Ja mám zásoby riešené následovne:
- v panelákovom byte mám bežné zásoby na 3-4 mesiace (mraziak ,špajza, pivnica), z toho mám cca mesačné v dehydrovanej podobe (hotovky hostince,sáčkové polievky, rizotá, zemiakové a obilninové kaše+ mleté sušené mäso, zelenina, syr, prepustené maslo na vylepšenie+ nejaké raňajkové sušienky a suš. mlieko+ sucháre (bieszczadzskie)+ sladkosti- chodíme min. 20dní do roka "na ťažko" na turistiku+ dovolenka, tak sa to bez problémov točí. Tieto zásoby su postačujúce na vykrytie menších výpadkov v zásobovaní (kalamita, epidémia, vojnový stav). V prípade vyhliadky dlhšie trvajúcich problémov sa osadenstvo a zbytky zásob včas odsťahujú na "prepersku " chalupu.
- na chalupe (celoročne obývateľná s dostatočnými zásobami paliva, PHM, PB), sú dva druhy zásob- bežné ( v pivnici) na pol mesiaca+ 400kg potravinárskej pšenice v sudoch na povale+ na zimu 50kg zemiakov-na jar sa zjedia, alebo by sa použili na sadenie, a núdzové v úkryte vybudovanom zároveň s domom (po II. sv. vojne) na ochranu pred rabovaním a rekvirovaním. V núdzových zásobách je okolo 200ks 0,4l pohárov so zaváraným mäsom (rotácia 3-4 roky), 140kg talianskej orginál vákuovo balenej ryže (5-6r), 100ks sardiniek v oleji a 50ks tuniak v oleji (5r), 20ks paradajkový pretlak (2r) a bez rotácie 20kg cukru, 20kg soli, 10l 96% čistého liehu a 10l 20% octu. Úkryt sa otvára raz ročne, po výmene obsahu a uzavretí, sa tam parafínovými kahancami nechá vyhorieť kyslík.
Keď beriem do úvahy, že z pšenice sme už teraz schopní vyrobiť 500ks 1kg chlebov, tak moje zásoby by mali postačovať na 1,5-2roky pre dve osoby v prípade, že by sa nepodarilo nič dopestovať.