Autor Téma: Zásoby preppera  (Přečteno 21626 krát)

Black

  • Host
Zásoby preppera
« kdy: Červen 03, 2012, 09:07:02 dopoledne »
Každý z nás má svoje zásoby, které jsou jedinečné. Pojďme vytvořit seznam zásob, které budou univerzální, levné, chutné, zdravé a okolí Vám to dovolí. Pro jednu dospělou osobu.

Zásoby budou na 2 roky rozdělené na 3 části: bezvaření, vaření, dlouhodobé

1. bezvaření budou na 1 měsíc
2. s vařením budou na 2 měsíce
3. dlouhodobé na 21 měsíců.

Celkem to dělá 24 měsíců.

Téma reaktivováno. Mobile

vlceko

  • Host
Máte skutečně zásoby?
« Odpověď #1 kdy: Červen 30, 2012, 07:23:44 dopoledne »
Mluvíte o připravenosti. Máte skutečně zásoby a nebo jako jinde tady jen diskutujete?

Offline Cajgalamo

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1440
Re:Máte skutečně zásoby?
« Odpověď #2 kdy: Červen 30, 2012, 02:10:57 odpoledne »
Citace
Mluvíte o připravenosti. Máte skutečně zásoby a nebo jako jinde tady jen diskutujete?
Ahoj,

Myslím, že to záleží od každého jednotlivca a jeho situácie.

Niektorí napr. majú ako zásobáreň záhradu.

Ja napríklad záhradu nemám - preto nejaké zásoby mám.  :D
"Svet v temných, ale skutočných farbách má väčšiu cenu, ako svet v ružových farbách, ale falošných." Jean Gwenaél Dutourd

Offline Gloch

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1016
Re:Máte skutečně zásoby?
« Odpověď #3 kdy: Červen 30, 2012, 03:14:30 odpoledne »
Mluvíte o připravenosti. Máte skutečně zásoby a nebo jako jinde tady jen diskutujete?
My máme doma průběžně zásobu, kterou jak konzumujeme, tak na základě akcí (Globus a pod) obnovujeme - mouka cca 50kg, rýže 15kg cukr 200kg (mám včely), mléko 70l atd. Kromě toho máme doma (v závislosti na ročním období cca 100q obilí, 500kg brambor a asi 250 kg mraženého masa a 75 - 100 zeleniny.

Offline Cajgalamo

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1440
Re:Máte skutečně zásoby?
« Odpověď #4 kdy: Červen 30, 2012, 11:31:38 odpoledne »
wow!  :)

Keďže mám obmedzené skladové aj spracovateľské (napr. obilie) možnosti, moja zásoba vyzerá trošku inak.
Ja mám zásoby len pre dve osoby.

15 kg ryže
15 kg cestovín
10 l mlieka (obmieňam)
asi 60 kg rôznych konzerv (iba tých kvalitnejších, hlavne ryby)
asi 100 zaváranín (uhorky, ovocie, koreňová zelenina, nejaké džemy)
v mrazáku vždy asi 10 kg mäsa
asi 40 vajec

V mojej stratégii je zapracované, že hneď vedľa baráku sú potraviny Jednota. Disponujem potrebnou hotovosťou ihneď tieto potraviny vykúpiť a rovno to na táčkach hádzať do garáže  ;D
"Svet v temných, ale skutočných farbách má väčšiu cenu, ako svet v ružových farbách, ale falošných." Jean Gwenaél Dutourd

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6304
Re:Máte skutečně zásoby?
« Odpověď #5 kdy: Červenec 01, 2012, 09:39:35 dopoledne »
Moje aktualni zasoby:

81kg psenice
6,5kg cocky
1,5kg hrachu(ted jsem ho sazel,tak asi min)
1,5kg ovesnych vlocek
1kg jahly
1kg pohanky
1kg maku
11kg kroup
5kg ryze
2kg testovin

kompoty,koreni,bylinky

Snazim si udrzet 100kg dehydrovanych potravin na osobu. Teoreticky toto mnozstvi vydrzi cloveku na jeden rok zivota. Teoreticky,protoze kazdy ji jinak a pocita se,ze bude jist i veci kolem sebe co rostou a nebo zijou plane.
 



Whisper

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #6 kdy: Listopad 14, 2012, 01:37:37 odpoledne »
Nebylo by snažší udělat jednotné než rozdělovat na 3 části?

Koksa

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #7 kdy: Listopad 14, 2012, 01:40:52 odpoledne »
Jsi asi začátečník. Zde se to často řešilo. Zásoby se rozdělují kvůli tomu, aby nebyli tak drahé a nemusel člověk jíst stále.

serzant

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #8 kdy: Listopad 14, 2012, 01:46:00 odpoledne »
A na místo, kde uskladní ty zásoby. foto z USA

shtf

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #9 kdy: Listopad 14, 2012, 02:01:29 odpoledne »
Na první měsíc mám jen trvanlivé zásoby, i když máme doma plný mrazák, pak kumbál zeleniny, brambor, domácích kompotů atd.

orezavatko

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #10 kdy: Listopad 14, 2012, 02:18:35 odpoledne »
1 měsíc --
jídlo:
 konzervy(polévky, fazole, kompoty), suchary, sušenky, semínka, sušené maso, sušené ovoce, cukrove bonbóny, kondenzované mléko

doplňky:
vitamíny, minerály,pangamin

Shiki

  • Host

Whisper

  • Host

vitalis

  • Host

Black

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #14 kdy: Listopad 14, 2012, 03:44:24 odpoledne »
Škoda, že se nedá propašovat do prvního měsíce ovesné vločky.

chimera

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #15 kdy: Listopad 14, 2012, 04:01:11 odpoledne »
Ovesné vločky nebude nikdo jíst jen tak pokud je nejí dlouho.

Shiki

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #16 kdy: Listopad 14, 2012, 04:09:55 odpoledne »
Zbožňuji ovesné vločky na slano.

petka

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #17 kdy: Listopad 14, 2012, 04:57:19 odpoledne »
Seznam trvanlivosti, který jsem zkopíroval z jednoho blogu.

