Autor Téma: Zabezpečenie domu po PA  (Přečteno 1195 krát)

Offline rrrr

  • ***
  • Příspěvků: 211
Zabezpečenie domu po PA
« kdy: Duben 01, 2013, 09:37:00 dopoledne »
Dobrý den, chel by som nejaký typ ako zabezpečit dom po PA.

Offline rrrr

  • ***
  • Příspěvků: 211
Re:Zabezpečenie domu po PA
« Odpověď #1 kdy: Duben 01, 2013, 02:10:12 odpoledne »
Na zadebenenie okien konkretne zvažujem OSB dosky nebude vidiet z vonku svetlo lebo po PA by svetlo lákalo nežiaducé navštevy. len neviem čo dat na dvere aby som v prípade potreby mohol rýchlo vybehnut von.

Offline Saladin

  • EMERITNÍ PREPPER
  • *
  • Příspěvků: 9585
  • I' ll be back!
Re:Zabezpečenie domu po PA
« Odpověď #2 kdy: Duben 01, 2013, 02:45:56 odpoledne »
S tím rychlým vybíháním ven bych byl v PA době hodně opatrný.. U sousedů popisovali modelovou situaci:

Uprostřed noci zapálená stodola, střelci v záloze postřílí muže, kteří vyběhnou hasit = sex a žrádlo zadarmo..

Takže, mít z domu dobře zabezpečené 2-3 východy, dveře otevírané dovnitř, zabezpečené proti vyražení bytelnými závorami a silným ocelovým plechem, který odolá běžné pěchotní munici.

Žádná kukátka, dobře se přes něj střílí do oka / hlavy.. Pokud kukátko, tak se dvěma optickými hranoly jako v triedru nebo zrcátky jako periskop, tak aby nebylo možné skrz kukátko střelit do hlavy. Navíc silné světlo před vchodem a zrcadlo z vyleštěného nerezu, které ti ukáže prostor okolo dveří. Díky dennímu svícení mám dost halogenek do auta. Potkávací vlákno přepálené, a dálkové funkční.. Reflektory z auta seženeš na vrakovišti za "Dobrý den" a krabičku cigaret tolik, kolik budeš potřebovat.

Prostě, vidět a nebýt viděn. Já mám infrakamery s přísvitem. Stály pár šupů, protože jsou analogové a teď všichni přechází na IP kamery a analogové techniky se zbavují. Stačí mít kamaráda v nějaké firmě, co montuje zabezpečovačku a celá parta prepperů má vystaráno.

Ty venkovní okenice jsou fajn, důležité je, aby se okna otevírala dovnitř domu, aby jsi okenice mohl zavřít a otevřít zevnitř. Na venkovní okenice tepelná izolace a černý papír. Pro PA dobu ještě vnitřní okenice vyztužené ocelovým plechem, nejlépe se střílnou.
Co jednomu nemožno, to všem dohromady snadno..
(Cyril František Kampelík - zakladatel družstevního hnutí)