Rád bych neco z praxe...
Když se podíváte na tu moju fotku, uvidíte tam takové žluté, pokřivené zahnuté malé tykvičky s bradavicema.
Říkáme tomu kabačky, je to ruská specialitka. Já to jako malej jedl často, táta to kupoval v ruským magacínu jako zavařenou sklenici. A tak jsem tak dlouho přemýšlel, jak ta dobrota vznikla, až jsem na to přišel. Kabačky, někdo říká kačenky se v mladé zralosti, kdy se do nich krásně rýpne nehtem, nakrájí na kolečka, potřou se oslejem a osolí a upečou. Pak se naskládají do sklenic a prolívají se rajčatovou omáčkou a pak se to zavaří. Tu a tam se přidá kořeníčko, česnek, kari, ras al hanut nebo klidně oregano, chili.. Pokaždé vynikající , chutově příbuzné baklažánům, teda po upečení, vodnatější ovšem. Vnitřek nevydlabáváme, semínka jsou dobré.
Nu a ve finále s čestvým chdlebem, nebo klidně topinkou, nebo pod maso, na tom nezáleží. Důležitá je ta zralost, páč jak se to prošvihne, kabačky jsou na okrasu.
Dá se to nakrájet do směsi rajčat, paprik, cibule a kdovíčeho, a to se nalije na uvařený špagety, lehce zasněží parmazánem a voalá, máme za 5 minut jídlo.
Má to svoji univerzální chuť, která neurazí.