Zdravím,
Tej krmnej jsem se najedl jako malej kluk "něurekom" To se muselo kontrolovat, jak ta kukuřice zrála, když byli klasy tak akorát, (viz. diskuze), tak se vařily ve velkém hrnci v osolené vodě. To o tom vystlání hrnce listeny palice, (u nás s názvem "šustí") jsem nevěděl, díky zkusím letos v létě. Ale dámy a pánové teprve mnohem později se mě dostalo do ruky semeno cukřinky, (cukrovky) jak jsme té sladké kukuřici říkali a ta byla o móóóóc dobřejší. Ta byla přímo lahůdková a s tou naší z JZDáckých polí se nedala srovnávat.
Dnes ji dokonce nakládám na kyselo jako okurky a je to labužo, jen se musí trhat ještě když je klas úplně syrový (i vnitřek).
Ale nejlepší je asi vařená a ještě lepší je grilovaná v alobalu posolená domácí vegetou a s máslem.
TO JE PROSTĚ BOMBA TO BYCH SE PŘEŽRAL K PRASKNUTÍ.
Miki.