký čas v lednici, aby nedošlo k opocení. Ta vlhkost by mohla všechno pokazit.
Myslím, že na tuto aklimatizaci by postačila i nefunkční lednice, která nechladí.

Mražení jsem osobně vyzkoušel !!
Nebojte se dělat to, co neumíte !
Amateři postavili Noemovu archu, ale TITANIC stavěli profesionálové  ;D

SoňaR

  • Host
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #71 kdy: Únor 11, 2016, 01:05:57 odpoledne »
Tak jsem se konečně dostala k tomu, že se chystám naskladnit pár "hotovek" v plechovkách, pro případ, že by se nedalo vařit. No nejlepší jsou ty pardubické konzervy, ale za to bych dala majlant, tak jsem se pustila do testování hotovek od Hamé... Zatím mám za sebou jen dvě - trenčanské párky s fazolí (dá se), salsa na špagety (nedá se). Máte otestované / ověřené nějaké hotovky z běžné obchodní sítě?

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #72 kdy: Únor 11, 2016, 02:38:35 odpoledne »
Nenič si zdraví produkty od této firmy.  :)

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #73 kdy: Únor 11, 2016, 02:39:36 odpoledne »
My na zaklade zkusenosti zustaneme u cistych masovych konzerv. Radeji mensi mnozstvi ale kvalitnejsi jidlo (ono v tech Hame parcich moc masa nebude a mouku si vyrobim sam a levneji). Pokud je nutno setrit, tak az pak, pri tvorbe finalniho jidla, treba nastavenim vetsiho pomeru zeleniny, ryze, testovin apod. Jist se daji i studene s chlebem, v nouzi se z toho da udelat polevka jen zalitim horkou vodou.
Praktikující cynik

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #74 kdy: Únor 11, 2016, 02:50:51 odpoledne »
Hamé jsou blafy...separát, soja GMO, kůže, šlachy....

Mám naskladněny konzervy od Dovast...a pak ryby. Nějaké fazole a to je vše...
Raději budu jíst obilné kaše a brambory se zelím než tyhle blafy.

Takový fazolový gulášek z velkých fazolí tzv. becoků lehce nahradí klasický guláš.
A dobře ochucená sekaná z čočky je taky lahůdka.

Nechci tady propagovat vegetariánství, aby mě zas někdo nenazval senojedem, že chlaste? ( Vegetarián nejsem, ale v čase nouze bych neměla problém se bez masa obejít.)

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #75 kdy: Únor 11, 2016, 02:57:08 odpoledne »
Kdyz je o tom rec, par lidem jsem privezl pixlu tunaka. Uz jste ho nekdo testoval? Zajimal by mne nazor
Praktikující cynik

SoňaR

  • Host
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #76 kdy: Únor 11, 2016, 03:11:24 odpoledne »
Tak ještě jinak - sháním hotovky v konzervách, tj. jídlo, které se v případě nouze nemusí ani ohřát a není k tomu potřeba nic dalšího vařit, přidávat příloha apod. Tedy ideálně maso + příloha v jedné konzervě. Není to určené na běžné dlouhodobé stravování.

Dovast je nejlepší, to je ta pardubická firma, o které jsem psala. Ten mám taky v plánu, ale k jinému účelu. Pro tento účel hledám něco levnějšího. Navíc (pokud vím) tak nemá kompletní hotovky (maso + příloha).

Offline MDobromila

  • Včelaři sobě
  • *
  • Příspěvků: 2990
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #77 kdy: Únor 11, 2016, 03:36:21 odpoledne »
Někdo bral i tady...http://www.hotovky.cz/

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #78 kdy: Únor 11, 2016, 04:16:16 odpoledne »
No, u nás má výborné výrobky v konzervách toto mäsiarstvo: http://www.gasparikmasovyroba.sk/sortiment-specialne-vyrobky-domace-dobroty.php

A všeobecne, najlacnejšie a najchutnejšie výrobky má hitlermarket lidl.

Jediné, čo z konzerv kupujeme sú ryby a občas dáku kukuricu, či fazulu na rýchly šalát.
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

Offline Petoza

  • ***
  • Příspěvků: 73
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #79 kdy: Únor 11, 2016, 04:26:24 odpoledne »
Tuniaka pravidelne pouzivame z 900 g konzervy v Lidl. Ak sa nemylim, tak doba spotreby je 5 rokov. Kvalita je vyborna. Ak to je rovnaky vyrobca (Nixe) tak budu v pohode. Otestoval som niektore jedla z tejto ponuky http://www.adventuremenu.cz/?co-je-adventure-menu,21, maju vlastny system samoohrevu (pytlik, voda, chemicka patrona), trvanlivost 3 roky a mali by vydrzat az do 30 stupnov tepla.

