Plánované setkání Saladina a Montyho dnes v poledne (ke kterému nakonec nedošlo) začalo tím, že jeden konstatoval, že zkouší bezlepkovou dietu a druhý dodal, že nejí jen vepřové maso. Já, která maso nemusím, jsem z plánovaného obědového menu maso prostě vyškrtla, ale pikantní ředkev jako předkrm bez čerstvého rohlíčku? A tak jsem nakonec spáchala pohankové preclíky - recept speciálně uvádím na Rettino přání:
250 g vařených nastrouhaných brambor, 350 g pohankové mouky, 75 ml olivového oleje, 1 velké vejce, 100 ml mléka, rovná lžička prášku do pečiva, 1 lžička soli, 1 rovná lžička kmínu, sezam, mák, oříšky dle libosti - všechno se smíchá, způsobí se preclíky, pečou se při 200°C do mírného zhnědnutí.