Autor Téma: Farmaceut - bylinkář  (Přečteno 1190 krát)

Offline Saladin

  • Moderuje
  • *****
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Farmaceut - bylinkář
« kdy: Duben 01, 2013, 09:49:07 dopoledne »
Pokud zvládne výrobu jednoduchých léků, máme zajištěnou i biochemii třebas pro potravinářství a chemická / biochemická laboratoř není na škodu..
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)

konec

  • Host
Re: Farmaceut - bylinkář
« Odpověď #1 kdy: Listopad 30, 2020, 02:25:45 dopoledne »
Nejsem chemik, ale myslím si, že utrhnout bylinku je jednodušší, než uměle syntetizovat nějakou chemikálii. Takže si myslím, že prvních pár let po apokalypse budou veškeré léky byliny a potom nespotřebované a zapomenuté léky z doby před apokalypsou, které se však po apokalypse rychle vyplýtvají.

Bohužel u většiny léků si nelze udělat zásobu, jelikož jsou na předpis.
Ale alespoň u těch léků, které na předpis nejsou, by si měl prepper udělat zásobu na několik let dopředu. Z takových léků mě napadá živočišné uhlí (patrně by se dalo snadno vyrobit, když je to uhlí), endiaron střevní desinfekce, aspirin (nahraditelný vrbovou kůrou, kterou se nechal tento lék inspirovat), indiánská voda neboli tonik.
Aspirin je dobrý na horečku a rozpouští krevní sraženiny (velmi užitečné, mě se dělá hodně krevních sraženin),
tonik je také dobrý na horečku.
Aspirin se dá nahradit vrbovou kůrou, ale kdyby náhodou byla spálená všechna země (neumím si představit následky apokalypsy), tak bude dobré mít aspirin hodně do zásoby.

V české republice se podařilo proti horečce prolobovat paralen. Dle wikipedie má paralen výhodu v tom, že na něj nejsou alergie.
Avšak člověk, který netrpí alergií, tak jsou pro něj lepší tonik a aspirin. Paralen ničí ledviny a má chabý účinek. Bohužel tonik má také chabý účinek, protože pitomci si vymysleli maximální přípustné množství chininu v nápoji https://cs.wikipedia.org/wiki/Tonik
původně byl léčebný účinek mnohem výraznější.