Trvanlivost zásob

Baby Food, konzervy - 12 měsíců
Prášek do pečiva - 18 měsíců (neotevřený)
Jedlá soda - 18-24 měsíc
Fazole, Adzuki - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, blackeye - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, Black Turtle - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, sušené - 12-24 měsíc (v původním obalu)
Fazole, sušené - na dobu neurčitou (utěsnit v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Fazole, může, Baked, Bush - 24 až 36 měsíc 1-423-509-2361
Fazole, může, Black, Progresso - 24 měsíců 1-800-200-9377
Fazole, může, Bush fazole Brand - 26 měsíců
Fazole, Garbanzo - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, Great Northern - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, Ledviny - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, fazole Mung - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, Pink - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, Pinto - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, pinto - 5 let (při 70 stupních F.)
Fazole, Malé červené - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Fazole, sojový - 8-10 roků (při 70 stupních F.)
Bouillon - 24 měsíců (udržujte v suchu a kryté)
Bouillon (kostky) - 24 měsíců
Bouillon (Granule) - 12 měsíců
Bouillon, Herb Ox - 24 měsíců
Bouillon, Tone - 24 měsíců
Chléb, suchary - 3 měsíce
Chléb, suchary, Saltines - 8 měsíců
Chléb, suchary, Ritz - 8 měsíců
Chléb, suchary, celozrnný - 48 měsíců
Chléb, drobky, sušené - 6 měsíců (Skladovat v suchu a kryté)
Chléb, čerstvé, kupovaný (původním obalu při teplotě 70 ° F. suterén) - 5 dnů
Chléb, zmrazené, kupovaný (původním obalu při 0 ° F. mrazák) - 6 měsíců
Chléb, Mix, Biscuit Směsi (nejvíce) - 9 měsíců
Chléb, Mix, Mix sušenek, Krusteaze, libovolný druh kromě mixu pekárna - 24 měsíců
Chléb, Mix, Hot-roll mix -18 měsíců (Pokud otevření skladujte ve vzduchotěsných) kontejnerové
Chléb, Rolls (komerční) - 3-5 dnů (zmrazené 2-3 měsíců) Domácí pečivo může mít kratší životnost z důvodu nedostatku konzervačních látek.
Chléb, Tortillas, kukuřice - 1-2 týdnů (chladicí 2 týdny) může být zmrazeny
Chléb, Tortillas, Mouka - 1-2 týdnů (chladicí 2 týdny) může být zmrazeny
Pšeničný chléb, domácí (polyethelene bag @ 70 ° F. suterén) - 3 dny
Chléb, bílé, domácí (polyethelene bag @ 70 ° F. suterén) - 5 dnů
Máslo, dehydratované - 5-8 roky
Máslo (chlazené) - 1-2 týdnů (zmrazené 6-9 měsíců) zabalte nebo pokrýt pevně.
Sušené podmáslí - 24 až 36 měsíc
Podmáslí (chlazené) - 10-14 dnů Cover pevně. Chuť není ovlivněna, pokud podmáslí odděluje.
Cake Mix (nejvíce) - 9-12 měsíců
Cake Mix, Angel Food - 9 měsíců
Cake Mix, Betty Crocker - 8-12 měsíců
Cake Mix, Jiffy - 24 měsíců
Cake Mix, Pillsbury - 18 měsíců
Candy, tvrdé - 24 měsíců
Rendlíky, mix - 9-12 měsíců (Uchovávejte v suchu a chladu)
Obiloviny, vařené - 6 měsíců
Obilniny, kukuřice, suché Ready-to-jíst - 12 měsíců
Obilovin, krém pšenice - 12 měsíců
Obilovin, Hominy Grits - 12 měsíců
Cereal, Ovesné vločky - 12 měsíců
Cereal, Zpracované (v krabici) - 6-12 měsíců
Cereal (Publix) - 12-18 měsíců 1-800-242-1227
Obilniny, Quinoa Cereal - 1-3 měsíce
Obiloviny, Ready-to-vaříme, ovesné vločky, atd. - 12 měsíců
Obiloviny, Ready-to-jíst (neotevřený) - 6-12 měsíců (otevřeno 2-3 měsíců)
Obiloviny, ready-to-jíst (otevřeno) - 2-3 měsíce (Refold balíček pevně)
Obilovin, rýže obilovin, suché Ready-to-jíst - 12 měsíců
Obilniny, pšenice, drcený, suché Ready-to-jíst - 12 měsíců
Sýr, Cihla (Hard a vosk potažené) (otevřeno / chlazené) - 2 měsíce
Sýr, Cihla (Hard a vosk potažené) (neotevřené / chlazené) - 3-6 měsíce (zmrazené 6 měsíců)
Sýr, čedar (Hard a vosk potažené) (otevřeno / chlazené) - 2 měsíce
Sýr, čedar (Hard a vosk potažené) (neotevřené / chlazené) - 3-6 měsíce (zmrazené 6 měsíců)
Sýr, tvaroh (původním obalu při 38 - 40 ° F. lednice) - 10-15 dnů
Sýr, smetana sýr (původním obalu při 38 - 40 ° F. lednice) - 21 dnů
Sýr, smetana, Neufchatel (chlazené) - 4 týdny
Sýr, sušené - 5-8 roky
Sýr, suché sýry (původním obalu při 60 - 70 ° F. suterén) - 3 měsíce
Sýr, Edam (Hard a vosk potažené) (otevřeno / chlazené) - 2 měsíce
Sýr, Edam (Hard a vosk potažené) (neotevřené / chlazené) - 3-6 měsíce (zmrazené 6 měsíců)
Sýr, Gouda (Hard a vosk potažené) (otevřeno / chlazené) - 2 měsíce
Sýr, Gouda (Hard a vosk potažené) (neotevřené / chlazené) - 3-6 měsíce (zmrazené 6 měsíců)
Sýr, přírodní (vakuové balení při 38 - 40 ° F. lednice) - 6 měsíců
Sýr, parmezán, strouhaný - 12 měsíců
Sýr, parmazán, Romano (otevřeno / chlazené) - 2-4 měsíce
Sýr, parmazán, Romano (neotevřený) - 10 měsíců
Tavené sýry (vakuové balení při 38 - 40 ° F. lednice) - 8 měsíců
Sýr, sušené - 36 měsíců
Sýry, tavené sýry Products (v chladničce) - 3-4 týdny (zmrazit 4 měsíce)
Sýr, ricotta (chlazené) - 5 dnů
Sýrové pomazánky / dipy (původním obalu při 38 - 40 ° F. lednice) - 21 dnů
Sýr, švýcarské (Hard a vosk potažené) (otevřeno / chlazené) - 2 měsíce
Sýr, švýcarské (Hard a vosk potažené) (neotevřené / chlazené) - 3-6 měsíce (zmrazené 6 měsíců)
Čokoláda (Import) - 12 měsíců