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #80 kdy: Únor 11, 2016, 07:34:07 odpoledne »
No jelikož se ženou maso tolik nejíme, kromě ryb, tak chceme pořídit větší zásoby tuňáka v konzervě. Je to vynikající maso a má to v sobě to co člověk potřebuje. Ta značka co je v Lidlu je kvalitní.

Jinak ty hotovky, já nevím. Se mi to nepozdává. Často je v tom mouka a tak to moc nevydrží. Tuňák, sterilovaná zelenina nebo z masa ještě čistý Lunchmeat je správná volba.

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #81 kdy: Únor 12, 2016, 08:22:56 dopoledne »
Lunchmeat je hnuj. Temer vsechny se dalaji ze separatu, ve vetsine je glutaman, dusitan sodny kvuli krasne ruzove barve... To si vazne dam radeji suchej chleba.
Praktikující cynik

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #82 kdy: Únor 12, 2016, 06:53:53 odpoledne »
Dusitanová sůl je v jakékoliv uzenině. Já konzumuji Lunchmeat co vyrábí firma mého tchána. Je to 100% maso vč. tuku. Akorát je to polokonzerva - sterilovaná na 100°C, tudíž nevhodné pro dlouhodobé skladování a ze zákona má trvanlivost 6 měsíců od data výroby.  ;)

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #83 kdy: Únor 12, 2016, 07:15:38 odpoledne »
Ja nejim ani uzeniny, prave ze stejneho duvodu. Salam co si delam obsahuje jen morskou sul.
Praktikující cynik

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #84 kdy: Únor 12, 2016, 08:40:49 odpoledne »
morska sol je najvacsi humus a podvod dovedna  "omg"
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #85 kdy: Únor 12, 2016, 08:45:48 odpoledne »
Dusitanová sůl není tak hrozná, konzumuje-li se rozumně. Prví ji použili indiáni, když nakládali maso do soli z určité zátoky v moři, kam káleli ptáci. Evropané později přišli na složení a od té doby se dělá průmyslově.

Indiánům to uchovalo maso na delší dobu a v PA jistě najde uplatnění. Zkrátka už se užívá dlouho. Ale neberu ti to, najednou se všude tvrdí jak je to škodlivé. Škodlivá je i nadmíra masa a přesto se ho sežere na světě až moc.

SoňaR

  • Host
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #86 kdy: Únor 12, 2016, 08:53:07 odpoledne »
Mám-li si vybrat mezi botulotoxinem a masem s trochou dusitanové soli, tak si vyberu to druhé  :)

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #87 kdy: Únor 12, 2016, 09:28:54 odpoledne »
V dobách keď indiáni nakladali mäso do morskej soli neústili kanalizačné stoky na pobreží mora. Myslíte, že morská soľ je z čistého mora ?  Zabudnite.  Všetky solivary na túto komoditu sú na pobreží a čerpajú vodu od pobrežia. Dobrú chuť
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline Anakin

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2561
    • Blog Prepper.cz
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #88 kdy: Únor 12, 2016, 09:33:00 odpoledne »
Však ti to nijak nerozporuji. Jen popisuji jak je dusitanová sůl stará. O mořské soli dnešních kvalit nevím zhola nic. Rozhodně ji nekupuju, nevidím v tom důvod.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #89 kdy: Únor 12, 2016, 10:30:39 odpoledne »
Ja som písal reakciu na morskú soľ a nie dusitanovú  :"no":
Chemicky je morská soľ rovnaká ako tá zo solivaru. Tá zo solivaru má naviac v sebe JÓD  :bee:
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #90 kdy: Únor 12, 2016, 10:33:21 odpoledne »
morska sol je najvacsi humus a podvod dovedna  "omg"

V cem je to podvod?
Praktikující cynik

SoňaR

  • Host
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #91 kdy: Únor 12, 2016, 10:54:29 odpoledne »
S tou mořskou solí to zas není taková blbost...
Kuchyňská sůl je chlorid sodný + uměle přidané látky (fluor, jód, protihrudkující...)
Mořská sůl je chlorid sodný + hromada stopových prvků (minerálů přirozeně se vyskytujících v mořské vodě), většinou se tam nic dalšího nepřidává, bohužel kontaminace moří kontaminuje i sůl, takže je třeba vybírat sůl z čistých moří  ??? ...možná to někde nějakým způsobem čistí, ale to nevím.
Za nejlepší je v současné době považovaná čistá růžová sůl, nejčastěji známá pod označením himalájská.

