Zemiakový tatarák. Nie je to sice len pre chudobných, lebo je to aj výborné, zdravé aj veretariánske

Tento víkend sme robili konečne mäsový a aj zemiakový. Som chcel strašne porovnať tieto dva, lebo samostatne mi pripadali hrozne podobné. A naozaj bol medzi nimi malý a zanedbatelný rozdiel.
Dám sem recept z netu, bo sa mi to nechce rozpisovať ručne. Je tam viac receptov, dosť podobných, ale takto dáko si ho robíme doma:
http://receptar.zena.atlas.sk/majkin-zemiakovy-tatarak/predjedla-a-chutovky/natierky/1433.html 4 zemiaky
2 vajcia
1 väčšia cibuľa
4 strúčiky cesnaku
0,5 dcl oleja
1 PL mletej červenej papriky
štipka štipľavej papriky
1 ČL mletého čierneho korenia
soľ
2 PL kečupu
1 ČL horčice
trochu worchesterskej omáčky
Zemiaky v šupke uvaríme, ošúpeme a ešte teplé roztlačíme vidličkou. Pridáme olej, mletú červenú papriku, štipľavú papriku, čierne korenie, surové vajce, nadrobno nakrájanú cibuľu, roztlačený cesnak, kečup, horčicu, soľ, roztlačené varené vajce a worchesterskú omáčku. Všetko dobre vymiešame a na 1-2 hodiny odložíme do chladničky. Zmes po vychladnutí natierame na upečené hrianky.
Edit: Nedávame tam to varené vajce. Topinky pri vela hladošoch robíme v rúre na plechu. Sú chutnejšie, keď sa predtým potrú masťou a položia na pomastený plech.