Čokoláda, Hot Cocoa Mix, hnízdí (baleny jednotlivě) - 24 měsíců
Čokoláda, hnízdí Quick - 24 měsíců
Čokoláda, Premelted - 12 měsíců Uchovávejte v chladu.
Čokoláda, Semi-sweet - 18-24 měsíc Uchovávejte v chladu.
Čokoládový sirup, (neotevřený) - 2 roky
Čokoládový sirup, (otevřeno) - 6 měsíců (ledničky)
Čokoláda, neslazené - 18 měsíců Uchovávejte v chladu.
Čokoládový sirup (otevřený) - 6 měsíců
Čokoládový sirup (neotevřený) - 24 měsíců
Cocoa - 5 let (v mylarového sáčku)
Kakaové směsi - 8 měsíců
Koření, Catsup - 12-24 měsíc
Koření, Hořčice, upravené žlutá (otevřeno) - 6-8 měsíce
Koření, Hořčice, upravené žlutá (neotevřený) - 24 měsíců
Koření, Hořčice, francouzští (Jar) - 18 měsíců
Koření, Hořčice, francouzští (squeeze láhev) - 12 měsíců
Cookie Mix, Basic - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Kukuřičná moučka - 6 - 18 měsíců (Skladujte dobře uzavřené Chlazení může prodloužit životnost..)
Kukuřičný škrob - 18 měsíců
Kukuřičný škrob, Argo - 24 měsíců (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Krém, Half a Half, Light a Heavy (chlazené) - 7-10 dnů (zmrazené 2 měsíce)
Cream, ultra pasterované (neotevřené / chlazené) - 21 - 30 den
Cream, Sour (chlazené) - 2 týdny
Cream, Sour, kliky na bradlech, obchodní (chlazené) - 2 týdny
Creamer, non-mléčné, Creamora - 24 měsíců
Creamer, Non-Dairy - 9-36 měsíce
Pijte Mix, Země Čas Lemonade - 24 měsíců
Pijte Mix, Crystal Light - 24 měsíců
Pijte Mix, ovoce, sušené - 10 let (v mylarového sáčku)
Pijte Mix, Orange - 10 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Pijte Mix, sušené, Kool Aid, Kraft Foods - 18-24 měsíc 1-800-543-5335
Drink Mix, Tang - 24 měsíců
Vejce, dehydratované nebo lyofilizované formě prášku - 5-8 roky
Vejce, čerstvé (Originální balení při 38 - 40 ° F. lednice) - 120 dnů
Vejce, nakládané - 1-12 měsíce (v pohodě skladování je doporučeno)
Vejce, práškové - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Vejce, zpracované (originální balení při teplotě 70 ° F. pohodě suterén) - 15 měsíců
Extrakty, tj. Vanilla - 18 měsíců
Mouka, rýžová mouka - 1 až 2 měsíce
Mouka, White - 6-9 měsíců (některé prameny uvádějí až 5 let)
Mouka, White obohacené - 12 měsíců
Mouka, White - 5 let (v mylarového sáčku)
Mouka, celozrnný - 6-9 měsíců (některé prameny uvádějí až 5 let)
Mouka, celozrnný graham - 2 týdny
Poleva, konzervované (otevřeno) - 3 měsíce (mrazit)
Poleva Mix - 8-9 měsíců
Ovoce, Jablka (CAN), Comstock - 24 až 36 měsíc 1-800-270-2743
Ovoce, Jablka, čerstvá (oddělené v krabicích @ 32 ° F. mod vlhké sklepní.) - 6 měsíců
Ovoce, Apple Chips, sušené - 8 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Ovoce, Apple Řezy, sušené - 24 měsíců [8 roků (v mylarového sáčku)]
Ovoce, jablečná dřeň, Motts - 12 měsíců
Ovoce, Banány - 2-3 dny (až do zrání, pak před chladem)
Ovoce, banán, sušené chipsy - 8 měsíců
Ovoce, banány, čerstvé (větrané kontejner při 60 - 70 ° F. suterén) - 1 týden
Ovoce, Bobule, čerstvé (větrané kontejner @ 38 - 40 ° F. lednice) - 1 až 2 týdny
Ovoce, konzervy - 12-24 měsíc (v původním obalu na 70 stupňů C. V suchém sklepě)
Ovoce, Ovocné konzervy (původním obalu při teplotě 70 ° F. suché suterén) - 2 roky
Ovoce, může, Del Monte - 18-26 měsíc
Ovoce, může, Comstock - 18-26 měsíc
Ovoce, CAN, Libby je - 36 měsíců + 1-888-884-7269
Ovoce, Citrusové plody, čerstvé větraném kontejner @ 32 ° F. režimu. vlhké sklep) - 8 týdnů
Ovocný koktejl, konzervy - 24 měsíců
Ovoce, třešně, Lahvové - 24 měsíců
Ovoce, Coconut, drcené, konzervované nebo balené - 12 měsíců
Ovoce, sušené - 6-12 měsíců (Uchovávejte v chladu, ve vzduchotěsných obalech, pokud je to možné)
Ovoce, dehydrované - 6-8 měsíců
Ovoce, dehydrované - 5 let (Hermeticky uzavřené v nepřítomnosti kyslíku při stabilní teplotě 70 stupňů F. -. Měly by vést poměrně déle, pokud je uložen při nižších teplotách)
Ovoce, Sušené ovoce (vzduch / odolný proti vlhkosti @ 70 ° F. suché suterén) - 8 měsíců
Ovoce, Mražené ovoce (původním obalu při 0 ° F. mrazák) - 12 měsíců
Ovoce, Džemy a želatiny (původním obalu při teplotě 70 ° F. suché suterén) - 18 měsíců
Ovoce, Peach, konzervy - 24 měsíců
Ovoce, Peaches, Del Monte - 24-30 měsíc 1-800-543-3090
Ovoce, Hruška, konzervy - 24 měsíců
Ovoce, hrušky polovin, Del Monte - 24-30 měsíc 1-800-543-3090
Ovoce, Hrušky, čerstvé (větrané kontejner @ 32 ° F. mod vlhké sklep.) - 4 měsíce
Ovoce, Pie Výplně, Comstock - 18-26 měsíc
Ovoce, ananas, konzervované - 24 měsíců
Ovoce Smoothie, Del Monte - 12 měsíců
Želatina - 18 měsíců
Želatina Směsi - 18 měsíců
Želatina, ochucené, Jello, Kraft Foods - 24 měsíců
Obilí, ječmen, Vcelku (měkká zrna) - 5-8 roky (při pokojové teplotě utěsněny bez kyslíku)
Obilí, ječmen, perlovitá - 12 měsíců
Zrna, pohanka (pevný zrno) - 10-12 let + (při pokojové teplotě utěsněny bez kyslíku)
Grain, Pohanka (kaše) - 6-12 měsíců
Obilí, kukuřice, Celý, suché - 2-5 roky (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuované v sáčku potravinářské)
Obilí, kukuřice, Celá, suchý (pevný zrno) - 10-12 rok + (při pokojové teplotě utěsněny bez kyslíku)