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #92 kdy: Únor 12, 2016, 11:40:47 odpoledne »
Ja "kupuju" sul od mistniho malovyrobce. Celou jeho produkci od nej bere nejaka nemecka firma. Tady je more cisty, v okoli jsou rezidentni zony, vic ve vnitrozemi pak vinice a lany mandarinek a pak uz jen hory. Do more se nic nevypousti na to si tu mistni davaji sakra pozor - clovek si nesmi pred barakem ani olplachnout auto. Nejblizsi fabrika je odsud asi 120 km. Tak mi prave vrta hlavou v cem je jako zakopany pes.
Praktikující cynik

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #93 kdy: Únor 12, 2016, 11:50:29 odpoledne »
Od dôb kedy sa robili podmorské atómové výbuchy, skladovalo sa a stále sa skladujú tisícky ton vyhoreného paliva atómových elektrární, Černobyľu a Fukušimy je to vo všetkých oceánoch a moriach.
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #94 kdy: Únor 13, 2016, 12:05:12 dopoledne »
Jo takhle...
Praktikující cynik

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #95 kdy: Únor 13, 2016, 10:52:43 dopoledne »
Naopak nerafinovana morska sul obsahuje neradioaktivni jod. Ten ma tu vlastnost, ze vytlacuje ten radioaktivni, ktery muze byt ulozen ve stitne zlaze. Neradioaktivni jod ma v tele prednost, tudiz prirozenou cestou nahradi ten skodlivy. Vetsina onkologu vam tedy doporuci pouzivat jod obsazeny v morske soli v pripade, ze je podezreni, ze jste se dostali do styku s radioaktivnim jodem a ten se uvolnuje prave v pripadech jadernych nestesti typu Cernobyl. Tedy se to castecne tyka vsech v CR. Samozrejme jako vsude plati ze vseho s mirou. Tedy i jodu, nebo soli. Navic u jodu to neplati jako prevence, aby si nekdo nemyslel, ze se nafutruje kvalitnim jodem no zasoby.
Praktikující cynik

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2712
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #96 kdy: Únor 13, 2016, 12:43:06 odpoledne »
Možno to platilo pred Fukušimou. Teraz je bordel z nej všade. Najviac na západnom pobreží severnej a južnej ameriky ale dostalo sa to komplet všade do morskej vody prúdením teplých a studených vôd. Tak, že summa summarum morská soľ je koncentrát všetkého čo morská voda obsahuje. Dobrú chuť.
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Offline Cynik

  • ***
  • Příspěvků: 1431
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #97 kdy: Únor 13, 2016, 01:33:13 odpoledne »
To musi bejt ten Nemec peknej nymand, ze si pro tyhle jedy jezdi takovou dalku misto toho, aby to bral nekde z Baltu, ktery ma daleko bliz.
Schvalne to zkusim premerit dozimetrem, kolik to ukaze, ale verim, ze to nebude mit vic nez banany
Praktikující cynik

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 7598
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #98 kdy: Únor 13, 2016, 09:26:38 odpoledne »
Tiež nie som vyznavačom morskej soli. Keď sme boli na dovolenke v chorvátsku, tak sme išli okolo takých morských solivarov. A fakt o pár kilometrov boli pláže, mestá, prístavy. A čuduj sa svetu, oni nemajú pri pobreží žumpy, ani kanalizácie. A odpad často vypúšťajú 30m od pláže. Ale ono sa to stratí, veď ani vzduch nedýchame čistý....
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.

SoňaR

  • Host
Re: Zásoby preppera
« Odpověď #99 kdy: Květen 26, 2016, 11:04:35 dopoledne »
Tak jsem měla možnost ochutnat tyto sušenky (viz odkaz) a jsou fakt dobrý. Sice tvrdší, než třeba BeBe, ale dobrý. Určitě se po nich rozhlédnu po německých e-shopech(tam jsou tyhle věci o hodně levnější) a přidám pár balíčků do zásob.

http://www.armyprodej.eu/product/preziti/nouzove-jidlo---trvanlive-susenky/1950