Mám štěstí, že mám zcela nenormální přátele a jeden z nich hledal způsob, jak se uživit tím nejekonomičtějším a nutričně dobrým způsobem.
Je to pučálka.
Pučálka je jídlo, tvořené z naklíčených semen. V dnešní době se opisuje navzájem, že semena luštěnin, v dobové literatuře se pučálkovalo cokoliv, co bylo.
Totiž, mezi jídlem a hladem je obrovský rozdíl a mít v žaludku něco, nebo nic, je obrovský rozdíl.
Ergo, kámoš, vegetarián se celý rok živil monotematicky klíčenou pšenicí a čistou vodou.NIC JINÉHO NEJEDL.
Jasně, občas si přikápnul sojovou omáčku, pár kapek olivového oleje, trocha soli, ale jinak vůbec nic. A protože jeho bratr byl primářem na interně, udělali vstupní kontrolní vyšetření a tak činili každý boží měsíc.
Dá se s nadsázkou říct, že je schopen takto člověk při nevalné energetické práci přežít bez jakýchkoli zdravotních rizik, naopak, kamarádovi zmizely alergie i krohnova nemoc.
Takže si myslím, že pytel pšenice je, a bude první volbou při úvaze o přežití. Ono totiž zrno pšenice je opravdu boží dar. AA my z něj omeleme otruby, klíček, a z toho bílého, vyrobíme mouku, přisypeme hrsti chemie a mlaskáme, až se nám dělají bole za ušima. Celé, naklíčené zrno je totiž věc napěchovaná vším, co potřebujeme.
Při delším používání bych přikousnul šruchu zelnou a tykev hokkaido, nebo tmavě oranžovou dýni...tetsukabuto, nebo tak něco.
Jasně že můžete naklíčit i řepku, která je běžně k dostání za mizernej peníz, hrách a vlastně cokoli.
Pokud kupujete pšenici, kupte si v potravinářské kvalitě, krmná už je jiná liga, i když.... hlad je nejlepší kuchař.