Grain, Len (tvrdé zrno) - 10-12 rok + (při pokojové teplotě utěsněny bez kyslíku)
Obilí, Kamut ® (tvrdé zrno) - 10-12 rok + (při pokojové teplotě utěsněny bez kyslíku)
Zrna, Čočka - 24 měsíců (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Grain, proso (tvrdé zrno) - 10-12 rok + (při pokojové teplotě zapečetěn bez kyslíku)
Obilí, ovesná krupice (měkká zrna) - 8 let (při pokojové teplotě zapečetěn bez kyslíku)
Zrna, oves - 2-5 roky (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Obilí, oves, vývalky (měkká zrna) - 1-8 roky (při pokojové teplotě zapečetěn bez kyslíku)
Obilí, Quinoa, Vcelku (měkká zrna) - 5-8 roky (při pokojové teplotě utěsněny bez kyslíku)
Obilí, rýže - 24 až 48 měsíc (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Obilí, rýže, hnědá - 1-6 měsíce
Obilí, rýže, bílá - 24 až 48 měsíc
Obilí, rýže, bílá - 4 roky (v mylarového sáčku)
Obilí, rýže, divoká - 24 až 36 měsíc
Zrna, Špalda (pevný zrno) - 10-12 let + (při pokojové teplotě utěsněny bez kyslíku)
Zrna, Triticale (pevný zrno) - 5-12 roky + (při pokojové teplotě utěsněny bez kyslíku)
Obilí, pšenice, Vcelku (tvrdé zrno) - 10-12 rok + (při pokojové teplotě zapečetěn bez kyslíku - možná natrvalo)
Granola - 1-3 měsíce
Herb, česnek - 5-8 měsíců (Uchovávejte v chladném, suchém, větraném místě.)
Byliny, země - 6-36 měsíce (v hermeticky uzavřených nádobách na suchém místě, mimo dosah slunečního světla a tepla)
Byliny, celé - 12-48 měsíc (v hermeticky uzavřených nádobách na suchém místě, mimo dosah slunečního světla a tepla)
Herb Listy, květy, kořeny a další bylinné části - 12 měsíců po sklizni (v chladném místě)
Byliny, Frozen (v sáčky) - 6 měsíců
Byliny, Green, listová - 12-36 měsíc
Byliny, Celé Seeds - 3-4 roky
Herb nebo Spice Extrakty - 4 roky
Byliny, koření směsi - 12-24 měsíc
Bylinné silice - donekonečna
Bylinné extrakty (Komerčně připravené) - datum vypršení platnosti
Bylinné čaje - Udělat čerstvý každý den. Uchovávejte v chladničce nebo chladném místě.
Bylinné odvary - konzumujte do 48 hodin. Uchovávejte v chladničce nebo chladném místě.
Bylinné tablety nebo kapsle (Komerčně připravené) - datum vypršení platnosti
Bylinný čaj (kostival list nebo kořen) - 24 hodin
Bylinné tinktury (na bázi alkoholu) - 2-4 roky
Bylinné tinktury (ocet založena) - 12-24 měsíc
Bylinné tinktury, sirupy, a éterické oleje - Mějte po dobu několika měsíců či let. Skladujte v lahvích z tmavého skla na chladném prostředí daleko od slunečního světla. Uložení sirup v chladničce až 1 měsíc.
Bylinné masti, krémy, a kapslí - Mějte po dobu několika měsíců. Skladujte v tmavých sklenicích (nebo plastových nádob.)
Honey - 12-24 měsíc (některé zdroje říkají, že na dobu neurčitou zlehka zahřeje k odstranění krystalizace..)
Honey -.. Neurčitě (ve vzduchotěsné nádobě při pokojové teplotě) (Pozor na přídatné látky v medu je možné koupit med s vodou a cukrem přidané Tento med obecně nekrystalizuje jako čistý 100% medu se při uložení na dlouhá doba. Pokud jsou přídatné látky, není však říká, jak dlouho to bude trvat.)
Hormel (všechny konzervované produkty) - na dobu neurčitou v původním obalu
Ice Cream (zmrazené) - 1 až 2 měsíce
Ice Milk (zmrazené) - 1-2 měsíc
Džemy - 12-18 měsíců
Želé - 12-18 měsíců
Šťávy, může - 12 měsíců
Juice, Apple, Motts - 12 měsíců
Juice, Apple (Whitehouse), Nat'l ovoce Prod. Co - 24 měsíců 1-800-551-5167
Juice, CAN, Dole - 24 až 36 měsíc (800) 232-5942
Juice, Konzervy, ovocné šťávy (původním obalu při teplotě 70 ° F. suchý sklep) 24 měsíců
Juice, dehydrované ovocné šťávy (air / odolný proti vlhkosti @ 70 ° F. suché suterén) - 12 měsíců
Juice, mražené ovocné šťávy (původním obalu při 0 ° F. mrazák) - 12 měsíců
Juice, ovoce (konzervované) - 18-36 měsíc (v chladném, suchém místě)
Juice, Ovoce, dehydrované - 12 měsíců
Juice, Orange, Bluebird - 24 měsíců 1-800-237-7805
Šťáva, ananasová, Del Monte - 18 měsíců
Juice, Snappy Tom Cocktail Juice, Del Monte - 18 měsíců
Juice, Tomato, Del Monte - 24 měsíců 1-800-543-3090
Kečup (sklo a plasty) - 24 měsíců
Luštěniny, zavařené nebo v konzervách - 24 až 36 měsíc
Marshmallows - 2-3 měsíců
Marshmallow Creme - 2-3 měsíců
Majonéza - 3-4 měsíců
Maso, Konzervované hovězí maso (originální balení při teplotě 70 ° F. pohodě suterén) - 30 měsíců
Maso, Konzervované hovězí maso (v blocích s přírodní šťávy) - 30 měsíců
Maso, Hovězí, sušené, konzervované - na neurčito
Maso, Hovězí, sušené (can @ 70 ° F. pohodě suterén) - 18 měsíců
Maso, Hovězí, čerstvé (originální balení při 38 - 40 ° F. lednice) - 10-14 dnů
Maso, Hovězí, zmrazené (vzduch a odolný proti vlhkosti @ 0 ° F. mrazák) - 10 měsíců
Maso, Hovězí, pečeně, může - na dobu neurčitou (v původním obalu)
Maso, konzervy (většina) - 12-36 měsíc neotevřené (1-2 měsíce otevřela, chlazená)
Maso, konzervy, Tyson - 36 měsíců
Maso, kuřecí maso, konzervy - 12-36 měsíc
Maso, kuřecí prsa, konzervy - 36 měsíců
Maso, kuřecí prsa (Kan.), Tyson - 36 měsíců
Maso, kuřecí maso, konzervy, Tyson - 36 měsíců
Maso, Chili, v konzervách - na neurčito
Maso, Chili w / fazole a bez, může - na dobu neurčitou (v původním obalu)
