Já bych jen dodal, že kopřiva je velmi všestranná rostlina a jistojistě má tu moc udržet vás na živu.
Její listy se nacpou do hrnce, krátce povaří,osolí, ochutí třebas česnekem a smíchá s vajíčkem a špekem a upeče jako sekaná, nebo usmaží jako karbenátek, nebo s bramborem zbaští jako špenát....
Kopřiva do konce května má stejné parametry, jako maso. Nebo do začátku května....zapoměl jsem.
Každopádně sklizené kopřivy obráží a lze tak zvládnout i 3 sklizně....Blanžírované se posolí a naducají do zavařovaček a v zimě použijí jako elixír života, nebo běžná potravina, podle uchovaného množství.
Obdobně funguje i sušená kopřiva, Do nálevů k vnitřnímu použití i jako potravina.
I když pěstuju špenát a mangold, kopřivou nepohrdám. Kdyby lidi tušili, jak je užitečná....