Autor Téma: PRAVIDLA FÓRA  (Přečteno 4706 krát)

Offline Mobile

  • Administrátor
  • *****
  • Příspěvků: 5
    • http://minimalisti.tym.cz/
PRAVIDLA FÓRA
« kdy: Květen 26, 2012, 07:57:51 dopoledne »

NOVÁ PRAVIDLA FÓRA

1.   Registrací souhlasíte s pravidly a zavazujete se k jejich dodržování. Přispívat smějí jen registrovaní uživatelé, registrace je bezplatná.

2.   Dbejte pokynů administrátorů a moderátorů. Pro sdělení administrátorů a moderátorů ostatním diskutérům je vyhrazena modrá barva, proto je používání této barvy ostatním diskutérům zakázáno. Administrátoři a moderátoři mají právo jakkoliv zasahovat do všech příspěvků. Sdělení a rozhodnutí moderátorů a administrátorů jsou závazná a smí se o nich věcně a korektně diskutovat výhradně ve vlákně „Připomínky“, nebo formou SZ.

3.   Jeden uživatel smí vlastnit jen jeden účet.

4.   Chovejte se slušně,  vulgarismy a urážky ostatních diskutérů jsou zakázány, včetně vulgarismů a urážek jen naznačených (vytečkovaných, zkomolených apod.).

5.   Nevyvolávejte hádky, nepoužívejte zbytečně provokativní sdělení. Mezi diskuzí a hádkou je rozdíl.

6.   Dodržujte zákony. Je zakázané propagovat či diskutovat jakoukoliv tématiku, která je v rozporu se zákony ČR a SR. Pokud se diskuze pohybuje „na hraně“, je na rozhodnutí moderátora / administrátora, zda takovou diskuzi povolí či ne.

7.   Zakazuje se diskuze zejména na tato témata: politika (s výjimkou upozornění na zprávu o aktuálním dění související s prepperskou tématikou či s možnými zásadními následky), úředníci a systém, náboženství, nelegální výroba a úprava palných zbraní, výbušnin či pyrotechniky, rasistická, neonacistická či jakákoliv jiná extremistická témata.

8.   Zakládání témat. Před založením nového téma si ověřte pomocí Vyhledávání na horní liště, zda stejné nebo podobné téma již neexistuje, duplicitní téma bude smazáno. Pro nové téma vyber odpovídající sekci a zvol jednoduchý, spisovný, srozumitelný název, aby bylo později vyhledatelné (např.: špatně: „mrkvičkáááá!!!“, správně: „Mrkev“). Je zakázáno zakládat nová témata pouhým vložením odkazu na nějakou stránku. Nově registrovaní uživatelé získají oprávnění zakládat nová témata až po splnění podmínky určitého počtu kvalitních příspěvků.

9.   Při psaní příspěvků se držte tématu a to v celém příspěvku. Pokud napíšete k tématu jednu větu a zbytek bude „plevel“, může se stát, že váš příspěvek bude smazán nebo přesunut bez ohledu na informační přínos dané jedné věty k tématu. Lépe méně příspěvků, zato kvalitních a se skutečnou informační hodnotou. Vyjadřování se ke všem tématům za každou cenu není žádoucí ani přínosné. Pro kecání jen tak máme vlákno Kecání jen tak.

10.  Pro vyšší přehlednost stránky necitujeme předchozí příspěvek. Toto se nevztahuje na případy, kdy chceme reagovat pouze na část předchozího příspěvku. Zde je naopak citace dané části žádoucí a zvyšující přehlednost.

11.   Jakákoliv inzerce je povolena pouze v sekci Inzerce, v ostatních sekcích bude okamžitě mazána. Reklama na komerční produkty je zakázána a bude okamžitě mazána. S jinými weby a médii (nekomerčními i komerčními) je možná předem domluvená spolupráce.

12.   Chraňte identitu ostatních diskutérů a bez jejich souhlasu veřejně nesdělujte informace, které by vedly k jejich identifikaci.

13.   Buďte přístupní názorům druhých. Jiný názor neznamená špatný názor. Věcnou diskuzí a argumenty se můžeme všichni poučit.

14.   Přežití je stav mysli. Proto myslete pozitivně a zbytečně neutápějte sebe ani ostatní návštěvníky fóra v negativních myšlenkách, postojích a komentářích. Jsme tu proto, abychom hledali řešení a cesty, nikoliv provaz a větev.

15.   PŘIJMĚTE ZODPOVĚDNOST A DODRŽUJTE PRAVIDLA FÓRA, NEJDE JEN O VÁS, ALE O DALŠÍ FUNGOVÁNÍ FÓRA A O BEZPEČNOST JEHO ČLENŮ. PORUŠENÍ PRAVIDEL ŘEŠÍ MODERÁTOŘI / ADMINISTRÁTOŘI DLE VLASTNÍHO UVÁŽENÍ. MOŽNOSTI ŘEŠENÍ JSOU: NAPOMENUTÍ, DOČASNÝ BAN (1denní, 3denní, 7denní, 14denní), TRVALÝ BAN. Příspěvky porušující zákon budou mazány okamžitě a bez předchozího upozornění.