Maso, Chili w / boby, Hormel - neomezená 1-800-523-4635
Maso, Chili, mořské Koktejl - 24 měsíců
Maso, ryby nebo korýše, konzervy - 12-18 měsíců
Maso, šunka, konzervované (police stabilní, neotevřený) - 24 měsíců
Maso, šunka, Country style (unsliced) - 12 měsíců
Maso, šunka kousky, konzervy - na neurčito
Maso, šunka, Deviled, může - na dobu neurčitou v původním obalu
Maso, Lamb, čerstvé (originální balení při 38 - 40 ° F. lednice) - 7-10 dnů
Maso, jehněčí, zmrazené (vzduch a odolný proti vlhkosti @ 0 ° F. mrazák) - 8 měsíců
Maso, Vepřové, cured (vakuové balení při 38 - 40 ° F. lednice) - 4 týdny
Maso, Vepřové, čerstvé (originální balení při 38 - 40 ° F. lednice) - 4 dny
Maso, Vepřové, zmrazené (vzduch a odolný proti vlhkosti @ 0 ° F. mrazák) - 4-6 měsíce
Maso, Vepřové, klobása (původní balení @ 38 - 40 ° F. lednice) - 4 dny
Maso, drůbež, čerstvé (originální balení při 38 - 40 ° F. lednice) - 5 dnů
Maso, drůbež, mražené (vzduch a odolný proti vlhkosti @ 0 ° F. mrazák) - 8 měsíců
Maso, mořské plody, konzervované - 48-60 měsíc
Maso, Spam, konzervy - na dobu neurčitou (v původním obalu)
Maso, Spam, Hormel - neurčitá 1-800-523-4635
Náhražky masa (vzduch a odolný proti vlhkosti @ 0 ° F. mrazák) - 4 měsíce
Maso, tuňák, konzervy - 48-60 měsíc
Maso, tuňák, StarKist - 4-6 roky 1-800-252-1587
Maso Turecko, mohou - 12 měsíců
Maso, Turecko a Gravy konzervy večeře - na dobu neurčitou v původním obalu
Maso, telecí, čerstvé (originální balení při 38 - 40 ° F. lednice) - 6 dní
Maso, telecí, zmrazené (vzduch a odolný proti vlhkosti @ 0 ° F. mrazák) - 8 měsíců
Maso, Vídeň klobása, konzervy - 24 měsíců
Maso, Vídeň klobása, Libby je - 24 měsíců 1-888-884-7269
Mléko Alternate, Morning Moo značky prášku - 5 let v původním obalu (7 let v kbelíku) Blue Chip Group, Inc-Výrobce Blue Chip Group, Inc domov Morning Moo je
Mléko, aseptické balení - Pkg. datum
Mléko, konzervy, Condensed - 12 měsíců
Mléko, konzervy, slazené kondenzované - 24 až 36 měsíc
Mléko, konzervy, Sušené - 12-36 měsíc (Invert nabídne za 2 měsíce.)
Mléko, Sušené, Publix - 18-24 měsíc
Mléko, Prášková (Instant Non-tuk) - 6-15 měsíců
Mléko, sušené (nemastný suchý) - 3 roky (v mylarového sáčku)
Mléko, sušené (Non-Instant) - 24 až 48 měsíc
Směsi, Biscuit - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Směsi, Chléb Mix, bílá - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Směsi, Brownie (většina) - 9 měsíců
Směsi, Brownie - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Směsi, Cookie směsi - 12 měsíců
Směsi, kukuřičný chléb - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Směsi, Muffin Mix (nejvíce) - 9 měsíců
Směsi, Muffin, Blueberry - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Směsi, Muffin Mix, Krusteaze, libovolný druh kromě mixu pekárna - 24 měsíců
Směsi, Palačinka Mix (nejvíce) - 6-9 měsíce
Směsi, Pancake, podmáslí - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Směsi, Pie Crust Mix - 8 měsíců
Směsi, sladké Roll Mix - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Melasa (otevřeno) - 6 měsíců
Melasa (neotevřený) - 12-24 měsíc
Houby, lyofilizované, Tone - 24 měsíců
Houby, Green Giant - 48 měsíců
Ořechy (ve skořápce) - 24 měsíců
Nutmeats (ve vakuu lze) - 3 měsíce
Oleje (neotevřený) - 18 měsíců Skladujte v chladném místě, odděleně od tepla
Oleje (otevřeno) - 6-8 měsíců Skladujte v chladném místě, odděleně od tepla
Ropa (někteří) - na dobu neurčitou (v původním obalu)
Olejové, řepka, nejlepší jídla - 18-24 měsíc 1-800-338-8831
Olej, kukuřičný, Mazola (Best Foods) - 18 měsíců od pkg. Date1-800-338-8831
Olej, Olive - 24 měsíců
Olej, salát - 6-9 měsíců
Olivy (konzervy, neotevřený) - 1-3 měsíce
Těstoviny - 24 měsíců (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Těstoviny, American Beauty - 36 měsíců (v původním obalu)
Těstoviny, Cup-O-Noodles - 24 měsíců
Těstoviny, Fusilli - 8 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Těstoviny, Makaróny - 8 let (v mylarového sáčku)
Těstoviny, Makaróny a sýr - 12 měsíců
Těstoviny Směsi - 6 měsíců
Těstoviny, nudle a omáčka, kuřecí aroma, Lipton - 24 měsíců
Těstoviny, nudle, Fettuccine, Montalcino - 18 měsíců +
Těstoviny, Penne - 8 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Pasta & Sauce, Lipton - 12 měsíců
Těstoviny-Roni - Exp. Datum
Těstoviny Sauce - 24 měsíců (neotevřený) (2 týdny otevřel, chlazená)
Těstoviny Sauce - Lipton 5 Brothers - 24 měsíců
Těstoviny Sauce (Ragu-Jar), ​​Lipton - 24 měsíců 1-800-328-7248
Těstoviny, Shells - 8 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Těstoviny, Špagety - 8 let (v mylarového sáčku)
Těstoviny, Špagety - 18-24 měsíc
Těstoviny, Špagety, Montalcino - 18 měsíců +
Peanut Butter (otevřený) - 2-3 měsíce chlazení prodlužuje dobu skladování
Peanut Butter (neotevřený) - 6-24 měsíc chlazení prodlužuje dobu skladování
Peanut Butter (Jif), Procter & Gamble - 24 měsíců 1-800-543-7276
Peanut Butter, Jiffy - 24 měsíců
Peanut Butter, Skippy - 24 měsíců
Arašídy - 24 až 36 měsíc
Arašídy, Planter hřiště - 24 až 36 měsíc 1-800-622-4726
Pektin, Čištění - 3 roky
Pektin, kapalná - 12-18 měsíců
