Martin Gato: Domácí výrobky z léčivých rostlin
Obsah:
Léčivé rostliny - sběr, zpracování, výrobky
1. Sběr, sušení a skladování bylin
2. Přípravky z bylin (čaje, tinktury, léčivá vína, sirupy, výrobky s medem, oleje, masti, éterické oleje, čípky, koupele, výplachy očí, kloktadla, prášky, nakuřovadla...)
3. Byliny v kosmetice
4. Bylny v kuchyni
5. Jiné upotřebení bylin (odpuzující hmyz, barviva...)
Léčivé plody, ovoce, zelenina a jejich zpracování
1. Příprava na zpracování (léčivé účinky zeleniny)
2. Způsoby zpracování (džusy, smoothie, mošty, sirupy, šťávy v medu, ovoce v medu, kandované, sušení, čaje, ovocná vína, ovocné octy)
Doplněk A - popis základních látek obsažených v rostlinách
Doplněk B - přehled jednotlivých skupin léčiv a příklady léčivých rostlin
Abecední seznam bylin