Autor Téma: Konzervování masa  (Přečteno 5090 krát)

Offline štika

  • ***
  • Příspěvků: 5068
Re: Konzervování masa
« Odpověď #50 kdy: Říjen 25, 2015, 04:40:42 dopoledne »
Cyniku, díky za vyčerpávající odpověď.  :) :) :)Vypadá to dobře.

Offline Dag Björndal

  • Praktikující prepper
  • *****
  • Příspěvků: 4476
Re: Konzervování masa
« Odpověď #51 kdy: Říjen 25, 2015, 10:08:00 dopoledne »
Mne klobasky najviac chutia cerstve z udiarne. Bohuzial rychlo vysychaju. Stetilizovane moc nemusim. A tak ich mrazim. Z mrazaku su po rozmrazeni rozmocene a vyzeraju nechutne. Ale ked sa nechaju den-dva odschnut, tak su fajn.

Dobre je vlastnit kvalitny vakuovac. Klobasky natlacime do pohara, polozime na vrch viecko, vlozime do vakuovaca a vysajeme vzduch. Viecko sa nam pricucne ako pri stetilizacii. Skladujeme v chlade, suchu a tme.
Vakuovac vyuzijeme aj pri skladovani vsetkych zasob. Strukoviny, obilininy, susene ovocie ci huby, bylinky a caje...
S prúdom dokáže plávať aj mŕtva ryba.