Pektin, kapalina (otevřeno) - 1 měsíc (mrazit)
Pickles (konzervy, neotevřený) - 1-3 měsíce
Popcorn - 8 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Popcorn, jak do mikrovlnné trouby a pravidelné - 24 měsíců
Popcorn, celá zrna - 12-24 měsíc
Popcorn, Pops Rite - 24 měsíců
Bramborové lupínky (původním obalu při teplotě 70 ° F. suterén) - 1 měsíc
Kaše Směsi - 12 měsíců
Pudding Mix, Čokoláda nebo vanilka - 5 let (v mylarového sáčku)
Hotová jídla, kuřecí a knedlíky, může - na dobu neurčitou v původním obalu
Hotová jídla, kuře a knedlíky, Sweet Sue - 24 měsíců
Hotová jídla, kuřecí a Noodles, sladké Sue - 24 měsíců
Hotová jídla, MRE (jídla připravené k jídlu) - 3-10 roky (skladovat při teplotě 80 stupňů, nebo chladnější)
Rice, ochucené nebo bylinkový směsi - 6 měsíců
Rýže, rýže Minute, Kraft Foods - 18 měsíců
Rýže Směsi - 6 měsíců
Rice, předpařená - 6-12 měsíců (skladovat neotevřené v chladném, suchém místě)
Rice, White Emerald - 12 měsíců +
Rice & Sauce, Lipton - 12 měsíců
Rice--Roni - Exp. Datum
Žito (měkký zrno) - 5-8 roky (při pokojové teplotě utěsněny bez kyslíku)
Salátové dresinky, lahvové (neotevřený) - 10-12 měsíců (Store na polici)
Salátové dresinky, lahvové (otevřeno) - 3 měsíce (mrazit po otevření)
Salátové dresinky, vyrobené z mixu - 2 týdny (ledničky, po promíchání)
Salt - 24 měsíců (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Salt - neurčitě jestliže skladoval bez vlhkosti
Omáčka, Grilování - 12 měsíců
Omáčka, paprika - 12 měsíců
Omáčky, omáčky, práškové směsi (většina) - 12 měsíců
Omáčky, omáčky (komerční) - 24 měsíců
Omáčky, práškové směsi (většina) - 12 měsíců
Omáčka, Salsa (komerční) (neotevřený) - 12-18 měsíců
Omáčky, Sloppy Joe Omáčky - 24 měsíců
Omáčky (steak, atd.) - 24 měsíců (skladovat rozbalen v chladném, suchém místě)
Sauce, Tabasco omáčka, McIInenny - 5 let
Omáčka, Worcesterhire (komerční) - 24 měsíců
Zmrzlinový (zmrazené) - 1 až 2 měsíce
Shortenings, pevné - 8 měsíců
Zkrácení, Crisco, Proctor & Gamble - neurčitá 1-800-543-7276
Zkrácení, Crisco - na dobu neurčitou (v původním obalu)
Zkrácení, sušené - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Polévka Base, Tone - 10 let
Polévka, Bear Creek - 36 měsíců (435) 654-2660
Polévka vývar, kuřecí vývar, Swanson - 18 měsíců
Polévka, Campbell - 18-24 měsíc 1-800-871-0988
Polévka, konzervy - 3 a více let
Polévka, Country Kitchen - 36 měsíců
Polévka, Progresso - 36 měsíců 1-800-200-9377
Polévka Mix, kuřecí nudlová, Bear Creek - 18 měsíců
Polévka mix (suché) (nejvíce) - 12 měsíců
Polévka Mix, suché - 5 let (v mylarového sáčku)
Špagety Omáčky - 24 měsíců
Koření - 24 měsíců (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Koření, pozemní - 6 měsíců (v hermeticky uzavřených nádobách na suchém místě, mimo dosah slunečního světla a tepla)
Koření, celé - 12-24 měsíc (v hermeticky uzavřených nádobách na suchém místě, mimo dosah slunečního světla a tepla)
Spice, skořice hole, celé - 24 měsíců + (v hermeticky uzavřených nádobách na suchém místě, mimo dosah slunečního světla a tepla)
Koření, hřebíček, celá - 24 měsíců + (v hermeticky uzavřených nádobách na suchém místě, mimo dosah slunečního světla a tepla)
Spice, muškátový oříšek, celá - 24 měsíců + (v hermeticky uzavřených nádobách na suchém místě, mimo dosah slunečního světla a tepla)
Stew, Beef, Dinty Moore - 24 až 36 měsíc 1-800-523-4635 (některé zdroje říkají, na dobu neurčitou v původním obalu)
Cukr - 24 měsíců (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Cukr - neurčitě jestliže skladoval bez vlhkosti
Cukr, Brown - 4-18 měsíců
Cukr, Cukrárny - 18-48 měsíc
Cukr, granulovaný - 24 až 48 měsíc (na dobu neurčitou uzavřeny v kontejneru potravinářské w / absorber kyslíku nebo vakuově zabaleny v sáčku potravinářské)
Cukr, granulovaný - 20 + let (v mylarového sáčku)
Sladidlo, umělé - 24 měsíců
Sirupy - 12 měsíců (ledničky, po otevření)
Tapioka - 12 měsíců (skladovat neotevřené v chladném, suchém místě)
Toaster pečivo - 2-3 měsíců (Keep v hermeticky uzavřených balení)
TVP (Textured Vegetable Protein) Maso náhradní (slanina bitů) - 4 měsíce (Skladujte dobře uzavřené)
TVP, unflavored - 5 + let (v § 10 může s absorber kyslíku)
Vanilkový extrakt (otevřený) - 12-18 měsíců
Vanilkový extrakt (neotevřený) - 24 měsíců
Zelenina, řepa, čerstvé (větrané krabice @ 32 ° F. vlhké pit nebo sklep) - 6 měsíců
Zelenina, zelí, čerstvé (větraný box @ 32 ° F. mod vlhké jámy / sklep.) - 6 měsíců
Zelenina, konzervované - 24 až 48 měsíc (neotevřený)
Zelenina, konzervy zeleninu původním obalu při teplotě 70 ° F. suché suterén) - 2 roky
Zelenina, může, Bush fazole Brand - 26 měsíců
Zelenina, může, Del Monte - 24 měsíců
Zelenina, může, Green Giant - 24 měsíců
Zelenina, může, Progresso - 24 měsíců
Zelenina, mrkev, čerstvé (odvětrávané skříně / tašky @ 32 ° F. vlhké pit nebo sklep) - 6 měsíců
Zelenina, mrkev, sušená - 10 let (v mylarového sáčku)
Zelenina, kukuřice, konzervované - 24 až 36 měsíc
Zelenina, kukuřice, může, Green Giant - 36 měsíců
Zelenina, kukuřice, mohou (celá a kaše), Del Monte - 24 měsíců 1-800-543-3090

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9508
  • I' ll be back!
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #18 kdy: Listopad 14, 2012, 05:14:07 odpoledne »
Obsáhlý soubor, nebylo by lépe ho ještě i přiložit jako přílohu v nějakém formátu jako doc či xls? je to spíše vědecký elaborát..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

scott

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #19 kdy: Listopad 14, 2012, 05:16:36 odpoledne »
Já jsem si nikdy nedělal podrobné záznamy jídla. To co vezmu ze skladu, tak to dokoupím. Funguji na FIFO.

doomsday

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #20 kdy: Listopad 14, 2012, 05:47:26 odpoledne »
Už vlastně nevíme, kolik spotřebuje běžná rodina potravin. Teď se jen sjede do supermarketu a hotovo.

Shiki

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #21 kdy: Listopad 14, 2012, 06:22:52 odpoledne »
6 týdenní plán

Whisper

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #22 kdy: Listopad 14, 2012, 06:24:22 odpoledne »
Nemáte strach z botulismu?

Naruto

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #23 kdy: Listopad 14, 2012, 06:46:49 odpoledne »
Nezapomeňte dát do seznamu instantní rýži. Stačilo zalít jen studenou vodou a mohl jsem to jíst.

Offline Pizzly

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 0
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #24 kdy: Listopad 14, 2012, 06:52:31 odpoledne »
Nezapomeňte dát do seznamu instantní rýži. Stačilo zalít jen studenou vodou a mohl jsem to jíst.
Instant rýže má méně kalorií, sacharidů, bílkovin, minerálů a vitamínů než běžná rýže.

Whisper

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #25 kdy: Listopad 14, 2012, 08:04:14 odpoledne »
Můžete mi napsat zásoby na rok?

Offline Pizzly

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 0
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #26 kdy: Listopad 14, 2012, 08:11:10 odpoledne »
Můžete mi napsat zásoby na rok?
Je to velice jednoduché.

10kg sušené mléko 750kč
10kg sádla             600kč
50kg luštěnin         750kč
25kg cukru            500kč
100kg pšenice       500kč
100kg rýže          2000kč
celkem cca         5000kč

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6304
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #27 kdy: Listopad 14, 2012, 08:22:01 odpoledne »
Ono  to totiz bude porad dokola. Tohle jidlo neni pouzitelne pro bezne pouziti. A tak hlavni problem,ze to neprojde u partnera. Manzel/ka nebude souhlasit nakoupit tyto zasoby,protoze by museli pak vsichni jist kazdy druhy den ty zasoby a nebo je vyhodit/rozdat. Proto se rozdelilo na ty 3 mesice a pak zbytek jen psenice. Cena psenice tezko klesne a jen poroste. Stoji malo. Ted je dulezite vytvorit pekne 3 mesicni zasoby,ktere budou idealni.

Whisper

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #28 kdy: Listopad 14, 2012, 08:49:09 odpoledne »
Tohle jídlo nikdo nebude jíst.

Offline Cajgalamo

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 1440
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #29 kdy: Listopad 14, 2012, 08:57:24 odpoledne »
Je to základ, ktorý ťa udrží na žive.

Ďalšie veci podľa chuti každého soudruha.
Pridaj sušené huby. Sterilizované alebo konzervované mäso.
Zabezpeč k tomu prísun vajec pomocou pár slepičiek.
Čerstvá zelenina zo zahrádky či skleníku (alebo aspoň z kvetináča na balkóne).
atď atď.

"Svet v temných, ale skutočných farbách má väčšiu cenu, ako svet v ružových farbách, ale falošných." Jean Gwenaél Dutourd

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6304
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #30 kdy: Listopad 14, 2012, 08:59:42 odpoledne »
Tohle jídlo nikdo nebude jíst.
Teoreticky. Da se z nej udelat hodne a s upravami pestre jidlo.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6304
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #31 kdy: Listopad 14, 2012, 09:00:52 odpoledne »
http://www.dealstomeals.com/contents/downloads
Je to v en, ale jsou tam tabulky atd. Cela stranka je velice zajimava.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6304
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #32 kdy: Listopad 14, 2012, 09:17:54 odpoledne »
Ja bych dodal,ze clovek, ktery objevuje svet preppers,tak nezabrousil do sveta premysleni o strava. Lidi jedi aniz by premysleli co jedi. Psenice jsou transformovany knedlik,chleba,testoviny. To vetsinou tvori u netkerych lidi az 70 procent jidelnicku.

kolaps

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #33 kdy: Listopad 14, 2012, 09:21:56 odpoledne »
Američani maji rádi fazole. Až moc.  A my zas hrách.:)

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6304
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #34 kdy: Listopad 14, 2012, 09:39:33 odpoledne »
Je to velice jednoduché.

10kg sušené mléko 750kč
10kg sádla             600kč
50kg luštěnin         750kč
25kg cukru            500kč
100kg pšenice       500kč
100kg rýže          2000kč
celkem cca         5000kč

Tyto polozky nejsou nahodne. Cukr a  med by mel vydrzet alespon 20let. A misto ryze jen psenice.
A k tomu par kilo soli. Susene mleko vydrzi 5 let v pohode. Udava se vice let,ale to se musi splnit specialni podminky.A psenice 20 let. Bohuzel to nema osobne otestovane,tak jen tlumocim.

Mlynek na obili se da udelat specialne.

Offline plenty

  • Moderátor
  • *****
  • Příspěvků: 2220
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #35 kdy: Listopad 15, 2012, 12:01:53 dopoledne »
100kg jedlej soli
50 ks sóda bikarbóna
30kg z každého druhu múky
500kg potravinárskej pšenice
1000kg kŕmnej pšenice
1000kg jačmeňa
20kg maku
150-200ks mäsových konzerv (niečo kúpené niečo domáce)
100 litrov oleja na varenie
500kg zemiakov (rôzne odrody)
50kg fazule, hrachu, šošovice, bôbu.. (rozne odrody)
500kg kŕmnej soli ( nemám síce zvieratá v súčasnosti ale túto zásobu mám "zdedenú" po starom otcovi
1000kg kryštálového cukru
---------------------------
to je taká malá železná rezerva, ktorú pravidelne obmieňam. Obilie mám uložené v sile u kamaráta, ktorý mi ho každoročne vymení za čerstvé. Mám u neho aj niečo ako semennú banku základných poľnohospodárskych plodín a rastlín. Silo mám neďaleko "keby niečo" tak som tam za 10 minút.  Ešte nemám vyriešené dlhodobé uskladňovanie zeleninových semiačok... A vlastne viacero vecí ale všetko chce čas.

Terazky riešim kúpu sušených kvasníc a ich dlhodobé uskladňovanie...
Nemožno predať pôdu, po ktorej chodia ľudia.

Dogma

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #36 kdy: Listopad 15, 2012, 09:36:11 dopoledne »
Většina z nás se  řídí Maslowovou  pyramidou lidských potřeb



Karolik

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #37 kdy: Listopad 15, 2012, 10:25:53 dopoledne »
Mohu říci, že od té doby co jsem si obstaral nouzové zásoby, tak se cítím trochu jistější.

dorgo

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #38 kdy: Listopad 15, 2012, 11:19:17 dopoledne »
Jsou zábavné články o šetření. Málokoho to osloví.

tigger

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #39 kdy: Listopad 18, 2012, 01:55:54 odpoledne »

avatar

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #40 kdy: Listopad 18, 2012, 02:59:04 odpoledne »
Mnoho lidí je alergických na pšenici a nemusí být toho vědomi, dokud nejí jídlo po jídle.

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9508
  • I' ll be back!
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #41 kdy: Listopad 18, 2012, 03:14:15 odpoledne »
Bezlepková dieta? To tedy budou mít dost smůlu..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Fiona

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #42 kdy: Listopad 18, 2012, 03:16:57 odpoledne »
Některé trvanlivé potraviny je chemický balený odpad.

Offline Saladin

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 9508
  • I' ll be back!
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #43 kdy: Listopad 18, 2012, 03:23:38 odpoledne »
FIONA: Většina potravin je zabalený chemický odpad.. proto chci hned na jaře začít budovat zahrádku v kolonii. Už mne nebaví konzumovat brambory, které se zkazí během jediného týdne poté, co byly zaplaceny u kasy v supermarketu. O dalších lahůdkách nemluvě..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

Danda

  • Host
Strava preppera bez vaření
« Odpověď #44 kdy: Listopad 18, 2012, 07:43:56 odpoledne »
Můžeme jíst pořád syrovou stravu?

homan

  • Host
Re:Strava preppera bez vaření
« Odpověď #45 kdy: Listopad 18, 2012, 08:08:31 odpoledne »
Můžeme jíst pořád syrovou stravu?
Člověk jedl původně stravu syrovou, než ovládl oheň. I v současnosti jsou známy země, jejichž předností jsou tepelně neupravované pokrmy, jako jsou např. Írán, Indie a další. První známky o tepelné úpravě potravy člověkem jsou asi 1,6 milionu let staré. Široce přijato bylo asi před 250 000 lety a lidské tělo se na něj adaptovalo asi o 5000 let později, takže je tepelná úprava potravy velmi zažitá.

Ve starověkém Řecku byli nejvýznamnějšími zastánci konzumace syrové stravy Pythagoras a jeho student Hippokrates. Tito dva myslitelé a jejich nejbližší okruh byli známi jako vegani, kteří se živili výhradně syrovou celistvou stravou. Hippokrates je považován za zakladatele lékařství a vždy zastával léčení pomocí jídla. Jeho přísahu skládá každý lékař.

Lidské tělo má regenerační schopnosti. Stupeň této schopnosti závisí na životním stylu, prostředí, ve kterém se jedinec nachází, ale také jídlu. Právě jídlo má 40% podíl na zdravotním stavu člověka.

Člověk jedl nejprve stravu syrovou, tedy než se naučil používat oheň. I v současnosti jsou známy země, jejichž předností jsou tepelně neupravované pokrmy, jako jsou např. Írán, Indie,   Malaisie,   Thajsko  nebo   Jižní   Amerika.   První   známky   o   tepelné   úpravě   potravy člověkem jsou asi 1,6 milionu let staré. Široce přijato bylo asi před 250 000 lety a lidské tělo se na něj adaptovalo asi o 5000 let později, takže je tepelná úprava potravy velmi zažitá. Ve starověkém Řecku byli nejvýznamnějšími zastánci syrové stravy Pythagoras a jeho student Hippokrates. Tito dva myslitelé a jejich nejbližší okruh byli známi jako vegani,
kteří se živili výhradně syrovou celistvou stravou. Hippokrates je považován za zakladatele lékařství a vždy zastával léčení pomocí jídla. Jeho přísahu skládá každý lékař .

Trávení jídel bez přítomných aktivních exogenních enzymů jsou náročná na syntézu těch endogenních. Rozložení jídla pak trvá déle a vyžaduje velké množství energie k syntéze enzymů. Po těžkém jídle může mít pak člověk pocit únavy právě kvůli vynaložené energii. Na druhou stranu vařením se potrava smršťuje a tím může být získáno více živin v menším množství, tudíž je pak koncetrovanější.

Tepelnou úpravou a s ní spojené loužení potravin má za následek úbytek nejen enzymů, ale také vitaminů. Faktem tedy zůstává, že vaření činí nepoživatelné potraviny poživatelnými, ale je nutné zaplatit určitou ztrátou živin. Zejména pak u kapusty, mangoldu, listů hořčice, mrkve a ředkve.

Kromě člověka si žádný živočišný druh na Zemi jídlo neupravuje. Každý živočišný druh konzumuje jen to, co pudově vnímá, že je pro něj nejvhodnější a v syrovém stavu. Je konzumováno za účelem načerpání energie, výstavby orgánů a regeneraci. Složení jídla může být ale úpravou značně ovlivněno.




worms

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #46 kdy: Listopad 19, 2012, 03:07:47 odpoledne »

DR-ALEXANDRA

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #47 kdy: Listopad 19, 2012, 03:36:30 odpoledne »
Pokud nemáte slepice,je uchovávání vajec ve vodním skle výborný nápad.Tak to dělali naši předkové. Stejně jako nakládání masa do octového láku-protože neměli mražáky a pokud nepůjde elektřina,tak je nebudeme mít i my.Když se podíváte na film "Postřižiny" maso měli naložené.A bylo čerstvější než zmražené.

Offline sahaw

  • Minimalista
  • *****
  • Příspěvků: 6304
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #48 kdy: Listopad 20, 2012, 03:13:29 odpoledne »
Trochu zamysleni. Premyslim jestli hodne korenit je dobre pro to,aby nase traveni dokazalo identifikovat potraviny a pripavit sliny a pak traveni,aby bylo efektivni.

Ted neresim,ze koreni je ve vetsim mnozstvi nezdrave.

DR-ALEXANDRA

  • Host
Re:Zásoby preppera
« Odpověď #49 kdy: Listopad 20, 2012, 03:23:13 odpoledne »
Vtloukali nám do hlavy,že ostré koření je nezdravé.Nesmysl.Teď už to netvrdí.